polaris sportsman 500 hjulbredd

Polaris sportsman 500 HO Specifikation

Polaris sportsman 500 HO Specifikation


Grundades 1954, är Polaris Industries en välkänd amerikansk tillverkare av snöskotrar och alla terrängfordon. Under 2011 Polaris släppt sin Sportsman 500 HO, en ATV med en högeffektiv motor och många förbättrade funktioner jämfört med föregående års modell. Denna ATV designades med ett brett utbud av ryttare i åtanke, inklusive jägare och friluftsentusiaster. Kombinera en kraftfull motor med en liten ram, är Polaris 500 HO en idealisk arbetshäst för små laster i områden i övrigt omöjligt att komma åt med en fullstor bil.

Motor

Idrottsutövare 500 HO är utrustad med en vätskekyld 498cc hög uteffekt enkel överliggande ventil encylindrig motor. Denna motor har en 40mm Mikuni förgasare och en elektrisk startmotor. Denna motor är borråtgärder 92mm, och har en 75mm stroke. Kompressionsförhållandet hos denna motor är 10,2 till ett.

Transmission & Drivlina

Den 2011 Polaris Sportsman 500 HO är utrustad med en automatisk steglös transmission, med två växelområden och back. Föraren av denna ATV kan välja allhjulsdrift eller tvåhjulsdrift vid varje given tidpunkt för att matcha förändrade förutsättningar. Motorn är remdriven, och överför driveffekt till engagerade drivhjul via en drivaxel.

Fjädring och bromsar

Framhjul idrottsutövare 500 HO är utrustade med oberoende MacPherson strut uppskov med 8,2 inches av resor. Bakhjulen har stål dubbla A-armar individuell bakhjulsupphängning, med 9,5 inches av resor, förspänning justerbara stötdämpare och krängnings. Alla fyra hjulen har hydrauliska skivbromsar.

Hjul & Däck

Hjulen på Polaris Sportsman är gjorda av pressad stålplåt och mäta 12 inches i diameter. De främre däcken är typ 489 radialer och mäta 25 inches i diameter och 8 inches i bredd. Bakdäcken är också skriva 489 radial och är 25 inches i diameter och 11 inches i bredd.

Mått och Kapacitet

2011 Polaris Sportsman 500 HO är 83 inches lång, 48 inches bred och 48 inches hög. Sitsen rider på ca 33,75 inches, och ATV rensar marken vid 11.25 inches. Hjulbasen mäter 50,5 inches. Torrvikten för denna ATV är 316kg., Och bränsletanken kan bära 4,1 liter vanlig blyfri bensin. Den främre rack kan hålla 40.8kg., Medan den bakre rack kan hålla 81.6kg. Denna ATV kan dra 556kg. med hjälp av en hake, och kan dra 810kg. med hjälp av en trailer utan bromsar.

Byt olja i Polaris Sportsman 500

Byt olja i Polaris Sportsman 500


Som en av de mest grundläggande uppgifter i att upprätthålla en Polaris Sportsman 500 ATV, byta olja och filter verkar vara enkel. Även om det inte särskilt svårt, tömma oljan från oljetanken och vevhuset utgör en utmaning för en ny ATV ägare. Du behöver inte speciella verktyg, som en vanlig verktygssats räcker, men avsätta åtminstone en timme att slutföra jobbet från början till slut.

Instruktioner

1 Park ATV på plan mark och dra åt parkeringsbromsen. Starta ATV motor och låt den gå på tomgång på plats i tre minuter, sedan stänga av den.

2 Demontera sätet, med hjälp av sätesutlösningsmekanism. Dra fliken på baksidan av vänster ramkåpa ur ramens genomföringen. Dra locket till baksidan av Polaris tills locket flikar befrielse från bränsletanken. Ställ locket åt sidan.

3 Skruva ur oljestickan från oljetanken till vänster på Polaris. Torka av oljestickan med en ren, luddfri trasa. Ställ mätstickan undan.

