torkade rosenblad

Vad kan man göra med torkade rosenblad?

Vad kan man göra med torkade rosenblad?


Rosor är en favorit blomma, både för deras visuella skönhet och för sina aromatiska doft. Även efter rosor har vissnat i ett blomsterarrangemang, finns det fortfarande kreativa sätt att använda dem för att föra skönhet och glädje till vår omgivning.

Centre

Använd torkade rosenblad för att lägga ovanlig skönhet och en behaglig doft till ett matbord. Ställ en romantisk bord för två komplett med en vit duk, porslin, glas, trasa blöjor och konisk ljus i mitten av bordet. Strö en generös mängd av torkade rosenblad runt basen av ljusstakar. Det finns ingen anledning att limma eller göra något annat än strö dem i en generös kulle runt ljusstakar att tillåta deras vackra doft att lägga romantik till ett matbord. Scatter rosenblad runt ytterkanterna i tabellen, samt, om så önskas.

Potpurri

Placera torkade rosenblad i en vacker kristallskål eller en liten vas. Tillsätt en liten mängd av ros eterisk olja för att förbättra doften. Lägg till några små siden lämnar, nätt polerade stenar, faux pärlor, kulor och bitar av band eller spets. Blanda alla potpourri ingredienser tillsammans och placera skålen på en hylla eller ett bord. Periodvis lägga några fler droppar ros eterisk olja för att uppdatera rosendoft.

dospåsar

Enkla men eleganta rose kronblad påsar kan göras med lite tyll, band, rosenblad och ros eterisk olja. Klipp ut en 8-tums cirkel av tyll och placera den på en arbetsbänk. Placera ungefär en kopp rosenblad i mitten av tyll cirkeln. Strö några droppar ros eterisk olja över rosenblad. Dra kanterna av tyll cirkel runt rosenblad att omringa dem och samla tyll tillsammans runt rosenblad. Knyt en 10-tums längd band runt samlade tyll att avsluta påse.

bröllop

Det finns många sätt som torkade rosenblad kan användas för bröllop. Blomma flickor kan bära korgar fulla av torkade rosenblad och de kan strödda längs mittgången för bruden att gå på. Torkade rosenblad kan spridas över kakan tabellen för att omge bröllopstårta. Torkade rosenblad kan också användas för att kasta på bruden och brudgummen när de lämnar ceremonin eller mottagning.

Torkade rosenblad hantverk

Torkade rosenblad hantverk


Rosenblad ofta bevaras för deras attraktionskraft och behaglig doft, men de är också ett användbart material i ett antal hantverk. De kan kombineras med andra doftande ingredienser, används för att dekorera ytor eller till och med kokt och formas till pärlor under en långvarig Gipsplatta.

Potpurri

Torkad rosenblad har en delikat, långvarig blommig doft, vilket gör dem idealiska för potpurri. Kombinera dem med andra torkade blommor, eteriska oljor och kryddor för en komplex doft som kommer att pågå en lång tid. Blanda 3 till 6 koppar rosenblad med 2 koppar torkad lavendel och en kopp varje blåklint kronblad och citron verbena. Lägg 1/2 kopp iris rot som ett fixativ för att hålla doften. Tillsätt några droppar rosen essens att förbättra ros doft, och lägga till antingen en matsked vardera av torkad kryddpeppar och kanel eller några droppar av essensen av varje. Också lägga hela kryddnejlikor, torkade skida för möbler och andra blommor eller växtbaserade essenser till läkare doften till din smak. Blanda alla ingredienser för att ingjuta potpurri med en jämn, komplex doft.

Rosenblad Cover

Dekorera en bärbar dator, spela in, bord eller annan yta med ett skikt av rosenblad. Pressa en prick av vitt lim på ytan och sprida det med en gammal pensel. Täck lim med en eller flera rosenblad och tryck ner dem lätt men bestämt att hålla dem på plats mot limmet. Låt limmet tid att torka, sedan täcka den med decoupage medium såsom Modge Podge eller vitt lim på ett liknande sätt på hur du tillämpat lim, sätta en prick av Modge Podge på en av kronbladen och lätt sprida den med pensel. Fortsätta att tillämpa och sprida decoupage medium tills du har belagt hela ytan.

