netsuke verktyg

Vilka verktyg används för Carving Netsuke?

Vilka verktyg används för Carving Netsuke?


Den netsuke skapades av nödvändighet. Dessa små skulpturer, gjorda av trä, ben, korall eller ens hela valnötter, går tillbaka till Japans 17-talet. Ursprungligen av enkel konstruktion, har netsukes används för att fästa linor av sagemonos till fönsterbågen, eller obi, av en kimono. Dessa sagemonos eller hängande föremål, skulle hålla personliga tillhörigheter bäraren och ofta intrikat snidade lådor eller vävda korgar. Verktygen för att skapa netsuke variera beroende på det material som huggen.

Trä Netsuke Verktyg

Trä är en ganska mjuk carving material. Konstnärer använder Sågar för att skapa den grova formen av deras netsuke, och sedan forma den med mejslar och förskärare. Eftersom information om carving fram, är mindre och mindre knivar används. Som ett exempel, om du carving en fågel netsuke skulle allmän beskrivning av fågeln vara färdig och de enskilda fjädrar ristade, då detaljerna i fjädrarna. En borr används för att göra hål för elfenbensinlägg för ögonen. Polering med sandpapper ger netsuke en slät yta. Slutligen träet färgas, vanligen genom att tillämpa svart bläck och sedan torka av den med en trasa. Bläcket stannar i ristade linjer. Ett pulver som kallas trippel används för att ge netsuke en sista touchen.

Ukiboi Technique Verktyg

Ett förfarande för applicering av textur till en trä netsuke är att använda Ukibori teknik. Använda verktyg med rundade punkter, pressar konstnären spetsarna in i träet, vilket gör gropar. Sedan sandpapper används för att ta ytan ner till botten av groparna. Vatten anbringas på groparna, vilket gör dem svälla. Effekten ger träet en krokig struktur, liknande den för en padda rygg. Ofta konstnärer gjort egna ukiboi teknik verktyg av dentala instrument.

Elfenben, ben och Antler Netsuke Verktyg

De grundläggande stegen för carving netsuke av hårdare material är ungefär densamma som för trä sorten. Skillnaden är att materialen skrapas för att skapa former, snarare än ristade. Träsnideri verktyg är inte tuff nog för dessa material. Konstnärer använder en serie av filer eller skrapor, ibland formade av dentala instrument. Andra alternativ är metall gravyr verktyg. Skrap tips måste göras av hårt stål. Polering sker med olika grader av sandpapper. Bläck används också för att ta fram detaljerna i de skulpturer, liknande hur det används i scrimshaw. Scrimshaw är en carving gjord av elfenben eller valben som ofta praktiserades av sjömän att fördriva tiden under långa sjöresor.

Netsuke carving handledning

Netsuke carving handledning


Netsuke carving har varit en konstform i Japan för mer än 300 år. Netsuke är små, funktionella skulpturer med hål genom dem. Den netsuke användes som växlings nedan föremål som förs på ett snöre i en Kimono, Japans traditionella formen av klädsel, för att hålla föremålen från att glida av sladden. Netsuke finns i många former, inklusive människor och djur.

material

Netsuke kan huggen ur många olika typer av material. Några av de mest populära är ullig mammut elfenben, horn, tagua mutter, jade och buxbom. Konstnärer använder också valross betar, whale tänder, valnötsskal och svart korall.

verktyg

Verktyg som används för att skapa en netsuke inkluderar små skrapor (knivar), filer, mejslar, och elektriska slipmaskiner och roterande bitar. Du kan välja att göra eller modifiera verktyg som du behöver dem. Har en fungerande konstruktion innan du börjar carving. Det finns inte mycket utrymme för misstag i en sådan liten bit.

Träsnideri

Rough klippa netsuke till den allmänna formen av mönstret. Carve områden till önskat djup, sedan runda dem. Lägg till funktioner som ögon, händer, hovar och anka räkningar. Förfina funktioner som du går, upprätthålla den form du önskar. Använda en boll burr att lägga till två hål till botten. Jämna ut carving med en grov slipdyna på en kärna med ett kraftverktyg som anges i e-boken "Carving Netsuke" (se Resurser). Slutligen, lägg till detaljer som fjädrar eller hår. Din carving kan lämnas naturliga, färgade, oljas eller vaxat, beroende på material.

Vilka verktyg behöver jag att bygga en Vocal Booth?

Vilka verktyg behöver jag att bygga en Vocal Booth?


