Polykarbonat Färg

Hur man installerar Polykarbonat paneler Över Glass

Hur man installerar Polykarbonat paneler Över Glass


Polykarbonatpaneler installeras över glas ger vindskydd för bostäder i orkanen områden. Multi väggar paneler polykarbonat har R-värden (isoleringsvärden) så högt som 3,0, något högre än tredubbla isolerande glas. Detta gör produkten idealisk för växthus i områden med extrem värme och kyla. Sätta ett skikt av polykarbonat över ett glasfönster kan öka den termiska prestanda för att vara lika med utförandet av själva väggen.

Instruktioner

1 Mät brutto öppnandet av ditt fönster, både fönstret och fönsterkarmen, med ett måttband.

2 Låt skyddspappersskiktet på arket. Använd en cirkelsåg med en karbid fin tand panel bladet att skära polykarbonatskivan till samma storlek som bruttofönsteröppningen.

3 Markera hål borra runt omkretsen av arket, minst 1 1/2 inches från kanten. För normala applikationer, sätta borrmärken i alla fyra hörnen av arket, och utrymme ytterligare borr markerar ca 24 inches isär. För installation i orkanen områden, markerar utrymme borra 6 inches isär.

4 Använd en borrmaskin och en karbid 1/8 tum pilotkronan att borra 1/8-tums pilotprojekt hål genom borrmärken. Borra din slutliga borrhål. För normala program du kommer att använda en # 10 träskruv tillräckligt länge för att gå omkring 3/4 av vägen genom fönsterkarmen. Denna skruv kräver normalt en 13/64 tum hål genom trä, men för polykarbonater, använda en något större 1/4-tums borrkrona att tillåta expansion polykarbonat. I orkanen områden, använda en # 14 skruv, som för polykarbonater, kräver en 9/32-tums borr.

5 Placera panelen över fönstret och ramen. Använd en vanlig # 2 penna, vass men inte till en punkt, och markera genom panelen på fönstret. Ta bort panelen. Använd din 1/8 tums pilotkronan att borra i alla dina borrtecken kring halvvägs genom ramen. Använd en lämplig borr för din slutliga borrhål. Om du har använt 1/4-tums borr för för polykarbonat, borra in i ramen med en 9/64 tum eller 5/32 tum bit, beroende på hårdheten av ramen. Om du har använt en 9/32-tums bit för polykarbonat i orkanen områden, borra i ram med en 5/32 tum eller 11/64 tum bit.

6 Sätt en Phillips huvud bit i din borrmaskin. Om borren har mer än en hastighet, välj den lägsta hastigheten. Dra skyddspapperet ca 3 inches bort från kanten av panelen polykarbonat, men ta inte bort bladet. Använda din borrmaskin och Phillips-skruvar av lämpliga dimensioner, fästa panelen till fönsterkarmen. Dra bort skyddspappersarket.

Hur man identifierar Akryl & Polykarbonat

Hur man identifierar Akryl & Polykarbonat


Akryl och polykarbonat är plaster som var och en har sina egna egenskaper och specifika användningsområden baserade på dessa egenskaper. Akryl är mycket billigare, och står upp bättre för värme och exponering för väder och solljus än polykarbonat. Polykarbonat, är emellertid mycket mer slagtålig och nästan omöjligt att splittras. Det är skott när de används i tillräckligt tjocka skikt. De två plaster kan tyckas mycket liknande i början, men det finns mycket viktiga skillnader som gör det nödvändigt att använda rätt material för ditt projekt. Det finns flera sätt att avgöra om din plast är akryl eller polykarbonat.

Instruktioner

1 Försök att böja plasten. Under normala temperaturer, är akryl inte flexibel. Polykarbonat är något böjbar i de flesta tjocklekar under 1 tum.

2 Kontrollera klarhet. Akryl är tydligare än polykarbonat, och kan vara värme poleras till en glans eller poleras med bilvax. Polykarbonat yellows övertid när den utsätts för solljus, och akryl inte. Alla gulnande indikerar plasten är polykarbonat.

