reparera vhs kassett

Instruktioner om hur man laddar en VHS-kassett adapter

Instruktioner om hur man laddar en VHS-kassett adapter


Standard VHS-C kassett adaptrar är ett enkelt sätt att visa mindre, videokamera inspelade kassetter på ditt hem TV. De finns på en mängd olika elektronikaffärer och på nätet, varierar i pris från £ 3 till £ 13. De flesta kassettadaptrar är självlastande, så att sätta ditt hem filmkassetter i adaptern är snabbt och enkelt, vilket gör det ett enkelt sätt för dig att dela dina minnen med vänner och familj. Snart kommer du att njuta av ditt hem filmer på din TV!

Instruktioner

1 Leta reda på batterifacket på VHS-kassett adapter. De flesta konsumentkassettadaptrar har tydligt märkt batterifacket på baksidan av kassetten.

2 Öppna batterifacket på VHS-kassett adapter genom att trycka på locket i den riktning som anges av pilarna. Sätt i ett AA-batteri i batterifacket i kassettadapter, och snäpp tillbaka locket på plats.

3 Vrid videokassetten tillbaka över så VHS-C kassettfacket är vänd uppåt. Tryck försiktigt luckan i den riktning som anges av pilarna.

4 Skjut VHS-C kassett i facket med bandet uppåt, tryck sedan försiktigt tills kassett låses på plats.

5 Stäng VHS-C facket genom att trycka luckan i motsatt riktning.

Hur man spelar in en VHS-kassett till en DVD

Hur man spelar in en VHS-kassett till en DVD


Eftersom åren går, VHS-band blir mer föråldrad på grund av brist på VHS-spelare tillgänglighet. Kasta inte bort dina gamla VHS-band. För lite pengar kan du köpa utrustning för att kopiera de VHS-band till tomma DVD-skivor. Detta gör att du kan njuta av dina favoritfilmer utan återköp dem i en annan formant. Kan hittas här utrustning i nätbutiker, eller åtmin mest populära detaljhandel och elektroniska affärer.

Instruktioner

1 Köp en VHS / DVD-spelare tillsammans med inspelningsfunktioner. Dessa spelare är vanligen prissatta mindre än £ 130 på de flesta detaljhandelskedjor. Riktningarna ingår och lätt att följa. Dessa kommer också att spela den färdiga produkten medan grundläggande DVD-inspelare kommer bara spela in en DVD, men inte spela det. Bildkvaliteten på den färdiga DVD kommer att vara samma som vad som finns på VHS-band. Om det finns brister med VHS såsom svaga punkter som skapar linjer eller hackar scener, kommer dessa att dyka upp på den färdiga DVD.

2 Ett annat alternativ är att köpa en vanlig DVD-brännare och en VHS-spelare. Hook dessa tillsammans med hjälp av lämpliga kablar. Dessa kablar brukar komma med brännare och spelare, så du bör inte ha några extra delar att köpa. Detta fungerar bäst när båda spelarna är anslutna till en TV så att du kan se till att du spelar in lämpligt innehåll. Du kan också övervaka den hastighet med vilken VHS kopierar till DVD.

3 Placera VHS i VHS-spelare och tom DVD i DVD-brännaren. Du kommer att behöva använda fjärrkontrollen och gå igenom menyalternativen att välja rätt format för inspelning. Formaten bör vara tydligt märkta och beskrivs i bruksanvisningen. Välj det alternativ som kommer att läsa något som "VHS till DVD." Du kan också behöva välja inspelningshastighet, som varierar per tom DVD som du köper. Varje spelare är olika, och varje meny kommer att variera något. Om du har frågor, se dig individuell manuellt. Välj det alternativ som fungerar bäst för dig och klicka på "Play" på VHS-spelare och "Record" på DVD-inspelaren. Att spela den färdiga DVD, kommer du troligen ha en DVD-spelare och eftersom standard inspelare oftast saknar uppspelning.

4 Om du vill kopiera VHS-band till DVD inte alltid köpa ditt eget system. De flesta högskolor, bibliotek och gymnasier har denna utrustning. Om du tar vissa kurser, kan du få tillgång till denna utrustning, eller kan ha möjlighet att hyra den.

Hur man gör en DVD från en VHS-kassett inspelning

Hur man gör en DVD från en VHS-kassett inspelning


VHS-band var vanlig konsumentvideoformatet från 1970-talet fram till DVD tog över marknaden i slutet av 1990-talet. Efter denna tid, blev VHS-spelare ovanligare, och att bevara sina VHS filmer, började många människor att överföra sina filmer till DVD. Denna process, en gång förpassas till produktions hus och allvarliga videofilmare kan nu göras hemma med en VHS-kamera eller däck, en dator och lämplig programvara.

