multifunktionsspak saab 9-5

Hur man byter en Saab Torkar Relay

Hur man byter en Saab Torkar Relay


En Saab torkarrelä hjälper till att kontrollera funktionen av vindrutetorkarna i din Saab. När detta relä misslyckas, då din Saabs vindrutetorkare inte kommer att fungera. Reläet ligger i kraftfördelningslåda under huven på bilen. Ersättnings reläer kan köpas från en Saab återförsäljare eller några Bildelsaffärer. När du har ersättningstorkarrelä, måste du veta hur man byter reläet. Om du aldrig har gjort det här jobbet tidigare, bör det ta dig inte mer än fem minuter.

Instruktioner

1 Öppna huven på din Saab och lokalisera den svarta lådan på passagerarsidan fender. Detta är makt elcentralen.

2 Öppna lock genom att trycka in de kvarhållande flikarna och dra bort locket.

3 Leta reläet i kraftfördelningslåda som ser ut som ersättning relä. Din Saabs relä bör vara i mitten av elcentralen.

4 Dra den gamla reläet av för hand och knäppa det nya reläet på plats.

5 Snap elcentralen locket på plats och stäng motorhuven.

Hur fixar jag en 2003 Saab 9-3 CD-spelare?

Hur fixar jag en 2003 Saab 9-3 CD-spelare?


Saab är ett svenskt auto och flygplanstillverkare baserad i staden Trollhättan. Om du upplever problem med CD-spelaren i din Saab 9-3, kan du gå igenom ett antal felsökningssteg för att försöka lösa eller identifiera orsaken till problemet. Några av de vanligaste bil stereo problem involverar skadade skivor, säkringar eller mjukvaruproblem. Låt ungefär 10 minuter för denna uppgift.

Instruktioner

1 Kontrollera grunderna först. Se till att bilens tändning är påslagen, och stereon är inställd på "CD" -läge. Om stereo inte kommer att ta en CD, se till att en skiva inte redan inne i stereo. Kontrollera att volymen är tillräckligt högt uppskruvad för att höras, och CD-skivan i enheten är en musikskiva.

2 Se till att temperaturen inne i bilen är i stereo arbetsområde. Extremt varma eller kalla bilar kan orsaka att CD-spelaren att uppleva problem. Låt bilen svalna eller värmas upp, respektive, innan du försöker använda CD-spelaren.

3 Försök att använda en ren färdigköpta CD. Fel i skrivprocessen av hemmagjorda CD-skivor kan göra vissa skivor oläslig för bilstereo och andra CD-spelare. Om affären CD spelas på rätt sätt, bör du bränna en kopia av din CD. Kontrollera att CD-skivan är fri från repor innan den i CD-spelaren.

4 Växla till radioläge. Om du kan höra ljud i högtalarna, kan du utesluta problem med högtalarkabeln och strömförsörjningen. Om du inte hör ljud, kan du få problem med din stereo ledningar. I så fall ta 9-3 till din lokala Saab-handlare för reparation.

5 Köp en CD Linsrengörare om unscratched CD hoppa i CD-spelaren. Med tiden kan damm samlas på CD-spelarens lins, vilket orsakar problem att läsa skivor. CD linsrengörare finns tillgängliga från många ljud och järnaffärer.

6 Kontrollera säkringarna. Om en säkring har gått, kommer stereo inte får ström även när bilen körs. Annan elektronik kan vara opåverkad. Rådgör med din bil bruksanvisning för att hitta säkringsskåp och en förteckning över vilken säkring ansluter till vilken komponent. Reservsäkringar finns från de flesta järnaffärer.

Hur du återställer ett Saab SRS fel

Hur du återställer ett Saab SRS fel


År 1989 var Saab den första biltillverkaren att erbjuda en Supplemental Restraint System, eller SRS som standard i sin 900-modellen. Systemet ingår två krockkuddar, en belägen i ratten för att skydda föraren och en annan i instrument utformad för passageraren i framsätet. Sedan dess har SRS-system blivit de facto norm. Eftersom tekniken var ny, SRS misslyckande lamporna är en vanlig störning för ägare av många Saabs gjort genom hela 1990-talet. Även om många är falsklarm och kan fästas enkelt kan andra vara allvarliga och bör åtgärdas genom endast en mekaniker.

Instruktioner

1 Ställ in handbromsen, ta ur nyckeln ur tändningslåset och öppna motorhuven.

2 Koppla bort den negativa batterikabeln från batteripolen med hjälp av skiftnyckel först, sedan koppla den positiva ledningen. Vanligtvis minuskabeln är svart och den positiva ledningen är röd.

3 Sätt på gummihandskar. Sand batteripolerna och ledningarna tills de visas glänsande och det finns ingen märkbar korrosion vänster.

