mörning av bläckfisk

Hur möra bläckfisk

Hur möra bläckfisk


Bläckfisk, en delikatess av kokta bläckfisk, är en stapelvara i många grekiska, italienska och medelhavsrätter. Bläckfisk är lätt, välsmakande och billig, vilket gör det till en idealisk skaldjur skålen för alla budgetmedvetna familjen. Processen för mörning bläckfisk är lätt.

Instruktioner

Hur möra bläckfisk

1 Häll en kopp helmjölk och marinera bläckfisk över natten i kylskåp (en kopp mjölk per pund). Mjölksyran kommer att påbörja mörning processen.

2 Blöt bläckfisk i citronsaft i ungefär fem minuter innan tillagning.

3 pund försiktigt bläckfisk med en mörning hammare eller klubba precis innan tillagning. Detta fungerar för alla typer av preparat, om pan brännande, gassande eller stekning.

4 Koka bläckfisk enligt ditt recept, var noga med att ta bläckfisken från värmekällan när den blir vit.

Hur man undviker torrent spårning

Hur man undviker torrent spårning


En av baksidorna med att använda torrentfiler att ladda ner filmer, spel eller andra filer från människor via internet är att göra så avslöjar din IP-adress till alla andra med hjälp av torrent. Din IP-adress är information som kan användas för att identifiera dig och även ta reda på var du bor. Om du vill undvika att någon spåra dig på detta sätt, finns det några olika program och metoder du kan använda som hjälp för att dölja känslig information och minska risken för att bli funnen.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera ett program som Go Trusted för att dölja din IP-adress helt (se Resurser). Anmäl dig till programmet genom att skriva in din information i textrutorna som tillhandahålls. Logga in med det konto som du skapade i programmet och klicka på knappen "Gå Trusted" för att börja visa en IP-adress som skiljer sig från din egen. Detta kommer att göra det omöjligt för någon att spåra dig på torrent. Rättegången mot detta program är gratis, men då måste du köpa den fulla versionen.

2 Använd Peer Guardian att undvika spåras av olika organisationer genom torrent (se Resurser). Installera programvaran och klicka sedan på "Block http" för att förhindra torrent spårning av annonsföretag och andra som är på den svarta listan som Peer Guardian uppdaterar med jämna mellanrum. Denna programvara är gratis att använda.

3 Använd privat tracker webbplatser som Demonoid att undvika att visa din IP-adress till allmänheten (se Resurser). Webbplatser som Demonen ta mer ansträngning för att anmäla sig till, men att ladda ner torrents från dem är säkrare och mindre benägna att spåras än torrents tillgängliga för vem som helst. Demonen släpper regelbundet "inbjudan koder" som tillåter dig att skriva med dem.

Livscykeln för en noshörning Beetle

Livscykeln för en noshörning Beetle


Det finns många olika sorter av noshörning skalbagge, och nästan alla män har en stor horn på huvudet, en på sin bröstkorg och två mindre horn intill bröstkorgen horn. Det är dessa horn som ger den dess namn. Namnet Hercules skalbaggen används ibland eftersom denna särskilda insekt är den starkaste landdjur på planeten i förhållande till dess storlek. Den kan lyfta upp till 850 gånger sin egen vikt. De olika typerna av noshörning skalbaggar har olika livscykler och varierande livslängd, men vanligare östra Hercules skalbagge går igenom en fullständig metamorfos från ägg till larver till puppor till vuxen med en livslängd på cirka två till tre år.

Parning

När honan noshörning skalbagge framgår av hennes puppstadium hon börjar avge feromoner som lockar hanarna till henne. När mer än en hane friare anländer de kommer att slåss med varandra, med hjälp av sina horn, för att försöka vinna den kvinnliga. Hanarna kan orsaka en hel del skada på varandra med sina horn och kan ibland döda sin motståndare. Andra tider den svagare manliga kommer helt enkelt att dra sig tillbaka för att tillåta den starkare skalbagge att para sig med honan.

