sprickor i akterspegeln

Hur byter jag en akterspegeln?

Hur byter jag en akterspegeln?


Små fiskebåtar och fisk och-ski båtar har vanligtvis trä tvärbalkar, den bakre väggen att utombordsmotorn hänger på. Detta trä akterspegeln är mycket känsliga för vattenskador och försvagning över tiden och användning. De tunga utombordsmotorer lägger också en hel del påfrestningar på tvärbalkar när de blir äldre. Alla akterspegeln som har mjuka fläckar, sprickor eller visar tecken på stress genom att böja under tryck behöver bytas ut. Detta är inte så svårt som det låter och en person kan göra det i en dag eller två.

Instruktioner

1 Om båten har en inombordsmotor och outdrive infästning måste du ta bort outdrive för att fortsätta. Om båten har en outdrive motor helt enkelt ta bort den från sitt fäste.

2 Borra ut nitarna som håller den gamla akterspegeln på plats. Använd en hammare för att bang ut den gamla trä bakväggen (akterspegeln).

3 Använd den gamla akterspegeln väggen som en mall för den nya. Inte lägga extra lager eller använda tjockare trä i hopp om att göra en starkare vägg. Detta kommer bara att göra det svårare att ersätta, eftersom den inte får plats på samma plats som den gamla och fäst fästen för motorn kan också inte längre passar en annan storlek vägg.

4 Använd en Skär ut drev öppning om båten är en inombordare / utombordare med hjälp av en Sawzall.

5 Använd tunga lim som "gorilla lim" eller annan stark, företrädesvis vattentät trälim att binda två bitar av plywood tillsammans för att få rätt tjocklek om du inte kan köpa exakt färdiga storlek. "Titebone" är en marin trälim som fungerar bra också.

6 Applicera glasfiber gel över trä för att skydda den. Låt det torka ordentligt, vanligtvis över natten. Äldre båtar hade ofta nakna trä tvärposter, men applicera ett skikt av glasfiber beläggning på både insidan och utsidan kommer att göra akterspegeln starkare och håller längre.

7 Använd vagnsbultar för att installera den nya akterspegeln där de gamla nitar höll det på.

8 Applicera en tjock sträng av marint bruk tätningsmedel på alla sömmar och låt den torka i 48 till 72 timmar.

9 Applicera akter locket om båten hade en utombordsmotor och bult på motorn eller installera om outdrive och bifoga det till motorn.

Vad gör Stucco Få Sprickor?

Vad gör Stucco Få Sprickor?


Om stuckatur har installerats korrekt kan det inte utveckla sprickor och kan även pågå i 100 år utan reparationer, enligt This Old House. Men sprickor visas vanligen i stuck på grund av olika orsaker. Du kan lätt kunna fylla hårfina sprickor. För större sprickor som sprids över tiden, måste du konsultera en hem inspektör för rådgivning.

härdning

Felaktig installation tekniker kan inte tillåta stuckatur härda tillräckligt. Cementen i stuckatur förlorar vatten när det härdar. Om det härdar för snabbt, kan cementen förlora för mycket vatten under en liten tid, vilket leder till sprickor. Detta inträffar ofta, om stuck skiktet är för tunt, om temperaturen vid tiden för installationen är för varm eller om det finns för mycket vind. Dessa sprickor har vanligtvis en spindelnät mönster.

Fukt

Små sprickor i stuckatur kan låta vatten från utsidan tränga in i stuck material, vilket leder till större sprickor med tiden, eftersom fukt sprider sig och lossar stora områden av puts. Om du låter dessa större sprickor expandera, kan de så småningom hota integriteten av hela strukturen. För att korrigera detta problem, måste du ta bort de skadade områdena av puts och ersätta dem med nya stuckatur.

material

De material som utgör det stuck strukturen kan göra det mer benägen för sprickbildning. Till exempel kan de dolda kort som stöder stuckatur förlora fukt över tiden och krymper, att belasta puts. I vissa fall kan detta bryta stuckatur. Stuck i sig kan innehålla för mycket cement, som också kan krympa med tiden. Sanden i stuckatur kan innehålla för mycket fina material, lera eller smuts, som alla kan också bidra till krympning.

strukturell Rörelse

Sprickor i stuckatur kan utvecklas på grund av att hela strukturen rör sig, drar stuck i olika riktningar. Till exempel, kan marken eller grunden för byggnaden flytta eftersom strukturen inte byggdes på rätt sätt. Stuck i jordbävningsdrabbade områden, såsom södra Kalifornien, kan spricka ofta på grund seismisk aktivitet flytta byggnaden. Även trycket från vinden kan orsaka sprickor om stuckatur inte korrekt installerad.