3 Applicera hög värme för att en sektion av plast med en MAPP fackla. Om plast rensar omedelbart som det har polerats, är det akryl. Håll inte värmen i en plats för mer än några sekunder, eftersom det kan skada plasten.

4 Skrapa ett vasst metallföremål mot en osynlig del av plasten. Polykarbonat repar mycket lättare än akryl.

5 Häng ett hörn av plasten bort av en tabell och tryck på den motsatta sidan med handen. Strike hörnet med en hammare. Om det krossas eller sprickor, är materialet akryl. Om det böjs och förblir fast, är det polykarbonat.

Fördelarna med polykarbonat takläggning

Fördelarna med polykarbonat takläggning


Polykarbonat takpaneler är tillverkade av en typ av termoplastisk polymer. Det är en genomskinlig plast finns i olika storlekar och tjocklekar. Polykarbonat är vanligen används vid framställning av växthus och ofta finner användning i bilar på grund av sin låga vikt och hög flexibilitet. Det har flera andra fördelar såsom låg installation och underhållskostnader, och enkel installation.

Lägre kostnad

Polykarbonatpaneler är billigare och lättare än material såsom glas. Deras låga vikt gör installationen enkel och mindre tidskrävande, vilket minskar arbets kostnaderna under installationen. Ljusare tak behöver en ljusare inramning än glas tak; såsom trä, aluminium eller stål. Detta minskar återigen kostnaderna för material och installation.

högre flexibilitet

Polykarbonatskivor har mycket mer flexibilitet än trä, glas eller metall. Därför kan det formas till många former, såsom en kupol eller en igloo. Flexibiliteten tillåter kreativ design.

Större ljustransmission

Tak av polykarbonat sänder mer ljus jämfört med andra material som används i ett växthus, såsom polyetenfilm. En 6-mm dubbel väggpanelen sänder cirka 85% av alla tillgängliga ljus. Jämfört med en polyetenfilm, har polykarbonat takläggning mer direkt strålning än diffust strålning.

Högre slagseghet

Tak av polykarbonat har en hög slagtålighet och låg brännbarhet hastighet. Det är mindre benägna att bryta i områden som är utsatta för golfbollar, hagel, kraftiga snöfall, djur och fåglar. Chansen för brott under montering och transport är låga. I en sällsynt episod av brott, polykarbonat fragment är inte lika farligt som glasskärvor.

Långt liv

Polykarbonat takpaneler kommer med en förväntad livslängd av ca 10 till 15 år. De flesta tillverkare har en garanti på minst 10 år.

Ingen slå sig eller Fading

Till skillnad från PVC tak, inte polykarbonat inte deformeras eller bleknar lätt. Den har en mycket högre mjukningstemperatur. Polykarbonat takpaneler finns i flera färger som inte bleknar på grund av vädret effekt. Därför är polykarbonat tak bra för både kallt och varmt väder.

större Isolering

Dubbel panel polykarbonat takläggning ger extra isolering. Tak av polykarbonat är antingen enkel- eller flerskiktade. Antalet väggar åtskilda av luft bestäms genom användning av den takläggning. Växthus använder ett enda lager, medan bostäder och kontor använder vanligtvis multi. Luften mellan skikten av arkmaterial minskar värmeförluster och ger isolering. Men de reflekterande egenskaperna hålla skadliga UV-strålar ut. Detta minskar räkningarna elektricitet och tillåter solljus in i byggnaden.

Typer av färg som används på polykarbonat

Typer av färg som används på polykarbonat


Polykarbonat är en typ av plast som vanligen används i modellbilar och för andra fritidsintressen. Den presenterar samma problem som målar mest plast: ytan är så slät att färg har svårt att binda till det. Men det finns gott om produkter som har utformats för att användas på plast och flera som är speciellt inriktad mot polykarbonat.

