tistel i gräsmatta

Hur gör jag döda tistel?

Hur gör jag döda tistel?


Tistel kallas ofta en olägenhet eftersom det overcrowds ville foder och spannmål grödor som vete och klöver. Thistle avger en kemikalie som är toxisk för andra växter och kan växa ett rotsystem upp till 18 inches i en säsong. Olika typer av tistel inkluderar Kanada, mysk, italienska, tjur, gul stjärna, och plumeless. Kanada tistel är en av de vanligaste formerna av tistel och är lätt förväxlas för infödda tistel på grund av dess lila blommor och mörkgröna blad. Denna perenn växt tar över ett område snabbt och sprider sig både horisontellt och vertikalt upp till 5 fot.

Instruktioner

1 Placera soptunnor eller gräsmatta stolar i området där tistel växer. Tistel behöver öppna områden med full sol att reproducera, så trängsel och skuggning områden med tistel kommer att avskräcka tillväxten. Använda något som kommer att ge skugga och skapa mindre utrymme för tistel.

2 flygning området med tistel. Samla regnvatten och åter hushåll gråvatten att hälla på tistel för att förhindra överanvändning av färskvatten. Thistle kommer inte trivs i blöta marken.

3 Applicera stora mängder salt till tistel om det kvarstår. Salt bör tillämpas som en sista utväg om tistel är djupt rotad och andra metoder borttagning inte är framgångsrika.

Hur man dödar tistel ogräs utan kemikalier

Hur man dödar tistel ogräs utan kemikalier


Alla tistel växtarter är invasiv och kan förstöra utseendet på din gräsmatta. De flesta tistlar är perenna eller vartannat år och som anses skadliga ogräs. Mysk, tjur och plumeless thistles är bland de vanligaste tvååriga typer, medan de vanligaste perenna arter är den wavyleaf och Flodman tistlar. I hemmet trädgårdar och betade hagar, är kemisk bekämpning av tistlar inte alltid möjligt. Om du vill döda tistel ogräs utan att använda bekämpningsmedel, har du flera kontroller.

Instruktioner

En Anställ biologiska kontroller av tvååriga tistel ogräs med hjälp av insekter som naturligt foder på växterna. Introducera tistel-angripna området insekter som vuxna tistel-head vivel eller rhinocyllus conicus och tistel rosett vivel eller Trichosirocalus horridus.

2 Införa insekter som tistel-stammen galla fluga eller urophora cardui, blomman vivel arter larinus planus eller stammen utvinning vivel arter Ceutorhynchus litura att styra perenna tistel arter. Införa de starthistle knopp weevil arter Bangasternus orient att styra gula starthistle ogräs.

3 Ta tistel ogräs mekaniskt genom slåtter upprepade gånger, när som helst de tistel växter spirande men ännu inte sådd. Klippning upprepade gånger under tidig knoppstadiet kan förhindra tistlar från att producera frön och spridning. Klipp som låg på marken när du kan, som syftar till att skära tistel växter under terminalen knopp för att hindra dem från förnybara.

4 Odla tistel-angripna området med hjälp av en rorkult innan tistlar är 7,5 cm (3 tum) lång. Till området tills den första vintern fryser varje gång tistel växter återföds ständigt, men har ännu inte nått 7,5 cm (3 tum) i höjd.

5 förhindra en upprepning av tistel ogräspopulationer genom att hålla arealen tätt med täckande växter och återsådd eventuella störd eller bare-markområden omgående. Du kan kontrollera och förhindra tistel tillväxt i betesmarker genom användning av lämpliga rotationsbetestekniker. Undvika överbetning i hagen, vilket kan göra betet mer i riskzonen för tistel ogräs tillväxt.

Vad är innebörden av tistel?

Vad är innebörden av tistel?


