skrumplever hund symptom

Hur man behandlar hund diabetes naturligt

Hur man behandlar hund diabetes naturligt


Diabetes, ett tillstånd där kroppen har svårt att bryta ner och bearbeta socker, är obotlig och potentiellt livshotande. Diabetes påverkar djur på liknande sätt som det sätt på vilket det påverkar människor: det orsakar problem bibehålla vikt, dålig cirkulation, blindhet och andra symptom, och om det inte kontrolleras adekvat, kan det orsaka koma och även död. Den goda nyheten är att du kan kontrollera diabetes i ditt husdjur, och du kan göra det naturligt.

Instruktioner

1 Administrera insulin som ordinerats. Sluta inte. Din hund kommer att dö utan det. Stegen nedan är utformade för att underlätta din hunds symptom och minimera hans beroende av mediciner, men du kan aldrig eliminera insulin. Med din veterinär råd och stöd, kan du kanske att justera dosen, men försök inte detta på egen hand.

2 Växla din hund till en hemlagad diet med låg fetthalt och hög halt av protein, fiber och komplexa kolhydrater. I en stor stockpot, koka 8 dl vatten. Tillsätt 6 koppar brunt ris och 6 koppar hackade grönsaker. Täck och koka tills vattnet absorberas. Börja med halv timme och kontrollera varje halvtimme tills riset är klart. I en stekpanna, brun hackat kött. Du kan behöva göra detta i två eller tre omgångar. När du är klar, blanda in i ris-och grönsaksblandning. Servera i två lika stora portioner två gånger dagligen (morgon och kväll), samma delar som du har matat din vanliga hundmat. Håll blandningen i kylskåp.

3 Lägg hälsosamma ämnen för att stödja din hunds naturliga processer som äventyras av diabetes. Tillsätt några droppar av äppelcidervinäger dagligen till din hunds vatten för att öka effekten av din hunds medicinering. Kanel kan också hjälpa hundar med diabetes. Det fungerar genom att ersätta insulin i blodet. Du kan strö lite över din hunds mat varje dag, men inte så mycket att det blir ditt husdjur av lukten. Tillsätt några droppar av grapefruktjuice varje dag för att kontrollera din hunds vikt, eftersom det bidrar till att främja viktminskning.

4 Överväg att lägga örter för att lindra specifika symtom. Brännässlor tjänar till att styra trötthet och dålig aptit. Bockhornsklöver är för trötthet och viktminskning. Använd olivblad för blodtryck och glukoskontroll. Bejak är en ört som kan hjälpa till med att styra onormal urinering. Bejak har naturliga egenskaper som kan bidra till att minska förekomsten av blodsocker. Karela är en ört som kan stimulera bukspottkörteln att producera mer insulin och förbättra utnyttjandet av mat i magen. Gurmar tros styra onormal urinering och stimulerar bukspottkörteln att utsöndra insulin i rätt proportioner.

5 Lägg till vitamin C och E för att öka din hunds immunförsvar.

Hur man lindra hund allergier

Hur man lindra hund allergier


Mat, insekter, luftburna partiklar och kontaktallergen kan alla orsaka allergiska reaktioner hos hundar. Livsmedels allergiska symptom är öroninfektioner och tass slickande och kan utvecklas plötsligt. En loppa allergi är ett svar på loppsaliv och är den vanligaste av alla hund allergier. Den kännetecknas av kliande, röda knölar på din hunds botten, basen av svansen, magen och ljumske områden. Luftburna allergener inkluderar pollen, mögel och gräs. Symtomen är oftast säsongsbetonad och omfattar ansikte gnugga, öron repor eller infektion, och tass och mage slicka. Kontakta allergier kan börja plötsligt påverkar fötter, magen och huvudet.

Instruktioner

1 Identifiera vad som orsakar din hund allergisk reaktion. Be din veterinär att göra allergitester.

2 Håll en dagbok av din hunds symptom om allergitester är inte ett alternativ. Inklusive när och var reaktioner inträffar eller förvärras är viktigt. Registrera alla mat och godsaker som du ger din hund.

3 Starta din hund på en eliminering diet om du misstänker att en livsmedelsallergi men är osäker på den specifika skyldige. Noggrant registrera dina resultat och göra gradvisa förändringar.

4 Välj rätt loppa medicinering för din hund om du misstänker en allergisk. För att stoppa loppa reproduktionscykel måste medicinering baseras på hundens nuvarande storlek och vikt. Behandla ditt hem och trädgård, liksom.

