risvatten feber

Grass Feber hos hästar

Grass Feber hos hästar


Gräs feber, även känd som häst gräs sjukdom (EGS), är en nervsjukdom som samordnar tarmrörelser och mag-tarmkanalen. Sjukdomen är nästan alltid dödlig, men inte smittsam. Det förekommer oftast på våren och hösten, när nya gräset tillväxt är störst. EGS är vanligast i Storbritannien; Men det är också i norra Europa och Irland. Från och med 2011, var två fall diagnostiseras i Nordamerika.

Olika typer av gräs Sjukdom

Det finns tre typer av EGS: akut, subakut och kronisk. Skadorna sjukdoms nervsystemet, som kontrollerar ofrivilliga funktioner och resulterar i förlamning av tarmen. I plötsliga (akuta) EGS, kommer hästar visa symptom på allvarlig kolik. De med subakuta EGS upplever samma symptom, även om mindre allvarliga. De börjar vanligtvis förlora vikt gradvis tills det blir så allvarliga att de liknar en tunn vinthund hund. Hästar med den långsammaste formen av sjukdomen, eller kroniska EGS, i allmänhet blir slö, deprimerad och har svårt att äta mat.

Orsak

Trots mer än 100 år av forskning, är orsaken till EGS okänd. Men forskarna tror att det kan finnas ett samband mellan selen brister och sänkta nivåer av essentiella skyddande antioxidanter i kroppen. En annan teori är föremål för undersökning är att EGS orsakas av en bakterie som finns i jord, som kallas Clostridium botulinum.

symptom

Symtom på EGS inkluderar en snabb hjärtfrekvens, trötthet, produktiv salivavsöndring, utspänd tunntarmen, muskelryckningar, svårigheter att svälja och intermittent svettning längs halsen och flankerna. Symptomen är resultatet av impaktion av tjocktarmen och nervskador.

Diagnos

Eftersom inte alla hästar uppvisar alla tecken och symptom karakteristiska för sjukdomen, och eftersom det kan vara svårt att skilja mellan EGS och kolik, vilket gör en diagnos kan vara en utmaning. Dessutom, även om blod och buken vätsketester kan analyseras i kombination med symptomen, kommer den enda verkligt korrekt diagnos efter döden och kirurgiskt avlägsnande av tunntarmen.

Behandling

Akuta och subakuta EGS är nästan alltid dödlig trots ingripande; därför ingen behandling vanligtvis ges och hästen antingen dö eller somna inom två dagar efter diagnos. Dessa hästar med kroniska EGS som kan övertalas att äta hackade grönsaker, gräs och hög energi koncentrerade foder indränkt i melass har en större chans att överleva. Andra behandlingar består av intravenös vätska för att förhindra uttorkning, medicinering som ökar tarmaktivitet, kontinuerlig mänsklig kontakt och frekvent trimning för att minska svettning och förhindra hypotermi. Enligt Equine Grass sjukkassa, "... de som överlever mer än en månad efter diagnos av ett fall av EGS kommer sannolikt att vara mycket motståndskraftig mot sjukdomen."

At-Risk Hästar

Hästar som lever inom 6 miles av de drabbade med sjukdomen löper en ökad risk att smittas av det inom cirka en månad av den ursprungliga diagnosen. Som radien hos det drabbade området minskar, minskar riskfaktorn i enlighet därmed. Gräs sjukdom inte överförs från insektsbett, toxiner eller från häst till häst. Unga hästar, särskilt de som är 7 år eller yngre, är de som drabbas värst.

Förebyggande

Hästägare kan vidta åtgärder för att förhindra EGS i drabbade områden genom att inte stall eller låta sina hästar på bete på högrisk lokaler (de med diagnostiserade fall), komplettera deras hästens diet med extra foder såsom hö (särskilt under högriskperioden april till juni), inte gräva upp eller störande jord i betesmarker, ta bort gödsel för hand, fördröja avmaskning under månaderna före våren (kända för att öka risken), undvika betes ändringar under våren (köpa nya hästar, flytta hästar till olika betesmarker ) eller plötsliga förändringar i kosten. Ändra en hästs kost är fortfarande en av de högsta riskfaktorerna för EGS.

