testa guld hemma

Hur att smälta skrot guld hemma

Hur att smälta skrot guld hemma


Du kan smälta skrot guld hemma med hjälp av några specialverktyg. Ren 24 karat guld har en smältpunkt på 1060 grader C. De flesta guld är 14 karat, vilket betyder att den innehåller andra metaller samt guld. Fint guldstoft och flingor som erhållits från prospektering innehåller vanligtvis föroreningar och måste blandas med ett flöde för att hålla partiklarna blåser bort med kraften av facklan. Flödet bidrar också till att dra ut orenheter.

Instruktioner

1 Sätt på skyddshandskar, skyddsglasögon och en skyddsmask.

2 Placera skrot guld i skålen delen av degeln. Strö i några nypor borax och några nypor natriumkarbonat och blanda ihop allt med guld. Detta kommer att fungera som din flux.

3 Starta upp facklan och tillsätt försiktigt lågan till guld i degeln. Gå långsamt, särskilt om du försöker att smälta ner fina guld flingor. Fortsätt att använda brännaren tills allt guld smälter. Använd degel tång för att hjälpa till att bryta upp några bitar som tar ett tag att smälta.

4 Häll den smälta guldet mycket noga, med hjälp av tång, in i en tegel- eller bar-typ mögel. Låt den för att ställa och svalna innan du tar bort.

Hur Förfina guld hemma

Hur Förfina guld hemma


Om du har rester av guldsmycken, gamla fyllningar eller guld delar från elektronik som sitter runt, kan du förfina dem till rent guldtackor. Även smycken som har pärlor kan raffinerade och smälts ned; pärlor kommer att tas bort senare. Raffinering guld är inte en arbetsintensiv process, men det kräver en relativt lång väntetid för processen för att avsluta. Det kan också vara farligt eftersom du kommer att använda giftiga kemikalier och syra. Syrabad som du använder för att förfina din guld ibland kallas Aqua Regia, eller kungens vatten. Det är en blandning av saltsyra och salpetersyra som fick namnet kungsvatten eftersom det användes för att smälta ner de kungliga metaller av guld och platina.

Instruktioner

1 Samla dina guld klipp och väga dem. Skriv ner vikten i uns. Placera alla guld i en stor plastbehållare.

2 Sätt på dig skyddskläder, handskar, skyddsglasögon och ansiktsmask.

3 Blanda salpetersyra och saltsyra i ett förhållande av 1 ml salpetersyra för varje 4 ml saltsyra i en stor plasthink med millimeter mätningar på sidan. Denna blandning är känd som kungsvatten.

4 Häll kungs i guld behållaren med en hastighet av 150 ml för varje uns av skrot guld du har i behållaren. Rör om med en långskaftad omröringsstav. Låt blandningen stå i mer än åtta timmar eller över natten för att uppnå optimal renhet.

5 Häll blandningen, inklusive guld, genom ett fint filter i en annan behållare. Det bör ändras från en smutsig brun till en klar smaragdgrön. Filtrera blandningen tills den blir denna färg.

6 Lägg till guld fällnings, såsom järnsulfat eller natriumbisulfat, till blandningen och låt den stå över natten eller åtminstone ytterligare åtta timmar. Om guld är närvarande, kommer blandningen vända lila.

7 Häll av vätskan tills endast en liten mängd innehållande guld slam vid botten är kvar, sedan filtrera bort guldslam för avlägsnande av kvarvarande vätska.

8 Tvätta guldet återigen med saltsyra och följa upp med en vattensköljning. Filtrera och häll guldet in i en form för att härda. Guldet är nu 99,9 procent ren.

Hur man testar och Kontrollera om guld

Hur man testar och Kontrollera om guld


Äkta guld kan vara svårt att identifiera eftersom de flesta guld blandas med andra metaller. Det beror på att rent guld är för mjukt för att användas till smycken; det skulle skadas direkt om du försökt att bära den. Ett problem med att testa guld hemma är att om du vill testa några av dina egna smycken för guldhalt, måste du förstöra smycken för att genomföra testet. Det bästa sättet att testa dina smycken är att ta det till en juvelerare.

Instruktioner

1 Ta ditt guld till en juvelerare och be om en röntgen för att bestämma guldhalten. Detta är det snabbaste, enklaste och säkraste sättet att testa din guld. Du kommer inte att skada dina smycken eller skadar dig, och de flesta guldsmeder kan utföra denna uppgift för en nominell avgift.

2 Om du inte vill ta ditt guld till en juvelerare, hålla ditt guld med en PIN-kod. Om stiftet raster, vad du har är definitivt inte guld. Guld är mycket mjuk. Detta test kan skada dina smycken.