5 Håll din gräsmatta kort om du tror luftburna allergener som pollen orsakar problemet. Överväga att ta bort några höga pollen blommor eller buskar i din trädgård. Om din hund är utsatt för en misstänkt allergen, bada eller skölj honom snabbt.

6 Bada din hund med en medicinskt schampo två gånger i veckan om du tror att hon lider av en kontaktallergi. Du kan behandla hot spots med receptfria kortisonkräm. Kontaktallergier är den minsta gemensamma av hund allergier.

Hur man behandlar en koka på en hund

Hur man behandlar en koka på en hund


Bölder utvecklas på hundar av olika skäl. En bakterie på huden finner sin väg in i porerna i huden, igensättning dem och utvecklar kokar. Ett annat skäl är Demodex canis, en parasit som finns i hårsäckarna. Om inte koka är runt hundens anus i sina öron eller ögat, kan du behandla koka hemma. Hem behandlingar kräver lite mer än en resa till din lokala djuraffären.

Instruktioner

Goodwinol för Demodex canis

1 Applicera en halv tsk goodwinol koka.

2 Använd fingrarna för att gnida salvan i koka och omgivande hud.

3 Upprepa behandlingen en gång om dagen. Prata med din veterinär om varaktigheten av ansökan. Beroende på din hunds symptom kan behandlingen variera från ett par dagar till ett par veckor.

Komprimerar från Bakteriella infektioner

1 Blöt en ren trasa i varmt vatten för att skapa en kompress. Gör inte vattnet så varmt det kommer att skålla din hund. Om vattnet är för varmt för dig, är det för varmt för hunden.

2 Applicera komprimera koka i 5 till 10 minuter åt gången. Håll den mot koka med fast tryck. Under denna tid, lugna din hund genom att klappa och prata med honom.

3 Upprepa komprimerar en gång var sex till åtta timmar att dra pus på ytan av koka. Detta hjälper koka öppna sig och avlopp.

Rengöring av en öppen Koka

1 Koka en kopp kranvatten i en liten kastrull. Ta bort kastrullen från värmen.

2 Blanda i 10 droppar blomma och 10 droppar johannesört. Rör om att kombinera.

3 Blanda i 1/4 tsk Iodised salt. Rör om för att lösa upp.

4 Fyll en spruta med saltblandningen. Spruta blandningen in i den öppna koka. Detta hjälper till att städa koka och håller den öppen.

5 Applicera en varm kompress till platsen två till tre gånger om dagen. Applicera saltblandningen efter varje kompress.

Kan jag ge min hund Allegra för allergier?

Kan jag ge min hund Allegra för allergier?


Allegra är varumärket för fexofenadin, en typ av antihistamin. Även en populär allergi botemedel för människor, bör Allegra inte ges till hundar. Det finns en mänsklig over-the-counter antihistamin som har hjälpt till med hund allergier, och det är Benedryl (difenhydramin). Som en allmän regel, inte ger någon medicin för din hund tills du har talat med din veterinär.

Varning

Om en hund har fått Allegra, ringa en veterinär eller husdjur giftcentral omedelbart. Symptom på intag varierar och kräkningar, yrsel, andningsproblem och förvirring. Lämna aldrig Allegra ut där en hund kan få fatt i bollen. Som små barn, hundar har en tendens att svälja något.

Behandling

Om en hund sväljer Allegra, måste den kräkas omedelbart. Om hunden redan har kräkts, behöver du inte att framkalla mer. För att framkalla kräkning, ge en tesked av väteperoxid för varje 4,54 pund att hunden väger. Upprepa var 15 minut tills hunden äntligen kräks. "Hundägare hem Veterinary Handbook" (Debra M. Eldredge, DVM, et al., 2007) rekommenderar promenader med hunden långsamt att framkalla kräkning.

överväganden

Allergiproblem hos hundar kan variera från bee sting allergier mot pollenallergi. Detta behöver behandling av en veterinär. För nödsituationer kan Benedryl hjälpa. Doseringen är 2 milligram för varje pund som hunden väger. Enligt "Pillret Book Guide till medicinering för din hund och katt" (Kate AW Roby, VMD, et al., 1998), vanliga biverkningar mindre frekvent urinering och dåsighet och ökad törst på grund av muntorrhet.

andra droger

En annan människa OTC som kan vara dödlig för hundar är Claritin. Andra antihistaminer som är säkra för hundar är klemastinfumarat (varumärke Travist), hydroxizin (varumärke Atarax) och klorfeniraminmaleat (varumärke klor-Trimeton). Det är viktigt att dessa läkemedel inte innehåller koffein, alkohol, acetaminofen eller paracetamol, som kan skada hundar.

