stihl 360 kedja

Stihl 070 Kedjesåg Specifikation

Stihl 070 Kedjesåg Specifikation


Den Stihl Bolaget har gjort motorsågar sedan 1926, när Andreas Stihl uppfann den första motorsågen i Stuttgart, Tyskland. Den Stihl 070 modell kedjesåg tillverkades på 1960-talet. Även om Stihl har avbrutit det från deras sortiment av produkter, är det fortfarande finns att köpa på många webbplatser. Stihl har vittnesmål från användare på tillförlitligheten sågen även efter 30 eller 40 års användning med korrekt underhåll.

Motor

Den Stihl 070 har en tvåtakts, luftkyld motor med en cylindervolym på 105cc och en nominell uteffekt av 4.8kW.

guide Bar

Detta är Big Daddy av motorsågar, med en svärdslängd av 36 inches.

Olja

Den blandade oljeförhållandet är 01:25, och oljetankens kapacitet är 530ml.

Bränsle

Den Stihl 070 använder vanlig bensin, och tanken kan hålla 1,200ml åt gången.

STIHL 029 Kedjesåg Specifikation

STIHL 029 Kedjesåg Specifikation


Andreas Stihl grundade Stihl Company 1926. Det var ett mycket litet företag med fokus på att göra tvättmaskiner. Det var 1930 när företaget gjorde sin första portabla motorsåg. Eftersom företaget expanderat från sitt hemland Schweiz till Ryssland och USA och andra delar av världen, växte rykte sina motorsågar. Den Stihl 029 Motorsågen är ett exempel på varför företaget fortsätter framgångsrikt idag.

Allmänt Motor Beskrivning

Motorn i Stihl 029 är tvåtakts med en enda cylinder. Det kan förskjuta 3,9 cubic inches.

motor Detaljer

Motorn i Stihl 029 har en 1,81-tums borrning och en 1,34-tums stroke. Tomgångsvarvtal är 2,800rpm medan dess högsta hastighet är 13,000rpm.

tändnings Detaljer

Den Stihl 029 har en tänd som är elektronisk magneto. Motorn har en enda undertryckt tändstift som har ett värmetal av 200.

Olje- och bränslekrav

Bränsletanken av Stihl 029 rymmer 1,2 liter. Sågkedjesmörjningen är helautomatisk. Oljetanken rymmer .68 pints. Den Stihl har en förgasare som har en integrerad bränslepump och en kurs förfilter och en låda filter som är bisectional.

Kedja och drev Information

Den Stihl 029 har en reducerad kast bar som möjliggör platser mellan 0,325 tum till 3/8 inches. Motorsågen har ett drev som har en åtta tand för en delning av .325 inches, en sju tand för 0,325 tum och en sju tand för en 3/8-tums stigning.

Stihl MS 360 Specifikation

Stihl MS 360 Specifikation


Stihl MS 360 är en bensin-och oljebränsleblandning drivna motorsåg avsedd för professionellt bruk. I mars 2004 var det ersatts av en nyare modell, men pre-owned Stihl MS 360 sågar ibland tillgängliga från privatpersoner. Reservdelar för denna modell förblir tillgängliga från Stihl auktoriserade återförsäljare samt från andra källor.

fysiska specifikationer

Stihl MS 360 väger 5,72 pund utan dess svärd och kedja. Den har en 1,32 pint bränsletank och en 0,68 pint smörjoljetanken, och den är kompatibel med 16-, 18-eller 20-tums skärande barer.

Motor storlek och kapacitet

Denna motorsåg drivs av en Stihl encylindrig, tvåtaktsmotor. Motorn har en cylindervolym på 3,75 cubic inches och en 1,89-tums borrning. Den producerar ett slag av 1,34 inches och en maximal hastighet på 2800 varv per minut.

Tändning och tändstift

Den Stihl MS 360 har en elektronisk magnettändning system som aktiveras av en 0,14-tums diameter, 37,8 tum lång startsnöret. Dess förgasare är en allt-läge membranenhet med en integrerad bränslepump. Den använder en Bosch WSR 6F, NGK BPMR 7A eller Champion RCJ 6Y tändstift, vilka alla är utbytbara och har en 0,02-tums elektrodgap och M 14x1.25 standarden, 0,37-tums lång tråd.