Den gemensamma tistel är känd för botanister som ulltistel och till alla andra som Scotch tistel eller skotsk tistel. En släkting till solrosfamiljen, den skotska tistel uppnått berömmelse och ställning som statsvapen Skottland. Mer än 200 typer av tistlar finns många sett mindre strålande än den vanliga tistel i Skottland.

Beskrivning

Vad är innebörden av tistel?


Bomullen tistel är en stor anläggning, upp till tre meter hög och ungefär hälften i bredd. En tvåårig växt, dess taggiga blad är 10 till 50 cm bred, täckt med vitt hår som ger växten det gemensamma namnet "bomull tistel." De har långa, stela ryggar längden på marginalerna. Blommorna är runda och varierar i färg från rosa till lavendel. Tistel blommor från juli till september.

Historia av skotsk Thistle

Vad är innebörden av tistel?


Tistel är känd i Skottland där det är inte bara landets nationella emblem, men också basen av Skottlands gamla ordning ridderlighet känd som "The Order of the Thistle." Muntlig tradition tillskriver detta till ett krig mellan den skotska och vikingarna i Danmark. När viking försökte överraska skottarna på natten, en av dem förmodligen lagt en barfota på en tistel, vilket leder honom att gråta av smärta och varna skottarna till vikingarnas närvaro.

Tillämpning av Thistle som skotsk Ikon

Vad är innebörden av tistel?


Efter denna Viking episod, tistel blev känd som "Guardian Thistle" och under James III, blev det märket i Stuarts. Idag är det insignier den skotska vakt och har använts på mynt, sedlar, frimärken och breda svärd. Det dekorerar även grav Maria Stuart.

Betydelse av skotsk Thistle

Med tanke på legenden kring den skotska tistel, anläggningen betecknar klart mod, mod och lojalitet i ansiktet av förräderi. De tuffa, smärtsamma spikar av själva anläggningen föreslår uthållighet och mod. Som växtexpert Arthur Lee Jacobson säger om en annan tistel "Även om vi inte kan slå, eller liknande, eller använda den jävla sak, måste vi åtminstone respektera det som en formidabel fiende."

andra Thistles

Vad är innebörden av tistel?


Andra medlemmar av tistel familj behandlas mindre magnifikt. Den kanadensiska tistel kallas hänsynslöst aggressiv på grund av dess horisontella rotsystem. Vissa växt författare har kallat det en "illvilligt ful hatiskt översittare" som växer nästan överallt, kvävning ut andra, mer nyttoväxter. Tjuren tistel och välsignade mjölk tistel är båda anses skadedjur från Oregon botaniker. Enligt Dr James Altland Oregon State University, "Dessa växter hotar i utseende, en del är smärtsamma vid beröring, och ett hot mot någon som ansvarar för deras kontroll."

Betong gräsmatta kantning produkter

Betong gräsmatta kantning produkter


Kant håller formen på gräsmattan intakt, har löst material, såsom barkflis och kompost, på plats, leder trafik från rabatter och markerar separata utrymmen i en gård och trädgård. Betong är ett slitstarkt material. Betong kanter kommer inte ruttnar eller dela som trä, splittras som tegel eller mjuka och bryts ned som lera. Det är lätt att installera och relativt billig, och det kommer i många stilar för olika landskapsdesigner.

Precast sten

Prefabricerade sten är konkret göras för att likna granit, kalksten, Bluestone, kvarts eller annan sten. Det gjuts att se realistiskt men formad i identiska block för att underlätta installation och design. Använda den som tegel eller asfaltläggare. Det är ett bra val för en naturlig gräns titt en vatten-funktionen eller längs kanten av en gångväg. Prefabricerade sten bård som sitter ovanför marknivån förhindrar grus eller bark väg rinner ut ur sitt spår. Det kräver en gräsmatta ogräs på den höjden, eftersom en gräsklippare inte kan rida över den. Delvis begrava faux sten kant gör det verkar mer som ett naturligt inslag och är en fysisk barriär för att förhindra att gräsmattan från att växa in i trädgården.

