tendinit handen

Handen tendinit symptom

Handen tendinit symptom


Vid slutet av dagen, du märker att dina händer är värkande. Även is kan ibland hjälpa, är problemet inte blir bättre med tiden. Dessa är symptomen på handen tendinit. Denna gemensamma över skada kan göra det svårt att fungera och utföra dina dagliga uppgifter, så lära sig att identifiera den och söka läkarvård snabbt om du utvecklar ett fall av tendinit.

symptom

Symtom på handen tendinit smärta och ömhet i handen centraliserad längs en sena. Senor ligger oftast nära lederna, så många patienter beskriver smärtan som ledvärk. Tendinit smärta förvärras vanligtvis på natten. Dessutom kan aktivitet eller rörelse göra smärtan värre. Repetitiva rörelser är särskilt försvårande för en individ med tendinit. Eftersom dessa symtom kan också tyda på andra sidan förhållanden, såsom karpaltunnelsyndrom och artrit, bör patienter som tycker att smärtan störa deras dagliga verksamhet söka hjälp av en läkare för en korrekt diagnos. Svullnad ofta åtföljer smärtan.

Orsak

Hand tendinit symptom uppstår när senan, den vävnad som förbinder handen muskler till sina många ben, blir inflammerad. Tendinit uppstår ofta på grund av överanvändning, även om senor kan bli inflammerad efter en skada. Alla senor i kroppen kan utveckla tendinit, men handen och handleden är särskilt benägna att villkoret, eftersom de är så ofta. Om symtomen ignoreras, läkare vid Cleveland Clinic visar att tendinit kan leda till en tår eller brista av senan, ett tillstånd som kräver operation för att reparera.

Diagnos

Hand tendinit vanligen diagnostiseras baserat på dess symptom. Din läkare kommer att göra en grundlig fysisk undersökning av din hand, ta det genom en rörelseomfång övningar för att lokalisera smärtan. Om smärtan är centraliserad i en sena, kommer läkaren sannolikt diagnostisera tendinit. Enligt National Institutes of Health, läkare har särskilda tester för att avgöra vilka tendon påverkas. En del läkare kommer att göra röntgenundersökningar för att utesluta andra villkor, som artrit eller benskador, som kan orsaka liknande smärta.

Behandling

Hand tendinit symptom behandlas med livsstilsförändringar i kombination med medicinering. Först kommer vanliga vardagliga aktiviteter modifieras för att lägga mindre stress på de drabbade senor. Därefter kan handen immobiliseras med användning av en skena för att tillåta senan att läka. Detta sker i samband med anti-inflammatorisk medicin för att få ner inflammationen. Läkare instruera patienter att använda is för att kontrollera svullnad. Ibland kan steroidinjektioner in i senan kontrollera smärta. Om dessa standardbehandlingar för hand tendinit inte fungerar, kommer vissa läkare att vända sig till operation för att avlägsna inflammerad vävnad, men detta är sällsynt. När inflammation är under kontroll, fortskrider behandlingen till sjukgymnastik för att stärka handen och undvika framtida skada.

Förebyggande / Lösning

De som regelbundet utför repetitiva rörelser med sina händer löper störst risk att utveckla handen tendinit symptom. Förebyggande åtgärder kan minska denna risk. Öva rätt teknik och med hjälp av korrekt hållning när utför uppgifter med handen kan hjälpa. Om det är möjligt, undvika repetitiva rörelser med händerna. Om ditt arbete kräver detta, ta regelbundna pauser för att ge dina händer vila. Sträck händer och fingrar innan lång tids användning, till exempel innan du sätter dig ner för att spela ett instrument eller typ.

Handled tendinit botemedel

Handled tendinit botemedel


Wrist tendinit, medicinskt kallas tenosynovit, är inflammation i böj- och sträcksenor som omger leden. Tendinit är vanligare hos personer över 40. Det förekommer ofta där senorna komma i kontakt med beniga utsprång. Tendinit kan vara smärtsamt. Man måste ta ett systematiskt tillvägagångssätt för att bota den.

