pool avdunstning

Hur man beräknar pool avdunstning

Hur man beräknar pool avdunstning


Vatten avdunstning kan leda till låga vattennivåer i din pool. Lämnas utan uppsikt, kan detta bränna ut poolpumpen. För att undvika kostsamma reparationer och upprätthålla den rätta kemiska balansen i din pool, mäta vattenavdunstningen hastighet under en vecka. Detta kommer att hjälpa dig att motverka effekterna av överdriven avdunstning under varma, torra månaderna och hålla din pool utrustning nynnar effektivt.

Instruktioner

1 Använd en linjal eller måttstock för att mäta avståndet från den övre kanten av poolen till vattenlinjen. Registrera denna mätning och datum posten.

2 Vänta en vecka och upprepa mätningen. Tillsätt inte vatten till poolen under denna tid. Spela den andra mätningen. Subtrahera den andra mätningen från den första. Dividera resultatet med 12. Record resultatet.

3 Bestäm ytarea av en rektangulär pool genom att multiplicera bredden med längden. För en rund pool, multiplicera diametern - avståndet över mitten av poolen - med 3,14. Multiplicera resultatet från indunstningen resultat som registrerats i steg 2. Resultatet är avdunstningshastigheten av din pool uttryckt i kubikfot.

4 Multiplicera förångningshastigheten resultatet med 7,48 för att bestämma hur många liter vatten i poolen förlorar i en vecka. Detta är den mängd vatten du behöver lägga till din pool varje vecka för att hålla vattennivån.

Hur för att förhindra avdunstning

Hur för att förhindra avdunstning


Fukt förloras till atmosfären från vattendrag på grund av avdunstning och från växter på grund av transpiration. Med avdunstning, detta händer oftast när en yta vattnet är i kontakt med blir uppvärmd av solljus. Temperatur, vind och fukt påverkar också avdunstningen. Enligt US Geological Survey (USGS), "hav, sjöar och floder ger nästan 90 procent av fukten i atmosfären genom avdunstning, med resterande 10 procent som bidrar med växttranspiration."

Instruktioner

1 Fukta jorden runt dina växter och täck den med kompost. Solljus värmer jorden och avdunstar vatten från ytan, torka den. Använda kompost hjälper till att förhindra vattenförlust genom att sänka jordens temperatur och tätning i fukt.

2 Klipp din gräsmatta på en högre längd, med hjälp av högre inställningar blad på din gräsklippare. Detta håller gräsmattan tjockare, skapa skugga på marken och minskar dess temperatur och avdunstning.

3 Vatten gräsmattan och dina växter på morgonen och kvällen. Detta kan minska mängden vatten förlorade mot avdunstning med så mycket som 30 procent, enligt hemsidan av staden Moscow, Idaho.

4 Installera husen till skugga utomhuspooler. Avskärmning pooler, spa och vattentankar från solen kommer att minska värme och ånga förlust. Kupolformade poolen kapslingar är mer effektiva för att förhindra avdunstning.

Höga Brom Pool nivåer

Höga Brom Pool nivåer


Brom finns en pool kemikalie som fungerar som en sanitetsmedel, och har varit ett populärt alternativ till klor. Brom saknar den starka lukten och potentialen för hudirritation som klor har, men det är ändå viktigt att övervaka bromnivåer i poolen för att se till att de inte är alltför låg och inte för hög.

Vad som anses hög?

Bromnivå för en pool är i allmänhet mellan 2,5 och 4 delar per miljon (ppm). Hög anses något högre än detta, även om det i allmänhet inte anses olämpligt hög tills den når nivåer av 5,5 delar per miljon. När nivåerna når mer än 7,5 ppm, kommer tillvägagångssättet för att sänka nivåerna förändras. Eftersom halterna av brom i poolen kommer att fluktuera snabbt, testa poolen åtminstone varje par dagar medan det är öppet och igång. Under tiden för hög användning och avdunstning, kan det vara nödvändigt att testa varje dag för att se till att nivåerna fortfarande är acceptabelt.

sänka nivåerna

Det finns många miljöfaktorer som kommer att sänka brom på egen hand, så om nivåerna är höga utan att vara extremt hög - mellan 4,0 och 5,5 delar per miljon - sluta lägga brom i flera dagar, och fortsätter att testa vattnet för att se om nivåerna går ner. För extremt höga bromnivåer, kan det vara nödvändigt att delvis tömma poolen och fylla på den med färskt vatten. När brom kombineras med ammoniak som finns i vattnet, lämnar det rester efter sig i form av föreningar som kallas bromaminer. Dessa föreningar kommer att fortsätta att bygga upp, och kommer att behöva tas bort genom att tillämpa en annan kemikalie som heter chock. Detta kan göras på ett regelbundet schema som bestäms av storleken på poolen och miljöförhållanden.