Rosenblad Pärlor

Rosenblad pärlor kommer att avge en delikat doft långt efter att de är beredda. Sätt flera koppar rosenblad i en matberedare och hacka dem i mycket små bitar. Häll mark upp rosor i en gjutjärns stekpanna eller gryta och tillsätt vatten tills de är täckta. Värm till en låg sjuda och fortsätt matlagning för en timme. Låt rosor svalna, sedan värma dem och låt sjuda i en andra timme. Upprepa detta åtminstone tre gånger, tillsätta vatten vid behov. När rosor svalna för sista gången, pressa vatten ur dem med hjälp av en fin sil eller kaffefilter. Sätt massan på en tallrik. Dra en liten bit av massa av med fingrarna, rulla den till en pärla och placera den på en bit hushållspapper. Fortsätt tills du har använt all din ros massa. Låt pärlor att torka en dag, därefter hålla en bit av tråd genom pärlorna att genomborra dem. Sätt ugnen på sin lägsta inställningen och baka pärlor tills de torkar helt. Pärlor kommer att krympa när de torkar, så gör dem större än du vill den färdiga pärlan vara.

Vad kan du göra av Rosenblad?

Vad kan du göra av Rosenblad?


Även rosor inte kan pågå för evigt, kan du fortfarande njuta av kronbladen långt efter dina rosenbuskar har gått vilande. Eftersom de förblir doftande efter att de har torkat, rosenblad är precis rätt för att använda i doftande hantverk. Du kan använda någon form av rosenblad från din trädgård eller en bukett; bladet färg kommer att mörkna när torkat.

pärlor

Man tror att rosenblad pärlor först används för att göra katolska radband, även om det finns en viss debatt om huruvida rosenblad radband gå tillbaka till 16-talet eller början av 20-talet. Enligt Pater-Row, en historisk radband forskningskälla, namnet "radband" kommer från en legend som omfattar rosor, men tanken på att göra radband av faktiska rosor är ett mycket nyare uppfinning. I vilket fall som helst, rosenblad gör doftande, naturliga pärlor, oavsett om du använder dem för radband eller prydnads smycken. Processen innebär pureeing kronblad med rosenvatten, iris rot och gummi arabicum, sjudande blandningen under flera dagar och slutligen forma degen till pärlor, som torkar under flera veckor.

Tvål

Lägg till några torkade rosenblad på din handgjorda glycerin tvål; kronbladen kommer att lägga visuella intryck, doft och lite skrubb nötning till de formade tvålar. Att göra, smälta en glycerin tvålbas enligt anvisningar från tillverkaren. Rör i rosenolja och torkade kronblad och häll tvål i formar. Du kan experimentera med olika blomma, ört och kryddblandningar genom att lägga till andra ingredienser, såsom torkad lavendel, basilika eller kanel, tillsammans med kronbladen.

Potpurri

Potpurri är ett enkelt sätt att använda rosenblad som kräver lite mer än att torka dem. Ta bort de individuella kronblad från dina rosor och placera dem i en skål. Lägga till några torra lavendel eller iris rot, som fungerar som ett fixativ. Lägg kronbladen platt på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och placera dem på en torr plats under flera dagar, eller tills kronbladen är helt torra. Placera kronbladen i en glasburk och tillsätt några droppar rosenolja. Store, täckt, för ett par veckor före användning. Potpurri kan placeras i skålar för att lägga till doft i luften, eller så kan du binda dem i små tyll påsar.

ätbara Behandlar

Rosenblad, om de inte har behandlats med giftiga kemikalier, är helt ätbara. Fukta färska rosenblad med vispad äggvita och strö dem med fina socker för att göra skimrande kanderad rosenblad för tårta dekorering eller använda som garnering. Land Living Magazine föreslår att man använder rosenblad för att göra en elegant ros-och-champagne sorbet värdig av de mest speciella tillfällen. Vanligt färsk rosenblad gör också ett fint komplement till sallader, bara strö kronblad ovanpå salladen strax före servering.