Bränsle och olja Specifikationer

Stihl MS 360 kräver en bränsleblandning av blyfri bensin med oktantal på minst 89 (RON beteckning) och tvåtaktsmotorolja som klassificeras som "TC" med en 50: 1-förhållande av bensin olja. Den rekommenderade kedjeolja för denna modell är Stihl Bioplus eller någon kedja-och-bar smörjolja med en icke-fling tillsats. Sågkedjesmörjningen mekanismen för MS 360 är en helautomatisk, varvtalsreglerad kolvoljepump som även möjliggör manuell flödeskontroll.

Kompatibla Skär Delar

De rekommenderade skäraggregat för sågen är: Bar: Stihl minskade kast bar (grön etikett) för 0,325 i och 3/8 in.. tonhöjd; Rollomatic 16-, 18- eller 20-tums med drevet näsa. Kedja: Stihl låg kast kedja för 3/8-tums stigning; 0,325-tums Rapid-Micro 2; 3/8 tums Rapid-Micro 2. kedjedrev: 8-tand för 0,325-tums stigning sporre drev eller 7-tand för 3/8-tums sporre drev. Duromatic, Rapid-Duro och Stihl gul etikett sparskär och kedjor är också kompatibla med Stihl MS360 i 3/8 tum eller 0,325-tums stigning.

Hur man tar bort en Stihl Chainsaw oljeledning

Hur man tar bort en Stihl Chainsaw oljeledning


Oljeledningen på en Stihl motorsåg går från oljepumpen till baren-monteringsfläns, som sitter precis intill metallstången inlägg. Denna bar-monteringsfläns använder en nippel som sticker ut på svärdet. Då vevaxeln aktiverar pumpen, går olja från pumpen, genom oljeslangen, och ut genom flänsen, smörj ribban under drift. Orenheter i oljan kommer att gradvis täppa plastoljeslang linje och baren kommer att få otillräcklig smörjning. Detta förfarande bör endast utföras med rätt verktyg och om det görs på fel sätt kan skada oljepumpen och vevaxeln.

Instruktioner

1 Skruva loss svärdets bultar med hjälp av skiftnyckel. Släpp bultarna och ta bort kopplingskåpan, kedja och svärd från Stihl. Bända loss fjäderringen fäst till toppen av vevaxeln stub med den platta skruvmejsel änden av skiftnyckel. Lyft brickan, kopplingstrumman, drev och nål bur från stubben.

2 Separera högspänningsanslutningskabel för gummistövel från spetsen av tändstiftet. Ställ in 13-mm fästmuttern på hylsnyckel och skruva ur tändstiftet. Lyft tändstiftet gratis och sätt i kolvspärrlisten direkt i det tomma hålet. Vrid kopplingsenheten för hand tills kopplingen inte längre roterar.

3 Ställ in 19-mm fäste på hylsnyckel. Placera muttern på mitten av kopplingsaggregatet. Rotera kopplingsnavet medurs för att lossa navet. Lyft kopplingsenheten och brickan av stubben. Skruva kedjeledarplåten, bredvid fältet inlägg, med användning av skruvmejseln änden av skiftnyckel. Ta av styrplattan.

4 Aktivera kedjans bromssystemet genom att föra kastskyddet framåt. Lossa de tre fästbultar för bromsbandet locket. Lyft bromsen omslag från Stihl. Haka noggrant den bakre änden av bromsfjädern med hjälp av den platta spetsen av skiftnyckel. Dra ut bromsbandet från sitt säte på vevhuset och koppla bort den från hävarmen. Skruva av kastskydd skruv och ta bort skruven och brickan.

5 Vrid masken och drivfjäder medsols och sakta lyfta dem fria från vevaxeln påbörjad. Skruva oljepumpen två bultar med insexnyckel. Lyft oljepumpen, långsamt och försiktigt, från sitt säte på vevhuset och ut ur motorn.

6 Dra gummiringen av vevaxeln stubben och brickan under. Bända hylsan på oljeleveransslangen av vallen-monteringsflänsen. Bänd oljeleveransslangen från sitt säte på motorn.

7 Använd modifierade plattång för att installera den nya 74-mm slang till oljepumpen bröstvårta. Driva leveransslangen genom borrningen i baren-monteringsflänsen från insidan utåt och tillåta den att sticka upp ca 10 till 20 mm. Montera oljepumpen i sin position. Tryck olja leverans slangen på streck monteringsflänsen användning av den modifierade förgasare skruvmejsel. Installera alla delar i omvänd ordning.

