röda fläckar på rosor

Röda fläckar på rosor på stam

Röda fläckar på rosor på stam


Rosor ge stora och prålig blommar om de får rätt vård. Ett antal sjukdomar påverkar ros stjälkar. En del av dessa sjukdomar är oftast ofarliga, men andra kommer att förhindra blomning och kan även döda anläggningen. Röda fläckar på rosor "stjälkar är ett tecken på en mängd olika svampinfektioner.

Svart prick

Svartfläckssjuka börjar som svart, luddiga fläckar på rosenblad, enligt Bob Bauer på rosor och allt om dem, men när det sprider sig till käppar, mörkröda fläckar. Detta ökade sjukdom orsakas av diplocarpon rosae svampen och är vanligast i fuktiga områden som Florida. Svart fläck sprider sig snabbt och dödar någon av bladen det infekterar efter att dem gul. Snabb beskärning kan spara växten, och svampdödande sprayer bör tillämpas på opåverkade områden.

Stem Canker

Ro kräver beskärning, men varje snitt görs skapar ett öppet sår på plantan. Dessa sår är mottagliga för svampinfektioner som stam kräfta. Stem kräfta, även känd som brunt kräfta, former som små röda fläckar som täcker alla delar av anläggningen, inklusive stammen av en blomma, enligt Ohio State University Extension Office. Dessa cankers bli brun eller svart som tiden går och infektionen förvärras. Stem kräfta kräver tung beskärning av infekterat växtmaterial och en svampdödande spray.

Rost

En annan svamp som gillar att attackera rosenbuskar, också först verkar phragmidium mucronatum som små röda fläckar på ökade käppar eller stjälkar, säger Bob Bauers Roses och allt om dem. Ljusa bruna eller rödaktiga vårtor växa i vedartade stammar. Svampen sprider sig bara när temperaturen är varm, men snabbt förstör växter genom att döda av bladen. Trimning infekterade blad och stjälkar av förhindrar angrepp; medel mot svamp har liten effekt. Catch steg rost tidigt och inte sprida svampen med hjälp av kontaminerade beskärningsverktyg.

bladlöss

Bladlöss är ett skadedjur och inte en svampinfektion. Dessa små insekter är den vanligaste skadedjur hittades på amerikansk rosenbuskar, säger University of California integrerat växtskydd Management Program, och kan vara klarröd. Bladlöss suger sav och vanligtvis lever på stjälkarna eller under löv på en rosenbuske. De har liten effekt på en växt av sig själva, men de utsöndrar en speciell substans som uppmuntrar skadliga svampinfektioner. Spraya dem med en ros säker bekämpningsmedel eller insektsbekämpning tvål.

Vilka typer av lavendel rosor finns det?

Vilka typer av lavendel rosor finns det?


Lavendel är känd för att vara en evig symbol för beundran och kärlek. En lavendel ros betecknar undra, förtrollning, mystik och kärlek vid första ögonkastet och är ofta begåvad vid speciella tillfällen. Utöver detta har de iögonfallande och fantastiska nyanser av lila gjort det en populär blomma för alla romantiska tillfällen. En mängd lavendel rosor, från gamla trädgård sorter till moderna hybrid te sorter, odlas nuförtiden. Färgen lila är färgen på kungligheter och en person gifting dessa lila blommor också ger en symbol för hängivenhet.

Lavendel tehybridrosor

Rose entusiaster har cross olika rosor och har utvecklat hybrid tea rossorter. Dessa växter har raka stjälkar med enkla blommor på toppen. Dessutom är dessa växter tjäna som ideala prov växter och snittblommor. Vissa lavendel tehybridrosor i denna sort inkluderar Silver tjära, Blue Nile, Blue Moon och Barbra Streisand. Den silver hybrid te rose har en distinkt silver lila färg med en traditionell ros doft. Denna mångfald av lavendel ros inte har en mycket levande färger jämfört med andra sorter. Dessa blommor har länge starka stjälkar med stora blommor och mörkgröna blad. Blå Nilen lavendel tehybridrosor har långa stjälkar som producerar stora enstaka blommor i slutet. Dessa blommor har en stark doft och blommar flera gånger under hela sommarsäsongen. Hardy i sex till nio zoner, Blue Nile lavendel rosor blommar bra i varma klimat. Blue Moon lavendel rosor är doftande hybrid tea ros blommor som länge har stammar med en enda blomma i slutet. Denna kommersiella mängd lavendel rosor är kända för sin starka och söt doft. Denna blomma blommar från sommar till höst upprepade gånger och är mest bekväm i soliga lägen och när planterade mot en vägg för att skydda. Hardy i fem till nio zoner, kan dess buske växa upp till 6 fot i höjd och klättrare kan nå en höjd på upp till 12 fot. Barbra Streisand är en hybrid te rose som besitter en djup lavendel färg och en citrus doft. Anläggningen har stora blommor som blommar hela senvåren och försommaren. Hardy i fem till nio zoner, kan dess buske växa upp till 6 fot i höjd.

