rengöring salt cell

Hur man rengör salt celler med saltsyra

Hur man rengör salt celler med saltsyra


Salt celler är enheter inrymda av ett salt generator installeras på simbassänger. En salt cell tar salt upphängd i poolens vatten och förvandlar den till klor genom en kemisk reaktion. Över tiden, förvärvar ett salt cellen en ansamling av kalcium och annat skräp, vilket hämmar cellens förmåga att fungera korrekt. Rengöring av saltet cellen görs genom blötläggning i cellen i en blandning av saltsyra och vatten. Saltsyra äter genom uppbyggnaden på salt celler snabbt. Emellertid är saltsyra farlig och bör hanteras med försiktighet.

Instruktioner

1 Fyll en 5-liters hink till halvvägs med vatten. Bär skyddshandskar och häll 1 liter saltsyra i hinken noggrant. Rör om innehållet i skopan med en lång metall eller trä sked.

2 Håll salt cellen genom sladden eller övre delen av cellen, sakta sänka den i hinken inte fysiskt röra blandningen med händerna. Göra det möjligt för cellen att suga i blandningen i 30 sekunder.

3 Dra cellen ur blandningen genom sladden eller använda tång för att få cellen ur blandningen. Skölj cellen med vatten från en vattenslang, försiktigt så att inte stänka överflödigt blandningen på dig själv.

4 Undersök cell för uppbyggnad eller gunk. Upprepa blötläggningsprocessen tills cellen är helt ren. Töm ut skopan och fyll den med rent vatten och saltsyra om blandningen blir smutsig.

Kemikalier för rengöring Cedar Shakes

Kemikalier för rengöring Cedar Shakes


Ceder-shake tak är attraktiva och har ungefär dubbelt så mycket isoleringsförmåga som standard asfalt bältros. De är mer motståndskraftig mot väder och hagel men de kräver regelbunden rengöring och underhåll för maximal livslängd. Skräp ska tas bort eftersom skaka tak behöver en maximal mängd luft att hålla sig torr. Hängande grenar bör trimmas så att de inte skaver eller hämma avdunstning. Kemiska konserveringsmedel tillämpas skakar efter rengöring lägga levnadsår till en ceder tak.

effekt Tvättning

Cedar skaka tak täckta med mossa är mycket hala och farliga. Cedar är en mjukt trä och mossa gör det mjukare, så att tillämpa för mycket vatten tryck att skakar eller komma för nära kan skada taket. Använd inte mer än 680 pund per kvadrattum tryck. Ofta kan mossa tas bort med en borste, kvast eller för hand. Med användning av en högtryckstvätt tar bort det översta lagret av trä celler som har försämrats med ultraviolett (UV) strålar från solen.

syre Bleach

Kemikalier för rengöring Cedar Shakes


Detta är den rekommenderade kemikalie för rengöring ceder skaka tak eller trädäck. Det är en giftfri pulver som blandas med vatten och sprutas på skakar med en gemensam trädgård pump spruta. Bältros bör vara mättat under 10 eller 15 minuter, därefter skrubbas med en push kvast. Skölj noga med vatten från en trädgårdsslang.

klorblekning

Klorblekmedelslösningar är mycket starkare och kan användas för att bleka tak fläckar. Även om detta blekmedel har använts för normal rengöring av skaka tak, kommersiella specialister råda användning av mildare syre blekmedel. Växter bör skyddas från klorblekning och det bör noggrant tvättas bort för att undvika skador på skakar.

Moss / Lichen Kontroll

Kemikalier för rengöring Cedar Shakes


Cunapsol 5 i en en-till-fyra koncentration används för maximal kontroll av mossa, lavar och mögel. Denna kemikalie innehåller koppar och initialt ger träet en grön färg som weathers naturligtvis en ceder brun. Detta billig kemikalie minskar förfall för upp till fem år. M-Guard W522 är ett koncentrat av zinknaftenat som styr mögel men lämnar inte någon färg på träet. Det är ungefär hälften så effektiv som Cunapsol och ger tre års skydd.

mögel Kontroll

Kemikalier för rengöring Cedar Shakes


De naturliga konserveringsmedel i cederträ bältros lakas ut av regn, så att kolonisering av mögel och trä förstör svampar. Fuktiga områden av tak har mer svamptillväxt, vilket förkortar deras livslängd. Cedar skakningar och bältros tillverkas idag från yngre, mindre svampar-resistenta träd, eftersom mycket av gammel timmer är borta eller saknas. När taket torkar efter makt tvätt, kan en 2 procent till 5 procent koncentration av Busan 1009 (TCMTB) sprutas på ett effektivt och mögel kontroll, som varar upp till fem år.

