rådjurstängsel

Typer av perimeter stängsel

Typer av perimeter stängsel


Perimeter stängsel är ett staket av metall, trä eller något kompositmaterial som löper runt kanten på en tomtgränsen för att hålla djur eller människor in eller ut. Det finns ett antal olika typer av omgivande inhägnad som människor installera runt sina egenskaper för en mängd olika ändamål.

Chain-Link Staket

Kedja-link staket är några av de vanligaste omkrets staket eftersom de är enkla att konstruera, billigt och hållbart, tjänar syftet att hålla folk i eller ut ur ett visst område. Kedja-link stängsel används i bakgårdar av bostäder till penna upp djur. De används på baseball fält för att beteckna gränsen av fältet och hålla bollen inom gränserna när den träffas mot det. Kedjelänken kan också variera i storlek, vilket gör det svårare eller lättare att klättra. Mindre kedjelänk som är mycket tjock och otroligt svårt att klättra eller klippa används ofta i fängelser. Taggtråd är också uppträdda längs toppen av en kedjelänk staket i dessa situationer för att säkerställa att ingen försöker klättra över toppen av det.

trästaket

Trästaket är också byggda längs egendom linjer och varierar i storlek och tjocklek. I bakgårdar där ett trästaket har byggts för att hålla en hund eller barn inne på gården, träplankor är ofta bara inches eller centimeter ifrån varandra och vertikalt byggt, så ingenting kan komma runt det eller klättra upp den. Andra trästaket på rancher är byggda med mycket mindre trä, ger en verklig visuell barriär för nötkreatur eller andra stora boskap för att hålla dem från roaming utanför fastigheten. En staketet kan bli dyrt när det gäller att bygga material som används, samt tid och arbete kan vidta för att på rätt sätt bygga stängslet själv.

elstängsel

Vissa omkrets stängsel elektrifieras för att säkerställa varken människor eller djur gå igenom dem. Dessa elektriska stängsel sträcker sig i spänning levereras, vissa är bara inställd på att chocka och något ont som rör vid det, medan andra är inställda på att oskadliggöra eller döda vid kontakt. Lågspänningsinstallationer stängsel används för att hålla får och andra djur inom vissa gränser, eller hundar från att rinna ut på gården. Högspänningsledningar elektriska stängsel används i fängelser för att hålla folk från att försöka fly. Dessa elektriska omkrets staket är anslutna till batterier eller andra högspänningsenheter som hamnar utanför en likström från den egendom som de omringa.

Lagen och regler för skötsel av stängsel

Lagen och regler för skötsel av stängsel


Det sägs höga staket göra goda grannar, men när det gäller att reparera en trasig panel vars Ansvarsfördelningen är det? Innan DIY boom av 70-talet fäktning ett hem var långt ifrån lika vanligt som det är i dag. Att veta var du står när det gäller gräns underhåll kan bidra till att undvika en obehaglig faller ut och en dyr och långdragen juridisk tvist.

missuppfattningar

Gränstvister är en av de vanligaste orsakerna till brittiska rättstvister så, när det gäller underhåll av stängsel, undvika att göra vaga löften över en öl och hålla sig till lagen. Missuppfattningar finns massor, inklusive idén staketet till vänster är ditt ansvar, eller att underhållet är upp till dig om dina trädgårdsskjul stängselstolpar. I själva verket din lagfarten är ställe att börja. Om du inte har en kopia be din advokat eller conveyancer, eller så kan du köpa en från www.landregistry.gov.uk. Klicka på "offentliga" och sedan "gränser" och följ instruktionerna.

gräns lag

En "T" på förvaltnings pekar i riktning mot ägaren som har att upprätthålla den vägg, staket eller häck. Om du ser en "H", med andra ord "T" sträcker sig i båda trädgårdar, indikerar detta en part vägg med gemensamma luftfartsmyndighets. Men i många fall gärningar gör ingen hänvisning till gräns underhåll. UK conveyancer Vanessa Jones säger: "I detta fall situationen blir svårare. Inget annat anges i handling, finns det inget lagstadgat krav för en UTHYRAR staket hans eller hennes egendom. Ofta handlar det om att som granne vill ett staket mer."