Hur man reparerar torr röta i en akterspegeln

Hur man reparerar torr röta i en akterspegeln


Torr röta är en svamp som äter träfibrer. Liksom de flesta svampar, trivs den i varma, fuktiga förhållanden. Båtens läns, särskilt på undersidan av akterspegeln där vatten samlas vid läns pluggar, är en idealisk inkubator för hussvamp svamp. De flesta träbåtar kommer att vara känsliga för torr röta om den inte vårdas. Små områden av röta bör tas bort och repareras så snart de upptäcks. Om den lämnas obehandlad, kommer större reparationer och / eller utbyte av konstruktionselement krävas innan farkosten kan sättas tillbaka i bruk för säsongen.

Instruktioner

1 Leta reda på området röta. Gräva ruttnade trä med en mejsel.

2 Markera en fyrkantig ram runt utgrävda området med en kvadrat och en penna. Gränsen bör vara åtminstone en tum större än den utgrävda området. Plåster behöver massivt trä för att fästa ordentligt.

3 Skär en 15-graders avfasning från ytan av träet till botten av den utgrävda hålrum på alla fyra sidor. Använd en vass mejsel för det här jobbet. Kontrollera vinkeln på din klippa ofta med en avfasning spårvidd.

4 Mät och kapa en trä patch för att matcha din utgrävning. Överför mätningarna från de yttre gränserna för din hål till lappen material. Överför 15-graders avfasning till plåstret med din avfasning spårvidd. Plåster ska passa exakt i utgrävningen.

5 Blanda din epoxi. Applicera ett tjockt skikt av epoxi till botten av plåstret med en ren pensel. Använd gummihandskar vid hantering epoxi och eventuella relaterade lösningsmedel.

6 Kläm fast plåstret på plats. Låt epoxin härda i minst 24 timmar.

7 Sand plåstret och det omgivande området smidig före målning.

8 Applicera minst två skikt av UV-beständig färg eller spar lack till lappen.

Hur man Seal Luckor och Hörn Sprickor i ditt hem

Hur man Seal Luckor och Hörn Sprickor i ditt hem


Det finns inget värre än att titta på dina pengar gå ut genom dörren, eller ännu värre, ut sprickor i ditt hem. Sprickor runt dörrar och i väggar kan leda till dragiga rum och oönskade critters. Jaga sprickor i ditt hus och fylla dem med gummilister, tätning eller isolering för bättre klimatkontroll och nytto besparingar året runt.

Instruktioner

1 Passera en tänd rökelse pinne runt kanterna på alla fönster och dörrar. Gå långsamt och titta på någon av röken på väg mot fönstret. Om du ser något, då du vet att du har en läcka. Fyll i läckage runt utsidan av fönstret med fog-. Eventuella läckor runt bågen ska fyllas med lim gummilister.

2 Kontrollera under dina sänkor för där rören in i väggen. Alla öppna ytor ska tätas med expanderande Skumplast isolering.

3 Passera rökelse pinne längs brädorna i ett rum och titta på eventuella läckor. Om du hittar någon, täta läckorna med diktning.

4 Gå ut och leta efter hål överallt där två olika material möts, såsom en dörr möte väggen eller ett fönster. Fyll i alla hål med diktning eller expanderande yttre skum.