Floribunda Lavender Roses

Dessa ökade växter är buskiga med flera blommor på varje stjälk. Floribunda lavendel rosor växer i klasar och har en stark doft. Dessa doftande rosor har ruggig kronblad kantade i form av en röd. Att ha ett starkt immunförsvar, dessa blommor är lätta att växa och därmed en favorit bland trädgårdsmästare. De floribunda lavendel rosor utvecklas efter att korsa olika sorter av rosor och några av de sorter inkluderar Burgundy isberg, parfym perfektion, förtrollad afton och Cotillion.

Grandifloras

Dessa rosenbuskar liknar floribundas, men är större i storlek och blommorna likna tehybridrosor. Melody Parfumee är en populär variant av grandifloras familjen. Melody Parfumee är djupt lila blommor som vänder sig till mjuk lavendel färg när de blir äldre. Producerar en intensiv doft, dessa blommor håller blommar hela sommaren och kan växa upp till 5 fot i höjd. Melody Parfumee lavendel rosor är hardy US Department of Agriculture anläggningen Hardiness zoner 5 till 9 och bladverket av blomman är djupt grön färg och tenderar att bilda en buske om de lämnas utan uppsikt.

Klättring lavendelro

En sort av rosor, inklusive tehybridrosor, floribunda och grandifloras kan utvecklas till en klätterros växt. Rören av dessa växter är längre, mer flexibla och anläggningen kan nå höjder upp till 8 fot. Night Owl är en populär klättring lavendel ros sort.

Miniatyr lavendelro

Från 6 till 36 inches hög, ökade miniatyr växter är blandformer, som är återkommande mamelucker i stället för enstaka bloomers. Vissa sorter av miniatyr lavendel rosor är Sweet Chariot, Blue Peter och Demitasse.

Buskar och Hedge lavendelro

Buske lavendel rosor är växter som tar formen av en buske medan häck lavendel rosor är de som används för att bilda häckar eller gränser. Vissa lavendel buske rosor är Lavender Dream Blue Boy, Outta Blue och lavendel Lassie, medan doftande lavendel Enkelhet är en populär häck ros växt.

Hur man sätter rosor på bröllopstårtor

Hur man sätter rosor på bröllopstårtor


Bröllopstårta är brännpunkten av mottagandet och kommer att locka massor av uppmärksamhet. Kakan är med i bilder och de flesta par skär kakan tillsammans i linje med traditionen: Så vara säker på bröllopstårta ser vacker nog att bevaras för eftervärlden. Om du gör din tårta själv eller skära ned bröllop utgifterna genom att lägga till egna tårta dekorationer, med färska rosor är en möjlig lösning som kommer att vara vacker och romantisk, alltför.

Instruktioner

1 Skissa designen för din tårta. Det är viktigt att synliggöra vad slutresultatet ska se ut, så att du kan uppskatta mängder av förnödenheter och vara säker på att din design kommer att samordna med resten av bröllopet inredningen Om du lägger några mindre blomningar att följa rosor, införliva endast ätbara blommor till din skiss, eftersom blommorna kommer att röra kakan.

2 Beställ dina rosor från en florist i god tid före bröllopsdagen, åtminstone tre månader om möjligt. Antalet rosor du behöver beror på storleken på din tårta och din personliga design. Använd skissen som en guide, men beställa mer än du tror att du kommer att behöva. Ordna upp rosorna dagen före bröllopet.

3 Skär ändarna från stjälkarna och placera rosor i vatten över natten. Förvara dem i en sval plats och tillsätt 1,5 ml (1/4 tesked) av blekmedel per 1100 ml (1 liter) vatten i behållaren. Detta kommer att bevara fräschören av rosor tills den stora dagen.

