pickuphöjd gibson

Hur man lägger Pickup Covers på en Gibson SG

Hur man lägger Pickup Covers på en Gibson SG


Pickup täcker på en gitarr förhindra repor och vätska skador på elektroniken i instrumentet. Gibson SG gitarrer innehåller vanligtvis två humbuckermickar och lägga täcker dessa är en enkel process som kräver endast ett fåtal verktyg.

Instruktioner

1 Ta bort strängarna från gitarren. Plocka den låga E-strängen och vrid lämplig avstämnings maskinen i den riktning som sänker tonhöjden. Fortsätt att stänga av maskinen tills du kan ta bort strängen från maskinen och dra ut den ur bryggstycket. Upprepa processen för alla sex strängar.

2 Leta reda på justerbara polskruvar till vänster och höger om varje pickup. Dessa skruvar håller pickup på plats i din gitarr. Skruva dem med hjälp av en # 0 Phillips-skruvmejsel. Ta bort bryggstycket genom att skruva polerna med handen. Använd din skruvmejsel för att skruva 11 skruvar på plektrumskydd och ta bort den för att komma åt pickups.

3 Lyft pickuper av gitarr och ta bort den svarta tejpen från ytterkanterna. Placera en remsa av svart elektrisk tejp längs mitten av upptagnings, mellan raderna av magnetiska poler i varje humbucker. Täck inte polerna. Skär bandet så det finns ingen överhäng, och se till att det inte finns några veck eller bubblor i det.

4 Placera pickups i metallen täcker så att skruvarna i pickup matcha hålen i kåporna. Vrid pickup över och använda en bit stålull att scuff metallen hos locket och metallen av upptagnings bas där de möter nära de justerbara stolpändarna. Dessa är placerade på den kortaste sidan av upptagnings och liknar en L-fog.

5 Värm upp din lödkolv och släppa en liten mängd lod i det område du scuffed att anbringa upphämtning till omslaget. Använd bara tillräckligt lod att säkerställa en stabil bindning bildas. Upprepa vid varje stolpe slutar på båda pickups.

6 Låt pickuper svalna till rumstemperatur och sedan sätta tillbaka dem till pickguard med de ställbara polskruvar. Returnera pickuper och plektrumskydd till sina ursprungliga positioner och sätt tillbaka dem.

Hur man identifierar en Gibson Mastertone Banjo

Hur man identifierar en Gibson Mastertone Banjo


Att kunna berätta en riktig Gibson Mastertone banjo från en falsk kan innebära skillnaden mellan att landa en affär och betala en massa pengar för en bluff. Gibson gjorde sin första Mastertone banjo 1925, och olika modeller var i produktion under förkrigstiden, som nu har blivit samlarföremål. Om du är ute efter att få tag på en antik banjo, lära sig några grundläggande knep om hur man identifierar den äkta varan kan hjälpa dig att få ut det mesta av dina pengar.

Instruktioner

1 Kontrollera spindeldockan. Även om det finns undantag från regeln, de flesta Gibson Mastertone banjos har en svartmålad dockan. Spindeldockan är den del av den banjo på toppen av halsen, som rymmer fyra av de fem avstämnings huvuden. Alla spindeldockor på stil 3, 4, 5, Granada, Florens och Bella Voce Mastertone banjos producerade mellan 1925 och 1929 var i form av en violin kropp.

2 Undersök grepp. Grepp på Mastertone banjos var nästan alltid från brasilianska rosewood. Grepp av en Gibson Mastertone bör vara cirka 1/8-tums tjock. Grepp av förfalskningar mäter ofta 3/16 tum.

3 Titta på inlägg. Dessa mer helt enkelt kallas "gräma markörer" och Gibson mastertones bör vara silver i färg, nästan som aluminium. Alla modeller med en blåaktig ton på inlägg kommer sannolikt att vara förfalskningar. Detta är ett resultat av hur falska banjo inlägg är inställda.

