penseer gula blad

Kinesiska wisterias och gula blad

Kinesiska wisterias och gula blad


Kinesiska blåregn blåregn är en klättring vinstockar som kan tränas att växa upp en spaljé eller annat föremål. Blåregn producerar attraktiva blommor och blad varje växtsäsong. Bladen gulnar på hösten. Om bladen av en kinesisk blåregn gulnar innan hösten, det är ett hälsoproblem.

Vatten

Rätt vattning är nyckeln till att hålla det friska och produktivt växa. Kinesiska blåregn har hög tolerans för torka, men regelbunden vattning hindrar oattraktiva gula eller bruna blad. Vattna blåregn när jorden runt rötterna blir torr. Vatten bara tillräckligt för att dämpa den översta tum eller så av jord hindrar mättar jorden och drunknar de kinesiska blåregn.

Trångboddhet

Beskärning kinesiska blåregn i början av våren undviker överbeläggning av rankor och grenar, vilket leder till tillväxtproblem, begränsad blad och blomma produktion, och blad gulnar. Beskärning gamla, döda eller skadade rankor hindrar dem från att locka sjukdomar. Ta bort grenar och rankor som växer för nära varandra, eftersom konkurrensen om resurser och näringsämnen leder till gula blad och en större känslighet för skada och sjukdom.

Solljus

Mängden solljus en kinesisk blåregn får spelar en roll i färgen på bladen. För mycket direkt solljus scorches bladen, vilket skapar sunscald och orsakar bladen för att torka ut. Wisteria växter skugga toleranta men kräver en blandning av partiell solljus och skugga för framgångsrik tillväxt. Full skugga hindrar kinesiska blåregn från att sätta ut friska blommor och blad, skapar istället svag, gul tillväxt under hela våren och sommaren.

Skadedjur och sjukdomar

Insektsskadedjursproblem, inklusive svart vine vivel, göra allvarlig skada på en kinesisk blåregn anläggning. Även om endast ett fåtal insekter utgör ett hot mot den kinesiska blåregn, svampsjukdomar som mjöldagg är en mer allvarlig fråga. Mjöldagg täcker blåregn i en vit eller grå film, strypa bladen och orsakar dem att bli gul eller brun som de dör. Spridning av bekämpningsmedel och fungicider till den kinesiska blåregn skyddar anläggningen.

Buskar med blanka gröna & gula blad

Buskar med blanka gröna & gula blad


Buskar tjänar många syften i landskapet. Buskar med tät vegetation kan odlas som privatliv skärmar eller häckar. Höga buskar blockerar sol, vind och oönskade sevärdheter och ljud, medan lägre liggande arter definiera vägar, gränser och sängar och kan även användas som naturliga stängsel. För en extra tillsats av färg och textur, väljer buskar med blanka, gult och grönt bladverk. När det används omdömesgillt sådana buskar lägga ett stänk av visuellt intresse för landskapet.

ljus skugga

Buskar planteras på platser med ljus skugga exponering måste tolerera endast tre till fyra timmar i direkt solljus varje dag. Den Ilgwang Bronx greenstem forsythia (Forsythia viridissima "Bronxensis var. Koreana" Ilgwang ") har ovala blad med guld accenter. Denna lilla lövfällande buske växer till 2 fot hög med en 3-fot spridning och föredrar fullständig solen att ljus skugga och en rad jordar. Bronx forsythia är härdig i zon 6 till 8.

Jord-Tolerant

Medan många buskar frodas i vissa jordarter, vissa tolererar en rad smuts från sand till lera. Dessa inkluderar Emerald och guld och Blondy wintercreeper euonymus Euonymus fortunei "Emerald och guld" och "Blondy", som har gula kanter eller centralt splodged gröna blad. Dessa semievergreens till evergreens är härdiga i USDA zoner 5 till 8 och växa till 6 fot. En vining buske, wintercreeper kan odlas som en marktäckare, häck eller väggbeklädnad. Växt wintercreepers i solen att skugga och en mängd olika jordar. Den Gouchaultii TATAR- hundkäx Cornus alba "Gouchaultii" har gröna blad med gula, rosa och vita marginaler och rött stjälkar. Detta lövfällande buske växer från 4 till 8 fot höga med en liknande spridning och blommar med kluster av gula blommor i slutet av våren. Hardy i zoner 3 till 7, föredrar TATAR- hundkäx sol till halvskugga och tolererar en rad jordar.