En sång monter är en viktig del av en inspelningsstudio. Det ger ett ljudisolerat hölje för konstnärer att isolera deras ljud under en inspelning. Eftersom en sång monter kan vara så enkelt som en person stora ljudisolerade låda, behöver du bara några grundläggande verktyg och utrustning för att tillverka din egen, antingen för personlig inspelning eller en ljudstudio.

Byggmaterial

Den första delen av din sång monter som du behöver för att bygga är strukturen. Timmer eller gips, och grundläggande byggverktyg som en såg, hammare, borr och naglar är allt du behöver för att bygga montern. Om du inte har konstruktion erfarenhet, är det bra att följa en plan eller plan som kommer att ge dig de mått och exakta mängden material som du behöver för att få. Du kan också be om råd när du hämtar ut ditt material på din lokala järnaffär som de särskilda verktyg och material som skulle vara den mest användbara för ditt projekt.

Ljudisolering

Ljudisolering är den viktigaste delen av din sång monter, som ljudisolerade egenskaper din monter kommer att påverka egenskaperna hos inspelningen. Billiga ljudisolering skum är en bra låg kostnad alternativ, men du kan också prova madrass skum, tunga draperier eller mattor för att hålla ljud ut. Om du är villig att gå dyrare, investera i professionell akustisk ljudisolering skum. Du kan köpa ljudisolering skum på de flesta byggvaruhus, eller köpa online från en skum återförsäljare. Du kommer också att behöva köpa en skum kompatibel lim för att fästa skum på väggarna i din sång monter.

Ventilation och belysning

Eftersom en sång monter är i huvudsak en innesluten låda, måste du installera någon form av ventilation. Små ventiler kan borras på plats, även om överväga hur mycket bakgrundsljud kan ha möjlighet att komma in i båset genom sådana öppningar. Belysning är ett annat bekymmer. Många vokala bås inkluderar plexiglas fönster som ger ljus och låter konstnären och ljudtekniker att se varandra. Du kan också koppla upp en glödlampa eller inkluderar en liten lampa för att ge ljus. Kom ihåg att alla sladdar måste lämna båset, och överväga att skära ett litet hål speciellt för sladdar.

färdskrivare

Om du vill använda din sång monter när du är klar konstruktion måste du fylla på med några grundläggande färdskrivaren. En mikrofon och mikrofonstativ är standard delar av en sång monter. Som med belysning, kommer alla sladdar från en mikrofon måste du ansluta utanför montern. Så räkna med ett litet hål som en utgång i din monter konstruktion.

Adobe Photoshop Verktyg, definitioner och användningsområden

Adobe Photoshop Verktyg, definitioner och användningsområden


Adobe Photoshop är ett kraftfullt grafikprogram som används av både amatörer och proffs. Den levereras med en stor uppsättning verktyg i verktygsfältet som gör det möjligt för användare att skapa nästan alla bild eller bild förändring de bryr sig till. Att lära dessa verktyg är viktigt att producera kvalitetsarbete.

markeringsverktyg

Photoshop har flera verktyg i verktygsraden som kan användas för att göra markeringar på duken. De mer grundläggande dem inkludera "Lasso", "Polygonal" och "magnetisk selektion" verktyg. Dessa verktyg gör det möjligt för användaren att dra val runt objekt på arbetsytan, med varierande grad av noggrannhet. "Magic Wand" verktyget kan användaren klicka en gång på en viss del av färg på duken och välj det. Ett annat sätt att göra val i Photoshop är att använda "Quick Mask" funktion (finns längst ner på verktygsfältet. Användaren kan sedan använda "Brush" verktyg för att måla en mask över sektionerna han inte vill. När han hits "Quick Mask" igen, kommer området han vill väljas.

Paint och ritverktyg

De teckning och målning verktyg i Photoshop inkluderar "Brush" verktyget och "Pencil" verktyg. Pennverktyget används sällan, eftersom det är svårt att använda och ger en medioker resultat. "Brush" verktyget är det primära sättet i Photoshop för att applicera färg på duken. Liksom "Pencil" verktyg, storlek, hårdhet och opacitet "Brush" kan justeras. Användaren ställa in även den till "Spray Paint" för att producera saker som graffiti.