Hur kan man kontrollera en feber utan en termometer

Hur kan man kontrollera en feber utan en termometer


När du får feber, stiger din kropp över sin normala kroppstemperatur på 37 grader Celsius, och din inre termostat, som är i hypotalamus del av din hjärna, är förhöjd. Feber kan orsakas av virala och bakteriella infektioner, sjukdom eller genom att få överhettad. Om en termometer inte är tillgänglig, det finns andra sätt att ta reda på om du har feber.

Instruktioner

1 Placera handen på din panna. Om din panna känns varm vid beröring, är chansen att du kan ha feber. I själva verket kan huden på hela kroppen känns varm om feber förekommer.

2 Leta efter tecken på uttorkning, en kontrollampa tecken på feber. Indikationer på att uttorkad är extrem törst, muntorrhet, torr hud och problem ska kunna urinera. Dricka mycket vätska för att kyla ner kroppstemperaturen.

3 Leta efter symptom som tyder på förekomsten av en infektion eller sjukdom. Detta inkluderar värk i kroppen, blossande kinder, trötthet och frossa. Dessa följer ofta feber och är en tydlig indikation på att något är fel.

4 Var uppmärksam på din puls. Personer som har feber ibland har också en snabbare puls. Övervaka din hjärtrytm och komma i kontakt med rätt hjälp om din puls fortsätter att öka och matthet och yrsel följa den.

5 Se upp för anfall. När kroppstemperaturen stiger över 38,9 grader Celsius, kan det orsaka vissa individer att gå in i ett anfall. Få akut hjälp omedelbart om detta inträffar.

6 Bestäm om du upplever hallucinationer eller bortfaller i perioder av medvetslöshet, som kan uppstå om du har en extremt hög feber. Sök medicinsk hjälp omedelbart om dessa symtom är närvarande.

Aggressiv feber blister Behandling

Aggressiv feber blister Behandling


Feber blåsor, även betecknade såsom munsår, uppträder som en liten kluster av blåsor runt munnen och möjligen näsa. De orsakas av herpes simplex virus. Feber blåsor ofta bryta, läcker en klar vätska. De kommer skorv över och läka på egen hand inom några dagar till två veckor. Det finns andra alternativ för dem som vill hjälpa läkningsprocessen.

Feber Blister Symtom

Innan en feber blister visas, kan den enskilde känner en stickande på eller runt läpparna och en hård plats bildar där feber blister visas. Hon kan också ha en feber, ont i halsen eller svullna körtlar i halsen eller andra delar av kroppen. Små barn kan dregla när en feber blister utvecklas. Vid upplever dessa symtom, kommer individen vet att förbereda sig för att behandla feber blister.

behandlingsalternativ

När en feber blister utvecklar, eller bara efter att det har utvecklats, en antiviral medicinering kan användas för att förkorta varaktigheten. När feber blister visas och har funnits i ett par dagar, kan krämer såsom topisk lidokain eller bensylalkohol (Zilactin) användas för att förkorta feber blister och lindra eventuella smärtsymtom. Smärtstillande såsom aspirin, paracetamol (Tylenol) eller ibuprofen (Alvedon och Motrin), kan lindra smärta i samband med munsår. Undvik att ge barn acetylsalicylsyra när de har feber - det tros orsaka Reyes syndrom, en sällsynt men potentiellt livshotande sjukdom. Varma eller kalla förpackningar kan också lindra smärta.

individuell förebyggande

Eftersom feber blåsor orsakas av ett virus som stannar i kroppen, när den enskilde har kontrakterat det, kan feber blåsor återkomma när som helst. Vid denna punkt, en av de bästa sakerna en individ kan göra är att förhindra ytterligare utbrott. Tvätta händerna ofta för att undvika spridning av feberblåsor till andra delar av kroppen. Var försiktig med att vidröra andra delar av kroppen under ett utbrott, speciellt ögonen och könsorganen. Undvik stress och triggers som orsakar feber blister utbrott. Sådana triggers kan inkludera solexponering, brist på sömn, dålig kost och bli sjuk. Använd alltid solskyddsmedel på huden och läpparna. Om en person har ofta utbrott, kan en läkare ordinera regelbunden användning av en antiviral att förhindra feber blåsor.

inter förebyggande

Under feber blister utbrott, är det viktigt individen tvätta händerna regelbundet när de interagerar med andra. Det är också viktigt att personliga saker, som tandborstar, tvätta kläder, smink och bestick, inte delas. Undvika kyssar och andra hud-on-hudkontakt tills munsåret är helt läkt.

