torkarblad mitsuba

Hur man byter Mitsuba torkarblad

Hur man byter Mitsuba torkarblad


Torkarblad kan behöva bytas ut eftersom de har blivit knäckt, gammalt, kontaminerat, trasiga eller slitna från skrapa bort sega material, såsom is och blad. Körning med dåligt fungerande torkarbladen kan vara farligt och frustrerande. För att skydda dig själv och andras säkerhet, byt ut skadade torkarblad så fort du märker någon variation i torkar prestanda.

Instruktioner

1 Mät båda torkarblad längder, avrundning till närmaste tum. På vissa modeller är förarsidan blad längre än passagerarsidan. Skriv ner längden på dina torkarblad, notera vilken längd går där. Om bilen är utrustad med en bakre torkare, se till att du kontrollera att för eventuella skador genom att testa dess effektivitet på att ta bort vatten. Om det inte fungerar korrekt, mät att torkarbladet också. För en noggrann mätning, lyfta torkararmen tills är låser sig i upprätt läge. Se till att det är låst, eller det kan fjädra tillbaka till vindrutan, bryta den.

2 köpa Mitsuba torkarblad som är rätt storlek i längd. Hjälp är alltid tillgänglig i auto-leverans butiker, vilket gör att hitta rätt bladen mycket snabbare och enklare.

3 Lyft vindrutan armen noggrant, eftersom de är ömtåliga och manövrera utlösningsmekanismen tills den släpper kniven. Frigöringsmekanismen är belägen i närheten av fogen där bladet möter armen och ofta ser ut som en platt plastfliken. Beroende på märke och modell av bilen, kan du behöva skjuta, pressa eller vicka frisläppandet. Ta bort torkarbladen med händerna.

4 Sätt in den nya Mitsuba Blad på samma sätt som du släppte de gamla. Helt enkelt manövrera utlösningsmekanismen tills den tar emot den nya kniven. Se till att du placerar rätt bladet på förarsidan om det är längre.

Hur man reparerar torkarblad

Hur man reparerar torkarblad


När fordonets torkarblad blir försämrad, kommer du troligen att höra det. När gummiinsatsen blir försämras nog, kommer det att göra en tråkig skrapljud mot vindrutan. Du kommer också att märka en brist på prestanda när det regnar och bladen försöker skrapa vattnet i glaset. Det finns andra problem som kan uppstå. Snö dödar rutinmässigt torkarblad. Snön kommer in de inre komponenterna, fryser till is, och inte bara negativt påverkar gummiinsatsen, men själva ramen. Det finns två alternativ när det gäller att reparera vindrutetorkare. Båda av dem är billiga.

Instruktioner

1 Mät din nuvarande torkarbladen. Blad storlekar mäts i inches, och förarsidan bladet är oftast större än passagerarsidan blad. Titta även i mitten av bladet och notera vilken typ av anslutning. J-krok torkararmarna är de vanligaste, men många av bladen för närvarande säljs har flera användningsområden kontakter som kan användas med de flesta torkarbladet anslutningar.

2 Besök en Biltema eller en rabatt varuhus med en fordonssektion. Köp vindrutetorkare i den storlek du behöver.

3 Lyft torkararmen och bladet av vindrutan och lossa säkerhetsmekanismen säkra bladenheten till armen.

4 Dra torkarbladsenheten av torkararmen. Om du har en J-krok anslutning, kommer du att dra bladenheten från J-krok. Om du har en torkararmen med ett litet stift, måste du pop bladenheten med en skruvmejsel.

5 Allign ersättnings centrum kontakt med torkararmen. Dra bladenheten på armen tills du hör ett "klick". Detta är bladets säkerhetsmekanismen låser bladet till armen.

6 Sänk bladet glaset och upprepa demontering och montering på den återstående bladet.

1 Mät båda torkarblad och sedan besöka en bil delar butik. Ring framåt och se till att de bär wiperskär. Inte en hel del återförsäljare bära ersättare gummi, och du inte vill riskera en resa till affären för ingenting. Att köpa nya torkarbladet heter är de flesta gånger enklare alternativ, på grund av lättare tillgänglighet.

2 Ta bort torkarbladsenheten som beskrivs i avsnitt 1. Du kan ersätta insatsen medan bladenheten på torkararmen. Men det är lättare att bara ta bort bladet och sedan tillbaka den när du är klar.

