svartmytor i avloppet

Hur man kan eliminera Rötter i avloppet

Hur man kan eliminera Rötter i avloppet


Skulle trädrötter ange dina avloppsledningar, kan du förvänta avlopp backup i källaren och i huset, som är både önskvärt och ohälsosamma. Trädrötter dras till området kring avloppsrör på grund av konsekvent fukt. Motstå överklagande av en snabb och enkel vätska som är marknadsförs för att döda trädrötter i avloppet, eftersom en sådan produkt inte kommer att lösa problemet; I stället gör jorden som omger avloppsledningar ogynnsamma för trädrötter genom att förgifta den med kopparsulfat.

Instruktioner

1 Leta upp din avlopp tap och avloppsledningar. Det finns ett par olika sätt att göra detta. Ett sätt är att gå till staden --- om du är på en stad avloppsledning --- och ta reda på var kranen befinner sig. Du kan sedan spåra linjen från kranen på en 90-graders vinkel från huvud tillbaka till huset. Om du inte litar på dig att göra detta, sedan ringa ett avlopp företag att komma och rensa dina avloppsledningar. Även om det kan de kartlägga din kloakledningen med en endoskopisk kamera och berätta vart och djup trädens rötter.

2 Gräv ett hål 2 1/2 inches i diameter med en jordskruv. Hålet ska sluta ca 24 till 30 inches ovanför avloppsledning. Om du har problem längs hela linjen, gräva ett hål var 6 fot eller så.

3 Fäst en gängad hona adapter på slutet av en 1 1/2 tums PVC-rör. Störta röret i hålet så det är i jämnhöjd med, eller något under gräset. På så sätt kan du hålla rören i marken och täck dem med pluggar för förnyad ansökan, men de kommer inte att störa gräsklipparen eller gräsmatta aktivitet.

4 Fyll röret halvfull med kopparsulfatkristaller häll sedan 5 liter varmt vatten i röret, eller tillräckligt så att det körs lite over the top. Byt tändstift.

5 Dokument där du har infogat rören för eget bruk och upprepa kopparsulfat behandling var fjärde månad, eller en gång per säsong för att hålla trädrötter i schack.

Hur man byter avloppet i en piedestal sjunka

Hur man byter avloppet i en piedestal sjunka


En piedestal diskbänken kan lägga till en touch av elegans till ditt badrum eller toalett. Dessa sänkor har en piedestal som stöder sink ovan. Sockeln tjänar också till att dölja diskbänkens avlopp, utlåning en slank och strömlinjeformat utseende till din diskbänk. Byte av avloppet i en piedestal handfat kräver några fler steg än att ersätta en i en normal diskbänken, främst eftersom du måste först ta bort sockeln.

Instruktioner

1 Ta diskhon piedestal. Detta kan fästas i golvet med ankarbultar och / eller till diskhon ovan. Rör försiktigt sockeln ur vägen när den har tagits bort. Mycket tunga sänkor bör stagas underifrån med ett block av trä eller av en assistent när du byter ut i avloppet.

2 Placera hinken under P-fällan. Koppla fällan från avloppsröret inlopp. Använd en rörmokare skiftnyckel eller tång för att vrida kopplingen motsols. Gör samma sak för den andra kopplingen som fäster fällan till den raka slutstycke. Vrid P-fällan över och tömma ut det i hinken.

3 Koppla bort pop-up propp, i förekommande fall. Följ den horisontella lyftstången från diskbänken ovanför där den möter lyftspaken för avloppet proppen. Anslutning av två kommer att vara en liten fjäderklämma eller vingmuttern. Ta bort detta sammanhang och dra de två stängerna isär. Skruva av kopplingen på sidan av den stränghållare och dra kopplingen, tillsammans med proppen kulventil inuti, ut ur slutartikel. Ta diskhon proppen.

4 Skruva loss jamb muttern, den stora muttern som ligger under avloppet, genom att vrida den moturs. Avlägsna jamb muttern genom att skjuta det från stjärt, tillsammans med några brickor ovan. Lossa slutstycke genom att vrida den moturs.