Feber rättsmedel för Dvärgschnauzer

Feber rättsmedel för Dvärgschnauzer


Även om alla schnauzers dela vissa egenskaper-särskilt deras utseende och antingen svart eller salt-och-peppar rockar --- kan miniatyr variation lider av olika hälsoproblem, inklusive feber. En miniatyrschnauzer är typiskt cirka 14 inches hög, en standard 17 till 19 inches, och en gigantisk 23 till 28 inches. I miniatyr ras, den oro inkluderar urolitiasis, allergier, och comedo syndrom. En hund Temperaturen ligger vanligen mellan 37,5 grader C till 38,9 ° C, med valpar lite under denna.

ÅL Syndrome

En hudsjukdom vanligt i Dvärgschnauzer är ÅL eller comedone syndrom vanligtvis en relativt ofarlig sjukdom. Det yttrar sig som knölar som bildas längs hundens rygg hårsäckar som stoppas av hud oljor och keratin, liknande pormaskar i en person. Syndromet är ärftlig och är lätta att upptäcka, särskilt efter att hunden har tränas. En hudbiopsi behövs för en definitiv diagnos. Gupp brukar bilda, sväller, och dränera regelbundet förekommer ful men inte riktigt skada hunden. Det finns dock enstaka fall där den drabbade huden blir infekterade med bakterier, som utlöser en feber i hunden. I detta fall kommer en rengöring regim bromsa utbrotten.

canine Urolithiasis

Dvärgschnauzer är benägna att canine urolitiasis, vilket sker när njursten bildas i urinvägarna. Det kallas också cystit, stenar i urinblåsan, eller njursten. Stenarna irritera tarmkanalen och kan orsaka feber, smärta, och blod i urinen. Hundar kan dö av detta om det inte ges veterinärbehandling. Det finns olika typer av stenar, och diagnostisera typ kommer att avgöra behandling. Diet, ras, brist på motion, och trånga stallar är bidragande faktorer till sjukdomen. Mindre raser, såsom dvärgschnauzer, och män, är mer benägna att drabbas av det. En speciell diet som är låg på mineraler ges vanligtvis, och i vissa fall kirurgi behövs för att ta bort stenarna.

leptospiros

Denna sjukdom, som kan drabba hundar samt människor, har en mängd olika stammar. Vaccin skyddar mot några av stammarna. Svåra "lepto" infektioner få en feber av 39,4 till 40,0 ° C, tillsammans med frossa och ömhet, kräkningar och uttorkning. Leversvikt kan så småningom utvecklas. Ett blodprov behövs för en definitiv diagnos, trots att hundar med en akut lepto infektion kan sprida organismerna i deras urin. Behandlingen inkluderar antibiotika, såsom penicillin och doxycyklin.

Mycobacterium avium Infektion

Förutom en feber, kan en dvärgschnauzer med Mycobacterium avium-infektion har inflammerade tonsiller och förstorade lymfkörtlar. Symtomen omfattar även kräkningar, andningssvårigheter, hälta och blodig avföring. Infektionen, en gång betraktades som sällsynt, sannolikt resultat från en immunbrist. Enligt en rapport för den amerikanska dvärgschnauzer Club 2008 "disse Mycobacterium avium infektion i Dvärgschnauzer", skriven av: Errolyn Martin, är ett ökande antal hundar som diagnostiseras med denna infektion. Rapporten konstaterar: "En totalt 49 fall av MAC i Dvärgschnauzer rapporterats har de flesta fall är från USA och Kanada Några fall rapporteras från andra länder som Polen, Australien, och andra delar av Europa...... det är möjligt att samma eller närbesläktade fel kan predisponera hundar till andra typer av opportunistiska infektioner. " Från och med 2010 infektionen inte ansågs behandlingsbar.

autoimmunitet

En feber kan förekomma efter en serie rutinmässiga vaccinationer och kan signalera en autoimmunitet problem. Febern kan också vara resultatet av infektion, exponering för något giftigt, en hormonell förändring, eller att överbelastas. Den miniatyrschnauzer är en ras som förtecknas i riskzonen för autoimmuna problem. Behandlingen beror på vad som orsakar feber. Andra symptom på en autoimmun sjukdom inkluderar buken ömhet, stelhet, blåmärken, och mottaglighet för infektioner. Behandlingen beror på svårighetsgrad och orsaken till autoimmunitet problemet.