3 Leta reda på metallflikarna i slutet av bladet. För vissa blad, kommer detta att vara en vägledande metalltråd. "Öppna" den här fliken, eller något skilja ledaren med vass tång.

4 Skjut skadade sätta ut, skjut ersättning i och böja metallbord eller styrtråd på plats.

5 Sätt tillbaka torkarbladsenheten som beskrivs i avsnitt 1. Därefter gå vidare till de övriga knivarna.

Vilken storlek torkarblad behöver jag?

Vilken storlek torkarblad behöver jag?


Byte av slitna torkarblad är en av de få bilreparationer nästan alla kan göra. Även om processen kan vara något annorlunda för varje fordon, det finns likheter när det gäller att bestämma vilken storlek torkare är rätt passform för din bil, lastbil eller skåpbil.

Vet din bil

De vindrutor på olika fordon är något annorlunda. Till exempel har en full-size pickup truck en större vindruta än en liten coupe. Av denna anledning finns det ett antal olika vindrutetorkare på marknaden. För att komma igång, först bestämma märke, modell och år för fordonet.

parts Försäljare

Beväpnad med din fordonsinformation, kan du gå till din lokala bildelar återförsäljare att kolla vad exakta storleken bilen behöver. Bege dig till torkarsektion och leta efter manualer som vanligtvis hänger på varje ände av montern. I handboken hitta märke på din bil och sedan begränsa din sökning för torkare genom att hitta modell och år för fordonet.

Titta i katalogen

När du hittar din bil, kommer det att finnas en lista bredvid det visar vilken torkar är lämplig för din bil, lastbil eller skåpbil. Det kommer också att ha en kategori för en bakre torkarblad, om fordonet har en bakre torkare. Välj vilken du vill - fram eller bak - och sedan skriva ner eller memorera produktnummer torkar.

Välj din Blade

Titta igenom montrar av ersättnings torkare tills du hittar bladen som matchar produktkoden. Om du inte kan hitta rätt torkar, välja ett annat märke och titta igenom manualen för att avgöra vilken som är rätt torkar för din bil.

Jämför med gamla Blade

När du har köpt rätt torkare, jämföra dess storlek med den gamla torkare, fortfarande fäst på fordonet, så att den passar.

Hur man justerar torkarblad

Hur man justerar torkarblad


Du bör ha en tydlig uppfattning om vägen vid körning, särskilt när det är regn eller snö. Torkarblad är förarens lilla hjälpreda när vädret blir dåligt, så det är viktigt att hålla blad i gott skick. När bladet fastnar och är inte längre röra sig, antingen reparera eller ersätta den att garantera din säkerhet när du kör.

Instruktioner

1 Stäng av bilen och lyft långsamt torkararmen. Om armen är stel när du försöker lyfta den, lägger tillbaka mot vindrutan och slå sedan på tändningen förrän torkarbladen är vertikal position. Väl inne i vertikalt läge, lyfter sakta torkararmen.

2 Böj torkarbladet vinkelrätt mot torkararmen. Olika modeller av bilar har olika torkarblad, och varje blad har en annan låsmekanism kopplar den till torkararmen. Kontrollera låsmekanismen din torkarblad, sedan loss torkarbladet genom att dra ner.

3 Se om torkarbladet har någon skada. Om gummit redan slitna, är det dags att få en ny uppsättning blad.

4 Dra åt muttern som ansluter torkararmen till motorhuven på bilen. Snö eller kyla tenderar att frysa dina torkararmarna, vilket hämmar rörligheten. Med hjälp av en universell nyckel, lokalisera muttern vid basen av torkararmen och långsamt vrida den medurs tills den är tät.

5 Sätt torkarbladet tillbaka på torkararmen och långsamt fäst den på att använda sin låsmekanismen.

6 Testa din justerade torkarblad innan du går till en enhet. Slå på tändningen och låt torkarbladet rör sig i en gungande rörelse. Om du har en avstrykarbrickan, spraya vindrutan så att du kan testa om kniven kan svepa genom löddret i din bricka.

Hur man byter Honda Pilot torkarblad

Hur man byter Honda Pilot torkarblad


Honda Pilot har tre vindrutetorkare: två på den främre vindrutan och en på baksidan vindrutan. När du märker att vindrutetorkarna inte fungerar bra längre, är det en relativt enkel process att byta ut dem. Vara säker på att du köper torkarblad som är kompatibla med Honda Pilot, tagit del av skillnaden mellan de främre och bakre vindrutan torkarbladen. När du ändrar bladen, vara försiktig så att du inte låter torkarbladet arm eller torkarbladet snäppa tillbaka mot vindrutan.

