svart mamba i fångenskap

Fakta om svart mamba

Fakta om svart mamba


Svart mamba, även känd som Dendroaspis polylepis, är en mycket giftig orm från östra och södra Afrika. Namnet svart mamba egentligen inte hänvisa till färgen på ormens huden, som kan variera, men är i stället en hänvisning till färgen på inre mynning ormen. Svart mamba är, i synnerhet, en av de snabbaste ormen i världen.

Fysisk beskrivning

Svart mamba är den längsta giftorm som finns i Afrika, och kan nå längder av så mycket som 14 fot. Åtta fot, men är närmare den genomsnittliga längden av svart mamba. De kan väga så mycket som 3 1/2 pounds, och är extremt snabb. Svart mamba har en genomsnittlig livslängd på cirka 11 år när lever i det vilda. Deras hudfärg varierar från grå till oliv.

beteende

Trots att en extremt giftig orm, svart mamba är blyg och undvika kontakt när det är möjligt. Om svart mamba är hörn eller på annat sätt oförmögna att fly från en konfrontation de höjer sina huvuden upp från marken för att visas större och vissla på deras angripare. Om konfrontationen fortsätter svart mamba kommer att slå flera gånger och försöka att injicera sitt gift.

Gift

Giftet från en svart mamba är 100 procent dödlig inom cirka 20 minuter om motgiftet inte administreras i tid, vilket är utan tvekan en del av anledningen till att afrikanska legender ger sådan respekt för svart mamba. Lyckligtvis motgiftet är tillgänglig, men är inte ofta lätt tillgänglig i många av de landsbygdsområden där Black Mamba attacker förekommer, och som ett resultat dödsfall från svart mamba bita förbli en vanlig företeelse.

habitat

Livsmiljön för svart mamba är en stor del av den östra kusten av Afrika, liksom en god del av den södra spetsen av kontinenten. Deras naturliga livsmiljö är steniga kullar och savanner, har dock mänsklig intrång börjat sätta press på art. Sockerrör fält, till exempel, är en konstgjord miljö populär med svart mamba, och det är miljöer som det där många Black Mamba dödsfall inträffar.

Fördelarna med att använda Snake Hooks

Fördelarna med att använda Snake Hooks


En orm krok eller orm pinne är en enkel handtag, antingen teleskop eller fast likt en golfklubba, med en böjd klo i slutet för att hantera ormar. Vissa ormar lämpar sig för hantering med en krok lättare än andra. Relativt tung arbetsföra ormar som skallerormar kan vila på en krok med liten eller ingen protest. En nervös svart mamba, å andra sidan, kan vara svårt och mycket farliga att hantera, även med en krok. Kroken gör i allmänhet hanteringen enklare och säkrare för både föraren och ormen.

överföra

En orm krok är ett viktigt verktyg för att överföra giftiga ormar från en inhägnad till en annan. Vissa orm djurhållare hus flera giftprover och överföra dem är en frekvent och regelbunden uppgift. Rengöring burar, till exempel, kan kräva ormarna flyttas två eller flera gånger per dag. Andra aktiviteter, som avel eller samla gift, kan kräva ännu mer hantering. Ormen krok, som används för att lyfta, hålla och överföra ormen, är oumbärlig för dessa uppgifter.

klämma fast

Det finns tillfällen när orm hanterare håller och hanterar en giftig orm direkt för hand. Ofta innebär det att ta tag i ormen bakom huvudet så att den inte kan bita. Vissa orm krokar har en tillplattad del nära spetsen på kroken. Detta underlättar sätter ormens huvud ned på en plan yta utan att skada den. Med en orm fäst med hjälp av kroken, kan föraren sedan fast ormen bakom huvudet relativt säkert.

Jakt

Herpetologists - forskare som studerar reptiler och amfibier - tillbringar ofta tid i området söker efter prover. Beroende på omständigheterna, kan den stora majoriteten av tiden spenderas söka med mycket små resultat. Förutom att hantera djuren direkt, är ormen krok mycket användbar för att trycka undan tjock vegetation eller för att lyfta små stockar och liknande. Detta underlättar sökning utan att böja över, eller riskera att sticka en hand i var en giftig orm kan gömma sig.

