stryka taft

Hur att stryka taft tyg

Hur att stryka taft tyg


Taft, en tätt vävt tyg av siden eller syntetfibrer, används främst för festkläder, brud mode och draperier. Garn färgat taft är stel och envis när det gäller rynkor medan bit-färgade taft är mjuk och fungerande. Oavsett vilken typ kräver taft särskild omsorg för att behålla sin glänsande utseende. Följ dessa steg till järn taft tyg och eliminera rynkor.

Instruktioner

trycka Taft

1 Känn din järn förenlighet med tyger. Läs bruksanvisningen för att bekanta sig med de olika inställningarna för fintvätt, särskilt om du aldrig har arbetat med taft innan.

2 Ställ järn på en låg (känslig) inställningen om du inte tänker använda en pressduk. Taft kommer missfärgas och scorch lätt vid högre temperaturer. Vid användning av en pressduk, inställd temperatur på medelvärme eller lägsta ånginställning. Tillsätt destillerat vatten till järn reservoar. Torka området, järn locket och plattan, så att vatten inte kommer i kontakt direkt tyget.

3 Lay skrynkligt tyg över den smala änden av strykbrädan. När stryk draperier eller långa klänningar, använd en stol för att hålla längden på tyget. Detta kommer att bidra till att förhindra posten från ständigt glider av strykbrädan.

4 Placera pressduk över tyget. Applicera uppvärmd järn med fast tryck, med funktionen ånga sparsamt. Flytta järn och tillbaka över skrynkliga område. Lyft pressduk för att kontrollera utvecklingen.

5 Järn med lätt tryck, rör sig i en cirkulär rörelse, när du inte använder en pressduk. Vila inte järnet i en plats och inte använder ånga eller spruta vatten direkt på tyget.

Hur man syr Taft

Hur man syr Taft


Taft är en typ av vanligt vävt tyg som har en ovanlig struktur, som skapats med mer varp än med fyllningstrådar. Taft har ofta en lätt glänsande kvalitet till ytan och tar veck och veck, vilket gör det attraktivt att arbeta med. Designers ofta använda den för klänningar, särskilt aftonklänningar. Eftersom taft är dyrt och Ravels lätt kan arbeta med det verka skrämmande. Med lite förberedelser och praxis, kan du arbeta med detta tyg lättare.

Instruktioner

1 Tvätta taft hand i kallt vatten med tvål.

2 Vrid ut så mycket vatten som möjligt genom att rulla den taft i en handduk. Därefter lufttorka.

3 Järn med hjälp av silke inställningen på järn. Du kanske vill spraya tyget lätt med vatten som du järn.

4 Placera gränssnitt på fel sida av tyget, eller den sida som inte kommer att visa. Den sida som känns mer texturerad är den sida som bör vara mot tyget.

5 Stryk gränssnitt till tyget med hjälp av silke inställningen på järn. Du kan behöva skruva upp värmen lite, men uppmärksamma och vara säker på att du inte smälter tyget. Vänd på tyget och stryk den andra sidan en mer tid att vara säker på att gränssnittet är ordentligt fäst vid taft. Detta steg kommer att förhindra taft från nötning medan du syr.

6 Place och stift mönstret på tyget, klipp av taft i bitar med hjälp av vass sax. Använd skarpa stiften när sätter ihop bitarna. Taft är hala, så du kanske vill använda fler stift än du skulle använda för andra tyg eller tråckla ihop kanterna.

7 Sätt en vass nål i din maskin, trä den, och sy taft.

Hur till Steam Skrynkliga Silk Taft Gardiner

Hur till Steam Skrynkliga Silk Taft Gardiner


Många fönster modet börjar med solskydd tillverkade av sidentyg. Silk överlägsna vikt och drapera gör det till en idealisk draperi tyg, lägga elegant färg och textur till alla fönster. Taft är en slät väv av idealvikt för solskydd också, ofta med en glänsande glans på ena sidan. Om taft innehåller naturliga silkesfibrer (och inte syntetisk acetat), kan du säkert ånga siden taft gardiner för att avlägsna eventuella rynkor.