Betong Curb och Mowers Edge

Betong stävjande är 4-inches hög och 6-inches bred och finns i många färger. Den definierar blomster, separerar en gräsmatta från en utfart eller markerar kanten av en väg. Om gräsklippning är ett problem, använder klipparens kanttrottoarkanter. De kurva nedåt så ena halvan av kant är i jämnhöjd med den nivå av klippt gräs och klipparen glider över utan att träffa dem. Denna stävja är slät och jämn, alla en färg, och definieras som trim på huset. Den beskriver, och så inte smälta in och verkar vara en del av det naturliga landskapet. Konkreta trottoarkanter och klipparens kanttrottoarkanter ger en uteplats, trädgård eller gräsmatta en professionell finish.

Stämplat Betong Curbing

Stämplad betong stävjande har mönster avgivna in i den. Det kan se ut som tegel eller stämplas i mönstret för korta, åtskilda block, även när det gäller i långa sektioner. Stämplad kant kan har ett dekorativt geometrisk konstruktion eller något mjukare, såsom en fleur-de-lis. Designen kan markeras med färg eller helt enkelt imponerad i en enfärgad block. Det är inte kasta sten utan kan stämplas för att likna sten och vara mångfärgad, så effekten verkar äkta. Stämplat stävja kommer i vinklade kanter och krökta kanter, så det är lätt att forma till rundade, fyrkantiga eller rektangulära gränser. Denna stävja används ibland för kanterna av upphöjda blomrabatter.

Tände Betongkant

Konkreta gränser används för att separera gräsmattor från vägar kommer med inbyggd belysning, så att natt promenader är säkrare och trädgårdar kan lyftas fram för kvällen visning.

Hur man håller från att bränna min gräsmatta enligt en bärbar eldstaden

Hur man håller från att bränna min gräsmatta enligt en bärbar eldstaden


En bärbar eldstaden är en vanlig utomhus accent pjäs som kan liva upp ett utrymme med en kontrollerad och attraktiv ved eller kol brand. Men vanligtvis används på uteplatser, kan brand gropar även användas på en gräsmatta om lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas. Genom att sätta upp en plats som lämpar sig för gropen på din gräsmatta, kan du förhindra skador på gräset och minska risken för en brand olycka.

Instruktioner

1 Placera en träpall på en plan och jämn utrymme på din gräsmatta. Om du inte har en lastpall, kan du även använda en fyrkantig bit plywood.

2 Spraya en dimma av vatten på pallen eller plywood tills den är fuktig vid beröring. Detta kommer att skydda träet från lågorna.

3 Täck ytan på pallen eller plywood med rött tegel. Rada upp tegelstenar i jämna rader och kolumner så att ingen av virket nedan visar. Om det görs på rätt sätt, kommer du att ha en tät tegel yta redo för eldstaden.

4 Placera eldstaden ovanpå tegel yta. Se till att firepit är stabil och säker innan du tänder elden. Din gräsmatta kommer att skyddas från värmen från lågorna som tegel absorberar värme i stället.

Farorna med Tistel på hörntänderna

Farorna med Tistel på hörntänderna


Mariatistel är en ört som oftast används för avgiftning. Denna ört används hos människor och både hundar för att befria kroppen från gifter från mediciner och sjukdomar samt att främja tillväxten av nya och frisk vävnad. Tistel är ett naturligt sätt att lindra effekterna av leversjukdom, pankreas problem och även hudproblem hos hundar. Det kommer inte utan potentiella faror för din hund, dock.