Rocky Mountain Spotted Fever

Dvärgschnauzer bitna av fästingar infekterade med Rocky Mountain spotted feber kommer att utveckla en feber, som kan följas av aptitlöshet, kräkningar, yrsel, hjärta och andningsproblem, röda hudutslag och kramper. Antibiotika är vanligen framgångsrik i att behandla sjukdomen, men det kan ta två veckor innan hunden återfår sin hälsa. I svåra fall kan hunden måste läggas in på djursjukhuset. Rocky Mountain spotted feber slår vanligtvis under våren och sommaren, när fästingar är riklig. Sjukdomen har fått sitt namn från den röda utslag det orsakar.

Vad är orsakerna till ledsmärta och feber Blister?

Vad är orsakerna till ledsmärta och feber Blister?


Det finns många stammar av herpesvirus, endast åtta av vilka infekterar människor. Enligt American Social Health Association, upp till 80 procent av den amerikanska vuxna befolkningen är smittad med herpes virus, tre fjärdedelar av dem inte ens vet att de har viruset och kan inte ha upplevt symptom. Familjen av herpesvirus som infekterar människor är numrerade från ett till åtta och orsakar sjukdomar som sträcker sig från munsår, vattkoppor och körtelfeber till Kaposis sarkom.

Vad orsakar feber Blister?

Vad är orsakerna till ledsmärta och feber Blister?


Feber blister, eller "munsår" på munnen och ansiktet är i allmänhet orsakad av herpes simplex typ 1 (HSV1) medan genitala lesioner är i allmänhet ett resultat av herpes simplex typ 2 (HSV2) -virus, även om båda kan orsaka skador i ansiktet och könsorgan. Viruset kommer in i kroppen genom slemhinnorna i munnen, ögat, vaginan, eller penis under kissing eller kön och börjar att replikera. Det migrerar sedan till en nervrot (ganglion), där det döljer och förblir vilande.

Varför feberblåsor hålla visas?

Väl inne i kroppen, inte herpesviruset inte att försvinna. Från tid till annan händelser i kroppen "väcka" vilande virus och det "återaktiveras." Dessa inkluderar sjukdom, feber, exponering för sol, menstruation och trauma, inklusive kirurgi. Viruset färdas tillbaka längs nerven till ytan av huden och orsakar klåda eller stickningar och blåsor. Ibland finns det inga symtom, men viruset är aktiv och kan spridas från person till person.

Varför Herpes Orsak ledsmärta?

Vad är orsakerna till ledsmärta och feber Blister?


Alla herpesvirus, inklusive hsv1 och HSV2, kan orsaka ledvärk; enligt transversell myelit Association den medicinska termen för denna typ av ledvärk är myelit (inflammation i ryggmärgen). Lederna själva inte är inflammerade eller infekterade, men inflammation i ryggmärgen stör de nerver som bär meddelanden till och från ryggmärgen. Dessa nerver skickar signaler upp ryggmärgen till hjärnan, som tolkar det som smärta. Nivån på den inflammation i ryggmärgen bestämmer fogen där smärtan känns.

Hur kan Herpes botas?

Från och med 2010, det finns inget botemedel mot herpes. När smittade kommer viruset kvar i kroppen och kan inte elimineras. Medicinsk behandling är direkt mot att minska de smärtsamma symtom och snabbare läkning av yttre sår med hjälp av läkemedel såsom aciklovir, valacyclovir och famciklovir. Enkla analgetika såsom paracetamol eller ibuprofen kan hjälpa, liksom enkla metoder såsom cool komprimerar, varma bad och hålla det drabbade området rent och torrt

Kommer jag Sprid herpesvirus?