Hur man reparerar Små sprickor och Dings på alla surfingbrädor

Hur man reparerar Små sprickor och Dings på alla surfingbrädor


Surfing är ett tidsfördriv haft längs många kuster runt om i världen. Från Hawaii norra stranden till stränderna i Australien, kan den här sporten vara en adrenalinfylld äventyr surfa pounding vågorna, eller en avkopplande sätt att tillbringa dagen på lätt rullande surfa. Med tiden, surfbrädor medföra sprickor och stötar i glasfiber beläggning. Detta beror främst på att påverka med andra surfbrädor eller tillfälliga stenar och koraller. Surfingbrädor kan repareras med hjälp av några specialverktyg.

Instruktioner

1 Ställ surfbräda på ett par bockar eller en arbetsbänk. Se till att sidan med skadan är vänd uppåt.

2 Skär en cirkel runt spruckna glasfiber med hjälp av en mattkniv. Se till att du inte skär för långt in i skummet. Dra av glasfiber.

3 Sand över det skadade området med hjälp av ett medium-grit slipkloss eller trumma Sander. Några slip stroke är tillräcklig. Slipning görs endast till grov området upp för att tillåta glasfiber för att binda bättre. Blås eller borsta bort den slipade materialet.

4 Skär en bit av glasfiber patch för att passa det skadade området plus 7/8 tum på alla sidor. Typiskt, om ding eller spricka är djupare än 1/8-tums, behöver du två lager glasfiber lapp.

5 Blanda upp din glasfiber reparation lösning. Eftersom alla dessa produkter varierar, konsultera de specifika varumärkes instruktioner för blandning.

6 Gnid ett tunt lager av blandningen på den preparerade ytan. Sprid ut det jämnt över det skadade området.

7 Ställ in glasfiber lapp på det skadade området och tillämpa fast tryck för att fästa plåstret. Låt plåstret eller patchar för att mätta. När plåstret är inte längre ljust vitt den är helt mättad.

8 Applicera maskeringstejp över plåstret och blandning. Dra maskeringstejpen spänd och jämna ut platt med handen för att bli av med eventuella luftbubblor. Låt blandningen botemedel för 12 timmar, sedan bort tejpen.

9 Sand över det fasta området med grovt sandpapper för att forma det skadade området i proportion till resten av styrelsen.

10 Applicera ett andra skikt av blandningen till det skadade området. Täck igen med nya maskeringstejp. Låt det härda i 12 timmar. Ta bort maskeringstejpen. Sand området med fint sandpapper för att jämna ut området och blanda den i resten av styrelsen. Polera med en mjuk buffert för att lysa området.

Hur fixar jag Sprickor i en badkar kapsling?

Hur fixar jag Sprickor i en badkar kapsling?


Badkar kapslingar utstå en hel del gångtrafik, fukt och ibland röta eller mögel. Badkar kapsling paneler kan dela i sömmarna och läcka vatten på badrumsgolvet. Badkar gjorda av glasfiber eller akryl har en tendens att böjas över tid med upprepad vikt växling, vilket kan leda till spider sprickor på toppen av ytan eller utökade, djupa sprickor i golv. I stället för att ersätta hela badkar eller kapslings sömmar och paneler, kan en husägare använda några grundläggande steg och produkter för att slutföra en spricka reparation.

Första rengöring

Blanda en lösning av diskmedel och varmt vatten i en hink. Rengöra badkaret och kapsling med en rengöringsborste och skölj noga med rikliga mängder vatten. Om det finns mögel eller mögel, använd en mössa full av blekmedel i hinken och skölj sedan noggrant. Torka badkaret och kapsling med frottéhanddukar.

caulk Avlägsnande

Undersök skick fogar runt panel sömmar för lös och försämrade fogtätning eller silikon sealer. Använd en X-acto kniv eller vass skruvmejsel för att avlägsna ruttna och lösgjorda täta eller sealer tills du når fast material som häftar vid ytan. Sömmarna kommer att inkludera de kakel områden som uppfyller i jämnhöjd med badkar s överkanter, såväl som aluminiumramen där den ansluter till de akryl- eller glasfiber paneler. Om panelramarna har skruvar i stället för nitar, använd en skruvmejsel för att dra åt dem.