Instruktioner

Videoredigerare

1 Anslut ena änden av en anslutningskabel på baksidan av din VHS fånga däck eller i din videokamera utgång. Anslut den andra änden till datorns baksida. Den typ av anslutningskabel som du behöver varierar med typ av däck eller kamera, men det är oftast en USB 2.0 eller FireWire.

2 Montera fånga däck, om det behövs. Om datorn har stöd för plug-and-play, eller om du använder en videokamera, kan du hoppa över detta steg.

3 Vrid däck eller kameran och sätta in din VHS-band.

4 Spola tillbaka bandet.

5 Starta din video redigeringsprogram och initiera fånga verktyg.

6 Ställ in testdisken till önskad enhet. Det är där den fångade videoklippet sparas.

7 Välj videospår, de två första ljudspår och tidskod spår importera.

8 Välj din fånga däck eller kamera från listan över inmatningsenheter.

9 Välj en NTSC inställning vid 29,97 bildrutor per sekund, släpp ram, från dina fånga inställningar.

10 Tryck på "Capture Now" på fånga verktyg och "Play" på däck eller kamera. Datorn kommer att börja fånga media från VHS-band och omvandla den till en digital fil.

11 Redigera filmen som önskas. Om du inte vill redigera filmen, helt enkelt markera ett "i" punkt i början av media och en "out" punkt i slutet, sedan in filmen i tidslinjen.

12 Export filmen som en videofil. Vanliga videoformat inkluderar WMV och MP4 för Windows och QuickTime för Mac.

13 Starta videokomprimeringsprogram, om sådana finns. Detta steg är inte alltid nödvändigt, men ofta ger en högre kvalitet DVD. ProCoder är en typ av programvara för Windows, medan Kompressor används ofta på Mac.

14 Öppna videofilen inuti komprimeringsprogram.

15 Välj en MPEG-2-komprimering inställning för högsta kvalitet. Vissa program kräver att du väljer en separat inställning för ljud och video. Om så är fallet, väljer MPEG-2 för video och en högkvalitativ ljudcodec, såsom Dolby Digital.

16 Välj en plats att spara kodas videofilen och börja omkodning. Detta kommer att spara videofilen i ett format som är lämpligt för DVD-produktion.

17 Starta din DVD-program. Windows DVD-bränning medföljer Windows Vista och iDVD är förinstallerad på Mac-datorer. Andra DVD författar program inkluderar Adobe Encore och DVD Studio Pro.

18 Importera video- och ljudfiler och dra dem till tidslinjen.

19 Skapa en DVD-meny och kapitelmarkörer, om så önskas.

20 Testa din färdiga projektet genom att välja "Preview" -knappen eller menyalternativ, om det finns på din programvara.

21 Tryck på knappen "Bränn" eller välj den från menyalternativen.

22 Ange alla lämpliga DVD-inställningar, till exempel namn, format, källa, destination, etc. Dessa alternativ varierar beroende på programmet.

23 Sätt i en DVD-skiva i datorns DVD-enhet.

24 Tryck på "Burn" eller "Build".

VHS till DVD Software

1 Installera en analog videokortet. Vissa lägre end kort kommer att ansluta via USB, medan mer avancerade kort måste vara fysiskt installerad i en perifer kortplats på datorn.

2 Anslut videobandspelaren till inspelningskortet med en kabel. Vilken typ av kabel du behöver beror på det kort du har, men i allmänhet behöver du en RCA eller en HDMI-kabel.

3 Slå på videobandspelaren och sätt din VHS-band.

4 Spola tillbaka bandet.

5 Starta din VHS-till-DVD-program och klicka på fliken fånga eller välj fånga från dina menyalternativ.

6 Välj ditt grafikkort från listan över inmatningsenheter.

7 Starta fångst.

8 Dra fångade media till tidslinjen och börja redigera. Observera att varje bit av mjukvara fungerar på ett något annorlunda sätt. Se din manual innan du redigerar.

9 Skapa en DVD-meny, om så önskas.

10 Navigera till författar fliken DVD och välj "DVD" som utdatatypen.

11 Sätt in en tom DVD-skiva i datorn. DVD-skivor är oftast det bästa valet eftersom de arbetar i ett bredare spektrum av DVD-spelare.