Impact of Environment

Höga bromnivåer är mycket ovanligare problem än låga nivåer på grund av de miljöfaktorer som påverkar användningen av brom. Brom används upp när det attackerar och dödar ett brett spektrum av föroreningar från bakterier och alger till smuts. Varmt väder och hög luftfuktighet kan orsaka nivåerna av brom för att släppa snabbt, och regn kan späda vattnet i poolen till lägre nivåer. Under hög användningstider kommer bromnivåer också släppa snabbt. Eftersom det används upp så snabbt på så många olika sätt, kommer miljöfaktorer göra bra i att sänka brom nivåerna utan att lägga till fler kemikalier i vattnet.

Farorna med hög Brom

Brom har inte någon av de hårda biverkningar av klor, men när du lägger brom till poolen du även lägga till klor. Typiskt innehåller varje brom tablett cirka 28 procent klor; därför, när bromhalten är hög, är klorhalten hög också. Medan brom själv används vanligtvis eftersom det är lättare på huden och ögonen, kan höga bromnivåer leda till hudirritation och den starka lukten som går längs med klor.

Om Rock Pools

Om Rock Pools


Hällkar (eller tidvattensbassänger) av haven är en fascinerande vy. De är fulla av djur och växter och är ett av de ämnen som marinbiologi behandlar. När tidvattnet drar sig tillbaka, fortfarande vatten i bassängerna, vilket ger känsliga djur chansen att överleva. Några av de flesta gemensamma rock pool djur är sjöstjärnor, krabbor, sjöborrar, anemoner och snäckor.

Vatten och temperatur

Större och djupare hällkar erbjuda bättre levnadsvillkor för sina invånare. Anledningen till detta är vattennivån. Varje tide tvättar poolen och sedan borta, vilket gör mindre och grundare hällkar isolerade akvarier med svåra förhållanden för utsatta arter. Solen värmer hällkar under dagen, men under natten de svalna. Varmt vatten bildar ovan medan kallt vatten kvar under. Naturligtvis mindre pooler värma mer än större. Vind avdunstning påverkar även temperatur. Enstaka regn kyla vattnet också. Eftersom färskvatten är lättare än saltvatten, förblir den på toppen, vilket ger invånarna en chans att överleva på större djup.

Syre, Sediment och ljus

Djur behöver syre för att andas. Under dagen, hällkar fabriker producerar tillräckligt med syre, men syret blir kritisk under natten. De flesta djur är inaktiva vid den tidpunkten, som hjälper överlevnadsgraden, men ibland denna kamp slutar i katastrof. Dessutom är vattnet i hällkar skumma, tack vare sedimentet (lera och sand), som dessutom berövar växter så välbehövlig ljus för syre generation. Om det finns för mycket sand och lera, kan djuren kvävs.

invånare

Anemoner gör sin fasta bostad i hällkar. Det är känt att olika arter kämpa för bättre position inom hällkar. För att mata de fälla matrester med nematocysts, specialiserade celler som finns på alla delar av kroppen. Många havsdjur gör tillfällig vistelse i hällkar. De stannar tills faran är borta eller tills de är starkare för att gå sin väg. Några av dem är sjöstjärnor, snäckor och sjöborrar. Många typer av krabbor är vanliga invånare. Beroende på storlek, djup och levnadsvillkor, typer av invånare varierar från pool till poolen.

mänskliga faktorn

Många människor kommer att bada i hällkar; andra kommer att studera dem. Eftersom organismer som lever hällkar är mycket bräcklig, kan även de mest noggranna besökare skada invånarna. För att bevara det marina livet i dessa svåra levnadsförhållanden, människor uppmanas att ta hand, särskilt när man svänger stenar för att upptäcka vad som är under. Badning ökar också sedimentnivå och chanserna för invånarnas kvävning.

Hur du välja den bästa ovan jord Pool Cover

Hur du välja den bästa ovan jord Pool Cover


Det bästa poolskydd för din ovan jord poolen beror främst på vad du vill få ut av locket. Till exempel, om du stänger din ovan jord pool för säsongen, kommer den bästa poolskydd vara helt annorlunda än om du bara vill ha en täckmantel för att hålla insekter ur vattnet på natten. Du kan också vara ute efter ett poolskydd för att fånga värme från solen att värma upp vattnet i ovan jord pool. Räkna ut vad du vill kan du välja den bästa poolskydd alternativ.

