prydnadsgräs torv

Hur att plantera Prydnadsgräs i torv krukor

Hur att plantera Prydnadsgräs i torv krukor


Prydnadsgräs finns i en mängd olika höjder, färger och texturer och används för att lägga till visuella intresse till en trädgård utrymme eller växtbehållare. Medan prydnadsgräs finns på de flesta hem och plantskolor, kan kostnaden för mogna gräsväxter bli dyrt. Istället överväga växande egna prydnadsgräs växter från frön som sås i torv krukor. När gräs växa tillräckligt hög, kan du plantera hela potten i marken där det kommer att brytas ner.

Instruktioner

1 Fyll en hink med en blandning av halv planteringsjord och halv kompost. Blanda de två ingredienserna tillsammans med en hand spade tills de är väl kombineras.

2 Fyll torv krukor med jordblandningen tills de är åtminstone tre fjärdedelar av vägen full.

3 Placera två till tre prydnadsgräs frön ovanpå marken avstånd varje frö lika avstånd från varandra.

4 Täck fröna med ytterligare jord blandning bara tills de är täckta.

5 Vattna torv krukor med en till två koppar vatten varje tills jorden är fuktig. Låt inte vatten för att stå på toppen av marken.

6 Skriv namnet på prydnadsgräs på en anläggning markör och hålla markören i marken av respektive torv krukor.

7 Sätt i torv krukor i plast förvaringspåsar och stänga säckarna upp. Skär två till tre hål i påsen med en sax för att ge ventilation.

8 Placera krukor på en plats som tar emot starkt solljus och hålla jorden konstant fuktig tills gräset frön gror.

Hur att plantera Prydnadsgräs Seed

Hur att plantera Prydnadsgräs Seed


Plantering prydnadsgräs är ett enkelt och billigt sätt att lägga till en dekorativ touch till ditt hem landskap. Prydnadsgräs är den term som används för att beskriva riktiga gräs, liksom grasslike växter såsom säv, starr och härdiga bambu. Populära typer av prydnadsgräs inkluderar Maiden Grass, Zebra Gräs, blå svingel, Ribbon Grass, Feather Reed Grass och prålig Wood Rush.

Instruktioner

1 Tänk på odlings kraven i din prydnadsgräs när du väljer en plantering plats i ditt hem landskap. Tänk på att de flesta typer av prydnadsgräs växer bäst när planterade i ett område som tar emot tre till fem timmars ljus, direkt solljus varje dag. Leta efter en plats som också ger lös, väldränerad jord.

2 Rensa plantering området all befintlig vegetation. Gräva upp rötterna av perenna växter och ogräs för att hindra dem från att växa tillbaka. Ta bort befintlig vegetation för att förhindra oönskade växter från att avleda fukt och näringsämnen från prydnadsgräs.

3 Till en långsam frisättning 10-10-10 gödselmedel i jorden innan sänder prydnads gräsfrö. Använda 0.227kg. av gödselmedel per 50 kvadratfot plantering område. Arbeta gödselmedlet i de fyra inches av jord.

4 Broadcast paketet av prydnadsgräs frön över den förberedda platsen. Fördela fröna över området så jämnt som möjligt. Gå över området med en hand rake att säkerställa fröna täcks med ca 1/4 tum av jord.

5 Vatten området lätt att uppmuntra prydnadsgräs frön att gro. Ge bara tillräckligt med vatten för att fukta jorden till ett djup av cirka 1 tum.

6 Täck plantering område med en 1-tums lager av halm för att bevara markfuktighet och förhindra prydnadsgräs frön blåser bort. Avlägsna halmen i en vecka eller två, då gräset börjar växa.

