ryggkirurgi med endoskop

L3 / L4 foraminal Förträngning & blåskontroll

L3 / L4 foraminal Förträngning & blåskontroll


Brist på blåskontroll på grund av nervskada, neurogen blåsa, kan orsakas av en traumatisk ryggmärgs händelse, åldersrelaterad spinal slit-och-tår, liksom en negativ effekt av ryggradskirurgi själv.

Diagnos

L3 / L4 foraminal Förträngning & blåskontroll


Förträngning av foramen i L3 / L4 ländryggen delen av ryggraden är svårt att diagnostisera med precision. Foramen bara exponeras under kirurgi efter mjuka och beniga vävnader tas bort eller rakat.

effekter

L3 / L4 foraminal Förträngning & blåskontroll


Enligt Kevin T. Foley, professor i neurokirurgi vid University of Tennessee i peer-review webbplats Spine universum, L3 / L4 korsningen (ländregionen - nedre delen av ryggen) är kopplad till framsidan av låret, underbenet muskel, och knäet. Smärta i dessa områden och knä ryck präglar L3 / L4 förträngning.

Kirurgi

För att lindra nervtrycket, kan en kirurg utföra en laminektomi, avlägsnande av en eller båda lamellerna som är spinal beniga plattor. Denna operation kan utföras med endoskop med minimal invasion, men även om operationen lyckas, liksom i alla operationer kommer ärrvävnad växa på platsen. Således kan nerven klämmer igen på grund av ökningen av den omgivande vävnaden och urinblåsan relaterade nerven kan skadas.

Hur mycket kostar ryggkirurgi kostnad?

Hur mycket kostar ryggkirurgi kostnad?


Enligt Centers for Disease Control, 14 procent av alla nya besök på primärvårdsläkare är resultatet av smärta i nedre ryggen. CDC konstaterar också att 2,4 miljoner vuxna i USA lider av kronisk ryggvärk och en annan 2,4 miljoner lider tillfälligt ryggsmärtor. Kostnaderna för genomgår försök att lindra eller minska ryggsmärtor varierar, och valet att gå vidare med ryggkirurgi bör fastställas med hjälp av en läkare.

Endoskopisk ryggkirurgi

Endoskopisk ryggkirurgi utnyttjar ett litet rör som kallas ett endoskop in i kroppen genom ett litet snitt. Endoskopet är utrustat med en videokamera som hjälper kirurgen vid bestämning av den inre behandlingsförloppet. Denna metod anses mindre invasiv och mindre smärtsam och minskar återställningstiden för patienten. Det är oftast används för att behandla klämda nerver, stabiliserar lederna och smälta ben tillsammans om spinal skivor är skadade. Denna typ av kirurgi genomsnitt mellan £ 3900 och £ 5200.

Spondylodesis ryggkirurgi

Spondylodesis ryggkirurgi, även kallad spinal fusion, säkringar onormal kotor och avlastar trycket på nerverna genom att ta bort ligament, ben eller skivmaterial som omger nerverna. Fusionsprocessen använder små fragment av ben som skördats från höften eller från en annan donator och säkringar bitarna mellan den skadade kotan. Metallstänger och skruvar förstärka och håller kotorna på plats. Detta förfarande kostar i genomsnitt £ 7800 till £ 9750. Borttagning av ben under en ryggradsfusion kan kosta ca £ 1950.

laminektomi

Laminektomi Processen avlägsnar ben liggande ryggradskanalen som orsakar kanalen blir förstorad. Förfarandet minskar trycket på nerverna. Den genomsnittliga kostnaden för denna operation, även kallad en ryggradens laminektomi, är £ 55.250.

vertebroplastik

Denna procedur kräver en injektion av bencement i komprimerad ryggkotorna för att reparera brutna eller komprimerad kotor. Det stabiliserar området och reducerar eller lindrar smärta. Kostnad för detta förfarande i genomsnitt £ 1625. Ett liknande förfarande kallas kyfoplastik, som utnyttjar en ballong anordning för att expandera komprimerade kotor före införandet bencement, kostar £ 9100.

Extrakostnader

Förlorade löner, olika sjukhus avgifter, mediciner och efter operationen komplikationer är alla extra kostnader för ryggkirurgi som bör övervägas.