ägg Stage

Den kvinnliga Hercules skalbaggen är relativt tråkig att titta på jämfört med manliga, och trots att hon inte har några horn hon lyckas ändå att gräva sig fram under jord för att lägga sina ägg. Äggen är mycket stora för insektsägg, mäter upp till en halv centimeter i längd och är vita till färgen. Honan begraver dem att inkubera dem och att försöka skydda dem från rovdjur.

larvstadiet

Efter ungefär en månad äggen kläcks till larver som kommer att förbli under jord i sex månader till ett år. Medan de hålla begravda de äter och växer, ibland ända upp fyra inches i längd. Under denna tid larverna kommer att kasta sina skinn två gånger innan puppstadium.

puppstadium

Den östra Hercules skalbagge kommer bara tillbringa en kort tid i detta skede innan det framstår som en vuxen. Larverna kommer att göra en puppor cell i död ved eller marken där den lever och det kommer att stanna kvar utan tillsatser för några veckor innan det är redo att bryta sig loss och börja utfodring som en vuxen.

vuxen Stage

När vuxna först lämnar puppor cellen dess normalt hård exoskelett är mjuk, sårbar och blek i färgen. Det tar några timmar för att härda och ge vuxna sin fullgott skydd. Oavsett när den lämnar puppstadium kommer vuxna noshörning skalbagge inte lämna säkerheten tunnelbanan till våren. Det är mest aktiva i de varmare månaderna och kommer att använda denna tid att hitta nya foderplats och nya honor att para sig med.

Lista över bilar med störnings motorer

Lista över bilar med störnings motorer


Flera bilar har interferens motorer. En störning motor innebär att toleranserna är så nära att om tidpunkten är avstängd med bara ett hår, kommer ventilerna träffa kolvarna. Detta kan orsaka skador från en ding i kolven eller det kan helt förstöra det inre av motorn. När man arbetar med kuggremmar och kedjor, måste du veta om fordonet är utrustat med en interferens motor, och du måste vända runt motorn för hand åtminstone två gånger för att se till att inställningsmärkena är uppradade efter byte av band eller en kedja.

Toyota

Lista över bilar med störnings motorer


Även om många av Toyotas modeller är frilöp flera inslag interferens motorer. Huruvida en Toyota har en störning motor eller inte beror på vilken motor Toyota sätta i fordonet. 1980 genom 1988 Tercel och Corolla båda använder 1,5-liters motor med motorkoder 3A och 3A-C. 1987 och 1988, några av de 1,5-liters Tercels har en motor koden av 3E eller 3E-E, som också är en störning motor. Denna motor finns i Tercel upp till 1994. 1998 till 2000 Land Cruiser, Sequoia och Tundra alla använder samma störningar motor - 4,7-liters V8 med motorkod 2UZ-FE. År 1988 var Supra utrustad med 2JZ-GE-motor - en 3,0-liters V6, som också är en störning motor.

Honda

Lista över bilar med störnings motorer


Alla Honda bilar från 1984 genom 1996 har interferens motorer. Koderna motor inkluderar ES2, ES3, A18A1, A20A1 och A20A3 i 1984 genom 1989 Accord och Prelude. Motorn kan vara en 1.8- eller 2.0-litersmotor. Från 1990 till 1997, Accord och Prelude använde en 2,2-litersmotor med en motorkoden F22A1, F22B1 eller F22B2. Från 1995 till 2000, 2,3-litersmotorer de Accord 2,3, Odyssey 2.2 och Odyssey med motorkoder F22B6, F23A1, F23A4, F23A5 och F23A7 är alla störnings motorer. Från 1995 till 1997, Honda använde också en 2,7-liters V6-motor i överenskommelsen, med en motor koden C27A4. Genom åren, åtminstone fram till 2000, enligt Autodata s kuggremmar för inhemska och importerade bilar, skåpbilar och lätta lastbilar, Honda fordon presenterade all inblandning motorer.