Oljebaserade ceder skaka Konserveringsmedel

Kemikalier för rengöring Cedar Shakes


Koppar-oktoat kontrollerar mögel och röta och hjälper till att återställa livet till åldern trä. Det ger en grön färg för att skakar om det inte är blandat med brunt pigment. Kopparnaftenat lösning är billigare och lika effektiva men kräver brunt pigment. Zink naftenater är i allmänhet sämre artister och är inte effektiva i områden utsatta för mögel och röta.

Tips om rengöring kopparbotten Pans

Tips om rengöring kopparbotten Pans


Koppar botten krukor är en dekorativ tillägg till ditt kök, men i de flesta fall måste kastruller utföra matlagnings arbetsuppgifter också. Kopparsektion av pannan kan bli fläckas med tiden, såväl som färgade från inbrända livsmedel. Ge kastruller en bra rengöring med ämnen som är särskilt rena kopparpannor kommer att återställa glans och skönheten i grytor och kastruller i köket.

Citron

En citron halve och doppades i salt kan rengöra botten av en anlupen kopparbotten kastrull. Du måste gnugga citron halv över fläckarna och matt på undersidan av skålarna. När matt elimineras, skölja bort citronsaft och salt och polera till en glans. Citronsaft rengör med citronsyra och kan användas för att rengöra ett antal ytor i köket på ett miljövänligt sätt.

Ketchup

Ketchup sprids på botten av koppar botten kastruller och grytor kan ta bort år av matt. Torka bort ketchup när matt är borta, och skölj grytor och pannor noggrant. Worcestershire sås fungerar lika bra att ta bort matt på koppar kastruller och stekpannor.

Vinäger, salt och mjöl

En pasta gjord av salt, vinäger och mjöl appliceras på botten av koppar grytor och kastruller kan ta bort bebyggda matt och bränn på livsmedel. Du måste gnugga pastan på botten av kärl för att ta bort matt. Skölj blandningen från kokkärl med rent vatten och polera ut pannan med en torr trasa för att lysa.

range Top

Hålla toppen av en elektrisk intervall ren är nödvändig för att förhindra vidbränning livsmedel från att överföras till botten av koppar kokkärl. Torka alltid ned området toppen för att avlägsna fett och livsmedel från spolarna på en elektrisk intervall för att hålla kopparbottnade kastruller och stekpannor så rena som möjligt.

Huskurer för rengöring av tandproteser

Huskurer för rengöring av tandproteser


Miljontals amerikaner bär proteser och de spenderar miljoner årligen på protes hygienprodukter. Protes hygienprodukter kan vara dyrt och ingen av dem är mer effektiva än några vanliga huskurer. Du kan ta tugga av din protes vård budget med billiga material som du förmodligen redan har.

partiella proteser

När det gäller rengöring, finns det två typer av tandproteser: partiella och fullständiga. Den stora skillnaden är att partiella proteser har metalldelar och ättika och blekmedel - vanliga rengöringskemikalier - kan inte användas på metall. Pensla partiella proteser med bakpulver och en mjuk borste, sköljas noggrant och blöta dem i rent vatten. Proteser (eller något annat i munnen) kommer att utveckla hinna, ett överdrag av proteiner och lipider, i 30 minuter. Om inte rengöras regelbundet blir plack. Båda beläggningarna lockar bakterier som kan leda till parodontala infektioner. Borsta kommer att hålla ytorna på dina proteser ren och blötläggning kommer att bli av både bakterier och fläckar.

kompletta Proteser

Innan blötläggning över natten, borsta komplett proteser med en mjuk borste för att bryta upp hinnan och lösgöra skräp. Bakpulver gör en utmärkt tandborstning pulver, men du kan göra en konstgjord tand pasta genom att blanda salt, bakpulver och glycerin. Använd inte grovt salt, eftersom det kommer att skada tandproteser. Du kan också använda antibakteriell tvål på tandproteser. Skölj proteser noggrant och blöta dem över natten i en blandning av hälften ättika och hälften vatten. Om du inte hålla proteser ren kan det leda till infekterade tandkött häxa kan skada tandproteser. En välsmakande mexikansk lösning för tuggummi irritation är att skära ett fikon i halvor och placera en halv mellan kinden och tandköttet, med den skurna sidan mot tandköttet. Om infektionen är mer allmän, sköljning med en lösning framställd med salviablad kokt i vatten kan klara upp infektionen.

