maskar på kardinaltetra

Hur man dödar Ulliga maskar i en Leyland Cypress

Hur man dödar Ulliga maskar i en Leyland Cypress


Luddiga maskar eller ullig björnar är vanliga namn för många arter av fjärilar vars larver är särskilt hårig eller ullig. Den vanligast förekommande skadeinsekt livnär sig på Leyland cypress är inte alls hårig och inte kallas en ullig mask. Det är larv av mal thyridopteryx ephemeraeformis, som brukar kallas en bagworm grund av kamouflage tält det gör det nästan ser ut som en cypress kon. Denna larv remsor träd av nålar som det flöden, även döda träd om angrepp är tillräckligt stor. Dessa bagworms kan utrotas på samma sätt som ulliga maskar.

Instruktioner

1 Ta bort ägg påsar på vintern eller tidigt på våren, innan larverna har kläckts och har haft en chans att sprida sig. Ägg påsar liknar små bruna blad påsar två inches lång eller mindre. Ta bort påsar och förstöra dem eller placera dem i en djup hink där andra nyttiga parasiter kommer att kunna fly, men larverna inte.

2 Spraya en infekterad cypress med bakterieinsekts Bt. Detta är ett miljövänligt sätt att rikta bara larver angriper ditt träd. Denna behandling är mer effektiv på yngre larver. Spraya tidigt på våren innan larverna har mognat.

3 Spray mer mogna larver i från maj till slutet av säsongen med en kontakt insektsmedel. Permetrin, cyflutrin, lambdacyhalotrin, karbaryl, malation och acefat kan alla användas för att döda av larverna. Var försiktig när tillämpa någon av dessa insekticider, eftersom de är giftiga för andra insekter och djurlivet.

Hur man dödar maskar i människor

Hur man dödar maskar i människor


Inälvsmask är parasiter som kan leva inuti människokroppen. Även ovanligt, kan inälvsmask överleva i människokroppen i flera veckor, och de normalt producerar en rad matsmältningsproblem såsom buksmärtor och illamående. Människor utvecklar inälvsmask genom intag sina okläckta ägg som finns i förorenad mat eller vatten. Men lyckligtvis finns det flera sätt att döda maskar i människor och lindra obehagliga symptom.

Instruktioner

1 Ät mycket råa frukter och grönsaker. Avgifta kroppen är ett snabbt sätt att döda maskar i människor. Håll dig borta från rött kött, och förlita sig på frukt och grönsaker som äpplen, vindruvor, gröna bönor och spenat.

2 Drick mycket vatten. Dricka vatten för att snabbt detox och ta bort gifter från kroppen. Detta kan påskynda din återhämtning. Drick mellan åtta och 10 glas vatten om dagen.

3 Köp yoghurt. Yoghurt innehåller levande kulturer. Denna hälsosamma bakterier kan bli av maskar, och återställa din matsmältning.

4 Experiment med morotsjuice. Morotsjuice innehåller en naturlig matsmältningsenzymet, som kan eliminera maskar i kroppen. Drick ett till tre glas morotsjuice dagligen.

5 Ta vitlökskapslar. Vitlök är ett effektivt botemedel mot maskar i människor. Ät två vitlöksklyftor om dagen, eller köpa vitlök tillskott från din lokala hälsokostaffär.

6 Tala med din läkare om antiparasit mediciner. Om din kropp inte svarar på huskurer, göra ett läkarbesök och få en anti-parasit medicin för att döda maskar.

Vad orsakar små maskar i dusch brickor?

Vad orsakar små maskar i dusch brickor?


De små "maskar" som finns i din dusch avlopp och plattor är förmodligen inte maskar alls, men larver av fjärilsmyggor eller mal flyga. Dessa larver kan visas brun eller svart, och vid närmare inspektion är blek i mitten och mörkare på ändarna.

Vad orsakar små maskar i dusch brickor?