Fungera

Antihistaminer som Allegra fungerar bra i människor eftersom histaminer är den huvudsakliga orsaken till inflammation, klåda och andra allergiska symptom. Enligt Mar Vista Animal Medical Center, inte histaminer inte spela en stor roll i att orsaka allergier hos hundar, så det är därför endast ett fåtal antihistaminer kan lindra en hunds symptom.

Vad är det normala leverenzymnivå i en hund?

Vad är det normala leverenzymnivå i en hund?


En hund lever har många ansvarsområden: att bryta ner gifter innan de kommer in i kroppen, ta bort slaggprodukter från blodet, lagra energi och ge blod förmåga att koagulera. Medan levern är oerhört elastisk - den kan fortsätta att fungera även efter stora delar har tagits bort - nivåerna av enzymer som finns i denna kritiska organet kan fungera som en mätare på din hunds hälsa.

Fem nyckelenzym

En typisk lever blod panel som drivs av en veterinär returnerar värden på enzymer, proteiner och annat som finns i levern. Av dessa värden, de fem särskilda enzymer är mest betydande för att nå en diagnos. Om förhöjda utöver de normala värdena kan de indikera leversjukdom eller misslyckande. De fem enzymer är alaninaminotransferas (ALT), aspartataminotransferas (AST), alkaliskt fosfatas (ALKP), serumbilirubin och Gamma glutamyltransferas (GGT).

Normala enzymvärden

De normala enzymnivåer som anges nedan är hämtade från Merck Veterinary Manual. Varje värdeintervall anges i enheter per liter (u / L) eller milligram per deciliter (mg / dl). ALT: 8,2-57 U / L AST: 8,9-49 U / L ALKP: 10,6-101 u / L Serum Bilirubin: 0,1 till 0,6 mg / dl GGT: 1,0-9,7 U / L

Symtom på leversjukdom

En mängd olika symptom är associerade med leversjukdom. De kan innehålla en sådan vag beteende som kräkningar, diarré, feber och viktförlust; allvarligare symtom kan inkludera anorexi, magsår, nedsatt hjärnfunktion, onormal koagulering, gulsot, uppbyggnad av vätska i buken, producerar onormalt stora mängder av urin, ökad törst, eller en onormalt förstorad lever eller onormalt liten levern. Dessa allvarliga symtom förekommer ofta i de senare stadierna av leversjukdom, vilket gör tidig diagnos ännu mer kritisk, särskilt eftersom enzymnivåerna kan normaliseras i slutet av sjukdomen. Merck Veterinary Manual listar tecken på nedsatt hjärnfunktion på grund av leversjukdom som "kretsande, huvud pressning, planlös vandring, svaghet, ataxi [ostadig eller svindlande rörelse], blindhet, ptyalism [överdriven saliv], aggression, demens, kramper och koma. "

Din hund normala nivåer

Särskilt som din hund åldrar, är det viktigt att känna till dess normala leverenzymnivåer. Många veterinärer har omfattande "ledande paneler" som de kan köras på ditt husdjur, som kommer att omfatta leverenzymer. Värdet ligger i att kunna jämföra nivåerna i en hälsosam husdjur i jämförelse med en utveckling av leversjukdom. Om din hund är genomgående på den nedre änden av skalan, kan det vara viktigt att hitta nummer plötsligt i den övre änden. Tidig diagnos och behandling, oavsett din hunds ålder, är kritisk.

Behandling

Om din hund utvecklar leversjukdom, kommer din veterinär sannolikt vill arbeta med dig mot att hitta en bakomliggande orsak. Medan leversjukdom kan utvecklas på egen hand, är det värt att upptäcka roten av problemet snarare än att bara behandla symptomen. Balansera elektrolyter och syror och baser är vanlig behandling, som är näring passar din hunds symptom. När ingen annan orsak kan hittas, fokuserar behandlingen på att bromsa sjukdomar och hålla komplikationer under kontroll.

Hur man Stöd en hund med en bränd mun

Hur man Stöd en hund med en bränd mun


Att veta orsaken till din hunds mun brännskador kan göra skillnaden mellan att gissa om ett botemedel och diagnostisera sjukdomen för snabbare behandling. Hundar är underbara kamrater, men när ur ägarens syn de kan utlösa förödelse genom att tugga sladdar, välter kemiska flaskor och intag av varma vätskor. Sådana beteenden kan orsaka lindrig till allvarliga mun brännskador och ett antal allvarliga tillstånd. Att ge rätt stöd till en hunds mun bränner genom veterinär samråd och at-home metoder kommer att bidra till återhämtningen och öka komforten.