4 Placera ett oljetråg under oljetanken. Nå under vänster brädan och skruva av oljetanken avtappningsplugg med en hylsnyckel. Pluggen är på botten av oljetanken, som vetter mot framhjulet. Rengör avtappningspluggen med en luddfri trasa. Skruva avtappningspluggen tillbaka på oljetanken när det har använts, med hjälp av en hylsnyckel.

5 Flytta oljetråget till den högra sidan av ATV. Skruva loss avtappningspluggen från den nedre högra sidan av motorns vevhus, med hjälp av en hylsnyckel. Rengör avtappningspluggen med en luddfri trasa. Skruva avtappningspluggen tillbaka på vevhuset när det har använts, med hjälp av en hylsnyckel.

6 Skruva loss oljefiltret från den vänstra sidan av motorn, med hjälp av en bandnyckel. Tappa någon olja kvar i oljefiltret och oljepumpen i oljetråget. Torka av oljepumpen parnings yta med en luddfri trasa för att ta bort eventuellt skräp eller uppbyggnad.

7 Coat det nya oljefiltrets O-ring med Polaris 0W40 motorolja. Skruva oljefilter på oljepumpen för hand tills den ligger an mot vevhuset. Dra åt oljefiltret ytterligare ett kvarts varv med hjälp av en bandnyckel.

8 Häll 2 liter Polaris 0W40 motorolja i oljetanken. Skruva mätstickan i oljetanken.

9 Starta motorn och kontrollera oljeavtappningspluggarna och oljefiltret för läckor. Stanna motorn och dra åt avtappningspluggarna eller filtret om du märker någon läcker. Torka upp utspilld olja med en luddfri trasa.

Min Polaris Sportsman 500 startar inte

Min Polaris Sportsman 500 startar inte


Polaris gör en rad utomhusmotor utrustade fordon såsom fyrhjulingar, snöskotrar och amfibiska all-terrain riggar. Polaris Sportsman 500 är en quad konstruerad för att dra redskap, djur och ryttare för back land aktiviteter. Om Sportsman 500 ger dina problem med start finns tre områden för att koncentrera sig på för felsökning. Titta på bränsle, tänd och batterisystem för att få quad igång igen.

Instruktioner

1 Vrid tändnings av Sportsman 500 på och lyssna till någon stamning eller misständningar då start ingriper med motorn. Om det inte finns ingen antändning alls kontrollerar bränsletanken.

2 Öppna tanklocket och sätt i oljestickan att kontrollera bränslenivån. Om mätstickan är torr när den tas bort från tanken, är ur bränsle Sportsman 500. Häll en eller två liter från gasen kan i bränsletanken och börja quad. Om stamning inträffar det kan finnas fukt i bränsleledningen. Lägg till en liter bränsle värme - en vätska för att bekämpa fukt i bränsletanken.

3 Slå på belysningen till quad. Om ingen lampa tänds, är batteriet förlorat sin laddning och behöver laddas. Koppla de röda och svarta kablarna på batteripolerna och ta bort batteriet från quad. Fäst batteriet till laddaren och övervaka laddningsnivån. Placera batteriet tillbaka i quad efter det laddas och starta idrottsutövare.

4 Ta bort den svarta gummilocket från tändstiftet och fäster gnistan avlägsna uttaget till spärr. Vrid moturs. Skruva av tändstiftet med uttaget. Spraya avfettningsmedel på änden av tändstiftet och in i huset. Torka bort fett och avfettningsmedel. Placera tändstiftet tillbaka in i huset och skruva på plats. Placera gummi tillbaka locket på kontakten och starta quad.