12 Bränn din DVD.

VHS / DVD Combo inspelare

1 Slå på TV: n och välj den kanal som visar input från din VHS / DVD-spelare.

2 Sätt din VHS-band i VCR-spelare och spola tillbaka det.

3 Mata in en tom DVD-skiva i DVD-spelare / inspelare.

4 Tryck på lämplig kopieringsknappen på spelaren. Denna knapp varierar beroende på märke och modell av din brännare, men det kommer att märkas med en viss variation av "Kopiera till DVD" eller "Kopiera till VHS."

5 Tryck på "Record" eller "Play" -knappen för att starta kopieringen VHS till DVD.

Hur man reparerar VHS-band

Hur man reparerar VHS-band


Den som har stor erfarenhet av att använda en videobandspelare har sannolikt hade det hända dem minst en gång: VCR äter ditt band - poppar det, rynkade det, sträcker sig det eller vrida det till en sargade röran. Det kan vara ett verkligt problem, särskilt om bandet har affektionsvärde. Allt är inte förlorat, dock. Det är möjligt att reparera VHS-band.

Instruktioner

1 Demontera dina VHS-kassetter - ett tomt VHS-band och VHS-band i behov av reparation. Skala av främre etiketten bort av VHS-kassett eller använda en kniv för att skära etiketten i halv längs spåret av kassetten. Vrid VHS-kassett uppochned och lossa de fem skruvarna som håller de två halvorna av kassetten tillsammans. Var noga med att hantera kassetten på ett sätt som håller ihop när du plocka upp och vända den högra sidan uppåt. Försiktigt bort toppen av kassetten (som också är fäst vid den svängbara dörren).

2 Ta bort den svarta magnetband från hjulen i den tomma VHS-kassett. (Du kan kasta denna tejp bort om du vill, du behöver inte det för reparation). Använd din sax för att klippa bort någon del av den svarta magnetband som kan ha varit mycket dåligt skrynkliga eller vridna på VHS-band i behov av reparation. Om du inte vill betala för att få ditt band professionellt repareras, måste du offra denna lilla bit av videon till gagn för videohuvudena i videobandspelaren.

3 Byt upptagningsrullen från den tomma VHS-kassett med upptagningsrullen från VHS-kassett i behov av reparation. Varje VHS-kassett bör nu innehålla en del av videon. Om du inte vet hur man skilja upptagningsrullen från förrådsrullen, besök Resource länken i den här artikeln för en bild.

4 Använd tejp för att ansluta änden av den svarta magnetbandet till den tomma rullen i varje kassett. Använd bilden resurs för att hjälpa dig trä om bandet i rätt kassettspåren.

5 ihop båda VHS-kassetter. Sätt tillbaka locket på, håller båda halvorna av kassetten tillsammans som du vänder det uppochned och placera skruvarna igen. Reparerade video är nu uppdelad på två VHS-kassetter. Om du vill sätta din video tillbaka på en kassett (eller DVD om du vill uppgradera), kan du kopiera både kassetter på en enda tomt VHS-band eller DVD-R.

Hur fixar VHS-band som inte kommer att spela

Hur fixar VHS-band som inte kommer att spela


Ibland när du använder en VCR-spelare, kan din VHS skadas på olika sätt. Till exempel kan det äta ditt band, vilket kan göra att pop, rynkor, vridning eller sträcka. Detta är ett problem som kan vara fast. Denna reparation innebär att man använder två VHS kassettband och dela originalvideon på två separata kassetter, så att du kan bevara det.

Instruktioner

1 isär VHS-kassett plus ett tomt VHS-band. Ta bort front etiketten från VHS-kassett genom att dra bort det. Skruva loss de fem skruvarna som håller de två halvorna av kassetten tillsammans. De är belägna på botten av kassetten. Ta bort den övre halvan av VHS-kassett noga efter att ta bort skruvarna.

2 Leta reda på svart magnetband och ta bort den från hjulen av ämnet VHS-kassett. Skär av någon del av den svarta magnetband som synligt är skadad.

3 Byt den upptagningsrulle som är i den tomma VHS-kassett med upptagningsrullen från den skadade VHS-kassett. Varje VHS-kassett kommer nu att ha en del av videon.

4 Anslut änden av den svarta magnetband till den tomma rullen i varje kassett med tejp.

5 Montera de två VHS-kassetter. Se till att du håller båda halvorna av kassetten tillsammans som du vänder det uppochned. Efteråt sätt tillbaka skruvarna. De två VHS-kassetter innehåller nu din ursprungliga video.