Upplösning

Lagen och regler för skötsel av stängsel


Med andra ord din granne är bara ansvarig för reparationer ett staket om det anges i handling. Stängslet kan vara totalt förfall, men om det inte orsakar skada eller fara för din egendom, juridiskt du inte kan kräva din granne hävdat. Mrs Jones fortsätter: "Om du reparera ett staket där själva ägandet är okänd, då finns det ingen skyldighet för din granne att bidra." Din kan titta stängslet förfalla, eller uppföra en egen barriär tillsammans med din granne.

ytterligare råd

Inte bara kan långa tvister vara smärtsamt dyr, men husägare nu enligt lag skyldiga att deklarera granntvister i deras "Säljarens Property Information Form" när de säljer fastigheten. En 10-årig fejd med nästa dörr kan negativt påverka bostadspriserna. För rådgivning, Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) har en gräns tvist hjälplinje på 0870 333 1600 och mer information på www.rics.org. De kan sätta dig i kontakt med en auktoriserad besiktningsman som kan erbjuda 30 minuter gratis rådgivning.

Olika typer av stängsel för rancher

Olika typer av stängsel för rancher


Ranch stängsel måste uppfylla ett par olika funktioner. För det första måste det fastställa gränser ranch, och andra, måste den hålla boskap från att lämna ranchen. Många unika ranch stängsel finns att välja mellan. Vissa är utformade för att förhindra stora boskap från att lämna ranchen --- antingen genom robust design och konstruktion eller elektrifiering --- medan andra tjänar helt enkelt som en markör för omfattningen av ranchägare egendom.

Trä Rail Horse Fence

Trä järnväg häst staket är en traditionell olika häst staket. Den består av korta inlägg med en enda tunn skena körs i mellan dem. Stängslet är billig men också ganska svårt att underhålla. Det måste regelbundet målas och tenderade att för att bibehålla sitt utseende. Om sina naglar lossna, kan de också utgöra en fara. Dessutom, om hästar blir spooked de tenderar att gå igenom staket och bryta brädor.

Pipe Fence

Rör staket är en nyare typ av stängsel, och används i stor utsträckning i hela USA. Den består av bitar av metallrör svetsas ihop till inlägg med tre skenor som kör horisontellt mellan dem. Till skillnad från trä stångstaket, är det extremt dyrt att installera. Men också till skillnad från trä stångstaket, kräver rör staket väldigt lite underhåll.

Vinyl eller PVC Fence

Vinyl eller PVC staket ger många fördelar. Det är mycket synlig, mycket attraktiv och kommer i många olika stilar och färger. Dessutom, till skillnad från alla andra typer av ranch stängsel, vinyl och PVC stängsel kräver nästan inget underhåll efter installation. Dock är nackdelen att vinyl eller PVC stängsel är extremt dyrt. Dessutom, till skillnad från andra typer av stängsel, vinyl och PVC är extremt benägna att ha sina skenor pop ur sina poster när man trycker på av hästar.

Electric Wire Fence

Elektriska stängsel, även kallad "hot wire" fäktning, vanligtvis endast användas som en tillfällig staket, och är extremt lätt och billigt att installera. Ett av de största problemen med elektriska stängsel är dess brist på hållbarhet; trådar kommer att tendera att falla ned, så det är nödvändigt för ranchägaren att kontrollera ledningarna ganska ofta.

Wire Mesh staket

Trådnät stängsel finns i många olika varianter, och är mycket billig samt enkel att installera. Trådnät staket utgör också den lägsta risken för skador om en häst skulle köra in i den. Den viktigaste oro trådnät staket är att se hålen i staketet är tillräckligt små för att hovarna inte passar igenom, speciellt hovarna av hingstar och föl.

Fördelar med vinyl stängsel

Fördelar med vinyl stängsel


Många unika stängsel finns. Några är gjorda av trä eller metall. En nyare innovation i staketet marknaden är att använda vinyl för att bygga ditt stängsel. Vinyl stängsel har flera fördelar jämfört trä- eller metallstängsel. En vinyl staket är tillverkad av polyvinylklorid, även känd som PVC. Om du känner till fördelarna en vinyl staket ger, kan du göra ett bättre beslut om vilken typ av stängsel för att installera.

Hållbarhet

En vinyl staket kommer att pågå så länge som ditt hem. PVC bryter inte ned och ge efter för de element i vägen trä eller metall kan göra. Denna fördel är viktig, eftersom det innebär att du troligtvis inte kommer att behöva byta ut staket. På lång sikt kommer detta att spara pengar. Vinyl har fem gånger starkare än trä, så det kan hantera tunga stormar eller andra extrema miljöförhållanden. Eftersom det är vinyl, det inte ruttna eller rosta vägen trä och metall gör.