Polaris Sportsman 500 oljebyte Instruktioner

Polaris Sportsman 500 oljebyte Instruktioner


Med de extrema krav som ställs på en Polaris Sportsman 500 All-Terrain Vehicle, blir regelbundet underhåll en kritisk faktor i sin fortsatta verksamhet. En av de underhållsrutiner som krävs av maskinen är att ersätta oljan som smörjer de rörliga komponenterna i motorn. Polaris rekommenderar ett oljebyte var tio timmars kontinuerlig drift, men detta underhållsåtgärd kan utföras med kortare intervall.

Instruktioner

1 Park ATV på en plan, slät arbetsyta och spärra parkeringsbromsen. Starta motorn och låt den gå på tomgång i 2 till 3 minuter. Detta kommer att värma oljan, vilket tillåter den att flyta och rinna snabbare. Stoppa motorn och stäng av tändningslåset.

2 Placera ett oljetråg direkt under oljetanken avtappningsplugg bult. Ta bort avtappningspluggen bulten med en hylsnyckel och låt oljan rinna helt från oljetanken. Under denna tid, ta bort brickan från avtappningspluggen bulten och ersätta den med en ny tvättmaskin. Sätt tillbaka avtappningspluggen bulten i oljetanken och dra åt den med en hylsnyckel.

3 Dra oljelinjen från beslaget på botten av oljetanken. Skruva montering och ta bort den från oljetanken. Med tryckluft, rensa montering interna oljesilen. Applicera en droppe medelstark gäng låsvätska på de beslag gängorna och skruva in på oljetanken, att vrida monterings 2 1/2 varv. Fortsätt att skruva kopplingen tills dess bröstvårtan är i linje med märket på oljetanken. Anslut oljeledningen till beslaget.

4 Sätt tillbaka oljetråget direkt under dräneringspluggen bult, på botten av motorns oljetråg. Ta bort avtappningspluggen bulten med en hylsnyckel och låt oljan rinna helt från motorn. Ta bort och ersätt brickan på avtappningspluggen bulten. Sätt tillbaka avtappningspluggen bulten på motoroljetråget och dra åt den med en hylsnyckel.

5 Sätt tillbaka oljetråget direkt under oljefiltret. Använda ett oljefilter eller skiftnyckel, vrid oljefiltret moturs för att lossa den från motorn. Skruva loss oljefiltret helt och tillåta någon återstående oljan rinna. Kasta oljefiltret.

6 Bred ett tunt skikt av olja runt packningen av det nya oljefiltret. Skruva oljefiltret på plats för hand tills den sitter mot motorn. Dra åt oljefiltret ytterligare 1/4 varv.

7 Ta ur oljestickan från oljetankens påfyllningsröret. Placera en tratt i påfyllningsröret och långsamt hälla upp till 2 liter olja i oljetanken. Ta bort tratten och sätt tillbaka oljestickan.

8 Leta reda på oljetankens avluftningsledningen på framsidan av oljetanken. Pressa ventilationsledningen med fingrarna för att klämma den stängs. Starta ATV motor och låt den gå i 30 sekunder. Stoppa motorn och lyssna när du släpper avluftningsledningen. Luften ska rusa ut ur ventilationsledningen som du släpper det, vilket tyder på att oljepumpen är den redo. Om ljudet inte uppstår, upprepa detta steg tills oljepumpen primas.

Polaris Sportsman 500 Problem

Polaris Sportsman 500 Problem


En av Polaris mest framgångsrika modeller av verktyget terräng fordon (ATV), idrottsutövare 500, är benägna att samma operativa problem som alla fordon. Företaget erbjuder felsökningstips i bruksanvisningen för att vägleda ägare genom smärre reparationer.

Elektrisk

Om motorn inte vända när du använder start, kommer det troligtvis ett problem med Sportsman 500 elsystem. Polaris rekommenderar ägarna bort och serva quad batteri. Ägare kan använda en lösning av bakpulver och vatten för att rengöra ansamling av batteripolerna och en separat driven enhet för att ladda batteriet till de rekommenderade 12,8 volt.