Hur man behandlar en häst med Wobbles

Hur man behandlar en häst med Wobbles


Equine Wobbler syndrom, eller "Wobbles" är en neurologisk sjukdom som beror på en skadad eller komprimerad ryggmärgen, vanligtvis åstad yngre hästar, från ca 6 månader till 4 år. Kliniska tecken på wobbles inkluderar en onormal, överdriven och vinglig gång, ostadighet i rörelse och släp av bakbenen. I vissa fall, sker hästar måste humant förstöras, men andra hästar kan klara av tillstånd med rätt behandling. Behandlingen är oftast ryggkirurgi, följt av en lång period av sjukgymnastik och rehabilitering.

Instruktioner

1 Forskning villkoret noggrant. Vanligare kan mindre allvarliga symptom av hälta misstas för wobbles. Tecken på wobbles inkluderar en onormal gång, onormal hållning när man står, onödigt slitage på de bakre tår, sår på fram klackar från hind hovar överansträngning, en försening i säkerhetskopiera och en stel nacke.

2 Kontakta din veterinär för vidare diagnos. Wobbles mest lyckats när de behandlas snabbt. Den diagnostiska processen i sig kan ta en betydande mängd tid.

3 Börja diagnostiska processen med en neurologisk undersökning. Din veterinär kommer att ordna detta för dig. EquineWobblers.com rekommenderar videofilmade undersökning så att du kan begära yttranden av andra yrkesgrupper som kan vara alltför långt bort för att resa i person att granska din häst.

4 Fortsätt den diagnostiska proceduren med en hals röntgenbild, för att kontrollera om frakturer, missbildningar och minskat spinal kanaler. Nästa steg är en myelogram, som är ett diagnostiskt verktyg som används för att kontrollera ryggmärgskompression före operation. Prover av spinal vätska tas också vid denna punkt för att bekräfta diagnosen. Din veterinär kommer att ordna alla dessa förfaranden för dig.

5 Ordna med din veterinär för operation för att äga rum. Det förfarande som används är häst Cervical Joint Fusion kirurgi, som var uppfunnen av mänsklig ortoped Dr George Bagby av Washington, 1977. Operationen säkringar leden - utrymmet mellan kotorna - för att stoppa rörelsen av drabbade lederna som komprimerar ryggmärgen. Detta görs genom att borra ett hål genom kotorna och insättning av ett implantat, som sedan fylls med benmärg att påskynda fusionsprocessen.

6 Samla din häst från sjukhuset efter cirka sju dagar. Din veterinär kommer att råda dig exakt när din häst är redo för avhämtning. Väl hemma, kommer din häst måste bo i ett litet stall för 60 dagar, med ingen motion, för att hjälpa fusionsprocessen. Din veterinär kommer att behöva besöka hästen igen, ge dig råd om början till att djuret små mängder av träning. Detta kommer mycket gradvis bygga upp och sedan en annan skanning rekommenderas att säkerställa ryggraden fusing väl. Fullständig återhämtning tar minst ett år och motion är viktigt under denna tid.

Nackdelarna med att vara Tall

Nackdelarna med att vara Tall


Enligt Center for Disease Control and Prevention, är den genomsnittliga manliga 5 fot 9 inches medan den genomsnittliga kvinnliga är 5 fot 4 tum. För vissa individer, är denna genomsnittliga höjd långt ifrån i linje med deras tyngd. Även om det finns säkert fördelar med att vara högt i dagens samhälle, det finns också några mindre uppenbara nackdelar med höjd. Medan individer kan säkert göra något åt sin höjd kan de vara klokt att hålla dessa potentiella nackdelar i åtanke så att de bättre kan förhindra några av de frågor som kan komma med en hög resning.

