palm sjukdomar

Robellini Palm Sjukdomar

Robellini Palm Sjukdomar


Pygmy dadelpalmer (Phoenix Roebelenii) är prydnads palmer som förfaller till en höjd av 6 till 12 fot. Dessa träd är allmänt odlas i subtropiska och tropiska platser som provträd. Inte bara är detta träd prydnadsväxter, men det också ger en läcker frukt. Medan allmänt friska, är denna typ av palmträd mottagliga för vissa sjukdomar.

bladfläcksjuka

Bladfläcksjuka är en svampsjukdom som skadar ormbunksblad av robellini palmer. Det finns en mängd olika patogener som kan orsaka denna sjukdom men alla av dem resulterar i samma symptom. Eftersom denna svampsjukdom infekterar palm, kommer vattniga skador börjar dyka på palmblad. Eftersom dessa skador utvecklas, kommer de att vända gul, grå, rödbrun, brun eller svart färg. Ju längre trädet är infekterad, ju fler skador. Lämnas obehandlade, kommer denna sjukdom döda palmblad. Svampsporer kommer att sprida sig till andra löv på trädet, vilket orsakar en försämring av bladverket. Lyckligtvis kan bladfläck behandlas med användning av fungicider. Alla fungicider bör tillämpas per tillverkare instruktion.

Bud Rot

Bud röta är en sjukdom som ofta skadar robellini palmer. Denna sjukdom är vanligast hos yngre träd som ligger i subtropiska och tropiska platser världen över. Denna sjukdom kan orsakas av Phytophthora, thielaviopsis eller bakterier. Knoppen (meristem) av handflatan är den punkt från vilken trädet växer. I huvudsak "hjärtat" av anläggningen, kan unga knoppar smittas med knopp röta, vilket får dem att bli skadade och förbjuda dem från att absorbera näringsämnen från jorden som är nödvändiga för att frodas. Eftersom denna sjukdom fortskrider, rötterna och stammen visar tecken på skador, inga nya blad växer fram, och anläggningen kan så småningom dö. Phytophthora och thielaviopsis båda spred sig svampsporer och kan behandlas med svampmedel. Applicera alla fungicider per tillverkare instruktion. Kopparbaserade bekämpningsmedel är effektiva vid behandling av bakteriell knopp röta.

pestalotiopsis

Pestalotiopsis (Pestalotia) är en sjukdom som skadar många robellini palmer. Denna svampsjukdom kommer att orsaka trädet att utveckla bladfläckar, fördärvar och knopp röta problem, beroende på svårighetsgraden av infektionen. Symptom på denna sjukdom visas först på bladen av pygmé datum palm. Infekterade blad kommer att visa små fläckar som är gul, brun eller svart i färgen. Som svampen som orsakar sjukdomen sprider sig och sjukdomen fortskrider, kommer fläckar på bladen blir större och kan presentera en svart kontur runt omkretsen. Om endast bladfläckar är närvarande, den utdragna hälsa av handflatan har ännu inte äventyras. I mer allvarliga infektioner, rachis blight eller bladskaft blight kan vara närvarande. I detta skede i infektionen har vävnaden av bladen äventyrats och sjukdomen kan lätt sprida ned till knopp handflatan, äventyrar livslängd palm. Pestalotiopsis sprids genom sporer som skapats av svampar. Dessa sporer kan spridas med luft eller bevattning till andra delar av samma handflatan eller till angränsande palmer. För att hantera denna sjukdom, beskära bort eventuella skadade blad, sterilisering sax efter varje snitt. Tillämpningen av fungicider har också visat sig effektiv vid behandling av denna palm. Sprida bekämpningsmedel per tillverkarens anvisningar.

Roebelinii Palm Sjukdomar

Roebelinii Palm Sjukdomar


Phoenix Roebelenii, pygmé dadelpalm, är en liten palm med en smal stam och graciös välvda grenar. Trots de stora ryggar vid basen av varje blad är trädet flitigt i landskapsarkitektur i frostfria områden. Det finns flera sjukdomar som påverkar roebelenii inklusive Texas Phoenix palm nedgång, knopp röta, palmblad skeletonizer och pestalotiopsis.