4 Transport rosorna inslagna i silkespapper när du reser till platsen för att montera kakan. På plats kan du börja trimma rosor ner vid behov, skär stjälkarna med en kniv eller vass sax. Skapa en topper genom buntning flera av rosor tillsammans för att göra en liten kupol. Säker stjälkarna med varandra med hjälp florister "band.

5 Ordna alla blommor på kakan precis som en provkörning innan säkra någonting. Detta kommer att informera dig om du har tillräckligt med rosor för att slutföra planerade utformning och felsöka eventuella fläckar som kan vara svåra att hålla en ros. Ta en digital bild av kakan precis som du vill att det ska se ut, om du skulle glömma när du flyttar från provkörningen till den verkliga affären.

6 Placera en klick smör glasyr på toppskiktet av kakan där du vill att rosen topper att sitta. Tryck mycket försiktigt på rosor att stabilisera dem i glasyren. Fäst resten av rosor i önskad ordning med hjälp av smör glasyr också. Peta stjälkarna i kakan (omkring 13 mm (1/2 tum)) såväl som glasyren.

7 Scatter kronbladen på eventuella återstående rosor runt basen av kakan på displayen bordet.

Olika typer av rosor för en brudbukett

Olika typer av rosor för en brudbukett


Rose bröllop buketter har utförts av prinsessan Diana, Jennifer Aniston och många andra brudar. De typer av rosor du väljer för ditt bröllop bukett är viktig på många nivåer. Välj rosor som ser ut som du vill och står upp väl över flera timmar. Färgen på dina rosor bär också betydelse. Para ihop vita rosor med rött betyder enhet, medan korallfärgade rosor symboliserar önskan. Oavsett vilken typ av rosor du väljer, plocka blommor du älskar.

Tea Roses

Te rosor är ett populärt val bland designers och professionella bröllop planerare eftersom de är extremt tålig, vacker och doftande. Te rosor har ett modernt utseende till dem, vilket gör dem till ett bra val för en samtida bröllop. De finns i alla regnbågens färger utom blå, med blommor som sträcker sig från storleken på en orange till små knoppar knappt större än en fingertopp.

djärva färger

Några brudar vill göra ett djärvt uttalande med en färgstark, dramatisk rosenbukett. Black Magic rosor komma i en mörkröd nyans som omedelbart kommer att dra uppmärksamhet. Leonidas är rost-tonas, med kronblad som är mer koppar-färgad på tips. Cirkus rosor växer i två djärva nyanser av orange och guld. Fem kronblad Ballerina rosor, som den känsliga namnet antyder, växa i två nyanser av rosa på thornless stjälkar. Tuffa Golden Celebra rosor gro täta gula blommor som bär en honungsliknande doft.

mjuka färger

Vita rosor, såsom Virginia, isberg, Bianca och Vendela och ljusare rosor lägga till en traditionell touch till något bröllop. Vitt är färgen på renhet och färgen mest förknippas med brudar, vilket gör vita rosor ett naturligt val för brudbuketten. Däremot kan vita rosor visar bruna fläckar lättare än rosor djupare nyanser, så håll blommorna förvaras kallt tills de behövs. Brudar kanske också vill överväga lätt färgade rosor. Thornless Sterling rosor växer lavendel-tonade blommor som har en silverfärg till dem. Blue Chip och Lavande rosor, som avger starka dofter, är också lavendel i färg.

Rosor som växer i skugga

Rosor som växer i skugga


Alla rosor kräver en viss mängd solljus för att trivas, men det finns många buskar, klättrare och vandrare som kommer att tolerera partiell eller spräckligt skugga. Om plantera rosor nära träden, placera dem på den östra sidan för att vara säker på att de får full effekt av lägre morgonsolen. Välj rosor med några kronblad på sina blommor för semi-skuggiga förhållanden.

Rambling Rector

Oöverskådliga Rector har de kraftfulla arter R. multiflora i sin härstamning, och, som ett resultat, växer den mycket stora skicka ut långa käppar. Detta är ett bra steg att plantera bredvid träden att växa till trädets grenar. Den lilla blommar blomma i kluster. Det är hardy från zonerna 5-9.

altissimo

Altissimo finns en stor blommiga röd klättraren. Växt mot pelare eller spaljéer på östra sidan av huset för att säkerställa att det blir morgonsolen. Det finns återkommande blommar från vår till höst. Altissimo är härdig från zonerna 4-9.

