skillnad på thong och string

Skillnader städerna och på landsbygden Livsstil

Skillnader städerna och på landsbygden Livsstil

Skillnader städerna och på landsbygden Livsstil

När beslut fattas om att bo och vilken typ av livsstil är rätt för dig, det finns många faktorer att ta hänsyn till, till exempel sysselsättning, social interaktion och hälsa. Stads- och landsbygds livsstil varierar otroligt sätt och individer måste göra ett val mellan de två baserat på vad de vet om sig själva och vad för slags livsstil de åtnjuter.

Fritid

Aktiviteter och fritidsaktiviteter varierar kraftigt beroende på om du bor i en urban eller lantlig miljö. När de bor på landsbygden, beroende på vilket land du befinner dig i, det finns en mycket större mängd av utomhusaktiviteter som ansluter med naturen, såsom promenader, vandring, camping, simning, kajakpaddling, skogar, vingårdar och trädgårdsskötsel. Däremot tätorter ger en mer varierat utbud av affärer, nöjen och kultur, som museer, konstgallerier, biografer, kaféer, restauranger, nattklubbar och detaljhandel.

Påfrestning

De komplexa krav att leva i en urbana platser miljö ökad stress på individer och påverkar deras emotionella välbefinnande. Många människor befinner sig upplever ensamhet och isolering i stora städer, som forskning visar oss kan leda till psykiska problem. I en studie publicerad i "The British Journal of Psychiatry" 2004, Dr. Kristina Sundquit och kollegor upptäckte att män och kvinnor som lever i tätorter upplevde högre frekvens av depression och psykos än deras urbana motsvarigheter. De viktigaste faktorerna som gjorde stadsbor är mottagliga för depression bodde ensam, invandrarstatus och utbildningsnivå. Sociala nätverk, samhällets stöd och har lokala vänner gör landsbygden lever ett bättre val för att stödja stress.

Hälsa

Det finns belägg för att människor som bor i lantlig miljö, jämfört med deras urbana motsvarigheter, är friskare och uppleva bättre livskvalitet. I en storskalig studie publicerad i "The Journal of Epidemiology och Community Health" 2006 av den nederländska institutet för Hälso- och sjukvårdsforskning, fann forskarna att mer grönområden var i en persons miljö, desto bättre är deras hälsa var. Detta var mest sant för äldre och ungdomar, vars hälsa svarade störst genom att ha mer grönområden i omgivningarna. Landsbygdsmiljö stöder hälsa bättre än stadsmiljöer, och personer som berörs om deras fysiska välbefinnande kommer att gynnas av landets livsstil.

Sysselsättning

När söker arbete, kommer det att vara mest utmanande när utforska landsbygden. Brist på ekonomiska mångfald innebär att det är svårt för många människor att hitta arbete, och de ofta känner sig tvungna att hålla jobb de ogillar grund av att ha några andra alternativ. Medan fattigdom är högre i städerna än på landsbygden, de som upplever fattigdom på landsbygden är ofta dålig för mycket längre tidsperioder. Dessutom är det mycket svårare för etniska minoriteter att finna arbete på landsbygden jämfört med städerna.

Utbildning

En av de största orsakerna till människor som lämnar landsbygden förutom arbetssökande är att främja sin utbildning genom tertiary institutioner. Varje år tusentals ungdomar flockas från små städer och från landsbygden att leva i städer och delta högskolor och universitet. Vissa stadskärnor kan köra högskolor som erbjuder högre utbildning, och folkbildningsarbete ger studenterna möjlighet att leva på landsbygden under studietiden. Men städer ger ofta ett mycket större utbud av kurser och möjligheter att studera och främja sin karriär.

Skillnad mellan kanel och kanelbark extrakt

Skillnad mellan kanel och kanelbark extrakt

Skillnad mellan kanel och kanelbark extrakt

Skillnaden mellan kanel och kanelbark extrakt är i användning och förberedelser. Kanel är allmänt tillgänglig som kanelstänger eller mals till ett pulver. Kanelbark extrakt är en koncentrerad form av kanel, och kan hittas som en vattenhaltig eller alkoholisk beredning eller i kapselform.