Stained Proteser

Om du behöver rensa bort fläckar, blöt proteser i en blandning av en del blekmedel och 10 delar vatten. De bör stanna i blekmedel bara 30 minuter. Längre exponering för en blekningslösning (eller med hjälp av en starkare blekmedel) kommer att lätta den rosa delen av tandproteser. Att hålla dina proteser ren skyddar tandköttet från skada, men proteser kan också irritera tandköttet vilket gör proteser svåra att använda och hålla ren. Lyckligtvis finns det också hem rättsmedel för irriterat tandkött. En av de äldsta huskurer för irriterat tandkött är att blanda pulveriserade klyftor med lite olivolja och gnid den på tandköttet. En annan effektivt botemedel är att gnida aloe vera gel på tandköttet. Skölj alltid munnen med varmt saltvatten innan tandproteser i eller efter avlägsnande proteser.

Kemikaliefria Natural Ugn Rengöring

Kemikaliefria Natural Ugn Rengöring


Kommersiella ugnsrengöringsmedel kan vara bekvämt, men deras starka ångor är giftiga. Dessutom är de kemikalier som frigörs genom självrengörande ugnar är dödlig för fåglar. Kemikaliefritt rengöring av ugnen kräver bara några hushållsartiklar och vissa vinklad fett.

snabb rengöring

Bakpulver, vinäger, borax, tvål och vatten är viktiga ingredienser i kemikaliefri rengöring. Citronsaft fungerar som en naturlig avfettningsmedel. Tillsätt lite till en blandning av bakpulver och vatten eller vinäger för att göra en pasta för rengöring både insidan och utsidan av ugnen. För svåra fläckar, använd blandningen med några fina stålull.

över natten Rengöring

Sprid en pasta gjord av bakpulver, salt och vatten på ugnens väggar, eller placera en bowlful av ammoniak i en kall ugn över natten för att lossa bakad-på fett. Avsluta jobbet på morgonen genom skrubbning med en nylon eller plast pad.

Varning

Bleach är ett effektivt rengöringsmedel men är starkt frätande och bör användas i ett väl ventilerat utrymme med handskar. Blanda aldrig ammoniak och blekmedel. Denna kombination frigör mycket giftig rök som allvarligt kan irritera lungorna.

Vad är kostnaden för taket rengöring?

Vad är kostnaden för taket rengöring?


Rengöring ditt tak är ett billigt alternativ till att ersätta det, särskilt om ditt tak är fortfarande i gott skick. Det finns flera faktorer som påverkar kostnaden för taket rengöring.

Storlek

Om du anställa någon att rengöra taket, kan du få en ungefärlig uppfattning om kostnaden baseras på storleken och formen på ditt tak. Ju större och mer komplex taket design, desto dyrare blir det att rengöra. Enligt CostOwl.com, är den genomsnittliga avgiften för tak rengöring $ 0,20 till $ 0,30 per kvadratfot.

Geografi

Där du bor kommer att direkt påverka kostnaderna för rengöring ditt tak. Om du bor någonstans där ditt tak kan utsättas för väder och vind, såsom stranden där det finns massor av sand och salt, eller i norr där det snöar och sleets ofta kan du behöva spendera lite mer tid på att rensa taket till få alla smuts, mögel och grime bort.

överväganden

Om du inte har råd att anlita någon att rengöra taket, kan du alltid spara pengar och göra det själv. Allt du behöver är en hållbar stege, en makt bricka, blekmedel och vatten. Vänta tills en torr, solig dag för att rengöra taket, och se till att ha någon se dig i händelse av en olycka.

Processen för rengöring av vatten

Processen för rengöring av vatten

Naturens sätt

Processen för rengöring av vatten


Det finns bara så mycket vatten på jorden --- och det håller återvinning. Vatten rinner från avrinning eller avloppsreningsverk i floder och hav där det avdunstar och mättar atmosfären. Det faller som regn och suger i marken eller rinner ut i floderna. Vattnet rinner långsamt nedåt genom jordlager, sedan grus och sten tills den stannar i fickorna, innehöll genom berg och lera. Det område som samlar vatten och skikten det filtrerar genom kallas en akvifer. Med den tid som lägger sig på botten av det grundvattenförande skiktet på grundvattennivån, har det upprepade gånger filtreras. Längs vägen har det plockat upp mineraler som kalcium och järn samt salter och andra föreningar. Lite vatten trycks tillbaka uppåt genom underjordiska tryck för att bilda artesiska brunnar och andra vatten måste pumpas upp från djupa fickor. Brunnar borras där vatten är nära ytan eller där artesiska processen kommer att driva upp för att minimera pump bekostnad.