Texas Phoenix Palm Decline

Roebelinii Palm Sjukdomar


Texas Phoenix palm nedgång är en dödlig sjukdom som snabbt dödar roebelenii handflatan. Den orsakas av en bakterie som, från och med 2010, inte har odlats i ett laboratorium, vilket gör det svårt att studera. Den tidigaste symtomet är för tidigt fruktfall; dock blommor ofta trimmas bort i landskaps palmer så inga frukter utvecklas. I landskaps palmer, nedre bladen börjar bli brun och dö på en högre än normal takt. Då spjutet blad (nyaste blad) blir brun och dör. Efter döden av spjutet blad, alla blad i trädkronorna dö snabbt. När två tredjedelar av bladen är döda, rötterna försvagas och handflatan kan vaggas. Detta skiljer TPPD från dödlig gulnande sjukdom. När TPPD diagnostiseras, ta bort och förstöra trädet för att förhindra ytterligare spridning av sjukdomen.

Bud Rot

Bud röta är förknippad med både svamp och bakterier i roebelenii palmer i Florida, enligt University of Florida Extension Service. Svampsjukdomar kan behandlas med fungicider i en palm plantskola; dock, är behandling av mogna landskaps träd vanligtvis inte effektiv. Det första symptomet på knopp röta kommer att vara död blad spjut, eller den nyaste löv i trädkronorna. Inga nya blad kommer att dyka upp efter döden av blad spjut. Kapellet blir brun från toppen (nyaste blad) nedåt. Ta bort eller förstöra sjuka träd för att förhindra spridning av bakterier eller svamp.

Palmblad Skeletonizer

Roebelinii Palm Sjukdomar


En liten vit fjäril, homaledra sabalella, är en viktig skadegörare som angriper roebelenii palmer. Mal lägger ägg på de nya bladen. När larverna fram, de livnär sig på bladen, formen puppor och framstår som vuxna nattfjärilar. Så många som 100 larver kan angripa en enda blad och konsumera större delen av vävnaden, vilket gör det ett skelett. Angrepp är inte vanligtvis dödlig. Ta bort och förstöra angripna bladen för att förhindra ytterligare spridning av skadedjur.

pestalotiopsis

Roebelinii Palm Sjukdomar


Pestalotiopsis är en svamp som angriper många palmer inklusive roebelenii handflatan. I de flesta fall kommer in i sjukdomen genom ett sår till anläggningen, såsom såret vänster när en grön ormbunksblad är beskäras av. De första symptomen visas som gula, bruna eller svarta fläckar på blad och stjälkar. Fläckarna växa och gråna med svarta konturer. I mogna landskapsarkitektur växter, är det inte nödvändigt att behandla denna sjukdom, eftersom det ofta endast påverkar en enda blad. Ta bort den sjuka blad kan ge en öppning för ytterligare spridning av svampen.

Kanariefågel Date Palm sjukdomar

Kanariefågel Date Palm sjukdomar


Kanariefågel datum palm är en sort som producerar grågröna färgade blad och växer till en höjd på upp till 20 fot. Datumet producerade frukten av trädet är köttiga, brun och söt. Canary datum palmer är mottagliga för svamp- och bakteriesjukdomar som angriper både stammen och bladen. Sjukdomarna kan styras genom att förhindra spridning eller införande av sjukdomen.

Fusarium Wilt

Den vanligaste sjukdomen finns i kanariefågel datum palm är Fusarium vissnesjuka. Denna svamp Sjukdomen är dödlig till trädet när det blir infekterat. Symptomen på Fusarium vissnar gulfärgning och vissnande blad, hämmad tillväxt och död av unga blad tillväxt. Fusarium oxysporum svamp sprids främst genom användning av infekterade beskärningsverktyg. Förhindra en infektionssjukdomar genom att desinficera beskärning och skärverktyg med en lösning av nio delar vatten och en del blekmedel innan du använder.

letal Gulfärgning

Dödligt gulfärgning är en dödlig sjukdom som orsakas av patogenen phytoplasm. Infekterade datum palmer presentera symptom på tidig släppa frukt och bladverk som börjar som en ljusgul och så småningom vänder sig till mörkgul. Trädet dör inom sex månader efter missfärgning inträffar. En infekterad datum palm bör tas bort och förstöras omedelbart när sjukdomen diagnostiseras. Datum palmer inte är infekterade med patogenen bör behandlas med oxitetracyklin att förhindra patogenen från att sprida sig till dem.