Skörd kanelbark

Kanel härleds från den inre barken av flera träd från släktet Cinnamomum. Det erhålls genom att skrapa bort det yttre bark och lossa den inre barken, som lämnas att torka. Långa kanel remsor av den inre barken krypa in rullar som de torkar. Dessa kanelstänger, eller en mark version, finns att köpa i livsmedelsbutiker används i matlagning och bakning.

Extraktion

Vad som kallas kanelbark extrakt är ett slagord för ett antal preparat som skiljer växtmaterialet kanelbark från dess växtbeståndsdelar. Till exempel, separerar alkohol de fettlösliga föreningar från kanelbark i alkoholen. På samma sätt, kanel extraherades i vatten separerar vattenlösliga föreningar. Extraction minskar kanelbark till sina växtkemikalier.

Standardisering

Kanel bark extrakt som marknadsförs som alternativ medicin ibland standardiserade, även om detta inte är fallet för alla extrakt. Standardisering är en process genom vilka föreningar är gjorda för att ha samma konsekvent dosering och samma potens. Extraktet får standardiseras till en viss procentandel av flavonoider, kanelaldehyd eller annat växt kemikalie. Kanel används för matlagning och bakning typiskt är inte standardiserad.

Hälsofördelar

Båda kanelbark extrakt och kanel används i forskning. Det är tidig bevis för att vattenlösliga kanelextraktet, som är hög på antioxidanter, kan vara till nytta för patienter med diabetes eller blodsockerproblem, med risk för hjärtsjukdomar och cancer. Kanelpulver, när det blandas med andra örter, har studerats för colon irritabile.

Skillnader mellan kalla och varmvalsade stålstänger

Skillnader mellan kalla och varmvalsade stålstänger


Kallvalsning och varmvalsning är två metoder för bearbetning av stål. Båda innebär att klämma stål mellan två eller flera rullar, som förlänga och tunna stora bitar av metall. Skillnaden mellan de två metoderna är i den använda temperaturen och det slutliga resultatet av den rullande, inklusive styrka, flexibilitet och finish stålet.

Temperatur

En skillnad mellan varmvalsning och kallvalsning är i namnen. Varmvalsning sker vid högre temperaturer och kallvalsning vid lägre. Kallvalsning sker vid rumstemperatur. Den "heta" i varmvalsning är inte bara en lite varm, men tillräckligt varma för att påverka metallens struktur. Detta är ungefär 816 grader Celsius. Denna värme gör att metallen blir grov, eller "skala." Det orsakar också det att omkristallisera, vilket betyder att molekylerna ordna på grund av värmen, och när stålet svalnar, gör denna omlagring metallen skiljer sig från före upphettning.

Styrka

Jämfört med kallvalsade stänger, varmvalsade stänger är mjukare. Kallvalsningsprocessen fungerar den metall, vilket gör det extremt svårt. Omkristallisationen under varmvalsning gör stålet något mjukare; det fortfarande är stål, men, och mycket hårt i jämförelse med andra material.

Flexibilitet

Varmvalsade stänger är mer flexibla än kallvalsat stål. Detta beror på att de är något mjukare. Kallvalsat stål tål mer att arbeta från en metall smed, dock. Varmvalsat stål kan vara mer flexibel, men den kan inte ta så mycket stam. Processen att arbeta metallen kan orsaka varmvalsat stål för att bilda sprickor om det går på för länge. Detta gör varmvalsat stål bättre för projekt med mindre uppmärksamhet som behövs och kallvalsade bättre för detaljerade verk.

Färg

Det finns skillnader i utseende varm och kallvalsat stål. Kallvalsade metall är en grå färg, färgen på själva metallen. Varmvalsat stål får en blåaktig färgton på grund av värmen. Värmen gör att stålet omkristallisera och introducerar mer syre, vilket orsakar en kemisk reaktion som kallas oxidation. Denna blå färg är oxidationen.

Struktur

Värmen påverkar även texturen av stålet. Den blå oxidation och skalning från värmen gör varmvalsat stål grövre jämfört med kallvalsade. Eftersom kallvalsat stål inte genomgår dessa processer, är det mjukare vid beröring och blankare utseende.

behandlingar

Kallvalsat stål tar behandlingar såsom galvanisering och kemisk måla bättre än varmvalsat. Detta beror på att de behandlingar som ansluter sig till själva metallen. Varmvalsat stål har skiktet av oxidation på den, förhindrande kemikalierna från att nå metallen. För att kemiskt färg, sporra eller på annat sätt behandla stål måste denna oxidering tas bort.