Orsak

Eftersom dränerings fluglarver bor i och lever på organiskt avfall, de ofta återfinns i den slemmiga filmen runt avlopp och fällor i badrummet. De dras till fuktiga områden som besöks av människor.

Livscykel

Äggen kläcks inom två dagar i larverna hittar du i duschen. Dessa larver lever i åtta till 24 dagar innan puppstadium för en till två dagar, sedan slutligen blir vuxna.

Kontrollera om parningsplatser

Identifiera häckningsplatser kommer att hjälpa dig att hantera din angrepp. Placera en bit tejp nedåt över en misstänkt avlopp, så kolla bandet med jämna mellanrum för vuxna flugor, som kommer att dyka upp och fastnar på bandet.

Eliminering

När häckningsplatsen upptäcks, kan du ta bort eller rensa den på lämpligt sätt och därför förhindra larverna från utfodring och reproducera.

Förebyggande

För att förhindra att avlopps fluglarver från angriper ditt hushåll, ren alla avlopp, fällor och dusch ytor regelbundet. Rena rör vid behov och hålla jämna steg med septisk systemunderhåll.

Dräktighet av maskar i illrar

Dräktighet av maskar i illrar


En gång betraktades exotiska och ovanliga, har illrar blivit populära husdjur. Som med andra husdjur, illrar sända och hamnen parasiter. Typer av maskar din iller kan förvärva inkluderar hjärtmask, spolmask, bandmask och lungmask. Dräktighet av varje typ av mask beror på livscykeln för den specifika parasiten. Dessutom kan vissa parasitdräktighetsperioder innebär yttre förhållanden eller sekundära arter.

Historia

Illrar tillhör Mustelidae familjen, vilket inkluderar mink, utter och skunkar. Det har varit domesticerade så länge att det inte kan överleva i det vilda. Din iller är mottagliga för samma parasitära maskar som påverkar många andra domesticerade djur. Parasit förorenad miljö infekterar din iller och parasiten återger insidan av kroppen, så småningom orsakar åter förorening av miljön. Tidsperioden mellan en parasit uppfattning till dess födelse anses sin graviditetsperioden, som varierar beroende på vilken typ av parasit.

hjärt~~POS=TRUNC

Hjärtmask, eller Dirofilaria immitis, infekterar hundar, katter och illrar. Den microfilarial larver masken plockas upp av en mygga när den biter ett infekterat djur. De microfilaria mogna till en tredje larvstadiet i mygga, som tar 14 dagar. När infekterade myggbett din iller, mognar denna tredje larvstadiet i sin fjärde etapp och färdas genom vävnader att uppehålla sig i lungartären. Var bosatt i artären, mognar till en vuxen formulär och släpper nya microfilaria i din iller blod. Maskarna tar 100 till 140 dagar för att producera sina egna microfilaria.

spolmask

Spolmask infektera vanligen valpar och kattungar, som kan sprida sig till ditt husdjur iller. Infekterade djur utvisa spolmask ägg i miljön via avföringen. Äggen måste uppehålla sig i marken under minst två veckor för att bli smittsamt. Dessa ägg kan förbli vilande i marken under upp till två år. Därför är det graviditetslängd spolmask hos illrar så länge som det tar för äggen att nå tunntarmen efter intag - bara några timmar.

Hakmask

Hakmask, eller Ancylostoma arter kan kors förorena illrar från hundar och katter. En iller kan ingest hakmask larver direkt från miljön eller larverna kan migrera in i huden. Mest intas larver vistelse i matsmältningssystemet, men några fortsätter att migrera genom vävnader. Efter tarm hakmask mogna, de utvisa ägg i matsmältningssystemet. Om ut i en varm fuktig miljö, kommer äggen har en dräktighet period på 24 till 72 timmar.

lungmask

Lungmask är vanligt hos vilda amerikanska Mustelids. Därför kan dessa maskar förorena husdjur illrar. Oftare är det viktigaste värden av lungmask en katt. Denna mask livscykel omfattar sniglar som mellanvärdar. Illern måste inta sniglarna att förvärva larver, som beger sig till lungorna för att fortplanta sig. Tiden från smitta till reproduktion är sex till tolv veckor.

