små ljusbruna skalbaggar äter penséer?

Vad äter de Pansies på min balkong?

Vad äter de Pansies på min balkong?


Penséer är perenner som växer bra i delvis full sol när vattnas regelbundet. Tyvärr, penséer lockar flera skadedjur som äter blommor eller blad, orsakar dålig utseende, långsam tillväxt och till och med dödsfall.

insekter

Flera skadedjur skada penséer genom att äta blommor, blad eller andra delar av anläggningen. Detta inkluderar flygande insekter som bladlöss och vita flygare, tillsammans med buggar såsom spindelkvalster, sniglar.

Identifiering

Bladlöss är mjuka arbetsföra, flygfän ca 1/2-tums lång som kan vara brun, svart, rosa eller grön färg. Små spinn är svåra att se med blotta ögat, men ibland lämnar fina bandet på bladen. Sniglar är mjuka arbetsföra djur som lämnar bakom slemmiga spår där de reser. Identifiera vita flygare med sina gula kroppar och vita vingar.

effekter

Sniglar lämnar stora hål i anläggningen i något särskilt mönster. Bladlöss äter pensé blad och stjälkar medan utsöndra klar, klibbig honungsdagg på växtdelar. Två-spotted spinn suga växtsaft från penséer, göra små hål i bladen där bruna fläckar senare utvecklas. Både växthus och Silverleaf flygare suga blad sav, orsakar gulfärgning, torkning och bladförlust.

Lösning

Insekticider arbetar mot spinnkvalster och ibland bladlöss. Använd naturliga fiender som Lady skalbaggar och lacewings som första försvarslinjen. Ta bort löv och växtrester där sniglar bo under dagen. Ta vuxna vita flygare hand och överväga insekts tvål eller trädgårds oljor vid behov som en sista utväg.

Hur man ser efter penséer

Hur man ser efter penséer


Många trädgårdsmästare inkluderar penséer i sina landskap på grund av de ljusa färgerna och slående "ansikte" eller svart design i mitten av blomman. Penséer odlas i både sommaren och hösten, från frön eller plantor. Skötsel av pensé är inte svårt, men tenderar att den och förse den med vad den behöver är avgörande för dess framgång och hälsa. Med lite TLC, kan dina penséer växa vara friska, vackra och långvarig.

Instruktioner

1 Ta bort alla förbrukade knoppar eller blad från pensé. Dra på döda blommor och blad försiktigt, och de skulle komma rätt off. Ta bort blommorna tillåter pensé att omdirigera sin energi för att skapa nya blad och knoppar, istället för att försöka stödja knoppar som redan död.

2 Vatten pensé när jorden ser torr. Sätt fingret i jorden runt pensé att avgöra om vattning krävs. Om fingret kommer ut med jord på det, är jorden väl hydrerad. Om fingret är torr, behöver din pensé fukt. Häll vatten i jorden tills smutsen inte längre accepterar vattnet.

3 Ta bort alla ogräs att spira upp runt anläggningen. Ogräset kommer att använda upp markens näringsämnen och göra din trädgård ser untended. Placera en smörkniv eller liknande föremål under ogräs för att göra bort lättare. Ta bort ogräs rötter liksom, eller ogräs sannolikt kommer att växa tillbaka.

4 Kontrollera regelbundet dina penséer efter tecken på sjukdom. Gula blad på penséer är typiskt en indikation på rotröta, som är en förkrympt eller överskuggas utseende. Gult, brunt eller röda fläckar på anläggningen är ofta tecken på bladfläcksjuka, medan pulveravlagringar på pensé löv och blommor kan vara ett symptom på mögel. Produkter är tillgängliga för att behandla dessa frågor, eller pansies med dessa problem kan kasseras.

5 Kontrollera dina penséer för buggar. Bladlöss skapa en förkrympta eller deformerade utseende en pensé, och sniglar tugga på växtens blad och stjälkar på natten. Spider kvalster orsakar växtens blad till gulnar och faller av. Ta bort den felande critters från anläggningen med pincett och flytta dem, eller täcka dem i kokande vatten.

6 Gödsla din pensé med en balanserad produkt gjord för sådana blommor, såsom en 5-6-5 formulering. Många gödselmedel används en gång i månaden - kontrollera märkningen för rekommendationer.