Vad är orsakerna till ledsmärta och feber Blister?


Det enkla svaret på detta är att den som har smittats med herpes kan sprida viruset. Vuxna, särskilt äldre människor, ofta utveckla bältros efter kontakt med barn med vattkoppor (herpes varicella zoster). Det finns metoder för att undvika spridning av viruset, och de flesta av dessa är enkelt sunt förnuft. Om du har öppna sår, undvik direktkontakt med andra, särskilt nyfödda. Helt enkelt avstå från att kyssa dem och undvika att röra dem om du bara har tvättat händerna. Berätta för din partner, undvika kön när sjukdomen är aktiv och alltid använda kondom. Även munsår kan infektera könsorganen, så avstå från oralsex.

Feber & Kramper hos barn

Feber & Kramper hos barn


Barnen kommer att uppleva ofarliga magont som känns som kramper från tid till annan. Men när ett barn har feber tillsammans med kramper, är det allvarligare än bara en enkel magen magen.

effekter

Barn med feber och magkramper kan uppleva buksmärtor, kräkningar, huvudvärk och svaghet.

orsaker

Orsaker till feber och kramper hos barn inkluderar influensa, blindtarmsinflammation och urinvägsinfektion.

Identifiering

Att identifiera orsaken till feber och kramper i ett barn, kommer en läkare att ta en sjukdomshistoria och utföra en fysisk undersökning. Läkaren kommer att dra blod, ta en urinanalys och beställa en datortomografi av buken.

behandlingar

Behandlingar för feber och kramper hos barn varierar kraftigt baserat på orsaken till sjukdomen. Vissa behandlingar är vätskor, vila och medicinering.

Varning

Feber och kramper i ett barn kan vara indikatorer på en livshotande sjukdom. Det är viktigt att söka läkarvård omedelbart när febern når 38 grader C.

När är en feber farlig hos vuxna?

När är en feber farlig hos vuxna?


En feber är ett tecken på att kroppen försöker att övervinna en sjukdom eller underliggande infektion. Virus och bakteriella infektioner är ökända för att orsaka feber, men det finns andra medicinska problem såsom autoimmuna sjukdomar och svår uttorkning som kan utlösa en feber. I en frisk vuxen bör en normal, oral temperaturavläsning vara över 36,1 grader C, men under 37,2 grader C. En grad över 37,2 grader anses vara en feber i en vuxen.

temperatur Spike

Vissa sjukdomar producera en låg feber på ca 38,3 grader C på en muntlig termometer, som lätt kan behandlas med fukt vätskor och massor av vila och avkoppling. En feber av 38,9 grader C kan kräva tillsats av en over-the-counter feber reducering såsom paracetamol för att hjälpa kroppen att föra feber nere. Men när en vuxen temperaturen börjar spika på 39,4 grader C och ovan Banner Health rapporterar att det kan vara en orsak till oro.

Varaktigheten av feber Fara

En spiking feber kan vara farligt och kräver ofta medicinska ingrepp, särskilt om hög feber varar mer än 72 timmar. Enligt den medicinska universiteten av South Carolina (MUSC), när en hög feber kvarstår, kan det vara farligt. Det kan också vara ett tecken på att ett allvarligt medicinskt tillstånd föreligger. Ett anrop till den vuxnes primärvårdsläkare rekommenderas för att erhålla en diagnos samt de nödvändiga läkemedel för sänkning av feber.

Låg feber Oro

Tvärtemot vad många tror, ​​inte en temperatur inte vara hög för att vara farlig. I själva verket kan en låg feber vara lika allvarligt, särskilt om det kvarstår i flera veckor. Mayo Clinic förklarar att en låggradig feber kan indikera något så enkelt som en infektion i urinvägarna eller en sjukdom som är allvarligare. Lymfom och andra typer av cancer kan manifestera som låggradig feber, som ofta kan kontrolleras med läkemedel när sjukdomen avslöjas.

symptomatiska Oro

De symtom som åtföljer en feber kan vara lika farligt som febern själv. I själva verket, University of Virginia Health Systems rapporterar att apati, onormal andning, utslag och en stel nacke bör åtgärdas omedelbart av medicinsk personal. Hög feber kan också orsaka förvirring och kramper hos vuxna, som också kräver omedelbar läkarvård.