Motor

Många olika system och delar kan orsaka motorproblem som gör Sportsman 500 stall, misständning eller kör dåligt. En av de vanligaste kan vara otillräckliga bränslenivåer. Tanka med antingen blyad eller blyfri bensin med en pump oktantal av 87 eller högre om så är fallet.

Tändstift

Att felsöka tändstiftet, ta bort den från Sportsman 500 singel cylinder och inspektera isolatorspetsen. Ersätt den med en ny NGK BKR6E tändstift om spetsen är brända eller sprött. Justera tändstiftsgapet till exakt 0,035 inches innan du installerar kontakten.

Överhettning

Otillräckliga nivåer av kylvätska kan orsaka Sportsman 500 överhettas. Felsöka detta system genom att lägga till kylvätska till reservtanken och kylaren reservoaren. Idrottsutövare 500 tar kylmedel blandning av 60 procent frostskyddsmedel och 40 procent kylvätska.

Felsökningstips för Polaris Sportsman 500

Felsökningstips för Polaris Sportsman 500


Grundades 1954, Polaris Industries började tillverka ATV (all-terrain vehicles) 1985. Detta gav företaget över 25 års ATV erfarenhet när det släpps en ny modell av Sportsman 500 för 2011. Polaris utformade detta verktyg ATV för jakt och turridning, och företaget erbjuder ett antal felsökningstips för vanliga problem som kan uppstå.

Inte välter

Om motorn inte vända föreslår Polaris tre potentiella problem och lösningar. Först kan det vara låg batterispänning, och ägare bör försöka att ladda batteriet till 12,8 VDC. Två andra problem kan vara att det finns lösa anslutningar på batteriet eller på solenoiden. I båda fallen bör ägare kontrollera och dra åt alla anslutningar.

inte starta

Om motorn stängs över men startar inte, är det möjligt att ATV är slut på bränsle. Om detta visar sig vara fallet, fylla tanken. vrid sedan cykelnyckeln till "på" tre gånger under fem sekunder vardera, vid vilken tidpunkt motorn ska starta om brist på bränsle var problemet. Det är även möjligt att vatten är närvarande i bränslet eller att bränslet är för gammal, i vilket fall det måste tömmas och fyllas på nytt. Om det finns felaktiga tändstift eller ingen gnista går till dem, då tändstift skall inspekteras och bytas ut vid behov. För tre andra potentiella problem (en igensatt bränslefilter, vatten / bränsle i vevhuset eller mekaniskt fel) rekommenderar Polaris att ägarna ser en Polaris-återförsäljare.

baktändning

Om motorn slår bakut, är det möjligt att det finns en svag gnista, en felaktig tändstiftsgapet, gammal eller vattendränkt bränsle, eller lösa antändnings anslutningar. Ägarna bör inspektera / rengör / byt tändstift, inställd korrekt gap avstånd, dränera och ersätta bränsle och kontrollera / dra alla anslutningar, respektive. För andra möjliga problem, såsom felaktigt installerade tändkablarna, felaktig tändinställning, eller läckande avgaskomponenter, rådfråga en Polaris-återförsäljare.

Motorstopp / misständning

Om motorn kör oregelbundet, spiltor eller misständningar, är det möjligt att det är smutsiga eller defekta tändstift, som måste kontrolleras, rengöras eller ersättas i enlighet med. Det är också möjligt att det finns låg batterispänning. 2011 Scrambler 500 batteri måste laddas till 12,8 VDC. Dessutom kan det vara felaktiga eller vattenfyllda bränsle, som måste tömmas och ersättas. Motorstopp kan hända om en ryttare startar / stoppar utan tillräcklig uppvärmning. I så fall bör en ryttare låta motorn helt värma upp innan drift. En återförsäljare bör konsulteras om det finns ett igensatt bränslefilter, en omvänd hastighetsbegränsare fel, slitna / defekta tändkablarna, elektronisk fel gasreglage eller någon form av mekaniskt fel.