Tryckas leverfunktion

Mariatistel, när det ges som rekommenderas av en veterinär, är utmärkt för att hålla levern rengöras och utför på topp. När det ges alltför ofta, till exempel som ett dagligt tillskott, kan mjölk tistel trycka leverfunktion. Detta resulterar i en lever som utför inkonsekvent, och kan leda till sjukdom i din hund.

graviditetskomplikationer

Även om inga tester har utförts för att avgöra om mjölk tistel är farlig för gravida hundar, är mjölk tistel rekommenderas inte att användas av gravida kvinnor. Mariatistel kan orsaka allvarliga komplikationer i en hunds graviditet bör därför sannolikt undvikas såvida av din veterinär.

matsmältningsproblem

När de administreras felaktigt, kan mjölk tistel orsaka matsmältningsstörningar hos hundar. Doser av mjölk tistel som är för hög orsakar ofta lös, rinnande avföring eller fall av diarré hos hundar.

hållfasthets~~POS=TRUNC

Olika märken av mjölk tistel kan ha skillnader i potens av örten. De kan komma i olika koncentrationer och styrkor, även om dosen är densamma. Detta kan leda till farliga biverkningar (lever dysfunktion, mag dysfunktion) hos hundar. Använd ett varumärke som rekommenderas av en veterinär för att undvika detta.

allergier

Som med alla mediciner eller supplement, kan din hund uppleva allergier mjölk tistel. Allergi kan vara mindre, såsom lätt hud eller mag irritation, eller svår, såsom nedsatt andning. Stoppa användningen av mariatistel omedelbart i fallet med allergier.

How To: Formade asfaltläggare för din gräsmatta

How To: Formade asfaltläggare för din gräsmatta


Trädgården språngbräda inte bara skyddar ditt gräs från questing fötter, de kan också lägga till visuella intresse för din gräsmatta eller trädgård. Du kan placera dem runt kanterna av trädgård tomter eller ordna dem som vägar till sittutrymme, brand gropar eller avskilda Zen trädgårdar. Genom att göra trädgårds gatstenar själv, också spara pengar och få en chans att anpassa dem till din trädgård. Du kan även hälla dem i olika former för att ge din plats en eklektisk känsla.

Instruktioner

1 Rita former du vill göra på bitar av skrot kartong. Håll dig till geometriska former såsom stjärnor, femhörningar, sexhörningar, diamanter och trapetser. Varje form bör vara minst 12 inches över. Med stjärnor, i mitten av stjärnan --- inte räkna armarna --- bör vara minst 10 inches över.

2 Klipp ut din kartong former, med hjälp av en mattkniv. Band plana kartongbitar längs kanterna av varje form vid 90-graders vinkel för att skapa rutor. Använd flera lager av tejp på hörnen av rutorna för att se till att de inte läcker eller dela isär.

3 Sprid ut tidningar och placera en plastbalja på dem. Häll språngbräda gips i badkaret. Du kan få denna gips i flera olika färger på hårdvara eller hantverk leverans butiker.

4 Blanda tillräckligt med vatten i gips för att göra en blandning som är konsekvensen av mycket tjock gröt. Vissa plåster kräver särskilda förhållanden vatten till gips; Läs förhållandena på etiketten noga innan du lägger vatten.

5 Häll ca 2 inches av gips i alla dina kartong former. Låt språngbrädor för att torka i minst 48 timmar. Skala bort kartonger och placera språngbrädor som önskas.

Märken av mjölk tistel

Märken av mjölk tistel


Mariatistel är en ört som används för att skydda och läka levern. Hittills har studier av örten i människor varit resultatlösa, men uppmuntrande. Den aktiva komponenten av mariatistel är ett ämne som kallas silymarin. Liksom alla örter, kan mjölk tistel variera i potens, vilket gör det viktigt att välja en pålitlig varumärke. För bästa resultat bör mjölk tistel standardiseras för att innehålla 70 till 80 procent silymarin.

Naturens sätt

Naturens sätt säljer två typer av mjölk tistel kapslar: vanlig mjölk tistel och Thisilyn Milk Thistle extrakt. Båda produkterna är standardiserade till 80 procent silymarin, men naturens sätt hävdar att mjölk tistel extrakt i Thisilyn lättare bryts ned av kroppen och därmed effektivare.