5 Ta ett block av trä och hålla den under avloppet i diskhon ovan. Peka på blocket av trä med en hammare tills du känner att det lossna i diskhon ovan.

6 Rengör dräneringsöppningen i piedestal sjunka med badrum renare och en trasa. Ta en spackel och använda den för att skrapa upp någon kitt, täta eller andra hinder runt avloppet.

7 Kavla ut en 3- till 4-tums längd av spackel. Tryck på kitt på plats på undersidan av avlopps flänsen. Sätt dränerings fläns i botten av piedestal sjunka, vrida det något som du gör det för att distribuera kittet.

8 Skruv den nya stränghållare in i botten av dränerings flänsen i sink ovan. Du kan behöva ha en assistent hålla flänsen för dig, eller så kan du hålla den med den andra handen om du kan nå den. Skjut brickorna och sidokarm muttern över änden av stjärtstycket. Dra åt jamb muttern medurs för att säkra den.

9 Linda slutet av slutartikel och avloppsröret öppning med en remsa av rörmokare tejp. Sätt P-fällan på plats mellan de två rören. Dra åt kopplingarna.

10 tillbaka piedestalstativet. Fäst den med ankarbultar eller bultar till bassängen ovan.

11 Sätt diskhon proppen tillbaka i diskhon. Byt kulventilen och propp i slutartikel och säkra kopplingen. Anslut lyftstången och stoppspaken.

12 Kör vatten i diskhon. Kontrollera röran och se till att avloppet inte läcker.

Badkar avloppet Stopper bryts

Badkar avloppet Stopper bryts


Medan en bruten drain propp kan verka som ett stort problem, fastställande av proppen eller den mekanism som påverkar proppen inte kräver mer än en halvtimmes tid och minimala verktyg. Du måste först avgöra om ditt badkar kork är en pop-up eller inbyggd typ innan nödvändiga åtgärder för att rätta till problemet.

Inbyggd Versus Pop-Up Proppar

Inbyggda och popup-proppar arbeta för att hålla vattnet från att gå ner i badkaret för avloppsrör, tills du trycker på stoppkontrollspak och låta vattnet rinna. Du kan enkelt se en pop-up propp i badkar för avloppsöppning när den rör sig upp och ner, även om du inte ser den mekanism som höjer och sänker proppen. Du kan inte se inbyggda proppar eftersom hela enheten, inklusive proppen själv, är inrymt i badkaret är skvalpränna.

Ta bort Montering

Med inbyggda och popup-proppar, det första steget att fastställa proppen är att ta bort skruvarna som håller skvalpränna plattan på plats. Dra plattan bort från avloppsöppningen. För en inbyggd propp, måste du ta bort hela länkenheten från skvalpränna, såväl som kolven eller proppen som skall fästas vid botten av länksystemet. Vid fastställandet en pop-up propp, behöver du bara dra ut kopplingen nog så att du kan nå muttern på kopplingen.

Justera Pop-Up Proppar

När du har utsatt muttern på proppen länksystem, vrid muttern antingen förlänga eller förkorta länksystemet. Att kopplingen längre kommer att orsaka proppen att sitta högre i avloppsöppningen, samtidigt som det kortare kommer att orsaka proppen att sitta lägre i avloppsöppningen. Du måste också dra proppen och armen som är ansluten till den ur badkaret huvud avloppet. Rengör proppen och dess arm med en trasa, och sedan vrida muttern på undersidan av proppen att justera hur det sitter i avloppet. Kontrollera även gummitätningen som sitter runt kanten av proppen, letar efter tecken på slitage eller sprickbildning. Byt proppen har delar, bland annat driver skruvarna tillbaka i spillplattan.

Justera Inbygdda Proppar

Inbyggda proppar kräver att du bara att vrida låsmuttern på kopplingen moturs för att lossa den, så att du kan rotera plasthylsa på kopplingen till förlänga den. Sätta tillbaka mässing kolv eller propp till slutet av länk om den har lossna. In änden av länk genom öglan på toppen av kolven, och sedan nypa slutet av länk stängd runt kolven slynga användning av ett par nål tång. Sänk kolven och koppling tillbaka till skvalpränna och driva skruvar genom avloppet plattan.