Återvinning vatten

Processen för rengöring av vatten


Vatten som används och kasseras "i avloppet" sker i avlopp till reningsverk för rengöring. Vatten hålls i sedimenteringstankar, så att fast avfall kan skummas av eller sjunka till botten av tanken. Detta slam behandlas och torkas. Slammet, vid en tidpunkt som används som gödningsmedel, transporteras till deponier. Anläggningsoperatörer behandla det återstående vattnet med biologiskt nedbrytbara enzymer eller kemikalier som klor eller brom att förstöra bakterier och farliga organismer. De filtrerar och spraya den i luften för att åter syresätta vattnet. Under luftning, desinfektion kemikalier avdunstar och faller ur vattnet som fällning. Vattnet är sedan redo att återinföras i vattnets kretslopp, antingen genom övergång till vattendrag eller på akvifären. Vatten som kommer in i akvifären filtrerar ner genom berglager tills det förs tillbaka upp till ytan som skall användas som livsmedel eller grödor.

filtrering

Processen för rengöring av vatten


Vattenverk och tappnings använda en av flera processer för att filtrera vattnet i reningsprocessen. Rengöring filter kan konstrueras av aktivt kol och fina tyger eller komplexa membran. Vatten tillverkare använder också antingen jonisering eller omvänd osmos att rena vatten från brunnar eller naturliga källor. Jonisering använder elektrolys, ändra den elektriska laddningen av mineraler i vattnet för att döda bakterier. Omvänd osmos, desto mer vanlig teknik, använder tryck för att dra vatten genom en membran som sållar ut bakterier och proteiner. Nyare ultrafilter och nanofilter teknik även rent vatten av föroreningar och bakterier.

Brick Rengöring Verktyg

Brick Rengöring Verktyg


Vördad för sin hållbarhet och ståtlig utseende, är tegel ett pålitligt val när man bygger väggar, golv, eldstäder och många andra strukturer. Med tiden kan dock tegel börja visa tecken på tiden med ett utseende äventyras av väder, sot, smuts, svampar och föroreningar.

Dammsugare

Ett vakuum med en slang bifogad fil är mycket praktiskt för att hålla inomhus tegelytor fria från damm och lösa partiklar. Det som troligen kommer att behöva dammsugning oftast är en eldstad härd. Var noga med att bara vakuum damm från en härd, inte stora bitar av aska, för att förhindra vakuumfilter blir tilltäppta. Du kanske vill investera i en butik vakuum för mer tunga användningsområden.

Sprayflaska

Du kan upptäcka behandla med en sprayflaska som fläckar uppstår - mellan flera grundrengöringar. En sprayflaska med lika delar ättika och gnugga alkohol är bekvämt för behandling av saltfläckar. Använd den för att tillämpa lika delar av blekmedel och vatten mossa växer på tegel. Blekmedels vatten kommer att hjälpa döda och lossa mossa grepp på väggen.

Kvast

Du kan använda en kvast för rengöring av golv, men du kan också använda den för att slå ner lösgjort mossa efter sprutning mossan med blekmedel vatten. Det används också för att ta bort spindelväv från svåråtkomliga nivåer.

Plastborst Skurborste

En plastborstskurborste är din bästa vän när du tar bort små fläckar. Små olje eller fettfläckar behandlas innan du gör en mer noggrann rengöring. Behandla olje- och fettfläckar genom skrubb dem med borsten och en lösning av vatten och diskmedel.

högtryckstvätt

En högtryckstvätt avger en stråle av vatten vid en tillräckligt stor kraft för att effektivt ta bort mossa, mögel, täckt på gunk, salt fläckar och smuts. Högtryckstvättar har en sprutpistol och är antingen gas eller eldrivna. För fullständig rengöringseffekt, använd en rekommenderad betong och murverk tvättmedel med högtryckstvätt. Speciellt formulerade tvätt- och rengöringsmedel för att avlägsna graffiti är också tillgängliga. Järnaffärer har ofta högtryckstvättar för uthyrning.