4 Mät skallängd. Skallängd är i grunden av längden av den vibrerande delen av strängen. Så mätningen är från muttern, som skiljer Banjos dockan från nacken, ända ner till bryggan. Bryggan ligger på kroppen av banjo, och strängarna gå över den innan mötet kroppen. Den skallängd före kriget Gibson mastertones är i allmänhet 26 3/8 inches. Detta kan vara annorlunda, men om banjo du tittar på åtgärder på olika sätt, är detta ett tecken på att det inte kan vara en autentisk Mastertone.

5 Kontrollera serienummer. På en Gibson Mastertone, bör det finnas ett serienummer på resonator nära där den möter halsen. Resonatorn är den cirkulära back-bit av banjo. Serienumret ska vara på kanten av resonator. Detta är ett tecken på en förkrigstida Gibson Mastertone. Det finns också serienumren på insidan av resonatorn och stämplas på insidan av fälgen.

6 Titta igenom Earnest Banjo lista över Gibson Mastertone banjos. Banjo modeller arrangeras efter tillverkningsår, och var och en har en egen sida, komplett med bilder och beskrivning. Detta kommer att ge dig en bra utgångspunkt för hur mastertones ska se ut.

Hur man tråd en Gibson SG

Hur man tråd en Gibson SG


Gibson SG är en klassisk rock gitarr. Dess ljud drivs av två humbucker pickups. Om du renoverar eller modifiera SG, eller om du bygger din egen SG, ledningar gitarr ger den slutliga touch. Elektriska ledningar bryter slutligen ned vilket gör att ljudet av din gitarr att försämras. Omkoppling gitarr kan öka din ljud och det ger också möjlighet att ändra ljudet av gitarr också.

Instruktioner

1 Köp en SG kabelsats. SG kabelsats innehåller alla nödvändiga delar för kabeldragning gitarr. Satsen innehåller utgång, potentiometrar och knoppar, och krets ledningar. SG kabelsatser är vanligtvis tillgängliga på stora gitarr återförsäljare som Guitar Center. De finns online på musik grossister platser såsom Stewart MacDonald och musiker vän.

2 Inköp humbucker pickups för SG. En mängd olika humbucker pickuper finns tillgängliga som fungerar bra för SG. Se avsnittet Resurser nedan.

3 Ställ in ett arbetsområde för gitarr. Placera en mjuk handduk eller filt på ett stabilt underlag. Tänd med ett par starka lampor.

4 Ta bort strängarna från SG. Placera en sträng lind verktyg på stämskruvarna. Lossa och koppla strängarna. Dra i trådarna genom slutartikel bakom bron gitarren. Kasta de gamla strängarna.

5 Skruva kontrollpanelen på baksidan av gitarren med en stjärnskruvmejsel. Förvara skruvarna i en kopp för säker förvaring.

6 Installera halsen pickup i pickup kaviteten och trä pickup ledningarna genom kanalen till styrkavitet. Upprepa proceduren med bron pickup.

7 Installera utgång, tre-vägs switch i växeln hålighet, och volymen och tonen potentiometrar i styrrummet. Båda hålrum är på baksidan av gitarren. Switchen hålighet är den runda hålrum på den övre högra sidan av gitarren. Styr hålighet är större hålighet i det nedre vänstra sidan av gitarren. Sätt i utgången i sitt hål i styrrummet. Fäst den med fyra skruvarna. Tryck försiktigt potentiometern panelen på plats i styrrummet. Sätt i trefunktionsreglaget i växeln hålighet övre änden först. Omkopplaren går genom hålet i botten av kaviteten så att den är tillgänglig på ovansidan av gitarren.