Hur proffsen lagra sina plast maskar?

Hur proffsen lagra sina plast maskar?


Mjuk plast konstgjorda beten kan bli dyrt. Om du slänga dem i botten av din fiskelåda efter fiske, kan de snabbt förstöras av sand, smuts och rivning. Om du lagrar dina artificiella beten som proffsen gör, kommer de att stanna mjuk, ren och lätt att identifiera snabbt.

Behållare för artificiella beten

Återförslutningsbara plastpåsar är bekvämt för lagring av plast maskar och larver. Köpa påsar som är gjorda för att frysa små portioner mat. De är tjockare och mer hållbara än vanliga smörgåspåsar. Plastpåsar är att föredra framför hårda plastförpackningar, eftersom de är flexibla och passar lätt in i en fiskelåda. De är tydliga, så att du kan lätt identifiera innehållet i påsen utan att öppna det.

Överför Beten till Container

När du köper plast maskar och larver, är de ofta förpackade i plastmuggar med skruvlock. För att spara pengar, köpa din artificiella beten i stora mängder och hålla dem förvaras i originalförpackningen. Sätt tillräckligt beten i väska återförslutningsbar plast för ditt fiske utflykt. tar alltid några extra, ifall en förstörs eller fiske partner behöver en.

Tillämpas Fish Lockämne

Om du vill använda fisk lock på dina plaster beten, kan du spara mycket pengar genom att hälla några droppar av lock i plastpåsen med maskar eller larver, i stället för att tillämpa det som du behöver det för att de enskilda beten . Stäng påsen och knåda den med fingrarna så var och en av beten har en tunn beläggning av lock.

Separera dina Beten doftämnen

Du kommer att finna att olika fiske omständigheter kräver olika typer av beten eller smaker och lukter av fisk lockmedel. Om du använder olika typer av fisk lock, separera dina maskar eller larver i olika påsar, var och en med sin egen typ av lock.

Märka Bags

De flesta av plast förvaringspåsar har en ogenomskinlig område för märkning så att du kan identifiera innehållet utan att öppna påsen. Skriv vilken typ av fisk lock används i det opaka området med en penna eller märkpenna. Stuva säckarna i en särskild, krokfritt område i din fiskelåda.

Symptom och behandling för runda maskar i en hund

Symptom och behandling för runda maskar i en hund


Spolmask är runda arbetsföra parasitära maskar som angriper en hunds tarmar och matsmältningssystemet. Enligt Pawprints & Spinner, dessa maskar genomsnitt cirka tre till fem inches i längd. Spolmask konsumerar delvis smälta maten i tarmarna, och kan beröva en hund av de näringsämnen som behövs för att vara friska. Dessa maskar kan överföras från mor till valp, eller får ingå avtal med en hund som har svalt spolmask ägg. Lära sig symptomen på spolmask angrepp kan hjälpa djurägare att svara på problemet på ett effektivt sätt.

digestive symtom

Hundar med spolmask kan lida av en minskad aptit och diarré på grund av maskar konsumtion av näringsämnen. Worm angrepp kan orsaka hundar att känna illamående eller kräkas. Vissa hundar kan också bli förstoppad. I allvarliga fall kan spolmask leda till överdriven viktminskning och undernäring, och kan även växa så många att de hindrar tarmarna. Valpar och svagare vuxna kan visa en pot-bellied utseende, men har minskad muskelmassa och fett på andra ställen på kroppen. Det är lätt att förväxla detta pot-buk för ett tecken på att hunden är fett, men det faktiskt indikerar ett behov av omedelbar behandling.

pälskvalitet

Undernäring från rundmask kan orsaka förändringar i utseendet på en hundens hud och päls. Brist på näringsämnen orsakar matt eller gallring hår hos djur som lider av allvarliga fall av spolmask. Dessa problem försvinner efter behandling, när djuret tar emot rätt kost igen.