Specialiserade kläder behov

Klädbutiker är fyllda med kläder storlek för den genomsnittliga individen. Medan de som är lång kan säkert hitta kläder som passar deras behov, kan göra så innebära att flytta bort från standardklädaffär och besöka en stor och lång butik eller annan butik som specialiserat sig på kläder för dem med en mer betydande inseam. Beroende på individens proportioner, kan detta behov sträcker sig från topp till tå med köparen också kräver mer omfattande skor att hysa fötter som sannolikt också lite större än genomsnittet. Medan kostnaden i samband med större storlek kläder och skor varierar, är det vanligen är dyrare än genomsnittet-size kläder.

rygg~~POS=TRUNC

Tall individer måste navigera en värld utformad för personer med kortare resning. På grund av detta, är de ofta erfordras för att böja sig ner för att använda ytor eller utrustning dimensionerade för genomsnittliga höjder. Denna konstant böjning kan vara besvärligt - bokstavligen. En studie 2010 om effekterna av höjd på förebyggande av lägre ryggkirurgi rapporterades av National Institutes of Health fann att högre människor är mer benägna att kräva tillbaka kirurgi än sina kortare motsvarigheter, beror åtminstone delvis på deras ständigt behov av att böja sig för att göra vad andra lätt kan göra utan att böja.

Blod Clot Risk

Samtidigt som det är hög betyder inte nödvändigtvis att du inte kommer att leva ett hälsosamt liv, kan det innebära en större risk för blodpropp, rapporterar WebMD. Män i synnerhet är mer benägna att utveckla potentiellt livshotande blodproppar om de är höga. Risken ökar om man är också överviktiga. Studien i fråga angav att män som var både lång och feta var 5,28 gånger större risk att utveckla en blodpropp, medan män som var lång och med normal vikt var 2,57 gånger mer benägna att uppleva detta hälsoproblem. I denna studie var lång definierades som mer än 5 fot 11,7 tum.

cirkulationsproblem

Bortsett från blodproppar, kan förbättrad höjd också leda till andra cirkulationsproblem. Eftersom blodet måste resa längre sträckor för att navigera i kroppen hos en individ som är lång, kan fler problem uppstår. När en individ är lång, kan hon uppleva mer domningar i armar eller cirkulationsrelaterade sjukdomar som ett resultat av detta extra arbete placeras på cirkulationssystemet för att cirkulera livgivande blod genom hennes kropp.

Canine ryggkirurgi återhämtning

Canine ryggkirurgi återhämtning


Hundar som har ryggproblem kan dra nytta av operation så mycket som människor gör. Ryggkirurgi rekommenderas när hunden inte längre kan utföra dagliga aktiviteter såsom promenader eller gå på toaletten på egen hand.

Identifiering

Ryggkirurgi kan utföras på hundar för att lindra skiva problem. Några av dessa problem kan innefatta en diskbråck och degenerativ disksjukdom. Operationen kommer att hjälpa till att lindra trycket från ryggmärgen, minska smärta.

potential

Din hund kan återhämta sig snabbt från ryggkirurgi om operationen var framgångsrik i att minska mängden trycket från ryggmärgen. Detta beror till stor del på hur mycket skada gjordes till ryggmärgen före operation. Dessutom är det fördelaktigt för fysioterapi som skall utföras efter operation för att öka styrka och rörlighet.

post kirurgi

De flesta hundar kommer att stanna på sjukhuset i tre till 10 dagar efter operationen. Hunden kommer att släppas från djursjukhuset när de kan kissa på egen hand och är i mindre smärta.

Fysioterapi

Sjukgymnastik efter ryggkirurgi kan hjälpa hundar att återfå styrka och rörlighet. Sjukgymnastik kommer också att hjälpa hunden börjar gå igen och kan lära hundens ägare övningar som kan hålla sina muskler flexibel. En övning som rekommenderas för hundar efter ryggkirurgi simmar. Fyll en tank som är en eller två inches över hundens huvud, och tillåta honom att simma medan stadigt stödja hans huvud. Detta kommer att bidra till att öka styrka och rörlighet.

överväganden

Ryggkirurgi bör utföras av en kvalificerad kirurg eller neurolog. Det är viktigt att hjälpa din hund återhämta sig genom att hantera sin vikt och efter igenom med övningarna som föreskrivs av sjukgymnast.

Hur fungerar ett endoskop fungerar?

Hur fungerar ett endoskop fungerar?

Översikt

Ett endoskop är ett verktyg som används av läkare för att undersöka insidan av en persons kropp. Det är ett värdefullt verktyg för att diagnostisera sjukdomar. Det finns två huvudtyper av endoskop - läkare guidad och kapsel. Den undersökande ingrepp som utförs med ett endoskop kallas endoskopi.