Företag som gör radband från Rosenblad

Företag som gör radband från Rosenblad


En radband är en sträng av pärlor som används av en individ under gudstjänst att räkna eller hålla koll på hennes böner. Medan radband finns i en mängd olika stilar, färger och material, i synnerhet glas, keramik och trä, har den traditionella radband tillverkad av pressat rosenblad. I själva verket kommer ordet radband från det latinska ordet rosarium, vilket innebär krans av rosor, rosen användes ursprungligen av katoliker att symbolisera Jungfru Maria. Om du funderar på att köpa ett radband gjord av rosenblad, det finns flera företag som gör dessa typer av radband.

minnessak Rosaries

Beläget i Garner, New York, är minnessaken Radband ett familjeägt katolska företag som specialiserat sig på handgjorda blomma kronblad radband. Alla radband som Prydnads Rosaries gör kommer från blommor som kunder skickar till dem. De kan göra radband från torkade eller färska rosor. Du kan skicka blommor till Prydnads Rosaries via mail eller du kan släppa dem om du bor i området. Alla radband ta mellan 7 och 8 månader att göra och priserna varierar beroende på vilken typ av radband du vill gjort.

Radbandet Shop

Rosenkransen Shop, som ligger i McMinnville, Oregon, har producerat släktklenod rosenblad radband sedan 1996. Butiken ber dig att skicka dem torkade rosenblad; Du bör inkludera åtminstone ett kronblad per kula. Förutom rosor, är pärlorna gjorda av lera eller keramik, beroende på vad du föredrar. Du kan också be om olika andra material som ska ingå, såsom sötvattenspärlor, guldfärgade flexwire och en guldfylld krucifix. Rosenkransen Shop kan skräddarsy din rosenblad radband din budget, och du kan designa din speciella radband på deras webbutik design shop.

inspira Rosaries

Inspira radband är en online radband butik som specialiserat sig på 100 procent rosenblad radband. Liksom andra rosenblad radband butiker, du skicka dina torkade eller färska rosenblad till Inspiration radband via mail så att de kan skapa din radband. Företaget uppmuntrar dig att välja en anpassningsbar krucifix och centrum, men deras webbplats har många bild exempel som du kan använda som en design bas om du inte kan bestämma. Processen tar mellan 3 och 4 veckor, beroende på utformningen av den radband. Priserna för rosenblad radband varierar beroende på anpassade funktioner i din design.

Gåvor Made From Tin takplattor

Gåvor Made From Tin takplattor


Skapa en vacker konstverk av en gammal eller ny tenn takplatta och ge den till någon du älskar. Takplattor kan vara enkel och avskalade, eller de kan täckas i elaborate filigrees, rullor, medaljonger och vinstockar. Åter purposing tenn takplattor är också ett sätt att gå grönt, om du använder bärgats tenn brickor från revs hem och kontor.

Tenn Tile Stamps

Hitta en tenn takplatta med en utarbetad design. Limma en liten träbit på baksidan av det, som kommer att fungera som ett handtag. Måla ett tunt lager rostfärgad eller annan jord tonar nyans av akrylfärg på de upphöjda funktioner på framsidan av plattan. Placera brickan med framsidan nedåt lätt på ett överblivet papper, för att avlägsna överskottsfärg. Därefter tryck försiktigt plattan på ytan av ett ark av handgjort papper, finns på konstbutiker. Välj bark papper eller papper som har torkade rosenblad eller gräs blandas in i fibrerna. När det är torrt, sätta den i ett glas eller klar akryl ram och presentera det som en gåva.

Vintage Wall Art

För den antika eller shabby chic vännen i ditt liv, hitta vintage tenn brickor som är täckt med gamla, flisas lager av färg, och förvandla dem till väggkonst. Köpa en uppsättning av tre för att skapa en triptyk. Fästa krokar på baksidan av dem så att de kan hängas direkt. Eller köpa en antik kakel medaljong och presentera det som en gåva att hängas på väggen, eller stödd på ett bord staffli. Tenn kakel medaljonger används som center eller hörnstycken av en tenn taket, och de ofta intrikat har utformat gränser, som omger ett cirkulär center design.