4 Anslut batterikablarna med hjälp av skiftnyckel. Stäng huven och slå på bilen för att se om SRS ljus har stängts av. Ta bilen för en kort provkörning för att se om det kommer tillbaka på.

Hur Tune en Saab Viggen ecu

Hur Tune en Saab Viggen ecu


Saab Viggen fick sitt namn efter ett svenskt kämpe-jet gjorts av samma företag. Det släpptes 1999 som Saabs 9-3 flaggskeppsmodell. Det kom med en 2,3-liters turboladdad motor som gjorde 230 hästkrafter. Viggen marknadsfördes till att köra entusiaster men Trionic 7 motorstyrningen har utformats med en lekman i åtanke. Med en enkel guide, rätt verktyg och en eftermarknad Engine Control Unit (ECU) tuner driv entusiasten kan låsa upp till 40 hästkrafter bara genom omprogrammering originalprogrammen.

Instruktioner

1 Ställ in akut handbromsen, ta ur nyckeln ur tändningslåset och öppna motorhuven.

2 Koppla bort den negativa batterikabeln från batteripolen med en skiftnyckel för att förhindra varje möjlighet till chock. Detta ledde är oftast svart.

3 Öppna passagerarsidan dörren och ta bort golvmattan.

1 Öppna passagerarsidan dörren.

2 Leta reda på skruven som håller den nedre delen av instrumentbrädan och mattor på plats. Skruven ligger mittemot där talaren skulle vara om dörren stängdes. Ta bort skruven med 10mm hylsnyckel.

3 Dra tillbaka mattan 10 till 12 inches. Inte skrynklar mattor. ECU: n, en silver box med en svart och röd plasthandtag monteras under instrumentbrädan, kommer nu att exponeras.

4 Släpp ledningsnätet kopplingen genom att dra ned den svarta plasthandtag. Koppla bort kablaget från ECU: n.

5 Anslut BSR trim datorn och följ instruktionerna på datorskärmen. När uppdrag, kopplar vrid dator.

1 Anslut ledningsnätet tillbaka till ECU. Fäst ledningsnätet kopplingen genom att skjuta den svarta plasthandtag tillbaka till sitt stängda läge.

2 Vik mattan tillbaka till sitt ursprungsläge. Sätt tillbaka skruven som håller den nedre streck och mattan på plats.

3 Anslut batteriet och stäng motorhuven.

4 Slå på bilen och kontrollera att allt fungerar korrekt. Bilen startar inte om omprogrammering misslyckades.

5 Ta bilen för en provkörning. Starta vid låga hastigheter och gradvis arbeta upp till högre hastigheter.

Felsökning en Saab ecu

Felsökning en Saab ecu


Den elektroniska styrenheten, eller ECU, i Saab styr en rad olika fordonssystem. Det genererar också och koder lagrar fel som används för att avgöra om regelbundet underhåll krävs eller om det finns ett fel eller fel i ett av Saabs kritiska fordonssystem (t.ex. bränslesystemet, antiblockeringssystem eller avgasreningssystem) . Räkna ut vad som är fel med bilen, bland annat om din ECU fungerar, kräver användning av en omborddiagnosfelsökningsverktyg, som kallas ett OBD verktyg. Dessa verktyg finns tillgängliga från de flesta bildelar butiker.

Instruktioner

1 Leta reda på öppna OBD port under instrumentbrädan på din Saab, till vänster om gruppcentralen.

2 Anslut OBD kontakten i OBD-porten på Saab.

3 Vrid tändningsnyckeln till "II" och vänta på att ECU för att ge dig en kod på Scan Tool digitala display.

4 Läs teknisk service manual (för modellen och år för Saab du äger) att avgöra vad numrerade koden hänvisar till. Om det finns ett problem med din ECU, kommer detta också att återspeglas på skannings verktygets digital avläsning. Om ECU är felaktig, måste den bytas ut av en professionell mekaniker.

Så här byter Serpentine Belt på en 2002 Saab 9-3

Så här byter Serpentine Belt på en 2002 Saab 9-3


2002 Saab 9-3 är en lyx kompakt bil. Det finns som en fyra-dörrars halvkombi, en två-dörrars halvkombi, eller en cabriolet. "Alla modeller som används turboladdad 2,0-liters fyrcylindriga motorer, med en femväxlad manuell växellåda eller valfritt fyra-växlad automatlåda." (consumerguideauto.com) Den är utrustad med standardsäkerhetsfunktioner som omfattar låsningsfria bromsar, främre sidokrockkuddar, Saab acceleration. 2002 9-3 är känt för bra acceleration, lastutrymme och bromsprestanda. Det är ett utmärkt löpare med en anständig motor, bra säkerhetsfunktioner och en all-around överklagande.