Hur man reparerar en Stihl Chainsaw

Hur man reparerar en Stihl Chainsaw


Stihl sågar har hundratals delar, alla som arbetar tillsammans med varandra, det kan alla bryta ner och behöver bytas ut. Men de flesta av dessa delar itu med endast tre saker: spark, luftkomprimering och bränsle. Genom att isolera problemet i en av dessa tre kategorier, kommer du att kunna snabbt lokalisera problemet och åtgärda sågen.

Instruktioner

tändnings Test

1 Ta bort tändstiftet gummiadapter och använda tändstiftsnyckel för att ta ut tändstiftet. Kontrollera att gummiproppen och tråd inte är skadade på något sätt.

2 Rengör tändstiftet med gasen och tandborste. Skrapa bort alla insättningar från spetsen och gap. Torka med trasan.

3 Montera tändstiftet i gummipluggen. Att kabeln och tändstift hänga löst bredvid en metallpunkt på motorns kropp.

4 Dra i startsnöret långsamt och leta efter en gnista över metallpunkter. Om det inte finns en gnista, byt tändstift och upprepa testet.

5 Ta bort tändkabeln och kontrollera startpolen. Byt dem om de är skadade.

luft Test

1 Ta bort luftfilterkåpan och luftfiltret. Rengör luftfiltret med gas, tandborste och trasa. Bli av med så mycket skräp från luftfiltret skärm som du kan. Byt ut om gamla eller alltför smutsiga att rengöra.

2 Använd insexnyckel för att ta bort ljuddämparen omslag. Dra ut gnistskydd skärmen inifrån ljuddämparen. Rengör skärmen och byt ut om den är skadad.

3 Dra i startsnöret för att avgöra om din såg har kompression. Om sågen har kompression, kommer motorn att göra en surrande och chugging buller. Om det inte finns någon komprimering, använd skruvmejseln för att ta bort startluckan.

4 Se till att draglinan är korrekt ansluten till bakåt strängen. Byt ut sladden om den är kraftigt sliten eller skadad.

5 Rengör inuti start bostadsområde med gasen, tandborste och trasa.

bränsle Test

1 Ta bort tanklocket och kontrollera bränslefiltret; byt vid igensatt eller smutsigt. Kontrollera bränsleledningarna för eventuella sprickor eller hål; ersätta skadade linjer.

2 Rengör gastank med tandborste och trasa om den är smutsig.

3 Ta av luftfilterkåpan och luftfiltret igen. Tryck på gasen för att öppna förgasaren (lite svängande klaff som öppnas när strypt). Spraya startvätska i hålet.

4 Ta bort, ta isär och rengöra hela förgasaren. Byt ut slitna delar och tätningar. Byt förgasaren om det är svårt skadade.

5 Fyll tanken med färskt gas med en 50: 1 gas-olja-förhållande.

Bar and Chain Repair

1 Ta bort kopplingskåpan, kedja och svärd från sågen. Inspektera barens nostrissa så att den snurrar fritt runt stången.

2 Dra av E-clip bricka som fäster svänghjulet till kopplingen. Ta drevet och brickan och byt om kraftigt slitna.

3 Inspektera kopplingstrumman för stora skador och byt ut vid behov.

4 Använd kopplingsborttagningsverktyg för att ta bort kopplingen. Inspektera kopplingsfjädern och koppling för eventuella skador. Byt om det är nödvändigt.

5 Dra av kopplingsenheten och inspektera oljepumpen för eventuella skador. Om extremt smutsig eller skadad. Skruva loss olje pumpens fästskruvar och dra av oljepumpen. Demontera och rengör oljepumpen om det finns märkbara problem, såsom sprickor eller läckage. Byt ut snäck, drivhjul och oljepluggen. Smörj dessa delar innan du installerar oljepumpen.

Hur att ställa upp en Stihl Saw

Hur att ställa upp en Stihl Saw


Stihl sågar är högeffektiva motorsågar byggda för uthållighet. Både professionella skogsfolk och husägare använda en Stihl såg på grund av dess tillförlitlighet och prestanda. Men upprätthålla sågens maximala potential kräver regelbunden tune-ups och underhållskontroller. Utför regelbundna tune-ups kommer också förhindra att små problem utvecklas till större problem som kan bli dyra att åtgärda. De tre huvudområden sågen du bör fokusera på är tändsystemet, bränsle och olja distribution och luft komprimering.

