ta bort volymknapp gibson

Hur man tar bort en Gibson SG Bridge Post

Hur man tar bort en Gibson SG Bridge Post


Gibson SG bro inlägg pressas in i träet och bara knappt sticker upp ovanför ytan av gitarr. Brygg inlägg är gängade på insidan, och brygg dubbar skruva ner i stolparna. Bron lätt lossnar, men stolparna kvarstår i träet. För att ta bort inlägg att refinish eller ersätta en strippad en, kan det tyckas omöjligt, men det finns ett speciellt verktyg som är utformat för att enkelt lyfta ut bron stolpen.

Instruktioner

1 Ta bort strängarna från gitarren. Ta bron från gitarren genom att skruva loss de två stora krom knoppar vid basen av bron. Lyft bron rakt upp och ut.

2 Placera klar cylinder av inlägget avdragare över posten. Det finns två storlekar av tjänster i SG, 1/8 tum och 1/4 tum. Välj rätt skruv ur satsen och för in den genom toppen av cylindern. Skruva fast i det gängade öppningen av bron till dess att den bottnar.

3 Placera en bricka ur satsen på toppen av bulten sticker upp ur cylindern. Skruv en vingmutter på toppen av bulten nedåt ovanpå brickan.

4 Vrid vingmuttern medurs för hand. Som vingmuttern vänder, kommer det att lyfta bron stolpen ut ur gitarrkroppen och in i cylindern. När det kommer ut ur hålet, lyft av cylindern och bro post.

5 Lyft bort båda brygg inlägg. En bro inlägg kan ha en jordledning lödd till det. Ta bort tråden med en lödkolv.

Hur man lägger Pickup Covers på en Gibson SG

Hur man lägger Pickup Covers på en Gibson SG


Pickup täcker på en gitarr förhindra repor och vätska skador på elektroniken i instrumentet. Gibson SG gitarrer innehåller vanligtvis två humbuckermickar och lägga täcker dessa är en enkel process som kräver endast ett fåtal verktyg.

Instruktioner

1 Ta bort strängarna från gitarren. Plocka den låga E-strängen och vrid lämplig avstämnings maskinen i den riktning som sänker tonhöjden. Fortsätt att stänga av maskinen tills du kan ta bort strängen från maskinen och dra ut den ur bryggstycket. Upprepa processen för alla sex strängar.

2 Leta reda på justerbara polskruvar till vänster och höger om varje pickup. Dessa skruvar håller pickup på plats i din gitarr. Skruva dem med hjälp av en # 0 Phillips-skruvmejsel. Ta bort bryggstycket genom att skruva polerna med handen. Använd din skruvmejsel för att skruva 11 skruvar på plektrumskydd och ta bort den för att komma åt pickups.

3 Lyft pickuper av gitarr och ta bort den svarta tejpen från ytterkanterna. Placera en remsa av svart elektrisk tejp längs mitten av upptagnings, mellan raderna av magnetiska poler i varje humbucker. Täck inte polerna. Skär bandet så det finns ingen överhäng, och se till att det inte finns några veck eller bubblor i det.

4 Placera pickups i metallen täcker så att skruvarna i pickup matcha hålen i kåporna. Vrid pickup över och använda en bit stålull att scuff metallen hos locket och metallen av upptagnings bas där de möter nära de justerbara stolpändarna. Dessa är placerade på den kortaste sidan av upptagnings och liknar en L-fog.

5 Värm upp din lödkolv och släppa en liten mängd lod i det område du scuffed att anbringa upphämtning till omslaget. Använd bara tillräckligt lod att säkerställa en stabil bindning bildas. Upprepa vid varje stolpe slutar på båda pickups.

6 Låt pickuper svalna till rumstemperatur och sedan sätta tillbaka dem till pickguard med de ställbara polskruvar. Returnera pickuper och plektrumskydd till sina ursprungliga positioner och sätt tillbaka dem.