Vad är skillnaden mellan en Thong och en stringtrosa?

Vad är skillnaden mellan en Thong och en stringtrosa?


Uttrycken, "rem" och "g-string", båda används för att beskriva liknande typer av underkläder. Även om vissa hävdar att villkoren är utbytbara, det finns subtila skillnader mellan de två.

stringtrosor

En rem är en typ av underkläder konstruerade för att ha minimal täckning av skinkorna. Framifrån, är en rem nästan identisk med en bikini botten. Från baksidan, är en rem trosor en remsa av tyg som bärs mellan skinkorna.

G-strängar

En G-sträng är faktiskt betraktas som en typ av rem. Den består av en triangulär kil av tyg i fronten, och en sträng eller tunn elastisk remsa i ryggen som sitter mellan skinkorna.

skillnader

Den mest anmärkningsvärda skillnader mellan en rem och en g-string är synliga bakifrån. En rem kommer att ha en remsa av tyg, vanligen åtminstone en tum bred, på varje sida, och en liten, tyg triangeln längst upp bak. En G-sträng är mycket tunnare än en rem, och bandet av textil längs midjebandet och mellan skinkorna kommer att vara en "sträng" eller enbart ett gummiband.

fördelar

Den praktiska skäl att bära antingen en rem eller en G-sträng är att minska synliga trosor linjer, som är kanterna av en kvinnas underkläder som kan visa genom figursydda kläder. Eftersom badskor och G-strängar är utformade med lite tyg, det finns färre linjer syns igenom.

Rolig fakta

År 1981, en underkläder företag Fredericks av Hollywood populariserade rem som ett måste ha objekt av underkläder för kvinnor, och kallade det "Knappa Panty".

Skillnader mellan lime och citronjuice

Skillnader mellan lime och citronjuice


Citroner och lime verkar mycket lika förutom deras färg. Deras juicer kan också likna förutom färgen på flaskan. Båda juicer är också fettfri. Även om dessa två fruktjuice kan likna deras subtila skillnader är saftigare berättelsen. Deras skillnad börjar med där de har sitt ursprung. Limefrukter har sitt ursprung i Sydostasien och citroner i Kina eller Indien, enligt WHFoods.

Citronsaft är mer Tart

En studie från NIH fann att citronsaft har något mer citronsyra än limejuice. Citronsaft innehöll 1,10 g per uns, medan limejuice innehöll 1,06 g per uns. Båda är bra källor av citronsyra, vilket bidrar till att rena njurar och förhindrar njursten, enligt TheJuicingCafe. Citronsyra sägs också att bli av uppblåsthet och används vid behandling av alkoholism och för detox-behandlingar.

Limefrukter är mer näringsrik

Limejuice har högre näringsvärde än citronsaft. Limejuice har högre halter av kalcium, järn, fosfor, vitamin A, C-vitamin och folat, enligt Diffin. Emellertid har citronsaft något högre koncentrationer av magnesium och kalium. Dessa vitaminer sägs att bekämpa hjärtsjukdomar, inflammation och cancer.

Citron används som en antiseptisk

Citronsaft är mer ofta i tvål och handtvättar. Detta beror på citroner har en antibakteriell och antiseptisk förmåga, enligt DifferenceBetween.com. Det är därför du använder citron sugtabletter i stället för kalk som när du får en öm hals. Citronsaft kan också användas för att behandla mindre förgiftningar. Exempelvis syran i citronsaft neutraliserar ammoniak. Citroner är också oftare används i skönhetsprodukter, för att behandla akne och för att markera hår.

Användning i matlagning

Citronsaft används ofta i marinader, dressingar och fisk för att lysa upp smaken på maten. Surhetsgrad gör mat smakar sötare och mindre syrlig. Till exempel, är citron parat med honung i te. Limejuice oftare används för att göra maten smakar mer detaljerade, såsom i sydamerikanska och karibiska rätter med tyngre kött att följa salt eller kryddstark mat. Limejuice används också oftare att smaksätta öknar än citronsaft.