Instruktioner

Bar och Chain Kontroller

1 Skärp kedjan genom att följa Stihl ägarens manuella instruktioner för korrekt registrering av tänderna och djupmätare. Använd rundfil för tänderna och den flata filen för ryttarna.

2 Använd skiftnyckel och skruvmejsel för att ta bort kopplingskåpan, kedja och svärd från motorn.

3 Inspektera baren för några grader eller hack längs kanterna. Kör en nagel över kanten för att känna om metallen upp i alla delar. Använd flatfilen för att platta ut nicks.

4 Inspektera bar spetsens drev. Se till att den snurrar fritt runt stången. Det ska inte bucklig eller skev.

5 Använd en kniv eller motorsåg oljeplatta för att rengöra barens styrspår. Börja i baren spets, och skrapa den tunna metall inuti barens spricka ner längden på baren. Ta bort all smuts, olja och sågspån på båda sidor av ribban. Rengör styrskenorna tills metallen kan smidigt ner längden på baren.

motorunderhåll

1 Torka baren och motorhuset placerad under kopplingskåpan med trasan. Häll lite bensin över motorhuset, och skrapa bort så mycket smuts, olja och flis som möjligt.

2 Ta bort E-clip som håller svänghjulet på plats över kopplingsaggregatet. Ta bort och byta ut drevet och brickan om de är kraftigt slitna eller för smutsiga att rengöra.

3 Ta av kopplingen och kopplingstrumman. Inspektera dem för eventuella skador eller tung slitage. Ersätta dessa delar vid behov.

4 Ta bort oljepumpen lockets fästskruvar med skruvmejseln. Inspektera snäck och fjäder enhet för eventuella skador. Byt vid behov, och smörj dem med fett motorsmörjning.

Luftfilter och Spark Plug Rengöring

1 Ta bort luftfiltrets kåpa och luftfiltret. Torka luftfilterlocket med en trasa. Om Stihl såg fortfarande använder filtband luftfilter, ta bort bandet och slå den mot handflatan för att skaka av sågspån.

2 Häll lite bensin över luftfiltret och luftfilterkåpan. Använd en tandborste för att skrapa ut någon fångade skräp i metallfiltret. Byt ut luftfiltret om det behövs.

3 Ta bort tändstiftet gummiplugg från tändstiftet. Använd tändstiftsnyckel för att ta bort tändstiftet.

4 Häll bränsle över tändstiftet. Använd tandborste för att skrapa bort all smuts eller skräp. Torka rent med trasa.

Bränsle systemunderhåll

1 Töm gas- och oljetankarna helt. Kör sågen tills den dör använder det sista av gasen. Använd trasan, tandborste och en liten bensin för att rengöra båda tankarna.

2 Dra ut bränslefiltret och byt om den är igensatt eller trasig. Inspektera bränsleledningar att se till att det inte finns några sprickor eller hål.

3 Använd insexnyckel skruva ljuddämparen omslag. Avlägsna gnistskydd skärmen inifrån ljuddämparen, och rengör den med tandborste och trasa. Byt gnistskydd skärmen om den är skadad.

4 Ström tvätta sågens kropp och bar om du äger en makt bricka.

5 Sätt alla delar ihop i motsatt ordning du tog dem isär.

Hur fungerar en Stihl Chainsaw Motor Work?

Hur fungerar en Stihl Chainsaw Motor Work?


En Stihl motorsåg använder en liten, två-cykel gasdrivna motorn. Med en enda kolv och ingen oljepump, dessa motorer använder ett minimalt antal delar för att minska sin makt-viktförhållande. Trots sin ringa storlek, dessa motorer faktiskt generera en hel del kraft och motorn kan rev över 10,000rpm talet.

Komprimering

Hjärtat av kedjesågen ligger djupt inne i motorn. Vevaxeln rider inuti vevhuset. Precis ovanför vevaxeln sitter kolven, som är inrymt inuti cylindern. Då vevaxeln snurrar, den kraft driver kolven upp och ner inuti cylindern. Detta upp och ner rörelse genererar tillräckligt med kraft och kompression för att starta upp resten av motorns system för att hålla motorn igång.

Av bränslesystemet

Blodet av motorn, håller bränslesystemet kolv pumpning. Bränslesystemet börjar vid bränsletanken, där den sugs upp av kompressionen i cylindern och sugs in i förgasaren. Förgasaren blandar bränslet med utomhusluften, och bränslepumpen driver bränslet upp genom cylindern där det blir antänds av tändstiftet.

