rengöra alabaster

Hur rengör jag marmor och alabaster?

Hur rengör jag marmor och alabaster?


Marmor och alabaster används ofta som bänkskivor, golv, dekorobjekt och runt eldstäder. Dessa ytor kräver extra omsorg och ordentlig rengöring. Sura eller slipande rengöringsmedel får aldrig användas på dessa ytor eftersom de kan skada dem ohjälpligt. Medan liknande, det finns olika reningstekniker som måste användas för marmor och alabaster. För att förhindra färgning alltid testa en liten, dolt område av den yta som skall rengöras innan du rengör resten.

Instruktioner

rengöring Marble

1 Buff ytan med en fuktig, mjuk trasa som är helt ren. Små partiklar kan kila i frotté, till exempel, och skrapa på ytan av marmor. Terry tyg får aldrig användas. Torka området noggrant och polera med trasa för att göra det skina.

2 Doppa en liten mängd diskmedel på en fuktig trasa. För tuffare fläckar eller spill, använd en neutral diskmedel och badda en ärta storlek beloppet på din fuktig trasa. Arbeta in fläcken med en cirkelrörelse. Skölj området rent med en annan fuktig trasa men gäller inte vatten direkt på ytan.

3 Blanda ammoniak och vatten för en starkare rengöringslösning. Om ovanstående metoder misslyckas, blanda 1/2 kopp ammoniak med en gallon destillerat vatten. Doppa din trasa till denna blandning och försiktigt rengöra marmor yta.

rengöring Alabaster

1 Spot-ren området med fuktig trasa. Vatten bör aldrig appliceras direkt på alabaster, som är mycket porös. Använd en mjuk, fuktig trasa och punkt Rengör alla områden som verkar vara smutsig eller fläckig. Än en gång, inte använder en frotté trasa för detta ändamål, eftersom det kan repa alabaster.

2 Blanda 1 tsk diskmedel med en qt. varmt vatten. Doppa din trasa till denna blandning och vrida ur överflödigt vatten helt. Spot-rengöra området med mjuka, cirkulära rörelser för att avlägsna eventuella fläckar.

3 Låt tiden ytan torka helt innan de behandlar. Alabaster kan fortfarande verkar vara färgas medan den är våt. Ge det tillräckligt med tid att torka, typiskt några timmar, innan de behandlar alla områden.

Hur att bryta Alabaster Stones

Hur att bryta Alabaster Stones


Alabaster är en mjuk, vit gips sten används ofta för kyrkliga eller heminrednings poster. Det håller inte upp väl mot regn och andra väderförhållanden, så det är sällan används för utomhus bruk. På grund av sin mjukhet, är det lätt att skära och tälja; det är emellertid också mycket sårbara för frakturer och brott. Med rätt hantering kan användas för att skapa vackert detaljerade skulpturer, vaser, statyetter och schackspel.

Instruktioner

1 Sätt på ansiktsmask eller respirator. Ställ alabaster på en stabil, hård, plan yta.

2 Placera den punkt mejseln på alabaster stycket. Håll mejseln i ena handen. Använda hammaren med den andra handen för att knacka på mejselände tills alabaster raster. Fortsätt tills det är i bitar av önskad storlek.

3 Bryt upp de återstående alabaster bitar eller stenar som beskrivs i steg 2.

4 Använd trasiga bitar för det önskade ändamålet. Jämna skurna kanter och polera, om så önskas.

5 Rengör arbetsområdet noggrant.

Hur till polska Alabaster

Hur till polska Alabaster


Alabaster är en finkornig mineral som finns i många hem dekor-objekt som lampor, vaser, statyer och krimskrams. Alabaster liknar marmor, men det är mycket mjukare. Alabaster kan repas av en nagel, så ägare av alabaster objekt måste vara exakt och noggrann vid polering och rengöring.

Instruktioner

1 Damm alabaster med en mycket mjuk och torr trasa för att avlägsna damm, smuts eller sot.

2 Doppa en svamp i tvåldiskvatten, pressa ut överflödigt vatten och torka alabaster att avlägsna all kvarvarande smuts och sot.

3 När alabaster är ren, låt det torka. Torka med en trasa som har dränkts i aceton-baserad nagellacksremover. Aceton-baserad nagellack remover tar bort några tunga fläckar eller missfärgningar på grund av smuts eller cigarettrök.