Insekter äter hål i mina rosor

Insekter äter hål i mina rosor


Många hem trädgårdsmästare njuta växande rosor. Välja rosor som är bäst anpassade till odlingsförhållanden i ditt område kommer att öka din chans att framgångsrikt växande vackra rosor. Dock kan vissa insekter äter hål i rosor och skada deras utseende.

typer

En mängd olika insekter kan äta hål i rosenblad och blad. Trasiga hål i bladen av rosor indikerar ofta angrepp av larver, japanska skalbaggar, sniglar och snäckor. Hål förekommer perfekt runda på bladen anger närvaron av leafcutter bin. Japanska skalbaggar, majs earworms och gurka skalbaggar äter också rosenblad och lämna små hål bakom.

symptom

Hål som utvecklas på bladen av rosenbuske eller på blomblad finns indikationer på insektsangrepp. Bestäm vilken typ av insekt äter dina rosor genom att observera vilken typ av hål kvar och de områden rosenbuske är skadad. Vissa insekter lämnar bevis bakom, vilket gör diagnosen lätt att bekräfta. Leafcutter bin använder rund blomma bitar de utskurna från rosenblad att placera i sina bon, som är vanligt förekommande i närheten av skräp eller trä pålar.

Kontrollera

Beten och fällor används ofta för att kontrollera sniglar och snäckor i närheten av rosenbuskar. Insekter som skalbaggar och larver är lätt tas bort för hand. Lägga nyttiga rovdjur som äter insekter eller applicera en insekticid kan hjälpa bekämpa skadliga insekter.

Skalbaggar av Virginia

Skalbaggar av Virginia


Nästan hälften av de mer än 800.000 arter av insekter är skalbaggar, som hör till släktet Coleoptera. Virginia är hem för många olika typer av skalbaggar, inklusive de som lever på land och i vatten. De flesta skalbaggar är ofarliga, men vissa anses skadedjur på grund av de negativa effekter de har på jordbruksindustrin.

markbundna Skalbaggar

De mark skalbaggar i Virginia är mycket varierande. Beroende på deras taxonomiska familj, kan mark skalbaggar äter vegetation, andra insekter, nektar eller kadaver. De finns i många olika miljöer och i olika storlekar. Mångfalden av skalbaggar i Virginia är ett exempel på framgång som en art i storleksordningen Coleoptera.

Aquatic Skalbaggar

I Virginia, vatten skalbaggar tillhör tre familjer Gyrinidae, Hapliplidae och dykare. Dessa skalbaggar fälla en luftbubbla som de bär med sig som en luftkälla när de simmar under vattnet. Att simma, de flyttar sina bakben, antingen unisont eller genom att växla till vänster och höger. Vattenlevande skalbaggar livnär sig på organisk detritus på dammen botten och på vattenmiljön larver av andra insekter.

Pest Skalbaggar

Virginia är hem för flera skalbaggar som anses skadedjur, eftersom de attackerar olika livsmedelsgrödor. Bland dem är japanska skalbaggar, vars omogen larver också förstöra torv och andra växter genom att förstöra sina rötter, som larver foder strax under ytan av jorden. Och gurka skalbaggar inte bara livnär sig på livsmedelsgrödor, såsom gurka och pumpa, men de sprider också bakteriell vissnesjuka, som kan döda många växter.

Nya arter av skalbaggar

Så många och skiftande är arter av skalbaggar i världen att många arter som inte har beskrivits eller namngivna. Det är även svårt att veta den exakta fördelningen av de kända arterna av skalbaggar. Även inom Virginia är arter fortfarande identifieras som är nya i Virginia, och även nya för vetenskapen, och över tid, är det inte orealistiskt att anta att ännu fler typer kommer att identifieras.

Svarta skalbaggar och buggar i Utah

Svarta skalbaggar och buggar i Utah


Skalbaggar är en insekt länge hatat av människor för årlig fest på växter och decimerar grödor. Skalbaggar tillhör den största ordern i djurriket och är kända för sin skalliknande kropp. Skalbaggar äter insekter och ogräs, vilket eliminerar användningen av bekämpningsmedel, som är till nytta för den mänskliga befolkningen. Ett brett utbud av svarta skalbaggar och andra svarta insekter lever i Utah.