form~~POS=TRUNC

Photoshop är ett raster baserad bildredigerare. Även om det inte har full vektorgrafik förmåga att en särskild vektor program som Coreldraw gör, har grundform verktyg som kan användas för att grafik av olika slag det. Under "Shapes" verktyg finns flera typer, såsom "Rektangulära", "Rundade Rektangulära" och "egna former" verktyg. Dessa verktyg kan användas för att skapa "vägar" på duken som sedan kan ha "Slag" tillämpas på dem. Eller dessa verktyg kan ställas in på "Fyll" med färgen användaren väljer. En mer mångsidig formverktyg är "Pen" verktyg. Med "Pen" verktyg kan användaren definiera exakta former för grafiken hon gör genom att klicka på duken för att skapa punkter och linjer.

justerings~~POS=TRUNC

Photoshop har flera verktyg som gör det möjligt för användaren att justera utseendet på ett visst avsnitt av duken. "Color Dodge" verktyget kan användarna öka ljusstyrkan av ett område genom att måla över den med verktyget. Den "Color Burn" verktyg gör det motsatta, mörkare område målas över. Den "Smudge" verktyg används för att blanda två områden av färg tillsammans. Det har bieffekt av sudda ut den region där den används på, så det är bäst används sparsamt.

reparations~~POS=TRUNC

Photoshop kommer med en uppsättning verktyg som särskilt syftar till dem som behöver göra foto reparation eller ändring. Den "Klonstämpel" verktyg fungerar genom att använda ett område av duken som en referenspunkt för målning över en annan. Den "Healing Brush" fungerar ungefär på samma sätt, utom att det blandar de två sektionerna för att producera ett mer realistiskt utseende. De "patch" verktyg används för att kopiera ett stort område för att reparera stora delar, såsom i ett gammalt foto som har skannats in.

Canine Dental Rengöring Verktyg

Canine Dental Rengöring Verktyg


Hundar kan drabbas om de har dålig munhygien. Eftersom en hund inte kan borsta sina egna tänder, är det upp till ägaren att få sin motvilliga husdjur att uthärda några tand underhåll mellan de årliga tandkontroller med en veterinär. Lyckligtvis finns det några rengöring av verktyg som kan hjälpa till med denna uppgift.

tuggleksaker

Tandtuggleksaker är i allmänhet gjorda av en mycket hård gummi som uppmuntrar även de starkaste hund käkar för att hålla tugga. När de gör det, hjälper gummi att nagga på tandsten på sina tänder. Några av de varumärken som gör dessa tuggleksaker är Kong leksaker, Planet Hundleksaker, Petstages tuggleksaker och Nylabones.

tand Scaler

En tand scaler är en rengöring instrument tillverkade av rostfritt stål som är utformad för att skrapa bort all plack, tandsten eller bakterier mellan hundens tänder. Den kan också användas för att rengöra under tandköttskanten och på ytan av tanden. Scalers är utformade för att användas av ägarna mellan yrkesveterinärrengöringar.

tandborstar

Dog tandborstar finns i både manuella och elektriska typer. Vissa manuella tandborstar passar över fingret när du flyttar den över hundens tänder. Elektroniska tandborstar kräver mindre rörelse på den del av ägaren och är utformade för att få mellan tänderna. Nya varumärken har infört olika riktnings rörelser för att hjälpa rena hundarnas tänder bättre.

Tandkräm

Hundar bör inte ges mänskliga tandkräm. Istället finns det hundtandkrämer tillgängliga som i allmänhet har en köttliknande smak som en hund kommer att gilla smaken av.

Andnings Fresheners

Dog andetag fräschare är sprayer som syftar till att sätta stopp för den tillfällige fallet med dålig andedräkt hos hundar. De bidrar till att hålla flora nivåerna i en hunds mun ned medan de flesta av dem har antiseptiska egenskaper. Dental sköljer och torkar finns också för att rensa upp samma problem samtidigt kämpar tandsten och hjälpa skydda hundens tänder under 24 timmar.

Bosch diagnostiska verktyg

Bosch diagnostiska verktyg


Bosch är en ledande leverantör av fordons diagnostiska lösningar som hjälper tekniker med bilverkstäder. Typiskt, de diagnostiska verktygen kommer med inbyggda program som tillgodoser inhemska eller internationella bilar. Oavsett om du behöver ett verktyg för att kontrollera spänningen av ett batteri, felsöka kraftöverföring eller söka efter någon bil läcker, Bosch erbjuder en mängd olika diagnostikverktyg.

