presenning tak pergola

Hur man bygger ett platt tak pergola

Hur man bygger ett platt tak pergola


En pergola är en utomhus struktur som ger ett stort skuggigt område där bakgård aktiviteter kan utföras i ett arkitektoniskt tilltalande miljö. Det ger människor en känsla av att vara inomhus och njuta av utomhus skönhet gräsmatta och trädgård. En pergola kan också vara tillräckligt liten för att sitta och njuta av en varm kopp kaffe ensam i tidigt på morgonen. En platt tak pergola kan erbjuda skydd från regn eller hårda solen på sommaren. Medan en pergola inte är allmänt tak över, är det inte så svårt projekt att genomföra.

Instruktioner

1 Bestäm var att bygga pergolan. Välj en platt plats nivå i ett attraktivt område av gräsmattan eller trädgården som inte kommer att störa siktlinjen från huset. Mark fyra platser för att bilda en perfekt kvadrat där varje inlägg är exakt åtta fot isär.

2 Dig hål 3 fot djup och 8 inches i diameter. Ställa in stödstolpar en i taget i hålen och fylla hålen med snabbstelnande cement, blandat enligt förpackningen, för att inom 6 inches av toppen av hålet. Detta 6-tums utrymme kommer att fyllas med smuts och planterade med gräs efter pergola byggs.

3 Ställ stolparna så att utsidan av varje inlägg är i jämnhöjd med de andra tjänsterna så att när tvärbalkar läggs de kommer att ställa an mot sidorna av alla inlägg. Se till varje inlägg är i lod genom att placera ett vattenpass till sidan av det och justera stolpen i enlighet därmed. Brace stolparna vid behov tills cementen är inställd, enligt förpackningen.

4 Mät tre bulthål, i en rak linje, från toppen av stolpen ner 3 inches, 6 inches och 9 inches, och borra tre 3/4-tums hål genom stolparna. Använd 10-tum lång, 3/4 tum rostfria bultar, brickor och muttrar för att fästa två-med 8 tums crossbeams på utsidan av varje inlägg.

5 Mät halva bredden, eller 3 inches upp, vid slutet av varje bår stråle. Använd en T-torget för att mäta upp 3 inches och mäta i 6 inches, markera med en blyertspenna och klipp ut träbiten med en handsåg. Skåran på varje ände av båren balkar kommer att vila på de crossbeams.

6 Borra två 3/4 tums hål genom utsidan av tvärbalken på 4 inches och 5 inches ner från toppen av båren. Använd 5-tums rostfritt stål träskruvar för att fästa varje bår till tvärbalkar.

7 Nail två 4-by-8-fot ark 1/2 tum plywood med galvaniserad 4-tums spik till bår strålar så att de helt täcker taket. Täck plywood med tjära papper och fäst med 1/4-tums häftklamrar.

8 täcka taket med 8 fot-by-1/2 tums ceder plankor, spikas tätt sida vid sida, i bår balkar på 1 meters mellanrum börjar och slutar på crossbeams. Använd tre spikar sida vid sida på varje tvärbalk.

9 Applicera ett tätskikt tätningsmedel eller låta röd ceder att gradvis vända en grå färg med tiden. Klättring vinstockar eller hängande blomkrukor kan ordnas efter önskemål på pergola.

Pergola tak alternativ

Pergola tak alternativ


En pergola tak alternativ beslutat att inte bara av estetiska husägare men vilket syfte pergolan är att tjäna. Pergola är overhead konstruktioner, ursprungligen avsedd att vara täckt gångvägar. Idag, pergola fungerar som skugga bärande kontaktpunkter runt uteplatser, badtunnor, däck och även pooler. Typiskt en pergola är konstruerad av trä, som kan vara klar eller vänster naturliga, och innehåller en vinranka eller klättring växt som växer upp på sidorna och över taket, ger skugga och dekoration.

vinranka Pergola

Vinrankor pergola är pergola som har en vinranka utbildad upp sidorna och över taket. Detta ger skugga för en gångväg eller uteplats, samtidigt som avger en söt doft och läcker behandla hela den senare delen av säsongen. En vinranka pergola kräver en takterrass som är robust nog att hålla vedartade vinstockar när de mognar, samtidigt ger öppningar för druvklasar för att hänga och mogna. För detta ändamål är ett schackbrädesmönster träkonstruktion som typiskt används, med två-för-fours tillhandahåller overhead trellis.

