ta bort häftmassa från vägg

Hur man tar bort häftmassa från väggen

Hur man tar bort häftmassa från väggen


Häftmassa används i klassrum, kontor och hem för att på ett säkert sätt fästa material på väggen utan att använda tejp lim. Papper, skolarbete, konstverk och affischer är idealiska för att hänga med häftmassa. De puttylike självhäftande pinnar till väggar och papper och när bort, inte lossnar färgen vägen bandet gör. När vänster upp för länge, kan häftmassa torka lite och lämna en blå kitt återstod på väggarna.

Instruktioner

1 Skrapa väggen med kanten av ett kreditkort för att ta bort eventuella häftmassa substans från ytan. Torka av substansen på en pappershandduk och kasta.

2 Spraya häftmassa fläckar med citrusbaserat rengöringsmedel. Låt renare att suga in fläcken i en minut. Torka med en pappershandduk för att avlägsna de häftmassa fläckar. Upprepa detta steg, om det behövs, för att ta bort så mycket av fläcken som möjligt.

3 Behandla en häftmassa fläck som är absorberas i färgen genom att först tvätta det med trinatriumfosfat. Skölj ytan med en fuktig trasa och torka den med en annan trasa. Göra det möjligt för väggen för att lufttorka under 24 timmar.

4 Tryck upp färgen på den tvättade området av väggen, vid behov med en pensel och överblivna eller matchande färg. Låt färgen torka i 24 timmar.

Hur man tar bort häftmassa från mattor

Hur man tar bort häftmassa från mattor


Häftmassa är en klibbig, kittliknande bindemedel, som används för att fästa föremål på plats. Använd till exempel häftmassa i stället för en spik eller band, för att placera bilder, affisch eller anteckningar på väggen. Om häftmassa spills på mattan, kan det vara svårt att ta bort. Det börjar omedelbart ansluter sig till mattan och härdning. En citrusbaserad matta fläckborttagningsmedel kan användas för att mjuka upp limmet, så att du kan dra bort från mattan.

Instruktioner

1 Fukta en mjuk trasa med en citrusbaserad matta fläckborttagningsmedel.

2 Dab på häftmassa att dränka området med i dammsugaren. Låt renare att arbeta i häftmassa, vilket gör att mjukna.

3 Använd fingrarna för att försiktigt lyfta mjuknat häftmassa från mattfibrerna.

4 Upprepa processen tills alla häftmassa och återstoden avlägsnas från mattan.

5 Fukta en mjuk trasa med kallt vatten. Badda på överblivna matta renare att ta bort alla tvålrester.

Hur man gör en stormtrooper hjälm

Hur man gör en stormtrooper hjälm


Stormtroopers är ikoniska "Star Wars" tecken. Detta igenkännbar figur i intergalaktiska historia har funnits sedan 1970-talet. "Star Wars" Stormtrooper kostymer kan köpas för hundratals dollar. Avstå dyr kostym för en hemmagjord en denna Halloween. Börja med att göra en stormtrooper hjälm från en enkel, vit soptunnan. Soptunnan hjälm har en intressant Lego-liknande tips till design och är säker på att behaga din "Star Wars" buff.

Instruktioner

1 Ta bort alla klistermärken från utsidan av behållaren.

2 Spraya bin med ett allrengöringsmedel och torka torrt med en pappershandduk. Bort häftmassa och film på bin så det finns en ren yttre yta.

3 Vänd soporna upp och ner på arbetsytan.

4 Markera hål öga på soptunnan. Markera ett hål 10 cm (4 tum) från toppen av burken (som det sitter upp och ner) och 4 cm (1,5 tum) till höger om centrum av burken. Mark ett annat hål 10 cm (4 tum) från toppen och 4 cm (1,5 tum) till vänster om mitten.

5 Sätt på skyddshandskar.

6 Håll spiken i huvudet med den spetsiga änden vänd bort från kroppen. Upphetta änden av spiken med tändaren.

7 Värm spiken i flamman under 45 sekunder. Placera ljusare på arbetsytan.

8 Tryck spiken till ett av ögonhålsmärken. Trycka ned den varma änden av spiken i plast soptunnan. Plasten bör något smälta, vilket gör att spiken att tränga igenom. Du kan behöva göra detta flera gånger för att gå hela vägen genom plasten.