4 Fukta en annan mjuk trasa och doppa den i borax, ett mineral som löser mycket lätt i vatten.

5 polera försiktigt alabaster, som carful inte för mycket tryck, eftersom det kan skada alabaster. Gnid borax lösning i alabaster.

6 Låt alabaster torka helt innan de återvänder objekt till en hylla eller bord.

Hur att rengöra en Ford Focus IAC Ventil

Hur att rengöra en Ford Focus IAC Ventil


Motorstyrsystemet (EMS) på Ford Focus använder Idle Air Control (IAC) ventil för att justera tomgångsvarvtalet. Denna ventil fungerar i kombination med andra elektriska komponenter. Men kol byggs upp på ventilporten passagerna påverkar dess funktion. Dessutom kan en felaktig IAC-ventilen har en direkt inverkan på utsläppen och körbarhet kontroller.

Instruktioner

Ta bort IAC Ventil

1 Demontera luftrenaren utloppsröret bildar luftrenaraggregat för att få tillgång till IAC-ventilen, om det behövs. Använd en skruvmejsel för att ta bort klämmorna eller rubbas röret från församlingen, beroende på modell.

2 Leta reda på tomgångsreglerventil ansluten till spjällhuset av din Ford Focus. Ventilen är en cylindrisk komponent, tillverkat av aluminium, mellan 2 och 3 inches i längd. Den har en elektrisk kontakt i en ände och är monterad nära spjällhuset med två bultar.

3 Koppla bort IAC ventilen elektriska kontakten.

4 Lossa och ta bort de två fästskruvarna med hjälp av en skiftnyckel eller Ratchet och uttag.

5 Höj framsidan av ditt fokus fordon och stödja det på två pallbockar för att ta bort IAC ventilen, om det behövs. På vissa speciella Focus-modeller är utrustade med dubbla överliggande kamaxlar (DOHC) motorer, är det nödvändigt att ta bort IAC ventilen från under fordonet.

6 Kassera ventilpackningen om sådan finns.

Ren och installera IAC Ventil

1 Rengör ventilinloppsportarna och gasreglaget-monteringsytan och parning portar med förgasare renare. Se till att spraya mycket små mängder av förgasare renare i ventilen portarna för att hålla den kemiska från att nå in i elektroniska komponenter. Detta kan förstöra ventilen.

2 Torka av ventilportarna ren med en bomullstopp och spjäll passande hamnar med en ren butik handduk eller trasa.

3 Ställ rena IAC-ventilen på plats tillsammans med en ny ventilpackningen om sådan finns.

4 Starta två bultar för hand och dra sedan åt dem med en skiftnyckel eller Ratchet och uttag.

5 Sänk fordonet om du var tvungen att höja den för att ta bort IAC ventilen.

6 Anslut ventilen elektriska kontakten.

7 Montera luftrenarutloppsröret på luftrenaraggregat, om du var tvungen att ta bort det.

Hur rengör jag EGR-ventilen på en 2007 Dodge Diesel?

Hur rengör jag EGR-ventilen på en 2007 Dodge Diesel?


2007 Dodge dieselmotorer påträffades i Dodge tunga pickup lastbilar såsom Dodge Ram 1500. 2007 dieselmotor heter Cummins diesel och är en 6,7 liters åtta cylinderenhet. Motorn är försedd med en EGR-ventil. Denna ventil arbetar för att minska utsläppen och säkerställa att motorn går smidigt och effektivt. Om du märker att motorn börjar stall ofta eller har minskat gaseffektivitet, bör du rengöra EGR-ventilen.

Instruktioner

1 Park 2007 Dodge och stänga bilen utanför. Låt dieselmotorn svalna en halv timme eller tills komponenterna under huven är coolt att röra.

2 Öppna motorhuven av Dodge. Leta reda på EGR-ventilen. Ventilen är på förarsidan av motorn. Ventilen är en metallcylinder komponenttyp med en slang som kommer ut från framsidan av den.

3 Ta bort ventilmotorn ställdon. Ställdonet hittas på förarsidan av ventilen med en elektrisk tråd som kommer ut från den. Ta bort de fyra skruvarna som håller motorn ställdonet på plats med en skruvmejsel. Dra av motorn av ventilen.

4 Ta bort de fyra bultarna som håller ventilen på plats med en hylsnyckel. När bultarna tas bort, lyft ventilen bort från fästet. Håll ventilen upprätt, rengör ventilen med en stålborste och trasa. Detta kommer att rensa bort större skräp och förbereda ventilen som skall rengöras.