Hur man tråd en Gibson SG

Hur man tråd en Gibson SG


Gibson SG är en klassisk rock gitarr. Dess ljud drivs av två humbucker pickups. Om du renoverar eller modifiera SG, eller om du bygger din egen SG, ledningar gitarr ger den slutliga touch. Elektriska ledningar bryter slutligen ned vilket gör att ljudet av din gitarr att försämras. Omkoppling gitarr kan öka din ljud och det ger också möjlighet att ändra ljudet av gitarr också.

Instruktioner

1 Köp en SG kabelsats. SG kabelsats innehåller alla nödvändiga delar för kabeldragning gitarr. Satsen innehåller utgång, potentiometrar och knoppar, och krets ledningar. SG kabelsatser är vanligtvis tillgängliga på stora gitarr återförsäljare som Guitar Center. De finns online på musik grossister platser såsom Stewart MacDonald och musiker vän.

2 Inköp humbucker pickups för SG. En mängd olika humbucker pickuper finns tillgängliga som fungerar bra för SG. Se avsnittet Resurser nedan.

3 Ställ in ett arbetsområde för gitarr. Placera en mjuk handduk eller filt på ett stabilt underlag. Tänd med ett par starka lampor.

4 Ta bort strängarna från SG. Placera en sträng lind verktyg på stämskruvarna. Lossa och koppla strängarna. Dra i trådarna genom slutartikel bakom bron gitarren. Kasta de gamla strängarna.

5 Skruva kontrollpanelen på baksidan av gitarren med en stjärnskruvmejsel. Förvara skruvarna i en kopp för säker förvaring.

6 Installera halsen pickup i pickup kaviteten och trä pickup ledningarna genom kanalen till styrkavitet. Upprepa proceduren med bron pickup.

7 Installera utgång, tre-vägs switch i växeln hålighet, och volymen och tonen potentiometrar i styrrummet. Båda hålrum är på baksidan av gitarren. Switchen hålighet är den runda hålrum på den övre högra sidan av gitarren. Styr hålighet är större hålighet i det nedre vänstra sidan av gitarren. Sätt i utgången i sitt hål i styrrummet. Fäst den med fyra skruvarna. Tryck försiktigt potentiometern panelen på plats i styrrummet. Sätt i trefunktionsreglaget i växeln hålighet övre änden först. Omkopplaren går genom hålet i botten av kaviteten så att den är tillgänglig på ovansidan av gitarren.

8 Se kopplingsschemat med SG kabelsats. Humbucker pickups är två single-coil pickuper som sitter sida vid sida. Detta innebär att du har totalt fyra trådar. Detta gör olika ledningar kombinationer. Varje pickup har en positiv och en negativ tråd och trådarna är färgkodade. Strip halv tum av isoleringen från ändarna av pickup trådar. Hetta upp en lödkolv och ansluta kablarna till krukor och växeln.

Hur man installerar en Gibson Tremolo

Hur man installerar en Gibson Tremolo


Installera ett nytt tremolo bar på din gitarr kan vara en svår process om du inte är vana vid att göra ändringar i ditt instrument. Tremolo barer, även kallad whammy bar, ger användaren möjlighet att lossa eller dra åt strängarna genom att trycka eller dra en bar ansluten till en flytande eller svängande bron. Många tremolon är lämpliga för Gibson gitarrer, och många av dessa kommer att passa direkt i hålen som tidigare använts för din bro och stopp bar. Att lära sig att installera en ny tremolo för Gibson kan spara pengar på en professionell installation.

Instruktioner

1 Ta strängarna från gitarren. För att komma åt bron och stoppstången för närvarande ansluten till gitarr, måste strängarna tas bort. Använd inställnings huvuden på toppen av gitarren att lossa strängarna. Varva ned strängarna från avstämningsinlägg och dra dem genom den platta, rektangulära anslagslist vid den motsatta änden av gitarren.

2 Skruva den befintliga bron och stoppa bar, och ta bort dem från din gitarr. Använd en skruvmejsel för att lossa skruvarna i vardera änden av både bron och stoppstången. Titta på gitarren så att spindeldockan är på höger sida. Lokalisera bro genom att titta direkt till vänster om de pickuper, och finna stoppstången till vänster om detta. När skruvarna har tagits bort, ta bron och stoppa bar.