3 Testa ditt guld i saltsyra eller svavelsyra om du absolut måste ta reda på hemma om vad du har är guld. Raka av en liten bit av ditt guld med ett vasst rakblad. Placera rakning i en glasburk. Sätt på vissa gummihandskar och häll en liten bit av syra över guld. Andra metaller löser, lämnar dig med rent guld. Självklart skulle detta test förstöra dina smycken. Syra är mycket farligt och kan leda till att du, dina kläder och dina avloppsrör allvarliga brännskador om du inte är försiktig.

4 Om en hemma eldprov verkar vara en dålig idé, bär din guldsmycken och kontrollera om det missfärgas huden. Äkta guld kommer inte att missfärgas eller ge dig grön hud, men falska guld styrka.

Guld testkit Instruktioner

Guld testkit Instruktioner


Rent guld är en mjuk, gul material som inte reagerar på kemisk exponering. Guld mäts genom karat, främst i 24 karat guld, vilket tyder på guld renhet; 18 karats guld, vilket är 75 procent guld; 14 karat guld, vilket är 60 procent guld; 12 karat guld, vilket är 50 procent guld; och 10 karats guld, vilket är 40 procent guld. En guld testkit kan köpas för att testa guldmaterial hemma och bestämma nivån av guld renhet.

Instruktioner

1 Ta det material du vill testa och skrapa den över den svarta testa stenen försedd med satsen. Använda ett område av material som inte är klart uppenbar eller som är lätt dold och skrapa stenen tills en heldragen linje visas.

2 Använd en av guldskrapnålar försedda med satsen och skapa en andra repa bredvid skrapa gjorts av guldmaterial på test sten. Skapa en repa som är ungefär lika stor som den första början.

3 Placera försiktigt en droppe från 10 karat guld stålbad på scratch från guldmaterial. Upprepa på scratch från guld scratch nålen för jämförelse. Om scratch från guldmaterial upplöses, är det mindre än 10 karats guld.

4 Upprepa stegen och använda 14 karat guld syra för att testa repor. Observera att om scratch upplöser långsamt och lämnar lite färg på test sten, är det förmodligen mindre än 14 karat guld, men mer än 10 karats guld, troligen i 12 karat guld intervall.

5 Upprepa stegen igen och använda 18 karat guld syra för att testa repor. Återigen, notera att om scratch upplöser långsamt och lämnar färg, är det förmodligen ungefär två karat under testet syra.

Hur Smält och Begränsa skrot guld

Hur Smält och Begränsa skrot guld


Raffinering guld låter som om det skulle vara något som kräver användning av en stor smältning ugn och tunga järnverktyg. I sanning allt du behöver för att förfina din skrot guld är några tunga gauge plasthinkar och ett par olika typer av koncentrerad syra. Visst, som inte låter alltför mycket säkrare än ugnen, men om du planerar att smältning och raffinering din skrot guld hemma, är detta sätt att göra det. Syrorna du kommer att arbeta med är starkt frätande och kan göra permanenta skador om de kommer i kontakt med huden. Yttersta försiktighet måste iakttas vid raffinering guld genom denna metod.

Instruktioner

Förfina guld

En Väg allt guld du kommer att förfina att avgöra hur mycket syra du kommer att behöva. För varje uns av guld, kommer du att lägga 300ml till skopan, så se till att skopan är tillräckligt stor för att innehålla guld och syran.

2 Dumpa guldet i ett eller flera tunga gauge plasthinkar, sedan lägga på din skyddsutrustning. Gummihandskar, förkläde och skyddsglasögon är ett absolut minimum skyddande kläder du ska bära; syran du kommer att använda är ganska stark.

3 Ta all utrustning till en öppen, uteplats. Ångorna från syran du kommer att använda är extremt frätande --- mer än syran själv när det tillsätts till metall --- och skadar metallföremål de passerar över. Av denna anledning är det viktigt att du utför raffineringen utomhus där ingen risk för skada föreligger.

4 Mät upp och tillsätt 30 ml --- 2 msk --- av salpetersyra för varje uns av guld i skopan (s). När du har lagt syran, låt det sitta i ca 30 minuter. Under denna tid kan det finnas en stark reaktion från syran blandas med guld, vilket kan resultera i massor av bruna rökgaser som kommer upp ur hinken. Oroa dig inte, det är helt acceptabelt.