Instruktioner

1 Ta gardinerna från fönstret och sprida dem på strykbräda, utjämning tyget för att ta bort rynkor.

2 Ställ järnet till medelvärme med ånga.

3 Täck gardiner med silke organza press trasa för att skydda taft från järn värme.

4 Passera varm strykjärnet över press trasa för att ta bort rynkor från siden taft gardiner.

5 Fortsätt strykning, flytta gardiner och tryck tyg som behövs, tills du är klar ånga stryka bort varje rynka.

6 Rehang gardinerna.

Historien om Electric Stryk Box

Historien om Electric Stryk Box


Önskan att få rynkor av kläder går tillbaka åtminstone så långt som Kina 2000 år sedan, när människor används pannor fyllda med glödande kol för ändamålet. 1882, Henry W. Seely patenterade den första elektriska strykjärnet: den elektriska stryk rutan. Det var tungt, om 6,8kg., Och tog lång tid att värma upp, men det var en stor förskott på varje annan typ av järn som finns tillgänglig.

hushållsbruk

Seely uppfinning förändrats stryk evigt, genom att utnyttja den nya inhemska energikälla el för hushållen. Han hade konkurrens - samma år Seely patenterade sin elektriska Järn, kom en fransk uppfinnare med en liknande idé, men hans järn var så farligt att det aldrig utvecklades. Järnet som Seely uppfann inte direkt ansluten till en elektrisk ström. När det svalnat, måste den läggas på ett stativ som bar elektricitet, och detta glöden inuti järnet. Som järn kyls snabbt i bruk, infiltration var täta och långsamma.

sulplatta

1903, strykjärn kopplade direkt till strömförsörjningen började säljas för första gången, och två år senare introducerade kaliforniska uppfinnare Earl Richardson ett strykjärn som värms sulan ojämnt. Detta var en stor fördel eftersom det får värme att koncentreras på den punkt i järn, det område där det krävdes för maximal effektivitet, snarare än urskillningslöst värma hela plattan till samma temperatur.

Finesser

Andra förbättringar följde, såsom den enkla idén att ta med en monter på baksidan av järn så det människor kunde vila den vertikalt på strykbrädan. Kontrollera temperaturen av elektriska strykjärn hade visat sig svårt, och den första lyckade termostatstyrd järn inte förrän på 1920-talet. Ångstrykjärn var också uppfanns på 1920-talet, men det var inte förrän på 1940-talet som de blev populära. Problemet med rost på underläggsplattor löstes 1938 när en aluminiumlegering ersättas järn.

Näst vanligaste Electrics

Genom 1940, den elektriska järn var näst på radio som den vanligaste elektriska produkt i amerikanska hem.

Hur man gör doftande Stryk Vatten

Hur man gör doftande Stryk Vatten


Om du stolthet själv på att vara en inhemsk gudinna, här är en enkel spets för infusion dina kläder med doft som du järn. Genom att använda aromatiska växter eller blommor, kan du göra lätt parfymerad stryk vatten. Du kan också spraya subtilt doftande vatten på handdukar och sängkläder som har lagrats i en linneskåp att fräscha upp dem eller spreja den på lakan och örngott innan du glida ner i sängen och njuta av en lugnande, vilsam sömn.

Instruktioner

1 Välj en kopp eller stor handfull av rosenblad. De flesta typer av rosenblad fungerar. Ju fler kronblad du väljer, desto starkare doft av stryk vattnet kommer att vara.

2 Samla 1/4 av en kopp eller en liten handfull av lavendel. Du behöver mindre av denna växt, eftersom den har en starkare doft än rosor. De flesta typer av lavendel kommer att fungera.