Identifiera Orsaken

Det första steget för att bota tendinit är att ta reda på vad som orsakar det. Ofta kan det bero på repetitiva rörelser som att skriva på en dator hela dagen. Personer som arbetar med sina händer på arbets jobb kan också vara mottagliga för handleden tendinit. Bodybuilders utföra handleden lockar att bygga massiva underarmar. De kan utveckla tendinit ibland, liksom baseball och tennisspelare.

Stoppa aktivitet

Tendinit skov behöver vila. Personer som arbetar ut behovet av att ta ledigt tills smärta och inflammation avta. Detta kan inte vara så lätt om en skada är arbetsrelaterad. Men människor som har tendinit är berättigade till arbetare ersättning. De med tendinit kan också använda handleden hängslen och sveper att stödja handleden, och begränsa dess rörelse. Detta kommer att påskynda läkningsprocessen.

Terapi

Is kan bidra till att minska svullnad och inflammation. Den bör tillämpas under 20 minuter, upprepades därefter varje timme eller två efter behov. Isen ska aldrig komma i direkt kontakt med huden. Ice förpackningar är mycket effektiva vid behandling av handleds tendinit. När det är möjligt, försök att höja det drabbade området när isbildning eller vila den. Detta kommer att begränsa svullnaden. När svullnaden går ner, kan värme och Epsom salter bidra till att öka blodflödet till området och främja läkning. Antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen kan användas för att minska inflammation och smärta. För de som har svår smärta, kan en kortison injektion behövas. Kirurgi är vanligtvis inte för handleden tendinit.

stretching övningar

När svullnad och smärta har avtagit, kan stretching övningar hjälpa till att återställa flexibilitet och styrka till handleden. Helt enkelt böja handleden upp och ner och från vänster till höger kan mjuka upp spända muskler. Klämma en tennisboll kan hjälpa till att bygga upp handled styrka. Att bygga en flexibel och stark handled är det bästa sättet att förhindra framtida handled tendinit. Dessa enkla övningar kan göras varje dag.

hantel övningar

Efter sträckning musklerna för ett par dagar, prova att göra några lätta hantel övningar för handleden. När du sitter på en bänk, med ena handen över kanten, gör handleden lockar med handflatorna uppåt. Helt enkelt sänka vikten och öka den igen. Detta bygger flexor musklerna i underarmen, den större muskler på lillfingret sidan. Omvänd lockar, med handflatorna vända nedåt, bygger extensor muskler. Ju starkare dessa muskler, desto mer stöd de kommer att ge handleden. Begränsa dessa övningar för att två gånger per vecka.

Muskelförtvining i handen

Muskelförtvining i handen


När muskelförtvining diskuteras, handen är ofta inte den första tanken. Men under vissa förhållanden, kan musklerna i handen tyna bort och lämnar en individ med en svag grepp och en brist på samordning.

symptom

Muskelförtvining är mest kännetecknas ofta som en förlust av muskelmassa, muskelstyrka eller extremitet storlek. Dessutom kan smärta och förlust av koordination ses när musklerna i handen börjar avfall eller försämras.

orsaker

Muskelförtvining hos handen kan orsakas av ett stort antal villkor. Ett vanligt tillstånd som orsakar muskelförtvining i handen är kompression eller infångning av ulnarnerven. Detta tillstånd kan orsakas av en skada, ben sporrar, cystor eller svullnad av armbågsleden. Andra orsaker kan vara cystor eller skador. Stroke kan också spela en vals i muskelförtvining i handen, liksom en brist på användning.

tester

En läkare kan begära flera tester för att hitta orsaken till muskelförtvining i handen. Dessa tester kan omfatta blodprov, röntgen eller MRT. Förutom styrka och stresstester kan ha möjlighet att spåra förändringar i muskelstyrka. Regelbundna mätningar kan spåra muskeln och handstorlek.

korrigerande behandling

Beroende på orsaken till hand muskelförtvining, kan en behandlingsplan fastställas. I vissa fall, motion och fysisk eller arbetsterapi kan vara tillräckligt för att lösa problemet. I andra fall kan det bli nödvändigt behandling av inflammation. I extrema fall kan operation bli nödvändig.

