sagopalmer

Hur man transplantera sago palmer

Hur man transplantera sago palmer


Native till Japan, Sago palmer - cycas revoluta - är en av de äldsta levande och långsammast växande av alla palm trädslag. Ofta kallas "levande fossil" sagopalmer bara växa en tum i höjd och diameter varje år. Väl anpassade till kruka eller behållare plantering är sago palmer som härdiga krukväxter och accenter i landskapet. Ofta kallas "sällskapsspel palmer," Hardy sago palm kan köpas från tropiska plantskolor eller online växt försäljare.

Instruktioner

1 Leta upp en behållare eller plats i landskapet som förutser sago palm tillväxt. Sago palmer gillar inte att transplanteras och kommer att leva i hundratals år i ett relativt litet utrymme. Sago palmer föredrar att vara root bunden; de gör bäst i behållare endast en till två inches större än deras rot massa.

2 Ta bort anläggningen från sin gamla behållare eller plantering webbplats. Stör ej eller skada rotmassan.

3 Plantera sago palms något ovanför marklinjen. Marken linjen är den punkt där palm stam var i nivå med marken i sin gamla kruka. Skapa en kulle av jord 1 till 2 inches hög vid basen av stammen så att vatten kan rinna bort från den. Sago palmer gör inte bra i alla typer av depression som kan fälla fukt. Om ytterligare jord erfordras för att fylla behållaren, använda en blandning med en ett-till-ett förhållande av sand och planteringsjord. Inte overwater. Bladen gulnar från överskott vattning.

4 Ta bort gamla och gulnade blad från basen av anläggningen genom att skära dem med en vass kniv eller sekatör. Skär blad 1/4 tum från stammen.

Hur man sköter om en Sago Palm Tree

Hur man sköter om en Sago Palm Tree


Sago palms producera fronds som liknar palmträd, men de är faktiskt cycads och inte palmer. Cycad växter är några av de äldsta växter på jorden som fortfarande överleva idag. Den sago växer på en kort stam, och bildar en kulle av fjäderlätt, palmlike avgår från toppen. De trivs i tropiska och subtropiska områden som de behöver massor av solljus och värme. Du kan växa sago palmer i behållare eller direkt i trädgården sängen.

Instruktioner

1 Plantera sago i ett område med väldränerad jord som är rik på organiskt material. Välj en plats som tar emot hela dagen solljus.

2 Vatten handflatan gång var sju till 10 dagar, vilket ger tillräckligt med vatten för att fukta de 10 inches av jord. Vattna vid basen av handflatan så att vattnet suger omedelbart i marken i stället för att sprayning av bladverket. Sago palmer kräver bara vattna på vintern under längre torrperioder.

3 Sprid kompost över jorden i en diameter cirkel tre fot under anläggningen. Lämna en 3-tums utrymme mellan kompost och stammen så att kompost inte vidrör stammen. Kompost hjälper till att behålla fukten i jorden så att den inte torkar ut helt.

4 Gödsla sagopalm två gånger per år på våren och midsommar. Applicera ett gödselmedel formuleras för palmer i den takt som rekommenderas för storleken på din sago. Palm gödselmedel innehåller kväve, kalium och magnesium, men inte innehåller fosfor som finns i de flesta andra blandningar av gödselmedel.