sura platser

Mark med ett pH-värde lägre än 7,0 anses surt. Green- och gul-blad buskar föredrar sura jordar inkluderar Sunrise och Francis Mason abelias Abelia x grandiflora "Sunrise" och "Francis Mason." Dessa brokiga, semievergreens trivs i sol till halvskugga och fuktig, väldränerad, sur jord. Sunrise växer till 5 fötter med täta grenar och aromatiska vita, sommarblommor. Francis Mason växer till 3 fot och blommar med rosa blommor. Båda är hardy i USDA zoner 6 till 9. Varigata japanska järnek japansk järnek "Variegata" har blanka vintergröna blad med gula markeringar. Japanska järnek växer till 10 fot hög med en lika stor spridning och frodas i full sol till halvskugga och fuktig, väldränerad och lätt sur jord. Dessa buskar blomma med bi-locka blommar på våren och är härdiga i zon 6-8.

Partiell-Shade

Delvis skuggade platser upplever fem till sex timmar varje dag utan direkt solljus. Partiell-skugga toleranta buskar inkluderar Briggs Moonlight daphne Daphne x burkwoodii "Briggs Moonlight", som har gul-blad blad med gröna marginaler. Detta semievergreen hybrid buske växer mellan 3 och 4 fot hög i en tät, rundad form och blommar med doftande, rosa blommor i slutet av våren. Plantera denna daphne i USDA zoner 4 till 7 platser mycket väldränerad, fuktig jord. Fiesta gräns forsythia Forsythia intermedia "Fiesta" har brokiga gröna blad med gula centra och blommar på våren med gula blommor. Detta forsythia växer till 10 fot bred med en 12-fots spridning och är härdig i zon 6 till 8. Anläggning detta lövfällande buske i partiell skugga till full sol och en rad jordar.

Blommande växter som har gula blad

Blommande växter som har gula blad


Gul-blad växter erbjuder välkommen kontrast till havet av grönt i en trädgård. De är särskilt värdefulla för att lysa upp skuggiga områden. De flesta föredrar en plats med åtminstone eftermiddagen skugga, så bladen inte brinna. Leta efter växtnamn med "aurea", "aureum" eller "aureus" i dem, vilket är latin för "gyllene". Ordet syftar oftast till växtens blad, men också kan hänvisa till dess blommor.

Buskar för Sun

Nya sorter av japansk spirea, såsom Goldmound, Limemound och Goldflame har ren gul blad eller bladverk brokiga med gult, grönt och rött. De fyra-fot-höga växter bära kluster av rosa-lila blommor i början av sommaren. Färg är mest levande i solen, men spiraeas deltar skugga också. Gyllene falsk apelsin (Philadelphus cornonarius Aureus) har doftande vita blommor och gyllene ninebark (Smällspirea Nugget) är en kompakt växt med plisserade gyllene löv.

Buskar för Shade

Gyllene mexikanska apelsin (Choisya ternata Sundance) har glänsande gul bladverk och apelsindoftande vita blommor. Bruddeutzia Chardonnay Pearls är en kompakt buske med små, doftande vita blommor. Skogsolvon Aureum är en gyllene blad tranbär buske vars vita blommor följs av röda bär.

Perenner för Sun

Gula spiderworts (Tradescantia Ander söta Kate eller blått och guld) har klargula blad med djupa lila blommor. Caryopteris Worchester Gold producerar spikar av blå blommor mot gula blad i slutet av sommaren. Den växer till 3 feet tall. Gul blad cape fuchsia (kapfackelsläktet rectus Sunshine) bär höga stjälkar av korallröda blommor älskad av kolibrier.

Perenner för skugga

Heucheras (korall klockor) har många gyllene blad sorter, som producerar höga, tunna blomstjälkarna täckta med massor av små vita eller rosa blommor. Sorter inkluderar Citronelle, Tara, Key Lime Pie, Bärnsten vinkar och Electra. Bladguld blödande hjärta (Dicentra spectabilis guld hjärta) ger den välbekanta rosa och vita hjärtformade blommor mot gula blad. Scharlakansfuchsia Aurea har gyllene löv och dinglande röda och rosa blommor.

Varför min Magnolia Bush har gula blad?

Varför min Magnolia Bush har gula blad?


Magnolia växter finns i en stor variation av vintergröna och lövfällande buskar och träd. Magnolias anpassa sig till en rad klimatzoner och odlas för sina blommor. Plantorna växer bäst i väldränerad, fuktig jord. En bakteriell sjukdom orsakar gula blad på magnolior.

Identifiering

Magnolia växter är känsliga för oleander blad scorch orsakas av Xylella fastidiosa. Skadedjur som de skarpskyttar är de primära vektorerna av bakterien. Insekterna foder på vattenförande vävnader av växter och överföra sjukdomen.