Krylon Fusion

Krylon Fusion färg är formulerad för att fungera på de flesta plaster. Det är viktigt att veta att det inte specifikt nämner polykarbonat, så det är viktigt att spot test innan ett projekt. Förutom att erbjuda olika typer av ytbehandlingar, Krylon erbjuder ett brett utbud av färger, inklusive metallicfärger. Det finns ingen anledning att prima eller sand, och Krylon Fusion torkar snabbt och härdar i sju dagar.

Rost Oleum

Rost Oleum har mer än 20 produkter som finns för att användas på plast, inklusive flera typer av primer och klarlacker för en blank yta. Rost-Oleum inte heller uttryckligen att dessa produkter kommer att arbeta på polykarbonat, så se till att göra ett test patch för att vara säker på att projektet kan slutföras. Rost Oleum erbjuder färger som gör en färgskiftande yta som skall uppnås, tillsammans med färger som ger reflektivitet på natten (för saker som brevlådor och cykelhjälm), vilket ger dem lite mer flexibilitet än Krylon. De har också en universell produkt som är framtagen för att arbeta med nästan vad som helst och det kan därför användas på ett projekt där flera yta typer som behöver matcha.

tamiya

Tamiya har utformat en rad färger som ska användas på öppna RC bilkarosser. De är bränsle och oljebeständiga för användning med bensinmodeller. Dessa färger är inte för användning på alla andra typer av plast. Det finns omkring 30 färger i sprayburkar. Det finns också två nyanser av färg markör tillgängliga för användning i att skapa små detaljer, såsom strålkastare eller speglar.

Pactra Paint

Pactra Paint läggs ut av Testor, tillverkare av färg för modellmålning. Det formuleras specifikt för Lexan, som är ett polykarbonat varumärke. Pactra har flera kategorier finns: bil akryler, flygplans akryler och bil lacker. Varje kategori har 30 eller fler färger, och medan det finns en viss crossover mellan dem, innehåller varje kategori unika färger. Pactra har den mest färgvariant av alla färger som anges, och Pactra har även vissa maskerings band specifikt utformade för att arbeta med de polykarbonat organ så som kan uppnås mer komplicerade och detaljerade finish.

Diy polykarbonat takläggning

Diy polykarbonat takläggning


Tak av polykarbonat finns i många olika storlekar och stilar, beroende på region i landet. De mest populära polykarbonat takläggning är korrugerad. Till skillnad från PVC, polykarbonatskivor i allmänhet livstid garanteras och därför dyrare än många andra typer av tak. Detta tak kan användas för ett hus eller mer allmänt på en lada. Installera dessa skivor har många likheter med installationen av de vanligaste formerna av tak såsom bältros, men det finns också några anmärkningsvärda skillnader. Denna installation kan kompletteras med de flesta husägare och anses lättare än installation av de flesta andra typer av tak.

Instruktioner

1 Mät storleken på taket för att räkna ut hur många skivor kommer att användas för installation. Multiplicera längden på taket genom att höjden för att få ytor. Polykarbonatpaneler finns i många olika storlekar. Den idealiska rekommenderade planen för dessa tak är 10 grader. En mindre stigning kan kräva mer väderbeständighet eller tätning.

2 Nail ned den blinkande runt kanten av taket för att förhindra regnvatten från att läcka till insidan. Blinkande kommer i metalldelar och i rullar. Det är allmänt används under tak av alla typer. Använd en hammare och takläggning naglar att slutföra det här steget.

3 Lägg panelerna längs taket, fastställa var reglarna är, och borra hål i polykarbonatskivor för fästelement så att de kommer att radas upp med dubbar. Kör åsarna på plåtarna upp taket. Hålen måste vara 3/8 inches i diameter och 1/16 tum bredare än de fästorgan som går i. Detta kommer att tillåta utrymme för expansion när taket är utsatt för värme och sol.

4 Fäst arken till taket med specialiserade takfästen. Dessa fästen förhindra läckor med en vattentät tätning under huvudet. Arbeta från vänster till höger, med början vid botten av taket och fortsätter tills hela taket är täckt. När du når slutet av taket, skär arken med trädgårdssaxar vid behov för att passa ordentligt. Överlappa panelerna. En korrugering är ett vanligt överlappning, men det kan variera. Täta de överlappande panelerna på den vertikala sidan kör upp taket med silikon.