White-spotted Sawyer Beetle

Den vita-spotted sawyer skalbagge är svart med en vit fläck på ryggen och en spik på vardera sidan av strupen. Honorna har vita fläckar på sina vingar samt. Vita prickiga sawyer skalbaggar kan växa till längder av tre fjärdedelar av en tum till nästan en tum. Deras antenner kan vara tre gånger längre än kroppen. White-spotted Sawyer skalbaggar föredrar barrträd, som gran, tall och gran.

Varierad Carpet Beetle

Det varierade pälsänger är en mängd olika färger, inklusive svart, solbränna, vit och gul. Den har fått sitt namn från dess benägenhet att festa på mattor. Medan larver föredrar att äta döda insekter och spindlar, kan vuxna orsaka problem inomhus där de äter pollen, bomull, ull och silke kläder och spannmål. Vuxna varierade mattan skalbaggar inte växa till att bli mycket stor, med storlekar från .08 inches till .16 inches lång.

Andra svarta skalbaggar

Du hittar flera andra typer av svarta skalbaggar i Utah. Blister skalbaggar är en hotande typ av skalbagge. Som en försvarsmekanism, oljebaggar släpper ett giftigt ämne som orsakar blåsor på mänsklig hud, men kan leda till döden för djur som förbrukar oljebaggar. Jordlöpare är svart med röda, gröna eller lila markeringar. Saltceder Leaf skalbaggar, som är grönt och svart, är infödda till Kina, men de fördes till Utah för att kontrollera befolkningen i Saltcedar växter. En Kortvingar är en annan svart typ som vanligtvis återfinns i Utah.

milkweed buggar

Milkweed buggar är svart, orange och rött; det växer till nästan en halv tum lång. Milkweed bugg livnär sig på nektar olika växter, inklusive den för milkweed anläggningen, vilket är hur felet fick sitt namn. Det är inte destruktiv för trädgårdsväxter eller grödor. Unga milkweed buggar är röd med svart antenner. De kläcks från röda ägg på våren. Milkweed buggar förblir aktiv under vintern.

tyska kackerlackor

En av de mest ökända, irriterande insekter är den tyska kackerlackan, eller Croton bugg. Den tyska kackerlackan är mindre än andra sorter av kackerlackor, det är svart och brunt. Tyska kackerlackor kan hittas överallt där det finns mat; de brukar gömma sig i mörka utrymmen under dagen. Om du ser en tysk kackerlacka i dagsljus, bör du ringa en skadedjursbekämpare - ditt hem är sannolikt att vara infekterad. Kackerlackor har klibbiga fötter som tillåter dem att gå på ytor som väggar.

Så skyddar Fruktträd Från Skalbaggar

Så skyddar Fruktträd Från Skalbaggar


Oavsett om du har en hel fruktträdgård av fruktträd eller bara ett fåtal i trädgården, du måste ta itu med de många skadedjur som försöker förstöra eller ta frukten innan du kan plocka. Vissa skalbaggar äter bort på bladen av ditt träd, medan andra bar i barken. För att skydda dina fruktträd, underhålla dem flitigt och hålla en konstant utkik efter tecken på angrepp.

Instruktioner

1 Låt mol till bor i området, om du har någon. Mol äter larver, vilka är larverna skede av skalbaggar. Detta eliminerar inte problemet, men i hög grad minskar. Moles äter inte dina växter, så att de är bra så länge du inte har något emot tunnlarna.

2 Vatten mindre i mitten av sommaren. Om du har bevattning ställa upp för dina träd, och de är inte under stress från en nyligen torka, sluta vattna i slutet av juni och genom flera veckor i juli. Larver behöver vatten för att till fullo utveckla. Utan det kommer de att torka upp, och inte förvandlas till skalbaggar som angriper dina träd.

3 Spray ett insektsmedel som dödar skalbaggar på trädet. Använd den med en trädgård spruta så att du kan få upp i trädet och på vegetationen. Följ paketets anvisning etikett för applicering och använda rätt mängder. Kontrollera också märkningen för att säkerställa att den kan sprayas på fruktträd utan att påverka den ätbara frukter. För ett säkert alternativ till insektsmedel, prova naturliga produkter som ger föreningar som innehåller saker som raps. Ju mer naturliga blandningarna bara hjälpa till ungefär en halv vecka, och kommer då att behöva läggas på igen.

4 Täta upp träd sår eller jack med ett träd vax och ett träd wrap att hjälpa till att läka och förhindra tråkiga skalbaggar från att komma in. Sprid vaxet i det skadade området med en spackel, sedan svepa materialet runt trädet och sårområdet flera gånger för att skydda den. Säkra wrap genom glider den under en av wrap skikten.