Fångande

Om herpetologists är framgångsrika i sin jakt efter ormar i området, kommer det sannolikt att bli en fångst. Ormen kroken är avgörande för att fånga på området, precis som det är att överföra i fångenskap. Ett tillbehör som ibland används med ormen kroken är bågen väska eller påse pinne. Påsen stick är lite som en insektsnät. Den har ett handtag och en metallring - om än ofta rektangulär snarare än runda - med en öppen tygpåse fäst runt bågen eller triangel. Målet är att använda krok för att få ormen i tygpåse utan risk för skada på antingen orm eller föraren. Återigen, är ormen krok oumbärlig för denna uppgift.

Bevarande

Ansvariga herpetologists, både professionella och amatörer, är bevarande sinnade och de respekterar djuren och deras plats i ekosystemet. Fånga ormar ofta handlar om att studera och släppa, eller flytta, tillbaka i naturen. De som håller ormar i fångenskap ofta hus fångenskap uppfödda djur i stället för att sätta press på de vilda orm populationer.

Vad äter en orm i regnskogen?

Vad äter en orm i regnskogen?


Många ormar lever i världens tropiska regnskog regioner och ligga på lur för att FÖRGIFTA eller tygla sitt byte. Men ormar är inte de enda rovdjur i regnskogen och en del av dessa rovdjur inkluderar ormar i sin kost. Listan över dessa rovdjur inkluderar fåglar, däggdjur och även andra ormar. Små och medelstora ormar är vanliga mål för rovdjur, även om stora rovdjur som tigrar och krokodiler kommer att jaga alla storlekar av orm.

Röd-tailed Hawk

Den röda-tailed Hawk (Buteo jamaicensis) är en fågel-of-byte arter som finns i en mängd olika miljöer, inklusive regnskogar. Men dessa fåglar inte vanligtvis finns i täta skogar eftersom mycket av deras predation beroende av att kunna se sitt byte på marken. Ormar är en del av den röda tailed hök kost. Vanligtvis röd-tailed hökar jagar små och medelstora ormar. Som en fågel-of-byte arter, röd-tailed hökar har vassa klor och näbbar, som tillåter dem att förstå och sluka sitt byte med relativ lätthet.

Kung Cobra Snake

En av världens längsta giftormar, är King Cobra (Ophiophagus hannah) ett rovdjur av sina kolleger ormar. Detta ormens vana att äta andra ormar tjänar det namnet "kung." Som vuxna, kung kobror växa mellan 12 till 18 fot i längd. Dessa ormar har huggtänder i munnen, så att de kan injicera gift i sitt byte. Giftet paralyserar bytet, vilket gör den till en icke-resistent måltid till kungskobra. King Cobras lever i tropiska regnskogar i Afrika, Indien och Sydostasien.

tigrar

Tigrar (Panthera släktet) är stora, köttätande katter som lever på medelstora till stora ormar. I regnskogen, stora ormar inkluderar svart mamba och pytonormar. De flesta tiger arter lever i regnskogsmiljö i Indien och Sydostasien såsom indokinesiska, Malayan, södra Kina, Sumatra och Bengal arter. Tigrar alltid kasta sig över byte när deras byten vänder ryggen på dem. Alla befintliga tigrar arter är utrotningshotade i deras naturliga miljö på grund av avskogning och rovjakt.

saltvatten krokodil

Den största befintliga reptilarter är saltvatten (Crocodylus porosus), född till regnskogar och saltvatten flodmynningar i Sydostasien och norra Australien. Vissa vuxna deltakrokodil växa över 20 fot i längd. Unga deltakrokodil kommer byte på mindre eller medelstora ormar, medan vuxna bedriva större orm arter. Deltakrokodil har smala nosar och deras ögon är närmare varandra än andra krokodiler arter.