5 Städa upp taket på allt skräp eller material kvar efter installationen är klar.

Hur man använder Polykarbonat Neopren brickor i ett växthus

Hur man använder Polykarbonat Neopren brickor i ett växthus


Polykarbonat neopren brickor arbetar med polykarbonatpaneler i ett växthus. De polykarbonat neopren brickor är små runda föremål som liknar munkar. De glider genom axeln av en skruv, passform under skruvhuvudet och säkerställa en läcksäker tätning över polykarbonatpaneler. För att vara effektiv, måste du installera dem på rätt sätt som felaktigt installerade polykarbonat neopren brickor kan orsaka läckage i ett växthus.

Instruktioner

1 Position polykarbonatpaneler över ett växthus ram så att panelerna överlappar varandra runt kanterna.

2 Placera 3/16-tums borr i borren. Borra hål för skruvar genom de överlappande panelerna och in i växthuset ram var 8 till 10 inches.

3 Byt borrkronan för skruvmejseln lite i borr.

4 Sätt en skruv genom ett polykarbonat neopren bricka. Montera brickan på skruven precis bakom skruvhuvudet.

5 Placera skruven i skruvmejseln borrkronan. Placera spetsen på skruven genom förborrade hål och in i träet av växthusramen. Dra åt skruven med borren tills polykarbonatbricka berör bara panelerna polykarbonat.

Återställa Polykarbonat Dash Bezels

Återställa Polykarbonat Dash Bezels


Många människor tänker på auto restaurering i form av målning och auto organ reparation. Men insidan av bilen behöver uppmärksamhet från tid till annan. Översikten bezel, kanten som passar runt dina mätare och hastighetsmätare, ofta blir knäckt och skrapat med åldern. Om din ram är gjord av polykarbonat, kan du åtgärda detta problem med några leveranser från den automatiska delen av många butiker. Återställa polykarbonat streck ramar är inte tidskrävande och är billigare än att byta ut ramen.

Instruktioner

1 Rengör ramen. Använd ett rengöringsmedel som är säkert för polykarbonat som Plexus, Novus # 1 eller Brillianize. Dessa produkter innehåller inte ammoniak, vilket är skadligt för plast. Eftersom du kommer att polera repor och sprickor, se till att du får allt damm och smuts från ramen yta. Smutsen kan skapa fler repor när du startar polering.

2 Applicera en grövre polera med en mikrofiberduk till ramen. Arbetet i cirkulära rörelser tills du täcka hela ramen med föreningen. Använd sedan en ren trasa för att torka bort alla polska.

3 Applicera en finare polish. Detta är den avslutande polska som återställer ramen lyster och glans. Använd den på samma sätt som du gjorde grövre version, torka bort allt föreningen när du är klar.

4 Rengör ramen igen. Med användning av samma plast renare och en ren trasa, spraya ner infattningen igen och torka rent. Detta skyddar bezel, hjälper polykarbonat motstå repor.

5 Sätt tillbaka infattningen genom att snäppa den på plats eller ersätta sina skruvar.

Effekterna av solen på Polykarbonat paneler

Effekterna av solen på Polykarbonat paneler


Polykarbonat paneler är ett av de bästa materialen för växthus konstruktion eftersom dess sammansättning skapar en idealisk generator av solenergi. Som med all plast, men år av aggressiv angrepp från solens ultravioletta strålar blir en panelens insyn i en grumlig, subtil nyans av gult.

Solenergi

Strålning från solen absorberas genom paneler och sedan tillbaka av alla ytor eller föremål i rummet, vilket i sin tur avger värme. Det går inte att fly, skapar värme idealisk växthusmiljö. När du inte behöver en atmosfär av detta slag, kan värmen omdirigeras genom lämpliga vägar för ventilation.