9 Upprepa processen för att skapa den andra ögonhålan. Ta bort handskar.

10 Klipp en bit svart eltejp. Placera tejpen ca 5 cm (2 tum) från toppen av burken. Tejpen bör löpa från mitten av den vänstra sidan, tvärs över framsidan, och till mitten av den högra sidan.

11 Cut en bumerang-format stycke av svart papper som är ungefär halva bredden av burken. Placera den under ögonen och vidhäfta den till burken med dubbelhäftande tejp.

12 Skär två ögon former av svart papper. Tejpa fast dem på hjälmen. Använda den kylda spiken att slå ett hål genom papperet att rada upp med ögat hål.

13 Skär en cirkel 5 cm (2 tum) i cirkel diameter och två cirklar 13 mm (1/2 tum) i diameter från svart papper. Stick den 5 cm (2 tum) cirkel längst ner i mitten av burken med tejp. Tejpa 13-mm (1/2-tums) cirklar på vardera sidan av den större cirkeln.

14 Använd den svarta permanent markör för att skapa skuggor och ventilerna på sidan av facket.

Hur får Dents Av kök golv

Hur får Dents Av kök golv


Kök golv kan göras av många olika material, och vinyl är en av de vanligaste och billigt. Vinylgolv finns i antingen enskilda plattor eller som en del av lakan. Vinylgolv ofta bli bucklig, till exempel när tunga föremål faller på dem. Fastställande av en buckla i en plastmatta med plattor är relativt lätt som du bara kan installera en ny bit av kakel. Ta bort en buckla i ett ark av vinylgolv är lite mer komplicerat.

Instruktioner

ark golv

1 Skär en reserv bit vinyl i form av en kvadrat med en mattkniv. Torget ska vara något större än den bucklig området.

2 Placera lappen över det område som ska bytas ut. Kontrollera att plåstret matchar med mönstret i området det kommer att ersätta. Fästa plåstret på plats med tejp.

3 Skär genom båda lagren av golvet med en mattkniv.

4 Skär buck med en diagonal skiva från ett hörn till oppositionen hörnet av torget. Sätt i spackel där du klarade cutten och bänd ut bucklig vinyl.

5 Skrapa längs golvet med en spackel för att ta bort den gamla golvlim. Skrapa tills allt bindemedlet är borta och golvet är slät och blottad.

6 Sprid ett nytt lager av golvlim på golvet med spackel.

7 Sätt ersättning bit vinyl på golvet. Omedelbart bort häftmassa som skjuter upp genom sprickor på sidan med en trasa.

8 Placera en bit vaxat papper ovanpå plåstret. Placera tunga böcker ovanpå plåstret under 24 timmar.

9 Ta bort böcker och bit vax. Tillämpa söm sealer längs kanterna av lappen. Låt sealer ställa in för tid som rekommenderas på instruktionerna.

klinkergolv

1 Använd en spackel för att försiktigt bända ut bit av kakel. Placera plattan upp och ned.

2 Tryck urgröpningen på plats med baksidan av en sked.

3 Applicera extra golvlim på baksidan av fördjupningen med en spackel.

4 Placera plattan tillbaka på golvet.

5 Applicera en söm sealer längs kanterna på plattan. Låt sealer ställa in för tid som rekommenderas på instruktionerna.

Hur man reparerar den ekfanér på en gammal Desk

Hur man reparerar den ekfanér på en gammal Desk


Den verkliga trä ekfanér som täcker många gamla skrivbord har en finish och kvalitet som gör skrivborden sticker ut från Presswood alternativ allmänt tillgängliga. Under tiden, utvecklar tunna faner skador som så småningom kommer att behöva repareras. Dessa skador kan vara allt från små repor på grund av normalt slitage, till delaminering av faner själv, där lim misslyckande orsakar eken att höja från kärnan trä. Även skadade, förblir kärnan i skrivbordet ljud och reparation i detta skede kan inte bara återställa utseendet på ek finish, men förlänga livslängden på faneret också, lägga års användning till skrivbordet.

Instruktioner

1 Placera en damm ark på golvet i mitten av en arbetsyta tillräckligt stort för att rymma skrivbordet som du reparera. Ventilera området med en frånluftsfläkt för att ta bort rök av de kemikalier som du använder för att göra din reparationer. Använd en respirator under reparation, samt, för att undvika rök. Flytta skrivbordet till mitten av arbetsytan, demontera den med en skruvmejsel, om möjligt, så att du kan arbeta bara på de faner delar i behov av reparation.