Skada

Sjukdomsframkallande bakterier är mest aktiva under senvåren och sommaren. Inledande symtom gulnar och slokande blad i vissa delar av anläggningen. Lövverk marginaler gradvis vända mörkgul till brun och det finns blad droppe. Som sjukdomen fortskrider, bakterierna sprider sig i hela anläggningen och grenar börjar dö. Hela anläggningen är slut att dö.

Förvaltning

Oleander blad scorch är en dödlig sjukdom med inget känt botemedel. Plantering resistenta sorter minskar risken för sjukdom. Ta bort infekterade plantor tidigt att minimera risken för spridning av bakterier till andra växter.

Min Koriander har ljusa gula blad

Min Koriander har ljusa gula blad


Koriander är en snabbt växande ört som är vanligtvis redo att skördas en månad efter dess initiala plantering. Koriander är en ettårig växt, så en ny anläggning måste tillsättas till trädgården varje år. Håll koriander hälsosamt att uppmuntra ljusa gröna, aromrik blad som gör detta till en populär ört. Gula blad på en koriander växt indikerar ett hälsoproblem.

Solljus

Koriander växer bäst i sin helhet, direkt solljus som den tar emot energi. Direkt dagsljus stimulerar tillväxten av gröna, friska blad och gör det möjligt för anläggningen att bekämpa skadedjur. Odla koriander i en fönsterkarm om det växer inomhus, eller ge anläggningen med en artificiell växa lampa för att komplettera naturligt ljus. Koriander växter som växer i svagt ljus eller skugga producerar svaga, gulnade blad som saknar smak av frisk koriander.

mark~~POS=TRUNC skick

Växt koriander i näringsrik jord som innehåller kompost eller ruttnande organiskt material för att ge växten med näringsämnen. Komplettera krukväxtjord med gödsel om koriander växer inomhus eller i ett planteringskärl. Se till att jorden rinner vatten lätt, eftersom vattendränkt jord dränker koriander rötter, vilket gör att producera stripigt, gul tillväxt. Använd en planter som rinner vatten och se till att trädgårdsjord inte har stående vattenproblem när växande koriander.

kväve Deficiency

Koriander som inte får tillräckligt med kväve släcker svag, stripigt och gula löv. Kväve är ett viktigt näringsämne för produktion av friska, aromrik koriander. Lägg ett gödselmedel som har hög kvävehalt till jorden för att hålla koriander friska och uppmuntra gröna blad. Gödsla jorden två gånger varje år, i början av våren och midsommar, för att hålla innehållet i marken hälsosamt för koriander växter kväve.

Mellanrum

Mellanrum är avgörande för koriander växtskydd. Koriander växter som växer för nära varandra tvingas konkurrera om rotutrymme och utrymme för sina blad, samt resurser som näringsämnen, vatten och solljus. Konkurrerande koriander växter är mer benägna att producera gula löv. Lämna minst 15 inches mellan rader av koriander växter och 2 till 4 inches mellan enskilda anläggningar inom raden.

Min Orange Tree sjunker gula blad

Min Orange Tree sjunker gula blad


En mängd olika faktorer bidrar till gula löv på apelsinträd. Innan du använder ett bekämpningsmedel till ditt träd, isolera orsaken till problemet för att undvika ytterligare skador.

sjukdomar

Gula blad är ofta orsakade av sjukdom. Typer av infektioner som kan resultera i gula blad droppe inkluderar yellow vein kloros, Alternaria brun fläck, citrus skorv och fet plats.

andra orsaker

Gula löv kan också orsakas av näringsbrist. Kväve, magnesium och zink brister orsakar vanligen gula löv. Symtom tenderar att manifestera sig på äldre blad först. Gula löv kan också utvecklas under vintermånaderna i reaktion till kallare temperaturer.

Förebyggande / Lösning

Förebygga sjukdomar och näringsbrist med tillräcklig vattning och god gödslingspraxis. Övergödning kan bidra till gula löv och andra problem, så alltid följa tillverkarens anvisningar. Ta prov blad i din lokala universitet förlängning för en second opinion innan du använder bekämpningsmedel.

Krukväxter med gröna & gula blad

Krukväxter med gröna & gula blad


Gul brokiga växter lägga till en touch av färg till ett rum under hela året. Många vanliga odlade krukväxter kan köpas i en brokig form medan andra arter är naturligt färgstarka. De flesta förlorar sin färg om de odlas i svagt ljus eller utsätts för direkt solljus. Vissa brokiga växter kommer att återgå till sin naturliga gröna formen. Detta kan förhindras genom att odla sticklingar från de återstående brokiga sektioner.