Undvika

Lista över bilar med störnings motorer


Dodge har använt en kombination av motorer under åren. 1995 genom 1999 Neon 2,0-liter och Avenger motorer 2,0-liters är interferens motorer. Om den åttonde karaktär VIN är ett "Y" och sedan kamremmen använder en automatisk spännare. Spännaren bör kontrolleras när du kontrollerar kamrem, men de flesta tekniker föredrar att ersätta det. Eftersom detta är en störning motor, om spännaren skulle misslyckas, kommer motorskador uppstå. 1995 genom 2000 Avenger med 2,5-liters V6 är också en störning motor. Denna motor, till skillnad från sin fyrcylindriga syster, har en motorkod, nämligen 6G73. 2,4-litersmotorn som används i 1995 till 2000 Stratus och Caravan (mikrokod EDZ) är också en störning motor. En annan vanlig motor som finns i Dodge fordon är 3,0-liters V6 finns i husvagnar, Mini Ram Vans och Ram 50-talet, med motorkod 6G72. Dodge använt denna störning motor från 1987 till 2000 i många av sina skåpbilar och lätta lastbilar.

Enorma Sko snörning Metoder

Enorma Sko snörning Metoder


Det finns många olika sätt att snöra skor, även om några standardmetoder är den i särklass vanligaste. Om du vill prova något annat, men det finns ingen anledning att inte. Det kommer att finnas fler möjligheter desto fler öglor du har i dina skor. Om till exempel, har du ett par skor som har 12 öglor, har du nästan 2000 miljarder möjligheter! Du har förmodligen inte kommer att vilja prova dem alla, så här är några av de bästa.

steg~~POS=TRUNC Laces

Stege snörning är en distinkt typ gynnas i de militära tack vare sin täthet och förkortade ändarna och dess distinkta, dekorativt utseende. I denna metod, skosnören är vävde både vertikalt och horisontellt i en stege formation.

spiderweb Lacing

Spiderweb snörning liknar stege snören i att den är tät och dekorativa. Istället för att gå vertikalt och horisontellt, skosnören gå vertikalt och diagonalt, bildar en dekorativ bana.

zipper Laces

Dragkedja snörning är en av de starkaste metoderna, eftersom snörena är låsta i varje ögla par. Detta gör skosnören nästan omöjligt att dra åt, men det också håller dem stadigt på plats sedan de nedre delarna av spets kommer att förbli fast på plats. Som namnet antyder, ser metoden som en stor dragkedja.

hexagram Lacing

Inte särskilt praktiskt, men absolut särskiljande utseende är hexagram snörning görs genom att bilda en sexuddig stjärna av snören. Detta är en symbol för många religioner och kulturer, i synnerhet den judiska davidsstjärnan.

lattice Laces

En av de mest populära av bland de dekorativa sko snörning metoder, gitter skosnören bildar ett gitter i mitten av snörning. Snörena är korsade med varandra vid en brant vinkel. Detta gör det möjligt att väva dem genom en annan.

Så för att vända en gåva gärning

Så för att vända en gåva gärning


En gåvobrev är ett dokument som används för att lämna över rätten till något (exempelvis fastighet eller mark) till en annan person utan att fråga något från dem i gengäld. Detta är vad som gör det en gåva snarare än ett avtal. Det är oftast används för att ge gåvor inom familjen, till exempel föräldrar som ger ett hus till sina barn. Givaren kallas donatorn och mottagaren kallas donee. Deeds har använts enligt engelsk rätt i hundratals år och det finns mycket specifika åtgärder som måste följas för att se till att de är bindande för båda parter. Vanligtvis är en enkel handling bindande omedelbart och kan inte ändras eller omvänd ( "återkallas" i juridiska språket) om inte åtgärder har vidtagits för att se till att detta inte händer.

Instruktioner

Så för att vända ett gåvobrev

1 Gör det villkorligt. Om du vill kunna ändra dig om en handling, då måste man planera för det. Sätt en klausul i handling som gör det villkorad av något som händer i framtiden. Sedan, om den angivna händelsen inte sker, gåvan kommer inte att överföra.