Hur att rensa blockerade dusch avloppet

Hur att rensa blockerade dusch avloppet


Dusch avloppet blir ofta igensatt med hår, smuts, tvål avskum och andra element som spolas ned plughole som du duschar. När dusch avloppet blockeras, tömmer vatten långsammare, vilket smutsig stående vatten i duschen under långa perioder. Lyckligtvis, ta bort blockeringen från avloppet är vanligtvis okomplicerad.

Instruktioner

1 Häll 1/2 kopp bakpulver följt av 1/2 kopp vit vinäger ner i dusch-sjön. När vinäger når bakpulver, producerar en skumreaktion. Detta skum fungerar genom avloppet, bryta isär blockeringen samtidigt rengör väggarna av rören. Låt skummet verka i ca 15 minuter.

2 Häll cirka 5 liter kokande vatten i avloppet att spola ut den blockerade återstoden ner huvudavloppsröret.

3 Använd en kolv om det kokande vattnet inte töms ordentligt. Placera kolven över mitten av avloppet och störta kraftigt i 30 sekunder eller så. Kör varmt vatten i avloppet att skölja ur brytas upp återstoden och även för att kontrollera eventuella kvarvarande blockering.

4 Tryck en pipa orm genom dusch avloppet om du inte kan flytta resten av blockeringen. Köp ormar från centra hem förbättring, hårdvara butiker och bygghandlare. De är utformade för att enkelt driva igenom avlopp och bryta upp igensatt återstod. När du känner ormen hit blockeringen trycker ormen fram och tillbaka några gånger tills du bryta igenom den. Spola avloppet med varmt vatten för att skölja ner återstoden.

5 Använd ett hår fälla över avloppsöppningen för att fånga hår och större bitar av rester.

Vad hjälper till att få bli av myror som kommer genom avloppet?

Vad hjälper till att få bli av myror som kommer genom avloppet?


Myror är vanliga i och runt sänkor och avlopp, men de är inte troligt att komma i huset på detta sätt. Baljor och sänkor är våta platser som vanligtvis inte torkas efter användning. Följaktligen avlopp är främsta platser där att upptäcka en invasion av myror marscherar i kök eller badrum. Det finns många sätt att eliminera myrorna samtidigt ditt hus och familj säker från gifter.

Vit vinäger

Blanda en lösning av lika delar vinäger och vatten och häll det i avloppet. Myror avskyr doften av vinäger och undvika att komma i kontakt med den. Tillämpa vissa till en svamp och torka av ytor och diskhon. Använd den på spisen och att rengöra skåp och hyllor. Vinäger raderar doften spår som myror lämnar finna sin väg tillbaka till näringskälla.

doftande Tvål

Köpa några barer doftande tvål för ett praktiskt verktyg för att eliminera myror. Myrorna lockas till fetthalten i tvålen. När de konsumerar det, de blir uttorkad och dö. Du kan lägga till lite socker till tvålar att locka myrorna att delta. Du kan också blanda lite diskmedel och vatten och placera den i en sprayflaska. Sprutar frikostigt på dina objudna besökare och titta på dem fly. .

Citrus och apelsin Oil

Skär några apelsiner eller citroner och placera dem runt avloppet. Myror gillar inte doften av citrus och kommer att undvika det. Eller köpa några giftfri apelsinolja och tillämpa den på de områden myror frekventerar i vasken. Orange olja är biologiskt nedbrytbar och icke-toxiska. Det kommer att döda myrorna samtidigt som de fungerar som en renare. Du kan skapa din egen genom att placera apelsinskal i vatten och låta den stå i tre dagar.

Borax

Kombinera en tesked borax med en kopp socker. Tillsätt en liter vatten och blanda väl. Häll blandningen över några bomullstussar och placera dem i små behållare, en sådan barnmatsburkar eller yoghurt koppar. Hålslå locken och placera beten i närheten av de myror. De kommer att konsumera och transportera den tillbaka till boet för att dela. Borax är en mild toxin. Hålla sig borta från barn och husdjur.