Wire Roof Pergola

En tråd tak pergola är ett bra alternativ för en som innehåller en relativt lätt växt, såsom en spaljé växande ros. Vanligtvis rosenbuskar är inte så tung, även på förfallodagen, som en vinranka. På grund av rosenbuskar relativ låg vikt, kan tunga gauge tråd användas för att ersätta de två-by-fours i grapevine pergola. Rosen kan knytas till tråden och när den fyller ut kommer tråden alla men försvinner bland blommor och blad. Detta gör att använda en tråd tak pergola ett bra alternativ för ett valv-stil täckt gångväg.

korrugerad plast

En pergola innehållande en växt som inte kräver väsentlig beskärning, och inte bära frukt, såsom murgröna eller kaprifol, kan ha en fast overhead tak för att göra en torr plats under ditt pergola. På grund av fukten antas samlas under dina vinstockar, väljer en korrugerad plast eller glasfiber taket är ett bra alternativ. Revbenen i plastkortet kommer att fungera som rännor, förhindrar stående vatten från att ansamlas i låga punkter i ditt tak och hyser myggor.

gräs Roof

Vissa husägare vill skapa en tropisk ö look med gräs tak. Grästak görs med kluster av tjockt gräs, liknar hö. Detta material kan köpas i de flesta hem förbättring eller hantverk butiker, och typiskt kommer i ark eller rullar. Den installeras på ett sådant sätt att vatten rinner av gräset, gör en torr plats under din pergola för en uteplats set eller tiki bar. Detta är ett bra alternativ om du inte har för avsikt att växa något på din pergola, som en vinstock eller ros kommer bara att förskjuta grästak halm, och gör det svårt att ändra gräset i slutet av säsongen.

Typer av carportar

Typer av carportar


Att bygga din egen carport hemma är inte så svårt som det verkar. Du måste först identifiera vilken typ av carport designen passar ditt hem bäst. Carportar sträcker sig från kombinationer av stålstänger och presenning tak till kraftigare cement motsvarigheter med metallplåtar som tak. Lär dig olika typer av carportar och bedöma vilken du enkelt kan sätta upp hemma.

Hopsamlade metall Skärmtak

Prefabricerade metall skärmtak är tillverkade av galvaniserat stål och är ofta halvpermanenta tillägg till ditt hem. Minimal montering krävs efter leveransen eftersom de faktiska metallramar redan byggda och du behöver bara sätta taket ovanpå ramen. Prefabricerade metall kapell tål de naturliga element och är tillräckligt robust för senaste åren. De ser ut som partytält, men är tillverkade av stål istället för plast och tak består av presenning eller polyeten omslag.

partytält

Partytält carportar är i huvudsak partytält som är tillräckligt stor för att täcka din bil. Dessa är bärbara, eftersom den faktiska carport är tillräckligt lätt att bära från en plats till en annan. Stolparna är tillverkade av polyeten och locket är tillverkat av ett enda polyesterark. Denna typ av carport är inte den mest solida typ men är lätt att installera.

Aluminium Carports

carportar Aluminium är som sina prefabricerade metall kusiner men i stället för galvaniserat stål, använder den aluminiumstavar som dess ram. Detta gör carport lätt men ändå mer hållbara än partytält sort. Om du vill ha något som är lätt att flytta och ännu kraftigare än den typiska partytält, sedan överväga att använda en aluminium carport. carportar Aluminium är också rostbeständiga, jämfört med vanliga carportar stål.

förlängning garage

Om du vill ha en mer permanent carport för ditt hem och du har tillräckligt med utrymme i din gräsmatta ändå, överväga att bygga en förlängning garage. Förlängnings garage av betong kommer definitivt att stå sig genom tiderna och naturliga element. Förläng din befintliga garage med minst åtta meter och anbringa vissa plast eller polykarbonatskivor att fungera som dess tak. Matcha stilen på förlängnings garaget till resten av ditt hem.