Lista över full sol Noninvasiv Dwarf Prydnadsgräs

Lista över full sol Noninvasiv Dwarf Prydnadsgräs


Prydnadsgräs växer typiskt i ett av två olika sätt, antingen spridning genom utlöpare eller rhizomer, som gräsmatta gräs, eller i återhållen klumpar. Trädgårdsmästare behöver små, icke-invasiva gräs bör begränsa sin sökning till dvärg urvalen av klumpar gräs, till exempel "Lite kanin" fontän gräs, som vid 12 inches tall är mycket mindre än den 3-4-fots höjd av regelbunden fontän gräs.

hår Grass

Flera typer av hår gräs av släktet Deschampsia trivs i full sol och har återhållsam tillväxt. Den plisserade hår gräs, D. flexuosa bildar 1- till 2-meters klumpar med vridna blomma vippor. "Gold Dust" sorten av tuftade hår gräs, D. caespitosa, växer en till två fot hög med gula blommor. Härdighet beror på art, men de flesta sorter föredrar kallare temperaturer US Department of Agriculture anläggningen zon 7 och nedan.

blå svingel

Semi-evergreen blå svingel, Festuca ovina glauca, bildar en fot klumpar av blågrön gräs som toppas av fröställningar som uppstår ljusgrön och mogen gyllene buff. Vingel lövverk är mycket fin och strålar rakt ut snarare än övergripande nedåt. "Elijah Blue" är en vanlig sort med finkornig blå bladverk, medan "Boulder Blue" har mer intensiv färg. Blå fescues växer bäst i full sol i zoner 5 till 8.

Fountain Grass

Lista över full sol Noninvasiv Dwarf Prydnadsgräs


Fontän gräs (Pennisetum) är uppkallad efter sin cascading, fontänliknande vana. De flesta sorter av P. Orientale växa endast en till två fot hög och bred; de blommar tidigt på sommaren och är särskilt torka toleranta. "Lite kanin" är en 1-fot sort av P. alopecuroides den gemensamma perenna fontän gräs och liknande storlek "Little Honey" har brokiga blad. Det finns också en dvärg urval av den årliga röda fontän gräs, P. setaceum "Rubrum Compactum." Blommande på fontän gräs minskas om inte odlas i full sol. De flesta perenna Pennisetums växa i zoner 5 till 9, men check växt etiketter för att bekräfta.

Brokiga Oat Grass

Brokiga havre gräs (knylhavre subsp. Bulbosum "Variegatum") är en dvärg cultivar av den större gräs kallas bunchgrass. "variegatum" former övergripande, 6- till 12-tums högar av vita kanter, blåaktigt gröna blad. Blomning är obetydlig och kan vara frånvarande helt i varma klimat. Växa brokiga havre gräs i full sol och väldränerad jord; när detta bildats, det är torka toleranta.

Starr och Dwarf Mondo Gräs

Starr (Carex.) Och dvärg mondo gräs (Ophiopogon) är tekniskt inte gräs men används ofta i trädgårdar som perenna prydnadsgräs. Starr bildar knippen av långa, tunna blad och spridas långsamt när placeras i full sol. Carex morrowii växer 12 inches och är vintergröna. Sorten "Aureovariegata", även säljs som "Goldband" har yellow leaf färgskiftning, medan "Variegata" har silver ränder. "The Beatles" sorten av C. speciosa växer bara 4 inches tall. Starr härdighet beror på sort, men de som nämns här är alla härdiga i växtzoner 5 till 9. Dwarf mondo gräset också kallas apa gräs i söder, där det är en vanlig, långsamt växande substitut för Liriope. "Nana" växer bara 4 inches tall, och svart mondo gräs, O. planiscapus "Ebony Knight," växer fyra till sex inches tall. Dvärg mondo gräs är härdiga i zon 5 till 9.

Prydnadsgräs för Gardens

Prydnadsgräs för Gardens


Lägg nåd, intresse och skönhet i ditt landskap med prydnadsgräs. Dekorativa trädgårdsgräs finns i en mängd olika färger, texturer och storlekar som smälter in med alla trädgårdsarbete system. De ger en elegant bakgrund för blommande annueller och perenner eller planteras i sin egen prydnadsgräs säng. Lite underhåll prydnadsgräs fyller snabbt i tomma områden i hela din trädgård.

jätte Reed

Giant vass (arundo donax) är en flerårig, bambuliknande prydnadsgräs med en clumping växtsätt. Det kan bli upp till en höjd av 20 fot. De två-tum breda, skarpkantade blad liknar blad av en majsplanta. Lila, 2-fot långa plymer torn över bladen. De dyker upp under sensommaren och vrid silver när de mognar. Blommor kanske inte utvecklas i regioner som upplever ofta frost förhållanden. Denna prydnadsgräs sprider som rhizomer växer under jord. Giant vass kräver full sol och en hel del vatten. Även om det frodas i fuktig jord, kan det tål mindre översvämningar och korta perioder av torka. Denna dekorativa gräs är mycket tolerant av varierande markförhållanden. Det dör tillbaka under den första frosten i kalla områden, men kommer tillbaka under våren.