Överhettning

Om Sportsman 500 motorn är överhettad, kan det vara så att det finns skräp som fastnat på skärmen. Skräpet måste avlägsnas före ytterligare användning. Det är också möjligt att radiatorn är inkopplad. En ägare kan ta hand om detta genom att använda en trädgårdsslang för att tvätta skräp från kylar. Polaris varnar att kraftfulla slangar (dvs. från högtryckstvättar) kan skada och deformerar dessa fenor och därför inte bör användas.

Stoppa / förlora makten

När Sportsman 500 stannar eller förlorar makt, kan det bero på att det inte finns tillräckligt med bränsle. Ägarna bör fylla bränsle och vrid cykel nyckeln till läge "på" tre gånger innan du försöker starta motorn igen. Om detta inte är problemet, kan det vara så att det finns ett skadat eller igensatt bränsleventilationsledning, som skall inspekteras eller bytas ut vid behov. Motorn kan också sluta om det finns urvattnad eller felaktig bränsle, som måste tömmas och bytas ut. Tändanslutningar ska inspekteras och skärpas, och tändstift bör rengöras och bytas vid behov. Om motorn förlorar fortfarande ström, är det möjligt att det finns felaktiga tändkablarna, omvänd hastighetsbegränsare eller elektroniskt gasreglage fel eller annat mekaniskt fel, som alla kräver en resa till en Polaris återförsäljare för reparation.

Felsökning en Polaris Sportsman 500

Felsökning en Polaris Sportsman 500


Idrottsutövare 500 märke på ATV först började säljas av Polaris Industries 1996. Polaris ingenjörer utformade ATV som ett verktyg quad, för att kunna hantera tunga laster, bogsering och robusta eller steniga stigar. Väl emot av konsumenter och professionella granskare både har denna cykel vunnit mycket beröm genom åren, inklusive en "Best Value ATV" som utfärdas för 2008 ATVmag.com. Under 2011 Polaris kommer att släppa tre olika Sportsman 500 modeller: Sportsman 500 HO, Skogsindustri 500 och Touring HO 500. Polaris gav liknande felsökningstips för alla tre modellerna.

Instruktioner

1 Om motorn inte vända, kan brytaren utlösas. Återställ brytaren.

2 Om motorn fortfarande inte vända, kan en trasig säkring vara problemet. Byt ut säkringen och försöker starta motorn igen.

3 Om motorn fortfarande inte vända, är det möjligt att batterispänningen är låg. Ladda batteriet till 12,8 volt.

4 Om motorn fortfarande inte vända, kontrollera och dra åt alla batteri och magnetanslutningar.

5 För fortsatta problem i att vända på motorn, ta quad till en certifierad Polaris återförsäljare för inspektion och eventuella reparationer.

1 Om motorn omsätter men startar inte, kan quad vara slut på bränsle. Fyll bensintanken till en lämplig nivå med blyfri bensin.

2 Ett igensatt bränsleventilen kan också förhindra att motorn startar. Inspektera och rengör bränsleventilen och replaceit vid behov.

3 Vatten kan även vara närvarande i bränslesystemet, speciellt om quad har utsatts för stora mängder vatten eller regn. Om orsaken är sannolikt, dränera bränslesystemet och tanka med blyfri bensin.

4 Om motorn fortfarande inte startar, kontrollera tändstiftet. Om det är smutsigt bortom rengöring eller defekt, byt ut med en NGK BKR6E tändstift.

5 Om du misstänker att vatten i vevhuset eller någon form av mekaniskt fel, ta quad till en Polaris återförsäljare för reparation.

1 Om motorn startar men stannar eller misständningar, kan tändstiftet också vara problemet. Ren, byt ut vid behov, och se till att tändstiftsgapet är satt till 0,035 inches.

2 Om det verkar som om tändkablarna är slitna eller defekta ska quad tas till en återförsäljare för reparation.

3 En vikt eller ansluten bränsletank ventilationsledningen kan också vara problemet. Inspektera och byt ut om så är fallet.