3 Undersök din nya tremolo systemet. Räkna antalet skruvhål i enheten. Tremolo broar är mycket större än en typisk fast Gibson bro, och oftast kommer att täcka hela utrymmet mellan den tidigare stoppstången och bro. Floyd Rose tremolo broar har två skruvar i de två övre hörnen, och andra märken som Stetsbar kommer att ha fyra hål, ett i varje hörn. Nya tremolo broar bör komma med ett skydd, som ska placeras över längst två hålen från halsen på gitarren, för att skydda lacken på din gitarr från den nya bron rörliga delen.

4 Rikta in din nya tremolo med de befintliga hålen på din gitarr. Efter bron och stoppstången har tagits bort, kommer det att finnas fyra hål i kroppen av gitarren. Line up Floyd Rose-stil broar, så att de två hålen i toppen av tremolot linje upp med de gamla brygg hål, som är belägna nära de pickuper av gitarr. Rada upp Stetsbar stil broar så att alla fyra hålen passar de från stoppstången och bro. På Stetsbar broar bör Gibson stil broar vara närmast pickups, och Floyd Rose-stil broar bör de sex svarta cirklar separeras från pickuper av de sex metall sadlar.

5 Skruva i din nya tremolo bro. I allmänhet kommer alla skruvar drivas av en sexkantnyckel, men vissa broar kommer att kräva användning av en skruvmejsel. Dra varje skruvarna i samma utsträckning för att säkerställa en nivå bro.

6 Anslut tremolo arm i det aktuella hålet. På Stetsbar stil broar, är hålet i mitten av enheten, något bakom stoppstången sektionen av enheten. På Floyd Rose tremolo broar, är hålet sitter på undersidan av bron, närmare ton och volymkontroller. Skruva i tremolo bar genom att vrida den åt höger. Sluta vrida tremolo när du enkelt kan svänga bron med hjälp av armen, utan att dra åt den helt. Restring din gitarr.

Specifikationer för en anpassad 1980 Gibson Les Paul

Specifikationer för en anpassad 1980 Gibson Les Paul


Gibson Les Paul har spelats av många kända gitarrister som Slash, Zakk Wylde och Les Paul själv, och 1980 anpassad version av gitarren är värt över £ 1950. Att lära specifikationerna för gitarr kan ge dig en uppfattning om huruvida det är värt pengarna.

kroppsfunktioner

1980 Les Paul Custom har en mahogny kropp som skärs bort på undersidan. Mahogny ger gitarren en varm ton. 1980 Les Paul Custom har en Gibson "Tune-O-Matic" bro med en guldpläterad, stop-bar slutartikel. Pickups är också guldpläterade, och både halsen och bron pickups är Gibson Humbuckers. Var och en av pickuper har sina egna volym och tonkontroller, vilket innebär att du kan ställa in varje pickup för att ha ett annat ljud. Du kan välja mellan de två pickuper med omkopplaren trevägs väljare, som också kan ställas in för att använda båda pickups tillsammans.

Kroppsstorlek

Kroppen av 1980 Gibson Les Paul Custom mäter 17 och 3/8 inches i längd, 12 och 31/32 inches i bredd och 1 och 15/16 inches på djupet. mätning längden varierar från botten av kroppen (där bandet ansluter) för att där kroppen möter halsen. Bredden mäts vid den bredaste punkten, och djup åtgärder från framsidan av kroppen på baksidan.

Neck funktioner

Halsen av 1980 Les Paul Custom är tillverkad av tre delar, helt av lönn. En lång, rak rektangulär bit går upp den centrala delen av halsen, och två identiska bitar utgör de yttre sidorna. Efter de tre delarna har limmats ihop, är de slipas ner för att bilda den krökta formen av halsen. Gitarr fretboards och halsar är ofta gjorda av lönn, och träet ger en ljus, bitande tonen. Halsen har också en ebenholts, dekorerad med pärla blockera inlays att markera banden. Motsvarande prickar sträcka även upp den övre kanten av gitarren hals. Spindeldockan har guldpläterade maskin huvuden, formade som paddlar och presenterar en Gibson "Crank" -knappen.

hals Storlek

Halsen mäter 1 och 11/16 inches på muttern. Muttern skiljer halsen av gitarren från spindel. 1980 Gibson Les Paul Custom är 24 och 3/4 inches i skallängd. Den skallängd är den del av strängar som vibrerar under spel, som sträcker sig från muttern ända ner till bryggan. Halsen har totalt 22 band.