Mungo

Även om de är ett mindre däggdjur, Mungo (Herpestidae genus) är en av de primära rovdjur av King Cobra orm i Afrika, Indien och Sydostasien. Dessa två fot långa djur använder sina snabba reflexer för att undvika giftet från King Cobra och andra giftormar. Författare Rudyard Kipling förevigade mungo s predation av kungskobror i sin fiktiva novell, "Rikki-Tikki-Tavi." Även om de finns i olika miljöer, de flesta Mungo bo i trädtopparna i regnskogen.

Vilka ormar är på DWA listan?

Vilka ormar är på DWA listan?


1976, Storbritannien passerade Dangerous Vilda djur lagen (DWAA) för att reglera hållandet av någon form av vilda djur av privatpersoner. Detta inkluderar några av de mer än 2.000 kända arter av giftormar. Lagen beskriver licenskrav för individer och listor vilka djur kan hållas av de individer när tillstånd utfärdas.

Erhålla en licens

Den DWAA har ett regelverk för medborgare som skiljer sig från de för djurparker, cirkusar och djuraffärer. Lagen kräver att alla privatpersoner som önskar att äga farliga vilda djur (DWA) att först få en licens. Djur på DWA listan inkluderar crocodilians som gators och krokodiler, flera arter av ödlor och ormar, många ryggradslösa djur (dvs, spindlar), däggdjur, pungdjur, primater, rovdjur (t.ex. vargar, stora katter) och många arter av fåglar. Privat, licensierade djurhållare är ansvariga för att ta hand om djuret, även om det kommer ut från sin inhägnad eller när den skeppas till en annan plats. Lagen omfattar inte bara välfärd DWAs men säkerhet och välbefinnande för allmänheten.

Colubridae / colubrid Familj

Colubridae är den största ormen familjen, innehållande ca två tredjedelar av alla kända orm arter från hela världen. Av dessa baktill fanged colubrids, de flesta är nonvenomous. Vissa har dock bära en gift som är farligt för människor. De har ingen bäckengördeln liksom boaormar och huvudet är täckt med platt skalor. DWA Listan innehåller Boomslang, moila majsorm, mangrove orm, röda halsade keelback och tigerorm från denna familj.

Elapidae Familj

Ormar i Elapidae familjen är front fanged, mycket giftiga och finns i tropiska och subtropiska områden i världen. De injicerar en neurotoxiska gift genom sina ihåliga fasta huggtänder som angriper luftvägarna och centrala nervsystemet hos sina offer. Dessa ormar har vanligen långa, tunna kroppar med mjuka skalor. De är effektiva jägare, med hjälp av ett bakhåll jakt stil att envenomate och fånga sitt byte. Elapidae ormar på DWA listan innefattar kobror, korall ormar, svart mamba och alla giftiga ormar från Australien (dvs död huggorm).

Viperidae / Viper

Ormar i Viperidae eller huggorm, familjen är front fanged och giftig. Deras fangs kan vikas tillbaka längs den övre delen av munnen, som vetter inåt när ormen mun är stängd. Viperidae ormar har tunga kroppar och använda bakhåll stil jakt efter byte. Vissa använder även värmekännande gropar för att underlätta jakt byten. Viperidae på DWA listan inkluderar sydstatssympatisör, vatten mockasiner, skallerormar, huggormar och puffhuggormar.

Lista över Nile Reptiler

Lista över Nile Reptiler


Nilen, som flyter norrut över 4.000 miles, är världens längsta flod. Räkna dess bifloder, passerar Nilen genom nio afrikanska länder, slutligen mynnar ut i Medelhavet. Många grupper av människor har berodde på Nilen för näring genom historien. Och floden är också hem för en mångskiftande grupp av djur, inklusive ett antal reptiler.

Nilkrokodil

Världens näst största krokodil och den största krokodil i Afrika, Nilen (Crocodylus niloticus), kan "... nå en maximal storlek på cirka 20 fot och kan väga upp till 748 kilo," enligt National Geographic. Denna speciella Croc bebor många delar av Afrika, men Nilen befolkningen hade krympt tills nyligen, på grund av allvarliga överdriven jakt under mitten av nittonhundratalet. Nilen krokodil är en särskilt ond rovdjur. Dess diet består mestadels av olika fiskarter, men det kommer att angripa och konsumera "nästan vad som helst oturen att korsa sin väg", enligt National Geographic. Den genomsnittliga livslängden för denna gigantiska reptil är 45 år.