Förebyggande

Förebyggande åtgärder är nyckeln till att undvika skador och muskelförtvining. Det är viktigt att sova med ett sund arm för att minimera belastningen på ulnar nerven. Dessutom undvika att stöta eller skada armbågen kan också bidra till att minimera risken för handen muskelförtvining. Dessutom den frekventa användningen av händerna kan bidra till att minska risken för muskel försämring. Slutligen kan leva en hälsosam livsstil förebygga sjukdom, inklusive stroke som kan orsaka handen muskel försämring.

Varför använda handen skenor för artros?

Varför använda handen skenor för artros?


Ett smärtsamt och försvagande tillstånd, är artros vanligt hos äldre vuxna och typiskt påverkar lederna i händerna. Även om olika behandlingar för artros, är handen spjälor som vanligen används för att behandla sjukdomen nonsurgically.

Identifiering

Som förklaras av elektroniska Textbook of Hand Surgery ", artros är en försämring av de rörliga delarna av leden." I handen påverkar artros vanligtvis små lederna i fingrarna och de basala leden mellan tummen, vilket leder till smärta, svullnad och funktionsförlust.

Fungera

En hand skena stöder de drabbade lederna genom att hålla dem i rätt anatomisk position. Dessutom minskar en handskena stress placeras på lederna under olika aktiviteter, som normalt minskar individens smärtupplevelser.

överväganden

Hand spjälor används ofta i samband med injektioner, enligt American Academy of ortopediska kirurger. Dessa injektioner innehåller långsiktiga bedövningsmedel och steroider som ger smärtlindring under flera veckor till flera månader

risker

Iklädd en hand skena för länge leder till muskelatrofi i händer och fingrar. Eftersom muskler är viktiga för att stabilisera de redan skadade leder, bör muskelatrofi förhindras.

Förebyggande

För att förhindra risken för muskelatrofi i samband med handen spjälor, ta bort skenan med några timmars mellanrum och engagera sig i mjuka fingrar och händer stretching övningar. University of Washington School of Medicine webbplats ger prov stretchövningar.

Hur man startar en gräsklippare när handen drag är Stuck?

Hur man startar en gräsklippare när handen drag är Stuck?


En av de vanligaste mekaniska problem med tryck gräsklippare kommer när handen pull som används för att starta motorn fastnar. Detta problem är vanligtvis mer av en olägenhet än en allvarlig mekanisk projekt eller kostnad. Några enkla metoder kan användas för att fastställa de vanligaste dragsnöre problem och gör att du kan starta klipparens motor. Men om problemet återkommer eller kan inte rättas till genom dessa tekniker, kan draglinan behöver bytas ut.

Instruktioner

1 Kontrollera om klipparens blad är böjd. Böjda blad ibland orsaka nyare gräsklippare för att låsa upp och startar inte. Om ett blad ser böjd eller krokig, ersätta det med ett nytt blad. Bara lossa den gamla blad med en skiftnyckel och fästa den nya tätt. Om bladet är ny eller rak och handen pull inte startar gräsklipparen, kan problemet vara strängen.

2 Spray smörjmedel på sidan dragsträngen nära motorområdet och långsamt dra på den. Detta kommer att bidra till att distribuera smörjmedel hela vägen ner sladden och jämna ut eventuella veck. Upprepa tills sladden förlorar slack. Kontrollera också att inget skräp såsom små stenar blockerar sladden från att komma in i motorburen.

3 Lossa skruvarna ovanpå motorn vagnen med en skiftnyckel. Detta är det område där början av sladden är belägen. Dra på repet för att flytta den tills den lossnar på banan. Detta är ett hårt att nå området, så det kan vara svårt att nå slutet av repet på första försöket. Dra vagnen topp tillbaka på med nyckeln.

4 Dra på repet igen. Om sladden misslyckas fortfarande att dras tillbaka på rätt sätt och starta klipparen, kan strängen behöver bytas ut. Byt strängen själv eller ta gräsklipparen till en reparationsverkstad för en utbildad professionell för att göra jobbet.

