modell med pappersremsor

Hur man gör en dinosaurie modell med papper

Hur man gör en dinosaurie modell med papper


Barn är naturligtvis fascinerad med dinosaurier. Gör dinosaurie modeller från papier maché är ett hantverk projekt som kräver minimalt material. Papier maché är en teknik som har funnits i århundraden, använda papper, som rivs och blandas med ett lim lösning, och sedan används för att modellera allt från möbler till figurer. Innan du börjar projektet bestämma vilken typ av dinosaurie du vill göra och få ett fotografi från en bok i biblioteket eller på nätet, för att använda som visuella mönster.

Instruktioner

1 Blås en ballong. Välj en ballong form som bäst passar kroppen typ av dinosaurie du gör.

2 Tear tidningen i smala remsor, ca 15 cm lång. Du kommer att behöva tillräckligt för att täcka ballongen tre gånger.

3 Doppa en remsa i vätskan stärkelse och avlägsna överflödig vätska genom att dra mellan två fingrar.

4 Lägg den våta tidningen remsan på ballongen och släta ut. Fortsätt att lägga till remsor, i en korsvis, tills hela ballongen är täckt. Låt torka och sedan lägga till ytterligare två skikt, vilket gör att det andra skiktet torka innan tillsats av den tredje. Fyll skålen med flytande stärkelse som behövs.

5 Låt dinosaurie kroppen helt torr, innan du går vidare till nästa steg.

6 Rulle papper i korta rör, för att göra fyra ben för dinosaurie, fäst sedan på plats med maskeringstejp.

7 Blöt benen med lite vätska stärkelse och krama in den önskade formen. Detta är helt enkelt den "ram" och så småningom hela siffra kommer att täckas i papier-maché, så var inte över bekymrad över oavslutade utseende.

8 Lägg till en svans och hals genom att utforma papper i önskad form och säkra med maskeringstejp, och dämpning med flytande stärkelse att forma.

9 Ball upp en bit tidningspapper, vilket gör det till önskad storlek och form för dinosaurie huvud och band på plats.

10 Tape nödvändiga utsprång (cut från tjockt papper) på dinosaurie, tills det är den önskade formen för ramen av dinosaurie.

11 Riv tidningen i smala remsor. Du kommer att behöva tillräckligt för att täcka dinosaurie tre gånger. Täck hela figur med tre lager av papier-maché, så att varje skikt torka innan tillsats av nästa.

12 Måla dinosaurie efter papier-maché är helt torr.

Tips om modellering med självhärdande lera

Tips om modellering med självhärdande lera


Som namnet antyder, självhärdande lera, även känd som lufttorkande lera, torkar på egen hand när de utsätts för luft. Självhärdande lera är bekvämt att använda hemma när du inte har tillgång till en ugn. Olika typer av självhärdande leror innefattar lufttorka lera, lufttorka polymerlera, epoxi lera och Claystone. Varje typ har olika egenskaper och material som varierar i torktiden och hårdheten hos leran.

Lagra Clay

Självhärdande leran kommer att torka ut med exponering för luft, så det är viktigt att hålla leran tätad vid alla tidpunkter. Hålla leran i plastpåsen det kommer in, och lagra påsen i en lufttät behållare. Förvara behållaren på en sval, skuggig plats som en källare eller en källare. Vid användning av lera, ta ut endast det belopp du behöver för projektet och lägga resten bort omedelbart. Om du märker lera i påsen börjar torka ut, dimma lite vatten i påsen för att lägga fukt tillbaka in i leran.

Välj ett projekt

Medan många keramiker vilja vara spontan med lera och ta lite tid att prova olika idéer, när man arbetar med självhärdande lera, är det bäst att ha en design i åtanke innan. På grund av egenskaperna hos leran, börjar torkningen så snart det är ur lagringsbehållaren. Om du tar för mycket tid att experimentera, kommer leran börjar torka ut, vilket gör leran spröd och inte kan formas till önskad form. Därför bestämmer vad du ska göra innan du börjar arbeta med leran.