Instruktioner

1 Räkna ut källan bränningen genom att titta på din hunds beteende och titta runt ditt hus för tuggas sladdar, spillts rengöringsmedel eller heta vätskor din hund kan ha uppstått. Rapportera detta till veterinären.

2 Övervaka din hunds symptom. Blåsor och rodnad representerar en ytlig, första gradens brännskada. En svullen tunga, minskad aptit, dreglande, krafsande munnen och ökad svälja normalt tyder på en värme eller kemiska brännskador. Andningssvårigheter, hjärtklappning, kramper, chock och brännskador runt utsidan av munnen indikerar elektriska brännskador. Elektrisk stöt kan orsaka hjärtstillestånd och död. Frätskador kan leda till förbränning i matstrupe och magsäck.

3 Ring din veterinär för att förklara symptomen och be om råd om hur man hjälpa hunden. Ta med din hund till veterinär omedelbart om symtomen förvärras eller om din hund har andra eller tredje gradens brännskador indikeras av svullnad, förlust av päls, bränna sår eller förkolnade eller vitnade huden eller runt munnen.

4 Lägg hunden på sin sida. Spola hundens mun ut med cupfuls av kallt vatten i 20 minuter för att lugna munnen och för att minska mängden kemiska eller första graden ytliga värmebrännskador. Applicera en kall kompress för första gradens brännskador runt munnen.

5 Täck brinner runt munnen med en non-stick bandage eller förband. Följ veterinär instruktioner om att tillämpa aktuella salvor, ändra förband och ge receptbelagda läkemedel såsom antibiotika.

6 Feed mjuk hundmat och kallt vatten eller en slurry av mat genom en matningsslang till hundar med ytliga brännskador, baserat på veterinär rekommendationer.

Varför en hund Håll Chewing svansen upp genom sin Butt?

Varför en hund Håll Chewing svansen upp genom sin Butt?


Hundar brukar använda sina tänder som en del av det dagliga grooming. Detta innebär ofta mycket snabba tuggliknande rörelser vid svansroten och dra i alla tovigt hår med tänderna. Detta kan göras en gång eller flera gånger per dag, beroende på hunden. Men om hunden plötsligt börjar tugga runt svansen mycket mer än vanligt, han behöver läkarvård.

Enligt Tail

Om hunden tuggar under svansen runt ändtarmen, då han kunde ha påverkat anala körtlar. Hunden kommer också att "scoot" eller dra hans bakkanten på mattan eller gräs, hans hind tassar från marken och frambenen gör allt arbete. Enligt veterinären guide till din hunds symptom, kan oförändrade hanhundar utveckla smärtsamma utväxter på detta område. Hunden kommer att slicka och tugga för att städa upp blodet.

Revorm

Även om smittsam svampinfektion ringorm är inte kliande att börja med, eftersom det fortskrider alla runda kala fläckar får kliande. Hundägaren hem Veterinary Manual anteckningar som ringorm första lägger sig på ansikte, tassar och svans av en hund innan sprida sig till andra delar av kroppen. Kontrollera hunden för runda kala fläckar.

parasiter

Den ändtarmen är en varm plats på hunden, perfekt för löss, loppor och andra parasiter. Hundar som går efter en loppa ofta blotta sina tänder innan tugga på klådan. Men om en hund scooting och tugga runt svansen och inte ha påverkat anala körtlar eller rektala tumörer, kontrollera vad som ser ut som risgryn runt hans ändtarm, svans och bakben. Detta är tecken på en bandmask angrepp.

kuperad svans

Dockning är det praxis att skära av en hunds svans, ben och alla. Dockning en hundens svans är olagligt i många länder, men fortfarande lagligt i USA. Enligt Världssmådjurs Veterinary Association, är en av de komplikationer som kan komma från dockning felaktig läkning, som orsakar otrolig klåda från rumpan till den återstående svansstumpen. Hunden kan öppna upp huden och bli infekterade. Smärtsamma utväxter som orsakas av ärrvävnad kan också resultera.