Hur man använder en trädgård handen plog fåror

Hur man använder en trädgård handen plog fåror


En fåra, en smal, indragen rad i en trädgård, tjänar flera syften. Det gör att plantera små frön eller ett stort antal av utsäde mycket lättare. I stället för att gräva dussintals små hål, kan du helt enkelt sprida frön i en fåra och täcka upp dem. Idealisk för grönsaksodlingar, fåror förenklar också ogräsrensning och skörd. Vidare tillhandahåller utrymmet mellan fåror gång rummet utan att behöva störa växande eller fruktväxter.

Instruktioner

1 Bestäm hur långt ifrån varandra för att göra dina fåror. Det minsta avståndet mellan raderna bestäms av anläggningens art. De flesta fåror är 12 till 36 inches isär för att möjliggöra för root spridning. Forskning din trädgård anläggningens mellanrum behöver innan du gräver.

2 Bestäm hur djupt dina fåror måste vara. Återigen varierar planteringsdjupet i stor utsträckning av arter. Se till att du vet hur djupt att gå innan du börjar. Lökar behöver ofta fåror 3 till 4 inches djup, medan stora frön som bönor och majs växer bra på en halv till två inches djupt. Små frön som sallad behöver fåror endast 1/4 till 1/2-tums djup.

3 Vatten trädgården sängen med en tum av vatten om marken är torr. Fuktig jord är mycket lättare att gräva.

4 Öva gör fåror i trädgården sängen. Håll handen plogen med båda händerna och driva i korta, raka rader. Variera mängden tryck du använder när du trycker tills du tror att du har bemästrat konsekvent gräva på samma djup. Ta en linjal med dig för att ta noggranna mätningar. Fyll fårorna med jord du grävts.

5 markera fårorna du tänker gräva genom att strö mjölet i en rak linje.

6 Plough fårorna på rätt djup längs riktlinjerna för mjöl tilt.

7 Plantera frön och fyll i fåran med jorden du grävts med handen plogen.

Handen muskeltestning

Handen muskeltestning


Testa handen muskler har varit ett viktigt diagnostiskt verktyg för århundraden. Resultaten av dessa tester hjälpa till att diagnostisera problem handen hälsa och att fastställa korrekta behandlingskurer. Traditionellt har handen muskeltestning göras manuellt. Men på grund av moderna diagnostiska maskiner och avbildningstekniker, har handen muskeltestning blivit mer objektiv, noggrann, och lättare att spåra.

Syfte

I syfte att testa musklerna i händerna är ofta för att bestämma närvaron eller utvecklingen av en sjukdom. Med resultaten av dessa tester, kan sjukvårdspersonal föreskriva lämpliga behandlingsåtgärder, såsom droger eller sjukgymnastik. Alternativt kan fitness rådgivare bestämma den bästa utgångs plats för någon som vill stärka händerna.

Resultat

Engångs undersökningar som inkluderar handen muskeltestning kan bestämma omfattningen av svaghet i musklerna eller förlust av rörelseomfång på grund av en present eller en tidigare traumatisk skada. Resultat av återkommande hand testa undersökningar inspelade tiden anses tillsammans för att spåra effekterna av successivt försvagande sjukdomar såsom cerebral pares, Parkinsons, reumatoid artrit, eller Hansens sjukdom, ett annat namn för spetälska.

kontrollanter

Läkare, neurologer och sjukgymnaster använder handen muskeltester för att diagnostisera och spåra sjukdomar samt skador. Dessutom kan de i träningsbranschen, såsom personliga tränare och professionella idrottstränare, även utföra testerna som en del av en idrottsmans fysiska träningsprogram.

manuell metod

I manuella metoder, testaren applicerar tryck med handen medan patienten eller idrottsman trycker mot den med en specifik finger i en viss riktning. Examinatorer brukar registrera resultaten av handmuskeltester på standardformulär. Blanketterna kan variera mellan examinatorer. Men de omfattar ofta bedöma muskulaturens funktioner på ett antal skala. Till exempel, kan granskaren registrera förmågan av tummen att vika in i handflatan på en skala från noll till fem, där noll är ingen funktionalitet som helst. Manuell testning är mycket subjektiv, och kan påverkas av faktorer såsom nivån av granskarens erfarenhet eller distraktion hos patienten.