Nilvaranen

Den Nilvaranen (Varanus niloticus) är en stor art av ödla som lever nästan alla icke-öknen landar i Afrika, inklusive många delar av Nilen Basin. Det är också ibland hålls som husdjur, dock, och har sedan införts i vilt tillstånd i olika delar av världen, inklusive södra Florida. Den Nilvaranen är grå, brun och olivfärgad med gul-orange ränder och fläckar. Den kan växa till över 7 ½ fot i längd och väger över 9,98 pund. Denna köttätande reptiler är svårt att tämja och normalt ganska aggressiv, livnär sig på många olika typer av små djur (fisk, gnagare, fåglar, andra ödlor, etc). Med sina starka käke och vassa tänder, långa, vassa klor och piskliknande svans, kan denna ödla orsaka en hel del skada även stora djur som satsning för nära, inklusive människan. Den Nilvaranen har en genomsnittlig livslängd på 15 år.

Nile Soft-skalade sköldpadda

Nilen mjukt skal sköldpadda (Trionyx triunguis), även kallad den afrikanska mjukt skal sköldpadda, lever djupt, sandiga botten vattendrag genom olika delar av Afrika och Mellanöstern, inklusive kusten av Medelhavet. Det har mörkbruna till oliv hud med gula eller vita fläckar och tre simhud, klöste toes på varje fot. Eftersom det är en mjuk-skalade sköldpadda, saknar dess carapace skalor, och är i stället läderartade och flexibel. Nilen mjukt skal sköldpadda har observerats att nå en ryggskölden-längd på 40 inches och väga 59 Kilogram, med en livslängd på ungefär 50 år. Den har en spetsig, benig nos och är främst köttätande, livnär sig på fisk och sniglar, även om det har varit känt att mata ibland på en bred variation av tillgänglig kött och vegetabiliska material.

Ormar av Nilen

Många orm arter lämna sina hem i och runt Nilen, inklusive 15 olika giftiga sådana. Några av de farliga arterna är svart mamba, egyptisk kobra och såg-skalas huggorm. Godartad (åtminstone för människor) ormar bor i området, också, bland annat den afrikanska ägg ätande ormen och sand boa.

Den biotiska Kännetecken för en Savanna

Den biotiska Kännetecken för en Savanna


Savannen, även kallad tropisk gräsmark, är en biome i mellan en öken och tropisk regnskog. Det har varma temperaturer årslång, men har en regnperioden under sommaren och torra säsongen på vintern. Nederbörden möjliggör tillväxt av gräs, träd och buskar, som matar en rad djur som i sin tur ger näring till rovdjur i savannen, såsom geparder och lejon. Savanner finns i Afrika, Australien och Sydamerika.

katter

Lejon och geparder är katter som finns på savannen. Lions bo i grupper som kallas flockar. Manlig lämnar att bygga sina egna flockar, medan honorna stanna inom stolthet de föddes till. Manlig försvara stolthet genom att jaga bort hot. Lejon jagar i grupper, men enligt African Wildlife Foundation, de flesta av sina livsmedel rensas. Cheetahs kan nå 60 mph från en stillastående i 3 sekunder. Geparden hastighet hjälper det att fånga sitt byte, vilket inkluderar växtätare som antiloper, vårtsvin och hare.

reptiler

Många dödliga ormar finns på savannen, inklusive världens mest dödliga ormen: svart mamba. Svart mamba dödar en människa genom att injicera honom med dödligt gift. Det är en aggressiv orm och kommer att slå utan att förvärras. Den afrikanska sten python är inte giftig, men kan döda djur så stora som antiloper för livsmedel. Dess tänder låt den fånga mat i sina käftar, där den begränsar djuret i själva verket kväver den. Eftersom det kan ta så stora byten, kan det gå nästan ett år utan att äta en annan måltid. Det finns också två arter av alligatorer i savannen: den amerikanska alligator och den kinesiska alligatorn. Dessa Alligatorer kan leva i mer än 60 år. De kan hittas i floder, sumpig områden och strömmar i savannahsna runt om i världen.