Forma lera

Forma din lera på en duk täckta ombord. Detta kommer att hjälpa till att hålla fukten i leran och hindra projektet från att fastna i tabellen. Under arbetet, hålla en skål med vatten i närheten. Doppa händerna i vattnet ofta för att hålla leran fuktig. Om du märker sprickor förekommer i projektet, prova att använda en svamp för att fukta leran. Gnid fingret över den fuktiga leran att jämna ut eventuella sprickor.

Lufttorka Clay

När du är klar med din lera projekt, ställ den på ett bräde för att torka. Detta kan vara samma kort som du använde när modellering, men tänk på att ta bort eventuella överskott lera bitar. Om basen av projektet är tjock, kan du ställa in den på en tråd rack för att låta botten torka jämnt. Placera kortet i en torr plats som har hög ventilation och luftflöde. Clay bör inte sättas i direkt solljus, eftersom sprickor kan utvecklas om leran torkar för snabbt. Om leran torkar fortfarande för fort, försök att sätta plast över projekt för att hjälpa den torka långsammare.

Avsluta Clay

När leran är helt torr, är den redo att bli klar. Täta leran med en sprutlack eller dopp sealer för att hålla eventuella gifter i leran och skydda bit mot märken och brott. Måla ditt projekt med akrylfärger för enskilda mönster och färger. Plagg som är tillverkade av självhärdande lera bör vara för att visas och inte används för konsumtion eller lämnas utanför.

Hur man gör en 3D-DNA-modell med frigolit

Hur man gör en 3D-DNA-modell med frigolit


Mer än ett halvt sekel sedan, James Watson och Francis Crick, med hjälp av Maurice Wilkins och Rosalind Franklin, avslöjad dubbelspiral DNA-strukturen. Under sedan åren har genomet för människor och flera andra organismer sekvenserats ge ledtrådar till livets mysterier. Konstruera en 3D styrofoam modell av denna molekyl i livet illustrerar betydelsen av deras upptäckt och arrangemanget av den kod som leder till de proteiner som utför de olika funktionerna i cellen.

Instruktioner

1 Organisera frigolitkulor i tre uppsättningar av 20 och fyra uppsättningar av fem.

2 Paint en uppsättning av 20 styrofoam bollar svarta att representera deoxiribos socker som utgör ryggraden i DNA-molekylen.

3 Paint en andra uppsättning av 20 styrofoam bollar gula att representera de fosfatgrupper som länkar de deoxiribos sockerarter tillsammans i DNA-kedjan.

4 Måla varje uppsättning av fem frigolit bollar med de återstående färgerna rött, blått, grönt och lila för att representera de fyra kvävebaserna som utgör koden för DNA. Red representerar adenin, blå representerar cytosin, grönt representerar guanin och lila representerar tymin.

5 Anslut de röda, blå, grön och lila frigolit bollar till en svart frigolit bollen med en tandpetare.

6 par röda, blå, grön och lila frigolit bollar tillsammans i enlighet med basparningen som förekommer i DNA. I vår modell, adenin (röd) par med tymin (lila) och cytosin (blå) par med guanin (grön). Anslut varje parning tillsammans med hjälp av en tandpetare. I själva verket är de två kedjorna av DNA-molekylen hålls samman genom vätebindningar i baspar, men för modell stabilitet vi kommer att ansluta dem ordentligt.

7 Fäst en gul styrofoam bollen till varandra svart styrofoam boll i ungefär rät vinkel mot baspar med hjälp av en tandpetare.

8 Använda tandpetare ansluta motsatta sidan gula frigolitkulor på de svarta frigolit bollar med den gula frigolit bollen på ett annat DNA-biten. Inriktningen bör vara något off-center tillåter strukturen att anta en twist. Fortsätt tills alla styrofoam svarta kulor är anslutna till de gula styrofoam bollar som bildar en vriden stege form.