Skillnader mellan nya och ombyggda generatorer

Skillnader mellan nya och ombyggda generatorer


En växelströmsgenerator är en anordning som omvandlar mekanisk energi till elektrisk energi. I bilen en generator jobb är oerhört viktigt. Men generatorer är mycket dyra och kan kosta upp till omkring tre hundra dollar för en ny. När dina generator raster, du inför frågan om du ska köpa en ny eller helt enkelt bygga upp den.

Kosta

En av de stora skillnaderna mellan nya och ombyggda generatorer är skillnaden i kostnad. Om du bygga generatorn, skulle du spara en betydande summa pengar. Ombyggda generatorer kan vara upp till 25 procent billigare än att köpa en ny generator. Men AA en bil konstaterar att det är ibland ett problem med kvalitet med ombyggda generatorer. Ett problem är att god kvalitet i en ombyggd generatorn betyder mer pengar --- billigare ombyggnaden, desto mer sannolikt att generatorn kommer att bryta igen. Som ett resultat, kan det vara mer kostnadseffektivt att helt enkelt köpa en ny generator.

Ålder

Åldern på generatorn är en annan skillnad mellan en ny och byggas upp generatorn. Generatorer ständigt förbättra från bil till bil. Det finns en chans att bygga din generator kanske inte ens vara ett alternativ, eftersom den del av generatorn som är trasig är inte längre tillverkas. När du väljer mellan att bygga din generator eller köpa en ny, frågor om ålder är viktiga. Det kan vara bättre att ersätta en generator som är tio år gammal med en helt ny än att försöka fixa föråldrad teknik.

säkerhetsstandarder

En skillnad i säkerhetsstandarder existerar mellan en ny och ombyggd generator. För en ombyggd generator finns det inga inställda säkerhetsstandarder, medan säkerhetsnormer och regler existerar för en ny generator. Avsaknaden av säkerhetsnormer för ombyggnad innebära att en rebuilder kan göra ett bättre jobb än en annan rebuilder. Till exempel kan en rebuilder fastställa vissa delar av en generator endast om ett fel redan har inträffat, medan en annan rebuilder kan vidta förebyggande åtgärder vid ombyggnad din generator för att säkerställa att felet inte kommer att inträffa. När du väljer mellan att köpa en ny generator och återuppbygga en generator, bör du fråga fördelarna med rebuilder. Är detta någon som du vet gör ett bra arbete, eller är det någon du inte är bekant med och som kan göra ett minimum för att fixa din del? En ny generator måste uppfylla en viss kvalitetsstandard som en ombyggd generatorn inte måste uppfylla.

Skillnader Mellan '55 och '57 Chevy bakluckor

Skillnader Mellan '55 och '57 Chevy bakluckor


Den 1955-1957 Chevy är en av de mest välkända grupper av amerikanska bilar. Klassisk stil och distinkta utseende gjorde dem omedelbart populär, och de förblir så i dag. Med en sådan nostalgi för "Tri 5" bilar, eftersom de är kollektivt kända entusiaster leta efter alla möjligheter att hitta en ursprungliga bilen och återställa det till nyskick för att driva, visande, eller anpassning. Naturligtvis, sanna samlare vill ha allt på en återställd bil att vara originell, men allteftersom tiden går, en stor del av stål av dessa bilar kan rosta till viss del, oftast inte går att reparera. Eftersom många av de delar mellan '55 och '57 var utbytbara, har det blivit acceptabelt att använda en del av en alternativ år. En vanlig del swap är bakluckan.

fysiska skillnader

Skillnader Mellan '55 och '57 Chevy bakluckor


Lastbils lock för Tri 5 Chevys har en identisk profil. Fysiskt kommer en passar direkt i stället för den andra utan någon ändring, slipning, eller plåtbearbetning. Det finns några skillnader, men att konservatorer måste erkänna innan grossist byta ett däck lock.

tätningslist Monterings

Skillnader Mellan '55 och '57 Chevy bakluckor


1957 Chevy Locket hade hål borrade kring dess insida omkrets så Tätningen kan installeras med clips, ungefär som inredning. På 1955-modellen, har dessa hål inte existerar, eftersom Tätningen limmades på plats. Denna skillnad är den främsta orsaken till att bagageluckor får bytas ut. Hålen i "57s boot blev perfekt ställen att införa vatten, och som ett resultat bottnar och insidan av '57 lastbilar skulle rosta bortom reparation. Detta gör en bagagelucka för en '57 nästan omöjligt att hitta som originalutrustning. Resultatet har varit för byggare att göra det näst bästa, som är att använda bagageluckan från en '55 Chevy, som inte har hålen och därmed aldrig upplevt problem för uppsamling och rost.