Maskin provning Technology

Moderna utvecklingen i hand muskeltestning inkluderar användning av maskiner och bildenheter. Många är integrerade med programvara som automatiskt registrerar och spårar patientens resultat över tiden. Några av maskinerna kan bli mycket dyrt och komplicerat, och de kan kräva en hel del utrymme för att använda. En handhållen dynamometer eller HHD, mäter muskelstyrka och rörelseomfång. Elektromyografi eller EMG detekterar elektrisk aktivitet i avslappnad eller kontrakterade handen muskler. Den oktober-december 2007 av "Journal of Hand Therapy" ger planer för att konstruera en anordning för att mäta handmuskler. Dessutom, bildteknik såsom Magnetic Resonance Imaging, eller MRI kan bestämma muskel hälsa i händerna utan att patienten behöver använda musklerna.

Kortisonbehandling för tendinit

Kortisonbehandling för tendinit


Senor är rep-liknande sladdar som ansluter muskler till ben. Tendinit kan orsakas av repetitiva överanvändning av dessa senor, vilket leder till inflammation och smärta. Ett behandlingsalternativ för att lindra inflammation och smärta är med kortison.

Vad är kortison?

Kortison är kortikosteroid smärtstillande. Det kan tas oralt, appliceras lokalt eller ges via injektion. Det mest effektiva sättet att administrera kortison är med en injektion in i området för inflammation.

Hur kortison verk

Kortisonmedicinering minskar inflammationen, vilket resulterar i smärtlindring. När försök att behandla din tendinit med andra antiinflammatoriska läkemedel inte har hjälpt, kortison kan användas som en sista utväg för att lindra tendinit.

fördelar

När du kortison har sprutas in i området av smärta och inflammation, tar medicin åstadkomma snabbare än med orala läkemedel. Kortison injektioner är lättare på ditt system, där antiinflammatoriska läkemedel kan vara svårt på magen. Om den används på rätt sätt, kan resultatet av en kortison injektion pågå i flera månader.

Bieffekter

Kortisoninjektion i sig kan vara ganska smärtsamt. Du kan ha en viss missfärgning i pigmentet i huden kring injektionsstället. Andra biverkningar är degeneration av senvävnad och ökade blodsockernivåer.

försiktighetsåtgärder

Med kortison injektioner, kan du ha en falsk känsla av att vara läkt. Den kortison inte läka tendinit, men hjälper till att lindra smärtan genom att minska inflammationen. Medan känslan smärtfritt, måste du lätt tillbaka till dagliga aktiviteter för att undvika att förvärra de inflammerade senor.

Neurologisk handen motion

Neurologisk handen motion


Så mycket mänsklig aktivitet beror på att använda händerna med sina unika opposable tum. När en neurologisk sjukdom påverkar handfunktion kan dina dagliga aktiviteter kommit till en krascha stopp. Beroende på skick och svårighetsgrad, enkla uppgifter som knäppa skjortor, gripa en gaffel, plocka upp ett glas eller slå ett telefonnummer är svåra eller omöjliga. För vissa neurologiska sjukdomar, som multipel skleros, hand övningar är inte effektiva i att återfå funktion. För andra sjukdomar kan dock räcka övningar vara rehabiliterande.

Identifiering

Handfunktion kan påverkas av Parkinsons sjukdom, karpaltunnelsyndrom, dystoni, Guillain-Barre-syndrom, multipel skleros, ryggmärgsskada och stroke. Vid Parkinsons sjukdom är delar av hjärnan som styr kroppsrörelser skadad. Karpaltunnelsyndrom orsakas av inflammation och konstriktion av mediannerven när den färdas genom en smal kanal i handleden. Dystoni kännetecknas av ofrivilliga muskelrörelser som orsakar muskler att "tävla" för kroppsdel ​​kontroll eftersom det finns ett fel i den vanliga muskelavslappning process. Kroppens eget immunförsvar angriper nerver i Guillain-Barrés syndrom. I multipel skleros förstör immunsystemet myelinskidan omgivande nerver.

Betydelse

Motion rehabilitering är mest effektivt om du har drabbats av en stroke eller en karpaltunnelsyndrom patient. I andra neurologiska sjukdomar, är sjukgymnastik användas som ett komplement till läkemedelsbehandling för att ta itu med det underliggande neurologiska problem. Sjukgymnastik kan bidra till att minska skakningar och lär tekniker för att stag eller hjälpa din drabbade kroppsdelar. Övningar utformas på en en-på-en basis mellan dig och din sjukgymnast.