8 Se kopplingsschemat med SG kabelsats. Humbucker pickups är två single-coil pickuper som sitter sida vid sida. Detta innebär att du har totalt fyra trådar. Detta gör olika ledningar kombinationer. Varje pickup har en positiv och en negativ tråd och trådarna är färgkodade. Strip halv tum av isoleringen från ändarna av pickup trådar. Hetta upp en lödkolv och ansluta kablarna till krukor och växeln.

Hur man läser serienumret på en Gibson Les Paul gitarr

Hur man läser serienumret på en Gibson Les Paul gitarr


Gibson Les Paul gitarr är en riktig rock 'n' roll-standarden. För att bestämma äktheten hos en Gibson Les Paul gitarr, eller att bestämma den ungefärliga tidpunkt som en tillverkades, det finns en process för att "avkoda" serienumret för att lära sig mer om historien om gitarren. Det år då Les Paul gitarr tillverkades kommer att avgöra hur du kommer att läsa serienumret på gitarr själv.

Instruktioner

1 Leta reda på serienumret på din Gibson Les Paul gitarr.

2 Ange serienumret i Guitar Dater Project webbplats i avsnittet Resurser och klicka på "Skicka". Du kan också lägga till modellen, om sådana finns, men det är inget krav.

3 Studera den information som returneras till dig - det kommer oftast berätta vilken växt gitarr tillverkades vid den tidpunkt som den tillverkades, och dess tillverkningsnummer.

4 Besök Gibson webbplats om serienumret inte ger resultat på gitarr Dater projektets hemsida. Detta kan hända om serienumret inte redovisas eller om det är en gitarr som tillverkades 1977 eller tidigare, där Gibson serialisering handboken kommer att vara till hjälp vid fastställandet detaljerna i din gitarr.

Hur man köper en billig Gibson gitarr

Hur man köper en billig Gibson gitarr


Du behöver inte spendera en förmögenhet att få en kvalitet Gibson gitarr. Leta efter en modell av Gibson som är ur produktion, avskalad eller ofullständig. Köp en utan alla klockor och visselpipor av professionella modeller.

Årgång

Vintage Gibson gitarrer, särskilt de som gjorts på 1960-talet, är värda tusentals dollar. Inte överväga att köpa någon Gibson gitarr över 10 år gamla.

erbjudande Handels

När du letar efter en Gibson gitarr att köpa, kom ihåg att säljaren behöver pengar och kan vara villiga att handla sin Gibson gitarr för en annan billigare gitarr, plus en mindre summa pengar.

Off-märket

Sök de vill annonser och online-auktioner för off-varumärke modeller av Gibson gitarrer som inte blivit populära. Dessa off varumärken är ofta lika hög kvalitet som de mest sålda märkena, för mycket mindre pengar.

Avskalad

Försök att hitta en Gibson som är rätt och slätt. Du behöver inte alla snygga elektronik, gravyrer, ristningar eller förgyllning. Enkla versioner av Gibson gitarrer låter lika bra som de tjusiga sådana.

Bleka eller Slitna

Försök att hitta en version av en Gibson gitarr som marknadsförs som "bleka" eller "sliten". Dessa två distinktioner markerar Gibson försök att bygga gitarrer som säljer för mindre pengar genom att skära ner på lacken, bets och slutliga finishen.

Ofullständig

Undersök gitarr för brister. Om du hittar några bucklor, repor eller sprickor, ger mindre pengar för gitarr. Om de brister är helt enkelt kosmetiska, kan de lätt repareras.

Hur man installerar en Gibson Tremolo

Hur man installerar en Gibson Tremolo


Installera ett nytt tremolo bar på din gitarr kan vara en svår process om du inte är vana vid att göra ändringar i ditt instrument. Tremolo barer, även kallad whammy bar, ger användaren möjlighet att lossa eller dra åt strängarna genom att trycka eller dra en bar ansluten till en flytande eller svängande bron. Många tremolon är lämpliga för Gibson gitarrer, och många av dessa kommer att passa direkt i hålen som tidigare använts för din bro och stopp bar. Att lära sig att installera en ny tremolo för Gibson kan spara pengar på en professionell installation.