Hur man tar bort Epiphone Humbucker Covers

Hur man tar bort Epiphone Humbucker Covers


Gibson introducerade pickup täcker på 1950-talet, och Epiphone följde Gibson exempel. Epiphone specialiserat på produktion av mindre dyra versioner av Gibson gitarrer. Pickup täcker tjäna en rad olika syften. De bidrar till det estetiska utseendet av gitarren, skydda pickup och något ändra tonen i pickup. Den grad i vilken en pickup lock förändrar ljudet av en humbucker pickup är en fråga för debatt bland gitarrister. Den allmänna uppfattningen är att säker pickuper har en något mer fyllig ton än otäckta pickuper har. Demontering pickup locket kan ge en ljusare och något mer aggressiv ton.

Instruktioner

1 Ta bort strängarna från gitarren. Lossa strängarna med en stränglind verktyget på stämskruvarna. Ta strängarna från stämskruvarna och ta bort strängarna från gitarren.

2 Skruva loss de fyra hörnskruvarna på pickup ring med en stjärnskruvmejsel. Placera en mjuk duk bredvid pickup för att skydda finish gitarren när man arbetar med skruvmejseln. Lyft försiktigt upphämtning av pickup kaviteten. Skruva loss de två justeringsskruvarna på sidorna av pickup.

3 Värm en lödning pistol i fem minuter eller tills den är varm. Värma lodet hela vägen runt skarven. Skyddsglasögon för att skydda ögonen från den heta lod.

4 Sätt ett rakblad i leden. Flytta rakbladet runt pickup locket för att skära genom lodet söm. Slingra sig bladet för att hålla lodet från att binda som det börjar svalna.

5 Dra pickup locket av pickup. Avlägsna vaxrester med en platt skruvmejsel eller en fingernagel. Torka av ytan av upptagnings med en trasa för att avlägsna lod, smuts och skräp.

Hur man installerar Gibson 57 Classic Pickup

Hur man installerar Gibson 57 Classic Pickup


Gibson 57 Classic pickups är återutgivningar av den populära Gibson 57 serie elgitarr mickar som syftar till att producera en rikare, mer överbelastad ljud än vanliga pickuper. Gibson nyutgivninde dessa mickar på grund av allmän begäran, även om de sällan kommer på fabriksmodell gitarrer. Du kan installera dessa mickar på egen gitarr med bara några verktyg.

Instruktioner

1 Ta bort strängarna från gitarren. Ta bron och slutartikel om din gitarr har dessa komponenter.

2 Placera gitarren upp och ned på en yta som inte repar kroppen av instrumentet. Ta bort den bakre plattan som täcker den inre ledningsdragning av gitarr med en skruvmejsel.

3 Ta bort kabelanslutningar från pickup till volymen potten på pickup som ska ersättas med hjälp av en lödkolv.

4 Vrid gitarren över och skruva pickup ram.

5 Dra ut pickupaggregat av gitarr, försiktigt lyfta pickup och dess ledningar ut ur kroppen.

6 Ta bort de fjäderbelastade skruvar som håller din nuvarande pickup i ramen och lyfta pickup ur aggregatet. Placera Gibson 57 Classic pickup i ramen och dra den på plats med hjälp av fjäderbelastade skruvarna som medföljde pickupen.

7 Sätt dragningen av den nya pickup i kroppen av gitarren och dra det försiktigt genom gitarren tills pickup vilar bekvämt på toppen av gitarren.

8 Skär nya ledningar till en lämplig längd så att det inte blir något överskott ledningar inuti gitarren. Strippa ändarna av trådarna och löda dem till volym krukor.

9 Testa din nya pickup genom att trycka på den med gitarren inkopplad och förstärkaren påslagen. Du bör höra knacka genom förstärkaren.

10 Upprepa steg 3-9 för eventuella ytterligare pickuper som ska installeras.

11 Skruva fast plattan tillbaka på baksidan av gitarren och tillbaka skruvarna montering på ramen till kroppen av gitarren. Restring och stämma instrumentet.