Hållbarhet

Effekterna av solen på Polykarbonat paneler


Panelerna är konstruerade för att motstå UV-strålning och därmed blockera ut UV-ljus, som vid höga nivåer är osäkert att levande organismer och även utrustning. Panelerna gör detta även när strålarna påverkar deras utseende.

Mångsidighet

Trots den oundvikliga estetiska nackdelen med polykarbonat paneler, är det ofta används för carportar, pool kapslingar, takfönster, tak, armaturer och diverse andra byggsatsningar.

Hur man installerar polykarbonat på ett växthus gavelvägg

Hur man installerar polykarbonat på ett växthus gavelvägg


Polykarbonat är klar, styv plast som säljs i standardstorlek blad och ofta används på växthus på grund av sin hållbarhet, jämfört med tunnare plastrullmaterial. Polykarbonatet kan installeras på alla sidor och taket av ett växthus. När du sätter en polykarbonatskiva med en gavel, måste du skydda det och lämnar ingen lucka längst ned där den möter marken.

Instruktioner

1 gräver en 4- till 6-tums dike strax utanför växthuset väggen, med hjälp av spade.

2 Dra av skyddsfilmen från polykarbonat, i förekommande fall. För in bit polykarbonat in i botten av diket och skjut upp mot metall eller trä strukturella stöd av växthuset. Linje upp det så en av de upphöjda åsar på arket passar över en av de vertikala sidostolpar.

3 Sätt i en C-formad, droppfri spacer under polykarbonat kanten med båge vänd uppåt och ändarna av distans vilar på stödstolpen.

4 Sätt en 1/4-tums borr i borrmaskinen och skapa ett hål i polykarbonat som motsvarar det underliggande distans.

5 Sätt en 1 1/2-tums skruv och en neopren bricka i hålet och fäst ordentligt med skruvmejseln. Dra inte åt skruven.

6 Upprepa processen att installera C-formade distanser och skruvar var 12 till 24 tum upp den vertikala stolpen. Fästa arket på den motsatta stolpen på samma sätt.

7 Placera den borttagna smuts tillbaka i diket och stampa på den för att packa ner så hårt som möjligt.

Hur man målar en polykarbonat tak

Hur man målar en polykarbonat tak


Polykarbonat är en hållbar plast som används i en mängd olika produkter, inklusive elektronik, fordonskomponenter och konstruktion. Liksom andra plastytor, är polykarbonat nonporous. Denna egenskap gör det en dålig kandidat för färgvidhäftning såvida du förbehandla den med nötningstekniker. Innan du målar din polykarbonat tak, anställa rätt framställningsstegen eller fjällning kommer att resultera. Applicera rätt beläggning, speciellt framtagen för att motstå solljus och hårda väder och vind, eller målet i slutändan kommer att misslyckas.

Instruktioner

En åt din polykarbonat tak med hjälp av en förlängningsstege.

2 Tvätta taket med hjälp av en högtryckstvätt utrustad med en lågtrycks spets. Vänta en hel dag för polykarbonat torka.

3 slipa polykarbonat för att gynna vidhäftning. Skura taket med en palm slipmaskin fyllt med 180-slippapper. Stanna när plasten känns något ojämn.

4 Fyll en 19 liter (5 gallon) hink med högst 7,6 liter (2 gallons) akryllatex primer. Fäst tupplur locket till rullramen och skruva på rullförlängningsskaft.

5 Skala stege med skopan primer i handen. Ställa in hink på polykarbonat taket och nerför stegen att samla rullen och en 7,5 eller 10 cm (3 eller 4 tum) latex pensel.

6 Applicera akryl latex primer polykarbonat taket med hjälp av valsen. Starta vid den bortre änden av taket. Rulla vertikalt, arbetar bakåt i riktning mot stegen. Vänta tre timmar för polykarbonat torka. Touchup några missade områden otillgängliga för valsen med hjälp av din pensel. Vänta tre timmar för primern att torka.

7 Rengör alla dina målarverktyg med vatten.

8 Applicera yttre akryllatexfärg till polykarbonat på samma sätt som du gjorde primern.