Hur man behandlar lukt från dusch avloppet

Hur man behandlar lukt från dusch avloppet


När du får i duschen du räkna med att komma ut pipig ren. Vad du förväntar dig inte - eller vill - är en dålig lukt som kommer från dusch avloppet. Med tiden dusch avloppet börjar ofta att hysa bakterier längs väggen i stupröret. Dessa bakterier gör dräneringsröret ser blank och smart, och de är också det som skapar foul lukt som kan komma från avloppet. De goda nyheterna är att dessa bakterier kan hållas under kontroll - och lukt elimineras - med hjälp av gemensamma hushållsprodukter.

Instruktioner

1 Ta bort avloppsgaller i duschen. Detta innebär i allmänhet att ta bort två eller flera skruvar och sedan lyfta plast eller metallhöljet från toppen av dräneringsröret, men i vissa fall inga skruvar är inblandade - locket lyfter helt enkelt rakt upp. Torka locket med en trasa som har doppats i blekmedel.

2 Torka en gammal trasa runt insidan av stupröret. Du kan behöva en ficklampa för att hjälpa dig att se in i röret, och du kan behöva en tråd klädhängare för att skjuta trasan ner och dra upp den igen. Var noga med att inte få trasan fastnar i röret. Rengör toppen av röret om det finns en chans trasan blir fastnat om drivit längre ner. Sätt trasan i en plastpåse, förslut påsen och kasta bort det när du är klar att torka av insidan av röret.

3 Koka 1 liter vatten och häll sedan hett vatten i dusch avloppet. Detta kommer att döda många av bakterierna.

4 Häll en kopp bakpulver i avloppet och låt det sitta i 30 minuter. Bakpulver absorberar många av de lukter som finns kvar.

5 Häll 3 koppar ättika i avloppet. Du kommer att höra det fräsa som syran i vinägern reagerar med bakpulver. Saker en trasa i öppningen av dusch avloppet för att förhindra att ättika och bakpulver från skummande upp in i duschen. Lämna vinäger och bakpulver i dränerings under minst tre timmar. Du kanske vill lämna det till nästa dusch.

6 dusch som vanligt efter bakpulver och vinäger har varit i avloppet under minst tre timmar. Om lukten är borta, byt ut duschavloppsgaller och ersätta skruvar.

7 Häll 3 koppar blekmedel ner i avloppet om någon lukt kvarstår efter att du har använt bakpulver och vinäger och tagit en dusch. Låt blekmedlet att förbli i röret under minst tre timmar, och därefter köra dusch för att spola röret.

Vad löser hår i avloppet?

Vad löser hår i avloppet?


Hår är en extremt stark substans som består mestadels av proteinet keratin. Detta protein innehåller 18 aminosyror av vilka svavelrika cystein är de mest betydelsefulla. Hela komplexet hålls samman av kemiska bindningar av en mängd olika styrkor. Bindningar mellan svavelatomer är starkare än mellan väteatomer. En kemiskt medel måste bryta dessa obligationer för hår för att lösa.

Kaustiksoda

Den kemiska föreningen natriumhydroxid, är kaustiksoda en ingrediens i nästan varje hushåll rengöringsprodukt från tvättmedel till tvål och schampo. Det används i dränerings rengöringsmedel samt vissa hårfärgningsmedel och hår relaxers. I fast form den är formad som små halvsfäriska kristaller som är tvål vid beröring och extremt korrosiva. Hög koncentration kaustik soda är den mest effektiv rengöring och desinfektion agent i laboratoriemiljöer som kräver sterila förhållanden. Det löser hår proteiner, virus och bakterier. Skyddskläder är nödvändig när kaustiksoda enbart används för att rengöra hår från hushållsavlopp.