Läkare Guidad Endoskop

Läkaren guidad endoskop är en liten flexibel teleskop som är styrd av en läkare genom en öppning i en persons kropp. Ljus riktas genom ett rör insidan av endoskopet för att belysa insidan av patientens kropp. Ljuset dras tillbaka genom ett annat rör i endoskopet, studsar speglar, för att göra det inre av personens kropp synlig för läkaren. Beroende på utformningen av endoskopet, betraktar läkaren patientens kropp genom ett okular fäst på endoskopet eller genom att titta på en videomonitor som är ansluten till endoskopet.

kapsel Endoskop

En kapsel endoskop är storleken på en medicin kapsel och innehåller en liten kamera. Det sväljs av patienten. När kapseln endoskopet färdas genom patientens matsmältningssystemet, det tar två bilder per sekund. Bilderna överförs från endoskopet trådlöst till en sändare som bärs av patienten. Endoskopet utsöndras med patientens avföring. Efter kapseln endoskopet utsöndras, hämtar läkaren bilderna av sändaren och betraktar dem på en dator.

Syrabastitrering med antacida experiment

Syrabastitrering med antacida experiment


Yvonne Romero, MD, av gastroenterologi och hepatologi Institutionen för Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, förklarar att antacida inte är en långsiktig lösning för kronisk sura uppstötningar på grund av biverkningar och potentiellt dödliga komplikationer av kronisk sura uppstötningar. Titrering involverar bestämning av mängden eller koncentrationen av ett okänt ämne, i detta fall magsyror och antacida.

Antacida Titrering Experiment

Välbekant reklam rekommenderas Rollaids eftersom det absorberar "47 gånger sin vikt i magsyra." Konkurrerande Tums annonserade att det "neutraliserar en tredjedel mer än Rollaids." Titrering experiment i high school och grundutbildning college laboratorier studera titrering av syror och antacida, så att eleverna att utvärdera reklampåståenden. Webbplatsen "kemisk analys av syrabastitrering" detaljer en enkel syrabastitrering experiment med vinäger, fruktjuice, och ammoniak för att testa olika antacida för hur mycket syra de absorberar. Boston College, med färre detaljer, presenterar en syrabastitrering experiment med antacida.

Sammansättningen av Antacida

EMedTV förklarar att antacida öka pH i magen nästan omedelbart för att lindra sura uppstötningar, halsbränna, gastrit, och gastroesofageal oseophageal refluxsjukdom (GERD). Antacida, liksom alla läkemedel, är fästa vid en bas. Antacida är fästa till natrium, kalcium, magnesium eller aluminium. Alka-Seltzer är natrium-baserade och bör inte tas om du behandlas för högt blodtryck. Maylox och Milanta är magnesium-baserade antacida och kan orsaka diarré eller njursten med långvarig användning. Rollaids är aluminiumbaserade antacida, vilket kan orsaka förstoppning. Tums är kalciumbaserade antacida, som kan orsaka njursten bildas.

magsyra

Sura uppstötningar är magsyra kommer tillbaka upp till halsen genom matstrupen. Du kan känna en brännande känsla under sura uppstötningar. Sura uppstötningar är inte en orsak till oro, om det inte är av förlängd. Antacida lindra obehag från halsbränna genom att neutralisera magsyra. Antacida bör användas i högst två veckor. Biverkningar av antacida anges av Mayo Clinic är diarré, förstoppning, och så småningom njurskador. Långvarig användning av aluminiumprodukter försvagar ben. Överskott av kalcium skiftar kroppens syra-bas-balansen till alkalisk.

Syra och alkaliska livsmedel

Den "bindväv Site" förklarar att livsmedel betecknas som sura eller alkaliska baserat på dess effekt på pH i urinen. Effekten av mat på urin kan vara annorlunda än pH maten själva. Till exempel, innehåller apelsinjuice hög citronsyra, men matsmältning förändrar det. Apelsinjuice har en alkalisk inverkan på urin. De livsmedel som du förbrukar påverkar syra-bas balansen i kroppen, vilket i sin tur påverkar magnesium i blodet. Hög syrahalt orsakar förlust av magnesium och kan orsaka njursvikt från magnesiumbrist, som kan vara dödlig. Spenat, ägg, lever, vin, yoghurt, gräddfil, och sås är extremt surt medan majs, kött, fisk, fågel, korn, plommon och tranbär är bara sur. Alkaliska livsmedel innehålla bananer, choklad, potatis, mineralvatten och de flesta frukter och grönsaker. Antibiotika kan göra urinen alkalisk och öka sannolikheten för urinvägsinfektion.