Skanna diagnostiska verktyg

Du kan hitta en mängd olika skanningsverktyg med Bosch Diagnostics. KTS 340 hjälper tekniker diagnostiska elektroniskt system i Nordamerika, Europa och Asien bilar och enheten omfattar 12 månaders uppdateringar. MTS 3100 Mastertech är ett felsökningsverktyg för att erbjuda drivline, kaross och chassi diagnostik för inhemska fordon som går tillbaka till 1981. Dessutom Tech 2 är utrustad med General Motors program för att hjälpa till ombord, drivlina, kaross och chassi diagnostik för sista modellen GM bilar.

rök Tester

Bosch gör SMT 300 Smoke Tester, en enhet som hjälper till att upptäcka läckor i ett fordon. När den upptäcker en läcka, rök testare lämnar en Ultra Violet märke som anger var en läcka föreligger. Det fungerar med ädelgaser eller fartyg luft och den använder godkända Original Equipment Manufacturer teknik. Det har en luftflödesmätare, rök flödesstyrventilen och en tryck sönderfall mätare.

Batteri Elsystem Analyzers

Bosch smet testare kan hjälpa butiker att testa start- och laddningssystem för 12-voltsbatterier på bilar. Det har en knappsats och ett fyrsiffrigt LED-skärm. Dessutom gör Bosch ett elsystem diagnostisk analysator som ger start testning, laddningssystemtest och batteritestning.

Noise Vibration Harshness Analyzer

Buller och vibrationer Analyzer enhet ger tekniker med information från ett stort antal ingångar, såsom vibrationssensordata, tekniker ingång och bil sensordata. Den har fyra lägen: Drivning Balansera, Vibrations Diagnos, Strobe och Noise Diagnos. Dessutom innehåller den information som erhålls från bilens motor och transmission med vibrationer och buller sensorer data att lokalisera källan till buller och vibrationer.

Verktyg som används för Inläggningar Träsnide

Verktyg som används för Inläggningar Träsnide


Exempel på träfanér inlägg, eller inläggningar, kan spåras till början av Egypten, men konsten att intarsia inte nå sin höjdpunkt tills den 17: e och 18-talen. En intarsia hantverkare måste göra mätningar, urholka ett utrymme på en monteringsbord och skär ett motiv ur träfanér, ben eller skal. Alla dessa processer kräver precision, och de verktyg som används för dem måste vara korrekt, skarp och lätt att kontrollera.

Ritning

Oavsett om du rita ett mönster frihand eller spåra det från en bild eller annat rit-, måste ledningarna vara så tunn och exakt som möjligt. En skärpt H2 penna är tillräcklig för att dra designen på papper, och det kan överföras till faner genom att placera karbonpapper på trä och spåra designen på ryggen med pennan. Du får bäst noggrannhet, men genom att gå över kol linjer med en vass kniv. Du kan sedan radera kol linjer, som kommer att vara betydligt tjockare och mindre exakt än de som görs med kniven.

Skärande

Efter att ha gjort linjer, antingen genom att spåra eller med hjälp av en metall linjal och gradskiva för att rita på fri hand mönster, många inläggningar experter virket kapas med en vass kniv. Detta är oftast bara praktiskt för tunna faner och kommer inte att fungera med hårdare material, som skal. När ett motordrivet verktyg behövs, de bästa valen är en rullnings såg eller fret såg. De fungerar som en bandsåg, men har ett tunt blad, som inte kommer att binda vid skärning snäva kurvor. En coping såg är en handhållen version av en scroll såg, besläktad med en bågfil, och även skär exakta kurvor.

Att lägga ut och montering

Innan du kan montera den färdiga intarsia design, måste du lägga ut det på en plan yta och montera den. Medan en plan yta är lämplig, är den bästa med några oegentligheter, såsom lövträ-faced plywood. Använd vanlig tejp för att hålla ihop bitarna. Monteringsunderlaget bör vara på liknande sätt platt och hårt och bör också vara varp-resistenta. Kontakta gel är att föredra framför vanliga trälim för vidhäftning bitarna till monteringsbordet, och du kommer att behöva en rulle för att pressa bitarna på plats innan limmet torkar.

Avslutning

Innan efterbehandling någon träyta, måste du sand, men för inläggningar du bör undvika att använda kvaliteter grövre än 150-grit. Gnugga ytan med mycket fin stålull efter slipning, och sedan torka den med en fuktad luddfri trasa, kommer polera trä och ge dig en aning om hur det kommer att se ut efter att du har tillämpat finish. Medan något ljus yta material är lämpligt, kommer du få bra resultat genom tillämpning av successiva tunna lager av vattenbaserade uretan, gnugga ner varje successiv kappa med stålull efter det torkar och innan nästa.