Hur du sätter en VHS-band i en DVD

Hur du sätter en VHS-band i en DVD


VHS-band kan omvandlas till DVD enkelt och billigt med en combo DVD-inspelare / VCR enhet. Många av dessa maskiner har en one-touch kopieringsfunktion som kräver nästan ingen set-up utöver att infoga en VHS-kassett och en inspelningsbar DVD-skiva i sina respektive avdelningar. Hemlagad VHS inspelningar kan kopieras till DVD, även om vissa tidigare inspelade VHS-band, såsom kommersiellt sålda filmer på videoband, kan krypteras med anti-kopieringsskydd för att förhindra kopiering. Tiden kräver att bränna en skiva beror på längden på videoband.

Instruktioner

1 Öppna mediafacket på DVD-inspelaren genom att trycka på knappen "Eject", placera en skiva i facket och stäng.

2 Sätt i en VHS-kassett i VCR dörren på framsidan av komponenten och trycka på "Stop" -knappen, eftersom bandet typiskt börja spela automatiskt. Cue videobandet till önskad position för att starta inspelningen genom att trycka på "Rewind" eller "Fast Forward" knapparna.

3 Tryck på piltangenten pekar mot DVD-inspelaren under kontrollerna märkta "Kopiera" eller "Dub" för att programmera maskinen för inspelning från VHS till DVD. Vissa komponenter kan spela in i endera riktningen från ett medium till ett annat.

4 Tryck och håll "Kopiera" eller "Dub" tills indikatorlampan lyser på kontrollpanelen för att visa inspelningen pågår.

5 Tryck på "Stop" knappen när bandet tar slut, tryck sedan på "Setup" -knappen på framsidan av komponenten eller använda fjärrkontrollen. Använd upp och ner piltangenterna för att bläddra till "Färdig." Markera det här alternativet och tryck på knappen "Enter".

Hur kopierar jag VHS-band på DVD-skivor?

Hur kopierar jag VHS-band på DVD-skivor?


Tyvärr har VHS-band inte för evigt. Varje uppspelning minskar livslängden av bandet, och ålder bryter ner den känsliga videobandet. Minnena lagras på VHS-band kan vara ovärderligt, och det blir nödvändigt att överföra video från VHS-band till DVD. Online och detaljhandel VHS-to-DVD tjänster finns tillgängliga, men du kan utföra samma uppgift hemma, ofta för en bråkdel av kostnaden.

Instruktioner

1 Köp en VHS-till-DVD-brännare. Denna enhet ser ut som en combo VHS / DVD-spelare, men det är utformad för att överföra video från en VHS-kassett till en DVD-skiva. Anslut spelaren till TV: n med den medföljande videokablar genom att följa instruktionerna som medföljer enheten. Slå på både TV och VHS-till-DVD-brännare.

2 Sätt in en tom DVD-skiva i inspelarens DVD facket och sätt i VHS-kassett som du vill spela in VHS platsen. Sätt spelaren i "VHS till DVD" -läge; Du kan behöva skjuta en switch eller trycker på en knapp. Rådgör med enhetens bruksanvisning för specifika instruktioner.

3 Tryck på "Record" -knappen. Instruktioner kan visas på skärmen. Följ anvisningarna, trycka på knappar på fjärrkontrollen som anges för att göra val och välja inställningar. Inspelningen börjar när du är klar uppmaningarna. Du kanske eller kanske inte att kunna titta på VHS när det spelas in, beroende på spelaren VHS till DVD du använder.

4 Välj "Avsluta" om du uppmanas, när inspelningen är klar. Detta kommer att göra skivan spelbar, men det kommer att hindra dig från att lägga till ytterligare innehåll till det senare. Vänta tills slutförandet till slut.

5 Ta bort och märka skivan.

Hur fixar VHS-band

Hur fixar VHS-band


Även DVD och Blu-strålar är mer allmänt sett i hushåll i dessa dagar, många människor fortfarande titta på film eller hemvideor på VHS kassettband. Hemvideofilmer av dina barns skolpjäs eller ditt barnbarn första födelsedag är oersättlig. Ibland, efter att ha visat "Eject" -knappen på videobandspelaren, blir bandet inuti kassetten fångas och river upp från bandrullen. Detta orsakar skador på kassetten, speciellt när bandet är skrynkligt eller skrynkligt. Innan kasta din VHS kassettband bort, försöka åtgärda det med ett par tekniker.

Instruktioner

1 Vänd tillbaka på toppen av VHS-kassett och hålla den på plats med handen eller en bit maskeringstejp.

2 Stick fingret i en av spolarna, som vanligtvis ser ut som en vit cirkel med en liten, tandad hål i mitten.

3 Vrid spolen så att bandet börjar att dra sig tillbaka in i kassetten. Gör detta tills bandet börjar dra runt spolen.

4 Jämna ut rynkor när rullande bandet tillbaka in i spolen. Säkerställa ökad del av bandet ligger platt mot trådrullen.

5 Sätt tillbaka bandet i videobandspelaren och tryck på eller "Fast Forward" -knappen "Rewind". Detta kommer att rulla bandet bakåt eller framåt, sätta flera lager av tejp över skrynkliga delen.