3 Placera rosenblad och lavendel kvistar i en värmetålig blandning kanna.

4 Koka en pint vatten. Häll det kokande vattnet över kronblad och fjädrar. Täck kannan och låt blandningen svalna helt.

5 Häll blandningen genom en fin sil för att avlägsna de kvistar och kronblad. Häll doftande vätska i en sprayflaska eller ett glas lagringsflaska.

Hur att stryka en skjorta

Hur att stryka en skjorta


En väl pressade skjorta är smart och snygg. Ingen vill bli sedd i en skrynklig en. Men stryka skjortor till perfektion kan vara en förbryllande uppgift. Enkla tips kommer att göra det lite lättare.

Instruktioner

1 Spraya skjorta med lite vatten om det är mycket skrynkliga. Rulla upp och låt den stå ca 10 minuter tills endast lätt fuktad.

2 Fyll upp vattnet hållaren i järn. Ånga är en förutsättning för en väl pressade skjorta.

3 Kontrollera etiketten på skjortan och ställa järnet temperatur på den rekommenderade nivån. Låt den för att värma upp innan du slår på ångfunktionen.

4 Järn kragen först: lägg den platt på strykbrädan och tryck på båda sidor, strykning mot mitten.

5 Dra tillbaka av skjortan så spänd som möjligt över strykbrädan. Släta ut eventuella veck med händerna. Det måste vara så platt som du kan få det att undvika strykning alla veck i den.

6 Lägg ärmarna så plant som möjligt på tavlan när strykning dem. Det är lättare att börja i toppen och arbeta dig ner till manschetten.

7 Placera vänster sida av skjortan front på strykbrädan och återigen se till att den är så platt som det kan vara. Järn små delar av den främre åt gången och roterar så att varje avsnitt du stryker är direkt framför dig och du inte behöva böja armen olyckligt. Smooth varje område innan du börjar strykning det.

8 Använd spetsen av järn för att arbeta runt knapparna, dra skjortan tätt med den lediga handen när du gör det.

9 Spray vatten på ett område om du råkar järn i stora rynkor. Lämna det i några minuter innan strykning ut.

Hur man stryka ord på Microsoft Word

Hur man stryka ord på Microsoft Word

Hur man stryka ord på Microsoft Word

Microsoft Word tillåter användaren att formatera dokument genom att ändra typsnitt, lägga till färger och göra andra redigering. Ett inslag i programmet är möjligheten att stryka ord. När du använder denna funktion, förblir ord, men en linje dras horisontellt genom mittsektionen av bokstäverna. Du har möjlighet att lägga till en eller rad två.

Markera det ord du vill stryka. För att göra detta genom att placera markören i början av ordet, håll ner vänster musknapp, flytta markören över ordet och släpp sedan knappen.

Klicka på "Format" i menyraden högst upp på skärmen, och klicka sedan på "Font" val i rullgardinsmenyn som visas.

Placera markören på det markerade ordet, och tryck på höger musknapp. Klicka på "Font" val i menyn som öppnas, och det kommer att ta dig till samma plats att instruktionerna i steg 2 tog dig.

Markera kryssrutan bredvid "Stryk" att stryka din markerat ord.

Klicka på "Double strykning" om du vill passera ordet med två linjer i stället för en. Klicka på "OK" för att slutföra kommandot och stänga menyn.

Hur man stryka kostymbyxor

Hur man stryka kostymbyxor


Bär skrynkliga kostymbyxor ger andra intryck du inte bryr hur man ser, och det stavar katastrof om du tänker på en anställningsintervju eller försöker göra ett gott intryck på det jobb du redan har. Om du vill att dina kostymbyxor att ha en skarp, frisk utseende, kan du stryka dem hemma. Den viktigaste delen av stryk hemma, är att använda den rätta temperaturinställningen för tyget. Ett strykjärn som är för varmt kan skada tyget, medan en järn som är för kallt kommer inte att ta bort rynkor.