Hur man designar en Pergola tak

Hur man designar en Pergola tak


Pergola används för att ge en liten skugga under varma sommardagar. De liknar lusthus men ger mer luftflöde och ger inget skydd från regnet. Alla pergola tak har liknande konstruktion. De innebär hack virke så att styrelserna kan passa ihop med en gallerliknande mönster, och ändarna vanligen skuren i en vinkel. Ceder och behandlades furu är vanliga lumber val för pergola tak, även om hårda träslag ibland används också. Oavsett trä väljs måste byggaren vara säker på att träet tål naturens element.

Instruktioner

1 Mät upp en fyrkant område där du vill att din pergola att vara och avgöra hur stor av en pergola du kommer att bygga.

2 Skär alla dina trä lager så det är en fot längre än den längd du vill att din pergola vara. Om du använder konstruktion virke, såsom behandlad furu eller ceder, vara medveten om att tjocklekarna av med en halv tum. Mäta tjockleken på alla dina kort för att korrekt skära spåren i det här projektet.

3 Notch dina 8-tums-breda skivor så att de passar över 2-av-6 boards.The 2-av-6 skivor måste placeras i spåren så att de kan passa över stolparna. Det finns vanligtvis två par av två-för-6 brädor fästa till ett par av tjänster mellan dem. Om du använder 4-by-4-tums stöd bör skårorna i en-av-8-tums skivor vara placerade 4 inches isär, och de yttre skårorna bör vara 4 inches från slutet av styrelsen. Använd din handsåg och kantig att skära spåren så att de är 4 inches djupt. Du behöver en 1-by-8-tums ombord för varje fot av pergolan. Space brädorna så att de är 11 inches isär.

4 Notch 1-av-4-tums skivor så att de kan passa över en-av-8-tums skivor. Dessa styrelser bör vara vinkelräta mot varandra. 1-by-4 skivor bör ha ett överhäng i båda ändarna, så skär den första skåran 5 inches bort från slutet; detta kommer att ge en 6-tums överhäng. Space Skårorna 11 inches isär för att passa skivorna över en-av-8-tums skivor.

Wood Pergola Arbor Upstairs Tak & Patio Design Idéer

Wood Pergola Arbor Upstairs Tak & Patio Design Idéer


En platt, på övervåningen tak kan förvandlas till en avkopplande uteplats utrymme genom en mängd olika mönster och metoder. Om du funderar på att ta med växter i utrymmet eller bara vill lägga till en dekorativ touch till taket uteplats, överväga att lägga ett trä pergola eller berså på taket utrymme. Pergola tenderar att vara större än hållare, och har en kvadratisk eller rektangulär form, medan hållare är vanligtvis välvd och används för entréer.

hög Rooftop

Om taket uteplats ligger högt upp på en byggnad, använd den ena sidan av pergolan att blockera utanför kanten av taket, vilket skapar en skyddande barriär. Uppföra en halvfast vägg med ett dekorativt galler och använda toppen av muren som en vilopunkt för pergola tak lameller. Stödja den andra änden av lamellerna med två kolumner. Du kan bygga din pergola i stilar som sträcker sig från land till modern.

uteplats

Skapa en utomhus takträdgård på din uteplats. Inrätta en pergola i mitten som en sittgrupp. Visa hängande växter och blommor från pergolan tak. För extra sittplatser, kan du lägga till bifogade bänkar mellan kolumnerna. Om du inte har utrymme för att installera en hel pergola, en serie hållare som kantar gränsen av takytan kan ge ett alternativ. Hållare kan hålla hängande växter eller innehålla en liten bänk. Vinstockar som murgröna kan omsluta träbjälkar antingen en pergola eller berså som ytterligare ett sätt att lägga grönska i området.