grit Blaster

Om tegelvägg målas eller beläggs med en klar yta eller sealer av något slag och du vill ta bort den för att exponera nakna tegel, är ett alternativ att grit spränga väggarna. En grus Blaster är verktyg med en tank och en slang, som spränger grus på en tillräckligt hög hastighet för att ta bort färgen eller finish. Sandblästring är också ofta används i klottersanering. Endast professionella eller erfarna personer bör använda en korn blaster. Se bara till en grus som inte skadar tegel, såsom natriumbikarbonat eller malda nötskal, används.

rengörings Förgasare

rengörings Förgasare


Liksom andra motordelar som ser en hel del användning, förgasare måste rengöras regelbundet. En förgasare återuppbygga avlägsnar rester och tillåter enheten att blanda bränsle och luft på rätt sätt och rent. Många moderna motorer använder bränsleinsprutning och inte använder förgasare, men äldre motorer fortfarande använda dem och förlita sig på en regelbunden rengöring för dem att fungera effektivt.

Instruktioner

1 Placera förgasarpaketet i en metallpanna med butik trasa på botten. Börja sprutning enheten ned med carb rengöringsmedel när du borstar hårda avlagringar och smuts. Torka förgasaren bort. Börja ta bort förgasaren delar försiktigt med skruvmejslar och skiftnycklar. Placera delar i ett separat metallskål.

2 Tvätta varje del och förgasaren ram med carb renare. Kasta bort gamla packningsmaterial och gummitätningar. Använda en tryckluft kan rensa trånga kanaler av eventuella små partiklar. Spray envisa fläckar frikostigt och hålla skrubba tills gunk är borta. Låt den rengjorda delarna lufttorka.

3 Köp en förgasare ombyggnadssats från en Biltema specifika för din modell förgasare som rengörs. Montera förgasaren efter monterings diagram och steg i reparationshandboken för din bil. Ställ in jets och nålar i förgasaren till de justeringar som anges i reparationshandboken eller kit instruktioner. Tillämpa nya packningar förgasaren vid behov. Anslut delar och dra åt dem försiktigt med skruvmejslar och skiftnycklar.

4 Montera förgasaren tillbaka till bilen. Dra åt fästbultarna och anslutningar. Anslut insugningsslangen, gasvajern, chokevajer och bränsleledningar.

Canine Dental Rengöring Verktyg

Canine Dental Rengöring Verktyg


Hundar kan drabbas om de har dålig munhygien. Eftersom en hund inte kan borsta sina egna tänder, är det upp till ägaren att få sin motvilliga husdjur att uthärda några tand underhåll mellan de årliga tandkontroller med en veterinär. Lyckligtvis finns det några rengöring av verktyg som kan hjälpa till med denna uppgift.

tuggleksaker

Tandtuggleksaker är i allmänhet gjorda av en mycket hård gummi som uppmuntrar även de starkaste hund käkar för att hålla tugga. När de gör det, hjälper gummi att nagga på tandsten på sina tänder. Några av de varumärken som gör dessa tuggleksaker är Kong leksaker, Planet Hundleksaker, Petstages tuggleksaker och Nylabones.

tand Scaler

En tand scaler är en rengöring instrument tillverkade av rostfritt stål som är utformad för att skrapa bort all plack, tandsten eller bakterier mellan hundens tänder. Den kan också användas för att rengöra under tandköttskanten och på ytan av tanden. Scalers är utformade för att användas av ägarna mellan yrkesveterinärrengöringar.

tandborstar

Dog tandborstar finns i både manuella och elektriska typer. Vissa manuella tandborstar passar över fingret när du flyttar den över hundens tänder. Elektroniska tandborstar kräver mindre rörelse på den del av ägaren och är utformade för att få mellan tänderna. Nya varumärken har infört olika riktnings rörelser för att hjälpa rena hundarnas tänder bättre.

Tandkräm

Hundar bör inte ges mänskliga tandkräm. Istället finns det hundtandkrämer tillgängliga som i allmänhet har en köttliknande smak som en hund kommer att gilla smaken av.

Andnings Fresheners

Dog andetag fräschare är sprayer som syftar till att sätta stopp för den tillfällige fallet med dålig andedräkt hos hundar. De bidrar till att hålla flora nivåerna i en hunds mun ned medan de flesta av dem har antiseptiska egenskaper. Dental sköljer och torkar finns också för att rensa upp samma problem samtidigt kämpar tandsten och hjälpa skydda hundens tänder under 24 timmar.