Instruktioner

Bakre Vindrutetorkare Byte

1 Lyft torkararmen uppåt och bort från den bakre vindrutan.

2 Skjut gamla torkarbladet ur armen.

3 Skjut den nya torkarbladet i armen, att se till att det sitter i spåret längs hela längden av bladarmen.

4 Sänk torkarbladet armen försiktigt tills den vilar mot den bakre vindrutan.

Främre Vindrutetorkare Byte

1 Lyft förarsidan vindrutetorkare arm vindrutan följt av passagerarsidan vindrutan torkararmen.

2 Undersök torkarbladet montering och hur det fäster vid torkarbladet armen. Leta upp fliken låset fann strax under anslutningspunkten. Tryck på fliken och skjut torkarbladsenheten bort från torkarbladet armen.

3 Dra bladet fritt från torkarbladsenheten. Ta tag i den i flikar änden och dra ordentligt, glider bladet ur bladaggregatet.

4 Skjut det nya torkarbladet i torkarbladhållaren tills det klickar på plats.

5 Skjut torkarbladsenheten tillbaka på torkarbladet armen. Nedre första passagerarsidan torkarbladarmen och sedan förarsidan torkarbladarmen.

Hur man byter torkarblad på en 2003 Toyota Corolla

Hur man byter torkarblad på en 2003 Toyota Corolla


En Toyota Corolla byggdes mellan 2002 och 2008 använder torkarblad som är 24 "long på förarsidan och 18" lång på passagerarsidan. Att hitta bladen som passar korrekt på Corolla, rådfråga katalogerna torkar gången av en Biltema. Leta efter modellnummer enligt noteringen för 2003 Corolla, och matcha dem med torkarna i displayställ. Det här jobbet kan göras utan verktyg.

Instruktioner

1 Dra torkararmen bort från fönstret tills det är i ett låst, yttre läge.

2 Ta bort den gamla torkarbladet genom att trycka på fliken ligger där torkarbladet möter metall torkararmen.

3 Sätt i det nya bladet i J-formad krok av torkararmen. Skjut den på plats tills det klickar i ett låst läge.

4 Placera nya vindrutetorkare på fönstret genom att returnera torkararmen till dess färdigläge. Blöt fönstret och testa de nya torkarna att se till att de fungerar korrekt innan körning.

Hur man installerar Michelin Optimum torkarblad

Hur man installerar Michelin Optimum torkarblad


Fungerande torkarbladen är viktigt för att hålla regn, snö och skräp från din vindruta och för att säkerställa tydlig vision och säker körning. Michelin Optimal torkarblad finns i flera färger. Två standard stilar inkluderar kroken slut och sidotappände vindrutetorkare. Michelin Optimala vindrutetorkare säljs individuellt eller i par. Det är klokt att installera samma typ av torkarblad på varje bil torkarstång för optimalt skydd vindrutan.

Instruktioner

1 Håll torkarbladet och plats sidan nedåt så att torkar vetter mot vindrutan. Kläm fast torkarbladet på plats. Om din Michelin Optimum har en krok ände, sätts de "U" formad ände över bladet krok på torkarstången. Om din Michelin Optimum har en sidotapp ände, matcha på änden av torkarbladet till sidotappen hålstorlek på torkarstången sido pin. Sido stift är antingen 1/4 tum eller 3/16 tum.

2 Snäpp torkarbladen på plats. Om du har en krokände torkarblad, dra "U" formad krok ned på bladet kroken tills den snäpper på plats. En "knäppa" ljud indikerar en lyckad installation. Om du har en sidotapp torkarblad, tryck sidostiftet i sidostifthålet tills den snäpper på plats. Återigen, en "knäppande" ljud indikerar en lyckad installation.

3 Kontrollera om en lyckad anslutning. Vicka bladet att säkerställa att det inte lossnar. En krokände bladet har sluss flikarna för att låsa sidorna av kroken på plats. Montera sluss flikarna på torkarstängerna och lås dem över kroken när du trycker och "snäpp" ner kroken slut.