Underhållsfri

Vinyl staket inte kräver mycket underhåll. Du kommer inte att behöva måla en vinyl staket, oavsett hur länge du äger den. Trä staket kräver återapplicering av färg eller färg under åren för att hålla dem intakt. Du behöver inte byta några kort eller inlägg, eftersom vinyl inte ruttnar och hanterar elementen mycket väl. Vinyl är ultraviolett beständig. Detta innebär att dina skivor och tjänster kommer inte att blekna i solen, även över års exponering.

Kosta

Initialkostnader är högre för en vinyl staket än en trä eller metall staket. Men du kommer att göra dina pengar tillbaka och faktiskt spara över livet på din staket eftersom du inte kommer att ha några underhållskostnader. Trä- och metallstängsel kräver färg och underhåll, och du måste ersätta alla bitar som bryter eller ruttna. De flesta vinyl staket företag och tillverkare erbjuder en livstidsgaranti för sina produkter, skulle bli något fel.

Utseende

Vinyl staket begränsar inte det utseende du kan ha i din bakgård. Om du längtar efter utseendet av trä för staket, men vill livslängden för vinyl, kan du få det. Tillverkarna tillverka vinyl för att ge den utseendet av trä, vitt trä eller metall. Med vinyl, är pjäsen en fast ark av PVC, och så färgen går hela vägen genom materialet. Med trä, endast de yttre lagren färgas och måla bara sitter på ytan av en metall staket. Eftersom vinyl är en enhetlig färg i hela, om en repa inträffar, kommer det inte att visa upp hur det skulle på en trä eller metall staket. Den enhetliga färgen på vinyl döljer scratch, medan på trä eller metall färgskillnaden gör att repa sticker ut.

USA-tillverkade Vinyl

En faktor att tänka på när du köper en vinyl staket är att veta var vinyl staket görs. Sammansättningen och kemikalier i staket tillverkade utomlands kan variera. Denna variation kan innebära att oacceptabla nivåer av skadliga kemikalier kan vara i vinyl. Utan rätt kemiska balans, kan stängslet vara känsliga för skador. En annan nackdel med utländska vinyl är om du har en tillverkare garantianspråk kan det vara svårt för ett utländskt företag att hedra påståendet. Du har i allmänhet mer juridiska rättigheter när man behandlar ett företag i USA än med ett utländskt företag.

Garden Tree Användningsområden för stängsel och screening

Garden Tree Användningsområden för stängsel och screening


Integritet är ett vanligt problem som möter många husägare. En lösning är att installera en hög integritet staket eller skärm. Dessa kan vara tillverkade av trä, järn eller träd. Vid användning av träd för privatlivet, finns det tre grundläggande val, vintergröna, lövfällande eller blomning. Beroende på mängden av privatlivet behövs, varje typ av träd har mängden utrymme tilldelad, och önskat utseende en annorlunda och specifik användning.

Evergreen

Garden Tree Användningsområden för stängsel och screening


Vintergröna träd är den överlägset mest populärt val för stängsel och screening på grund av deras snabba tillväxt och naturliga former. Många vintergröna träd kräver lite underhåll och naturligt växa i en hög kon eller cylindrisk form som är idealisk för privatlivet ändamål och vind blockering. Dessa träd har också naturligt täta grenar som ger ytterligare screening. Vintergröna träd inte har en mycket lång livslängd relativt sett och kommer bara att pågå 20 till 25 år. Det rekommenderas att vintergröna träd sättas upp i två rader, med den bakre raden består av snabbväxande träd och fylla i luckorna mellan den främre raden av långsamt växande träd. Några av de mer populära sorter av vintergröna träd som används för stängsel och screening är Thuja Green Giant och Leyland Cypress. Dessa träd används i fäktning och screening på grund av deras snabba tillväxt och låga, täta grenar som ger den maximala mängden täckning.

Lövfällande

Lövträd sorter av träd är mindre populär än evergreens för screening, men ger husägare med tillräcklig sekretess och en trevlig vind paus. Lövträd är mindre populära eftersom de förlorar sina löv säsongs och därför ger inte så mycket integritet under den tiden. De mest använda lövträd för staket och screening är hybrid popplar och hybrid pilar. Hybrid popplar kan växa upp till 70 fot lång och har en tillväxttakt på cirka sex fot per år. Hybrid pil har också en tillväxttakt på omkring sex fot per år och ger vagnskappa. Båda träd är sjukdomsresistenta och är mycket anpassningsbar till många klimat och markförhållanden.