bladfläcksjuka

Bladfläck orsakas av antingen en parasitisk svamp eller bakterier. Sjukdomen är blad i naturen, vilket betyder att den påverkar bladen från den dag palm. Bladfläcksjuka visas på bladen av trädet som små svarta och bruna färgade fläckar med en gul ram. Sjukdomen sprids till trädet av insekter, stänk regn eller bevattning eller smutsiga beskärningsverktyg. Behandla bladfläck genom att ta bort och ta hand om alla infekterade blad och tillämpa en fungicid till trädet och omgivande jord. Förhindra spridning av bladfläcksjuka genom bevattning träden på markytan i stället för besprutning med vatten. Desinficera alla beskärningsverktyg med en rengöringslösning som är nio delar vatten och en del blekmedel innan du köper nedskärningar i trädet.

ganoderma

Ganoderma, även känd som ganoderma butt röta, är en träig hylla svamp som bildar vid basen av stammen i form av en svamp. Sjukdomen är dödlig till trädet när infektion uppstår. Symtom på en ganoderma infektion är gula och vissen trunk ormbunksblad som så småningom sloka och dö. Ganoderma invaderar dadelpalm genom ett sår i stammen. Trädet ska tas bort och kasseras som det inte finns någon behandling att tillgå. Förhindra en ganoderma infektion genom desinficering beskärning utrustning med en lösning av nio delar vatten och en del blekmedel innan du använder.

Palmblad sjukdom

Palmblad sjukdom


Palmer kan dra ihop ett antal sjukdomar som gör växten sjuk. Om palmblad verkar sjuka, är det viktigt att ta reda på vilken typ av sjukdom påverkar anläggningen. Vissa palm sjukdomar är behandlingsbara.

Identifiering

Om palmblad på trädet turn brun, svart eller vitt, sloka, visar färgade fläckar, eller om det finns tecken som svarta fläckar eller ruttna på bålen, är trädet sjuka och kräver behandling.

ganoderma

Ganoderma är en dödlig sjukdom av palmer som för närvarande har inget botemedel. Det verkar i Florida, och orsakas av en typ av svamp. Ganoderma gör att trädet att vissna och utstrålar en rödaktig sav. Träd som drabbats av Ganoderma bör förstöras för att förhindra att sjukdomen sprids.

svart Scorch

Svart scorch Sjukdomen drabbar palmer över hela världen. Det verkar som svarta sveda liknande märken på ormbunksblad. Stam och knopp röta är andra symptom på sjukdomen. Beskärning drabbade delarna kan ibland spara trädet, men svårt drabbade träd behöver ofta skäras ned.

letal Gulfärgning

Dödligt gulfärgning är ett tillstånd som orsakar i trädet ormbunksblad till gult; det börjar med de nedre fronds och fortskrider upp till toppen av kronan, enligt palmträd Care. Lethal yello orsakas av en phytoplasma, en typ av organism tros uppträda som bakterier, som kan behandlas med antibiotika.

Betydelse

Sjuka palmblad är ofta det första symtomet på en sjukdom som påverkar hela trädet; Det är viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt tillståndet hos en palm för att fånga dessa sjukdomar tidigt.

Foxtail Palm Tree Sjukdomar

Foxtail Palm Tree Sjukdomar


Foxtail Palmer är australiska infödda med delade blad som ser nästan lurviga. De växer snabbt och tolererar ett brett spektrum av markförhållanden, vilket har gjort dem populära med landscapers.

Bladfläck Fungi

Foxtail Palm Tree Sjukdomar


"Sanitation och vattenhushållning är avgörande för bladfläcksjuka management" Monica Elliott av Floridas IFAS förlängning varnar. Leaf spot svampar utbrott är kopplade till overhead vattning och järnbrist. Sjukdomen är svår hos yngre palmer. De skador som är karakteristiska för sjukdomen bryta ut, avbryter blad funktion och orsakar blad död.

Ganoderma Butt Rot

Ganoderma zonatum svampar orsakar butt röta. Deras livscykel producerar enzymer som ruttnar ut Foxtail stammar botten först. Sporer frigörs genom "conks," svampliknande utväxter, bor i jorden och infektera palm rötter med tråd hyfer. Lämnar brunt och dö från utsidan i. Tillväxt spets blad sist påverkas.

Bladskaft (rachis) Blight

Foxtail Palm Tree Sjukdomar


Enligt Florida IFAS förlängning, är det oklart om detta gissel påverkar foxtails. Det förstör bladskaftvävnad som levererar vatten och näringsämnen, vilket blad död. Bladskaft fördärv attacker de äldsta bladen rör sig sedan upp till handflatan kronan. Fullt mogna palmer är mer benägna att påverkas.