Instruktioner

1 Kontrollera om det ovan jord poolskydd uppfyller American Society for Testing and Materials, eller ASTM, internationella standarder. Detta innebär att locket är en effektiv säkerhetsanordning för att hålla djur och små barn upp ur vattnet och är den typ som typiskt används vid stängning en pool för säsongen.

2 Ta reda mer om blad pool täcker om du behöver toppen för din ovan jord poolen under badsäsongen. Detta täcker typ håller ut de flesta insekter och lätt skräp, och det har i allmänhet en sladd slinga runt kanterna och bundna av att säkra den på din pool

3 Titta in i sol poolskydd alternativ om du vill värma upp vattnet i ovan jord pool. Dessa täcker absorberar värme från solen, hålla värmen i poolvattnet och förhindra avdunstning. De bör vara antingen genomskinlig eller helt transparent i färg för att vara effektiv och i allmänhet består av ett skikt av bubblor som är ca 8 till 12 inches tjock.

4 Känn din prisklass. Vad du betalar beror till stor del på vilken typ av poolskydd du vill, men det bästa alternativet för dig kommer att passa inom din budget. Sol och löv pool täcker kan kosta mindre än £ 32 till ca £ 130. Säkerhets pool täcker kan nå priser på £ 650, men kommer sannolikt att pågå längre.

Hur man håller Pool vatten kommer Hot

Hur man håller Pool vatten kommer Hot


Om du äger en swimmingpool, har du förmodligen stött på några värmeböljor som skickade din pool vattentemperaturen svävande över 32,2 grader Celsius. Ovan jord pooler och varje pool mindre än 6 fot djup är mest mottagliga för mycket varma vattentemperaturer, eftersom de värms upp snabbare än djupare pooler och de som byggdes i marken. Genom att installera en enkel anordning som kallas en luftare till din pool returledning, hålla dig din pool vatten sval även under hund sommardagarna.

Instruktioner

1 Stäng av din pool filter och cirkulationssystem så inget vatten rinner ut i poolen. Du vill inte vattnet rinna när du installerar luftare.

2 Leta reda på en av poolens vatten returledningar. Dessa är de hål eller öppningar vattnet strömmar genom efter att rengöras genom filtersystemet och tömning tillbaka in i poolen. Titta längs innerväggarna av din pool, och du ska hitta ett hål ungefär halvvägs ner muren.

3 Montera luftaren kontakten i returledningen port. Vissa luftare pluggar helt enkelt skjuta in i returledningen, och du kanske inte ens behöver några verktyg. Se till att luftaren kontakten sitter stadigt på plats.

4 Anslut luftningsslangen till pluggen. Röret bör vara långa nog så flera inches av den sticker ut ur vattnet.

5 Vänd vattenfiltrering och cirkulationssystemet igen. Det vatten som kör genom returledningen kommer nu flyta genom luftaren. Vatten bör dimma ut ur luftaren ut i luften, sedan landa tillbaka in i poolen. Vatten färdas genom luften kyls av luftmolekyler som kyler hela poolen när den strömmar in i resten av vattnet. Justera luftaren röret om vattnet inte landning tillbaka in i poolen.

6 Håll ett lock på poolen under dagen när den inte används. Detta kommer att förhindra ett överflöd av solljus från överhettning vattnet.

Hur ofta har du byta vatten i pooler?

Hur ofta har du byta vatten i pooler?


Simbassänger hålla stora mängder vatten som behöver behandling för säkerheten. Efter några år av kontinuerlig tillsats av kemikalier, vissa delar börja bygga upp och göra vattnet svårt eller omöjligt att balansera. Med rätt pool underhåll, kan samma vatten kvar i poolen för år. Den exakta mängden beror på din pool underhåll, tillstånd av vattnet i ditt område och poolen omgivning.

TDS

Lösta ämnen (TDS) är summan av alla de lösliga ämnen lösta i vattnet. Dessa ämnen inkluderar mineral, salter och metaller som mäts i delar per miljon (ppm). När den totala upplösta fasta överstiga 1500 ppm nivå, tar det dubbelt kemikalier för att balansera vattnet, och ingenting fungerar ordentligt. Höga TDS resulterar i korrosion av pool utrustning, grumligt vatten, ögon- och hudirritation, och algtillväxt, även när kemikalier är i linje.

