Romany scudder

Varianter av Tinker

Varianter av Tinker


Tinker går under många namn, däribland romani häst och mixtra häst. Resultatet av avel mellan formulerar hästar och infödda engelska ponnyraser som föll och Dales ponnyer, Tinker är tunga benstomme och har intelligenta ansikten. Används för att dra familjen husvagn, är Tinker uppfödda ha stor uthållighet, en jämn temperament och stadiga ben. Majskolvar är också statussymboler inom gypsy kulturen, så djur med prålig markeringar gynnas.

Romany Vanner

En relativt ny utveckling som ras, kom romani vanner i sin nuvarande form cirka 150 år sedan. Det är den mest grundläggande variant av Tinker, och det drar husvagnen eller "van" resenärer. Även om deras huvudsakliga användning är som ett dragdjur är vanners också ibland ridit barbacka; noggrann avel skapar kraftiga, tjocka ben djur med relativt smala ryggar, som lämpar sig för ridning. Står mellan 15,2 och 16 händer hög, romska vanners är inte lika hög som andra dragdjur men är nästan lika tung, som väger upp till 635 pund. Liksom alla gypsy-uppfödda hästar, är vanner kallblodiga, vilket innebär att den har en foglig temperament och enorm uthållighet. Pinto markeringar är gynnade färg i vanners, med betoning på ens färgfördelning. Ludd, eller långt hår, längs underbenen är en annan uppskattad egenskap vanligt i hela flesta Tinker raser, men framför allt vanner.

Romany Cob

Den vanligaste gypsy ras, är den romani cob mindre och lättare än den vanner. Resultatet av avel mellan Shire formulerar hästar och brittiska ponny sorter som det föll och Dales ponnyer, står romani cob mellan 13,5 och 14,5 händerna högt med en robust men ändå fin benstomme. Trots att så populär, har strikta avels regler aldrig fastställts för kolven. Flera drag är att föredra inom gypsy kultur, nämligen en jämn temperament, styrka och uthållighet, flashiga färgning och ludd runt underbenen och hovar.

Romany Grai

"Grai" är romani ordet för häst. Denna mångfald liknar starkare ridhästar i kroppsform och vikt än andra zigenare sorter, men med en något tjockare ben och kraftigare knän. Bred med betoning på snabbhet och god form har grai något kråma grind när man går, trav, galopp och galopperande. Den har en mer raffinerad utseende än andra zigenare typer med en vacker, delikat huvud och något mindre hovar. En typ allrengöringsmedel är grai lika lämpade för nöje ridning och lätt förslaget arbete.

Romany Scudder

Ibland kallas den romska travare, är det mest utmärkande egenskap hos denna typ dess benstomme, vilket är den finaste av alla Tinker sorter. Bred att ridas i informella street races, är romani Scudder resultatet av korsningen kolvar med Standard ridhästar. Eftersom det inte är lämpligt att utarbeta arbete är scudder sällsynt i jämförelse med andra zigenare raser och anses vara en lyx att äga. Denna mångfald inte har benet ludd som andra zigenare sorter visar, även om pinto färgerna fortfarande att föredra i den här typen.