Carpal tunnel övningar

Övningar för karpaltunnelsyndrom involverar stretching och förlänga senor som passerar genom karpaltunneln och utöva tryck på mediannerven. Förstärkning relaterade muskler som stöder handleden och handen, även hjälpa handen hälsa. Stretchövningar inkluderar handleden extensor och handled flexor stretch. Att sträcka handleden extensor, förlänga din arm framför dig med baksidan av handen upp. Böj ner handen vid handleden och med hjälp av den andra handen försiktigt sätta lite press på din utsträckta hand. Håll i 10 till 20 sekunder. Upprepa två gånger två eller tre gånger om dagen. Styrkeövningar är isometriska artiklar i vilka muskler kontrakt mot motstånd men utan rörelse samt koncentriska de som involverar håller vikter och rörelse. Isometriska övningar bör göras först. Ett exempel på en isometrisk övning är att göra en näve av din skadade handen och böj den uppåt, motstå denna rörelse genom att placera den andra handen på toppen av knogarna. Håll i fem till tio sekunder och upprepa fem till tio gånger. Motion bör inte orsaka smärta. Om smärtan kvarstår, kontakta din läkare.

Stroke motion funktioner

När en del av hjärnan skadas av en stroke, måste du lära hur man gör saker. Sjukgymnaster hjälpa till genom att använda sensorisk stimulering till den drabbade sidan, range-of-motion övningar, såsom curling och uncurling varje finger, och genom att tillfälligt hålla tillbaka den friska handen att främja användningen av din drabbade handen.

expert insikt

Post-ischemiska handen övningar kan också vara användbara efter en stroke. Dessa inkluderar plocka upp pennor, manipulera bollar och rörliga fingrar oberoende av varandra. Sådana övningar är effektiva säga Johannes Smits och Else Smits-Boone, författare till "Hand återhämtning efter stroke." Smits utarbetat en regim av sådana övningar efter att han upplevt en stroke. Han fortsatte sina övningar under två år innan du byter till en underhållsplan, då han hade återfått 85 procent av funktion. För underhåll, fortsatte Smits med handen övningar, som att kasta en boll fram och tillbaka mellan händerna. Han tillade att detta vandring, ridning en motionscykel och dagliga rutinuppgifter.

Hur man använder en GB handen ledning bender

Hur man använder en GB handen ledning bender


För de flesta gör-det-självare kan automatiska lednings Benders vara för dyrt och onödigt, tack vare verktyg som manuell eller handen, bock. Manuella Benders från tillverkare som Gardner Electrical kräver viss skicklighet att använda korrekt. Processen att böja elektrisk ledning - ihåliga rör genom vilka elektriska kablar kör - är inte svårt, men ledningen är benägen att krympning, vilket gör den oanvändbar för att köra kabel.

Instruktioner

1 Mät avståndet från varje kopplingsdosan till hörnet där böjen kommer att bli. Markera avståndet på metallröret. Avståndet från den första kopplingsdosan till märket är "top of the bend." Den återstående avståndet är "botten av kurvan."

2 Markera "bend avstånd." Detta bestäms av diametern på ledningen, och är nödvändigt för att förhindra att ledningen från kontaktpressning under böjningsprocessen. Böjen avstånd är markerad på ledningen från hörnet markering görs i steg ett tillbaka mot början på toppen av kröken. De flesta lednings Benders har de vanliga böj avstånd inskrivna på verktyget för enkelhets skull. Du kan också kolla med butiken där du köpte ledningen.

3 Sätt ledningen i den manuella Bender så stödpunkten är i linje med böjen avståndet märket när du står inför slutet av toppen av kurvan. Den Bender är märkt så att du vet vilken väg att sätta ledningen.

4 Sätt en fot på baksidan av Bender och långsamt dra tillbaka handtaget mot dig. Dra med en konstant kraft för att undvika krusning. Fortsätt att böja tills rätt vinkel märket är vinkelrät mot marken.

5 Skär botten kurvsegmentet behov.