5 Placera ventilen i en liten skål eller hink. Pour förgasaren renare i skålen eller hink bara tills dammsugaren når toppen basen av ventilen. Detta kommer att undvika rengöringsmedel kommer in i ventilen. Tillåta ventilen att dra i upp till en hel timme. Detta gör det möjligt för förgasaren renare att penetrera fastnat på kol och sot.

6 Ta bort ventilen från dammsugaren. Torka komponenten ren med en trasa. Om det behövs, skrubba ventilen en gång med stålborste och torka rent. Tillåta ventilen lufttorka. Sätt tillbaka ventilen i Dodge diesel. Byt ut skruvarna för att säkra ventilen på plats. Dra åt skruvarna med hylsnyckel. Placera motorpåverkningsdonet på plats och fäst med de fyra skruvarna. Att ventilen är nu rengöras och klar för användning.

Hur man rengör din laminatgolv och lämna det ränder

Hur man rengör din laminatgolv och lämna det ränder


Laminatgolv är hållbara, finns i en mängd olika färger och mönster, och bäst av allt, är lätta att rengöra. De är ett bra lågt underhålls val för golv. Även om du kan spendera en förmögenhet på olika rengöringsprodukter som kan lämna kemiska streck bakom, rengöring din laminatgolv briljant och utan ränder innebär att endast använda några husgeråd, tack vare laminat icke-porös yta och fläckbeständiga egenskaper.

Instruktioner

1 Blanda 4,5 liter (1 gallon) varmt vatten med 36 till 54 ml (2 till 3 msk) regelbunden hushåll ättika. Häll blandningen i en sprayflaska. Om ditt golv är särskilt talande, kan du använda upp till 72 ml (4 msk vinäger), men för mycket kan lämna rummet med en obehaglig lukt.

2 Spraya hemlagad renare direkt på golvet och använder en mopp att skrubba det. Smuts och skräp ska komma upp lätt, och du kommer inte att se några ränder.

3 Skölj moppen med varmt vatten och sedan gå över golvet igen för att plocka upp några rester kvar.

4 Låt golvet torka naturligt.

Hur man rengör Green Glas

Hur man rengör Green Glas


Växthus koncentrera både värme och solsken för att maximera växternas tillväxt och skörd. De klara fönstren både släppa in solsken och isolera växthuset. Windows finns i både glas och polykarbonat (klar, hård termoplast). Båda kan rengöras med vatten och mild desinfektionsmedel. Rengöring växthus glaset är viktigt. Med tiden panelerna börjar bli smutsiga utanför, och alger kan bygga upp på insidan. Ju mer smutsiga fönstren blivit, går mindre ljus växthuset, och mindre värme och ljus plantorna får. Rengöring av glas och upprätthålla växthus också minska växtsjukdom och skadedjursangrepp.

Instruktioner

utanför Rengöring

En svamp varmt till hett vatten på växthus glas och låt det sitta i några minuter. Använd en stege för att nå höga paneler.

2 Scrub glaset noggrant med en blandning av varmt vatten och milt rengöringsmedel med en svamp, eller en tuff borste för mer envis nedsmutsning.

3 Låt glaslufttorka.

4 polska en ruta i taget med fönsterputs. Torka glaset med en ren handduk.

inuti Rengöring

1 Stäng av någon el i växthuset. Koppla alla apparater och täcka eluttag med vattentät tejp.

2 Blanda varmt vatten och växthus desinfektionsmedel till förhållandet bestäms av instruktionerna på produkten. Växthus desinfektionsmedel är en fungicid som kommer att döda alger och hjälpa till att hålla den från förnybara.

3 Doppa en tuff nylonborste i lösningen och skrubba glas eller polykarbonat.

4 Skölj förskjutna smuts och alger i glaset.

5 Torka glaset med en ren handduk.

Hur man rengör Grease Av en grön Pan

Hur man rengör Grease Av en grön Pan


Gröna Pan avser ett företag som tillverkar köksredskap som hävdar att vara bättre för miljön. Till exempel, de flesta icke-stick kastruller innehålla Polytetrafluoreten (PTFE), ett ämne som så småningom frigör dödliga ångor efter att den börjar sönderdelas. Gröna Pans innehåller Thermolon, en non-stick beläggning som aldrig kommer att slitas ut eller bryts ned och kommer aldrig att släppa giftig rök. Gröna Pan tillverkare stolta också på hur lätt deras pannor är att rengöra. Ta bort fett från en grön Pan tar lite tid.