resenärer

Vuxna som reser utanför USA bör ägna stor uppmärksamhet åt feber som uppstår när de är ute i landet och även de som manifesterar efter att de har återvänt hem. För en ny resenär, feber så låg som 38,3 grader C, kan vara farligt. Enligt eMedicineHealth, kan resa utanför USA utsätta en individ till en mängd olika toxiner, sjukdomar och bakterie som kan orsaka sjukdomar som resulterar i feber. Därför bör en vuxen som upplever en feber efter att ha rest uppsöka läkare omedelbart för att bestämma febern är orsaken.

Gratis hem rättsmedel för feber blåsor

Gratis hem rättsmedel för feber blåsor


Feber blåsor, även känd som munsår, orsakas av herpes simplex 1 virus (HSV-1). Många människor drabbas av munsår och uppleva flera utbrott per år. HSV-1 är ofta "fångas" i barndomen när de delar drycker, fontäner och mat är vanligt. Lyckligtvis för dem som drabbas av feber blåsor, det finns några fria åtgärder du kan vidta för att inte bara förhindra ett utbrott, men också hjälpa blåsor läka snabbare.

Huskurer

Det finns flera sätt du kan hjälpa att bli av feber blåsor. En av de första saker du kan göra är att tillämpa is så fort du känner en feber blister fram, vanligtvis en stickande känsla. Applicera is fem till tio minuter varje timme och du kanske kan stoppa munsår från att någonsin visas. När det verkar tillämpa en av följande salvor, som du kan ha hemma, flera gånger om dagen: aloe, zink, vitamin E eller St Johns Wart. Dessa kommer att bidra till att påskynda läkningsprocessen. Dessutom kommer hålla den fuktig med läppbalsam hjälpa till att läka feber blister.

Förebyggande

Feber blåsor ibland orsakas av stress. Om du kan hitta ett utlopp för att lindra stress, kan du ha färre utbrott. Motion är en stor stress reliever. Att gå på gym, löpning, simning och cykling är bara några exempel. Andra saker du kan göra för att lindra stress inkludera att ta bad, läsa böcker och mediterar. Du bör hålla ditt immunförsvar bäst genom att tvätta händerna ofta och äta en hälsosam kost. Vitamin C och yoghurt med levande kulturer är också bra för immunförsvaret. Dessutom kan en kost rik på aminosyran lystine (t.ex. mjölk, ägg, fisk) men låg i arginin (t.ex. choklad, jordnötter, ärtor) hjälpa till att förebygga munsår. Det finns lystine kosttillskott du kan ta, om så önskas. Dessutom kan äta en kost rik på B12 hjälpa till att förebygga munsår utbrott. Ät livsmedel rika på B12 som fisk, mollusker och berikade spannmål. Solen kan också sätta på feber blåsor. Så hålla sig borta från solen och hålla dina läppar fuktiga med läppbalsam med SPF 15 eller högre.

De biverkningar av kardborre rot

De biverkningar av kardborre rot


Även kallad Bardana, tiggare knappar och taggiga Burr, kardborre rot (Arctium lapa) är en ört som innehåller viktiga fytokemikalier och näringsämnen. Används för sina antioxiderande egenskaper och som en detoxifier är kardborre rot anses vara säkra att använda. Som sagt, kardborre rot har vissa biverkningar not-värdig som kan påverka specifika användare.

Betydelse

De biverkningar av kardborre rot


Enligt ört guide i "Recept för Nutritional Healing" kardborre rot hindrar kroppens förmåga att absorbera järn. Kardborre rot ska inte tas om du är gravid, ammar eller diagnostiseras med diabetes eller hjärt-kärlsjukdom.

Historia

De biverkningar av kardborre rot


Historiskt har kardborre rot använts som en blod detoxifier. Kinesiska örter fortsätta att använda kardborre rot för att behandla ett brett spektrum av sjukdomar, inklusive förkylningar och halsont. I själva verket har kardborre rot vanligen använts för sjukdomar i andningsorganen i hela Europa, Indien och Kina.

användningar

De biverkningar av kardborre rot


Kardborre rot fungerar som en stimulans för levern, bukspottkörteln och matsmältningssystemet fungerar. Kardborre roots anti-inflammatoriska egenskaper gör det användbart för behandling av infektioner orsakade av mässling och vattkoppor. Antibiotiska egenskaper hjälpa patienter att övervinna infektioner orsakade av bölder eller andra hudåkommor.