Switch Grass

Växla gräs (rödhirs) är en perenn gräs med en spridning, clumping växtsätt. Det kan bli upp till en höjd av 6 fot. De blanka, platta bladen är 1/2 tum bred och upp till 30 inches lång. Stjälkarna av denna prydnads gräs har en rödaktig nyans. Tiny rödlila blommor blomma längs 10-tums långa vippor. Denna anläggning sprider sig via rhizomer. Beroende på typ, falla lövverk är vinröd, röd, lavendel-blå eller gul. Växla gräs frodas i sandiga, lerig jord och växer bra i ljus nyans. Den tål korta perioder av översvämningar.

Indian Grass

Indiska gräs (sorghastrum nutans) är en clumping gäng gräs som kan växa upp till en höjd av 2 fötter med en 1 fot spridning. Denna prydnadsgräs sprider som rhizomer sträcker sig från mitten av anläggningen. De två fot långa bladen är smala vid basen av anläggningen och gradvis öka tills de är 1/2 tum bred. Den platta, styva gröna blad vända en rostig guld skugga i höst. De 12-tums långa, 3-tum- breda, gyllene brons blomma plymer fram under sensommaren. Indiska gräs tål magra jordar men presterar bäst i bördig jord. Den trivs i fuktig jord och tål korta perioder av översvämningar. Även om detta prydnadsgräs föredrar fullständig solen, gör det bra i lätt skuggade områden.

Pampas gräs

Pampas gräs (Cortaderia selloana) är en clumping perenna gräs och en av de vanligaste prydnadsgräs som odlas i hemmet trädgården. Det kan spridas upp till 6 fot bred och nå upp till 12 fot i höjd. Under mitten av sommaren, vita plymer av blommor sträcka sig upp till en fot förbi toppen av smala blad. Den första frosten av säsongen vänder blad en rik, gyllenbrun färg. Medan pampas gräs tål de flesta markförhållanden, frodas det i bördig jord. Denna torka toleranta prydnadsgräs föredrar fullständig solen men tolererar vissa nyans. University of Georgia hänvisar till detta prydnads som drottningen av dekorativa gräs.

Snabbaste och Tallest växande Prydnadsgräs

Snabbaste och Tallest växande Prydnadsgräs


För en skärm mellan din trädgård och en oönskad vy, högt prydnadsgräs erbjuder avskildhet, lättskött och snabb tillväxt. Vissa är vintergröna, så de kommer att framhäva din trädgård på vintern också. Gräs också lägga ljud och rörelse till en trädgård som de borstade av vindar och deras blad swish tillsammans. De är ett bra sätt att låna en tropisk känsla till ett tempererat trädgård.

Bambu

Ett vanligt val för screening, är bambu ett snabbväxande gräs som är vintergröna i klimat där den trivs. Den når sin fulla höjd i bara ett år eller två. Running bambu måste odlas i stora, djupa behållare av betong, stål eller väder keramik. Men hopklumpning bambu förstoring utåt, utan att köra rötter, så kan planteras i marken. Vissa klumpar sorter, såsom Borinda boliana, växa till 24 fot. Clumping bambu är härdig till -12,2 grader Celsius.

Jätte Reed Grass

Den högsta prydnadsgräs som ofta används i landskapsarkitektur, jätte vass gräs (arundo donax), kommer i grönt eller grön-vita randiga sorter. Den liknar en majsplanta och når 20 fot lång med stjälkar en tum i diameter. Under hösten, ger det plymer av rödbrun den åldern till pergament. Den föredrar full sol, men kommer att tolerera en del sol; det växer snabbast med vanligt vatten och sprider sakta av rhizomer. Arundo donax är härdig till minus -9.44 grader C.

plymen Grass

Plym gräs, eller Ravenna gräs (Erianthus ravennae), kallas ibland härdig pampas gräs, eftersom det liknar pampas gräs (Cortaderia sellioana), bildar en bred klump av grå-gröna blad ca 5 fot lång, toppas av fluffiga, buff-färgad plymer på lång, tunna stjälkar. De plymer når 6 fot ovanför bladverket. Pampas gräs är härdiga bara till 15 grader och anses invasiv i vissa stater. Plume gräs är härdig till minus -12.2 grader C. Växt det i full sol och väldränerad jord. Liksom pampas gräs, det själv-frön.

