taft tyg stryka

Hur att stryka taft tyg

Hur att stryka taft tyg


Taft, en tätt vävt tyg av siden eller syntetfibrer, används främst för festkläder, brud mode och draperier. Garn färgat taft är stel och envis när det gäller rynkor medan bit-färgade taft är mjuk och fungerande. Oavsett vilken typ kräver taft särskild omsorg för att behålla sin glänsande utseende. Följ dessa steg till järn taft tyg och eliminera rynkor.

Instruktioner

trycka Taft

1 Känn din järn förenlighet med tyger. Läs bruksanvisningen för att bekanta sig med de olika inställningarna för fintvätt, särskilt om du aldrig har arbetat med taft innan.

2 Ställ järn på en låg (känslig) inställningen om du inte tänker använda en pressduk. Taft kommer missfärgas och scorch lätt vid högre temperaturer. Vid användning av en pressduk, inställd temperatur på medelvärme eller lägsta ånginställning. Tillsätt destillerat vatten till järn reservoar. Torka området, järn locket och plattan, så att vatten inte kommer i kontakt direkt tyget.

3 Lay skrynkligt tyg över den smala änden av strykbrädan. När stryk draperier eller långa klänningar, använd en stol för att hålla längden på tyget. Detta kommer att bidra till att förhindra posten från ständigt glider av strykbrädan.

4 Placera pressduk över tyget. Applicera uppvärmd järn med fast tryck, med funktionen ånga sparsamt. Flytta järn och tillbaka över skrynkliga område. Lyft pressduk för att kontrollera utvecklingen.

5 Järn med lätt tryck, rör sig i en cirkulär rörelse, när du inte använder en pressduk. Vila inte järnet i en plats och inte använder ånga eller spruta vatten direkt på tyget.

Information om nylon taft tyg

Information om nylon taft tyg


Crisp, skimrande, släta, vita taft parader upp öarna bröllop och första nattvards ceremonier. När endast göras av naturliga fibrer såsom silke, har taft blivit rikligare sedan upptäckten av nylon i slutet av 1930-talet. Men nylon taft isn & # 039; t bara en vacker tyg finns i en mängd olika färger och tryckta mönster. Det är också en nyttomaterial som används vid framställning av föremål så olika som falska artärer och paraplyer.

Historia Taft

Den & amp; quot; Textil Lovers dagbok, och amp; quot; hittas på nätet webbplats Älskade sängkläder, identifierar taft som härrör från det persiska ordet & amp; quot; taftah & amp; quot; som det står medel & amp; quot; att snurra & amp;. quot; Andra tyg platser tyder på att det betyder & amp; quot; vridna & amp; quot; och & amp; quot; vävda & amp; quot; på det språket. Även siden taft kan ha sitt ursprung i Persien, hemsidan wiseGEEK konstaterar att & amp; quot; Kina, Japan, Indien och Iran alla har en historia av taft produktion, ursprungligen å vävstolar & amp;. Quot;

Historia Nylon

Information om nylon taft tyg


Konstgjorda fibrer såsom nylon gjort lyxiga tyger såsom taft mer överkomliga i 20-talet. The Chemical Heritage Foundation konstaterar att kemisten Wallace Carothers uppfann nylon medan forska & amp; quot; syntetiska polyamider & amp; quot; med början i slutet av 1920-talet för tillverkare som ville ha ett billigt silke substitut. DuPont kemiföretag producerade de första nylonstrumpor 1939, men snart fann att de flesta av dess nylon behövdes för andra världskriget militär användning, inklusive fallskärmar. Efter kriget, säger Chemical Heritage, nylon & amp; quot; kom att genomsyra alla aspekter av det dagliga livet och amp;. Quot;

Nylon Taft Kläder

Även om det finns många typer av nylon, är taft en av de mest populära i kläddesign. Tyger tillverkare, en online-business-to-business webbplats, säger att detta beror inte bara på nylon & amp; # 039; s glänsande utseende utan även utifrån styrka, hållbarhet, enkel tvättning och det faktum att det & amp; quot; accepterar färg väl . & amp; quot; Det var också en av de första och amp; quot; tvätta och slitage och amp; quot; tyger.