Hur man gör en 3D-DNA-modell med Vågpapp

Hur man gör en 3D-DNA-modell med Vågpapp


När du letar efter en DNA-modell för att visa dina elever när du undervisar dem om cellbiologi, kan du känna bestört av de höga kostnaderna för vetenskapliga modeller. Istället för att spendera alla dina penningmängd på en DNA-modell, kan du spara pengar genom att göra en 3D-DNA-modellen dig ur grundläggande hantverk leveranser, såsom kraftigare papper. Detta gör att du kan ge dina elever med en bildskärm, utan att bryta banken att göra så.

Instruktioner

1 Klipp ut åtta cirklar från kraftigare papper att varje åtgärd 2 inches bred. Klipp ut två cirklar från röd konstruktion papper, två från grönt, två från gul och två från orange.

2 Applicera hantverk lim på änden av ett sugrör, och trycker på en av cirklarna på den limmade änden. Hålla den på plats under två minuter för att låta limmet torka något. Upprepa med den andra sidan av sugröret.

3 Upprepa denna process tills du har fyra sugrör med en cirkel limmas på ena änden av varje sugrör.

4 Sätt i en tandpetare i mitten av en av de sugrör, sedan in tandpetare i mitten av en av de andra sugrör. Detta kommer att ansluta de två tillsammans. Upprepa för att ansluta alla strån tillsammans.

5 Vrid strån något så att de spiral uppåt som en DNA-sträng.

Hur Explode 3D-modeller med SketchUp

Hur Explode 3D-modeller med SketchUp


Målet med exploderade 3D-modeller är att tydliggöra varje komponent i en produkt, modell eller process. Denna typ av illustration förefaller således ofta där tydlig visuell kommunikation är viktig, såsom produkttillverkning och medicinska akademiker. Göra exploderade 3D-modeller i Googles SketchUp designprogram innebär att man använder den "Explode" kommandot tillsammans med "Move" och "Text" verktyg. Att förstå hur man skapar spräng modeller ökar sannolikheten för att de tittar på din modell kommer att förstå det meddelande som du tänkt modellen förmedla.

Instruktioner

1 Klicka på verktygsfältet "rektangel" verktyg och klicka sedan på arbetsyta för att rita rektangeln första punkten. Du kommer att göra en låda modell från denna rektangel skapar sedan en sprängskiss av det.

2 Triple klicka på rektangeln för att välja alla sina kanter och klicka sedan på verktygsfältet "Push / Pull" verktyg. Detta verktyg driver 2-D former i 3D-rymden.

3 Klicka på rektangeln och dra sedan uppåt för att växa rutan höjd.

4 Klicka på rutan när det är på en höjd som du vill.

5 Tryck på "Space" att plocka upp "Selection" verktyg.

6 Dra en markering regionen runt rutan högerklicka och klicka på "Gör komponent."

7 Tryck på "OK" på dialogrutan som visas för att acceptera standardvärdena.

8 Högerklicka på rutan och klicka på "explodera."

9 Klicka på en av lådans ansikten, pressen "Control" och "X" samtidigt för att skära ansiktet till klippbordet.

10 Tryck på "Control" och "V" samtidigt för att återställa ansiktet från klippbordet och bifoga det till muspekaren.

11 Dra musen för att placera ansiktet fäst vid markören en bit bort från ansiktet ursprungliga position.

12 Klicka på musen för att släppa av ansiktet.

13 Upprepa steg nio till 12 för var och en av de återstående sju sidor av lådan. När du är klar, kommer boxen grundläggande formen fortfarande vara synlig, liksom kanterna på originalförpackningen. Dessa måste tas bort för en tydlig bild av varje ruta ansikte.

14 Dubbelklicka på varje kant av den ursprungliga boxen tryck "Delete" för att ta bort kanten.

15 Klicka på menyn "Verktyg" klicka sedan på "Text" kommandot. Med detta kommando kan du märka varje del av den sprängda modell.