moderna Patio

Att skapa en modern takterrass, använder stål eller aluminium material istället för trä rostfritt. Om du har en smal väg som leder till det huvudsakliga området för din takterrass, linje den med flera hållare för att skapa en semi-täckt väg. Belysa vägen genom att hänga utomhusbelysning från hållare. Förvandla din pergola i en utomhus kök med en grill och matlagning område på ena sidan och en matplats på den andra sidan.

nattetid Använd

Din takterrass kan förvandlas till en nyckfull natten sommar flyktbilen. String twinkle ljus genom spjälorna i bersån eller pergola för mjuk belysning. Måla hållare eller pergola vitt för bättre belysning. Ljuset reflekteras från den vita färgen gör dem ljusare än om de används med mörka färger eller trä.

Hur man bygger en pergola tak

Hur man bygger en pergola tak


Att bygga ett tak på en pergola är verkligen ett enkelt projekt. Mångfalden av material som är tillgängliga för tak en pergola är så många, lätt att använda och anpassningsbar för varje situation som en vanlig människa, som har lite skicklighet med verktyg, är kapabel att utföra uppgiften. En pergola tak bör tillåta solljus men håller värmen från solen ut. Pergolan tak bör skydda gäster från plötsliga skyfall samtidigt gör det möjligt att njuta av skönheten och atmosfären i trädgården. Ett tak som uppfyller alla dessa krav och kan installeras av husägare i en helg är ett utmärkt val för den pergola.

Instruktioner

1 Bestäm att pergolan byggs tillräckligt starkt för att bära den extra vikten av taket. Upprätt stödstolpar i pergolan bör förankras i betong. Under kraftiga vindar taket kommer att fungera som ett segel, placera stor vikt vid de upprättstående stolpar och tvärbalkar. Tak pergolan endast efter det bestäms att strukturen är väl byggd. En stad byggnad inspektör kan ge all den information som behövs för att göra en bedömning av styrkan i pergolan.

2 Använd höghållfasta korrugerade glasfiber paneler, till byggvaruhus, till tak pergolan. De är genomskinliga och tillåta solljus men håller värmen från solen ut. Panelerna kommer också att skydda mot plötsliga skyfall.

3 Mät och bestämma loppet av det ramverk som glasfiber panelerna kommer att vila på. Glasfiber paneler finns i olika storlekar för att passa olika storleksintervall av ram tak. Det bör noteras att panelerna inte är utformade för att bära alla extra vikt. Panelerna kan kapas till storlek med handen eller motorsågar försedda med fintandad hårdmetallblad samtidigt bär skyddsglasögon, andningsmask och handskar.

4 Fäst panelerna genom kronan på varannan korrugering genom att borra hål i panelerna på 30 cm (12 tum) Centrum använder en borr som är 2 mm (1/16 tum) större än diametern på träskruven som kommer att vara utnyttjas. Använd 7,5 cm (3 tum) lång trä skruvar tillsammans med bepansrade neopren brickor, till DIY leverantörer.

5 Bestäm i vilken riktning vindarna blåser och börja lägga panelerna på taket från läsidan och arbeta mot vinden. Överlappar varje efterföljande skikt av paneler över panelen som just lades så att vinden blåser över den och inte fångar kanten av panelen.