Motor Omlindning verktyg

Motor Omlindning verktyg


Om din motor måste lindnings, betyder det oftast att isoleringen har skadats av överdriven värme eller ledningar har skurits på fel ställe. Om inget av dessa problem har inträffat, kan motorn vanligen repareras med några rutinunderhåll. Uppdragning är ett extremt brett process som kräver omfattande mekaniska kunskaper.

lödkolvar

Lödkolvar används för att svetsa samman trådarna. Lödkolvar gjorts speciellt för motor bakåt sträcker sig från 200 till 550 watt och har en hammarliknande konstruktion.

Stator hanteringsutrustning

Denna utrustning kan lyfta din motor från golvet för enklare hantering. Genom att montera din motor på denna arbetsstation, kan du enkelt utföra alla motor omspolning processer som isolering, spole placering, tejpning, ansluter, impregnering och ugnsbehandling.

hårdlödnings enheter

Dessa enheter består av en styrenhet som är ansluten till ett par lödnings tång. Dess portabilitet gör det enkelt att svetsa ledningarna i motorn. RRB enheter används för mer tunga lödning medan HLGH enheter anpassade till lättare lödning.

Ankaret Banding Device

Denna enhet används för att dra snäva ankarlindningar. Den kan monteras eller fristående. Enheten drar lind genom att tejpa eller inslagning dem.

Handverktyg och Rewind tillbehör

Handverktyg är mindre verktyg som kilar, trådinser och spole knyta verktyg. Dessa typer av verktyg används för att öppna trånga delar av motorn, rena inre delar, sticka in ståltråd och binda spolen på plats.

rotor lyftare

Rotor lyftare är små, klämliknande fixturer som håller en rotor på plats. Dessa verktyg är praktiskt för att din rotorn hålls på plats medan reparationer utförs.

Träinlägg verktyg och tekniker

Träinlägg verktyg och tekniker


Träinlägg är konsten att med hjälp av olika trä korn för att skapa en bild, genom att skära och sätta in formade bitar i en kontur utskärning i ansiktet av en bit trä. Skicklighet är också känd som "intarsia" och har varit i praktiken i århundraden. Enkla träinlägg är inte svårt att lära sig och ta mestadels övning och tålamod.

Elverktyg

Mest inläggarbete sker med handverktyg, men mycket av utskärningen kan åstadkommas med motordrivna verktyg för att spara tid. En tabell såg är användbar för att skära bas bitar, såsom plack till storlek. Ju finare detalj att skära inlägget bitar kräver en mer finkänslighet och ett pussel används för att göra grov. En fin blad på en liten bandsåg, eller en effekt scroll såg är tillräckligt exakta för att göra nedskärningar sista. Olika typer av motordrivna jiggslipmaskiner, inklusive skiva och spindeln slipmaskiner används för finjusteringar att pussla form.

infällning Verktyg

Olika typer av platta och böjda mejsel används för att skapa den utskurna i botten för att infoga inlägget bitar. En trä mejsel klubba används tillsammans med dessa. Hand plan används ofta för att få rätt tjocklek på inlägget bitar, trä filer och raspar används för olika formningsprocesser. Ett måste är en klämma system som kallas en inlaga press. måste tryckas inlägget ordentligt i basen. Detta kan göras med en stark styrelse och trä klämmor, men en bänkmonterad inlägg press gör det mycket enklare.

Cutting Inlay Pieces

Inlägget trä kapas till tjocklek med en handsåg i små bitar, innan konstruktionen kan skäras ut. Skära ut en pappers mall och använda spraylim att applicera formerna hos de stycken för inlägget på den önskade träfibrerna. Skär runt utsidan av denna mall med hjälp av en bandsåg, eller bläddra såg. Slutligen Filar, raspar och slipmaskiner används för att jämna och forma kanterna på stycke för en tät passning. Kör sakta, kom ihåg, kan du alltid ta mer av, ersätter cut-off material är omöjligt.