16 Klicka på en yta för att förankra texten pil till det sedan dra ett kort avstånd från ansiktet.

17 Klicka igen för att slutföra pilen. SketchUp kommer att lyfta fram pilen text för dig att redigera.

18 Skriv text i rutan som "sida" eller "främre väggen," att föreslå en hypotetisk byggnad eller produkt spräng lådan kan illustrera. Denna text hjälper till att visa betraktaren av din exploderade modell syftet med del har fäst pilen.

19 Klicka igen för att slutföra texten.

20 Upprepa steg 15 till 19 för att göra pilar märkning de återstående delarna av den sprängda rutan.

Hur Design 3D-modeller med papper

Hur Design 3D-modeller med papper


Gör 3D-modeller av papper är en komplex och tidskrävande hantverk. Det är ibland används av ritare och även arkitektur eleverna att skapa en preliminär byggnadskonstruktion, men den kan också användas för många andra typer av konstruktioner. Båtar, flygplan, djur och även dinosaurskeletten har gjorts i papper hantverk. Tänk på att du kommer att behöva använda en tjock kort-lager papper och en vass kniv, som en Exacto kniv, för att skära ut små delar.

Instruktioner

1 Bestäm vad du vill göra. En byggnad har något olika krav än en dinosaurie skelett.

2 Använd ett fotografi för att analysera vad du vill göra från varje sida och vinkel om möjligt.

3 Rita en skala bild av varje synlig (yttre) delvis på grafpapper --- för ett hus, dra den yttre väggar, tak och skorsten; för en dinosaurie, rita varje liten ben. Se till att dina mätningar är korrekt och konsekvent så att varje del kommer att passa ihop.

4 Klipp ut formerna av varje avsnitt du har ritat. Glöm inte att skära ut något för att montera dem på om det behövs. Till exempel kommer din dinosaurie behöver en lämplig storlek ryggrad att hålla varje ribba och kota.

5 Lägg ut dina pjäser tillsammans och i ordning så att du kan se vad som händer där. Bygg inifrån och ut --- för ett hus, börja med insidan av huset, gå till taket, och sedan avsluta med ytterväggarna; för en dinosaurie, börja med den interna benstrukturen och bygga på det när du flyttar ut så att du slutar med extremiteter och huvudet.

6 Använd en snabbtorkande lim som fortfarande kommer att ge tillräckligt med tid för att korrigera eventuella misstag. Modellering lim är perfekt.

Hur hittar jag min Sony Vaio Modell med Auto Detect?

Hur hittar jag min Sony Vaio Modell med Auto Detect?


Datorer som är anslutna till Internet har möjlighet att ladda ner och uppdatera drivrutiner och få stöd från tillverkarens webbplats. Men att hitta modellnumret på din dator är inte alltid en lätt uppgift. Klistermärket det var på kan ha länge sedan avklingat eller bli bleka. Sony har tagit upp denna fråga med en unik funktion på deras eSupport webbplats som automatiskt identifierar modellnumret för datorn och ger omedelbar support.

Instruktioner

1 Öppna din webbläsare och navigera till Sony Vaio eSupport webbplats. (Se Resurser.)

2 Bläddra nedåt och leta efter "Get Support av modell" på höger sida av skärmen.

3 Leta efter "Detect My Model" knappen under alternativet en.

4 Klicka på "Identifiera My Model." Sony Vaio eSupport webbplats kommer kart datorn och automatiskt detektera modellen. Det kommer omedelbart att omdirigera dig till rätt webbplats där du kan få support och hämta drivrutiner.

Hur man gör en DNA-modell med piprensare

Hur man gör en DNA-modell med piprensare


DNA är en av de grundläggande byggstenarna i allt liv. Genom instruktioner som kodas av bara fyra kemiska symboler, kan celler kombineras för att bilda förbluffande komplexa livsformer med unika egenskaper. Med modern genetik snabbt reda ut mysterier DNA, är det viktigare än någonsin för studenter att lära sig hur det fungerar.