Så här ändrar Pickup i en ny Gibson Les Paul

Så här ändrar Pickup i en ny Gibson Les Paul


Gibson Les Paul modell av gitarrer är en av de mest kända och berömda gitarr märken på marknaden. Även en helt ny Les Paul med lager pickups är ett mångsidigt instrument, många gitarrister vill anpassade forma sitt sound genom att ersätta de ursprungliga pickups med en specialiserad uppsättning. Flera olika ersättnings pickup modeller finns, och varje typ av pickup har sin egen unika karaktär, så se till att forska typ av pickup du tänker installera i din nya Les Paul.

Instruktioner

1 Ta bort strängarna från Les Paul. Det är möjligt att ändra pickuper med strängarna fortfarande fäst till gitarr, men det är mycket svårare att manövrera.

2 Skruva och ta bort plattan på baksidan av Les Paul. Under denna platta är gitarr elektronik.

3 Skruva pickup du vill ersätta från framsidan av gitarren. Endast skruva en upphämtning vid en tid om du tänker ersätta båda pickups.

4 Tug lätt på pickup medan du tittar i hålrummet på baksidan av gitarren. Notera exakt där alla kablar är anslutna.

5 Ta bort lodet runt ledningarna som förbinder pickup till elektroniken. Gör detta genom att värma upp lödkolven och sedan sätta spetsen av järn mot den punkt där trådarna är fastlödda. Ta bort alla lodet, eller så kan du sluta med ett överskott surrande.

6 Avlägsna pickup genom att dra pickup och ledningarna genom den främre delen av gitarren.

7 Mata in den nya pickup s ledningar genom pickup hålighet på framsidan av gitarren. Du kanske vill använda färgade eltejp för att hålla reda på vilken tråd är som om alla de nya pickup s trådar har samma färg.

8 Klipp eventuellt överskott tråd med avbitare. Klipp inte för mycket. Du kommer att behöva driva hylsorna hos tråden tillbaka för löda ledningarna.

9 Löd den nya pickup s kablar på plats. De nya ledningar ska fästas på samma sätt de gamla ledningarna var.

10 Anslut gitarren till en förstärkare. Knacka polstyckena hos de pickuper med en skruvmejsel. Om du vill skriva ett poppande ljud, har du installerat pickup korrekt.

11 Skruva den nya pickup på sin plats. Inte för hårt, men se till att pickup är säkrad.

12 tillbaka hålighet luckan på baksidan av din Les Paul.

Hur dra nya ledningar en Gibson Les Paul Standard Input Jack

Hur dra nya ledningar en Gibson Les Paul Standard Input Jack


Omkoppling en Gibson Les Paul Standard ingång är en procedur varje ägare bör bli bekant med. På grund av den täta införande och avlägsnande av gitarr sladd, kan ingångarna lossna och orsaka en eller båda av de bifogade interna ledningar att vrida och bryta från lodet terminalerna. Ingången rewiring reparation av Les Pauls och liknande sido jack gitarr modeller kan åstadkommas med grundläggande handverktyg och lödningsförmåga.

Instruktioner

1 Ta bort de fyra jack-plåtskruvar genom att vrida motsols med en stjärnmejsel och lyft ut med fingrarna. Domkraften är fäst vid plattan genom en mutter och bricka på den inre och yttre av domkraften.

2 Se lodet terminalerna hos domkraften för att fastställa omfattningen av ny ledning dras reparation, med hjälp av brist på en eller båda trådarna lödda till terminalen som bevis. De lösa trådarna blir omedelbart synlig i uttaget tråd kroppskaviteten när domkraften plattan avlägsnas.

3 Separera kablarna om de är vridna, och band ungefär 1/8 tum av isolering med Avisoleringstänger från ledningarna som ska resoldered.

4 Dra åt uttaget på domkraften plattan genom att vrida den yttre muttern medsols med vass tång eller liknande mutter åtdragningsverktyg.