Instruktioner

1 Ta strängarna från gitarren. För att komma åt bron och stoppstången för närvarande ansluten till gitarr, måste strängarna tas bort. Använd inställnings huvuden på toppen av gitarren att lossa strängarna. Varva ned strängarna från avstämningsinlägg och dra dem genom den platta, rektangulära anslagslist vid den motsatta änden av gitarren.

2 Skruva den befintliga bron och stoppa bar, och ta bort dem från din gitarr. Använd en skruvmejsel för att lossa skruvarna i vardera änden av både bron och stoppstången. Titta på gitarren så att spindeldockan är på höger sida. Lokalisera bro genom att titta direkt till vänster om de pickuper, och finna stoppstången till vänster om detta. När skruvarna har tagits bort, ta bron och stoppa bar.

3 Undersök din nya tremolo systemet. Räkna antalet skruvhål i enheten. Tremolo broar är mycket större än en typisk fast Gibson bro, och oftast kommer att täcka hela utrymmet mellan den tidigare stoppstången och bro. Floyd Rose tremolo broar har två skruvar i de två övre hörnen, och andra märken som Stetsbar kommer att ha fyra hål, ett i varje hörn. Nya tremolo broar bör komma med ett skydd, som ska placeras över längst två hålen från halsen på gitarren, för att skydda lacken på din gitarr från den nya bron rörliga delen.

4 Rikta in din nya tremolo med de befintliga hålen på din gitarr. Efter bron och stoppstången har tagits bort, kommer det att finnas fyra hål i kroppen av gitarren. Line up Floyd Rose-stil broar, så att de två hålen i toppen av tremolot linje upp med de gamla brygg hål, som är belägna nära de pickuper av gitarr. Rada upp Stetsbar stil broar så att alla fyra hålen passar de från stoppstången och bro. På Stetsbar broar bör Gibson stil broar vara närmast pickups, och Floyd Rose-stil broar bör de sex svarta cirklar separeras från pickuper av de sex metall sadlar.

5 Skruva i din nya tremolo bro. I allmänhet kommer alla skruvar drivas av en sexkantnyckel, men vissa broar kommer att kräva användning av en skruvmejsel. Dra varje skruvarna i samma utsträckning för att säkerställa en nivå bro.

6 Anslut tremolo arm i det aktuella hålet. På Stetsbar stil broar, är hålet i mitten av enheten, något bakom stoppstången sektionen av enheten. På Floyd Rose tremolo broar, är hålet sitter på undersidan av bron, närmare ton och volymkontroller. Skruva i tremolo bar genom att vrida den åt höger. Sluta vrida tremolo när du enkelt kan svänga bron med hjälp av armen, utan att dra åt den helt. Restring din gitarr.

Typ av Wire ska användas på en Gibson 335

Typ av Wire ska användas på en Gibson 335


Gibson ikoniska ES-335 halvakustisk gitarr infördes 1958 och är fortfarande tillgänglig idag. Ted McCarty, Gibson president under ES-335 design och släpp, utformat denna gitarr att gifta sig med ljudet av fast kropp och ihåliga kroppens elektriska gitarrer genom att lägga till ett massivt trä "ton block" i en thinline ihålig kropp. ES-335 gitarr ledningar specifikationer har förändrats hela sin produktion köra på grund av växande produktionsmetoder på Gibson fabriker.

Vintage ES-335 Specification Pickup Wire

ES-335 släpptes 1958 bidrog till att införa många av Gibsons innovativ teknik vid den tiden, inklusive humbucker pickup. Standard tråd typ för Gibsons top of the line pickups vid tidpunkten var en fast kärna, tyg-lindade tråden skyddas av en löst flätad tråd marken ärm. Många gitarrister känner denna tappning stil tråd presenterar en önskvärd ton, och många moderna fortsätter tillverkarna att producera denna tråd för instrument reparationer eller ombyggnader.