gräs

Gräs utgör majoriteten av floran i savanner. Det finns många olika arter av gräs. De högsta arter växer så högt som 9 fot. Savannah är gräs kan överleva det varma klimatet, eftersom de växer mycket snabbt när vatten finns tillgängligt. I den torra säsongen de blir bruna att undvika att förlora alltför mycket vatten och utnyttja näringsämnen och vatten som lagras i sina rötter.

träd

Akacia träd kan överleva det varma klimatet och täta bränder på savannen. De har långa rötter som når in vattentäkter djupt under marken. Vassa taggar skyddar akacia från djur som lever på dem. Svidande myror som kryper över trädets blad och grenar också skydda den. The Jackal bär träd, även kallad jakkalbessie och afrikanska ebenholts, är en vanlig savann träd, ofta längs flodbäddar och på stranden av träsk som föredrar fuktig, stenig jord. Den växer till 80 fot lång, med en 16-fots stamdiameter. En köttig, oval frukt växer från trädet och uppskattas av många djur, inklusive babianer, papegojor och impala. Baobab träd är hemma i savanner i Afrika. Det har små blad och de lagrar vatten i sina koffertar. Det ser ofta ut som ett uppochnedvänt träd eftersom grenarna ser ut som rötter, eftersom de är mestadels kala. Eukalyptus är det vanligaste trädet i den australiensiska savannen. Australians gynnas av eukalyptus timmer och olja.

insekter

De två stora insekter av savannen är dynga skalbaggar och termiter. Dyngbaggar strövar genom gräs bryter ned högar av dynga de stöter på. I själva verket, de hjälper städa upp dynga produceras av lejon, giraffer, zebror, geparder och andra stora djur på savannen. Termiter lever i grupper som kallas kolonier, och varje termiter är en del av en specifik klass. I varje koloni finns en vuxen man (kung), en vuxen hona (drottning) och flera hundra omogna termiter som tjänar antingen som soldater som försvarar kolonin från rovdjur eller arbetare som bygger för kolonin. På ytorna av savanner, termit kolonier ser ut som gräs högar, och kan vara så stor som 32 fot i diameter.

herbivores

Växtätare djur som äter bara växter. I den afrikanska savannen dessa inkluderar antilop, gasell, zebra, elefanter, noshörning, vårtsvin och gnuer. I den australiska savannen dessa inkluderar kängurur, vallabyerna, echidnas, walaroos och koalor. Rovdjur som lejon och geparder äter växtätare.

Ormar i den afrikanska regnskogen

Ormar i den afrikanska regnskogen


Regnskogar i Afrika är den näst största i världen. Den största regnskogen i världen är Amazonas, som ligger i Sydamerika. Regnskogar i Afrika är spridda över hela kontinenten, från väst till öst och central till söder. Även om de afrikanska regnskogar är inte lika stor som Amazon, de djur som är inhysta i dem är många. Ormen typer varierar; vissa arter kan vara okänd, eftersom en stor del av regnskogen är outforskade.

Pytonorm

Den afrikanska sten python är den största ormen finns i den afrikanska regnskogen. Det kan växa sig större än 20 fot lång. Python constricts sitt byte, att bryta ben, skära av luft, stoppa hjärtat och svälja sitt offer helhet efter det dör. Den afrikanska sten python äter stora byten, såsom krokodiler och antiloper. Den kungliga Python livnär sig på mindre djur, såsom fåglar, och kan växa sig större än 6 fot lång.

huggormar

Vipers är giftiga ormar. Den gaboon huggorm är den största huggorm i Afrika; det kan växa längre än 6 fot. Också i de afrikanska regnskogar är de västra bush huggormar och noshörning-hornhuggormar. Den västra buske huggorm är grön till färgen och bebor buskar nära skogen. Den noshörning horn huggorm bor i skogen och har distinkta horn på nosen.