Instruktioner

1 Slå strykjärnet på så det kommer att vara redo när du är klar förbereder strykbräda och byxor.

2 Dra strykbrädan benen och se till att de är låsta på plats. Se till att strykbräda är på en plan yta när du ställer upp. Om den välter medan det heta järnet sitter på det, kan någon få illa bränd.

3 Öppna midja byxorna och montera dem över den lilla änden av strykbrädan. Dimma säte byxorna med stärkelse och med hjälp av ett lätt tryck, kör järnet över sätet för byxorna. Vrid och justera byxorna tills hela magen och sittyta har stärkta och strukna.

4 Håll byxorna av den övre, med ena handen på baksidan söm och den andra vid den främre stängning. Skaka byxorna en gång, för att se till att benen är raka. Drapera byxan över strykbrädan. Öppna benen utåt, så att du kan stryka en i taget.

5 hålla ankeln sömmen rakt, rada upp sidsömmarna och söm som går upp på insidan av byxbenet. Detta är oftast den svåraste delen eftersom du måste känna genom lagren av tyg för att se till att sömmarna är uppradade.

6 Spraya ett tunt lager av stärkelse på byxbenet. Detta kommer att hjälpa dem att behålla den friska utseende. Långsamt kör järnet över byxbenet, men inte gå över sömmarna tills du har strukna den yttre delen. Järn benet sömmarna efter du är säker på att resten av benet är rakt. Upprepa på det andra benet.

7 Om du inte sätter byxorna på omedelbart efter strykning, hänga byxor på galgen, hålla benen platt och benet sömmarna uppradade rakt.

Hur man rengör Solskyddsmedel Från Faux Silk Taft

Hur man rengör Solskyddsmedel Från Faux Silk Taft


Faux siden taft är gjort av nylonfibrer. Nylon taft är i många produkter, inklusive kläder, strumpor, vindjackor, drakar och foder i utomhus poster, såsom tält, sovsäckar och mer. När solskydd blir på taft det kan lämna en oljig, färgade återstod. Solskyddsmedel fläckar är några av de svårare fläckar att ta bort, men lyckligtvis nylon taft är helt tvättas i maskin. Placera inte nylon taft i torktumlaren.

Instruktioner

1 Försök att rengöra fläcken så snabbt efter fläcken uppträder som möjligt. När fläcken sätter in i tyget, är det svårare att ta bort.

2 Blot fläcken med en vit blotting trasa. Tryck på duken i taft att försöka ta bort eventuella oljiga återstoden. Väg duken ned med en tung bok, eller ett strykjärn. Låt sitta i ca 20 minuter.

3 Gör en pasta från tvättmedel och plats över fläcken. gnugga försiktigt lösningen i taft med mjuk borste. Låt lösningen stå över natten.

4 Tvätta taft i tvättmaskinen med en vanlig tvättcykeln. Ta bort taft när tvättmaskinen är klar och inspektera fläcken. Om fläcken kvarstår, fortsätter med andra behandlingsmetoder.

5 Häll lite flytande fläckborttagningsmedel över fläcken. Låt sitta i 10 till 20 minuter. Tvätta taft i en normal tvättcykel.

6 Placera en behandlingslösning för avlägsnande av olje- och fettfläckar över ytan av solskyddsmedel fläcken. Låt lösningen stå under flera minuter, enligt anvisningarna på förpackningen, usuallyanywhere från 30 minuter till över natten.

7 Borsta behandlingslösningen i fläcken försiktigt med mjuk borste. Tvätta objektet i en normal tvättcykel.

8 Arbeta en bio-enzym fläck lösning i taft om fläcken kvarstår. En bio-enzym fläck lösningar bryta ner oljiga enzymer. Tvätta objektet i en normal tvättcykel. Fläcken ska nu vara helt lyftas. Placera inte taft i torktumlaren, utan snarare hänga objektet till linje torr.