5 Mät upp och tillsätt 120 ml saltsyra för varje uns av guld i skopan (s). Än en gång, kan du få en stark reaktion när du lägger syran. Det finns inget sätt att förutsäga styrkan av den kemiska reaktionen vid tillsats och blandning av syror. Som syrorna blanda och börja upplösas guldet, kommer blandningen att bli mycket het. Detta är också normalt.

6 Stå tillbaka från skopan och titta för tunga bruna rökgaser att börja fläktade upp från lösningen. Inte andas in eller passera något genom dessa ångor.

7 Vänta tills röken har försvunnit, sedan vänta minst en timme mer för blandningen av syra för att lösa upp guld. Det rekommenderas att du låter blandningen stå över natten för att se till att guldet är helt upplöst.

8 Häll syra guld blandningen genom en filtertratt och in i en annan ren tung-gauge hink. Var noga med att inga partiklar går in i den nya skopan, eftersom dessa kommer att orsaka defekter och föroreningar i guld. Vid slutet av häll bör syran vara en klar grön. Om syran är skumma eller grumlig, refilter den tills den är klar.

9 Koka en liter vatten, tillsätt sedan ett pund av urea och blanda väl. Urea är en säker industrikemikalie som används för att på ett säkert sätt justera pH-balansen av syra.

10 Tillsätt vatten-och-ureablandningen till syran. Göra detta långsamt, som syran kommer att skumma och bubbla som hälls urea vatten i. När syran reagerar inte längre på tillsats av blandningen, sluta hälla. Du just har neutraliserat salpetersyra i syrablandningen, men klorvätesyra fortfarande är aktiv.

11 Koka en liter vatten och tillsätt sedan 28.4gr. guld fällningsmedel för varje uns guld du förfina --- kan denna blandning variera beroende på den specifika typen av guld fällnings du använder. Rådgör alltid instruktionerna som följer med fällningsmedel för att bestämma rätt blandning.

12 Häll vattnet-och-fällningsblandningen mycket långsamt i syran. Syran blir en lerig brun; oroa dig inte, detta är guld som dras ut ur syran av fällningsblandningen.

13 Vänta 30 minuter för fällningsmedel för att dra allt guld ur syran, sedan testa syra för att se till att inget guld fortfarande löst. Gör detta genom att doppa omrörningsstaven in i syra, därefter avlägsna den och röra vid änden mot en pappershandduk för att skapa en fuktig plats. Placera en droppe av ditt guld detektor ämne på våt fläck. Om det fortfarande finns guld löst i syran kommer våt fläck vända en mörklila. Om det visar den här färgen, vänta ytterligare 15 minuter och utför testet igen. Gör detta tills våt fläck inte blir lila.

14 Häll syran i en annan behållare, filtrera det som du går. Se till att du inte häll bort någon av de brun lera som har sjunkit till botten av skopan: detta är den rent guld.

15 Skölj "lera" med kranvatten, tillsätta vatten till hinken och sedan omrörning flera gånger tills det kvittar. När leran har lagt sig, häll av vattnet i behållaren med syran. Upprepa denna sköljprocess fyra eller fem gånger.

16 Häll soda in i blandningen syra och-vatten för att neutralisera syran.

17 Häll aqua ammoniak i hinken som innehåller "lera" och rör om ordentligt. Aqua ammoniak kommer att rengöra och neutralisera eventuell syra fortfarande klamrar sig fast guld och tar även bort eventuella överblivna spår av föroreningar.

18 Skölj leran en gång med destillerat vatten, häll sedan av vattnet och leran i en uppvärmbar behållare. Låt leran Settle, häll sedan av vattnet. Placera behållaren på en spis eller värmeplatta och värm upp för att torka ut leran, som då kommer att förvandlas till ett torrt pulver.

Att göra "Mud" Tillbaka till guld

1 Linda "lera" i pappershanddukar och blöta handdukar med alkohol, sedan placera hela paketet i en grafitdegel. Du kommer att använda acetalyne fackla att smälta guldet, så se till att du inte bär någon lösa kläder och arbetar i ett område som inte innehåller lättantändliga material.

2 Slå på acetalyne facklan och använda låga för att värma degeln från sidorna och botten så att gastrycket från brännaren inte blåser bort den pulveriserade guld.

3 Fortsätt att arbeta facklan över sidorna och botten av degeln tills guldet smälter. Smältpunkten för guld är 1093 grader Celsius, så den här processen kan ta en stund.

4 Eftersom guldpulver smälter kommer det att ta på den blanka utseende av metall igen. Fortsätta att tillämpa värme tills guld allt har smält. När guldet har smält bort värmekällan och låt guldet att hårdna och cool. Om du har följt alla steg korrekt, kommer ditt guld nu vara ca 99,995 procent ren.