Hur TDS stiger

Eftersom lösta ämnen är ett mått på allt vatten som inte är vatten, nivåerna ökar ständigt med allt läggas till poolen. När vattnet avdunstar, avdunstar endast ren H2O, lämnar det fasta materialet bakom. Fyll vatten som är hög i mineraler, såsom brunnsvatten kan leda till högre TDS nivåer snabbare än stad eller kommun vatten. Tillsätta vatten för att ersätta det avdunstar, varje kemikalie som används för att balansera vattnet och simning avfall alla lägga till TDS nivån av poolen.

Test för TDS

Testa vattnet för TDS innebär att man tar ett prov till poolen butik och få den kontrollera. Det finns några handhållna mätare tillgängliga för hemmabruk som testar ledningsförmågan hos vattnet med en elektrisk laddning. När TDS nivån stiger, kommer konduktiviteten stiger med det. Om nivåerna är strax över 1500 ppm märke, dränera ett par fötter och fyll på med färskt vatten. Detta kommer att minska TDS nivå och låta kemikalier att fungera bättre, men de kommer att behöva återapplicering ungefär en gång per säsong. I genomsnitt, beroende på vald kemisk behandling och underhållsplan, kan poolvattnet kvar i poolen för tre till fem år utan problem.

avlägsnande TDS

Det enda sättet att ta bort dessa upplösta fasta ämnen är att byta vatten i steg genom att dränera och påfyllning, kör pumpen att cirkulera färskvatten i resten av poolen. Upprepa denna process tills nivåerna faller tillräckligt låg. Det andra sättet för att ta bort de fasta ämnena är att dränera poolen helt. Beroende på vilken typ av pool, kan dränering vara farligt. dränera aldrig i mark, vinyl kantade pooler och ovan jord metall vägg pooler, som väggarna kan kollapsa och fodret kan krympa. Kontrollera med installatören av din pool efter det bästa sättet att ta bort TDS från vattnet.

Vatten leveranstjänster för pooler

Vatten leveranstjänster för pooler


Fylla en pool kräver en stor mängd vatten. Den metod som används för att fylla en pool är beroende av flera faktorer, inklusive kostnaden för påfyllning, användning av vattenresurser i samhället och krav som anges av vissa lokala brandkårer som ger pool fylla tjänster.

Brandkår

Vissa brandkårer över hela USA ger en pool fyllningstjänst som en insamlingsmöjlighet. Deltagande brandkårerna fyller en pool i utbyte mot en donation. Kontakta din lokala brandkår för information om specifika krav för att fylla pooler.

hem Fyllning

Simbassänger kan fyllas med vatten från en trädgårdsslang. Följ riktlinjer för gräsmatta bevattning i din stad eller använda vatten från en brunn för att fylla poolen. Ställ en trädgårdsslang i ena sidan av poolen. Fyll poolen i steg om trettio minuter under flera dagar tills poolen är fylld med vatten.

underhåll Company

Många pool underhållsföretag kommer att fylla en pool med hjälp av en lastbil med en vattentank och slang. Företaget som du köper poolen kan installera och fylla poolen som en del av den totala installationsprocessen. Fylla poolen med hjälp av en servicefirma är fördelaktigt eftersom företaget känner till kvaliteten på vattnet fördelas och därför kommer att kunna rekommendera bästa praxis för att upprätthålla rent vatten för simning.

stads~~POS=TRUNC Utilities

Stad vatten eller verktyg avdelning kan fylla poolen med vatten från en hyrd brandpost. Vattnet pumpas från brandpost i poolen. Mängden vatten som används läggs till din vattenräkning antingen i omgångar eller som en klumpsumma. Vissa städer bedöma en extra avgift för brandpost hyror.

Pool Supplies att reparera glasfiber Steps

Pool Supplies att reparera glasfiber Steps


Reparera glasfiber steg för en pool är en komplicerad process, med många verktyg inblandade. Det är viktigt för att få rätt utrustning eller reparationsprocessen kommer att visa sig fel. Med rätt verktyg, kommer reparationsprocessen vara mycket lättare.

verktyg

Vanligtvis på grund av att glasfiber poolen steg måste bytas ut beror på att glasfiber har flisas och bubblade upp, vilket orsakar ojämn textur och flisas områden. Det enda sättet att reparera dessa brister är att hitta kanten av ofullkomlighet och fixa det därifrån. En såg är nödvändigt att skära upp hålet och mejsla bort tills hela drabbade området är utsatt. En cirkelsåg fungerar bra för att göra den första uttagningen. En mejsel är nödvändigt att nagga några lösa glasfiber. En hartsrulle eller gummiskrapa bör köpas för att pressa lagren av glasfiber tillsammans. Slipning och slipning är en stor del av reparationsprocessen. Det är nödvändigt att jämna ut kanterna på reparationsområdet för att strömma in i återstoden av glasfiber. Använd en elektrisk slipmaskin eller makt slipmaskin försedd med en grovkornigt sandpapper följt av en finare säd. En kraftskiva slipmaskin med en 36-grit disk fungerar bra för denna process.