Arv

Heritage är en David Austin buskros som tolererar halv skuggad. Liksom de flesta engelska rosor, har det en gammal ros utseende med rosa skålformade blommor. Det är en kraftig härdig buske från zonerna 4 till 9.

Fairy

Den polyantha steg, fen, blommar i scentless, rosa kluster under en lång period. Det kommer att släpa längs väggar och staket delvis skuggas av träd och häckar. The Fairy är härdig från zonerna 4-9.

cecile Brunner

Cecile Brunner är en annan polyantha buske med rosa blommor växer i klasar. Detta steg upprepas under hela växtsäsongen. Det är en lågväxande buske med en söt till kryddig doft. Cecile Brunner är härdig från zonerna 4-9.

Ballerina

Ballerina kommer att växa bra i ljus skugga blommande bra med sin första början i jämnhöjd med en andra större flush av blom under hösten. Blommorna är små, enkla kronblad och skålformade. Det är doftlös och härdiga från zonerna 4-9.

Kiftsgate

Kiftsgate är en klättrare som kommer att växa genom öppna trädgrenar. Den blommar i sprayer av små vita blommor på kraftiga käppar. Kiftsgate är en doftande ros, hardy från zonerna 4 till 9. Detta steg behov utrymme att sprida ut.

Konigin von Danemark

Den gamla ros, Konigin von Danemark har snäva rosa blommor, blommande i kluster i sommar. Det är inte en upprepning blunder. Plantera den i en öppen luftig plats där det kommer att få morgonsolen, och det kommer att fungera bra. Konigin von Danemark är härdig från zonerna 4-9.

Blanc Double de Coubert

Vissa rugosor kommer att fungera väl i ljusdunkel skugga. Blanc Double de Coubert blommar i sprayer av vita blommor. Det kommer att växa längre än de flesta rugosor gående 6 fot, även i kallare klimat. Blanc Double de Coubert är härdig från zonerna 3-10.

American Pillar

American Pillar är en traditionell vandrare för trädgårdar land förvränga över staket och in i träd till 20 fot eller mer. Den blommar på kraftfulla käppar med rosa kluster. American Pillar är känslig för mögel och är härdig från zonerna 5-10.

Hur man tar bort fläckar på Denim

Hur man tar bort fläckar på Denim


Vid en viss punkt eller annan, är det förmodligen oundvikligt att du får någon typ av fläck på dina jeans, oavsett om det är en bläckfläck, gräs fläck eller mat fläcken. Lyckligtvis hanterar denim fläckar ganska väl. Du behöver bara blot fläcken med rätt ämne före tvätt, och de kommer att vara bra som nya. Det ämne du använder för att behandla fläcken kommer att variera beroende på vilken typ av fläck det är.

Instruktioner

1 Ta bort vattenbaserade fläckar, såsom juice, kaffe, te, öl och kräkas, genom att tillämpa vit vinäger till fläcken. Fukta en ren trasa med vinäger och blot färgade område av denim. Om det är en tuffare fläck, såsom färgämne, vin eller cola, se till att du behandlar fläcken så snart som möjligt och omedelbart tvätta plagget.

2 Försök blötläggning denim plagg i en ättika lösning om det är en större fläck. Blanda tre delar vinäger och en del kallt vatten. Lämnar plagget i lösningen över natten, tvätta sedan i tvättmaskinen.

3 Lägg till en kopp eller två av vinäger i tvätten samt att ta ut stora fläckar.

4 Ta bort gräsfläckar genom att blötlägga plagget i ättika i en timme. Sedan tvätta och torka plagget som vanligt.

1 Ta bort bläck, gräs och andra svåra fläckar genom att lägga din färgade plagg med fläcken framsidan nedåt på en handduk.

2 Doppa en ren trasa i tvättsprit för att dämpa den.

3 blot försiktigt det färgade området (andra sidan av tyget) med fuktig trasa.