Cutting Base

Limma inlägget bitar i ansiktet av basen --- som kan vara en platta, lådans lock, eller en annan plan trä --- eftersom de kommer att passa i den färdiga bilden med vita skolan lim. Låta limmet härda, därefter scribe runt den yttre kanten av konstruktionen med en rakkniv kniv. Trace runt denna översikt flera gånger för att göra det klart. Använd en tunn kniv för att ta bort inlägget bitar, genom att skrapa under dem. Använder mejslar, knivar och skrapor för att avlägsna konturerna materialet till den önskade tjockleken. Använd en bred mejsel för att jämna basen av utskärningen när den är klar.

Ansökan

Montera bitarna i det utskurna liknar ett pussel, med trälim och pressa dem på plats med inlägg press, eller en plan skiva och klämmor. Låt detta för att ställa upp i minst fyra timmar för att låta limmet härda. Släpp klämmorna och ta bort bit från pressen. Sand eventuella ojämnheter jämna runt kanterna med en excenterslip och mycket fin 220-slippapper. Applicera fläcken och tätningsmedel som önskas för att slutföra inlaga projekt.

Verktyg för leather

Verktyg för leather


Leather kan välja mellan hundratals specialverktyg. Varje gren av leather, från skor och sadelmakeri läder konst och carving, har en familj av traditionella verktyg i samband med det. Ändå verktyg för leather delas in i flera breda kategorier. Det finns verktyg för stansning, skärning, bigning, kant och fasning, tillsammans med hammare, stämplar och ännu mer raffinerad, specialverktyg. Som guld- och silversmeder, några erfarna läder hantverkare göra även sina egna verktyg.

Håltagning

Verktyg för leather


Awls i olika former och storlekar används för att stansa hål i skinn. Leather använder awls att göra hål för skosnören, bälte tungor, snörning eller sömnad läder bitar tillsammans eller för dekoration. Fina huggande awls används för att sy mjuka läder medan diamantformade awls skapa hål som tillåter skosnören att ligga plant. Enligt brittiska läder leverantör Bowstock är allrengöringsmedel clicker s syl uppkallad efter den fackman som skär läder från mönster i skotillverkning.

skrynklas Verktyg

Verktyg för leather


Leather använder fällbara verktyg ben, trä eller metall till veck och göra läder för formning. Ben eller trä används när metall kan skada läder. Liksom de flesta verktyg för leather, dessa verktyg har flera syften och enskilda hantverkare utveckla sina egna sätt att arbeta med dem. Skrynklor verktyg kan användas för att platta sömmar, för att vända kanterna eller att applicera dekorativa mönster och linjer. Arbetare välja icke-metalliska veckbildningsverktyg när man arbetar med fuktig läder eftersom metall kan färga eller markera läder skinn.

Kant och avfasning Verktyg

Verktyg för leather


Kant och fasning verktyg används för att fasa kanterna av läder. Fasning skapar en avfasad kant, spår eller fluting längs kanten. Dessa verktyg kan användas för att göra lädret lättare att gå med, vilket ger den slutliga produkten en mer snyggare utseende eller för dekorativa ändamål. Den leather använder dessa verktyg för att raka kanten av läder som lämnar en platt eller rundad yta.

Skärverktyg

Verktyg för leather


Saxar avsedda för Leather har kniv slipade knivar men trubbiga tips. Vissa saxar har en tandad kant för att förhindra skinn glider och används för att skära transportband och sadelgjord. Valet av knivar för Leather innehåller grundläggande, platt-bladiga knivar för att skära hårt läder, böjda och krokiga knivar för användning mellan skikt av vikta läder. En rund kniv med en ovanlig halvcirkelformad bladet gör ett rent snitt när gungade över läder.

Inställningsverktyg

Verktyg för leather


Ställa verktyg används för att tillämpa kragarna, snaps och nitar läder. De består av en metallbas och en stans eller stamper. De leather smörgåsar läder mellan en bricka och genomföringen och kranar inställningen verktyget med en hammare eller gummi-headed klubba för att "ställa in" de tre skikten tillsammans. I fallet med stora genomföringar, kan ett stansverktyg användas för att först göra ett hål i lädret.

andra verktyg

Verktyg för leather


Leather använder ett flertal särskilda knivar, hammare, klubbor och groovers utvecklats specifikt för varje typ av leather jobb. Läder carvers, som skapar arbetade bearbetat läder mönster för möbler, sadel- och bagage, har sin egen uppsättning av verktyg, bland annat stämpling verktyg som producerar olika mönster och former, svängbara knivar och stämjärn. Britterna har ett uttryck, "Hur länge är en bit snöre?" och sånt ökända snöre, är listan över leather verktyg, deras variationer och användningar förmodligen oändliga.