5 Klipp ut angripna träd lemmar att bli av med tråkiga skalbaggar. Använd ett träd trimmer att såga lemmen av ungefär en tum från den huvudsakliga trädstammen. Detta gör att du inte råkar skada stammen med trimmern. Såg från botten av lemmen till ett djup av halv grenen, och sedan såg från toppen av den gren nedåt för att ta bort den.

Vilka djur äter gurkväxter?

Vilka djur äter gurkväxter?


Gemensam trädgård skadedjur som rådjur och kaniner lämnar generellt växande gurkor ensam. De flesta djur orsakade skadade en gurka grödor kommer från några skadeinsekter, enligt North Carolina State University. Tecken på insekt problem i gurka trädgården finns små hål i grönsakerna, vissna löv och torra vinstockar.

gurka Beetle

De randiga och prickiga gurka skalbaggar är två av de vanligaste och skadliga skadedjur finns på gurka anläggningen. Gurka växter är kända för att vara värd för både vuxna skalbaggar och larver, enligt University of Maryland. Ägg visas som små, gula eller orange fläckar på marken runt en gurka trädgård. Vuxna skalbaggar är ganska liten, endast ca ¼ tum lång. Deras kroppar är gula med svarta ränder eller svarta fläckar, beroende på sort av skalbagge. Som äggen kläcks, larverna foder på rötterna av anläggningen och orsaka gurka vinstockar och blad att vissna. Vuxna skalbaggar äter hela anläggningen, vilket hål i grönsakerna, stjälkar och blad. Gurka skalbaggar är också kända för att sprida mosaik växtviruset. För att kontrollera dessa skadedjur, ta bort skräp under hösten, som vuxna tenderar att leva i marken över vintern. Placera rad täcker över gurkor tills växterna blommar helt. Behandla växter med pyretrum, Neem, eller spinosad bekämpningsmedel.

Squash Bug

Squash bug är även känt att lägga brunorangefärgade ägg på undersidan av gurka blommor. Som buggar kläcks och växa, mata de på anläggningens inre juicer. Detta kan leda till vinstockar och blad vissna, blir svart och så småningom dö. Dessa stora, platta grå buggar likna den bruna stink bug. Den bästa behandlingen för en squash bug angrepp är att kontrollera anläggningar regelbundet för tecken på ägg. Behandla med en insekticid innan buggar når vuxen skede.

Pickleworm

Den pickleworm infests också gurka grödor och livnär sig på de växande plantorna. Pickleworm ägg ut som en massa klar gelé. Maskarna är gröna med en brunt huvud. Den växer i en pickleworm mal som har fjäderlätt svarta och vita vingar, enligt University of North Carolina. Det vanligaste tecknet på en pickleworm angrepp är utvecklingen av en ingång och utgång hålet på grönsakerna. Maskarna håla inne gurkorna och äta bort insidan. Att behandla pickleworms, spraya växter med insekticider klassade för användning på pickleworm. Perioder av migration är den bästa tiden för att behandla växter med insektsmedel.

Honungsbi

Honungsbiet, enligt State University North Carolina, också återfinns bland gurkor men det anses fördelaktigt eftersom det pollinerar trädgården. Honungsbin lockas till blommor av gurka anläggningen.

Vad äter min tomat & gurka växter?

Vad äter min tomat & gurka växter?


Många sorter av tomater och gurka odlas i bakgård trädgårdar över Nordamerika. Tomat och gurka växter är lätta att växa och belöna trädgårdsmästare med ett överflöd av frukt som är redo att plocka strax efter pollinering. Tomater och gurka är härdiga men mottagliga för några fördärvar och skadedjur. När du bestämmer vad dessa trädgård skadedjur är använda organiska lösningar och naturliga avskräckande att ta itu med dem.

Tomatplanta Skadedjur

Vad äter min tomat & gurka växter?


Hardy tomat och gurka växter växer snabbt, men båda faller offer för trädgård skadedjur som tuggar hål i bladen av etablerade växter och slukar unga plantor i en enda kväll. Trädgårdsmästaren tvingas föra ett krig mot en mängd skalbaggar, larver och sniglar. Eftersom det är aldrig en bra idé att förgifta din mat växter, är begränsad trädgården arsenal för att bekämpa tillbaka.