6 Hit "Mata ut" för att ta bort kassetten från videobandspelaren och lämna ut kassetten i flera dagar. Sätt i kassetten i videobandspelaren och spola framåt eller bakåt till det skadade området för att se till att det fortfarande är spelbara.

1 Vänd tillbaka på toppen av kassetten och hålla den på plats med en bit maskeringstejp.

2 Stick en penna i hålet i botten av kassettband för att lossa spärren på bandet rullen.

3 Dra försiktigt ut den skadade delen av bandet från bandrullen. Placera avsnittet om en strykbräda med baksidan uppåt.

4 Ställ din järn till sin kallaste inställning med ånga funktionen avstängd. I en fram och tillbaka rörelse, sopa strykjärnet över skrynkliga området tejp för att platta till den. Om järnet är för kallt, gradvis öka värmen tills du börjar att se bandet platta.

Hur fixar ljudproblem på VHS-band

Hur fixar ljudproblem på VHS-band


VHS-band bär en magnetisk signal kodad med video- och ljudinspelningar för uppspelning i en videobandspelare eller videokamera ansluter till en TV. När du spelar VHS-band, kan du ibland har problem med ljudet som resulterar i förvrängt ljud eller inget ljud alls, särskilt från äldre kassetter som kan ha spelats flitigt genom åren. Försök felsöka VHS-band och videobandspelaren för att lösa kassettljudproblem.

Instruktioner

1 Skjut de röda och vita ljudkablarna ordentligt i uttagen på baksidan av videobandspelaren och kontrollera anslutningarna i den andra änden av kablarna så att de är ordentligt ansluten till en TV eller ljudsystem.

2 Test videouppspelning med olika VHS-kassetter för att bekräfta problemet är en specifik band, snarare än videobandspelaren själv.

3 Sätt problemet VHS-kassett i videobandspelaren, som startar automatiskt. Tryck på "Stop" -knappen på videobandspelaren för att stoppa uppspelning.

4 Tryck på "FF" (Snabbspolning framåt) på videobandspelaren för att mata fram bandet till slut. Videobandspelaren stannar och med vissa modeller börjar spolar tillbaka automatiskt. Om videobandspelaren inte spola tillbaka genom att trycka på "Rewind" -knappen för att gå tillbaka till början av bandet. Denna back-och-tillbaka lindning kan sittplats tejpen mer jämnt på spolarna så att Videohuvuden kan läsa den analoga ljudspåret.

5 Tryck på "Play" för att testa VHS-band. Tryck och håll på uppåt- eller nedåtpilen märkt "Spårning" på videobandspelaren fjärrkontroll för finjustering av bandhuvudena inuti. Korrekt placering av bandhuvuden med magnet VHS-band kan återställa ljud.

6 Mata ut VHS-band och sätta VCR rengöringskassetten i videon. Tryck på "Play" för att starta rengöringscykeln, som normalt tar 20-30 sekunder, beroende på rengöringsprodukten. Mata rengöringskassetten och sätt i VHS-kassett för att testa ljuduppspelning.

Hur man laddar en VHS kassettadapter

Hur man laddar en VHS kassettadapter


VHS-kassett adaptrar håller mindre format videokassetter, såsom VHS-C, inuti huset för en standardstorlek VHS-kassett. Detta gör det möjligt för mindre storlek format som ska spelas upp på en vanlig videobandspelare utan att behöva ansluta en VHS-C videokameran till en TV. Detta gör adaptern praktiskt för presentationer eftersom det inte finns något behov av att resa med en skrymmande videokamera och kablar. Bara packa adaptern och banden; någon video kan användas för uppspelning.

Instruktioner

1 Skjut kassettluckan på toppen av adaptern i pilens riktning för att öppna facket.

2 Sätt i VHS-C kassettband i en vinkel i adaptern, med framkanten av kassetten placeras först i adaptern och tryck sedan på tejpen för att fästa den på plats.

3 Skjut bandluckan stängd tills det klickar på plats.

4 Vänd adaptern och ta bort batteriluckan genom att trycka ner lätt och glider av locket i pilens riktning.

5 Sätt i ett AA-batteri med liten bula i ena änden av batteriet installeras i facket på den positiva (+) terminal. Sätt tillbaka batteriluckan.