4 Tvätta och torka plagget som vanligt.

1 Applicera lite flytande diskmedel till en ren trasa.

2 Gnid fläcken med trasan.

3 Skölj plagget ordentligt, tvätta och torka.

Bruna fläckar på Fig Tree Leaves

Bruna fläckar på Fig Tree Leaves


En av de nöjen växande fikonträd i närheten av ditt hem är möjligheten att äta färsk frukt varje säsong. Om bruna fläckar på bladen av ditt fikonträd, är det oftast en signal om att något är fel.

Identifiering

Bladrost, som orsakas av svampen Cerotelium FICI, är en vanlig orsak till bruna fläckar på fikonträdet blad. Det framgår vanligtvis från mitten till slutet av sommaren och visas på undersidan av bladen.

Fungera

Bladrost kan förstöra bladen på din fikonträd. Bladen kommer att ändras från grönt till gult till brunt och sedan dö och lämna din träd, förhindrar träd från att producera frukt.

Förebyggande / Lösning

Om den lämnas obehandlad, kommer bladrost helt avlöva ditt träd. Även om ingen fungicid har godkänts för att bekämpa bladrost, kan neutral kopparsprut användas för att styra bladrost på dina fikonträd.

Hur man gör choklad kyss rosor

Hur man gör choklad kyss rosor


Chocolate Kiss rosor är enkla men goda gåvor att ge till vänner och familjer under speciella tillfällen som alla hjärtans, årsdagar, nyår, mors dag, födelsedagar eller ens jul. Du kan anpassa utseendet på dem enligt din kreativitet och de kan göras i överflöd ges som en bukett eller ges ensamma som party.

Instruktioner

1 Skär florist tråd i längder på 12 inches för stammen. Forma cirka en halv inches på en ände av blommor tråd in i en spiral. Denna ände är för att hålla kyssar på plats. För att göra en starkare stam, kan du använda två eller tre trådar i samband.

2 Sätt två kyssar tillsammans med sina baser vända mot varandra med genomskinlig tejp. Ta bort allt papper som sticker ut från folien genom att dra dem försiktigt. Om de inte glider ut lätt, är chansen, kan du förstöra folieinslagning om du drar någon hårdare. Istället bara riva av den framstående pappersstycket ur förpackningen och lämna den.

3 Placera bundna chokladbitar i den gröna trådspiral. Om du behöva justera spiralen att passa runt kyssar tätt, så gör det.

4 Använd den färgade cellofan blad att täcka choklad kyssar och gäng kanterna runt stammen tråden. Försök att få koniska formen på spetsen så att godis kommer att se mer ut som en ros knopp. Se till att cellofan täcker choklad kyssar tätt så att i fall tejpa underlåter att hålla de två chokladbitar tillsammans, kommer cellofan se till att formen på rosen inte förstörs.

5 Använd den gröna bandet att omringa och hålla cellofan omslag ned på den gröna ledningen. Om cellofan är för lång, kan du trimma det så att det finns bara halv till en tum vänster hängande bort från blommor band. Fortsätt att linda bandet ner hela stammen efter trimning för att hålla ett enhetligt utseende och dölja återstående cellofan. Hålla omslags tight.

6 Avsluta med utsmyckningar om du vill till exempel lägga till blad. En pappersblad är trevligt om du vill skriva en dedikation eller noterar till någon. Du kan lägga till dem lätt genom att linda papper eller plast blad stam till önskad plats med den gröna blommor band. Om du vill klippa enskilda cellofan rosenblad för att lägga på för, det vill säga ett annat alternativ.

Typer av buskar och häckar

Typer av buskar och häckar


Buskar och häckar används ofta i tomma platser i den främre eller bakgården för att lägga till några textur och färg. Medan säkringar används vanligen för att skapa en känsla av trygghet eller sekretess kring gården, kan de också användas för att fastställa rena linjer, till exempel längs uppfarten eller trottoaren. Innan du väljer en häck eller buske för din trädgård, bekanta dig med alternativen på marknaden.

Tall Boxed Hedge

Den vanligaste typen av säkring är den långe inramade häck. Det ses ofta i bakgårdar, eftersom det ofta ersätter ett staket för att markera och dela egendom linjer. Den kan också användas på gården längs uppfart, om uppfart är skiljelinjen mellan din egendom och grannens. Den långe box häck behöver trimning på veckobasis för att behålla sin rena utseende. Om det inte sköts på rätt sätt, kan lådan häck ser rörigt och rörig.