Instruktioner

1 Läs om grundläggande struktur av DNA. DNA är en dubbelspiral - i grund och botten, en vriden stege form. Den faktiska genetiska koden uttrycks med fyra molekyl kodon: adenin, tymin, guanin och cytosin, som vi kommer att kalla A, T, G och C. kodon är alltid i par; A är med T, och G är med C. Paren är de stegpinnarna fäst till DNA "stomme".

2 Bestäm vilka färger representerar vilken del av DNA-molekylen. I denna artikel kommer vi att göra ryggraden av vit piprensare och använda röda för A, blått för T, grön för G och gult för C.

3 Gör två kedjor av vita piprensare. Twist ihop ändarna så att de är ordentligt fastsatta. Gör dina kedjor ungefär samma längd. Lägg dem sida vid sida på bordet.

4 Gör flera par av DNA-kodoner. Du kan göra en AT par genom att böja en röd piprensare och en blå piprensare på mitten och haka ihop dem i mitten. Sedan vrida dem tillsammans så att de inte floppar fram och tillbaka där de möts.

5 Fäst paren till ryggraden, när du har gjort flera par AT och CG kodon. Vrid de fria ändarna runt stamnät för att göra en stege. Space dem så jämnt som möjligt upp och ner för stegen.

6 Vrid stege i en spiral. Det bör vrida jämnt runt sig själv som en spiraltrappa.

Hur man gör Insect modeller med harts

Hur man gör Insect modeller med harts


Vissa insekts exemplar är så vacker du vill behålla dem för evigt. Vare sig det är för utbildningsändamål, eller bara för att njuta av under av naturen, gjutning insekter i hartsformar gör provet ska bevaras, beundrade och studerade i alla miljöer. Med förnödenheter lätt att hitta på konst och hantverk butiker, är harts-making en rolig aktivitet att göra hemma, och värt ansträngningen.

Instruktioner

1 Fastställa tidningen att skydda arbetsytan.

2 Välj din form för gjutning. Formen bör vara betydligt större än de insekts provet så att insekten kropp och ben passar med gott om utrymme runt dem.

3 Coat insidan av formen med harts formsläpp.

4 Blanda hantverk harts och harts epoxi i papperskopp med hjälp av ett hantverk pinne. Följ anvisningarna för produkten för specifika proportioner.

5 Fyll hartsform halvvägs med blandat harts och harts epoxi. Använda farkosten pinne för att hjälpa till att rikta flödet av harts. Låt hartset härda i två minuter.

6 Plocka upp insekts provet försiktigt med hjälp av pincett. Baksidan av insekts- eller vingar är vanligast visas, så placera insekter vingar ner i den halv-fyllda formen.

7 Häll försiktigt hartsblandningen för att täcka insekten och fylla formen. Följ instruktionerna för produkten för information om hur lång tid för att tillåta hartset att härda, vanligen cirka 72 timmar. När den är helt härdad, det hoppar ut ur formen.

Hur man tråd en gammal Singer symaskin modell med en pedal

Hur man tråd en gammal Singer symaskin modell med en pedal


Pedal och mixtra symaskiner är fortfarande i bruk och kommer tillbaka till förmån som fler och fler människor väljer att sy sina egna kläder och hushållsartiklar och för att spara energi. Den enkla, okomplicerade drift av en pedal maskin gör det enkelt att lära sig att använda. Gängsekvens kan se förvirrande, men det är bara en logisk nedåt progression med tråden looping halvvägs runt spännaren.

Instruktioner

1 Placera en trådrulle på pinnen med tråden kommer på baksidan av spolen så spolen vänder motsols.

2 För tråden genom hållaren guide på toppen av maskinen.

3 tråden ner och mellan skivorna av spänningen guide och tillbaka upp i krok dragfjädern.

4 För tråden i öglan på dragaren och ner genom nästa guide på framsidan av symaskinen.

5 tråden ner genom guiden längst upp nålstången och trä nålen från vänster till höger