6 Placera panelerna minst två lager djupt på vardera sidan av den pergola tak för ytterligare styrka.

Alternativ för transparenta pergola tak

Alternativ för transparenta pergola tak


Traditionellt är en pergola en utomhus struktur som består av fyra vertikala stolpar som stöder ett öppet galler av träbalkar. Normalt ger strukturen minimal skugga eller skydd från regn. När en pergola fungerar som en berså för krypande växter såsom vinrankor, kan du få ett mått mer skugga från direkt solljus. Om du vill införliva en pergola-byggnad i din trädgård, men hoppas kunna använda pergola som skydd från regn, kan du uppdatera den traditionella pergola att införliva transparenta takmaterial. Om du bor i ett område där nederbörden är tungt och solljuset är knappa, kommer en transparent tak leverera maximal solsken och låter dig förbli utomhus genom duscharna.

plexiglas Sheets

Om du gillar det material och utformning av en traditionell pergola, kan du använda en grundläggande pergola modell - antingen vinyl eller trä - och helt enkelt täcka den med ett ark av klar plexiglas uteplats tak. Om du bor i ett varmt område, välja "VÄRMESTOPP" Plexiglas, speciellt utformad för att hålla solljus från att värma upp din pergola sittgrupp och visade 60 procent effektivare än dubbelglas genomskinligt glas. För en kristallklar sikt mot himlen, perfekt för stjärnorna, det plexiglas "Alltop" blad är helt transparent, resistent mot blekning eller grumling med åldern. Andra plexiglas variationer anpassas särskilt väl till hårt slitage som på platser som får regelbunden hagelskurar eller för placering under fruktträd och ränder regnvatten motstånd för regniga områden.

glas~~POS=TRUNC paneler~~POS=HEADCOMP

Naturligtvis kan glasen inte fungerar i alla miljöer; medan glas takpaneler är starkare än vanliga fönsterrutor, har de inte den nivå av resistens av plexiglas eller andra plaster. Men om din pergola läge är inte särskilt föremål för nedfallande grenar, frukt, hagel eller andra risker, kan du utrusta den med glaspaneler. Istället för att använda en färdig pergola design, konsulterar med en solrummet eller uteplats designer för att skapa en hållbar, energieffektiv och estetiskt tilltalande struktur. Genom att konsultera med en professionell, kan du också se till att din individuella pergola uppfyller alla relevanta byggnormer. Comfort-Gard torg glas takpaneler åtgärd 3 fot på varje sida och kan byggas direkt in i ett tak. De är dubbelglasade och har låg-E rankade brons glas, fylld med argongas; alla dessa designelement lägga till upp till höga isoleringsnivåer. Dessutom är de behandlas för att förhindra överdriven ultravioletta strålar, fungerar som en stor par solglasögon för att täcka någon sitter under.

Helt transparent Covers

Om du är särskilt intresserad av taket öppenhet och helt nöjda att offra hur nära din struktur liknar en pergola, kan du bygga en helt transparent tak. En ovanligt kupol tak, såsom de som säljs av SkyVue Patio Covers som "Klarhet kupoler," kan innehålla mer opaka element än bultarna som krävs för att hålla samman de enskilda takläggning bitar. Om du vill klä strukturen upp för att bättre likna en italiensk pergola, låt en attraktiv vinstockar klänge upp ett av stödbalkar.

Hur konvertera en Pergola I en tak

Hur konvertera en Pergola I en tak


Pergola är bra utomhus strukturer, men på grund av gitter tak, erbjuder de lite locket regn, solljus och andra väder och vind. Lägga ett tak till en pergola är genomförbart utan alltför stora svårigheter. Med så många alternativ för ett tak som finns, kan den mest utmanande delen vara att välja material som är bäst för det utrymme och användning.

Instruktioner

1 Välj materialet i takpaneler. En mängd olika alternativ finns tillgängliga, inklusive PVC, trä, glasfiber och polykarbonat.

2 Mät ytor i pergola toppen. Köp tillräckligt takpaneler att täcka området.

3 Skär skivorna pergolan längd. Tillsätt 3 inches på toppen och botten för att medge en lätt överhäng.

4 Fäst panelerna en i taget med skruvar. Börja på vänster sida och arbeta dig över taket. Genom att göra så, kommer det att se till att panelerna radas upp. Panelerna ska överlappa varandra något.