2 Ta bort det gamla mål från faner med tillämpning av en tjock pasta yta remover. Sätt på ett par gummihandskar. Borsta remover på skrivbordet med korta slag av en naturlig borste i rader längs skrivbordet efter träfibrerna. Tillåt avdrivaren för att sitta på faner för mängden tid tillverkarens instruktioner föreslår. Ta bort strippa tillsammans med avsluta med en gummi bladig spackel. Använd medel fin ull stål för att ta bort målet från svåråtkomliga områden i skrivbordet eller detaljerade områden med små nischer.

3 Ta strippa rester genom att torka av ytan ner med thinner. Använd medel fin ull stål att tillämpa de tunnare, rör sig längs med träfibrerna för att avlägsna alla spår av strippa. Låt tunnare avdunsta innan du fortsätter.

4 Leta reda på alla delar av faner lyfta bort från kärnan trä. Arket av faner kommer att dra bort, härdning något från ytan om det finns ett fel i det bindemedel som används för att binda den på plats. Tryck på faner tillbaka på plats och täcka den med en fuktig trasa. Sätt på ett par av värmebeständiga arbetshandskar. Värm duken med ett strykjärn inställt på låg värme, applicera järnet till duken flera gånger, i cirka fem sekunder vardera, för att smälta limmet igen. Stoppa värmetillförsel när faner börjar hålla på plats igen eller om det finns tecken på brännande till träet.

5 Ta bort den varma trasa. Placera ett ark av vaxat papper över reglued faner och sedan placera en trave böcker ovanpå bit för att hålla det på plats som limmet rebinds faneret till kärnan trä. Vänta 24 timmar för reparation torka.

6 Undersök nyligen limmade faner för att avgöra om reparationen är framgångsrik. Om faner lyfter fortfarande borta från skrivbordet sedan värma med trasan och järn. Lyft något från skrivbordet och skrapa bort limmet under faner och mot skrivbordet med en spackel. Sand bort häftmassa inte skrapas av med 220-grit sandpapper och torka med en putstrasa för att avlägsna eventuella sliprester. Applicera ett nytt lager av snickare lim på baksidan av faner och skjut sedan tillbaka på plats mot kärn trä. Hålla den på plats under cirka två minuter för att låta limmet att börja torkning.

7 Torka bort överflödigt lim med en ren fuktig trasa sedan placera en bit smörpapper över reglued faner. Täck vaxat papper med ett ark av skrot plywood och klämma veden på plats så att den håller faneret säkra. Låta limmet torka över natten.

8 Sök fanerytan för eventuella djupa repor eller gropar. Smooth några höjningar på kanterna av dessa skadade områden med en 220-grit sandpapper i en slipkloss. Gör inte sand för djupt som faner är ett tunt material. Torka bort återstoden med en putstrasa.

9 Fyll de skadade områdena av trä med en trä kitt som matchar skrivbordet färg, med en liten spackel. Jämna ut massan tills det skadade området är på samma nivå som ytan av det omgivande fanér. Skrapa längs toppen av plåstret för att jämna ut det med hjälp av kitt bladet och sedan låta kittet torka i två timmar.

10 Sand hela bit slät med 220-grit sandpapper för att förbereda sig för den nya finish. Koncentrera dig på kanterna och ytorna av patchar för att blanda dem i takt med resten av faner. Arbeta alltid tillsammans med träets ådring. Torka med putstrasa för att avlägsna sliprester.

11 Applicera ett nytt lager av färg till ekfanér med en bit tyg. Välj en fläck som nästan matchar den befintliga fläcken av skrivbordet eller är något mörkare i blandningen. Torka skrivbordet med en måttlig lager av fläcken, lämnar skrivbordet våt utan mättar ekfanér med en pöl av fläcken. Göra ansökan så jämn som möjligt för att undvika missfärgning. Tillåt fläcken 24 timmar torktid.

12 Skydda fläcken och glans till ytan av skrivbordet genom att borsta två till tre lager av polyuretan klarlack över den färgade ytan. Applicera polyuretan på skrivbordet i rader längs skrivbordet, överlappande ca 20 procent på varje varv och arbetar med träets ådring. Låt varje lager torka, sedan sand bort eventuella oegentligheter kvar av borstning med 220-slippapper. Torka med putstrasa, och sedan applicera nästa skikt. Sand sista skiktet, torka med putstrasa, och låt den torka helt.