Hur man testar smycken: Guld, platina, och Palladium

Hur man testar smycken: Guld, platina, och Palladium


Du kan testa guld, platina och palladium smycken för att avgöra om en omärkt pjäs du har fått är äkta. Det finns enkla sätt att testa smycken själv och därmed eliminerar behovet av en professionell bedömning. Genom att använda kemiska medel, nämligen syror, är det enkelt att mäta en reaktion för en viss ädelmetall. Använd alltid skydds, engångshandskar av latex, eller om allergiska, icke-latexhandskar, i händelse av spill.

Instruktioner

1 Undersök dina smycken för några märken före testning. Använd en vanlig förstoringsglas eller ett professionellt öga förstoringsglas verktyg för att se din pjäs över. Tio-karats guld är märkt 10k, 16, 417, eller 10KP; 14-karats guld är märkt 583, 585, eller 14KP; 18-karats guld är märkt 750 eller 18KP; 22-karats guld är märkt 916 eller 917; och rent guld, 24 karat, är märkt 999. Marked platina kommer att säga 900 Plat, Plat 900, Pt900 eller 900Pt. Modern palladium är vanligen märkt Pd950. Om du inte kan hitta ett märke, måste du testa bit.

2 För att testa för guld, köpa salpetersyra. Du kan få denna lösning tillsammans med andra syror för smycken testning från ett smycke-distributionsföretag (många kan hittas på nätet).

3 engångshandskar följ anvisningarna på testkitet. Vanligtvis kommer du att gnugga guld på en bit av sten, sedan använda salpetersyran till stenen över gnugga märket. Syran löser på stenen och helt försvinna när det inte är äkta guld. Någon färgförändring, men indikerar guld. Den ljusare färgen ändra högre karatvikt. En mörkare färgförändring kan indikera 14k guld eller mindre.

4 För att testa för platina, använd en magnet. Detta är det enklaste sättet att testa platina smycken utan orsakande syror. Om magneten fastnar, det finns järn i pjäsen, och pjäsen är inte ren. Andra tester för platina är scratch-testmetoden (liknande en för guld); en smältpunkt-test som söker efter matt när lågan anbringas på metall; och en täthet, vilket innebär att väga platina. Både smältpunkt testet och täthet är bäst av proffs med rätt utrustning.

5 För att testa palladium, först se till att din pjäs är inte platina. Väg pjäsen --- detta är det enklaste sättet att fastställa att palladium är inte platina. De flesta palladium är lättare än platina. Ren palladium är sällsynt i vintage smycken eftersom det endast användas som en tillsatsmetall för andra smycken. Modern palladium är 12 procent lättare än platina och mer hållbara. En professionell densitets vikt test kan krävas för palladium.

Hur man testar för äkta guld

Hur man testar för äkta guld


Guld! Kanske. Många guld gruvarbetare har luras att tro att han har hittat guld när det faktiskt stött på ädelmetaller som liknar guld, kallat "kattguld." En annan olycklig händelse är att köpa guldsmycken som, i själva verket bara guldfärgade - men hur ska du berätta?

Instruktioner

1 Test guld genom att titta på "guld" i solen. Guld bör behålla sin färg i solen liksom skuggan. Många metaller glitter i solen, men guld är inte en av dem.

2 Stick en vass nål eller stift i guld. Om det brott och sprickor, är det inte guld. Guld är formbar, vilket betyder att den kan böjas och bli bucklig men inte spricker lätt.

3 Guld är tung. Det kommer att sjunka till botten och stanna där. Om du är guldvaskning, är ett stort test för att klippa pannan och tillbaka med lite vatten. Guld bör stanna på botten och inte röra sig mycket.

4 En bergsäkert sätt att testa guld är att bära den på din hud. Om din hud blir en grönaktig färg, är det inte guld du bär, men mer sannolikt en annan metall med möjligen en bit av guldinnehåll. En rent guld smycke kommer inte att reagera med huden.

5 Försök att köra en magnet över "guld". Ädelmetaller som guld och silver är inte magnetisk, så om din "guld" attraheras av magneten, det är inte ett gott tecken. Naturligtvis, om det inte är, som inte garanterar det är guld. Massor av saker är omagnetiskt, som trä.

6 Det bästa sättet att testa guld är att ta det till en expert som ska testas. Experter har avancerade syra tester som kan avgöra exakt guldhalt och berätta guldpriset per gram och hur mycket ditt objekt är värt.

Gold Prospecting: Hur kan jag Smält My Gold hemma?

Gold Prospecting: Hur kan jag Smält My Gold hemma?