Nummerskylthållare Fästen

Skillnader Mellan '55 och '57 Chevy bakluckor


En annan skillnad mellan de bakluckor är platsen och antalet hål för montering av yttre trim och hårdvara. Antalet hållare är en sådan skillnad. På 1955 Chevy har antalet hållare monteras med två vertikala hål som borrats i locket. På 1957-modellen var dessa monteringshål ändras till horisontell att ange antalet hållare mer styvhet på bilen.

Bowties, "V" s, och bokstäver

Den andra skillnaden mellan de båda locken är placeringen och antalet hål som behövs för Bowtie emblemet "V," och namnet emblem Chevrolet eller Bel Air. Eftersom kombinationen av emblem varierade med varje år och varje modell (150, 250, och Bel Air), att hitta en exakt ersättare borrmönster för modellen att redone är viktigt. På 210 och 250 modeller, hade 1955 boot endast en Bowtie emblem monterad. Å '55 Bel Air ades Bowtie emblemet kompletteras med en "V" -form under. För 1957 modeller, 210 och 250 hade en emblem arrangemang identisk med '55 Bel Air, men "V" emblem 1957 var tunnare och bredare. På '57 Bel Air, var Bowtie ersätts med ordet "Chevrolet" i manusförfattande installerat över "V."

Skillnad mellan Malta och bichon hundar

Skillnad mellan Malta och bichon hundar


Den maltesiska och bichon frise är både små vita hundar som ser likadana ut när de är valpar. Dock kommer alla uppfödare av dessa två olika raser berätta det är där likheten slutar.

Hundhår

Den främsta skillnaden mellan bichon frise och maltesiska hundar är deras päls. Den bichon har tät, lockig päls med en mycket tjock undercoat beskärs nära kroppen. Malteserna är mycket långt, rakt hår har ingen underull.

Temperament

Både bichon och maltes är stora sällskapshundar på grund av sin söta dispositioner, lekfullhet och lojalitet. Malteserna anses vara starkt skyddande och modiga. Bichon är perfekt innehåll som en knähund.

Färg

Både den maltesiska och bichon är främst vita. Vissa bichons kan ha en benvit, ljusgul, smöraktig eller mjuk aprikos skuggning. Maltesiska hundar bör vara rent vitt med lite skugga bortsett från en liten off-white runt öronen.

grooming skillnader

Bichons inte kasta, vilket är goda nyheter för allergiker. Men på grund av den täta päls, är bichon benägna att tjocka mattor om inte regelbundet borstas. De maltesiska behov dagligen borsta att undvika trassel och mattor. Maltesiska hundar skjul och kräver trimning (eller hästsvansar) för att hålla håret ur ögonen.

Storlek

Både Bichons och maltesiska hundar kommer att förbli små, väger inte mer än 2,7 eller 3,2 kg (6 eller 7 pund).

Skillnader mellan Rotary och DTMF

Skillnader mellan Rotary och DTMF


Rotary och DTMF (dual tone multi-frequency, även känd som tonvalstelefon) är olika typer av telefonsystem. Några av de tidigaste telefonerna var roterande telefon, men de har nästan helt ersatts av Dual Tone Multi-frekvens modeller. Det finns många skillnader mellan dessa två telefonsystem. Även om roterande telefoner föråldrade och anses vara föråldrad, de har ett par fördelar jämfört med Dual Tone Multi-frekvens telefoner.

Roterande

Roterande telefoner är namngivna efter deras uppringningsmetod, som innebär en stor skiva som roterar runt en central punkt. För att ringa ett telefonnummer, du placerar fingret på ett antal som ligger på utsidan av skivan och rotera den till en uppsättning stoppställe. När du släpper skivan roterar tillbaka till ursprungsläget och samtidigt skapa en serie pulser som talar om telefonsystemet numret som rings upp.

DTMF

Dual tone multi-frequency använder en pekplatta, som innehåller siffrorna noll till nio, i tillägg till ett nummertecken (#) och asterisk (*). Att ringa ett nummer, behöver du bara trycka på knappen för det nummer du vill ringa. När en knapp trycks in, det låter en ton som består av två tonala frekvenser som tolkas av telefonsystemet, berättar det som nummer att ringa.