Sniglar och Snalls

Vad äter min tomat & gurka växter?


En trädgårdsmästare kan aldrig helt vinna en kamp mot sniglar, men vissa organiska avskräckande fungerar bra. Kiselgur, trä aska och liknande material placeras runt växterna att skydda trädgårdsväxter. Spray ammoniak på exponerade sniglar och jaga sniglar after dark med hjälp av en ficklampa. Eliminera platser där sniglar kan gömma sig under dagen. Ställ fällor genom att vända melon skalet och lämnar ut dem över natten. Sniglar och sniglar kommer att flockas till melon, som kan tas bort nästa morgon.

Tomat hornworms och gurka skalbaggar

Vad äter min tomat & gurka växter?


Tomat hornworms är larver som livnär sig på blad och stjälkar av tomatplantor. Dessa maskar är stora (3 till 4 inches), men smälter väl in i anläggningen. Denna larv småningom kommer att bli en hökmal. Bara plocka dem din anläggning. Gurka skalbaggar pris gurka. Vuxna skalbaggar äter hål i gurka blad medan larver borrningar i vinstockar. Plocka bort vuxna och ta bort från trädgården. Införa nyttiga insekter att minska antalet ägg och unga. Anställ botaniska bekämpningsmedel för att behandla växter när angrepp inträffar.

bladlöss

Dessa små, mjuka arbetsföra insekter kan suga livet ur växter. Eliminera bladlöss utan användning av skadliga kemikalier. Om du ser en del av anläggningen omfattas av bladlöss, klipp bort det och lägg i en plastpåse. Köp nyttiga insekter som bönsyrsor, nyckelpigor och lacewings på din lokala plantskola att slåss aphids.Treating trädgårdsväxter med tvål Shield, en organisk spray, kommer att skydda din anläggning från bladlusangreppen. Bara blanda med vatten och spraya på din anläggning för en skyddande beläggning. Tvål Shield skyddar också växter från andra trädgårds fördärvar som mjöldagg och svart fläck.

Behandling genom förebyggande

En av de bästa sätten att behandla trädgårds invasioner är genom förebyggande åtgärder. Companion plantering skapar en naturlig barriär för att förhindra inkräktare. Tomatplanta avger naturligtvis en toxin som avskräcker många insekter, så växt gurkor med tomater, sedan följeslagare växt med gurkört och ringblomma, som skapar en naturlig barriär för att avskräcka skadedjur. Inburning varje tomatplanta ger stöd för klättring gurkor och minskar skadedjursangrepp genom att hålla gurkor från marken.

pansy problem

pansy problem


Penséer är cool-säsongen blomster ofta används som en årlig Plantor, även om de är perenn i milda klimat. Plantorna växer bäst i full sol eller halvskugga och finns i blomning färger från vitt till djupt röd, blå eller svart och flerfärgad, och varierar i blomma storlek beroende på sort. Ett antal skadedjur, sjukdomar och problem påverkar penséer.

Sav-sugande skadedjur

Bladlöss, spinnkvalster och mealybugs suger sav från pensé lövverk. Bladlöss är små, mjuka arbetsföra, päronformad insekter som varierar i färg beroende på vad de har ätit liksom deras art. Spinnkvalster är mindre än 0,05 inches lång, vilket är för liten för att se klart utan förstoring. Dessa åtta ben leddjur har ovala organ och röda fläckar i närheten av deras huvuden. Mealybugs är vanligtvis mindre än 0,2 inches lång, med mjuka, ovala, vaxartad grå kroppar. Tunga angrepp hämma växternas tillväxt och missfärga blad. Spinn snurra också fula banor på bladen, medan bladlöss och mealybugs utstrålar kopiösa mängder av en klibbig vätska som kallas honungsdagg. En tjock, ful svart svamp som kallas sotiga mögel växer på honungsdagg.