Tappning Specifikation Hookup Wire

De andra interna komponenter i vintage ES-335 gitarrer anslöts med liknande tappning utformar ledningar. Korta anslutningar gjordes med en något styv fast kärntråd med trasa isolering. Längre anslutningar, såsom de från pickup-omkopplaren till utgången, var av samma tråd typ som används i Gibsons humbucker pickup trådar. Denna ökade avskärmning bidragit till att förhindra oönskat brus från att injicera sig själv i gitarr signal.

Modern ES-335 Specification Pickup Wire

Som Gibson tillverkningsprocesser har utvecklats, har många fler moderna element lagts till i ES-335: s interna ledningar. Även om viktiga funktioner förblir desamma, har den typ av tråd har konverterats till en modernare synsätt. För att tillgodose många spelares önskemål, många av Gibsons nyare humbucker pickups har en fyra ledartråd med integrerad folieskärm. Detta tillåter maximalt pickup kombinationer och spiral split ändringar. Genom att kombinera en PVC isolator och ersätta vintage-stil flätad sköld med en folie, är detta moderna tråd mer flexibla och hållbara.

Moderna Specifikation Hookup Wire

De interna trådar av nuvarande ES-335 gitarrer har också uppdaterats. Alla anslutningar har nu skärmad PVC-isolerad tråd för att förhindra oönskat brus i gitarr kretsar, liksom bättre kemisk och fysikalisk hållbarhet. Konstruktionen av ES-335 gitarrer kräver en specialiserad process halk en förkopplad elektriska sele i gitarr kropp: en delikat och utmanande förfarande. Gibson moderna trådspecifikation är mer flexibelt och förlåtande än tappning ledningstyper och underlättar denna installationsprocess.

Hur man tar bort en Gibson SG Bridge Post

Hur man tar bort en Gibson SG Bridge Post


Gibson SG bro inlägg pressas in i träet och bara knappt sticker upp ovanför ytan av gitarr. Brygg inlägg är gängade på insidan, och brygg dubbar skruva ner i stolparna. Bron lätt lossnar, men stolparna kvarstår i träet. För att ta bort inlägg att refinish eller ersätta en strippad en, kan det tyckas omöjligt, men det finns ett speciellt verktyg som är utformat för att enkelt lyfta ut bron stolpen.

Instruktioner

1 Ta bort strängarna från gitarren. Ta bron från gitarren genom att skruva loss de två stora krom knoppar vid basen av bron. Lyft bron rakt upp och ut.

2 Placera klar cylinder av inlägget avdragare över posten. Det finns två storlekar av tjänster i SG, 1/8 tum och 1/4 tum. Välj rätt skruv ur satsen och för in den genom toppen av cylindern. Skruva fast i det gängade öppningen av bron till dess att den bottnar.

3 Placera en bricka ur satsen på toppen av bulten sticker upp ur cylindern. Skruv en vingmutter på toppen av bulten nedåt ovanpå brickan.

4 Vrid vingmuttern medurs för hand. Som vingmuttern vänder, kommer det att lyfta bron stolpen ut ur gitarrkroppen och in i cylindern. När det kommer ut ur hålet, lyft av cylindern och bro post.

5 Lyft bort båda brygg inlägg. En bro inlägg kan ha en jordledning lödd till det. Ta bort tråden med en lödkolv.

Hur får Gibson SG Specifikation för serienumret 01505451

Hur får Gibson SG Specifikation för serienumret 01505451


Gibson är en av de mest välkända tillverkare av kvalitets akustiskt, akustisk-elektriska och elektriska gitarrer i världen. SG-modellen introducerades 1961 och designades av Les Paul. Alla Gibson gitarrer har serienummer märkta på spindeldockan. Numreringen har förändrats genom åren, och det kan ibland vara förvirrande att hitta specifikationerna för ett visst instrument.