Instruktioner

1 Park Saab på en plan, säkert område. Öppna motorhuven. Ställ bilen i parken eller sätta parkeringsbromsen på.

2 Placera bar på spännaren. Remskivan är på framsidan i mitten på motorrummet. Det är cirka nio inches över och är en del av serpentin bältesenheten.

3 Ta bort Serpentine belt. Applicera tryck på remskivan för att frigöra spänningen på remmen. Beteckna vägen av bandet om motorrummet inte har ett diagram för att visa vägen för bandet.

4 Montera den nya remmen. String remmen längs dess rätta vägen, lämnar remskivan till sist. Applicera tryck på remskivan igen och sätta bältet över den. Släpp remskivan och remmen kommer att skärpa.

Hur man byter Saab nycklar

Hur man byter Saab nycklar


För de flesta nya Saabar som säljs i Storbritannien efter 1997, utarbetat bolaget en ny stöldskydd enhet kallad två gånger (stöld Varning Integrated Central Electronics). Det är en liten enhet, som ligger bredvid tändningen, som först läser elektroniskt din nyckel för att se om det är giltigt och sedan aktiverar tändningen. Erhålla nya nycklar för dessa bilar är möjligt, men innebär en resa till din lokala Saab-handlare för att få nyckeln och bilen fungerade på. Ägare av Saabs som gjordes före 1998 behöver inte bli berörda av de nya elektroniska nycklar.

Instruktioner

1 Kontrollera årsmodell och märke på din Saab fordon. Ägare av en 1999-2002 Saab 9-3, 2003 9-3 och 1998-2011 Saab 9-5 kommer att ha ett elektroniskt nyckelsystem och måste vara beredda att ta sina nycklar och fordon till en Saab-handlare eller auktoriserade servicecenter för att få en fungerande ersättningsnyckel. Ägare av äldre Saab kan ta sina nycklar till någon låssmed att ha kopior gjorda. Om alla nycklar saknas, måste du hitta en Saab mekaniker och har en ny tändning installerad.

2 Titta på dina nycklar och se om du har transpondernyckeln eller fjärrnyckeln. Transpondern har ett litet chip som överensstämmer med TWICE enhet, medan en avlägsen nyckel handlingar från ett avstånd som ett garage dörröppnare. Ibland fjärrkontrollen medföljer transpondernyckeln i form av en liten "banan", så du kanske inte har en separat nyckel för fjärrkontrollen. Över allt, kommer Saab att du bara fyra knappar för varje fordon, två transpondernycklar och två fjärrnycklar. I grund och botten, de transpondernycklar finns i två typer, en med en plasthuvud och en med en gummihuvud. Båda typerna av fjärr nycklar (för dörrar och stövlar) har tre knappar, märkta "Lock", "Lås" och "Boot" och är i stort sett identiska med undantag för en liten skillnad i form av axeln. Men bara de som gjorts före 2003 är utbytbara med transponder nycklar. Fjärrkontroller tillverkade 2003 eller senare är inte utbytbara.

3 Köp en ny tom nyckel och ta den till din lokala Saab-handlare, som kommer att skära dig en ersättare. I de flesta fall kan du köpa den tomma på återförsäljare.

4 Ta nyklippta nyckel, bil och alla gamla nycklar till en Saab-handlare eller auktoriserad serviceverkstad, så att teknikern eller återförsäljare kan programmera alla nycklar att arbeta med bilens två gånger systemet. Återförsäljaren eller mekaniker kommer att använda kombination testare, scanner och datorsystem kontroll och diagnostisera bil problem och specifikationer. Särskild programvara för varje bilmärke finns tillsammans med den information som behövs för att utföra alla operationer.

5 Testa alla nycklar innan de lämnar garaget eller återförsäljare för Saabs två gånger enhet tillåter endast programmerade knapparna för att starta motorn.

Hur man byter en Saab PCV Valve

Hur man byter en Saab PCV Valve


PCV eller positiv vevhusventilation, är ventilen en viktig komponent i din Saab. Ventilen avlägsnar gaser inifrån motorns vevhus. Denna process minskar trycket inuti motorn, och hjälper bilen att fungera utan problem. PCV-ventilen kan bli igensatt av slam och smuts, och när detta sker, kommer ventilen inte fungerar korrekt, orsakar tryck att bygga upp. Det är viktigt att upprätthålla PCV-ventilen som ökat tryck i vevhuset kan orsaka olja att komma förbi tätningar och skada omgivande komponenter. Ändra PCV-ventilen är avgörande för din Saabs service och underhåll.

Instruktioner

1 Låt Saab svalna en halv timme. Detta kommer att förhindra heta komponenter från att bränna dig.

2 Öppna Saabs motorhuven och lokalisera PCV-ventilen. Ventilen är gjord av vitt gummi; det ligger på vevhuset och har en liten slang som kommer ut i slutet av den. Konsultera instruktionsboken, om det behövs, för att hitta den.