Croton

Krukväxter med gröna & gula blad


Croton (Codiaeum variegatum) kommer att växa upp till 10 fot hög med tanke tillräckligt med utrymme, men kommer att frodas i en kruka som en krukväxt. Crotons har mycket varierande bladverk som kan ha rött, rosa, grön och gul färgskiftning, även om sorten Aureo-maculatum har gröna blad med gula mottles. Crotons skadas eller dödas av frost och växer bäst i söder eller västläge fönster som tar emot ljus men indirekt solljus. De måste vattnas när deras substrat börjar torka ut, men inte uppskattar vatten loggning. Imma crotons bidrar till att upprätthålla luftfuktighet och håller sina blad i topp förhållanden.

gyllene Pothos

Krukväxter med gröna & gula blad


De gyllene pothos (Gullranka) är också känd som djävulens murgröna. Det är en Solomon Island native som växer som en klättring vinstockar och kan producera blad, så länge som 18 inches. Odlas som en krukväxt, bladen, som är hjärtformade och ströks med gul, är i allmänhet mycket mindre. Gyllene Pothos är ett lågt underhåll krukväxter som kommer att växa i dåligt ljus men ser bäst och mest färgstarka i ljusa, indirekt solljus. Vatten din gyllene pothos så snart dess jord börjar torka ut och gödsla en gång i månaden med krukväxt gödselmedel vätska.

dieffenbachia

Krukväxter med gröna & gula blad


Ursprungligen från Latinamerika och Karibien, dieffenbachias är storbladig anläggningar upp till 6 fot hög. De variabla bladen kan strimmiga, randigt eller prickigt med vitt eller gult på en grön bakgrund och dussintals sorter finns. Dieffenbachias behöver ljus, indirekt ljus och temperaturer mellan 15,6 och 23,9 grader Celsius för att trivas och är sårbara för rotröta om över vattnas. Clemson University kooperativa förlängning webbplats har en lista av olika sorter och deras färg.

Mor-in-law Tongue

Tropiska Afrikansk mor-in-law tunga (svärmors tunga) är också känd som ormen anläggningen. Det är en erigerad, suckulent växt med långa spetsiga blad upp till 3 fot hög. Sorten kallas "Laurentii" har horisontella, gula ränder längs kanterna, medan andra är bandad med silver eller grått. Mor-in-law tunga kommer att växa i svagt ljus med lite vatten men frodas i ljusa, indirekt solljus.

Schefflera

Krukväxter med gröna & gula blad


De schefflera är tropiska växter som odlas för sina delade blad och hängande broschyrer. Arten paraplyaralia finns i en brokig form med gula fläckar på bladen. Det kan bli en stor anläggning - över 8 fot hög - även om odlas i en kruka. Schefflera kan styras genom att skära av huvud skjuta när anläggningen har nått önskad höjd. De föredrar medium till starkt indirekt solljus och behöver väldränerad jord för att förhindra vattenmättnad.

Aeroponics & gula blad

Aeroponics & gula blad


Aeroponics är en typ av hydroponiska system som innebär växande plantor utan att använda någon jord. Detta innebär att växterna i systemet är helt beroende av den flytande lösningen näringsämnen från odlaren för alla sina viktiga näringsämnen. När en anläggning i ett aeroponic systemet har gula löv, är den mest sannolika orsaken en mineral obalans i vätskan immiga på växtens rötter. För att rätta till problemet, måste balansen av näringsämnen återställas, antingen genom tillsats av de saknade delar eller helt ändra näringslösningen och ersätta den med en god kvalitet, komplett mat.

Kväve

En växt i ett aeroponic system som inte får tillräckligt med kväve kommer att ha gula löv på den nedre delen av anläggningen. Anläggningens totala tillväxten kommer att förkrympta, vilket resulterar i en anläggning som är kortare än den borde vara. Den allmänna färgen på anläggningen kommer att vara en ljusare grön än normalt, vilket ger anläggningen en sjuklig utseende. Växter använder kväve i stora mängder och detta element är essentiella för korrekt hälsa och tillväxt av växten.

Fosfor

Fosfor är nödvändig för fotosyntes och energiöverföring. För lite av den i näringslösningen resulterar i en växt med gula löv på den nedre delen av anläggningen. Eftersom dessa blad dör, vänder de svarta eller mörkbrun och lämning av anläggningen. Som med en kvävebrist, kan en sådan anläggning har hämmad tillväxt, men om problemet är en kvävebrist, kan hela anläggningen verkar lila eller rödaktigt. I de tidiga stadierna av detta problem kan det se blågrönt.