Kraft

För att fungera måste dual tone multifrekvens telefoner har AC kraft från en lokal Electric Company. De flesta tonval telefoner får ström från telefonsladden; Vissa sladdlösa telefoner kräver ytterligare pluggar som måste anslutas till ett eluttag. Roterande telefoner har en fördel i att de kan dra sin makt uteslutande från telefonjacket. Detta innebär att de kan fungera under ett strömavbrott, medan DTMF telefoner kan inte.

Automatiserade Telefon Systems

En annan fördel med DTMF-telefoner är deras förmåga att navigera automatiserade telefonsystem. Automatiserade telefonsystem använder en meny, där användaren anger ett nummer för att välja ett av flera olika alternativ. Alla sådana telefonsystem använder en DTMF metod inträde, så bara DTMF telefoner är kapabla att navigera sådana system.

Skillnader mellan Squash och badminton

Skillnader mellan Squash och badminton


Både badminton och squash är fysiskt intensiva, höghastighets racket spel som spelas på inomhusbanor. Båda spelen kräver ögonskydd och dela vissa grundläggande regler. Men spelen skiljer på ytterligare regler, vilka typer av bollar och racketar används, spela gränser och domstols dimensioner.

racquetball

En standard badminton domstol mäter 20 fot höga med 20 fot bred och 40 fot lång. Dess bakre vägg är åtminstone 12 fot hög, och alla ytor betecknas som spelas på en viss domstol är lagligt spelbara, inklusive taket. En ekonom domstol kan skilja sig från varandra i detta avseende om den har ett öppet område visning ovanför domstol som skär en vägg kort. Annars är de flesta ytor är fair play. De två serviceboxar är belägna i mitten och på båda sidor av domstolen. Bollar väger 39.7gr, har en 2,25 tums diameter och en massa studs. Racketar längd kan inte överstiga 22 inches, totalt. Liksom tennis, kan det spelas som en singel eller dubbel spel. Spelare har möjlighet att tjäna två gånger för att få bollen i spel, med undantag för vissa tävlingar som endast tillåter ett tjäna. Spelare tjänar genom att studsa bollen på golvet och slår den till den främre väggen. Det måste sedan studsa bakom kortlinjen märket på golvet. Endast tjänstgör spelare eller lag kan göra mål. Tändstickor består av två spel som går till 15 poäng; tredjedel, 11 poäng spel spelas som en utslagsfråga.

Squash

Standarden squashbana mäter 21 fot bred och 32 fot lång och 15 fot högt på sin högsta punkt. Squash har många markerade gränslinjer, inklusive två diagonala sidoväggslinjer, en främre vägg linje och en sekundär linje på den främre väggen målade 19 inches från botten av golvet för att markera out-of-bounds område som kallas "tin" . Taket är också out of bounds. Två serviceboxar är placerade på vardera sidan och mot mitten av spelplanen; När en spelare tjänar, kan den andra spelaren stå någonstans som inte stör den tjänar. Spelare tjänar genom att kasta bollen i luften och slår den till den främre väggen och har bara en chans att sätta bollen i spel. Serverar som drabbade en sidovägg är ogiltiga. Före spela, måste squashspelare slå bollarna upprepade gånger för att värma upp dem-cool squash bollar inte studsar-men bollar gjorda för nybörjare har omedelbar studs. Squash racketar kan inte överstiga 27 inches i total längd. Spelet kan spelas som antingen singel eller dubbel match. En match har tre spel; med 9 maximal poäng per match-11 i professionella turneringar-och oavsett vem tjänar antingen lagets resultat.

skillnader

De stora skillnaderna mellan squash och badminton är utrustning skillnader, domstol storlek, gränser, spel per match och hur får poäng. Squash racketar är längre och smalare än badminton racketar, och squash bollar är mindre studsiga, vilket gör spelet snabbare tempo. Badminton domstolar är längre och smalare än squashbanor och har mer spelbara zoner, inklusive taket. Squash matcher består av tre matcher kontra badminton är två. Endera sidan kan göra mål från en tjänstgöra i squash, medan badminton är mer lik tennis och endast den servande sidan kan tjäna poäng. När det gäller popularitet tenderar squash att oftare spelas i Europa, medan badminton gynnas i USA.