Information om nylon taft tyg

Information om nylon taft tyg


Crisp, skimrande, släta, vita taft parader upp öarna bröllop och första nattvards ceremonier. När endast göras av naturliga fibrer såsom silke, har taft blivit rikligare sedan upptäckten av nylon i slutet av 1930-talet. Men nylon taft isn & # 039; t bara en vacker tyg finns i en mängd olika färger och tryckta mönster. Det är också en nyttomaterial som används vid framställning av föremål så olika som falska artärer och paraplyer.

Historia Taft

Den & amp; quot; Textil Lovers dagbok, och amp; quot; hittas på nätet webbplats Älskade sängkläder, identifierar taft som härrör från det persiska ordet & amp; quot; taftah & amp; quot; som det står medel & amp; quot; att snurra & amp;. quot; Andra tyg platser tyder på att det betyder & amp; quot; vridna & amp; quot; och & amp; quot; vävda & amp; quot; på det språket. Även siden taft kan ha sitt ursprung i Persien, hemsidan wiseGEEK konstaterar att & amp; quot; Kina, Japan, Indien och Iran alla har en historia av taft produktion, ursprungligen å vävstolar & amp;. Quot;

Historia Nylon

Information om nylon taft tyg


Konstgjorda fibrer såsom nylon gjort lyxiga tyger såsom taft mer överkomliga i 20-talet. The Chemical Heritage Foundation konstaterar att kemisten Wallace Carothers uppfann nylon medan forska & amp; quot; syntetiska polyamider & amp; quot; med början i slutet av 1920-talet för tillverkare som ville ha ett billigt silke substitut. DuPont kemiföretag producerade de första nylonstrumpor 1939, men snart fann att de flesta av dess nylon behövdes för andra världskriget militär användning, inklusive fallskärmar. Efter kriget, säger Chemical Heritage, nylon & amp; quot; kom att genomsyra alla aspekter av det dagliga livet och amp;. Quot;

Nylon Taft Kläder

Även om det finns många typer av nylon, är taft en av de mest populära i kläddesign. Tyger tillverkare, en online-business-to-business webbplats, säger att detta beror inte bara på nylon & amp; # 039; s glänsande utseende utan även utifrån styrka, hållbarhet, enkel tvättning och det faktum att det & amp; quot; accepterar färg väl . & amp; quot; Det var också en av de första och amp; quot; tvätta och slitage och amp; quot; tyger.

Tvättråd

Information om nylon taft tyg


WiseGEEK konstaterar att medan siden taft kräver kemtvätt, nylon taft plagg är oftast tvättas i maskin och har penningtvätt riktningar på deras taggar. Det är en bra idé att använda en mild centrifugering, sedan hänga torka plagget. Företag som säljer nylon taft duschdraperier nätet, såsom Homewell Group, tyder maskintvätt dessa poster på en varm miljö med milt tvättmedel, sedan hänga torka dem.

sömnad Taft

Sajt på nätet Fabrics International, som säger dess uppdrag är & amp; quot; för att tillgodose behoven hos den globala gör-det-själv sy gemenskap & amp; quot; noterar att alla taft innebär sy utmaningar. Dessa inkluderar nödvändigheten av zigzagging eller serging kanterna eftersom taft unravels lätt och har problem med veckning. Tyger International rekommenderar att sömmerskor & amp; quot; starta nya projekt med en ny, fin nål och ändra nålar ofta & amp;. Quot;

Artärerna till Paraplyer: Annan användning av Nylon taft

Information om nylon taft tyg


Nylon & amp; # 039; s användningsområden innefattar att borst för tandborstar, skärmtak för flottar marin / flyg, handväskor, sport shorts, ubåt flykt kostymer, paraplyer, underjordiska rör liners och vindjackor. Ju högre & amp; quot; denier & amp; quot; & amp; ndash; ett nummer som anger täthet av väv & amp; ndash; den hårdare tyget. Dess låga vikt, liksom dess seghet och täthet, är en del av det som gör det möjligt att använda nylon taft för artificiella artärer. Så nylon taft är långt mer än en vacker parti tyg dessa dagar.