2 Ange dina avsikter tydligt i dokumentet. Om du vill kunna återkalla det i framtiden, säger så. En handling kommer vanligtvis att vara bindande när den körs och levereras om det inte finns en klausul i det tillåter den att återkallas på annat sätt.

3 inte leverera det. En gärning behöver särskilt ha genomförts korrekt och levereras till den andra parten. Hålla tillbaka på leverans, eller lämna över den till en agent som instrueras att ta itu med det på ett visst sätt kommer att se till att dokumentet inte är giltig förrän instruktionerna följs.

4 Förhandla. Om en handling har utförts och är giltig, inte givaren normalt inte har en chans att ändra sitt sinne. Men allt är föremål för förhandlingar och genom att utforska en del, kanske du kan få din gåva tillbaka.

5 Utmana det. Du behöver en ordentlig rättslig grund för att göra detta om du vill ta det till domstol och det kommer att bli dyrt. Du kanske vill fråga om dokumentet har utförts på rätt sätt. Det måste undertecknas av givare och ett vittne som har något intresse av handlingen (dvs inte dra nytta av det.) Dessutom måste alla parter, inklusive vittnen vara "sund själ", dvs inte galen och äldre än 18. givaren får inte ha utsatts för påtryckningar eller påverkas att underteckna dokumentet mot sin vilja.

Virtuella Körning Spel för barn

Virtuella Körning Spel för barn


Tanken på att låta sina tonåringar enhet gör att många föräldrar nervös, och med goda skäl: År 2009, cirka 3000 amerikaner i åldern 15 till 19 dödades i trafikolyckor, enligt Centers for Disease Control and Prevention. CDC säger att förare i åldern 16 till 19 är fyra gånger större risk än äldre förare att krascha. Virtuella drivande spel är ett sätt föräldrar kan börja lära barn, även de som är år borta från att köra, att driva en bil är inte så lätt som det ser ut.

Susan första körning dag

I detta gratis online spel från Popgals.com, ungar hjälpa Susan, som precis fått sin licens, komma runt staden. De börjar med att ta Susan från sitt hem på marknaden, sedan ta hand om flera andra ärenden. Att flytta bilen, barnen använda piltangenterna. Utmaningen är att vägen inte är rak, så när barnen flyttar Susan bil runt staden, de måste komma ihåg vilken riktning de är på väg att tänka på vilken piltangenterna för att använda. Längs vägen, förarna komma i kontakt med bilar och fotgängare. Om de träffar en bil, fotgängare eller hörnet av vägen, de tar Susan tillbaka till början av spelet, oavsett hur nära hon var att hennes destination.

Riley Roadster Road Rally

Med denna gratis online spel från Chevron Cars, barnen använda piltangenterna och mellanslagstangenten för att manövrera en röd bil runt en bana. De måste vara noga med att inte gå av banan eller bilen kommer att stanna. Om de svänga alltför långt åt sidan, kan de fastna i buskar eller stenar. Skulle det hända, kan de använda en av de bokstavstangenterna för att avsluta spelet.

space Daytona

Barn måste vara noga med att inte falla av banan i rymden i detta gratis online spel från Online Games Racing. Efter att ha valt sitt språk och bil stil, barnen navigera racerbanan med hjälp av piltangenterna. De måste vara noga med att inte komma för nära kanten, eller kommer de att köra direkt från banan. Om detta händer, eller om de fastnar på ett ställe, plockar de dator sin bil upp och ersätter dem på banan så att de kan fortsätta.

öken race

I detta gratis online spel från Girl Spel 1, barnen måste manövrera en lastbil genom en sandig väg. Den största utmaningen i detta spel är att vägen är sandig och skjuter bilen fram och tillbaka. Om föraren vill stoppa bilen för en sekund, kommer sanden driva det längs spåret, som kan styra bilen utanför banan fullständigt. Om detta händer, kan bilen fastna i buskar och föraren kommer att ha tålamod att arbeta bilen tillbaka på vägen.