Dewaxer

Glasfiber lockar en vaxartad rest tillsammans med mögel och annan smuts med tiden. Tillämpa en dewaxer över glasfiber kommer skala bort den släta beläggningen och ta bort fett eller andra föroreningar som skulle förhindra att nya glasfiberharts fastnar på ytan. Dewaxers är vanligast i båt reparationsaffärer, men de är också ibland säljs i pool leverans butiker. En glasfiber pool återförsäljare kommer sannolikt också utföra vissa glasfiber dewaxer.

Glasfiber

Att lägga glasfiber har några knep för att det. Du kommer att behöva en-½ ounce glasfibermatta och 170gr trasa. För varje 1/32 av en tum av glasfiber, behöver du ett lager av tyg och ett lager av glasfiber. Om din pool glasfiber steg är en tum tjock, behöver du 32 skikt i varje hål.

hartser

De hartser som används för att reparera poolen är några av de viktigaste delarna om reparation poolen steg. En epoxi bör köpas för användning direkt över glasfiber. Du kommer också att behöva metyletylketonperoxid katalysator för att hjälpa försegla epoxi. För slutlig försegling, är ett harts gelcoat används. Du kommer att behöva 30 mils för varje 1/32 av en tum.

Avdunstning experiment för skolan

Avdunstning experiment för skolan


Indunstning är en process som involverar vatten transformerande från en vätska till vattenånga, en gas. När människor svettas, vätskan förgasas, bärande bort värmen från kroppen och kyla ned den. Denna process kan också användas för att kyla ner materiella objekt. I detta experiment, är processen för avdunstning används för att förhindra chokladöverdragna karameller från smältande.

Material och hypotes

Denna avdunstning experiment använder folie-inslaget, chokladöverdragna pepparmint, som kan hittas på många hörn butiker och Pick n 'Mix. Du behöver också en mängd olika grundmaterial för experimentet. Vid sidan av en bärbar dator, timer och penna, som du använder för att spela in observationer, samla tre ark hushållspapper, sax, en liten skål, en linjal, rumstempererat vatten och en skrivbordslampa med en 60-watts glödlampa. Höjden på den skrivbordslampa bör vara justerbar. Innan experimentet, utarbeta en hypotes, eller förutsägelse, om huruvida du tror att godis insvept i en våt pappershandduk eller i en torr pappershandduk kommer att smälta den snabbaste.

Procedur

Börja experimentet genom att skära ark av pappershanddukar i 3,7 cm (1,5 tum) tjocka band. Doppa en pappershandduk remsa i en skål med rumstempererat vatten och vrid ur; linda en folietäckt pepparmynta i pappershandduk remsa, och en annan i en torr pappershandduk remsa. Placera inslagna godis under en skrivbordslampa, och justera lampan så att lampan är mellan 2,5 och 5 cm (1 och 2 tum) från godis. När 10 minuter har gått, ta godis från undersidan av lampan, och packa upp pappershandduk och foliebeläggningar. Spela vad som hänt med pepparmint i din anteckningsbok, till exempel om choklad insvept i vått eller torrt, pappershandduk har smält. Upprepa denna process två gånger med nya godis och pappershandduksremsor. Observera likheterna mellan försöken och om hypotesen du utarbetat tidigare är korrekt.

Resultat

Enligt den Science kompis webbplats, processen för indunstning förhindrar de chokladöverdragna peppermints emballeras i en våt pappershandduk från smältning. På ett liknande sätt för att, när den mänskliga kroppen svettningar, producerade energin när vattnet avdunstar från fuktig pappershandduk kyler den söta ner. Chokladen täckta söt insvept i torr pappershandduk kommer att smälta under skrivbordslampa heta glödlampa.

variationer

Försök att använda en termometer för att bestämma start- och sluttemperaturerna för chokladöverdragna karameller, som bidrar till att visa hur den våta pappershandduk håller godis kallare än torr pappershandduk. Du kan också undersöka hur sätta en fläkt på godis när de är under skrivbordslampan effekter de slutliga resultaten.