4 Se till att quad är fylld med blyfri bensin. Någon annan typ av bränsle kan orsaka feltändning problem.

5 Inspektera luftfiltret. Om det är igensatt, byt ut den.

6 Om motorn fortfarande klickskott eller bås, ta den till butiken för inspektion.

1 Om motorn plötsligt förlorar makt, kan detta bero på att quad fick slut på bränsle. Om så är fallet, fyll på med blyfri bensin, vrid cykeln nyckeln till "på" tre gånger under fem sekunder vardera och sedan starta om den.

2 Det är också möjligt att motorn är överhettad. Om så är fallet, rengör kylargallret och kärna med en torr trasa, rengör motorns utsida, och låt quad svalna.

3 Defekta tändstift, låg batterispänning, felaktig bränsle eller låg batterispänning kan också leda till att motorn stannar. Om så är fallet, följ instruktionerna för varje ovan.

4 Om motorn förlorar fortfarande ström, ta Sportsman 500 till en certifierad Polaris återförsäljare för inspektion.

1 Om drivremmen bär ut eller brinna, kan detta bero på att quad har drivits på genomgående låga varvtal eller jord hastigheter på tre till sju miles per timme. Kör med högre hastigheter för långsammare förare remslitage.

2 Det är också möjligt att den quad inte har haft tid att värma upp ordentligt innan drift, vilket kan orsaka att remmen att bränna. För att skydda mot denna, ska motorn värmas i minst fem minuter. Sätt i friläge och gå vidare till ungefär en åttondel av gasreglaget för korta skurar, fem till sju gånger, vilket gör att bandet att bli mer flexibla före operation.

3 Ett slitet drivrem kan också orsakas av en långsam kopplingsingrepp. Använd i stället gasreglaget snabbt.

4 Bältet måste också värmas ordentligt, särskilt i kall väderlek. Manövrera quad för åtminstone en mil under 30 miles per timme i kallt väder. Efter en mil, kan quad drivas med högre hastighet

5 dålig motorprestanda kan också orsaka bältet att bära snabbt. Se till att motorn fungerar som troubleshooted ovan.

Hur man reparerar en 1999 Polaris Sportsman 500

Hur man reparerar en 1999 Polaris Sportsman 500


En kraftfull Polaris verktyg quad, idrottsutövare 500 är en av företagets mest långlivade märken. Det debuterade 1999, och Polaris fortfarande släppa nya modeller som 2011. Trots mindre teknik och stil skillnader mellan olika år, har stora ingenjörs varit konsekvent i alla Sportsman 500 modeller. För att hjälpa ägare med mindre reparationer, har företaget ingår felsökningstips i Sportsman 500 bruksanvisningen som specifikt behandlar vanliga problem med bränslesystemet, tändstift, batterier, och kylsystem.

Instruktioner

1 Kontrollera bränslesystemet om Sportsman 500 kör oregelbundet, bås, slår bakut, eller om startmotorn arbetar men motorn inte startar.

2 Kontrollera att bränsleventilen vrids till "On". Annars kan Sportsman 500 inte får bränsle eller fungera. Bränsleventilen brytaren sitter på vänster sida av quad frontinstrumentpanelen.

3 Kontrollera bränslenivån via bränslemätare, som ligger på höger sida av frontpanelen. Om bränslenivåer är nära eller på "Empty" tanka med bensin. Antingen blyfri eller blyad bensin är lämpligt i Sportsman 500 så länge som den har en pump oktantal av 87 eller högre.

4 Kontrollera tillståndet av bränslet i tanken om tanken innehåller tillräckliga bränslenivåer. Vattnig eller gummiartad återstod indikerar att bensin kan vara förorenade. Ta quad till en återförsäljare för att få bränslesystemet tömmas om så är fallet.