Idéer för en pergola tak

Idéer för en pergola tak


Överväga om pergola kommer att bli en permanent eller tillfällig struktur innan bygga. Det skulle vara meningslöst att spendera en massa pengar på något som bara kommer att stå under sommaren. Beakta väderförhållanden och vad det lokala klimatet är sannolikt att kasta på pergolan. Blåsiga och våta förhållanden kan förstöra trädgård staket och strukturer mycket lätt. En sten eller tegel konstruktion kommer sannolikt att kräva en permanent tak. En traditionell pergola kommer att ha en öppen spaljé tak men en sluten, fast, mer permanent struktur kommer att ge skydd på regniga dagar samt skugga under sommarmånaderna.

Metall

Plåttak är det bästa materialet att använda för en permanent struktur. De är hållbara och kan skäras till valfri storlek. Stål kommer att bli den dyraste metallen att använda men aluminium och koppar kommer att vara ett billigare alternativ.

Trä och löv

Idéer för en pergola tak


Trä är det billigaste och vanligaste materialet som används i utomhus konstruktion. Pergolan är en solid ram för klättrare så en naturlig tak kommer att bildas om du använder bred bläddrade växter såsom Actinidia eller bananplantor.

Segel och Deck Covers

Segel och däck omslag kommer att ge en färgstark inramning till pergolan. Ett ljust färgad lock förstärker en tropisk trädgård och är lätt monteras och tas ned. Ett segel bidrar till att bevara livet på en träkonstruktion och är antingen en temporär eller permanent lösning.

Glasfiber och plast

Plast och glasfiber är både lätta material som är transportabla och hållbara. Plast kan utformas för att se ut som trä, om en mer naturlig stil av pergola föredrages. Glasfiber kommer att bli svårare att hitta men är tillverkad av återvunnet material och en grönare alternativ än plast. Båda materialen skyddar dig mot UV-strålar utan att begränsa dagsljus.

infällbar Canopy

En tak kan fällas på taket av pergola ger skugga och vara en tillfällig fixtur. Det kommer att bli dyrare än en traditionell tak, men kommer att vara användbart när pergola ligger längs en vägg eller struktur om klätterväxter inte används.

Billiga sätt att täcka en Pergola

Billiga sätt att täcka en Pergola


Pergola finns utomhus strukturer som ger skugga för däck, uteplatser, trädgårdar och andra utomhus vardagsrum. De typiskt gjorda av trä. För att förlänga livslängden på en pergola, kan du täcka det under dåligt väder eller kallt väder månader när den inte används för att skydda den från väder och vind. Det finns en mängd olika relativt billiga sätt att täcka och skydda din pergola.

Presenning

Köpa en stor presenning för att täcka pergola. En tarp kan köpas överallt camping leveranser säljs eller på byggvaruhus. Köp en presenning tillräckligt stor för att täcka toppen av pergola och hänga ner på varje sida. Det är inte nödvändigt för den presenning att hänga hela vägen till marken, men det kan. Säkra genom att binda ner på varje sida, eller genom att använda tunga stenar eller vind block på marken för att tynga varje hörn. Tarp fungerar som ett skyddande skikt, att hålla den pergola torr från regn eller snö.

bärbar Soltak

Täck ditt pergola med en bärbar canopy eller skugga tält. Dessa tak är ofta inrättades parkeringshus professionella idrottsevenemang. De är utformade för att skydda människor från starkt solljus eller regn, och kan ha samma effekt på din pergola. Ställ huven upp över pergola och säkra insatser, eller bara använda huven del som ett lock och fäst den säkert till pergolan.

växter

Vinstockar och andra växter är ett unikt och billigt sätt att täcka pergola. De kommer inte att erbjuda samma nivå av skydd som en presenning eller kapell, även om de täcker en stor del av pergola yta, särskilt efter några år av tillväxt. Plus plantorna mycket mer tilltalande att en presenning eller kapell. De fäster till pergolan naturligt genom att växa på och runt sina träbjälkar. Som exempel kan nämnas vinrankor och murgröna.