Lövverk-Feeding Skadedjur

Sniglar, sniglar, larver, cutworms och lopp skalbaggar livnär sig på pensé lövverk. Sniglar är nattaktiva matare som lämnar slem spår på bladverk och tugga stora oattraktiva hål i bladen. Larver, som är larver fjärilar och malar allvar skada penséer genom att äta blad, blommor, blomknoppar och nya bladskott. Cutworms bryta pensé stjälkar innan livnär sig på bladen, medan lopp skalbaggar, som är 0,25 tum långa svarta skalbaggar, äter blommor, skott och blad.

sjukdomar

Flera gemensamma pensé sjukdomar inkluderar rot och krona röta, bladfläcksjukdomar och botrytis gissel. Flera svamppatogener såsom Fusarium och Phytophthora svampar infekterar rötterna; sjuka växter har gula löv och missfärgade eller ruttnade rötter. Rot och krona röta infektioner orsakar ofta växt död. Penséer med bladfläcksjuka infektioner har oattraktiva svart, lila eller bruna fläckar eller fläckar på sina blad. Den Botrytis svampen orsakar botrytis gissel. En grå svamp växer på stjälkar och blommor, och infekterade växter kan ha slemmiga, ruttna vävnad.

Nutrition och miljöfrågor

Pansies som får för mycket eller för lite vatten lider av växtskador. Pensé rötter dör om de får för mycket vatten, och bladverket sönderfall och dör. Växter som får för lite vatten blir vattenstress, som inbjuder attacker från skadeinsekter. För lite vatten resulterar även i blad förlust eller vissnande. Växter som inte får tillräckligt med kväve kan misslyckas med att växa, och bladverket blir gul. Bristande bor resulterar i förvrängd tillväxt och växt död.

Vad tuggar upp mina solrosor?

Vad tuggar upp mina solrosor?


Det största hotet mot solrosor i hemmet trädgården är fåglar, som älskar fröna och kan skada blommorna med sin rensning. Vanliga skadeinsekter inkluderar bladlöss och andra blad sugande insekter, liksom lopp skalbaggar, solros skalbaggar och tistel larver. De flesta av dessa skadedjur kan styras med insekticida tvålar, biologiska kontroller eller genom införandet av rovinsekter.

Palestriped Flea Beetle

Den Palestriped loppan är endast ca 1/8 tum lång och glänsande svart med två vita ränder på ryggen. Palestriped lopp skalbaggar hoppa och röra sig mycket snabbt. De tuggar små hål i bladen, vilket skapar en spetseffekt. Lopp skalbaggar gör mest skada på unga solrosor, och insektsbekämpning tvålar är ineffektiva mot sina hårda kroppar. Bruka jorden i slutet av vintern för att döda någon övervintring larver och låg flytande rad täcker över jorden omedelbart efter plantering att förebygga lopp skalbaggar från att invadera unga solrosor. Ta bort flytande rad täcker när solrosor står 12 inches hög eller när temperaturen stiger över 23,9 grader C. Bekämpningsmedel är också effektivt mot loppor skalbaggar.

solros Skalbaggar

Solros skalbaggar likna Koloradoskalbaggar, men inte livnära sig på potatis. De är 1/4 till 1/2 tum lång som vuxna. De har rödbruna huvuden och krämfärgade vingar med mörka markeringar. Både larv och vuxna äter blad och kan orsaka omfattande skador. Vuxna solros skalbaggar äter bara marginalerna på bladen, medan larven äta Buckshot hål under bladen. Handplockar solros skalbaggar och släppa dem i en hink med såpvatten eller spraya dem med bekämpningsmedel. Rovinsekter, såsom lacewings, nyckelpigor och stinker buggar förstör både ägg och larver.

tistel Pillar

Tistel larver är larven målade dam fjärilar. Dessa larver växa till 1 1/4 inches lång, är svart eller brun med en guld rand ner varje sida och har en ryggar. Tistel caterpillars munch bladen, snabbt defoliating solrosor i stora mängder. De kan lämna fina banor eller svart fekal pellets på bladen. Dra av larver hand och förstöra alla ägg eller chrysalids på undersidan av bladen, eller spraya bladen med bacillus thuringiensis. Detta naturligt förekommande bakteriell sjukdom organism förstör magslemhinnan av larver, som orsakar död av svält.

head chewers

Flera vivlar, larver och malar lägger sina ägg på fröställningar, orsakade omfattande skador på solrosfrön. Bruka tomt på hösten eller vintern dödar övervintrande insekter. Växt solrosor senare under säsongen om du har haft problem med fluglarver eller vivlar och rotera där du växer solrosor så att de inte växer i samma utrymme varje år. Bekämpningsmedel kommer att kontrollera dessa insekter, men prova andra metoder först om du planerar att äta solrosfrön.