Tvättråd

Information om nylon taft tyg


WiseGEEK konstaterar att medan siden taft kräver kemtvätt, nylon taft plagg är oftast tvättas i maskin och har penningtvätt riktningar på deras taggar. Det är en bra idé att använda en mild centrifugering, sedan hänga torka plagget. Företag som säljer nylon taft duschdraperier nätet, såsom Homewell Group, tyder maskintvätt dessa poster på en varm miljö med milt tvättmedel, sedan hänga torka dem.

sömnad Taft

Sajt på nätet Fabrics International, som säger dess uppdrag är & amp; quot; för att tillgodose behoven hos den globala gör-det-själv sy gemenskap & amp; quot; noterar att alla taft innebär sy utmaningar. Dessa inkluderar nödvändigheten av zigzagging eller serging kanterna eftersom taft unravels lätt och har problem med veckning. Tyger International rekommenderar att sömmerskor & amp; quot; starta nya projekt med en ny, fin nål och ändra nålar ofta & amp;. Quot;

Artärerna till Paraplyer: Annan användning av Nylon taft

Information om nylon taft tyg


Nylon & amp; # 039; s användningsområden innefattar att borst för tandborstar, skärmtak för flottar marin / flyg, handväskor, sport shorts, ubåt flykt kostymer, paraplyer, underjordiska rör liners och vindjackor. Ju högre & amp; quot; denier & amp; quot; & amp; ndash; ett nummer som anger täthet av väv & amp; ndash; den hårdare tyget. Dess låga vikt, liksom dess seghet och täthet, är en del av det som gör det möjligt att använda nylon taft för artificiella artärer. Så nylon taft är långt mer än en vacker parti tyg dessa dagar.

Användningsområden för Hundra procent Silk Taft tyg

Användningsområden för Hundra procent Silk Taft tyg


Ett populärt val för Högtidskläder, 100 procent siden taft är en lätt tyg vävt från silke trådar. Den har en urskiljbar struktur som gör att tyget att prassla med rörelse. Siden taft har sitt ursprung i Persien 500 år sedan, ursprungligen vävda som silke taftah. Siden taft har fördelen av att vara tung nog att drapera ordentligt, men tillräckligt lätt för att skapa rörelse och glans.

brud- kappor

Siden taft gifta sig kappor kan göras i en mängd olika färger, inklusive vit, elfenben, och grädde, samt mer icke traditionella färger. Den irise och prassel av silke taft skapar en dramatisk effekt när man går ner i gången.

bridesmaid kappor

Medan tärnor aldrig skulle överglänsa bruden kommer skötare klädda i taft ha nytta av denna skimrande och lyxigt tyg när de går ner i gången. Siden taft kan göras till ett stort utbud av klänning stilar och färger, som ger möjligheter för alla bröllop.

draperier

Långa, eleganta draperier av siden taft kan vara slät eller mönstrad. Samma egenskaper som orsakar taft att drapera vackert från kroppen när den används i klänningar gäller även tyg drapering från fönster. Silk taft glans kommer att fånga solljuset kommer genom fönstren vackert också.

decorator Tyg

Siden taft kan användas för att skapa dramatiska kuddar och även klädsel, men det är inte idealiskt för högtrafikerade områden, eftersom det behöver särskild vård för rengöring. Finns i en mängd olika färger och utsmyckningar som broderi eller beading kan siden taft matcha de flesta stilar av inredning.

Hur man rengör Faux Silk Taft

Hur man rengör Faux Silk Taft


Taft är en typ av tyg som använder nylon med slitstark vattenavvisande (DWR). Detta tyg kan ta många olika texturer och färger. Faux siden taft är taft som känns som silke, men har fortfarande kvar det hållbara vattenavvisande för att göra det en kraftigt tyg. Rengöring detta tyg är alltid upp i luften eftersom du inte riktigt vet vad som kommer att vara säkert att göra och vad som kommer att vara skadligt för tyget. Ibland är det svårt att avgöra om en bit av taft tyg är verkligen taft, eftersom det kan ta så många former. Det finns ett sätt att du kan tvätta taft utan att behöva oroa biverkningar.

Instruktioner

1 Spray fläckborttagningsmedel på några fläckar du hittar på faux siden taft. Vänta i 10 minuter och skrubba fläckarna med en tandborste.

2 Placera plagget i tvättmaskinen av sig själv.

3 Häll ovanpå plagget ½ av en kapsyl diskmedel.

4 Wash på mild cykel med kallt vatten.

5 Sätt i torktumlaren på låg värme och fluff torka i 15 minuter.

6 Placera plagget på en galge och hänga på tork.

7 Iron på sval låg värme, ingen ånga.

Hur till rent vatten fläckar av i Taft Täcken

Hur till rent vatten fläckar av i Taft Täcken


Normalt återfinns i bröllop och andra formella tillfällen klänningar är taft en delikat vävt tyg. Tillverkad med silke eller andra liknande syntetfibrer, felaktig skötsel och rengöring skadar taft tyg går att reparera den. Vatten lämnar fula fläckar på alla taft objekt, inklusive täcken. Även om vattenfläckar inte kommer att skada taft Aren, kommer de att göra tyget verkar jolleseglare och smutsiga. Lyckligtvis, med några husgeråd kan du ta bort vatten fläckar och återställa utseendet på taft Aren.

Instruktioner

1 Värm en järn på låg eller känslig värme i flera minuter. Fyll en vattenkokare med vatten och placera den på spisen inställd på medelvärme. Ta grytan till en rytande koka tills ånga börjar att komma ut ur pipen.