Bild ram

Skapa en attraktiv ram för en spegel, konstverk eller fotografera med en tenn takplatta. Använd tenn snips att skära ut en rektangulär eller kvadratisk centrum, och bära några tjocka handskar för att undvika att få en nedskärning. Sand kanterna släta med en metall-fil, sedan bifoga ditt foto, spegel eller konstverk på baksidan av plattan. En annan möjlighet för en tenn klinkerram är att måla de upphöjda områdena runt kakel gränsen med akrylfärg. Välj en metalliclack i en mörk guld eller koppar färg, för att skapa kontrast.

planter Box

Gör en liten planter låda av tenn takplattor. Hitta remsor av tenn takplatta gränser och skära fyra bitar från den. Gör dem halv tum mindre än rutan. Använda en epoxi lim för att fästa bitarna till varje sida av planter rutan. Eller göra en större planter låda som är exakt storleken på fyra tenn takplattor. Ansluta dem till varje sida med epoxilim, eller använda spik. Innan den lägger fram det som en gåva, placera en blommande växt inuti.

Innebörden och användning av bibliska örter växter träd och blommor

Innebörden och användning av bibliska örter växter träd och blommor


Örter, blommor och träd nämns flera gånger i Bibeln, som börjar med Edens lustgård. Dessa växter har många användningsområden, från kulinariska till hälsa skönhet. Att lära sig bibliska innebörden av dem och hur de kan användas är en berikande studie.

Aloe

Aloe nämns i Bibeln i Lukas som en anläggning av Edens lustgård. Aloe är en lättodlad saftiga som har läkande egenskaper. När uppskuren, är saften inuti de tjocka, köttiga blad lugnande på brännskador. Aloe juice kan också användas för att stoppa klådan efter bug bites eller kontakt med poison ivy eller ek.

Reste sig

I Jesaja, talar Bibeln om rosen blommar i öknen. Dess skönhet och delikat doft är symboler för kärlek och försoning. Nypon är en utmärkt källa till vitamin C och kan göras till en välsmakande gelé. Rosenvatten mjuknar och dofter skinn. Torkade rosenblad används ofta i påsar eller vänster i skålar runt huset för deodorisering.

Mandel

Mandelträd blommor symboliserar kronorna på de sju grenarna av en judisk kandelaber. Eftersom mandelträd blommar tidigt, sägs det att symbolisera Gud vakar över alla. Mandlar är rika på protein och vitaminer. Mald mandel kan användas som en exfoliant i hemmagjord skönhetsprodukter. Mandlar blandas med vatten att göra en rik, näringsrik mjölk som kan ersätta komjölk.

Hur man gör konfetti kottar

Hur man gör konfetti kottar


Bröllopsgäster kasta ofta konfetti när paret går ner i gången efter deras vigsel eller när de lämnar för att gå till smekmånad eller bröllopsfesten. Placera konfetti i en stor korg för alla att ta kan vara rörigt och inte se till att alla får chansen att delta i festligheterna. Du kan göra konfetti bröllop kottar att hålla en viss mängd av konfetti för varje gäst och anpassa konerna matcha temat för bröllopet.

Instruktioner

1 Välj önskad pappersfärg eller design. Spåra en 6-tums cirkel på ett ark av papper.

2 Klipp ut cirkeln från papperet. Vik cirkeln i mitten och sedan på mitten igen. Öppna cirkeln för att se de fyra vikta trianglar. Klipp ut en av trianglarna från cirkeln.

3 Ta med de två skurna kanterna av cirkeln tillsammans för att skapa en konform. Limma konan längs den yttre kanten för att bibehålla sin form.

4 Låt limmet torka helt. Fyll kon med torkade rosenblad och konfetti.

5 Knyt en färgglad band runt könen eller lim på utsmyckningar för att personifiera den.

Hybrid tea steg användningsområden

Hybrid tea steg användningsområden


Fossila bevis på rosor som finns i Alaska går 58 miljoner år tillbaka. Men den första hybrid tearo, "La France", inte förrän 1867, enligt den australiska regeringen kontoret för genteknik Regulator. Finjustera dessa rosor fortsätter att förbättra deras motståndskraft mot sjukdomar, och i dag, tehybridrosor växer bra i Europa, USA, Mellanöstern och Afrika. Deras skönhet i en trädgård är oemotståndlig, men vissa trädgårdsmästare använder tehybridrosor i överraskande sätt än att arrangera dem i en vas.

Rose socker

Hybrid tea rosenblad pulveriserade i en matberedare till en subtil smak socker. Suppleant ros socker i kex recept, använda den för att söta drycker såsom läsk eller strö ökade socker på morgonen skål flingor.