Jarrow Formulas

Jarrow Formulas säljer mjölk tistel kapslar standardiserade att innehålla 80 procent silymarin. Varje kapsel innehåller 150 mg av örten. Jarrow produktionsanläggning är GMP-certifierad. GMP står för "Good Manufacturing Practices" och certifiering innebär att en tredje part, NSF International, inspekterar anläggningen för att bekräfta att tillverknings förfaranden uppfyller GMP-standard.

NU Foods

NU Foods säljer mjölk tistel kapslar som inte är standardiserade. Varje kapsel innehåller 150 mg mjölk tistel extrakt och 350 milligram av kryddan gurkmeja, som nu hävdar förstärker effekten av mjölk tistel. Den rekommenderade portion är två kapslar.

Gaia Örter

Gaia örter säljer två olika typer av flytande mjölk tistel extrakt: regelbunden och låg alkoholhalt. De säljer även en flytande tinktur kallas "Milk Thistle Yellow Dock Supreme", som innehåller mjölk tistel, gul docka, kardborre rot, echinacea, SARSAPARILL och Oregon druva. Dessutom säljer de vätskefyllda mjölk tistel kapslar.

enzymatisk Therapy

Enzymatisk Therapy säljer fyra olika mariamistel produkter. Varje Simply Tistel kapsel innehåller 150 mg mjölk tistel extrakt, standardiserade att innehålla 80 procent silymarin. Super Tistel är faktiskt en blandning av örter: varje kapsel innehåller 100 mg mjölk tistel standardiserat till 80 procent silymarin, plus kronärtskocka, maskros rot och lakrits. Milk Thistle X är en annan blandning av dessa örter. Den innehåller 150 milligram standardiserad mjölk tistel extrakt per kapsel, plus maskros, kronärtskocka och lakrits. Silybin Advanced innehåller silybin, en del av silymarin, utvinns ur mjölk tistel och bunden med soja i en process som företaget hävdar ökar absorptionen. Alla enzymatisk terapi produkter är labb testas för att säkerställa renhet och styrka.

Swanson Hälsoprodukter

Swanson Health Products säljer en mängd olika mjölktistelprodukter. Bolagets Full Spectrum Tistel innehåller 500 milligram unstandardized ört per kapsel, medan slätten Milk Thistle produkt kombinerar 250 milligram standardiserad mjölk tistel extrakt innehållande 80 procent silymarin med 250 milligram av unstandardized ört. De Siliphos mariamistel kapslar innehåller silybin, tros vara den mest potenta komponenten av silymarin, i kombination med sojaföreningar för att göra det lättare absorberas av kroppen. Företaget säljer även mjölk tistel i tinktur form liksom i kombination med andra örter.

Hur man kan stoppa svampar växer i din gräsmatta

Hur man kan stoppa svampar växer i din gräsmatta


En väl preparerade och underhålls gräsmatta är önskan varje hem och företag ägare. Tyvärr hålla din gräsmatta fri från ogräs och svamp är en tidskrävande uppgift. Närvaron av svamp i en gräsmatta, medan ofarlig, är verkligen oattraktiv och irriterande. Samtidigt ta bort svampen hand är en tillfällig lösning på problemet, vilket eliminerar näringskälla för svamp är det mest bestående och klok lösning.

Instruktioner

1 städa upp efter ditt husdjur. En viktig källa till mat för gräsmatta svamp är djuravfall. Eliminera slöseri med ditt husdjur från gräsmattan och effektivt utrota en viktig källa till mat för svamparna.

2 Ta bort ruttnande kompost. Kompost är en andra källa till mat för gräsmatta svamp. Genom att städa upp ruttnande kompost från gräsmattan du minska risken för svamp groning upp kontinuerligt.

3 Slipa upp några stubbar i din trädgård. Det är bäst att ha detta förfarande professionellt hanteras som processen att avlägsna stubbar kräver ofta stora maskiner. Avlägsnandet av denna sista födokälla kommer effektivt bryter alla utanför svamp "matkällor och utrota dem.