Magnesium

Om nedre bladen är inte helt gul, men i stället är gula på bladspetsarna och de områden i mellan venerna, kan problemet inte vara tillräckligt magnesium i näringslösning. De nedre bladen tenderar att synas vissen och kommer inte att hålla sig upp. Utan detta element anläggningen inte kan absorbera ljusenergi som behövs för att fotosyntes mat.

Zink

Zink är ett spårämne som inte används i stora mängder av växter, men det är viktigt att deras välbefinnande. Det fungerar som en katalysator för de tillväxtprocesser av växter. En zinkbrist gör att bladen visas ljusgul och ganska papery, med vener som sticker ut mot bladfibrerna.

Järn

En järnbrist i aeroponic näringslösning kommer att orsaka alla av bladen på växten att bli gula, men venerna i bladen kommer att förbli grön. Järn är nödvändigt för att skapa klorofyll och fotosyntes; utan den växter kommer sicken och dö.

Krukväxter med rött, orange och gula blad

Krukväxter med rött, orange och gula blad


Växande krukväxter är ett populärt sätt att få utomhus grön insida. Enligt University of Georgia förlängning, människor tillbringar 90 procent av sin tid inomhus, använda växter bidrar till att skapa lugn och en känsla av välbefinnande. Krukväxter finns i en rad olika färger, former och storlekar. Majoriteten av krukväxter väljs för sina blad i stället för sina blommor. Ett antal krukväxter har röda, orange och gula löv.

Caladium

Caladiums är inhemska växter i Peru och Brasilien och finns i hundratals lövverk färger. Dr. Brent är en unikt mönstrad caladium sort infördes av University of Florida. Anläggningen har lans-formade blad med mörkgröna bladkanterna. De viktigaste och centrala vener är rött till lila. De områden mellan områdena är gulgrön i mitten och utveckla en orange nyans nära marginalerna. Hela blad är täckt med oregelbundna fläckar. Dr. Brent caladium växer till en mogen höjd av ca 11 inches med varje blad upp till 10 inches lång. Den Caladium sorten är väl motståndskraftig mot blad solbränna och chill skada.

Croton

Croton är en populär, ljus foliaged krukväxt hemma i Stillahavsöarna och Malackahalvön. Croton lövverk kommer i olika nyanser av rosa, röd, gul, rost, orange och lila och växer bäst i områden med fullt ljus. Men alltför ljus tenderar att tråkig röda och orange lövverk crotons. I sina naturliga miljö crotons utvecklas till stora buskar och mindre träd. Croton lövverk kommer i varierande former från elliptisk till brett. Overfertilizing crotons resulterar i reducerad bladverk färg och svagare rotsystem. Crotons har en hög vattenbehov och behöver daglig vattning under varmare väder.

Coleus

Coleus är lätta att föröka och växer och odlas både inomhus och utomhusväxter. Coleus är också kallas flamma nässlor, målade nässlor och målade blad. En medlem av mynta familjen, örtartade perenner är hemma i Asien, Afrika, Australien och Stillahavsöarna och kommer i en nära oändlig variation av bladverk färger. Sorten 'Smält Orange "har mörkt orangeröd lövverk med en tunn gul ram på fransig kant. Coleus 'Morgan Magic "är också ljust mönstrade i olika nyanser av grönt, rött, lila, orange och gult på en mörk bakgrund. Sorten är sol tolerant.

Gula blad på japanska buskar

Gula blad på japanska buskar


Japanska buskar kan vara attraktiva tillägg till din trädgård eller hem. Emellertid är närvaron av gula löv ofta ett tecken på att något är fel med din anläggning eller markmiljön.

SPIREA buskar

Bladen av Spirea Opulifolia Aurea (eller gyllene blad buske) förväntas ha en vacker och distinkt beläggning av gula löv. Vanligtvis om en buske av en annan utlöpare av Spirea buske har gyllene löv, kan det vara ett tecken på att något är fel med din anläggning hälsa.

kloros

Kloros orsakar blad att gå gul. Den utvecklar ofta på grund av en brist på järn i anläggningen, som behövs för klorofyll bildning. Kloros är inte en svamp- eller virus tillstånd.

Verticillium Wilt

Verticillium vissnesjuka orsakas av svampar i jorden. Den japanska Berberis kommer att uppvisa gulnade blad och bryning, och så småningom dö om de lämnas obehandlade.