Det finns många källor till skrot guld som finns hemma. Oönskade smycken, tandvård, återhämtade guld från elektronik och de guld flingor som köpts på eBay i ett ögonblick av svaghet är alla möjliga källor för guld hemma. Det är möjligt att smälta detta guld och reformera det för en annan användning. Som guld smälter vid mycket höga temperaturer, är det viktigt att ha en säker och dedikerad arbetsutrymme för denna verksamhet.

Instruktioner

1 Placera guld i degeln. Det är viktigt att ha degeln i en säker, stationär plats som det kommer att få mycket varmt.

2 Tillsätt några nypor flux ovanpå guld. Flux hjälper till att separera eventuella föroreningar i guld och hjälper smältningsprocessen. I detta fall, borax och natriumkarbonat arbete såväl som flussmedel. Om betydande föroreningar förväntas, kan en del kisel (ren sand) tillsättas, liksom.

3 Smält guld i degeln med acetylen fackla. Om guldet har fina partiklar, försiktig som kraften av lågan kunde blåsa partiklarna ur degeln. Guld smälter vid ca 1940F, även om guld legeringar kommer i allmänhet att smälta vid lägre temperaturer.

4 Använd tång för att hälla den smälta guldet från degeln i en form för kylning.

Hur att smälta guld

Hur att smälta guld


Nedsmältning guld hemma är ganska lätt. "Smältverk" är detsamma som "smälter", men också innebär avlägsnande av föroreningar under processen. Kanske du har några gamla smycken och du vill att smälta ner och göra några guldtackor att sälja, eller kanske du vill smälta guldet ner för att bilda egna smycken skapelser. Smältning av guld med en acetylen fackla kommer att bränna bort de flesta föroreningar som finns i smycken guld. Du kan smälta guldet hemma med några bitar av specialutrustning som du kan köpa på nätet eller på en närliggande gjuteri leverans butik. Vissa järnaffärer kan även bära små deglar och andra förnödenheter.

Instruktioner

1 Hitta en säker arbetsyta och sätta på ansiktsskydd, handskar och förkläde.

2 Placera guld smältas i degeln.

3 Tänd acetylen fackla.

4 Smält guld i degeln med hjälp av lågan från acetylen fackla. En acetylen fackla brinner tillräckligt varmt för att smälta guld, men kommer inte att fungera på vissa andra typer av metaller med högre smältpunkter.

5 Ta tag i degeln med degeltång och försiktigt häll smält guld i gjutformen.

6 Låt guld svalna i gjutformen. När guldtacka har svalnat och stelnat, peka ut den ur gjutformen.

Hur man använder en Gold Test Kit

Hur man använder en Gold Test Kit


Testa guld med en manuell testkit avgör vad karat ditt guld är Testutrustningen levereras med en test sten, syror för vanliga karat och nålar med guld tips i olika karat. Med lite övning kan du testa hundratals objekt med en liten testutrustning i ett par timmar. Satsen är inte idiotsäkert, men bestämmer om objektet innehåller guld i den testade området. Guld kan vara så låg som 9 karat eller så högt som 24 karat - eller rent guld. Den 24k guld är för mjuk för solid användning, men fungerar som en beläggning på sterling silver eller andra metaller. De flesta guld på den amerikanska marknaden är 10k, 14k eller 18k.

Instruktioner

1 Ta syra flaska för 10k eller 14k, test sten och nålar ur satsen.

2 Tvätta och torka test sten. Skrapa en kort linje tvärs över stenen med 10k nålen, eftersom detta är den vanligaste guldlegering.

3 Gnid guld punkt på stenen nära scratch linje, med hjälp av en osynlig del av guld objektet. Tryck hårt nog för att göra ett märke på stenen.

4 Applicera en liten droppe av 10k syra på guld posten märket och över scratch linje.

5 Vänta 30 sekunder. Om objektet är inte guld eller mindre än syralösningen du använder, kommer guldet posten märket blekna och försvinna. Om det är guld, kommer märket att fortsätta att visa efter 30 sekunder. Om guldet är samma karat som nålen märke, kommer det att se på samma sätt i det område där du tillämpat syra över nålen märket.

6 Testa igen om guldet inte ser likadana ut som nålen markeringen. Gnugga guld punkt på prov sten och använda 14k nålen att repa stenen. Pressa en droppe 14k syra för att sträcka sig över guldtestet och nålen scratch. Vänta 30 sekunder innan man jämför nålen scratch och guldmärke i den sura området. Om de två varumärkena ser likadana ut, kan objektet vara 14k guld. Om märket bleknar ur sikte, kan objektet vara mindre än 14k eller inte guld alls.