Letal Gulfärgning Resistance

Foxtail Palm Tree Sjukdomar


Foxtail Palmer är resistenta mot dödlig gula sjukdom, enligt University of Hawaii Glenn Sako och bekräftats av Nigel Harrison, växtpatologi professor vid University of Florida.

sjukdom Hantering

Foxtail Palm Tree Sjukdomar


Det bästa rävsvans sjukdomshanteringen är korrekt plantering och näring. Foxtails lider av järnbrist som efterliknar sjukdomar som dödliga gulnar och gör dem mottagliga för svampangrepp.

Palm Tree Sjukdomar och behandlingar

Palm Tree Sjukdomar och behandlingar

Palm Tree Sjukdomar och behandlingar

Friska, oskadade palmer kan ofta motstå attacker från sjukdomsorganismer. Landscapers bör palm gödselmedel som leds av en lokal kooperativ förlängning kontor eller en lokal plantskola, och hålla hög kväve gräsmatta gödselmedel från palmer. Utrustning som används för att trimma palmträd bör steriliseras innan man går vidare till nästa palm. Dessa steg kan hjälpa palmer hålla sig frisk.

Fusarium Nedgång

Fusarium oxysporum är svampen troligen ansvarig för Fusarium nedgång, som påverkar drottning palmer (syagrus romanzoffiana) och mexikanska fläkt palmer (Washingtonia robusta). I drottning palmer, bladen blir bruna, med början längst ner och sprider sig till toppen av trädkronorna. Bladen förblir i läge, men; de inte sloka nedåt. Denna udda beteende gör det enkelt att preliminärt diagnostisera Fusarium nedgång. Symptomen är liknande i den mexikanska fan palm och en mörkbrun rand kommer att vara synlig på stjälken av bladet. Sjukdomen rör sig snabbt så ingen fungicid behandling kan rekommenderas. Det drabbade träd bör tas bort omedelbart. Svampen sprids via beskärning utrustning så sterilisering av utrustning mellan träden kommer att förhindra infektion.

Lethal Gulfärgning av Palms

En bakterie sprids av planthopper insekt orsakar dödlig gulfärgning av palmer. Denna sjukdom har observerats i ett brett spektrum av palmer, inklusive kokospalmer (Cocos nucifera), kinesisk fläkt palm (solfjäderspalmssläktet chinensisa), väderkvarn palm (Trachycarpus fortunei) och Kanarieöarna dadelpalm (kanariepalm), bland annat. Symptomen varierar, men ett tidigt symptom på sjukdomen kan vara frukten faller från trädet innan den är klar. Sedan en gul blad visas högst upp i trädkronorna som den äldre, nedre bladen börjar gulna. Antibiotika oxytetracyklin HCl injektioner i trädstammen har visat sig effektiv i att bekämpa sjukdomen, när började tidigt, när endast en fjärdedel av bladen är gula. Träd hårdare infekterade bör tas bort.

rosa Rot

Rosa rot är en sekundär svampsjukdom som angriper försvagas eller betonas palmer. Den orsakas av svampen "nalanthamala vermoeseni." University of California förlängning varnar för att denna sjukdom angriper de flesta palmer som används i Kalifornien landskapsarkitektur. Det påverkar toppen av handflatan där nya blad uppstår. Symptomen inkluderar ruttnande på tips och basen av blad och längs bladskaftet. Palms som planteras för djupt, befruktade felaktigt, skadats under beskärning, bevattnade felaktigt eller infekterade med andra sjukdomar är mottagliga för rosa röta. Förebyggande är den bästa verktyg; Men, kan sjukdomen kontrolleras med fungicider tiofanatmetyl och mankozeb.

Bladskaft skaft~~POS=HEADCOMP Blight

Bladskaft gissel av palmer påverkar ett stort antal mogna palmer med stammar. Det är mindre sannolikt att uppstå i unga palmer. En svamp angriper stammen av bladet och förstör de mekanismer som bär vatten till blad blad, vilket dödar bladet. Äldre blad på botten av huven kommer att börja dö. En brun strimma blir tydligt längs bladskaftet. Även om inte vanligtvis dödliga, kan sjukdomen kompromissa trädet. Ett brett spektrum svampmedel kan vara till hjälp, enligt University of Florida förlängning.