Fungera

De biverkningar av kardborre rot


Kardborre rot fungerar som ett diuretikum, och dess renande egenskaper hjälper kroppen göra sig gifter som orsakar eller kan potentiellt orsaka sjukdom. Enligt Herbs2000.com har arctigenin av kardborre varit användbara vid behandling av tumörer. Polyacetylener, som förekommer i färsk kardborre rot, hjälpa drabbade att bekämpa infektioner.

former

De biverkningar av kardborre rot


Helt kardborre anläggning kan användas för medicinska ändamål. Roten och frön kan användas för att göra ett avkok för att behandla hudsjukdomar och för att sänka feber, respektive. Örter blanda tinktur av kardborre rot med andra örter för att behandla problem med lederna. Applicera kataplasmer av rötter eller blad till mindre skärsår eller blåmärken. En tvätt av kardborre rot kan vara en användbar behandling för akne.

överväganden

Biverkningar av kardborre rot är sällsynta undantag för personer specifikt i riskzonen. Omvänt kan kardborre rot säkert behandla många interna och externa hälsofrågor. Som med all användning av örter, rådfråga en betrodd herbalist och en läkare först.

Apicoectomy Biverkningar

Apicoectomy Biverkningar


För en del kan en apicoectomy låter som en skrämmande tand förfarande. De flesta patienter har redan fått utstå en rotfyllning och nu måste avgöra om tandutdragning eller apicoectomy. Den goda nyheten är att allvarliga biverkningar och komplikationer är sällsynta, men du bör kontakta din tandläkare om huruvida förfarandet skulle vara rätt för dig.

Apicoectomy Biverkningar

Vad är en apicoectomy?

Under en apicoectomy kommer tandläkaren avlägsna rotspetsen och eventuell infekterad vävnad. Din tandläkare kommer att behöva skära och flytta tandköttet bort från tanden för att få tillgång till roten. Det är också ibland kallas endodontisk mikro eller rot-end resektion. Enligt Dentalfind.com görs en apicoectomy utförs efter en tand har haft en minst en rotbehandling, ibland till och med två. Proceduren varar vanligtvis cirka 30 till 90 minuter beroende på placeringen av tanden, enligt Dentalfind. Det utförs under lokalbedövning.

Orsaker till en apicoectomy

En apicoectomy är vanligtvis nästa steg efter en rotfyllning har misslyckats och en infektion är fortfarande närvarande eller healing är helt enkelt inte utvecklas. Om inte fungerar, kommer tanden måste extraheras. Enligt GLC Endodontics, kommer en del patienter upplever symtom såsom smärta, svullnad i tandköttet eller ömhet efter en rotfyllning. Andra patienter inte uppvisar symptom och infektionen finns genom en ultraljudsundersökning. Enligt Dentalfind.com, är den långsiktiga framgång eller prognos för tand signifikant reducerad när en apicoectomy behövs.

Milda biverkningar

Efter en apicoectomy, kommer du sannolikt att uppleva blåmärken och svullnad runt operationen området. Dentalfind.com rekommenderar isbildning området under omkring 10 till 12 timmar. Det kan finnas viss smärta eller ömhet som kan få hjälp med over-the-counter antiinflammatoriska läkemedel. Stygn avlägsnas vanligtvis omkring två till sju dagar. Du kan också uppleva mindre blödning.

Allvarliga biverkningar

Förfarandet, men anses säkra när de utförs av en kvalificerad endodontist, kommer med risker. Du kan uppleva nervskador eller ytterligare infektion. Om du får feber, kraftig blödning eller inte kan kontrollera smärta, ring din tandläkare.

Varning

Om du har högt blodtryck eller andra allvarliga medicinska tillstånd, ska du berätta din tandläkare före ingreppet. En apicoectomy kräver en större dos av lokalbedövning, och vissa patienter kan ha en negativ reaktion.