Små sprickor - spindelnät

För små spindelnät ytsprickor, använder tunga, 80-grit sandpapper att slipa ner de små spänningssprickor, sedan sand över området igen med en 320-grit sandpapper. Torka bort rester med en handduk. Använda en del epoxiharts, antingen för glasfiber eller akrylmaterial, och en liten pensel för att applicera flera skikt av harts över spindelvävs spricka. Sand lätt mellan lagren med 320-grit sandpapper. Använd en epoxiharts kit som har ett pigment (färg) som matchar färgen på ditt badkar, om det är möjligt.

injektion Skum

Om du har djupa sprickor i grund kanterna på badkaret, måste du få någon polyuretanskum i en sprayburk. Använda en borr för att borra flera hål längs längden och på sidorna av sprickan. Borrkronan måste vara tillräckligt tjock för att tillåta skummunstycket för att nå ner inuti hålen. När du har borrat hål, skjut skummunstycket inne varje spricka och släppa burken tills skummet börjar höja upp genom de öppna borrhålen. Skummet kommer att expandera dramatiskt, fungerar som en fast underlag som kommer att stödja vikt under badkaret.

Djup Crack Framställning

Använder en Dremel verktyget och en kon bit för att slipa en avfasning i sprickan längs hela sin längd. Uppnå en vinkel på 45 grader eller mindre för att ge dig en större yta för vidhäftning. Sand sprickan med 80-slippapper, med hjälp av en tvär lucka rörelse, sedan göra samma sak med den lättare 320-grit sandpapper. Sand förbi spricka på alla sidor för att ge en extra område för vidhäftning. Torka bort återstoden med en handduk.

crack Repair

Skaffa ett epoxiharts glasfiber kit. Läs instruktionerna för korrekt blandning av katalysator och harts. Använd sax för att klippa remsor av de kit glasfiber som kommer att täcka och överlappar sprickan. Blanda epoxihartset i en liten, plastkopp. Använda en pensel för att applicera hartset till en sida av glasfiber plåstret och att sprickan området, överlappande marginalen. Tryck på plåstret och pressa på badkaret yta och måla en tjock päls av harts över den. Låt den torka, enligt anvisningarna. Använd 320-slippapper på en slipkloss att slipa ytan tills den är nästan i jämnhöjd.

flera Plåster

Om satsen rekommenderar flera plåster, skär extra plåster progressivt mindre och tillämpa dem en i taget under den föregående patch, stapla dem. Borsta harts över den nedre plåstret och undersidan av den övre plåster varje gång du använder en. Sand med 320-slippapper efter att varje patch för att torka. Detta kommer att skapa en liten, kupolformad lapp. Använd en slipkloss och 320-grit sandpapper att slipa ner hela plåstret tills nästan i jämnhöjd med ytan.

Målning

Om glasfiber patch reparationssats levereras med pigmentalternativ, blanda rätt färg i hartset och måla över det slipade spricka. Du kan köpa glasfiber badkar färg separat och använda den för att måla över den spruckna området. Du kan också välja att måla hela badkaret med en annan färg eller ursprungliga beståndet färg.

Vad är orsaken till Sprickor i trottoaren?

Vad är orsaken till Sprickor i trottoaren?


Sprickor kan utvecklas i betongen under härdningsprocessen, men nya trottoarer läggas över en stadigt och hälls från rätt blandning bör inledas så felfria ytor. Med tiden, väderspänningar öppna smärre brister i trottoaren, och andra naturkrafter expandera problemen. Rätt landskaps val och förebyggande underhåll fördröjnings trottoaren försämring.

krackelering

Om ytskikt av nyligen hällde trottoarer torka ut innan de inre torkar, utsidan av trottoaren kontrakt och sprickor. Sprickor bildas som ett finmaskigt nät av hårfina fel kallas krackelering. Betong med högre andelar av Portland cement apparater utan sprickbildning, enligt Colorado School of Mines "Mines" magazine. Under vintern samlar vatten i några oförseglade sprickor och fryser. När ytan värms expanderar isen och tvingar spricka längre ifrån varandra. Ytan av beläggningen kunde flagna bort från crack sidor. Som sprickor fördjupa finner isen bättre hävstångseffekt. Så småningom iskil delar plattan i bitar.