Blommande

Blommande träd är en ovanlig val för privatlivet, eftersom de ofta är rörigt, har glest fördelade grenar, och växa i en cirkulär form som är svårt att rada upp för stängsel och granskningsändamål. Det finns några sorter av blommande träd som har visat sig övervinna många av de hinder som blommande träd som används för privatlivet. Ett sådant träd är Dynamite sorgflor myrten. Dynamite sorgflor myrten producerar scharlakansröda röda blommor på sommaren, lägga till en färgrik beståndsdel för att stängslet eller skärm. Den når 20 till 30 fot i höjd när mogna och kan vara upp till 15 fot bred. Ett annat alternativ är Cleveland Pear Tree. Cleveland Päron växer i en oval form och är idealisk för stängsel eller skärmar som används långt bort från huset eller för stora hus. Under våren producerar trädet vita blommor och kommer att växa 30 till 40 fot lång när mogna.

Idéer för att täcka Gunnebostängsel

Idéer för att täcka Gunnebostängsel


Om du vill göra något åt din vanlig kedja-länk staket, har du en mängd olika alternativ. Du kan bygga en annan staket, men detta kan inte vara ett alternativ om du hyr din bostad eller om du inte vill spendera tid och pengar att staket ersättning kräver. Satsa på en billigare väg med enkel installation och borttagning alternativ.

staket Art

Lägg ett mönster eller bild till din kedja-link staket med plastinlägg. Företag som Put-in-Cups säljer kvadratiska, plastinlägg för att täcka ytan av ditt stängsel. Skapa en randig eller kvartermönster eller skapa en bild. De finns i 20 olika färger, så att du har en mängd olika alternativ att välja mellan. Kopparna är tillverkade av återvinningsbar plast och kan användas flera gånger när du tröttnar på ett mönster och vill skapa en annan. Kopparna låses på plats så att de inte blåser bort. Företaget erbjuder flera bild- och brevmallar. Från och med oktober 2010 kopparna kostar £ 32 för en uppsättning av 90, så Kostnaden varierar beroende på staket storlek (se Resurser).

Lameller och Shades

För en monokromatisk staket, använda långa integritets lameller. Dessa långa skivor av metall eller plast är vävda genom stängslet och finns i en mängd olika färger. Liva upp din trädgård med en vibrerande blå eller gräs. Du kan skapa mönster med dessa samt genom att växla färger av olika lameller. För en subtil accent, lägga till en kontrasterande färg lamell på endast några områden. Staket väv är tillgänglig för diagonala mönster. Väven är typiskt billigt, runt £ 3 £ 5 för 40 kvadratmeters som 2010. Du kan också köpa vind och solskydd för ditt staket som kommer i djärva randiga mönster perfekt för sommaren. Skölden är ett materialstycke och tillåter snabb installation och borttagning.

naturliga Covers

Om tanken på att sätta ännu mer plast eller metall runt varvet inte tilltalar dig, använda mer naturliga omslag. Du kan köpa bambu eller vass staket att täcka en eller båda sidor av stängslet. Priserna varierar beroende på stil och hur mycket du köper. Denna stil fungerar estetiskt, särskilt om du har en grönskande trädgård eller tropiska växter. Dessutom är bambu ett snabbt förnybar källa, så det är en mer miljömässigt hållbar alternativ än plaster och metaller, som kan tillverkas med hjälp av farliga kemikalier och ämnen. Om du gör välja metall eller plast täcker, leta efter produkter tillverkade av återvunnet material, som Put-in-koppar. För en färgstark, grön botemedel till en tråkig kedja-link staket, täck den med Hardy, kraftiga vinstockar. Vilken typ av vinstockar du växer beror på klimat och jordmån. Årliga vinstockar klättra väl och vanligtvis ger gott om blommor och blad för tillräcklig täckning. Några alternativ inkluderar morning glory, prydnads potatis vinstockar och bönor vinstockar, som du kan äta från också, beroende på sort.