Så här ändrar det bakre torkarblad på en Lexus RX 330

Så här ändrar det bakre torkarblad på en Lexus RX 330


Vindrutetorkare blad fungera korrekt endast för en viss tid. När ett blad slutar rensa vatten från ett fönster eller lämnar streck, är det dags att ersätta det bladet. Ändra bakrutan bladet på en Lexus RX330 genom att köpa ett nytt blad, ta bort den gamla, icke-fungerande enhet, och sätta in den nya kniven på sin plats. Ändra ett torkarblad, en gång acklimatiserad med torkararmen och enhet, tar de flesta bara några minuter.

Instruktioner

1 Köp en ny bladet från en bildelar återförsäljare eller massa återförsäljare. Konsultera bruksanvisningen för storleken av blad och produktspecifikationer. Dubbelkolla inköp med i butiken torkarblad guide och lagra anställd.

2 Ta bort det gamla bladet. Ställ torkararmen upp genom att dra hela apparaten bort från bilen. Tryck ner den lilla plastlåset i slutet av torkarbladet att lossa gummiblad och dra ordentligt för att skjuta den från armen.

3 Fäst metallband från den gamla bladet på varje sida av den nya kniven. Skjut det nya bladet tillbaka i armen, och se till att styra det mellan alla uppsättningar av dubbla fronter innehavare. Koppla in låsmekanismen när bladet passar helt in i armen.

4 Sätt tillbaka armen mot bakrutan och kontrollera bladets rörelse genom att vrida på den bakre torkare. Se till att kontrollera att torkar rör sig jämnt innan du använder fordonet i dåligt väder.

Hur man byter torkarblad Patroner

Hur man byter torkarblad Patroner


Torkarblad tjänar två viktiga syften: att upprätthålla synlighet i dåligt väder (regn och hagelstormar) och rengöring ett fordons vindruta av smuts eller skräp som kan hindra en förarens siktfält. Beroende på vädermönster din region och hur ofta torkarbladen används, behöver bytas ut varje år eller vartannat år. De flesta torkarbladet heter är enkla och effektiva, vilket möjliggör enkel borttagning av gamla blad och enkel installation av nya.

Instruktioner

1 Vrid nyckeln i tändningen och slå på din vindrutetorkarna. Dra ut nyckeln när torkarna är positionerade i en båge på vindrutan. Denna position kommer att göra torkarna mycket lättare att arbeta med.

2 Hitta knivmonteringsklämmor. Dessa är typiskt belägna nära den övre vridpunkt torkarna. Vissa torkarna kommer att ha säkra stift i stället för klipp.

3 Dra tillbaka monteringsspännena så att torkarbladet lossas. Om dina vindrutetorkare använder en säkringsstift, trycker på det från bakom bladet med en liten skruvmejsel. Hålla reda på stiften, eftersom de kommer att krävas för installation av de färska bladen. Ta bort den gamla torkarblad och förfoga över det.

4 Orient det nya torkarbladet så att det överensstämmer med positionen för den gamla bladet. Placera bladet i anläggningen platsen längs torkar och montera monteringsklipp om det. Byt ut låsbultarna och ordentligt dem på plats med en liten skruvmejsel.

Så här ändrar torkarblad på en Cadillac CTS

Så här ändrar torkarblad på en Cadillac CTS


Ändra Cadillac CTS torkarblad på en regelbunden basis, eller när de bär, är en del av fordonets underhåll. Bladen "gummit kontinuerligt exponeras på vägen till väderförhållanden, frätande kemikalier och temperaturer förändringar, som skadar bladen. Regelbunden torkarblad ersättning ger bättre körning sikt vid dåligt väder och är lika viktigt att förarens säkerhet som att använda bilbälte och med tillförlitliga bromsar.

Instruktioner

1 Parkera fordonet och stänga dess tändning. Vrid nyckeln till "On / Kör" -läge. Inte starta motorn.

2 Slå på fordonets vindrutetorkare och stänga dem när förarsidan bladet är vertikal på vindrutan.

3 Lyft vindrutetorkarna upp och bort från vindrutan. Torkarbladet aggregatet cap ligger ovanför vindrutetorkarna 'leder. Lyft upp monteringslocket på ett torkarblad. Dra torkarbladaggregatet ner och frigöra den från den gemensamma eller J-hooked änden av torkarbladet armen. Skjut torkarbladet enheten från bladarmen.

4 Skjut en ny torkarbladet på torkarbladsenheten. Skjut enheten över torkarbladet armen för att installera det och engagera J-hooked gemensamt. Lås enheten på plats. Dra upp på den.

5 Upprepa steg 3 och 4 för att installera ett nytt blad på den andra vindrutetorkare.