Te

Cindy Haynes i Iowa State University Institutionen för trädgårdsnäring i USA skämt att stora höfter är attraktiva endast på rosor, men hon också föreslår att man lägger torkad nypon till te för en extra punch av vitamin C. Eftersom tehybridrosor blommar upprepade gånger, rekommenderar hon avlägsna döda blommor - en process som kallas deadheading - mellan skördar för att främja tillväxten av större, mer riklig nypon.

Rosvatten

Kronblad från en hybrid tea steg, genomsyrad av destillerat vatten och ansträngda i ett glas vodka, producera en väldoftande arom för vanlig desserter såsom glass och puddingar. Medan väst kockar använder vaniljextrakt, rosenvatten står för vaniljarom i Mellanöstern desserter och när de läggs till oparfymerade kosmetika eller appliceras som parfym, rosenvatten ger en romantisk kvalitet till bäraren.

torkade rosor

Hängande rosor upp och ner från deras stjälkar i en varm, mörk, torr utrymme som en garderob bevarar både deras färg och doft. Arrangemang av torkade tehybridrosor presenteras som jul eller Alla hjärtans dag gåvor påminna mottagaren att varmare väder framöver. Processen kan ta från fem till 10 dagar eller längre beroende på fukt och värme, så planera i förväg.

doftande kuddar

Tehybridrosor, uppskattad för sin många kronblad, göra processen kort med att fylla en doftande sömn kudde. För trevliga drömmar, föreslår Texas A & M Förlängning i USA hugg en liten kudde av torkad rosenblad i en vanlig kudde.

Rosor på is

Cyndi Lauderdale i North Carolina State University Institutionen för Trädgårds Science föreslår att lägga ätbara blommor, såsom tehybridrosor till en isbit fack innan tillsats av vatten. Även den vita mitten av rosen är ätlig, rekommenderar hon att ta bort bladet bas, som smakar bittert.

varningar

Lauderdale varnar mot att använda blommor som köpts från plantskolor, florister och plantskolor. Odlas kommersiellt blommor behandlas med bekämpningsmedel och andra kemikalier som inte säkra för mänsklig konsumtion. Trädgårdsmästare som växer tehybridrosor måste också undvika att använda giftiga ämnen för att bekämpa skadedjur och antingen ta bort insekter för hand eller använda lady skalbaggar som avskräcker andra skadedjur.

Wedding Tale dekoration idéer

Wedding Tale dekoration idéer


Många brudar letar efter en kreativ och budgetvänligt sätt att dekorera sina mottagning tabeller på ett sätt som kompletterar deras tema och färgschema. Att välja rätt bord dekorationer för ditt bröllop kommer att bero på din personlighet, stil och smak, samt formalitet av ditt bröllop.

Färg

Använd sängkläder för att piffa upp dina tabeller och visa upp din valda färgschemat. Till exempel, vita dukar tenderar att vara det vanligaste eftersom de vanligtvis är det billigaste. Spela av neutralt vitt och lägg en ljus löpare och linneservetter att göra färgen sticker ut. Om färgerna är chokladbrun och fuchsia, använd en chokladbrun löpare och fuchsia servetter. Lägg sedan till en fuchsia mitt kvittera i den ihop. En annan kostnadseffektivt sätt att klä upp vita sängkläder är att vrida färg organza eller tyll ner i mitten av tabellen och knyta rosetter runt stolarna.

Blommor

Blommor är ett vanligt sätt att dekorera bröllop center; men du kan välja ett kreativt sätt att visa dem. För en västerländsk-tema bröllop, överväga en stövelformade vas eller placera en krukväxt i en gammal cowboyhatt. Utnyttja stora conch skal för en strand eller tropisk-tema bröllop. Använd intressanta vaser i olika färger och former, eller sådana med ditt namn, bröllop datum eller monogram etsade i glaset. Ett annat kreativt sätt att visa blommor är att dränka dem i vatten eller linda dem runt det inre av stora, tydliga vaser. Detta fungerar för färska och siden blommor. Blommor är inte den enda bit av naturen som kan pryda ditt bröllop tabeller. Frukt och grönsaker, spannmål, gräs och även trädgrenar kan bli center.

ljus

En array med ljus kan fungera som din enda dekorationer, eller lägga till en touch av mjuk romantik till andra bordsdekorationer. Använd olika färger, former och storlekar av ljus eller ljusstakar för att dekorera ditt bröllop mottagning tabeller. En exklusiv eller glitter och glamour tema kunde utnyttja värmeljus ljusstakar formad som diamanter, eller en sommareftermiddag bröllop kan dra nytta av flytande ljus som ser (och lukt) som färsk skivad frukt.