Hur man bygger en gräsmatta väl hus

Hur man bygger en gräsmatta väl hus


Gräsmatta och hus är vanliga över hela Amerika och runt om i världen. De kan byggas helt enkelt som en gård dekoration eller som ett sätt att täcka ett fast föremål i din trädgård som kan vara ful. Om du funderar på att bygga en gräsmatta väl hus, så ska du veta om de material och tekniker som för ett framgångsrikt slutförande av projektet. Den genomsnittliga gör-det-själv husägare kan bygga en gräsmatta väl hus i en till två dagar, beroende på storleken och omfattningen av projektet.

Instruktioner

1 Cut 16 behandlade 2-by-4 bitar av virke 3 fot, nio inches lång och fyra behandlas 2-by-4s till exakt fyra fötter. Du kommer att bygga en låda som är 4 fot bred, 4 fot djup och 4 fot lång.

2 Layout fyra 4-fötter behandlade nedskärningar, anpassa dem rygg mot rygg; dessa är dina bästa och sämsta plattor av två av dina fyra sidor. Mark 1,5 inches off av båda ändar, och sedan mäta ut av slut 24 inches och placera ett märke i mitten av 4-fot nedskärningar.

3 Sprid de övre och undre plattorna ut och sätt tre 3 fot 9 tum vertikala snitt i varje 4-fot vägg. Två av de vertikala reglarna kommer att placeras på 1,5-tums märken på båda ändarna av varje vägg och en vertikal tapp kommer att placeras på 24-tum märke båda väggarna. Fäst alla bitar med 3-tums galvaniserad träskruvar.

4 Layout fyra 3 fot 9 tum behandlade skär - topp och botten väggplattor - och göra märken på 1.5 inches off av vardera änden och 24 inches off av en ände, som kommer att vara i mitten av väggen. Sprid ut topp- och bottenplattorna och sätt tre 3 fot 9 tum vertikala reglar i varje vägg, fästa dem på 1,5 inches från varje ände och 24 inches bort av den ena änden av båda väggarna.

5 Fäst alla fyra väggar genom att placera 3 fot 9 tum väggar mellan 4 fot väggar och fästa dem i hörnen med hjälp av 3-tums galvaniserade skruvar.

6 Fäst behandlas 3/4 tum plywood på utsidan av väggarna med hjälp av galvaniserad 2-tums skruvar.

7 Skär två 4-by-4 behandlade timmer 7 fot lång och fäst dem i rutan i mitten, som är 24 inches. Skär två behandlade 2-by-4s 4 fot lång och bifoga dem till den övre kanten av de behandlade fyra-by-4s med hjälp av 3-tums galvaniserad skruvar. Detta kommer att vara ledge att taket sitter på.

8 Cut två 4 fot lång behandlades 2-by-4s och skruva dem till sidan av de fyra-by-4s på toppen av det virke, så att 24 inches är till vänster och höger om det virke; dessa 2-av-4s kommer att bilda en rät vinkel mot de tidigare två-för-4s. Fäst 2-by-4s som använder 3-tums galvaniserade skruvar.

9 Cut fyra 4-feet behandlades 2-by-4s med en ände av vart och ett är 45 grader. Fäst två av dem till varandra vid 45-graders vinkel med galvaniserade skruvar; göra samma sak med de andra två, och placera dem på vardera sidan av toppen för att bilda två gavelförsedda ändar. Skär en 3 fot 9 tum 2-by-4 och placera den i mellan gavelförsedda ändar och fäst på toppen av vinklarna. Skär två mer behandlas 2-by-4s med 45-graders vinkel på en av vardera änden, förutom skära ner dessa till 3 fot och 11,25 inches; detta gör det möjligt för 1,5 tums nockplankan. Fäst dessa två skivor, en på vardera sidan av taket, i mitten på 24 inches. Fästa plywood till taket och lägga bältros eller metall.