Palm Injury Symtom

Palm Injury Symtom


Handen är vanligen utsatta för skador för att ständigt användas för att utföra dagliga aktiviteter. En skada i handleds kan orsaka sorter av symtom som skulle kunna förändra förmågan att utföra vissa uppgifter. Dessa symtom kan vara betydande för en specifik nervskada eller de kan uppträda kollektivt på grund av andra former av skada.

nerv~~POS=TRUNC skada~~POS=HEADCOMP

När nervskada inträffar manifesterar det symtom som domningar på handflatorna. Detta kan beskrivas som ett stift och nål sensation. Vissa kan uppleva en brännande eller stickande känsla på huden kallas parestesi. Det är en sensorisk underskott på handflatan område där man kan känna sig minskad känsel. Den specifika område där symtomen kan förekomma beror på vilken nerv leverera händerna är inblandade. Det kan åsamkas med fysiska skador som kan bero på traumatisk slag mot händerna eller handleden, infångning syndrom av nerverna som försörjer händerna nämligen ulnar och median nerv. En vanlig nerv entrapment syndrom längs handleden är karpaltunnelsyndrom. Mediannerven komprimeras när den passerar genom en tunnel längs handleden som täcks av fascia eller vävnader. Detta leder till domningar och stickningar längs fingrarna särskilt på tummen området.

tendon Injury

Senor är vävnader som förbinder muskel till ben. De muskler som svarar för förflyttning av handleden, händer och fingrar kommer från de långa senor i musklerna i underarmen. Senor är fästa vid de små ben på fingrarna. Senor dras av musklerna för att initiera rörelser. Denna mekanism ibland föremål senor för slitage. I svåra fall kan senorna brista orsakar försvagande symptom på intensiv smärta, svullnad och inflammation längs palm området. Smärta är den första manifest symptom med senskada. Man kan inte flytta fingrarna utan smärta särskilt med svårigheter att böja fingrarna med senskada. Svullnad sedan sker följt av ömhet längs handflatan och fingrarna. Muskelsvaghet på händerna förekommer också. De flexorsenor vanligen skadade med handflatan skada. American Academy of ortopeder indikerade att flexorsenor skadan beror på nedskärningar, idrottsskador, och i närvaro av degenerativa och inflammatoriska sjukdomar som artrit.

ligament skada

Ligament skada på händerna kan också orsaka en smärtsam palm symptom. Ligament är vävnader som ansluter ben till en annan. De är ansvariga för att skapa balans i rörelse bland ben. Fysiska skador såsom en nedgång på en utsträckt hand kan införa ligamentskada i händerna. Vanliga symptom på ligament skada i handen och handleden är svullnad och smärta. Blåmärke kan också visas och förflyttning av hand och handled kan orsaka smärta orsakad av instabila ligament stöd.

benskada

En skada på benen i händerna såsom fraktur kan också orsaka betydande skadliga symptom på smärta, svullnad och inflammation som kan störa förflyttning av fingrar och handleden. En skada på handflatan, såsom en krosskraft kan leda till brott. Liknande symptom på svaghet, smärta, svullnad och inflammation är närvarande.

Vård av Canary Island Date Palm

Vård av Canary Island Date Palm


Kanarieöarnas Date Palm är infödd till Kanarieöarna (därav namnet). Trädet har en tjock stam täckt i varierande diamantmönster. När beskäras och underhålls på rätt sätt, kan handflatan växa till en höjd av nästan 30 meter (100 fot). Trädet är härdig och tål temperaturer som faller in i de övre tonåren (förutsatt att det är gammal och frisk nog). Används som en trädgårds brännpunkt, pryder det landskap av egendomar, badorter och hotell i staden.

beskärning

Beskärning en Kanarieöarna Date Palm bör endast göras för att ta bort blommor, ruttnande eller döda fronds eller skadade fronds. Trädet bör inte vara över beskäras. Beskärning en palm, såsom Kanarieöarna Date Palm, kan förkorta dess livslängd, stunt dess tillväxt eller utsätta den för sjukdomar eller miljöskador. När du beskär trädet, vara uppmärksam att inte skada stammen. Skador på stammen kan inte läka ordentligt och kan även döda träd.