luftvägssymtom

Vissa hundar lider av andningsproblem i samband med spolmask. Dessa maskar vandrar ibland från tarmen och in i lungorna och luftrören, vilket orsakar en hosta och andningssvårigheter. Enligt Läkare Foster och Smith, när detta sker i unga valpar, kan det leda till lunginflammation.

utsöndras Worms

Hundar med en rundmask angrepp utsöndrar ofta maskar och deras ägg. Vuxna maskar kan visas i kräkas eller avföring, och liknar spaghetti. Hundar kan också passera maskar i deras avföring då de behandlades för problemet. Detta inträffar eftersom medicineringen orsakar de vuxna att förlora sitt grepp på tarmväggen. De flesta dewormers inte kan döda ägg eller migrera larver, så flera behandlingar kan krävas, även om maskar är inte längre syns i avföringen.

Behandling

Spolmask behandling hos hundar vanligtvis innebär en dewormer baserad på fenbendazol, men over-the-counter produkter baserade på dietylkarbamazin och piperazinsalter finns också. Ivermektin-baserade hjärtmask mediciner kan också döda spolmask. Enligt Pawprints & spinner, fenbendazol verk av tillfälligt förlamat maskar, vilket får dem att passera ut i tarmarna. Eftersom dessa läkemedel är inte effektiva mot ägg eller larver inte i tarmarna, kan flera behandlingar på två- till tre-veckors intervall krävas. Avmaskning medicinering ges vanligen genom munnen, och kan behöva vara dold i livsmedel.

Maskar och blindhet hos katter

Maskar och blindhet hos katter


Katter kan vara en värdefull medlem av familjen, och som sådan du vill att hålla dem friska. Maskar är ett vanligt problem hos katter - i själva verket finns det fyra typer av maskar som katter kan bli infekterade med. Katter kan också bli blinda precis som människor kan - de kan drabbas av partiell blindhet eller full blindhet. Beroende på orsaken, kan blindhet hos katter vara reversibel. Regelbundna besök hos en veterinär kan hjälpa till att upptäcka problem hos katter tidigt när de är lättare att behandla.

Typer av Worms

Rundmaskar är den vanligaste typen av maskar som finns i katter. Katter kan också bli infekterade med bandmask, hakmask och hjärtmaskar.

symptom

Vanliga symptom på maskar inkluderar kräkningar, diarré, viktminskning, hosta, svårt att avföring, uppblåsthet och andningssvårigheter.

Behandling

De flesta katter kommer att fånga någon typ av maskar i sin livstid. Maskar lätt behandlas av en veterinär, och katter bör kontrolleras för maskar var sjätte månad om möjligt.

Förebyggande

För att förhindra att din katt från att få maskar, se till att avföring bortskaffas regelbundet och din katt hålls loppfria. De flesta katter kommer att fånga någon typ av maskar i sin livstid, vilket gör det viktigt att du har din katt kontrolleras var sjätte månad för maskar och loppor.

Orsakerna till blindhet

Katter kan födas blinda eller kan bli blinda för en mängd olika skäl. Orsakerna till blindhet inkluderar obehandlade ögoninfektioner, trauma till ögonen, cancer, glaukom, katarakt, inflammation i ögat och tumörer.

Tecken på synproblem

Det kan vara svårt att avgöra om en katt håller på att förlora sin vision, men det finns vissa tecken att hålla utkik efter. Katter kan börja bli klumpig eller desorienterade kan de felbedömer avstånd och börja stöta in i saker, eller de kan verka förvirrad i nya miljöer. En katt ögon kan också bli grumlig eller inflammerad, och katten kan också börja att kisa.

Förebyggande

Katters Ögonen bör undersökas regelbundet, och om det finns några tecken på infektion, såsom en missfärgning eller om ögat blir grumlig, en katt bör vidtas för att en veterinär. Regelbundna kontroller på veterinär fånga eventuella problem tidigt och upprätthålla en katts hälsa.