Hur man gör en enkel nätstängsel

Hur man gör en enkel nätstängsel


En enkel mesh staket ger en stark utilitaristisk barriär som installeras snabbt i jämförelse med andra stängsel, såsom en staketet. Installera en enkel nätstängsel består av att sätta stolpar, säkra bästa skenor, installera bottenskenor och häftning metallnät på plats. Vid inköp av mask, kom ihåg att höjden på staketet kommer att bero på den mask du köper. Trådnät kommer vanligen i 4- eller 5-meters rullar. Du behöver grundläggande snickeri färdigheter för att slutföra projektet.

Instruktioner

1 Installera stängselstolpar enligt tillverkarens anvisningar. Normalt är stationer var 8 fot på mitten, men detta kan variera beroende på tillverkare.

2 Skär övre stängerna tillräckligt länge för att sträcka sig över tre tjänster, med hjälp av en cirkelsåg. Säkra rälsen på plats på toppen av stängselstolpar med galvaniserad spik och en hammare. Se till ändarna av skenorna är på mitten av staketstolpar. Skär bottenskenorna så att de passar med en cirkelsåg och spika dem på plats mellan stolparna.

3 Rulla tillräckligt nät för att nå från sista stolpen till slut inlägg med en assistent hjälper. Rikta slutet av ingrepp med kanten av stolpen och säkra den till posten med staket klammer. Häfta mesh till den övre skenan ungefär var 3 inches för att förhindra hängande medan tillfälligt lämnar botten lös, arbeta dig till nästa inlägg.

4 Dra nätet spänd, med början i toppen, och häfta det till posten var 6 inches med staket klammer. Arbetet tillbaka längs bottenskena när du når botten post, häftning nätet när du går.

5 Arbeta dig längs staketet, fästa nät längs den övre skenan, ned stolpen och tillbaka längs bottenskenan som tidigare. Trimma någon nät som sträcker sig utanför stolpen med stängsel tång när du når slutet av en rulle.

6 Skär den första rullen av stängsel även med kanten av stolpen med stängsel tång om du behöver mer än en rulle. Börja den nya rullen på samma post och placera det så åtminstone en rad av rektanglar överlappar dem som redan fäst vid stolpen.

7 Center 1-av-6-tums Reling på den övre skenan. Placera locket på järnväg så att sömmarna av styrelsen inte faller mellan skenan under det. Fäst locket kenan på plats med galvaniserad spik och en hammare. Upprepa efter behov.

Svetsade stängsel Typer

Svetsade stängsel Typer


Svetsade trådstängsel består av paneler som är typiskt i en maskkonfiguration utformad för att hålla boskap innehöll. Använd hog paneler, till exempel för att hålla grisar i deras hem eller rådjur ur din fruktträdgård. Vissa wire mesh stängsel är särskilt utsmyckade; installera det att innehålla husdjur och förhindra oönskade inkräktare samtidigt öka skönheten i din trädgård.

Boskap staket paneler

Farm och ranch leverans butiker säljer svetsade trådpanelen stängsel avsedd för typspecifik boskap livsmiljö. Dessa paneler kan vara stål eller galvaniserat och kännetecknas av den storlek och konfiguration av hålen i maskorna. Häst paneler har fyrkantiga hål från topp till botten och har den mest öppna nätet. Nötkreatur paneler ser ut hästpaneler men har en mindre rutnät storlek. Hog panel rutnät arbete är avlång i botten där horisontella trådar är nära varandra och blir kvadrat på toppen där crosswires är längre ifrån varandra. Ett antal fäktning företag kommer att bygga och svets anpassade staket paneler för sådana exotiska tillämpningar som jordbruk struts eller köra en vilda rehabilitering anläggning.

Dekorativa Fence Paneler

Boskap staket paneler kan målas med metall färg och monteras mellan varje typ eller stil av stängselstolpar för att skapa gör-det-själv prydnads stängsel. Om din arkitektonisk stil är modernistisk, källa och installera silver-tonade "arkitektoniska" trådnät svetsade stängsel paneler; använda dessa för tomtgränsen avgränsning eller inomhus som en konstruktion accent. För trädgård elegans, att köpa staket paneler som använder olika mätare av tråd skapa scrollwork ramar för nätpaneler, eller investera i moderna industriella estetik tunga spårvidd vertikala trådpaneler eller geometriska elegans dubbel loop eller rulla topp trådnätsväggar. Många av dessa prydnads staket paneler ge säkerhet samt: de kan vara omöjligt att klättra, hålla hundar och andra husdjur innehöll säkert, och förhindra skunkar och andra vilda djur från att komma in det slutna utrymmet.