Vana

Om det inte finns några medicinska skäl till varför hunden håller ständigt tugga eller slicka på svansen eller runt basen av svansen, då han har utvecklat ett tvångsmässigt beteende eller dålig vana. Handlingen att tugga blivit njutbart. ASPCA rekommenderar ger dessa hundar mer motion och mer interaktion med sina ägare för att distrahera dem från svans tugga.

Biverkningar av Soloxine

Biverkningar av Soloxine


Hypotyreos är inte ett villkor som är exklusiva för människor; den autoimmuna sjukdomen är ganska vanligt hos hundar också. Oförklarlig viktökning, trötthet och torr hud kan vara tecken på att din hund har utvecklat en underaktiv sköldkörtel, vilket kan leda till övervikt eftersom sköldkörteln styr ämnesomsättningen. Ett enkelt blodprov kommer att avslöja för din veterinär om sköldkörteln tillskott är nödvändigt. Han eller hon kan ordinera Soloxine, som kan hjälpa till att lindra din hunds symptom. Tyvärr, liksom många mediciner, är Soloxine inte utan dess biverkningar.

Vad är Soloxine?

Soloxine är varumärket för levotyroxin, och är speciellt framtagen för att behandla hypotyreos hos hundar. Soloxine är ett receptbelagt läkemedel som tillverkas av Virbac och endast tillgänglig genom en legitimerad veterinär. Soloxine framställs i tablettform; innehållande en syntetisk dos av kristalliserad levotyroxinnatrium, även känd som L-tyroxin.

Beteendeförändringar

Din hund kan uppleva förändringar i beteende samtidigt som Soloxine. Till exempel, finns det en möjlighet att hyperaktivitet kan inträffa på grund av ökad stimulering av sköldkörteln. Denna förändring är vanligtvis bara tillfälligt, och ofta försvinner när medicineringen justeras. Ytterligare blodprover kommer att avgöra om din hund får för mycket Soloxine. Om så är fallet, kommer doseringen av läkemedlet minskas.

Ökad hjärtfrekvens

Ökad hjärtfrekvens är alltid en möjlighet när du tar mediciner som ger energi sköldkörteln. Ibland racing hjärtslag kan följa utmattning och flämtande. Detta gäller särskilt i äldre hundar, och de som redan har en diagnostiserad hjärtfel. Det är viktigt att notera att om din hund tas Soloxine, måste han kontrolleras regelbundet av en betrodd veterinär. För mycket Soloxine kan orsaka hjärtkomplikationer, och blodprover krävs rutinmässigt när börjar medicinen för att bestämma dos som är bäst för ditt husdjur.

Törst och urinering

Överdriven törst och urinering oftare än vanligt kan vara ett tecken på att din hund tar en dos av Soloxine som är olämpligt för hans tillstånd. Det är viktigt att rådgöra med din veterinär, och rapportera eventuella förändringar som din hund kan uppleva efter att starta en ny medicin regemente. En ökad frekvens i urinering, och spendera mer tid på vattenskålen än vanligt är en bieffekt av alltför mycket Soloxine. Situationen måste åtgärdas omedelbart före en komplikation såsom uttorkning sätter in.

Saknas en dos

Om du har glömt att ge din hund sin dagliga dos av Soloxine, ge den till honom så snart som du kommer ihåg. Men, är det viktigt att notera att du aldrig ska "dubbla upp" på medicinering. Annars riskerar du av levotyroxin överdos. Det är också viktigt att komma ihåg att i likhet med andra droger, Soloxine bör inte tas tillsammans med andra mediciner, även om de är över disk, utan att först konsultera din veterinär.

Hur Feed Beagle Valpar

Hur Feed Beagle Valpar


Beagles är ökända för sina stora aptit, vilket kommer att framgå även som unga valpar. På grund av deras enorma aptit, beagles är benägna att bli feta, enligt National Beagle Club of America. Beagles kan också ha hjärtproblem, så övervikt sätter extra belastning på hjärtat, enligt "veterinärernas Guide till din hunds symptom." En beagle valp livsmedelsbehov förändras när det blir äldre. När de är ett år gamla, de kan matas så ofta som en vuxen beagle.

Instruktioner

1 Välj den högsta kvalitet torr och konserverad valpfoder som du har råd. Konserver är upp till 75 procent vatten och bör endast användas som en toppning för att förbättra smaken av torrfoder. Beagle mat bör innehålla minst 24 procent protein och högst 18 procent fett, enligt "Beagles: er glada, friska Pet." Beaglevalpar är oftast inte avvanda tills de är minst åtta veckor gammal. Alla beagle valp yngre än sju veckor kan ha svårt att tugga torrfoder och kan försöka svälja det hela, så använd konserver övervägande.