3 Använda vass tång, grepp ventilen och dra ut den. Ta bort ventilen kan behöva trycka ganska hårt om det är smutsigt och gamla. Koppla slangen genom att dra den från ventilen.

4 Installera en ny PCV-ventilen genom att sätta den på plats på Saabs vevhuset och sätt tillbaka slangen. Tryck ner PCV-ventilen på plats. Stäng huven på Saab.

Hur byter jag Saab 9-3 bromsar?

Hur byter jag Saab 9-3 bromsar?


På bara ett par steg, kan bilister med måttlig fordonsreparations erfarenhet byta bromsbelägg på en Saab 9-3. Generellt bör bromsbelägg på 9-3 bytas ut när deras tjocklek har minskat till fem millimeter, eller .1969 inches.

Instruktioner

1 Park Saab på plan mark. Höj den främre delen av fordonet med en domkraft och axlar står. Ta bort hjulet.

2 Skjut tillbaka Saabs kolven med hjälp av kanal lås tång.

3 Bänd vid den främre änden av bromsoket med en skruvmejsel för att avlägsna bromsoket klippet.

4 Placera tummarna på bromsoket och fingrarna på den plana delen av fjädern som är ansluten till bromsoket. Tryck på våren för att lossa den från bromsoket.

5 Dra av styrstiftSkyddsHölje. Skruva styrpinnarna med hjälp av en T45 Torx nyckel, moturs.

6 Ta bort bromsok bultar, och låt bromsok hänga från stöttan med ett buntband.

7 Skjut tillbaka Saabs kolven med hjälp av kanal lås tång. Dra ut de gamla bromsbelägg ut och sätta in de nya.

8 Montera styrstiftSkyddsHölje med en momentnyckel vid inställning 21. Upprepa stegen i omvänd för att återmontera alla komponenter som togs bort. Vridmoment hjulet med en momentnyckel vid inställning 81, och sänker Saab 9-3.

9 Tryck ned bromspedalen några gånger innan du försöker köra Saab. Upprepa stegen på andra bromsar på Saab som också är slitna.

Hur man tar bort instrumentpanelen på en '93 Saab

Hur man tar bort instrumentpanelen på en '93 Saab


Bilens elsystem är petiga saker, och ofta kräver underhåll när bilen börjar ålder. Oavsett om du rewiring din bil eller bara byta ut en glödlampa, kan det vara nödvändigt att ta bort instrumentpanelen i 1993 Saab. Även om detta kan vara en engagerad process med just denna bil, det är väl inom gränserna för vad en gör-det-självare kan göra.

Instruktioner

1 Öppna huven på din Saab och koppla bort batterikablarna.

2 Luta ratten upp så långt det går.

3 Skruva loss de fyra skruvarna på baksidan av ratten, och sedan dra av krockkudden.

4 Koppla hornet kontakten.

5 Lossa den stora muttern i mitten av kolonnen. Detta är rattstången muttern och lossa rattstången, men inte ta bort det helt.

6 Dra kontakterna och ta bort rattmuttern.

7 Lossa de fyra skruvarna i kåpan.

8 Dra kåpan ur instrumentbrädan.

9 Tryck in clipsen på torget montering på den vänstra spaken dra ut den och sedan koppla bort trådkontakten på baksidan.

10 Tryck in clipsen på torget montering på den högra spaken, dra ut den och sedan koppla bort trådkontakten på baksidan.

11 Ta ut diagnosuttag. Det är under förarsidan streck. Du måste ta bort två skruvar.

12 Ta bort panelen på den nedre vänstra sidan av förarsidan streck. Det finns två skruvar och två expanderande nitar. För att ta bort nitarna, trycka in på mittstiftet, och de bör poppa ut.

13 Dra ut gaffel kontakterna på vardera sidan av radion och dra den framåt.

14 Koppla kontakterna på baksidan av radion och ställ den åt sidan.

15 Lossa skruvarna som håller låda som håller radion i, och sedan ta bort den.

16 Ta ut extra instrumentpanelen, som ligger på den övre högra sidan av förarsidan av din Saab genom att ta bort dess skruvar och trådanslutningar.

17 Ta ut strömbrytaren och strålkastarljusets omkopplaren.

18 Ta ut alla nio skruvarna som håller instrumentpanelen i. Tre av dem är runt radion du tog bort, två på undersidan, en på toppen. Två är på vänster sida av panelen, och fyra är i mitten.

19 Bänd instrumentpanelen loss försiktigt med en skruvmejsel. Detta kommer att frigöra clipsen som håller den på.

20 Dra instrumentpanelen framåt, och sedan koppla trådanslutningar kopplade till baksidan av det.

21 Demontera instrumentpanelen helt.