Instruktioner

1 Hitta din gitarr på webbplatsen gitarr Dater Project genom att ange serienumret i sökområdet. Sajten kommer att visa specifik information om din gitarr, till exempel när det framställts, när den gjordes och, ibland, vilka specifika modell eller linje din gitarr är. Även om inte alla gitarr är noterat på denna databas, kan de flesta moderna modeller hittas, och platsen växer hela tiden. Det finns en bättre än genomsnittet chans att din gitarr kan hittas genom att helt enkelt skriva in serienumret i fältet. Om du anger serienummer 01505451, nu vet du att din Gibson SG är en 2005 amerikansk Made modell, tillverkad i Nashville fabriken. Du vet att din gitarr födelsedag och det är exakt tillverkningsnummer. Skriv denna information nedåt. Du behöver det för steg 2.

2 Ring tillverkaren på 800-4-GIBSON eller 800-444-2766. Gibson kundtjänst är notoriskt bra. Berätta telefonen representant som du letar efter de specifikationer för en 2005 Gibson SG, och att du har serienumret. Representanten frågar efter serienumret, ange det i företagsdatabasen, och berätta vad märke och modell av din gitarr är. I det här fallet har du en 2005 Gibson SG Special, ursprungligen tillverkades med en varm brun finish. Fråga representant att skicka specifikationerna via e-post. Chansen finns, informationen kommer att skickas till dig med glädje.

3 Få dina specifikationer från tillverkaren direkt. Detta kommer att undvika förvirring. Gitarr kan vara en vanlig fråga, eller det kan vara en speciell begränsad upplaga modell. Kontroll med tillverkaren är det bästa och enda sättet att veta säkert vad som finns i din ägo.

Hur man berättar skillnaden i Gibson pickup

Hur man berättar skillnaden i Gibson pickup


Pickups är magneter som fångar ljud från en elgitarr strängar och omvandla den till en signal som sedan förstärks. Gibson gitarrer har i allmänhet humbuckermickar, vilka är två single-coil pickuper trådbundna tillsammans. Humbuckermickar är inte lika bullriga som enskilda spolar eftersom de tar ut varandra vandrande frekvenser, såsom radio, och resultatet är en fylligare och fetare ljud. Den enda icke-humbucker pickup i Gibson inventering är P90, som är en enda stor spole. Gibson pickup skillnader kan i allmänhet identifieras visuellt. Skillnaderna är emellertid återfinnas i magneten och spollindningen.

Instruktioner

1 Titta på pickup locket. Gibson mickar antingen krom eller plasthöljen, eller de har inga covers, som exponerar toppen av pickup under strängarna. Med undantag av P90 single-coil pickuper, alla Gibson pickuper är humbuckers. Pickup placerad nära halsen är visuellt liknar den som finns vid bron, men de normalt ej annorlunda för att producera något olika ljud.

2 Identifiera P90 single-coil Gibson pickup. P90s är stora enda täck pickuper som har en "hund-ear" eller "tvål bar" cover dölja sina inre arbetet. Locket kan vara vit plast, svart plast eller krom för hundöron, och vit eller svart plast för tvålar. Hunden örat hänvisar till lockets övre och nedre förlängningar där fästskruvar är placerade, medan en tvål liknar en tvål.

3 Leta efter pickuper med krom omslag. Gibson humbuckers har normalt en krom lock fäst med sex skruvar som avtar i gitarren. Dessa är Gibson 490T pickuper, eller senare variationer. Det finns också Gibson mini-humbuckers, som finns på vissa Les Paul modeller, som ser exakt samma men mindre.

4 Leta efter pickuper med några covers. Humbuckermickar utan lock exponera spolar pickup och visar två enkel spolarna sida vid sida. Varje spole har sex poler som löper längs mitten. Dessa är traditionellt Gibson 500T pickups, eller variationer.