2 Stäng av hällen och ta bort vattenkokare med en ugn handske. Sitt den varma vattenkokare på toppen av en grytlapp placeras på ett plant underlag.

3 Håll taft Aren flera inches ovanför grytan pipen. Ångan som kommer från pipen måste komma i kontakt med vatten fläckar tills fläckarna är fuktiga.

4 Lägg Aren på en plan yta med de fuktiga vatten fläckar uppåt. Placera en vit handduk direkt under vatten fläckar.

5 Placera förvärmning järn på vattenfläckar och rör sig i en mild, cirkelrörelse. Låt inte strykjärnet vila i ett läge på taft. Fortsätt på detta sätt tills vatten fläckar inte längre syns på taft Aren.

Vad är polyestertaft Material?

Vad är polyestertaft Material?


Polyestertaft görs för att imitera siden taft, som är en av de äldsta lyxiga tyger i världen, dating till det tredje århundradet när det vävdes av persiska hantverkare. Program som använder polyestertaft köra allt från high fashion till isolering.

Utseende

Polyestertaft är bra, tätt vävda, och görs i en vanlig, platt väv med ungefär samma antal garn i båda riktningarna. Taft kan vara mjuk eller hård, och antingen ljus eller medium i vikt. Polyestertaft kan komma i ett brett spektrum av färger som innehåller metalliska nyanser, och har en glänsande yta.

attribut

Polyestertaft är naturligt UV-resistent och har en låg fuktretention rating, vilket tillåter fukt att torka snabbt. Polyestertaft motstår stretching och slapp. Polyestertaft ofta genomgå en moiré finish, vilket ger taft en vågig eller krusade mönster som liknar utseendet av ljus genom vatten.

Använd i

Taft används i aftonklänningar, band, couture, chiffong, Georgette, paraplyer, och i foder i akademiska huvor. Mjukare taftsiden används ofta i en mängd olika beklädnader, och även ibland i elektrisk isolering.

Vård

Taft tyg bör kemtvättas och tryckte med en varm (men inte het) järn för att räta några rynkor. Fläckar bör anges att kemtvätt yrkesverksamma, som ytterligare eller särskild vård kan behövas om fläcken har satt.

Tillverkning

Polyestertaft framställs vanligen i automatiserade vävning anläggningar, och genomgår antingen garn eller satsvis döende process. Garn döende taft ger vanligen en tyngre, styvare taft som producerar en distinkt prasslande. Batch-färgade taft är oftast mycket mjukare och används vanligen som isolering eller foder.

Hur man syr Taft

Hur man syr Taft


Taft är en typ av vanligt vävt tyg som har en ovanlig struktur, som skapats med mer varp än med fyllningstrådar. Taft har ofta en lätt glänsande kvalitet till ytan och tar veck och veck, vilket gör det attraktivt att arbeta med. Designers ofta använda den för klänningar, särskilt aftonklänningar. Eftersom taft är dyrt och Ravels lätt kan arbeta med det verka skrämmande. Med lite förberedelser och praxis, kan du arbeta med detta tyg lättare.

Instruktioner

1 Tvätta taft hand i kallt vatten med tvål.

2 Vrid ut så mycket vatten som möjligt genom att rulla den taft i en handduk. Därefter lufttorka.

3 Järn med hjälp av silke inställningen på järn. Du kanske vill spraya tyget lätt med vatten som du järn.

4 Placera gränssnitt på fel sida av tyget, eller den sida som inte kommer att visa. Den sida som känns mer texturerad är den sida som bör vara mot tyget.

5 Stryk gränssnitt till tyget med hjälp av silke inställningen på järn. Du kan behöva skruva upp värmen lite, men uppmärksamma och vara säker på att du inte smälter tyget. Vänd på tyget och stryk den andra sidan en mer tid att vara säker på att gränssnittet är ordentligt fäst vid taft. Detta steg kommer att förhindra taft från nötning medan du syr.

6 Place och stift mönstret på tyget, klipp av taft i bitar med hjälp av vass sax. Använd skarpa stiften när sätter ihop bitarna. Taft är hala, så du kanske vill använda fler stift än du skulle använda för andra tyg eller tråckla ihop kanterna.

7 Sätt en vass nål i din maskin, trä den, och sy taft.

Vad är moiré tyg?

Vad är moiré tyg?


Moire är en behandling i vilken ett tyg ges ett mönster som har en "vattnas" utseende. I själva verket är siden som tillverkas med en moarémönster ofta kallas vattnas silke. Det finns olika sätt att producera effekten, som uppskattas för sin höga glans och iögonfallande utseende.