Tändsystemet

Av strömmen till alla dessa system måste tändningen för att hålla processen igång. När bränslet passerar tändstiftet i toppen av cylindern, en liten spole inuti tändmodulen sänder en elektrisk laddning upp ledningstråden, där tändstiftet producerar sin gnista, således antändning av bränslet. Allt detta är tidsinställd på rätt sätt, genom spinning av svänghjulet, som sitter mitt emot kopplingen. Svänghjulet har en magnet som när den ligger i linje med magnet på tändmodulen startar den elektriska laddningen går i riktning mot tändstiftet.

Air System

Luftfiltret sitter ovanför förgasaren och rensar alla luft innan den når förgasaren. Ljuddämparen vents ut alla förbrukade avgaser. Detta system fungerar precis som en mänsklig andning och om någon del av det blir inkopplad motorn kommer att dö.

Hur tar jag bort en Stihl MS 250 Koppling?

Hur tar jag bort en Stihl MS 250 Koppling?


Kopplingen på en Stihl MS 250 motorsåg använder tröghet för att aktivera kopplingstrumman och drevet och driva kedjan framåt. Dessa tröghetsdrivna kopplingar fungerar bara vid höga hastigheter, vilket gör dem säkrare och effektivare skärmaskiner. Kopplingsaggregatet består av brickor, C-clips, en koppling trumma, ett kedjehjul eller Växel en koppling, skor och en fjäder. Inspektera kopplingstrumman, skor och drev regelbundet för slitage och byt ut vid behov.

Instruktioner

1 Stäng av sågen. Frigör kedjebromsen genom att dra tillbaka den svarta plastspaken ovanpå sågen. Skruva kopplingskåpan på fästbultar med nyckeln. Släpp kedjans spänning på stången genom att lossa bar spännare skruven. Ta bort kopplingskåpan, kedja och svärd.

2 Ta ut på avtryckaren, som lyfter ur motorn precis framför och något över tändstiftet är gummistövel. Dra gummidamasken från tändstiftet. Skruva ur tändstiftet med hylsnyckel.

3 Ta bort tändstiftet från motorn. Sätt in kolvstoppet verktyget i tändstiftshålet. Vrid svänghjulet genom att dra i startsnöret tills du känner att kolven slog stoppverktyget.

4 Tryck spetsen på skruvmejseln under C-klipp på vevaxeln. Pop C-klämman off vevaxeln och ta bort brickan strax under den. Dra av kedjehjulet eller drevet och kopplingstrumma från vevaxeln.

5 Ta bort nålen buren från den inre ringen av innerhjulet. Rengör kopplingstrumman med en trasa och inspektera efter tecken på gallring och bär. Byt ut nålen bur, drivhjul och kopplingstrumman om de visar tecken på tunga slitage.

6 Ställ in hylsnyckel på plats över bulten som håller huvudkopplingsenheten till vevaxeln. Vrid nyckeln medurs för att lossa, som kopplingen i Stihl MS 250 använder en vänstergängad. Demontera bulten från vevaxeln.

7 Haka de tre kopplingsfjädrar genom att dra ut dem med metallkrok. Dra kopplings skorna av sin bärare. Inspektera skorna och fjädrar för tecken på skador eller slitage. Byt ut delar vid behov.

8 ihop delarna i omvänd ordning. Rengör vevaxeln stöta innan du installerar kopplingen. Ställ skorna på plats på sina bärare. Haka fjädrarna på plats med hjälp av metallkroken. Låsa kopplingen på plats genom att vrida bulten moturs.

9 Ställ in kopplingstrumman på plats över kopplingen. Smörj nålen bur med motor fett och passar in i drivhjulet. Tryck ner lätt på kopplingstrumman och rotera det tills du kan känna oljepumpen drivfjädern koppla in kopplingen.

Stihl Farm Boss Specifikationer

Stihl Farm Boss Specifikationer


STIHL är en global tillverkare av utomhusutrustning såsom motorsågar, trimmare och lövblåsare. Enligt bolagets hemsida, såg bäst säljande mest populära kedja det tillverkar är "Farm Boss" modell MS 290. Enheten är utformad för kvistning, fällning av träd och kapning ved. Mer kraftfull än en tillfällig användning modell, har gården Boss en lista över standardfunktioner och produktspecifikationer.