Jätte Silver Grass

Miscanthus giganteus, ibland också listade som M. floridulus når 12 till 15 fot från sitt andra år. Den växer i en vas form, bildar en stor klump cirka 6 fot bred och är härdig till minus -3.89 grader C. Dess blad är gröna, med en silverNERV, och den blommar i höst med en luftig vin-färgad plym. Även om det inte riktigt vintergröna, stjälkar dess stå upprätt i trädgården genom vintern. Det har full sol och vanligt vatten.

Hur är torv krukor gjort?

Hur är torv krukor gjort?


Plantskolor kommer ofta sälja sina vackra blommor och växter i torv krukor snarare än plast eller lerkrukor. Detta är inte bara en billigare metod för plantering, men det är miljövänlig och mycket hälsosammare för anläggningen. Torv krukor är billiga att köpa och lätt att göra, och är ett måste för alla trädgårdsmästare.

torv krukor

Torv krukor är också kallas torvpellets. Färdiga krukor är lätta i vikt och är gjorda av torv, träfiber och lösligt gödningsmedel, och finns i en mängd olika former och storlekar för att passa nya frön och små plantor lika. Hemlagad torv krukor är tyngre eftersom de är huvudsakligen organisk jord som & amp; rsquoen; s tillsammans med andra ingredienser och sedan formas till önskad storlek.

Vilket gör Torv Krukor

Hemlagad torv krukor är snabb och enkel att göra. Häll cirka tio pounds av trädgårdsjord som innehåller minst 20 procent av organiskt material i en stor hink. Lös upp en förpackning med unflavored gelatin i en pint kokande vatten och när den har svalnat, blanda den i jorden. Använd en tom öppen mat kan, såsom en soppa kan, trycker den i marken, fyller den till önskad storlek potten och tryck sedan ut på en bricka. Peta ett hål i mitten på toppen av var och en, och de är redo att börja växa frön eller plantera plantor. Som krukor torkar kommer gelatinet hjälpa dem att behålla sin form.

Användning av torv krukor

Torv krukor används i trädgården plantskolor och hem trädgårdsmästare att växa plantor och andra små växter. Fiber byggandet av krukorna gör den känsliga rötter att växa frisk och stark. De nya anläggningarna kommer att få mat från potten när de växer, och luftigheten krukorna kommer att hjälpa nya rötter att andas medan lätt dränera överflödigt vatten.

Fördelar med torv krukor

Torv krukor är biologiskt nedbrytbara och miljövänliga och de lägger organiskt innehåll till trädgårdsjord. Eftersom krukorna kan placeras direkt i jorden, inte anläggningen inte lider chock från att ha sina rötter exponeras eller från att ha luftbubblor av misstag begravdes med dem. Detta ger anläggningen en säker och hälsosam transplantation till den nya platsen.

Varning

Torv krukor absorberar vatten och hålla jorden fuktig, vilket är nödvändigt för utsäde och nya anläggningar. Emellertid måste försiktighet iakttas för att inte Overwater även om högst upp på jorden kan verka torr. Över vattning kommer att orsaka den känsliga rötter att ruttna innan de har haft en chans att få en stark och ofta nya plantor dör ifrån över vattnas.