Bleka

Den viktigaste komponenten i hushållsblekmedel är natriumhypoklorit, en kemikalie som bildas genom reaktionen av klor med natriumhydroxid. Detta gör bleka en säkrare hushållsprodukt än ren kaustiksoda. En alkalisk förening, reagerar den med syra i håret för att producera salt och vatten. Det är ett effektivt sätt att lösa upp hår i avloppet. Emellertid kommer reaktionen att släppa små mängder klorgas som kan irritera ögon och lungor.

tioglykolsyra

Tioglykolsyra, ibland stavat tioglykolsyra, är en beståndsdel av starka drain städare specifikt för att lösa hår. Föreningar thioglyollic syra såsom kalium tioglykolat är viktiga beståndsdelar för hårborttagning krämer och produkter för permanent vinka. Dessa produkter fungerar genom att försvaga och bryta ned keratin. Men mänsklig hud innehåller också keratin så hårborttagningsprodukter krämer kan orsaka irritation och hudskador.

Saltsyra och svavelsyra

Saltsyra och svavelsyra är de starkaste syrorna som för hemmabruk i Storbritannien. Rörmokare använder ofta både syror som ett snabbt medel för att lösa upp hår och annan smuts i avloppet. De finns i olika koncentrationer i kemiska drain städare. Men både syror orsaka allvarliga brännskador och ögonirritation, och fräter de flesta material öppen tid. De är bäst avgörs av bygg- och VVS-proffs.

Hur man rengör igensatt avloppet med vinäger

Hur man rengör igensatt avloppet med vinäger


Långsam vatten dränering kan tyda på att avloppet är igensatta. Hår, matrester och diverse skräp fastna i dräneringssystemen, vilket sänkor att fylla med vatten. Igensatt avlopp är obekvämt, eftersom de gör sänkor ineffektiva och talande. Vinäger är ett naturligt rengöringsmedel som används som ett alternativ till frätande avlopps rengöringsmedel. Till skillnad från kommersiella drain städare, är vinäger varken giftig eller skadliga för miljön. Vinäger, i kombination med andra hushållsprodukter, kan rengöra och låsa upp tilltäppta avlopp.

Instruktioner

1 Se till handfat, badkar eller dusch pan är helt tom. Ösa ut eventuella ackumulerade vatten med en hink.

2 Häll 3/4 kopp torrt bakpulver ner i avloppet. Häll omedelbart halv kopp vit vinäger ner i avloppet.

3 Fyll dräneringsöppningen med en tjock duk. Vänta 15 till 30 minuter för fizzing bakpulver och vinäger reaktion att rensa avloppet.

4 Ta bort tyget från dräneringsöppningen. Häll långsamt 6 koppar kokande vatten i avloppet att spola eventuella återstående skräp.

5 Slå på kranen för att se till att avloppet är rengjorda. Om vatten inte är korrekt tömning, upprepa stegen.

Hur man lägger en avloppet genom en befintlig betongplatta

Hur man lägger en avloppet genom en befintlig betongplatta


En av de svåraste projekten när renovera en källare eller ett hem installerar ett nytt avlopp i ett betonggolv. Även om denna uppgift är svår och arbetskrävande, är det inte utanför ramen för möjligheten för en husägare att slutföra på egen hand. Det är dock viktigt att känna sig bekväm med uppgiften; skador på golvet är sannolikt om jobbet inte görs på rätt sätt.

Instruktioner

1 Placera en krita sträng från det befintliga avloppet i hemmet till ett par inches bortom där den nya avloppet ska installeras. Snap krita linje för att skapa en synlig markering. Flytta över cirka 12 inches och knäppa en andra linje.

2 Skär betong med en cirkelsåg utrustad med ett murverk blad. Om en såg inte är tillgänglig, gå-bakom sågar finns att hyra på de flesta byggvaruhus. Skär två spår i golvet, en på varje krita linje.

3 Bust upp betongen mellan de båda snitt med en mejsel och en slägga. Ta bort betongen från golvet och placera den åt sidan.

4 gräva ut grus och smuts från diket med en spade. Börja på den nya dränerings plats och sticka tillbaka mot det befintliga röret. Skapa en svag stigning; det nya avloppet är att strömma nedåt in i dräneringsröret för att säkerställa att vatten inte sitta i det nya röret.

5 Placera T-korsning mot det gamla röret och markera ändarna av korsningen på röret. Skär rörsektion ut med en såg eller med en gjutjärns röravskärare, beroende på vilken typ av dräneringsröret som är närvarande.