Standardfunktioner

Standardfunktioner inbyggda i MS 290 innefattar, utan verktyg bränsle och oljelock med hållare, justerbar automatisk bar och kedja oljekanna, sido tillgång kedjespännare, IntelliCarb kompensera förgasare och en smidd vevstake med bur nållager. STIHL innehåller också en justeringsverktyget kedja och en liten skruvmejsel med varje gård Boss såld. Dessa verktyg används för att installera dragkedjor, liksom för att göra justeringar av luftbränsleblandningen.

motor Specifikationer

Förutom gården Boss modell MS 290, STIHL tillverkar andra modeller i Farm Boss familj av produkter, bland annat MS 310 och MS 390. MS 290 är utrustad med en 56,5 kubikcentimeter motor som genererar 3,8 hästkrafter vid en arbetshastighet av 9,500rpm (varv per minut). MS 310 är utrustad med ett 59,0 cm ^ motor som genererar 4,0 hästkrafter vid en normal arbetshastighet 9,500rpm. MS 390 är utrustad med ett 64,1 cm ^ motor som genererar 4,3 hästkrafter vid en arbetshastighet på 9,500rpm. Alla tre modellerna har en maximal arbetshastighet av 13.000 till 13,500rpm.

Bränsle Kapacitet och typer

STIHL har utrustat alla tre Farm Boss modeller med 558ml bränsletankar och 331ml kedjeoljetanken. För alla tre modeller, rekommenderar STIHL använder blyfri bensin med minst oktantal av 89. Varje modell är utrustad med en 2-taktsmotorer och STIHL rekommenderar en bränsle-olja blandningsförhållandet av 50 till 1. Företaget föreslår också att använda STIHL varumärke 2-taktsolja, eftersom det är speciellt framtagen för att köra i sina produkter.

Barer och kedjor

Alla tre modellerna kan utrustas med 16-, 18-, eller 20-tums skärande barer. Dessa slåtterbalkar har utformats för att fungera med sågkedjor av antingen 0,325 eller 3/8-tums stigning. Torrvikten av varje modell, mening utan bränsle, olja, bar eller kedja är 5,9 kilogram.

Tändning och bränslesystem

STIHL har utrustat alla tre modellerna med ett elektroniskt magnettändningssystem samt en allt läge membran förgasare med en integrerad bränslepump.

Specifikationer för Stihl 031

Specifikationer för Stihl 031


Den Stihl Bolaget är baserat i Virginia Beach, VA, och bildar en linje av hög kvalitet handhållna utomhuskraftutrustning för användning på gården. Över 180 typer av utrustning produceras av Stihl, men en hörnsten i deras verksamhet är kedjesågen, vilket är den bäst säljande märke av motorsåg i världen. Den Stihl 031-modellen är en säkerhets kedjesåg med en gasreglaget förregling. Stihl produkter säljs genom ett nätverk av kraftutrustning återförsäljare snarare än stor låda butiker.

motor Specifikationer

Den Stihl 031 motorn är en encylindrig, 2-taktsmotor, med ett deplacement på 49 centimeter. Hålet är 44mm, är stroke 32mm. Tändningen är en brytare styrd magnettändning med timing inställd på mellan 2,0 och 2,3 mm. Brytaren punkten gapet är 0,35 till 0,4 mm.

skärutrustningens

De Duromatic svärd komma i 16, 18 eller 20 tum. De Rollomatic storlekar är 13, 15, 16 eller 18 inches. Kedjan är antingen en oilomatic kedja, dimensionerad på .325 inches eller 3/8 inches, eller en S-typ-kedjan. Kedjehjulet är en 8-tand för 0,325 planen eller 7-tand för 3/8 tum planen. Det smörjs med en helautomatisk oljepump. Oljekapacitet är 0,6 liter.

Bränslesystem

Bränslesystemet är en all läge membran förgasare med en integrerad bränslepump. Bränslekapaciteten är 1,14 pints och bränslemixen är vanlig klass gas och en 2-taktsmotorolja. Blandningsförhållandet är 01:40 med Stihl olja, 01:25 med någon annan olja. Luftfiltret är en platt tvådelad trådnät.

Vikt och diverse

Den Stihl 031 väger 6,62 kilogram (AV modell med 13-tums bar). Den rekommenderade tändstift är antingen en Bosch WSR6F eller en mästare RCJ6Y, med en elektrod gap på 0,02 tum och en tråd av 0,37 tum.