Långsiktig lösning

Mayo Clinic förväntar dig att få en övre endoskopi undersökning om du har haft sura uppstötningar för mer än fem år. Det är möjligt för långsiktig återlopp för att skada en persons matstrupe, som är en prekursor till matstrupscancer. En läkare bör fastställa orsaken till kronisk sura uppstötningar. Nyare läkemedel, såsom Prilosec dexlansoprazole, esomeprazol, lansoprazol, omeprazol, och omeprazol / natriumbikarbonat, arbete utanför magen att blockera produktionen av magsyra och låta skadade magen och matstrupen vävnad för att läka, enligt Mayo Clinic.

Vad gör man med inflammatorisk tarmsjukdom

Vad gör man med inflammatorisk tarmsjukdom


IBD symptom vanligtvis först utvecklas i en patients tonåren eller i början av 20-talet. Du kan uppleva magkramper och blodig, slemfyllda avföring. Andra symtom är viktminskning, undernäring och anemi. Ofta patienter genomgår en batteri av diagnostiska tester, som omfattar en endoskopi, en koloskopi, tunntarm röntgen och blodprover.

I ulcerös kolit, eller UC sträcker inflammationen kontinuerligt från anus till rektum. Ibland, spänner inflammationen över hela kolon. Crohns sjukdom kan påverka någon del av mag-tarmkanalen, och inflammationen är inte alltid kontinuerligt; det kan hoppa delar av tarmen.

Eftersom ulcerös kolit påverkar endast tjocktarmen och ändtarmen, kan sjukdomen botas kirurgiskt om det inte kan hanteras med medicinsk behandling. Under operation, är hela tjocktarmen och rektum avlägsnades, och en ny rektum kirurgiskt skapas med hjälp av tunntarmen. Den nya ändtarmen kallas "J" påse eftersom kirurgen mode tunntarmen i en J form innan du ansluter den till anus.

Crohns sjukdom också kan behandlas kirurgiskt, men till skillnad från för UC, betyder kirurgi inte bota Crohns sjukdom. När Crohns sjukdom visar sig vara okänslig för medicinsk terapi, är målet begränsad kirurgisk resektion som bevarar tarmen.

Hur dyka med glasögon

Hur dyka med glasögon


SCUBA står för fristående undervattensandningsapparater, som gör det möjligt för dykare att stanna under vattnet under längre tidsperioder. Dålig syn kan sätta dykare i fara genom att hindra dem från att snabbt och exakt läsning scuba instrument såsom klockor och mätare. Dessutom kan behovet av glasögon beröva dykare av nöjet att observera undervattensliv i detalj. Många tycker glasögon under dyk mask för att vara svårt. Lyckligtvis dykare som behöver synkorrektion har flera andra alternativ att välja mellan.

Instruktioner

Kontaktlinser

1 bär linser enligt en receptfri dyka mask. Välja mjuk, i motsats till hårda eller gasgenomträngliga, linser. Mjuka linser bättre tillgodose vattens tryck.

2 Använd linser så är möjligt. Välja denna linstyp kan förhindra spridning av bakterier som finns i vattnet absorberas av linserna.

3 Håll ögonen stängda när du översvämma masken att klara det. Om vatten kommer i kontakt med objektivet, kommer din syn tillfälligt bli suddig.

Receptbelagda linser för mask

1 Utrusta din mask med receptglas om du inte vill eller kan inte använda kontaktlinser.

2 Väljer bundna linser om du inte har något emot det faktum att linserna endast kan approximera formen på fronten och tenderar att lägga till extra vikt till masken. Bundna linser limmas till insidan av maskens frontplatta och är tillgängliga för faceplates med ett eller två fönster.