6 Coat vardera änden av T-korsning med PVC lim och skjut gummistövlar på ändarna. Skjut gummistövlar på det gamla röret och dra åt klämmorna på stövlar med en skruvmejsel.

7 Klipp en bit stuprör för att matcha den längd som behövs för att nå mellan T-korsning nu fäst det gamla röret och mellan den plats där det nya avloppet önskas.

8 Coat ändarna av röret med PVC lim och skjut sedan röret i T-korsning.

9 Coat den andra änden av röret med PVC lim och sedan belägga insidan av en 90-graders PVC armbåge med PVC lim. Skjut armbågen på röret.

10 Klipp en bit rör som är att sträcka sig från armbågen och låt avloppet att sitta i nivå med betonggolvet. Fäst bit paj till armbågen med PVC lim.

11 Fäst avloppet på slutet av PVC-rör. Denna process skiljer sig något beroende på vilken typ av avlopp du köpt. Följ instruktionerna som medföljer avloppet.

12 Fyll hålet med grus tills den är i nivå med botten av betongen. Tamp grus ner med att se till gruset är fast under röret.

13 Fyll resten av hålet med cement och jämna den med resten av golvet med en cementspackel.

Hur dusch avloppet Work

Hur dusch avloppet Work


Även om inte alltför komplicerat, är en dusch avlopp mer än bara ett hål i botten av din dusch. Dusch vatten kan inte bara släppas tillbaka i grundvattennivån, så avloppet måste ansluta till ett avlopp och samtidigt förhindra avloppsgaser från att fly. Dessutom måste avloppsöppningen vara vattentät så att vattnet går ner i avloppet utan sipprar under basen av dusch där det kan ruttna golvet.

Dusch avloppet Trap

Piping för en dusch avlopp innefattar en fälla som de du ser i dina handfat. Medan sink fällor brukar P-formad, vissa dusch fällor S-formade så att vattendroppar vertikalt bort från fällan när det rensar S-kurva istället för att riktas genom en horisontell rörlängd. Den nedre delen av fällan har en pool av vatten som ger en tätning mot intrång av avloppssystem gaser och skadedjur genom dusch avloppet. Längst ned i en dusch S- eller P-fällan är en naturlig förvaringsplats för hår, tvål och skräp som kan bilda träskor.

avluftning

När du tar en dusch och vattnet börjar flöda ner i avloppet, bildar det ett vakuum i dräneringsledningen som kan bromsa vattnet ner. För att hålla vattnet i rörelse, är dräneringsledningen ventileras med ett rör vars enda funktion är att släppa in luft i dräneringsledningen. Den ansluter till dusch avloppet vid den punkt där det blir vertikalt nedåt och stiger till kontakt med en huvudventilations stack som sträcker sig genom taket. Utan avluftning, kan vakuumet blir tillräckligt starka för att suga vatten ur vattenlåset, gör den oanvändbar.

Duschgolvet och Drain Seal

Om vatten blir stående på en dusch bas, kan en tvålfilmform som skapar en halkrisk, så basen måste utformas med en nedförsbacke mot avloppet på alla punkter. Denna lutning är inbyggd i prefabricerade duschgolv, men om du bygga din egen duschkabin, måste du göra det själv. Du måste också noga täta silen till duschgolvet för att hindra vatten från att sippra under basen där det kan göra allvarlig skada. När du gör en bas för en bricka stall, du brukar göra denna tätning med vinyl underlag.

Att hålla dusch avloppet Clear

Dusch avloppet är känsliga för igensättning från hår, som samlar runt silen och i kurvan av fällan och i sin tur samlar annat skräp. Du kan inte alltid ta bort ett hår täppa med en kolv eftersom hår tenderar att hålla fast, och om du inte kan ta bort silen, är en skruv inte ett alternativ. Kemiska dränerings clearing föreningar kan vara effektiva, men de är inte så bra för dina rör. En bra strategi för att hålla ditt avlopp klar är att regelbundet hälla en enzymbaserad Avloppsrens ner öppningen. Det äter genom träskor långsamt men är säkert för rören och grundvattenytan.