Bläckfisk livscykel

Bläckfisk livscykel


Bläckfisk är bläckfisk mollusker som har åtta armar som är utrustade med två rader av rotskott. Det finns mer än 100 arter av bläckfiskar som lever i marina vatten över hela världen. De mest kända arten är Octopus vulgaris, som lever i tropiska hav.

bläckfisk ägg

En bläckfisk mor lägger mellan 20.000 och 100.000 ägg i en stenig grotta under loppet av flera dagar. Hon vårdar äggen under en period av 150 dagar till sju månader eller mer, beroende på vattentemperaturer.

bläckfisk Ungar

När bläckfisk äggen kläcks, de är i larverna skede. Vid denna tidpunkt ungarna snabbt ta sig till vattenytan.

juvenil Octopus

Som ungdomar är bläckfiskar anses plankton. Under detta skede, de livnär sig på andra plankton som bor nära havsytan.

kort livslängd

De flesta bläckfisk arter lever endast 12-18 månader och föder endast en gång under sin livstid, enligt Wild Fisheries Research Program, New South Wales Institutionen för primära industrier.

senescens Stage

Strax före döden, octopi ange åldrande skede av sin livscykel, under vilken period det äter lite, enligt "Octopus Åldrande: Början till slutet" av Roland C. Anderson, PhD, och James B. Wood, Ph. D.

Trädgårds Information för Beskärning rhododendronbuskar

Trädgårds Information för Beskärning rhododendronbuskar


Rhododendron är stora blommande buskar som ofta kräver minimalt underhåll. Det är viktigt att beskära vid rätt tid på året, så sent beskärning kan hindra blommorna från att återvända nästa säsong. Medan de flesta Rhododendron kräver endast lätt beskärning, kan ibland svamp eller pathway clearance leda till nödvändigheten av en tung beskärning.

timing

Beskärning bör ske i slutet av blomningen. Rhododendron blommar på föregående års trä. Detta innebär att knoppar bildas under året före sommaren förekommer. Om beskärning sker för sent på året, kan dessa knoppar tas bort. Därför skulle blommar inte visas. Överväga beskärning under blomningstiden för att ta del av blommorna in i huset.

Större-leaved Rhododendron

När du beskär måste nedskärningar göras precis ovanför "tillväxt gemensamma." En tillväxt gemensamt är det synliga området där en anläggning har börjat tillväxt. Genom beskärning precis ovanför denna gemensamma, kommer du bevara vilande tillväxt knoppar.

Mindre-leaved Rhododendron

När du beskär dessa buskar, kan du klippa någonstans längs stammen. Det finns vilande tillväxt knoppar hela.

tung Beskärning

Ljus beskärning i allmänhet inte kommer att påverka en rhododendron framgång under nästa år. Dock kommer en tung beskärning troligen stall Bushs blommande under ett år eller två. Bussningen kan återhämta sig. Det är lämpligt att en del blad lämnas kvar för ett estetiskt tilltalande utseende.

Dead Wood

I mitten av anläggningen, några stjälkar kommer att dö. Det är viktigt att ta bort dessa stammar för att öka luftcirkulation och för att förhindra spridning av sjukdomen. Dead rubrik - ta bort vissna blommor genom att bryta av sin linda klustret - kan kontrollera produktionen och svamp frö. Det kan dock också minska nästa års blomning. Om du önskar en mer kompakt rhododendron buske, när deadheading, ta bort några bladknoppar samtidigt. Detta kommer att hämma busken tillväxt.

Fortplantning

I stället för att ta bort en lägre gren, överväga att använda den för att sprida din anläggning. Placera en sten på en lägre gren så att en lövnod är mot den fuktiga jorden. I två växtsäsonger, bör noden har etablerat rötter, vilket skapar en andra rhododendron buske. Att transplantera den andra bussningen, avbröt alla främmande stammar och flytta din nya rhododendron.