3 Välj ett recept mask om du inte vill lägga till extra vikt. Det här alternativet ersätter faceplates med linser gjorda till din vision recept. Denna lins typ är endast tillgänglig för masker som har två frontpanelens fönster.

4 Använd drop-in linser om du inte behöver progressiva glasögon eller för komplicerade recept som involverar korrigering för tillstånd såsom astigmatism. Dyk butik personal kan installera drop-in linser genom att ta bort de ursprungliga linser från en mask och ersätta dem med färdiga korrigerande linser. Denna typ av lins är inte tillgänglig på alla två fönster masker stilar. Dyk butiker ofta hålla en inventering av korrigerande linser av olika dioptrier eller styrkor. Som ett resultat, är detta en av de snabbare sätt att förbättra din vattens vision.

Tricks med Näsdukar

Tricks med Näsdukar


Näsdukar har länge varit ett populärt verktyg för magiker. Ibland hjälpa trick genom att gömma en liten hand och andra gånger näsduken fungerar som trick själv. Från att göra en näsduk visas ur luften att binda två tillsammans bara för att få knuten mystiskt försvinner, flera enkla knep är tillgängliga för början magikern att lära sig. Öva dina trick framför en spegel så att du kan få tidpunkten ner innan du utför framför en publik.

Näsduk ur tomma luften

Börja magiska show genom att göra en näsduk visas ur luften. Little Giant Encyclopedia s "kort och Magic Tricks" bok berättar hur man gör detta arbete. Innan du går framför publiken, lägga ut en näsduk och vik varje hörn i centrum för att bilda ett litet torg. Upprepa detta igen med de nya hörn som bildas från att vika tyget. Upprepa en till två gånger mer, om det är nödvändigt, så torget passar inuti din skjortärmen. Tuck torget i armvecket och dra ärmarna ner. När du går på scenen, berättar publiken du har ingenting i händerna och samtidigt visa dina tomma palmer och fortsätter att säga att du har ingenting upp ärmarna samtidigt som du drar upp dem. Dra vänster ärm med höger hand och höger ärm med vänster. När du drar upp vänster ärm, glida torget näsduk i din dolda höger handflata. Fäll ut näsduk med tummen för att få det att verka magiskt bakifrån händerna.

Escaping näsduk

Aktivitet TV.com visar hur man utför ett trick som kommer att göra en näsduk verkar fly från inuti en förseglad cup. För att starta, placera en näsduk i en klarglas kopp. När du gör detta, lämna ett hörn av näsduken nära toppen av glaset. Drapera en annan färgad näsduk över koppen för att dölja den, och när du gör det, dra i hörnet av näsduken inuti koppen upp över toppen så det sticker ut. Låt inte publiken ser du drar hörnet ut. Placera ett gummiband över toppen av koppen och runt det för att hålla det andra näsduk på plats. Lyft upp den främre delen av näsduk för att visa den första är fortfarande inne. Se till att inte visa hörnet i hemlighet har dragit ut ur glaset. Nå under koppen och näsduk och knacka på botten av glaset, berätta din publik det är säkert. När du gör detta, dra nedåt på hörnet av näsduken i glaset och det kommer att se ut som om du drar ut genom botten av glaset. Vänd koppen upp och ner för att visa gummiband håller fortfarande den andra näsduken stadigt på plats.

obundet Knot

Skapa en illusion av en försvinnande knut knuten från två näsdukar efter detta trick finns på OldandSold.com. Ta en näsduk och låtsas att snabbt knyta en knut i den när det i själva verket du bara vrida en del av änden runt för att bilda en slinga. Håll den i vänster hand så din hand döljer botten och publiken tror att du har bunden en knut i stället för att bara vred näsduken. Ta den andra näsduken och knyta den genom öglan i en normal knut. Be en frivillig att dra på andra näsduk. Så länge du håller fast på twist du gjorde i den första näsduk, kommer den andra att dra in en stram knut och oavsett hur mycket de frivilliga bogserbåtar, kommer det inte att lossna. Kasta näsdukar till luft med en snabb blomstra. Sedan den första näsduk är helt enkelt vrids och inte bunden, kommer den tvinnas och de två kommer att glida isär. Detta gör att det verkar som om den första näsduk obundet själv.