termiska Skiften

Mellanrummen mellan betongplattor som utgör trottoarer tillåter delar av trottoaren för att expandera och dra ihop sig. Om hälls som en lång fast platta, skulle trottoaren spänne under varma vädret, sprickbildning som värmeutvidgning tvingade trottoaren för att lyfta. Fickor av is samla enligt ett fast ark av trottoar orsaka sprickor när uppvärmningen is expanderar över frusen mark, tvingar trottoaren upp i en tjällyftning. Dilatationsfogar - klyftorna mellan trottoarsektioner - medge delar av trottoaren att expandera under sommarvärmen och växla upp och ner på vintern utan sprickbildning.

root Damage

Vedartade växter som växer i närheten av trottoarer ofta sträcker sig matar rötter under trottoarer och i befintliga sprickor. Som rötter ökar i diameter, sido hissar och sprickor tryck trottoaren. Rötter utöva så mycket som 150 psi kraft som vätskan i vedartade vävnader expanderar nya cellväggar, säger biologen Virginia Berg vid University of Northern Iowa. Rötter kan inte komma in i trottoaren skiktet inte en öppning redan existerar, men luckor mellan gjuten betong och den komprimerade grund ger ofta en startpunkt. Alla liten spricka i strukturen medger den första matar rötter endast ett fåtal celler bred.

dålig underhåll

Härdad betong absorberar vatten, och vatten i trottoaren porer kan frysa och skapa den första väderskador. Tätning betongen håller trottoaren inre torr och motståndskraftig mot frysskador. En förseglad konkret trottoar som börjar med en stadigt och korrekt konstruktion bör pågå i många år om väl underhållna. Behandling av en isig trottoar med salt under vintern smälter isen men tillåter saltvatten att penetrera oförseglade betong. I senare vädercykler, saltkristaller inbäddade i betongen absorberar vatten, skapar is fickor inuti trottoaren. Expanderande is shatters betongytan. Hårfina sprickor tillåter is kilar långsamt falla sönder gångväg.

Hur kan man kontrollera aluminiumhuvuden för sprickor

Hur kan man kontrollera aluminiumhuvuden för sprickor


Den ständiga förändringen i temperatur orsakar sprickor bildas i aluminium huvuden. Sprickbildning får huvudet att förlora tryck, vilket resulterar i förlorade makten för din bil. När du utför en egen check för sprickor, behöver du en testmetod som inte använder dyrbar utrustning och arbetar med en icke-magnetisk metall. Utföra en färgpenetrationstest gör de minsta sprickorna väl synlig utan behov av dyr utrustning eller en speciell testanläggning.

Instruktioner

1 Rengör aluminiumhuvud. Torka av aluminium huvudet med en ren trasa för att ta bort stora smuts och ackumulerad olja. Spray Cleaner-remover från en tredelad färgämne penetrerande testutrustning på en ren trasa. Torka av alla ytor av huvudet med den fuktade trasan.

2 Skaka en burk penetrerande färgämne för 30 sekunder. Spraya den penetrerande färgämne på alla ytor av aluminiumhuvudet. Tillåta färgämnet att sitta på huvudet i fem minuter.

3 Torka av färgämnet från aluminiumhuvud med en ren trasa. Spraya renare remover direkt på aluminiumhuvud och torka omedelbart i huvudet med en ren trasa för att avlägsna alla spår av genomträngande färg.

4 Skaka en burk utvecklare för 30 sekunder. Hålla spetsen på sprayburken 6 inches från aluminiumhuvudet. Flytta sprayburk som du spraya utvecklare på huvudet. Tillåter utvecklaren att sitta i 30 sekunder till en minut.

5 Inspektera huvudet för sprickor och gropar. Titta på varje del av huvudet för linjer eller fläckar som stämmer överens med färgämnet färg. En linje betecknar en spricka, och en plats betecknar en grop eller annan liten brist på aluminiumhuvudet. Inga linjer eller fläckar utse ett aluminiumhuvud fri från defekter.

6 Ta bort utvecklare från aluminium huvudet med en ren trasa och renare-remover medföljer tre delar färgämne penetrerings testutrustning.