13 Vax ytan av reparerat faner med hjälp av en avslutande vax. Applicera vaxet med en ren trasa och låt den torka till en dimma. Polera bort diset med en mikro polering trasa sedan ihop skrivbordet vid behov innan du flyttar tillbaka till sin ursprungliga plats för njutning.

Hur man använder gjutning för ett valv

Hur man använder gjutning för ett valv


En välvd dörröppning eller fönster i ditt hem skapar en mjuk, elegant utseende och eliminerar kantighet utseende traditionella luckor. Dock kan dessa välvda områden vara svårt när det gäller gjutning installation. Moulding mjukare utseende valvet och skapar en bestämd avslutning på området, men du måste använda en viss, flexibel typ av gjutning till kurvan runt bågen. Korrekt kapning och installationen är nyckeln till att säkra denna flexibla gjutning på plats.

Instruktioner

1 Ställ ena änden av en längd av flexibel formning vid basen av valvet. Har någon hålla den på plats eller säkra den med ett tungt föremål så att du kan sträcka gjutning hela vägen runt bågen.

2 Skjut listen hela vägen runt bågen för att få en korrekt mätning för hur mycket du behöver för att täcka valvet. När du når den andra basen av bågen, göra en markering med blyertspenna för att visa var du behöver för att skära gjutning för att passa.

3 Skär genom den markerade avsnittet med en geringssåg att göra formpassning. Använd skyddsglasögon och andningsskydd när skärning; som trä, kommer form producera damm och små bitar av granatsplitter.

4 Sprid en tjock sträng av konstruktionslim längs baksidan av den skurna bit gjutning. Ställ listen fast vid ena änden av valvet och tillämpa fast tryck hela vägen upp och runt, säkra alla delar av gjutning till valvet.

5 Torka bort häftmassa som läcker från kanterna av form med en fuktig svamp. Tillåter inte överskottsvidhäftningsmedel för att torka, eftersom det kan ge fläckar på väggen eller fönstret.

6 Hammer i en tum efterbehandling naglar längs fronten och bakkanten av form, arbetar var 6 inches runt valvet. Detta kommer att säkerställa korrekt bindning och ta del av stressen av konstruktionslim.

Hur tar man bort klisterlappen lim

Hur tar man bort klisterlappen lim


Klibbiga etiketter är ofta placerade på nya kläder för att indikera sin storlek och stil. Ibland dessa etiketter lossnar lätt, men under vissa omständigheter, är bitar av limmet kvar. Poster såsom burkar och plastbehållare kan också lämna överblivna lim efter en etikett dras från ytan. Ta bort klisterlappen lim är enkelt när du förstår korrekt förfarande.

Instruktioner

Ta bort klisterlappen lim från Fabric

1 Applicera tvättsprit till en bomullstuss.

2 Dab bomullstuss på limrester på tyget. Låt tvättsprit för att sitta på tyget i fem minuter, vilket ger tid att bryta ner komponenterna i limmet.

3 Torka av limmet från tyget med en fuktig trasa. Tvätta plagget enligt skötselråden instruktioner.

Ta bort klisterlappen Lim från behållare

1 Kör en diskho full med varmt vatten och tillsätt en skvätt diskmedel. Placera burkar eller plastbehållare i diskhon och låt dem dra i 30 minuter.

2 Skrubba limrester från behållarna med en nylonskurdyna. Skölj behållare med varmt vatten.

3 Applicera matolja häftmassa fortfarande fast på behållarna. Göra det möjligt för olivolja för att stanna kvar på behållarna under 30 minuter.

4 Scrub behållarna med en nylonskiva. Efter att lossa limmet, tvätta, skölja och torka behållarna.

Hur man tar bort Blue please Stains

Hur man tar bort Blue please Stains


Blå Tack (ett gemensamt varumärke är häftmassa) är en återanvändbar lim som kommer i blått, naturligtvis, men också i många andra färger. Även om detta ämne går bra på att hålla affischer och andra lätta dekorationer säkert kopplade till väggar utan användning av spik eller nubb limmet kommer att lämna en liten fläck efter ett tag. Du kan oftast ta bort denna fläck från tvättbara ytor och många målade ytor.

Instruktioner

1 Använd en tråkig blad (plast eller metall) för att skrapa bort eventuella rester av blå tack från ytan. Alternativt kan du använda en ny bit av blå please att lyfta gamla bitar. Om detta är en målad yta och tack drar färg från väggen när du skrapa, sluta och tillämpa citrus renare till kanterna för att mjuka upp tack.