Korta prydnadsgräs

Korta prydnadsgräs


Prydnadsgräs är perenner som varierar mycket i storlek, färg och form. Några växa så högt som ett träd, men andra förblir relativt låg på marken. Korta prydnadsgräs används ofta som gränsar längs framsidan av trädgården eller som en textur accent. De ger ett lågt liggande massa som kompletterar blommande perenner. Uttrycket prydnadsgräs innehåller riktiga gräs, liksom starr och gräs lookalikes. Alla är anpassningsbara, sjukdomsfria och lätta att ta hand om.

blå svingel

Blå svingel eller Festuca glauca, växer i en kompakt klump 5 till 8 inches tall. Det är hardy i zonerna 4 till 9 och föredrar fullständig solen att ljus nyans. Dess blågröna färg gör ett trevligt komplement till växter med silver lövverk, som lavendel. Blå svingel är attraktivt året runt och fungerar bra som en marktäcke eller gräns.

starr

Starr eller Carex, växer i ett städat övergripande låga klumpar som når ungefär en fot lång. Det är hardy från zonerna 5-9, och dess blad är vintergröna i varma områden. Starr gör utmärkta gränser och accenter i trädgården. Sorter inkluderar gulgröna Bowles Golden, eller Carex elata, och silvriga Brokig japanska Sedge, eller starr morrowii.

Golden Hakone

Golden Hakone Grass, eller Hakonechloa Macra liknar gripande knippen av bambu och används ofta i japanska trädgårdar. Det är en skugga-älskande perenn hardy i zonerna 4 till 8. En bra följeslagare till hostor, etablerar hakone gräs långsamt sig i en tät massa av krämig eller gul-gröna blad.

Liriope

Liriope eller lilyturf växer 8 till 12 inches tall och är härdig i zon 5 till 10. Denna medlem av Lilaceae familjen kommer i brokiga och icke-brokiga former. De grasslike grova blad utveckla spjut av små lavendel i slutet av sommaren. Vanligen används som en gräns eller marktäcke, är Liriope vintergröna och gör en bra gräs substitut i Florida.

Icke-invasiv Prydnadsgräs

Icke-invasiv Prydnadsgräs


Många prydnadsgräs reproducera med hjälp av löpare. Dessa löpare kan lätt växa under andra växter att etablera kolonier av gräset på platser som är mindre än idealisk. Icke-invasiv prydnadsgräs reproducera att använda mycket långsamt växande löpare som uppmuntrar gräset att klumpa ihop sig utan att sprida sig till andra delar av din gräsmatta eller trädgård. Hopklumpning gräs är det bästa valet om du är orolig för en prydnadsgräs blir invasiva.

Switch Grass

Switch gräs är en icke-invasiv prydnadsgräs som, även om det kommer att växa i många typer av jord, föredrar en väl dränerande lerig jord. Switch gräs är en fontän liknande gräs med böljande, fjäder vippor som fungerar väl i gränserna eller som en accent anläggning i sten trädgårdar. De vippor kan växa så mycket som en eller 2 fot över bladen.

Golden Nyanserad Hakone Grass

Gyllene brokiga hakone gräs eller Hakonechloa Macra, är en icke-invasiv japanska skog gräs hemma i Honshu som fungerar bra som en prydnadsgräs. Eftersom det är en skog gräs som i sin naturliga miljö skulle skuggas av högre skogsträd växer hakone gräs bäst i skuggiga platser. Hakone gräs växer till mellan 12 och 18 inches tall och kan ofta se ut som miniatyr bambu. Den växer bäst i rik, lerig jord som rinner väl.

Golden Nyanserad Söt sjunker

Gyllene brokiga söt flagga är en icke-invasiv prydnadsgräs som kan växa till mellan 3 och 6 fot hög. Den växer bra antingen i full sol eller halvskugga. Detta gräs är bäst i lerig jord som rinner väl men kan också vara tolerant mot stillastående vatten. Dess blommor är sött doftande. De brokiga blad i denna högt gräs kan variera från guld till krämig vit eller, i vissa fall, gul.

clumping Bamboo

Det finns två typer av bambu. En typ återger via löpare och kan snabbt bli invasiva. Hopklumpning bambu, dock är en prydnadsgräs som kan bidra till att skapa visuella intresse i din trädgård. Det finns många sorter av hopklumpning bambu, som sträcker sig från 12- till 18-tum lång miniatyr bambu sorter når 10 till 12 fot lång. Vissa klumpar bambu har gröna culms eller käppar, och andra kan ha brunt, guld, eller ens svarta culms.