2 Mata beagle valp måltider bara av en matskål för hundar. Beaglevalpar kommer snart att bli en stor olägenhet om de får tigga vid borden medan människor äter. Det är lättare att inte låta dem komma in i vanan att tiggeri i första hand. Behandlar kan ges för hand under träning eller spelsessioner.

3 Håll dig till ett schema för utfodring. Detta ger inte bara valpar den näring de behöver, men bidrar till att reglera sina tarmar. Valpar under åtta veckor gammal behov av att äta fyra gånger om dagen. Foder två eller tre gånger om dagen tills valpen är 12 veckor gamla, beroende på veterinärens råd för just valp. Med 12 veckor, ska valpen ha två måltider per dag. Eftersom beaglar är så livsmedel älskande, är det bäst att mata dem två gånger om dagen i stället för bara en gång om dagen så att de inte går att söka eller tigger mat.

4 Ge behandlar när beagle valp tjänar dem om gott uppförande. Hugga upp några långa godsaker i lagom stora bitar. Mat är en bra motiverande verktyg att använda samtidigt lära dina beagle nya kommandon. Bara ta ut dessa behandlar när du tränar. Fråga din veterinär vilka behandlar är lämpliga för just din beagle.

Urinretention och förhöjda leverenzymer hos hundar

Urinretention och förhöjda leverenzymer hos hundar


Urinretention och förhöjda leverenzymer är symptom på ett antal villkor hos hundar. Några av dessa, såsom tandproblem kan vara enkla att åtgärda. Men andra möjliga orsaker, såsom leversjukdom, kan vara dödlig. Därför är det viktigt att diagnostisera orsaken till din hunds symptom så snabbt som möjligt för att ditt husdjur får rätt behandling.

Identifiering

Urinretention uppstår när en hund har svårt att klara sin urinblåsa. Ditt husdjur kan göra frekventa försök att urinera, även om den inte producerar något. Sina tarmar kan också bli utspänd som ett resultat av vätskeretention. Detta kan tyckas vara en plötslig viktökning. Förhöjda leverenzymer är svårare att diagnostisera och kräver provning av en veterinär för att diagnostisera. Symtom på förhöjda leverenzymer inkluderar viktminskning, gulsot, ökad törst och letargi.

Betydelse

Urinretention och förhöjda leverenzymer är både symptom på underliggande tillstånd. Båda kan vara potentiellt allvarliga och bör veterinär uppmärksamhet så snart som möjligt. En hund med urinretention kan vara i en mycket smärta, vilket kan leda till chock och död. Förhöjda nivåer av leverenzymer kan orsaka irreparabla skador på flera organ i kroppen och skapa obehag. De två symptom tillsammans kan tyda på avancerad leversjukdom, som måste behandlas omedelbart.

orsaker

Vart och ett av dessa symtom kan orsakas av olika förhållanden. Urinretention indikerar vanligtvis en blockering i urinvägarna, en tumör eller en ryggmärgsskada, enligt Vet Connect. Förhöjda leverenzymer kan orsakas av leversjukdom, vilket kan bero på bakteriella infektioner, äta giftiga ämnen eller med raser såsom Highland terrier, en genetisk disposition för sjukdomen. De två symptom tillsammans skulle kunna vara ett tecken på buktrauma, och urinretention kan ske vid de mycket sena stadier av leversjukdom.

Förebyggande / Lösning

I de flesta fall kan urinretention lösas genom fixering av orsaken till problemet. Till exempel kan veterinärer infoga en kateter för att trycka blockeringar tillbaka in i urinblåsan. Leversjukdom kan inte botas, men det kan hanteras med medicinering och kostförändringar. Låga proteindieter rekommenderas för hundar med leverproblem och vissa tillägg, såsom mjölk tistel, kan hjälpa till med leverfunktion, enligt Shaun Messonier, DVM.

expert Insight

Dr Fleming i Sherwood Animal Clinic i Regina, Saskatchewan, Kanada, konstaterar att urinretention kan förekomma i sena stadier av leversjukdom på grund av nivåerna av ammoniak i blodet. Som leverfunktion minskar nivåerna av ammoniak i hundens systemet uppgång och mängden urea hunden producerar nedgångar. Detta sker vanligtvis efter 60 procent till 70 procent av leverfunktion har förstörts, dock, så det är viktigt att söka veterinär uppmärksamhet så snart som möjligt om du tror att din hund har leverproblem.