2 Applicera en citrusbaserad fläckborttagningsmedel till en bomullspinne. Vissa fläckborttagningsmedel spraya på - om det är den typ du använder, placera pinnen på en pappershandduk för att skydda andra ytor som du spraya fläckborttagningsmedel på pinnen. Du kan spraya fläckborttagningsmedel på den blå please fläcken direkt; Men om ytan är målad och du är osäker på hur fläckborttagningsmedel kommer att reagera med ytan, håller bomullstuss metoden rengöringsområdet begränsas till den blå please fläcken.

3 Gnid behandlade bomullstuss över det blå please fläcken. Följ med en torr bomullspinne för att lyfta rester av rengöringsmedel. Låt fläcken torka.

4 Upprepa rengöring fläcken med en behandlad bomullstuss, om någon fläck kvar. Torka området efteråt med en mjuk trasa.

Hur tar man bort vinyl brev lim från en jersey

Hur tar man bort vinyl brev lim från en jersey


Du vill ha en jersey idag men inte reklamen för ett lag eller varumärke i bokstäver. Eller om du vill bevara bokstäver av en tröja, men inte på den Jersey. I båda fallen är processen för att ta bort vinyl bokstäver densamma, och inom en halvtimme bokstäver från någon jersey kommer att vara avstängd skjortan utan att skada den eller de bokstäver. Du behöver inte köpa någon speciell skräddarsy utrustning eller ens se en skräddare. Denna process är billig, enkel och snabb.

Instruktioner

Instruktioner

1 Rengör Jersey. Läs instruktionerna på etiketten för rengöring. De flesta tröjor med vinyl bokstäver ska tvättas i varmt vatten med liknande färg, utan blekmedel, och torktumlas. Inte kemtvättas.

2 Sprid jersey ut på strykbrädan. Värm bokstäver du tänker ta bort med en fön. Värm inte området för mycket eller du kan skada tyget i Jersey.

3 Skjut ett rakblad under en uppvärmd sektion av bokstäver för att försiktigt bända bort från skjortan. Gör detta noggrant eftersom rakhyveln kan skära Jersey. Om du är orolig för att skada skjortan, använder pincett eller annat nyfikna verktyg snarare än bladet. Dra bokstäver från Jersey tillräckligt för att avsluta jobbet med fingrarna.

4 Tryck några tvättsprit i en bomullstuss och smeta bollen mot häftmassa som var på området tröjan under den borttagna bokstäver. Låt denna alkohol blöt i ungefär en minut. Limmet blir fuktig och gulaktigt. Rengör limmet med en trasa.

5 Tvätta jersey igen som etiketten instruktioner innan du bär den.

Hur man tar bort kalkavlagringar i utomhuspooler

Hur man tar bort kalkavlagringar i utomhuspooler


Utomhuspooler öka bakgård överklagande samtidigt som rekreation och avkoppling. Kalkavlagringar, dock aldrig komplettera en pool utseende. Pooler är utsatta för hårt vatten fläckar oavsett deras material eller stil. Överdriven kalcium i en pool vatten orsakar dessa scummy vita insättningar för att överföra på poolens väggar, särskilt på vattenytan. Om försummas, ackumuleras denna film och lockar vattenburen smuts och olja. Omgående ta itu med dessa insättningar innan de fastare fäster pool ytor och blivit allt svårare att eliminera.

Instruktioner

1 skrubba bort lösa kalkavlagringar med hjälp av en pool borste lämplig för din pool material. Glasfiber, vinyl och kakel pool ytor kräver mjuka borst medan gips kantade betong klarar styva borst. Loss så mycket vitt sediment från bassängväggarna, steg och andra ytor som möjligt.

2 Undersök poolen väggar och ytor för envis, kvardröjande insättningar. Om någon vit sediment återstår, kombinera 1 tsk pulveriserad avhärdare med en gallon färskvatten i en vanlig plasthink. Avhärdare innehåller komplexbildare som löser kalcium i hårt vatten insättningar.

3 Mätta en skurnylon i vattenav lösning. Skrubba fuktad pad över envisa vita insättningar tills de löser från poolen yta.

4 Skölj avhärdare lösning av poolen ytor med färskvatten. Till skillnad från kommersiella syrabaserade pool städare, avhärdare löser säkert i poolvattnet.