1 Kontrollera tändstiftet om motorn går ojämnt eller backfires. Tändstiftet ligger inom Sportsman 500 singel cylinder i motorhöljet.

2 Ta bort tändhatten. Skruva försiktigt bort tändstiftet från cylindern med hjälp av en tändstiftsnyckel.

3 Undersök isolatorspetsen vid slutet av tändstiftet. Det ska vara brun eller ljusbrun färg. Om det bränns eller skadas måste tändstiftet bytas. 1999 Sportsman 500 tar NGK BKR5E gnista bara plugg.

4 Mät tändstiftsgapet med hjälp av en tråd tjockleksmätare. Tändstiftsgapet är bredden mellan haken vid den ena änden av pluggen. För Sportsman 500, måste detta gap mäta exakt 0,028 inches.

5 Använd en tändstiftsgapet verktyg för att dra denna krok bredare om gapet är för smal.

6 Tryck kroken mot en plan, hård yta om avståndet är för stort.

7 Använd tändstiftsnyckel för att installera tändstiftet och byt tändhatten. Starta motorn och ta Sportsman 500 i butiken om motorn misständning, motorstopp eller fel fortsätter.

1 Kontrollera batteriet och ladda om startmotorn inte fungerar. För att kontrollera, använd Sportsman 500 s elstart och lyssna. Om motorn omsättning är långsam eller om det inte finns någon motor vända, kan det vara ett problem med batteriet.

2 Ta bort Sportsman 500 batteri genom att lossa banden som håller den på plats och batteriluckan. Koppla den svarta batterikabeln, följt av den röda. Lyft ut batteriet ur quad utan att tippa den.

3 Inspektera batteripolerna. Dra åt dem om de är lösa med en vanlig nyckel.

4 Använd en stålborste för att avlägsna eventuell korrosion som kan ha samlats på terminalerna. Rengör toppen av terminalerna noggrant med en lösning av en kopp vatten och en matsked av bakpulver. Torka terminalerna med en ren trasa.

5 Byt ut batteriet om den ursprungliga var dåligt korroderade eller skadade. 1999 Sportsman 500 tar 12 volt, 14 ampere-timmars batteritid.

6 Ladda batteriet helt med hjälp av en separat batteriladdare.

7 Sätt tillbaka batteriet. För ominstallation, den röda kabeln ska anslutas först, följt av den svarta kabeln. Sätt tillbaka batteriluckan och tätt göra om batteribanden.

8 Ta Sportsman 500 till butiken om start motoriska problem kvarstår.

1 Kontrollera kylsystemet om Sportsman 500 överhettas.

2 Börja med att skruva och ta bort den vänstra sidopanelen i Sportsman 500 för att komma åt kylvätska återhämtning flaska.

3 Kontrollera kylvätskenivån i denna genomskinliga tanken. Kylmedel bör mäta mellan de lägsta och högsta markeringarna på sidan av flaskan.

4 Fyll återvinningsflaskan med kylvätskan om nivåerna är lägre än minimimärket. För Sportsman 500 rekommenderar Polaris kylmedel blandning av 50 procent av hög kvalitet aluminium kompatibel frostskyddsmedel och 50 procent destillerat vatten. Skruva återhämtningen kapsylen tillbaka på plats och installera den vänstra sidopanelen.

5 Kontrollera kylarens kylvätska nivåer om återhämtningen flaskan var helt tom. För att komma åt kylaren genom att öppna Sportsman 500 främre låda lock och dra öppna luckan.

6 Ta bort kylartrycklock på toppen av kylaren och inbördes inuti tanken. Om kylvätska nivåer under botten av radiatorn påfyllningsröret, fylla tanken med samma kylmedel som anges ovan. En tratt kan hjälpa denna process.

7 Fyll kylvätska tills nivåerna når botten av kylaren påfyllningsröret och skruva trycklocket på plats igen. Säkra luckan och stäng den främre lådan.