Typer av material

Moire är oftast betraktas som en behandling för siden, men flera andra material också ibland ges en moire finish. Dessa innefattar bomull och ull, samt rayon och andra syntetiska tyger. Väven av tyget måste ribbade eller sladd för att den yta som "ta" moiré behandling framgångsrikt.

Historia

Moire har varit känd sedan medeltiden. I sitt ursprung var moire alltid används på siden och var tänkt som en sofistikerad och mycket uppskattad typ av tyg. Det finns lite överenskommelse om härledning av ordet, men Collins English Dictionary citerar det som härrör från det franska ordet för mohair.

Tekniker

Det vanligaste sättet att göra en moiré yta är att använda en teknik som kallas kalandrering. Detta görs efter det att tyget är vävt. Materialet viks på mitten, fuktad och sedan köra genom valsar med särskild Ribbing eller gravyr. Detta görs vanligen under höga temperaturförhållanden. Differenstrycket från mönstret på valsarna skapar de vacklande, vattnas effekt genom att krossa en del av gängorna inom tyget. En annan typ av moarémönster kan också vävas in i tyget genom att använda en varp och väft av olika färger, eller uppnås genom tryckning med varierande färger.

användningar

I personlig sätt, är moiré oftast används nu för siden taft festkläder och ballgowns. Det är också ofta används för heminredningstyger, såsom draperier och stoppning, vanligtvis i formella rum. Du kan också se en moiré tyg foder en smyckeskrin eller en handväska.

Vård

Moire tyger har oftast en bra mängd kropp och kan till och med vara hård, men stor försiktighet bör iakttas vid vika dem eftersom de kan behålla veck, och de flesta kan inte kokt eller strykas. Några förlorar också sin speciella lyster om de blir blöta, så många föremål tillverkade med en moarémönster - särskilt silke och rayon - måste kemtvättas.

Hur till Steam Skrynkliga Silk Taft Gardiner

Hur till Steam Skrynkliga Silk Taft Gardiner


Många fönster modet börjar med solskydd tillverkade av sidentyg. Silk överlägsna vikt och drapera gör det till en idealisk draperi tyg, lägga elegant färg och textur till alla fönster. Taft är en slät väv av idealvikt för solskydd också, ofta med en glänsande glans på ena sidan. Om taft innehåller naturliga silkesfibrer (och inte syntetisk acetat), kan du säkert ånga siden taft gardiner för att avlägsna eventuella rynkor.

Instruktioner

1 Ta gardinerna från fönstret och sprida dem på strykbräda, utjämning tyget för att ta bort rynkor.

2 Ställ järnet till medelvärme med ånga.

3 Täck gardiner med silke organza press trasa för att skydda taft från järn värme.

4 Passera varm strykjärnet över press trasa för att ta bort rynkor från siden taft gardiner.

5 Fortsätt strykning, flytta gardiner och tryck tyg som behövs, tills du är klar ånga stryka bort varje rynka.

6 Rehang gardinerna.

Skriva ut en logotyp på tyg

Skriva ut en logotyp på tyg


Med din logotyp på tyg, är en skjorta eller annan artikel av kläder ett bra sätt att marknadsföra ditt företag eller händelse. Det finns många sätt att överföra en logotyp eller annan bild till tyg. Om du letar efter en mycket skarp bildöverföring att använda i affärssyfte, är det bäst att besöka ett tryckeri. Annars, med några hushållsprodukter, kan du uppnå en fin bildöverföring hemma.

Instruktioner

1 Skriv logotypen på papper med hjälp av en bläckstråleskrivare.

2 Riv 2 msk tvål med kök rivjärn.

3 Häll 1/4 kopp hett vatten i ett glas eller glasskål. Tillsätt 2 matskedar tvål spån och rör om tills blandningen är krämig. Tillsätt 1 msk terpentin till blandningen och rör om.

4 Placera tryckt logo på en plan yta. Använd pensel för att applicera en generös skikt av tvålblandningen på hela ytan av trycket.

5 Placera tyget på ett plant underlag. Placera tryck nedåt ovanpå tyget. Generöst tillämpa mer av blandningen till baksidan av trycket, försiktigt så att inte riva tryck. Utskrifts kan verka transparent efter applicering av blandningen på baksidan av utskriften.

6 Applicera tryck på baksidan av utskriften med baksidan av sked för att säkerställa vidhäftning mellan trycket och tyget. Täcka hela ytan av trycket. Låt trycket att sitta i fem timmar för bättre överföring färg.

7 Ta bort bläck från tyget försiktigt, med början vid varje hörn av trycket. Bilden ska nu visas på tyget. Tillåta tyget för att torka i 24 timmar.

8 Fyll en sprayflaska med en 50:50 blandning av vatten och ättika. Spraya tyget med blandningen och låt den torka. När torr, stryka trycket på medelhög värme för att ställa in utskrifts. Upprepa spray och järn teknik tre gånger till.