Hur fixar små gips sprickor

Hur fixar små gips sprickor


Gips är ett grundläggande konstruktionsmaterial som används för att täcka de inre väggar och tak i bostäder. Panelerna består av pressad gips för permeabilitet och brandsäkerhet. Små sprickor i gips kan utvecklas när strukturer lösa och timmer krymper. Hårfina sprickor i gips är vanliga och de är oftast placerad ovanför dörrar och fönster. Gips sprickor är långlivade, de kan dyka upp om den inte repareras. Omgående fixa små gips sprickor för att förhindra dem från att intensifieras.

Instruktioner

1 Sand knäckt gips med 100-slippapper för att ge en strukturerad yta för fogmassa. Gnid sandpapper diagonalt över sprickan.

2 Torka bort sandpapper damm från spruckna området med en torr trasa. Se till sprickan är helt ren och torr.

3 Sprid ett jämnt lager av fogmassa över sprickan med en 10-tums hela innerväggar kniv. Helt fylla sprickan med fogmassa. Jämna föreningen med gips kniv för att blanda lappade området med det omgivande gips.

4 Låt fogmassa torka över natten.

5 Applicera ett tunt lager av fogmassa över den torkade föreningen. Sprida det andra skiktet av förening ett par inches bortom det tidigare skiktet. Jämna föreningen med gips kniv.

6 Låt fogmassa torka helt för den rekommenderade mängden tid.

7 Sand kanterna av den torkade föreningen med fint slip drywall slip skärm. Gnid slip skärmen med upp-och-ner rörelser. Helt jämna ut lappade området för att smälta in i den omgivande gips.

8 Torka gips med en ren, torr trasa för att ta bort allt löst damm från slip skärmen. Dammsug gips med en butik vakuum för att eliminera eventuella kvarvarande skräp.

Orsaker till sprickor i en pekskärm

Orsaker till sprickor i en pekskärm


Många av de nyare modeller av mobiltelefoner och mobila enheter, såsom iPhone och Android-modell mobiltelefoner och mobila enheter som iPad eller Kindle, har pekskärmar, vilket gör att användningsområden att helt enkelt peka på skärmen för att interagera med det. Emellertid är dessa pekskärmar är relativt känsliga och kan krossade eller sprucken i ett antal olika sätt. När detta inträffar, kan det vara mycket dyrt att ersätta pekskärmen så det är viktigt att veta hur man håller denna skada inträffar.

Inverkan

Tappa, kasta eller sitter på pekskärmen av en telefon eller mobil enhet kan få den att spricka eller splittras, vilket gör den oanvändbar eller åtminstone svåra att använda. De tidigare modellerna av pekskärm telefoner var särskilt benägna att detta, eftersom släppa dem endast ett litet avstånd kan orsaka skärmarna att spindelnät med sprickor. Medan nyare modeller av dessa telefoner har starkare bitar av touch-screen glas, är det viktigt att köpa fall för telefonerna för att säkerställa så mycket skydd som möjligt från den här typen av skador.

Tryck

En touch-screen telefon i fickan pressas hårt mot något, till exempel en vägg, ett skrivbord eller en bildörr kan få den att spricka. Att ha telefonen i fickan när du glida och faller på det kan också orsaka att gå sönder om den inte har ett ärende. Med telefonen i ryggsäcken som trampar på eller kastas hårt på golvet kan också orsaka det att bryta, vilket kan hålla den i en incheckad väska på ett flygplan, som kan ha en rad andra tunga väskor staplade ovanpå det. Detta är ytterligare ett skäl att köpa ett fall för telefonen är en bra idé, liksom att inte sätta det i situationer där det kommer att stöta på stora mängder av intensiva påtryckningar.

Extrem kyla och värme

Extrem värme och kyla kan göra att telefonen själv att dra ihop sig och expandera, vilket kan leda till pekskärmen för att spricka och felfunktion. Även om detta är en sällsynt scenario, så få människor går från extrem värme för extrem kyla med sina pekskärms mobiltelefoner, kan det hända under vissa omständigheter, såsom någon som arbetar i ett laboratorium gå ut i en frys i ett uppvärmt rum, eller någon som är ute i minusgrader gå in i en varm byggnad.