8 Ta Sportsman 500 i för reparationer om quad fortsätter att överhettas.

1998 Polaris Sportman 500 Specifikationer

1998 Polaris Sportman 500 Specifikationer


1998 Sportsman 500 var en medelstor, all-terrain fordon som tillverkas av Polaris. Den något elegant design gjort detta fyrhjuling liknar en sport ATV. Men redovisade rack och stora däck liknade ett verktyg ATV. Företaget heter Polaris Sportsman 500 HO världens mest sålda automatisk 4x4 ATV. De marknadsförs den för dess spår-ridning förmåga och hävdade att det var perfekt för jakt, enligt sin webbplats.

motor Specifikationer

1998 Polaris Sportsman 500 presenterade en encylindrig fyrtaktsmotor som körde på bensin. Den totala slagvolym av motorn var 499 kubikcentimeter. Hålet av stroke hos motorn var 3,62 av 2,95 inches, och kolvborrningen av stroke använde en över-square och kort slaglängd design. Motorn hade totalt fyra ventiler på encylindriga.

Utrustning

ATV hade en enda tändstift. Modellnumret för tändstift var BKR5E, tillverkad av NGK. Bränslesystemet använde en förgasare och en digital kapacitiv urladdningständning, även känd som CDI. Motorns smörjsystem innehöll en våt sump system. Överföringen var manuella och använde en kabel-drivs och våt koppling design. Framdäcket kod var 25 / R medan den bakre används 25/11 R10 däck.

Funktioner och utseende

1998 Polaris Sportsman 500 var utrustad med två säten för att tillåta högst två ryttare. Kroppen presenterade dubbla strålkastare och en tredje, styret monterade tredje strålkastare. Den fyrhjuling presenterade också korta styret. För ökad lastkapacitet, fram- och bakifrån hade en last rack. De påkörningar last spjälor kan också fungera som ett grepp bar för en andra ryttare att hålla fast vid. En antiblockeringssystem var inte tillgänglig på quad.

2002 Polaris Sportsman 400 Specifikation

2002 Polaris Sportsman 400 Specifikation


2002 Polaris Sportsman 400 är en all-terrain fordon som tillverkas av Yamaha. Det är en fyrhjulsdriven bil kan köra i kuperad terräng, branta kullar och genom sand och lera. Idrottsutövare 400 levereras med många av samma funktioner som Sportsman 500, även om 400 är en all-around mindre fordon.

Vikt

Idrottsutövare 400 väger 316 pund och har en dragkapacitet på 386 kilogram. Det kan också bära 122 pund av last på sina två bagageräcken, som ligger på framsidan och baksidan av fordonet.

Motor

En 425-cc, fyrtakts, vätskekyld motor levereras som standard på Sportsman. Motorn har en oljekapacitet av två liter och är utrustad med en elektrisk start. Den har också en utdragbar start som kan användas i en nödsituation om elstart misslyckas.

bromsar

De främre bromsarna på Sportsman 400 drivs med en spak på styret, medan den bakre bromsen manövreras med fotpedalen. De främre och bakre bromsarna är båda hydrauliska skivbromsar. Nödbroms är också standardutrustning.

Mått

Idrottsutövare 400 är 81 inches lång, 47 inches hög och 46 inches bred. Hjulbasen är 51 inches över och det har en markfrigång på 11 inches.

Överföring

Den automatiska Polaris Variable Transmission har hög / låg växel och bakåt. Idrottsutövare har on-demand fyrhjulsdrift, vilket innebär att du kan flytta in fyrhjulsdrift under körning.

däck

Idrottsutövare 400 har två olika däcken på fram och bak. Framdäcken är 8 inches bred, medan de bakre däcken är 11 inches bred. Båda är pumpade till 5 psi.

Suspension

En individuell fjädring med krängningshämmare och två dubbla rör stötdämpare bidra till att ge stabilitet under körning.

Bränsletank

En 5,25-liters bränsletank levereras som standard.