5 Tin slutet av trådarna genom att tillämpa en uppvärmd lödkolv och en liten mängd lod.

6 Löd trådarna till domkraftens löda terminal med lödkolven och lod. Löda jordledningen (negativ, svart eller grön) till terminalen fäst till centrum metallringen av domkraften. Löda positiva ( "het", rött eller vitt) kabeln till terminalen på ytterkanten av domkraften.

7 Skjut jack-plattan i kaviteten och ersätta de fyra skruvarna. Dra åt dem genom att vrida medurs med skruvmejseln.

Hur man gör en Origami Gibson Guitar

Hur man gör en Origami Gibson Guitar


Få saker i musiken är lika ikonisk som Gibson "Flying V" gitarr. Dess unika V-formad design och höga listan över spelare som Jimi Hendrix och Albert King har gjort denna gitarr legendariska. Även denna yxa står av prisintervallet för de flesta av oss vanliga dödliga, till priset av ett pappersark vem som helst kan återskapa denna klassiska instrument med hjälp av japanska konsten att vika papper kallas origami.

Instruktioner

1 Vik och riva av en tum av toppen av papperet. För de flesta origami projekt, måste du börja med en fyrkantig bit papper. Vik papperet i hälften horisontellt. Vik ut papperet och vik vertikalt så att du skapar en kors veck i mitten.

2 Vik papperet till utgångsläget, sedan vika den till en triangel genom att trycka på nedre vänstra hörnet med det övre högra hörnet. Vik upp och vik i motsatt riktning genom att det nedre högra hörnet av papperet och röra det övre vänstra hörnet. Veckla ut din papper åter till utgångsläget.

3 Vik pappret på mitten med hjälp av den horisontella veck du gjort i steg 1. pekfingret och tummen på varje hand, nypa vänster och höger sida av den horisontella veck och skjut ihop fingrarna. Detta skapar fyra små triangulära sektioner. Vik två triangelsektionerna tillbaka mot den motsatta delen, så att du nu kommer att ha en liten plan kvadrat.

4 Vik den övre kanten av torget tills den möter den diagonala veck som löper genom centrum. Var noga med att inte vika hela övre kanten av torget ner. När du har skapat torget i steg 3, kommer det att finnas en bakre och främre flik på varje kant av torget; bara vika frontluckan nedåt. Flytta till varje kant av torget och vik den att möta den diagonalt kors veck. Vänd på torget och upprepa detta steg. Du bör sluta med en platt diamantformade bit.

5 Vik pappret tillbaka till startpositionen. Papperet kommer att ökade i fyra sektioner, var och en med en diagonal linje som går genom centrum. Gå runt papperet och vik ytterkanterna i varje sektion för att uppfylla sina sektionens diagonal veck. Nyp papperet tillsammans i centrum av arket, och vik tillbaka mot sig själv så att du återigen återgå till den platta rombformen.

6 Fäll upp den övre luckan på den nedre punkten i diamantform. Du kommer att märka under diamant du har fyra vikta bitar som ser ut som ben. Du vill vika det så två av dessa ben gå med toppfliken upp och två av dessa ben kvar hos bottenflik ned.

7 Vik in kanterna på de små benen bitar tills de rör diamant centrum vertikal linje. Vänd på papperet och vik ytterkanterna inne för att möta mitt vertikala linjen. Detta kommer att skapa en symmetrisk stora platt rombformen på varje sida av papperet.

8 Vik och riva en halv tum från toppfliken hos bottenpunkten av diamant. Ta den återstående delen av den övre fliken och vik den ner så att den stoppar sig in i öppningen på insidan mitten av diamantform. Vänd på papperet.

9 Vik vänster oberoende sidan av den övre punkten av diamant bort från mittlinjen. Vik höger oberoende sidan av den övre punkten bort från mittlinjen också. Nu har du tre olika punkter.

10 Vik vänstra punkten nedåt tillbaka mot mittlinjen. Vik det igen tillbaka från mittlinjen. Det kommer att finnas ett litet överskott del som du kommer att vika ner och stoppa in den tillgängliga öppningen bakom papperet. Upprepa detta steg för rätt punkt. Vänd designen rätt sida upp, och du kommer att ha just avslutat din Gibson Flying V origami gitarr.