mambas

Mambas är giftiga ormar. En typ, svart mamba är mycket fruktad i Afrika. Denna orm är extremt snabb och visar aggressivt beteende. Det kan resa upp till 12 miles per timme och kommer våren på sitt byte eller vad det uppfattar som ett hot. Efter injektion sitt offer med gift, kommer ormen vänta på att dö. Giftet kommer att döda en människa inom fyra timmar. Mambas vilja bo i träd. Andra typer av mambas inkluderar den västafrikanska grön mamba och Jamesons mamba.

kobror

En av de kobror som finns i den afrikanska regnskogen är egyptisk kobra (även känd som asp) tros ha orsakat död Cleopatra. Det är den mest använda kobra bland ormtjusare. Skogen cobra är en av de största kobror i världen, näst efter kungen cobra finns i Asien. Skogen kobra kan växa till mer än 7 fot i längd.

Snake ansikte Paint Idéer

Snake ansikte Paint Idéer


Många barn skulle nämna ormen som deras favoritdjur. Ormar kommer i otaliga färger, storlekar, mönster och grader av farlighet, från "ofarliga och typ av bedårande" (4-tums, nudel-tunn leptotyphlops carlae) till "extremt dödliga" (8- till 14-fot svart mamba , Dendroaspis polylepis). Oavsett om ditt barn vill vara en orm för Halloween eller om du bara vill skaka avdelningen möte på fredag, fokusera din orm ansiktsmålning ansträngningar på de mest utmärkande dragen i ormar.

kluven tunga

Snake ansikte Paint Idéer


Måla en röd eller svart kluven (split) tunga snärta av personens mun. Gör tungan ett tunt, rakt start i mitten av underläppen, som sträcker sig nedåt mot hakan. "Fork" den målade tungan precis ovanför hakan.

fangs

Om den person vars ansikte är att målas vill se ut som en giftorm, såsom en kobra, ge henne ett par huggtänder. Orm huggtänder är långa, spetsiga och nära varandra (de två främre tänder), till skillnad från vampyrhuggtänder, som är mindre och spridda längre bort från varandra (hörntänderna). Starta de fangs från mitten av överläppen. Måla två mycket smala, spetsiga vita trianglar som går över och bara förbi botten av underläppen. För en extra accent, skildra gift glittrar på de ställen trianglar.

cobra Hood

Snake ansikte Paint Idéer


Lägg karaktär till din målade orm ansikte genom att lägga till en kobra huva. King Cobras är bland de mest kända ormar eftersom de är långa (upp till 18 1/2 fot lång), har en vidgande huva, höja sig hög när hotade, och är extremt dödliga om de slår. (Som "National Geographic" uttrycker det, "Det verkar orättvist hotande att en orm som bokstavligen kan" stå upp "och ser en fullvuxen människa i ögat skulle också vara bland de giftigaste på planeten, men som beskriver den berömda king Cobra. "" National Geographic "noterar också att giftet i en enda kung cobra bite kunde" få ner en elefant. ") Måla en nedåtpekande triangulär form på pannan, börjar mellan ögonbrynen och svängda uppåt och utåt till hårfäste. Loop linjerna ner varje sida av ansiktet, efter jawline, möte under hakan.

Hur man beräknar svarta rördragningar

Hur man beräknar svarta rördragningar


Svart rör används vid installation av hushålls gasledningar. Röret är tillverkat av stål och är belagd svart för att göra det lätt att känna igen. Tre-kvarts tum och halv-tums diameter gasledningar vanligtvis installeras, och ändarna av varje sektion av röret kommer förgängat. Branta kopplingar och gängförening används för att ansluta delar av röret tillsammans med nya gasledningar installeras sektionsvis börjar vid gasmätaren och arbeta mot gasapparat (s). Beräkning av längden av varje sektion av röret är en ganska enkel steg-för-steg-process.