Instruktioner

1 Låt pannan svalna tillräckligt. Häll ut fettet i vasken eller annan behållare. Skölj av pannan under en ström av varmt vatten tills ytan är fri från omedelbar fett.

2 Lägg till en kvarts storlek mängd av en mild diskmedel på insidan av pannan. Fylla pannan till hälften med vatten.

3 Scrub insidan av pannan med en svamp. Du kan skrubba så hårt som du vill och du kommer inte att skada insidan av pannan, så länge du inte använder några skurdynor eller stålull. Skölj pannan med varmt vatten och upprepa om det behövs.

4 Blot pannan torr med en pappershandduk eller disktrasa.

Hur att rengöra en blockerad bläckstrålepatron

Hur att rengöra en blockerad bläckstrålepatron


Bläckstråleskrivare använder vanligtvis bläckpatroner för att skriva ut svartvita eller färgbilder. Om bläckpatronen har torkat bläck på sin yta eller är täckt av skräp, dokument och bilder kan inte skrivas ut med tydlighet och kvalitet som du föredrar. Om detta är ett problem med din bläckstråleskrivare, det är en enkel process för rengöring av en bläckpatron bläckstråleskrivare som är blockerad med bläck eller skräp.

Instruktioner

1 Öppna locket på skrivaren. Bläckpatronerna ska glida i sikte. Tryck försiktigt nedåt på toppen av patronen så att det hoppar ut ur skrivaren och ta bort den för rengöring.

2 Leta reda på kopparfärgade band på undersidan av bläckpatronen. Detta är det område som blir blockerad med torkat bläck och måste rengöras.

3 Fukta en luddfri duk med en liten mängd vatten. Se till att tyget inte droppar.

4 Gnid kopparremsa bläckpatronen mot duken med hjälp av en uppåtgående rörelse. Du bör se lite bläck lossna på duken.

5 Rengör damm eller skräp bort från resten av bläckpatron med hjälp av andra sidan av fuktad luddfri trasa.

6 Använd en torr, luddfri trasa för att torka kopparremsan och resten av bläckpatronen innan du byter tillbaka in skrivaren.

Hur man rengör EGR-ventilen i en Ford Focus SOHC motor

Hur man rengör EGR-ventilen i en Ford Focus SOHC motor


Den enda överliggande kamaxel (SOHC) Ford Focus är en kompakt sedan utrustad med en EGR-ventil. Denna ventil är ansvarig för att rikta avgaser och ångor in i insugningsröret för att kylas innan avgaserna kommer in i motorn. Detta förhindrar motorn från överhettning och går ojämnt på grund av kol skräp och bygga upp. Eftersom EGR-ventilen utvecklar smuts och avlagringar, kommer du att märka din fokus kör dåligt och förbrukar mer gas. Det är viktigt att rengöra ventilen för att säkerställa att fordonet körs på dess maximal effektivitet.

Instruktioner

1 Öppna huven på din Ford Focus och leta reda på EGR-ventilen på insugningsröret direkt bakom luftfilterhuset. Ventilen ser ut som en liten, rund metallkolv.

2 Ta bort ventilen från Focus. Koppla bort vakuumslangen från botten av ventilen med en skiftnyckel vrids moturs. Ta bort de två monteringsbultarna som håller ventilen på plats med en hylsnyckel lyft ventilen rakt ut från motorrummet.

3 Spray förgasare renare på ventilens monteringsytan. Tillåter dammsugaren att penetrera någon sotavlagringar eller skräp i två minuter. Rengör monteringsytan med en stålborste och en butik trasa.

4 Rengör kol byggs upp från insidan av ventilen. Detta är det som hindrar ventilen från att fungera ordentligt. Spray förgasare renare insidan och utsidan av ventilen. Rengöra ventilen med stålborste och butik trasa. Fortsätta för att rengöra ventilen tills kolvmekanismen rör sig jämnt uppåt och nedåt.

5 Placera ventilen tillbaka till insugningsröret, och se till att rikta in skruvhålen på ventilen med hålen på fästet. Sätt sugslangen i ventilen sedan dra slangen med skiftnyckel för att se till att den är säkrad. Gör samma sak för de andra två bultar.