Bärbara Fence Paneler

Från djurburar och hundgårdar för att slutföra lager varv, är bärbara svetsade trådpaneler utformade för snabb installation och enkel bärbarhet. Om du behöver för att hålla människor ur en privat utomhus funktion använder paneler som har den extra säkerhetsfunktion i en lutande, anti-klättra övre panelen. Om du är värd eller delta sällskapsdjur program eller djurförsök, käll husdjur inneslutningssystem som rymmer stora och små djur i anslagna utrymmen och komma med inbyggda plast duk väder och skugga täcker.

Hur öppna handfängsel utan nycklar

Hur öppna handfängsel utan nycklar


Om du har förlorat nyckeln till dina handfängsel eller om du vill utföra en handboja flykt trick, kan du låsa upp handbojorna utan att använda en nyckel. Det finns flera sätt att låsa upp handbojor. Emellertid är ett av sätten att låsa upp dem att använda en hår klipp, som är en enkel process. Följande steg kommer att visa dig hur man använder en hår klipp att låsa dina handfängsel.

Instruktioner

1 Skala bort plasten spetsen täcker vid kanten av hår klipp.

2 Öppna hår klipp i ett "L" form. Sedan in änden av tappen i nyckelhålet. Böja tappen ett sätt. Ta håret klippa ut, men inte helt, och böj det tvärtom. Du bör sluta med en liten vinkel i slutet av hår klipp när du helt ta bort den från nyckelhålet.

3 Skjut hår klipp med den lilla vinkeln i nyckelhålet. Böj stiftet nere vid kanten. Spärr av handbojorna ska släppa och handbojorna öppna. Om handboja är dubbelt låst, tryck hår klipp på andra sidan sedan vrida stiftet runt för att lossa spärren.

Skillnaden mellan befolkningstäthet och Trängsel

Skillnaden mellan befolkningstäthet och Trängsel


Befolkningstäthet och trängsel är begrepp som används omväxlande. Även om de är relaterade, båda representerar unika befolkningsrelaterade särdrag. Befolkningstäthet är ett mått på fördelning över ett territorium. Trängsel är befolkningskoncentrationen under en begränsad tillgänglig territorium.

Befolkningstäthet

Enligt USA Bureau of the Census, är befolkningstätheten den "totala befolkningen inom en geografisk enhet (till exempel USA, stat, län, plats) dividerat med landareal denna enhet mätt i kvadratkilometer eller kvadrat miles. " Det matematiska uttrycket av befolkningstätheten är "antalet personer per kvadrat miles eller kvadratkilometer." Emellertid är denna åtgärd rå, eftersom det inte tar i sin analys ett flertal faktorer som kan påverka hur befolkningen regleras.

överväganden

Flera faktorer påverkar hur befolkningen kan lösas genom ett territorium. Två kategorier är fysiska faktorer och mänskliga faktorer. De fysiska faktorer inkluderar topografi eller formen av marken, naturresurserna och klimatet. De mänskliga faktorn definieras som sociala, ekonomiska och politiska. Territorierna med optimala fysiska förhållanden kommer att locka befolkningen. Samma princip gäller för politiska, sociologiska och ekonomiskt stabila samhällen och befolknings uppgörelse.

Trängsel

Utträngning är ett stort antal personer som samlats nära tillsammans. Nina Brown från Centrum för rumsligt integrerad Social Science sammanfattas Edward Halls Proxemics teori. Trängsel uppstår när territoriet och utrymmet mellan individer inte bär acceptabla avstånd. Från dessa definitioner, är begreppet trängsel ett koncept av personliga och kollektiva uppfattning. Men medan densiteten är en diskret mått är trängsel mäts indirekt genom socioekonomiska indikatorer såsom antal personer jämfört med bostadsstrukturer, fattigdom index och antal personer jämfört med tillgång till offentliga tjänster.

Funktioner

Befolkningstätheten innebär en homogen fördelning. Den spatiala orienteringen förloras i åtgärden. Vissa faktorer kan leda till trängsel om inte samhället har ett lämpligt system för samhällsplaneringen. Därför är trängsel och befolkningstäthet relaterade begrepp men är inte samma sak.

Insikt

Befolkningstätheten är en diskret mått. Det är en övergripande uppskattning av befolkningen uppgörelse över ett visst område. Trängsel är ett sociologiskt begrepp. Det kan beräknas från andra matematiska index som kan ge en uppfattning om hur den organiserade och planerade ett samhälle är.