Instruktioner

1 Mät längden på den första delen av gasledningen från inloppet på gasmätaren eller T / armbåge koppling på den befintliga gasledningen, till den första böj i röret. Kröken kommer att skapas genom att installera en vinklad stålkoppling in i ledningen vid den punkten. En tumregel är att en gasledning ska köras i en kontinuerlig rak linje från mätaren till gasapparat, såvida inte ett objekt - reglar, existerande röret - är i vägen. När gasen apparaten är på en annan nivå än gasmätaren, som är nästan alltid är fallet, kommer vinklade kopplingar också användas för att skapa önskad vinkel för att köra röret till en annan nivå.

2 Mät från den första kopplingen till den punkt i raden där en andra hinder föreligger och en annan vinklad koppling behöver installeras. Observera att delar av gasledningen finns i olika längder, men inte udda längder som 5 3/8 inches. Även gasledning kan kapas till valfri längd och gängad vid de flesta stora byggvaruhus när en udda längd som verkligen behövs, är det bäst att göra mätningar som korrelerar till längder av gasledningen som är lätt tillgängliga i butiken. Till exempel, om ett hinder dikterar att en bit av röret vara 9 1/4 inches lång, installera en lättillgänglig 10-tums rör, om rumstillstånd, för att komma runt hindret.

3 Mät alla återstående delar av gasledningen på detta sätt tills gasen fixturen nås. Om möjligt, lägga ut alla delar av gasrör, såväl som kopplingar, i ett plant utrymme för att visuellt visa körningen av den nya gasledningen. Sedan ta varje avsnitt och koppling, en i taget, och installera den på plats i den nya gasledningen.

Hur Dye Wood Pärlor Svart

Hur Dye Wood Pärlor Svart


Skapa din egen smycken kan vara en givande förfluten tid, och det behöver inte vara svårt. Du kan lägga till en naturlig charm i bitar med trä pärlor, och även anpassa färgerna genom att dö dem hemma. Döende pärlor kan göras vid köksbordet, vilket eliminerar behovet av rumskrävande arbetsutrymmen. Du kan också lägga till en exotisk stil på din trä med ebenholts. Även ebenholts är dyr och exotiska, är det möjligt att färga trä visas mörka eller äkta svart utan dyr material. Denna process är känd som "ebonizing" träet.

Instruktioner

1 Välj färg. Det finns många olika sätt att färga trä. Din färg bör vara förenliga med naturliga material och inte formuleras för syntetmaterial. FineWoodworking.com rekommenderar färgfläckar, som kommer i pulverform och kan blandas till skuggan du vill. Det kommer också att lämna en del träfibrerna visar, att hålla utseendet mer naturlig. WoodWorkWeb.com fortsätter med att ange anilin färgfläckar. Andra typer av färgämnen kan användas innefattar tyg eller läder färg, tusch, eller en vanlig tuschpenna.

2 String pärlorna på en piprensare och böja piprensare för att passa i din skål. Borsten på piprensare stödja pärlorna och hålla dem från att röra sig eller vidrör varandra medan de färgade. Detta säkerställer att alla synliga delar av pärlorna är färgade jämnt.

3 Blanda din färgämne i engångsskålen. Med hjälp av en engångs skål kan du färga dina kulor utan att behöva oroa färgning en bra skål.

4 Doppa kulorna på piprensare i färgen. Om färgämnet visas för ljus, tillsätt mer färg. Om det visar sig alltför mörkt, tillsätt vatten. Eftersom du dör pärlorna en mörk färg, kommer du oftast att lägga färg för att få en äkta svart.

5 Låt kulorna i blöt i färgen. Hur lång tid det tar varierar med typ av färg. Tyg färgämnen kommer att få sina mörkaste färgerna i tio minuter, andra kan vara ögonblicklig eller ta längre tid. Kontrollera dina kulor och ta bort dem från färgämnet när de uppnår den nyans du vill.

6 Ta pärlorna och låt dem torka. Pärlor färgade med tyg färgämne kommer att behöva sköljas med vatten. Tjockare fläckar kan torkas av med en mjuk trasa för att avlägsna överskottsfärg. När de är torra, ta bort dem från piprensare. Belägga dem med lack eller annat fixeringsmedel, såsom klar akryl spray. Detta kommer att hjälpa dem att hålla sin färg längre.