Proper Befruktning

Kanarieön Date Palm, liksom andra arter av palmer, har en rotklumpen som samlar näringsämnen i jorden. Rootballs inte förgrenar ut som rötterna av andra arter av träd, såsom ek eller alm. Istället rotklumpen förblir nära toppen av jorden. Därför kommer handflatan härleda de flesta av sina näringsämnen från toppen av jorden snarare än från längre ner under matjorden. Av denna anledning bör du ordentligt gödsla och upprätthålla en god matjord runt palmer. Detta är palm mat källa, och utan korrekt underhåll kommer trädet inte får tillräckligt med näringsämnen.

fullt solljus

Att infödda till Kanarieöarna, en veritabel paradisö, är Kanarieöarnas Date Palm används för en hel dags värde av solljus. De tar hand om det bör se handflatan får fullt solljus; Detta kan vara svårt, beroende på klimatet. Användning av sollampor kan hjälpa om man försöker att växa träd i ett klimat som är ofta mulet eller grumlig.

Väderkvarn Palmer Tillväxt

Väderkvarn Palmer Tillväxt


Väderkvarnen palm (Trachycarpus fortunei) gör ett attraktivt tillägg till ett tropiskt landskap och är relativt lätt att växa. Stammen är täckt med tjocka bruna fibrer, vilket ger en lurvig utseende.

härdighet zoner

Väderkvarnen palm växer bra i US Department of Agriculture hardiness zoner 8 till 11, som representerar de södra och västra kustområden i USA. Det är tolerant mot salt och vind, vilket gör det till ett utmärkt val för kustområden. Det är kallt härdiga till -12,2 grader Celsius.

tillväxtvana

Väderkvarn Palmer Tillväxt


Väderkvarnen palm kan nå 40 fot i höjd. De växer mycket långsamt, dock, och de flesta växer inte längre än 20 fot. Bladen är mörkgröna, solfjäderliknande och upp till 36 inches bred.

odlingsförhållanden

Väderkvarnen palm är en utmärkt behållare växt, inomhus eller utomhus, som det gör väl i trånga utrymmen. Det kräver väldränerad jord, men trivs i ett brett spektrum av klimat, inklusive öken, subtropiska och Pacific Northwest kusten.

Skötsel och underhåll

Väderkvarn Palmer Tillväxt


Väderkvarnen palm kräver regelbunden vattning. Det är inte tål torka. Beskär bara döda löv. Trädet ska befruktas regelbundet med en palm gödningsmedel. Använd en högre kvävegödselmedel för container palmer och en lägre kvävegödselmedel för landskaps palmer.

Undvika vanliga problem

Väderkvarnen palm är resistent mot många palm skadedjur och sjukdomar. Undvika skador på bark för att förhindra svampinfektion. Vissa odlare rekommenderar att du lägger mykorrhizasvampar vid plantering i urban mark för att öka rot produktionen. I kallare områden, skydda trädet från sydvästliga vindar.

Hur man dödar Palms

Hur man dödar Palms


Hundra av arter av palmträd finns och de alla lägga en tropisk touch till landskap i lämpliga klimatzoner. Vissa palmer, såsom kokospalmens, är uteslutande tropiska och kommer att dö när frost och låga temperaturer slår deras växande område. Andra, såsom den mexikanska fan palm, är härdigare och kan överleva temperaturer under -6.67 grader Celsius under korta tidsperioder. Alla palmer dela vissa egenskaper gemensamt, och alla kommer att dö om deras växande topp skärs eller skadad.

Instruktioner

1 Stoppa vattning trädet du vill döda. Det kommer inte att dö omedelbart, men brist på vatten kommer att försvaga trädet och få den att dö i tid.

2 Sprid en 1-tums lager av konstgödsel runt trädets stam, göra vissa produkten berör stammen. I tid, kommer gödselmedlet bränna stammen och försvaga trädet motståndskraft mot sjukdomar och det kommer att dö.

3 Rensa flesta av bladen från målet trädet. Eftersom palmer behöver alla sina löv för näring, kommer en brist på dem betona trädet och så småningom dö.

4 Skär den växande spetsen, eller apikala meristem, från trädet. Primär tillväxt sker endast vid topparna av dessa träd och är det enda sättet de lägger till nya celler och så småningom lämnar. Den apikala meristem av palmer är bred, så se till att skära toppen åtminstone en fot från trädet övre bålen.

5 Applicera ett ogräsmedel runt basen av trädet eller anlita en arborist att ta bort den.