Hur man odlar Prydnadsgräs Från Seed

Hur man odlar Prydnadsgräs Från Seed


Prydnadsgräs lägger konsistens och visuellt intresse för alla landskap. Miniatyr sorter attraktiva undangömt i rabatter för att lägga kontrast och djup med sina rikt färgade blad och blommor. Stora sorter, växer till en höjd av 15 fot eller mer, göra en dramatisk bakgrund eller kan användas på sluttningar eller i diken där andra växter inte kommer att växa. Lätt att starta och så gott som underhållsfritt en gång etablerade, prydnadsgräs återvänder år efter år med sin slående bladverk och ovanliga blommor.

Instruktioner

1 Förbered jorden under hösten genom markberedning till ett djup av 6 till 8 inches. Broadcast allrengöringsmedel gödsel över området och tills den i. Prydnadsgräs inte kräver stora mängder gödsel. Lägg 0.454kg. av 10-10-10 per 100 kvadratfot.

2 Täck området med en svart plast presenning under vintern. Detta kommer att förhindra tillväxt av ogräs och kommer att uppmuntra jorden för att värma snabbare på våren. Ta bort plast på våren, så snart jorden har värmts. Följ planterings anvisningarna på fröet paketet för korrekt djup och avstånd. Outsidepride.com ger ett diagram med anvisningar för enskilda gräs. (Se Resurser.)

3 Vatten grundligt och hålla jorden fuktig tills fröna gror och etablerar sig. Vecko vattning kan vara nödvändigt för unga plantor, men prydnadsgräs kräver lite vattning om du upplever extremt torrt väder. Dra ogräs så snart som de verkar hindra dem från att beröva dina växter från värdefulla näringsämnen och vatten. Applicera kompost runt basen av växter för att förhindra ogräs, och att avskräcka växterna från att sprida sig och blir ohanterliga.

4 Låt blad kvar på anläggningen genom vintern. Inte bara är det attraktivt även i vinterlandskap, men bladen kommer att skydda kronan från att frysa. Klipp tillbaka till 4 inches på våren när nya skott visas. Lyft och dela prydnadsgräs när det är väletablerad och börjar sprida sig. Helt enkelt gräva upp växten och dra eller skära isär rotklumpen för att skapa nya anläggningar.

Hur man lägga torv

Hur man lägga torv


Om torv är ofta det snabbaste, mest effektiva sättet att få ett tjockt lager av frodigt gräs i din trädgård. Om gräset läggs ned felaktigt, eller vid fel tidpunkt på året, gräsrötterna kommer att vara känsliga för skador. Källan din torv från en ansedd garden center. Sikta på att lägga gräset så snart som möjligt efter köpet för att undvika uttorkning. Torr torv blir bruna och ruttna om de lämnas för länge.

Instruktioner

1 Till området trädgården när du vill lägga torv. Helst väljer ett rektangulärt område. Ta bort döda eller gamla gräs och ta ut alla stenar, rötter eller växter. Rake ut marken till ungefär nivå, fylla eventuella nedgångar med mer jord. Bereda marken åtminstone sex veckor innan lägger torv, enligt Royal Horticultural Society rådgivare skriver i "Telegraph".

2 Lägg till en granulerat gödningsmedel och kratta den i marken, enligt BBC. Stå på marken för att strama upp jorden och sedan räfsa området igen.

3 Köp eller klippa gräset tidigt på våren eller hösten för att låta gräsrötterna att ta tag innan växtsäsongen. Undvik att lägga på vintern, när gräset är känsliga för frost.

4 Rulla din första remsa av torv längs kanten av preparerade ytan. Använd baksidan av rake eller en snöskyffel att försiktigt trycka gräset ner för att skapa en nära förbindelse med matjorden. Lägg en annan roll tätt mot slutet av den första tills du har täckt en remsa av gräsmattan.

5 Vila en planka längs monterade torv och knäböja på det, snarare än att gå direkt på gräset. Lägg nästa kast av torv tillsammans med första remsan. Men se till att i slutet av gräset stannar vid en annan punkt till föregående rad. Sikta på en tegel-stil mönster, med förskjutna ändpunkter.

6 Fyll luckorna mellan torv och kanterna med matjord. Lägg torv över kanten på uteplatser eller beläggning och skär sedan längs raden av sten för att passa.

7 vatten med en slang eller sprinkler och sedan lämna till sängs i flera veckor. Om vädret är torrt, vattna gräsmattan djupt varje vecka, helst på morgonen eller kvällen för att minimera avdunstning.