Low Rise Hedges

Låg upphov häckar liknar rutan säkring men hålls lågt skuren. För en mindre traditionell låda häck utseende, klippa häcken ner till 10 inches så det helt enkelt definierar en linje, men inte dölja din trädgård eller gård. Du kan använda kreativa skär att forma cirklar eller trianglar i häcken, så det ser modern och konstnärliga. Om du väljer att klippa häckar i specifika former, vara beredd på frekvent underhåll för att hålla formerna skarpt definierade.

Färgrika buskar

Buskar behöver inte vara endast nyanser av grönt. Buskar kommer också i mörkröda färger och även en ljust rosa, enligt nordvästra trädgårdsväxter. Om du letar efter en färgstark buske för att lägga ljusstyrka och textur till din trädgård, överväga att gå för djärvare buskar som består av en primär färg.

buske Topiaries

Buskar kan utformas, klippa och skräddarsydd för att passa just din design. Buske topiaries kan skräddarsys och skärs i olika former och mönster, såsom cirklar, spiraler eller trianglar. Dessa buskar kräver mycket underhåll, om du vill behålla de topiary linjer rena och mönster väl strukturerad.

potted buskar

Buskar behöver inte planteras i en grupp för att ge täckning och visuella intryck som buskar är så väl kända. Mindre buskar kan planteras i krukor och placeras längs ett staket eller uppfart att spegla en häck. Krukväxter buskar ger flexibilitet när det gäller läge och övergripande design.

Rostiga bruna fläckar på Grape Leaves

Rostiga bruna fläckar på Grape Leaves


Vindruvor är en söt och saftig snack, i synnerhet om de odlas från ditt eget hem vingård. När växande druvor, men det är viktigt att hålla ett vakande öga inte bara på själva frukten, men på bladen som omger de små kluster av druvor. Att hitta missfärgning av blad, rötter eller stjälkar kan tyda på ett problem med hela gröda och bör behandlas så snart som möjligt.

Utseende

Rostiga bruna fläckar på druvalöv kan vara en indikation på flera problem. Ett vanligt problem kallas fågel röta och presenteras som små hål i bladen. Dessa hål har en gråaktig centrum med brunt och svart missfärgning runt dem. Området kring hålen är höjd och skrynkliga, med ett sprött textur och kanterna på bladen är på liknande sätt färgade och torkade ut. Druvorna själva börjar ruttna också, med en liten rödaktig fläck som är nedsänkt i och omgiven av brun missfärgning. Den andra vanligaste typen av bruna fläckar på druvalöv är botrytis, som kännetecknas av stora, rödbruna fläckar. Detta kan åtföljas av formning på druvorna själva, som ser ut som en tung grå fuzz omger varje druva. Druvorna kan vara extremt mjuk och vattnig.

Diagnostisera problemet

Det är lätt att säga vilken av de två problemen din druva blad har därför Botrytis uppvisar stora fläckar, medan fågel röta har små hål. Undersök dina bladen för att se vilken av de två problem din bruna fläckar ser mer vilja göra den officiella diagnos. När du känner till problemet, kommer du att kunna vidta lämpliga åtgärder för att eliminera sjukdomen och spara din gröda.

Vanliga Times att inträffa

När vädret är särskilt våt och regnig, är det mycket mer troligt att din skörd kommer att påverkas av mögel eller röta, särskilt med fågel röta. Detta beror på att vatten samlas på och runt anläggningen, som orsakar sjukdom och bakterier att blomstra. Om du upplever en mycket regnig år, bör du vidta extra åtgärder för att undersöka dina växter. Förvara dem ordentligt vattnas, men inte alltför blöt. Du kanske vill avstå från att vattna dem helt och hållet om det är regn faller ofta på vingård.

Befria Växter av sjukdom

Den bästa planen för angrepp är att ta bort de infekterade plantorna från din gröda och hålla området så ren och fri från bakterier som möjligt. När du ser de första tecknen på bruna fläckar på dina blad, omedelbart ta bort dessa blad och kontrollera de omgivande druvor samt. Om någon av de växter innehåller fuzz, mögel eller cirkulära ruttna fläckar, ta bort just den växten så att du kan hålla sjukdomen sprids. Håll din vingård rent och snyggt året runt för att förebygga sjukdomar från dyka upp i första hand och spraya med flytande kalk svavel i början av våren när de första knopparna visas.