Detaljer och tillbehör

Små detaljer och tillbehör kan läggas till nästan alla bröllop bordsdekorationer att få alla dina bröllop dekorationer tillsammans eller att slutföra tabellen inredning. Strö siden eller torkade rosenblad runt ett bord med levande ljus eller andra center. Små votive och te tända ljus kan omge större center att lägga ett mjukt sken. Gel ljus kan ha inbäddade objekt i dem som kompletterar ditt bröllop tema, såsom snäckskal och sjöstjärnor. Strö konfetti eller små dekorativa föremål, såsom faux diamanter eller färgstarka stenar, runt bordet för att lägga glitter och dekoration. Servettringar eller vin glas charm kan också lägga till bordsdekorationer.

behandlar

Bröllop gynnar och behandlar kan fungera som bordsdekorationer, liksom. Använd differentierade skivorna för att visa små blomkrukor fyllda med klubbor eller kreativt förpackade choklad eller ljus. Stora krukor fyllda med färgglada godis kan nåd varje bord med favör väskor för gäster att ta lite godis hem med dem.

andra idéer

Dela historia av din relation med dina gäster, eller dra från din smekmånad plats för inspiration. Till exempel, om du mötte medan backpacking genom Europa under college, eller planerar att turnera i Europa under din smekmånad, dekorera varje bord med en kopia av ett känt landmärke i Europa, såsom Eiffeltornet. Om du träffade på en julfest, eller planerar en jul bröllop, överväga att använda snö glober eller blanka lampor.

Hur man gör Sockrad rosenblad

Hur man gör Sockrad rosenblad


Rosenblad låna en romantisk smak till alla situationer och en tårta dekorerad med sockrade eller kanderade rosenblad är verkligen romantisk och aromrik. Rosenblad är ätliga och har en söt och blommig smak. Sockrade kronblad skimmer och glitter, vilket ger en dramatisk effekt. Det gamla sättet att sötning rosenblad använder äggvitor. Detta kan orsaka problem med matförgiftning eftersom ägget är okokt. De orolig om det här problemet kan använda torkad äggvita, eller maräng pulver finns på de flesta anläggningar som bär tårta dekore leveranser.

Instruktioner

Använda äggvitor

1 Plocka rosor innan solen blir varm och bara plocka dem som inte har insektsskador eller bruna fläckar. Undvik knoppar som ännu inte har öppnat. Undvik skära rosor från florister eller plantskolor som kemikalier används under växtperioden.

2 Dra kronblad noggrant från Rose och använda sax vid behov. Skölj försiktigt under rinnande vatten och placera kronblad mellan två pappershanddukar för att klappa torrt. Refrigerate kronbladen om du inte använder dem direkt. Botten av bladet är vanligen en ljusare färg eller vit. Denna del av bladet är ofta bitter. Smaka att kontrollera. Om det är bitter, klippa denna del med en sax.

3 Crack ägget i halv och separera vita från äggula genom att vicka den fram och tillbaka mellan de två delarna av äggskal, vilket gör den vita falla i en skål och gulan att stanna i skalet. Kasta eller spara gulan för annan användning.

4 Tillsätt två eller tre droppar vatten till äggvita och vispa kraftigt tills skummande.

5 Häll 240 ml (1 cup) av superfin socker i en annan skål.

6 Doppa penseln i skummande äggvitan blandningen och måla framsidan och baksidan av ett kronblad.

7 Plocka upp sockret i fingrarna och strö den jämnt över bladet. Placera sockrade kronblad på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och låt kronbladen torkar 12 till 36 timmar. Använd dem på kakor, muffins, kakor och andra sötsaker.

Med användning av maräng pulver

1 Välj och förbereda blommor som vanligt.

2 Placera 35 ml (2 msk) maräng pulver i en skål och lös 35 ml (2 msk) vatten i den. Vispa väl.

3 Paint marängpulverblandning på båda sidor av bladet.

4 Strö superfin socker över kronbladen att belägga dem och låt dem torka på vaxat papper fodrade bakplåtar för 12 till 36 timmar.