Ställnings verktyg för effektiv inlärning

Ställnings verktyg för effektiv inlärning


Byggnadsställningar håller tillfälligt upp en byggnad som den håller på att konstrueras. I en lärande miljö, byggnadsställningar fungerar på samma sätt. Denna teori, först lagts fram av ryska psykologen Lev Vygotskij, säger att barn lär sig bäst när någon, vanligtvis en lärare stöder dem tills de kan ha lärt sig något tillräckligt för att fungera självständigt. Lärare kan använda flera verktyg för att stödja byggnadsställningar i klassrummet.

Internet

Lärare kan använda Internet som en byggnadsställning verktyg genom att införliva hyperlänkar i dokument till stöd för elevernas lärande. Till exempel kan eleverna lära sig nya ordförråd ord i interaktiva dokument klicka på ord för att ansluta till definitioner och exempel. Lärare kan också använda Internet för att hjälpa eleverna mästare projektledning och kommunikationsförmåga. I en vetenskap uppdrag som kräver brainstorming, till exempel, kan läraren skapa en hyperlänk till instruktioner om hur man kan strukturera en brainstorming.

interaktiva Technologies

National Research Council konstaterar att ny teknik som bloggar, wikis, sökmotor verktyg, videokonferenser och podcasting kan vara effektiva ställningsverktyg. Online videokonferenser programvara kan ge omedelbar feedback till världsspråkstudenter öva språket. Videokonferenser möjliggör realtid konversation och ger visuella ledtrådar för att stödja språkinlärning. Wiki-tekniken gör det möjligt för eleverna att behärska nya koncept i en kollaborativt lärande miljö. Även e-post är ett effektivt byggnadsställningar verktyg som gör det möjligt för studenter att ge och ta emot granskningen av deras arbete.

Visuella hjälpmedel

Visuella hjälpmedel kan vara ett kraftfullt ställningsverktyg. Till exempel, engelska som andraspråk och världsspråkstudenter kan lättare förstå nya ord när de ser en bild av ordet eftersom de hör det talas. Lärare kan använda SMART Boards som ställningsverktyg för att visa interaktiva visuella hjälpmedel, inklusive begreppskartor, flödesscheman och venndiagram. Sketchcast, ett webbläsarbaserat verktyg, tillåter användare att skissa på ett objekt och använda voice-over för att diskutera objektet. Lärare kan använda programmet för att illustrera svåra begrepp i matematik eller andra ämnen. Skisser kan bäddas in i en blogg eller webbsida, och studenter kan använda dem som en byggnadsställning verktyg för att hjälpa till med läxor eller studera för tester.

Frågar

I webbaserade och pappers lektioner, kan lärare använder uppmaningarna för att scaffold elever i uppdrags steg. En instruktions prompt skulle kunna vara: "Kontrollera dina svar genom att hänvisa till käll X." En byggnadsställning ruta i form av en oavslutad mening kunde läsa: "De tre huvudteman av historien är ..." Uppmaningen kan vara en fråga, såsom "Kan du förklara varför?"

rubrics

rubrikerna Bedömnings lista projektkriterier och pekar tilldelas varje kriterium. Rubrics hjälpa eleverna att mäta sina framsteg och stanna på uppgiften som de kompletta uppdrag. Lärarna skulle kunna komplettera rubrikerna genom att ge exempel på förväntade resultat.

Kamrater

Lärare kan strukturera eleven kamratgrupper att vara byggnadsställningar verktyg. När man studerar mångfacetterade projekt, såsom vissa historiska perioder, kan lärare tilldela olika studentgrupper specifika forskningsområden. Kamratgrupper kan dela resultaten att underlätta grupp behärskning av större ämne. Lärarna kan också använda peer feedback en byggnadsställning verktyg. Till exempel kan eleverna skriva opinions essäer med anknytning till särskilda föremålet. Peer review grupper kan utvärdera essäer och ge feedback i ljuset av forskningsresultaten.