Maskar som liknar hår hos människor

Maskar som liknar hår hos människor


Maskar som ser ut som människohår är nematoder. Dessa maskar anses en parasit eftersom de flesta kräver en värd för överlevnad och i vissa fall, människor blir värdar. Nematoder är de mest talrika flercelliga djur på jorden, enligt University of Nebraska. Hakmask och spolmask är hårliknande parasitära maskar som infekterar människor.

typer

Det finns mer än 5000 arter i stammen Nematoda familjen, enligt University of Florida institutet för livsmedel och jordbruksprodukter. Maskar som lever i jorden är till nytta för jordbruksindustrin, men maskar som infekterar människor konkurrerar om dina näringsämnen och orsaka allvarliga obehag alltifrån anal klåda, buksmärtor, kräkningar, diarré och illamående. Hakmask lever i förorenad mark och kan tränga in i huden hos människor. Spolmask infektera människor hand-till-mun transmission.

Identifiering

Det stora antalet maskar i nematoden familjen gör det nästan omöjligt att identifiera varje art. Om du plocka upp en handfull jord, kommer du att hålla tusentals maskar även om du inte kan se dem på grund av deras mikroskopiska storlek. Inte alla nematoder är mikroskopiskt. Nematoder kan variera från .01 inches till mer än 24 fot, enligt University of Nebraska på Lincoln. Deras anatomi ser ut som en mager rör inuti ett rör. Hakmask värdar på människor med sina sex vassa tänder och spolmask liknar daggmaskar.

hakmask

Det finns 576 till 740 miljoner människor i världen är infekterade med hakmask, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Om hakmask finns i stort antal i den mänskliga kroppen, kan de blockerar det lymfatiska systemet som orsakar livshotande ödem. Hakmask in genom huden, oftast fötterna och flytta genom venerna till hjärtat och lungorna. Då hakmask stiga till svalget där det sväljs och kommer in i matsmältningssystemet, där den växer i tunntarmen. Om du har en lätt angrepp av hakmask, finns det oftast inga symptom. Däremot kan en tung angrepp orsaka buksmärtor, aptitlöshet, viktminskning och blodbrist. Hakmask behandlas med anthelminthic läkemedel, såsom albendazol och mebendazol. Behandlingen varar normalt en till tre dagar.

spolmask

Rundmaskar kan drabba vem som helst, oavsett ekonomisk eller social status. Springmask är de vanligaste parasit roundworm infektionen i USA, som drabbar ungefär en tredjedel av barnen i vissa områden, enligt Cleveland Clinic. Rundmaskar in i kroppen genom att förtäring. De kvinnliga maskar insättningar ägg i anus innan de lämnar kroppen. Detta orsakar klåda och när personen skrapar anus och sedan placerar sina fingrar i hans mun, cykeln av rundmaskar börjar. Denna infektion sprids lätt i barnomsorgen, så sanitet och personlig hygien är nyckeln till förebyggande åtgärder. Om du har infekterat barn i ditt hushåll, vara noga med att tvätta sina kläder och sängkläder dagligen för att förhindra andra i ditt hus från att bli smittade. Krämer kan förskrivas för att lindra anal klåda. Medbendazole och pyrantelpamoat är läkemedel som ges för spolmask infektioner.

Läkemedel för att behandla mänskliga maskar

Läkemedel för att behandla mänskliga maskar


Många människor smittas av parasitmaskar varje år. Det finns mer än 100 sorter av parasitmaskar. Vissa kan ses med blotta ögat och andra är mikroskopiska. Det finns fyra huvud läkemedel som används för att behandla parasitmaskar: albendazol, pyrantelpamoat, mebendazol och niklosamid. Dessa klassificeras som antihelmintiska läkemedel, (anti-mask läkemedel).

Läkemedel för att behandla mänskliga maskar

Typer av parasitära maskar

Det finns fyra olika typer av parasitmaskar som infekterar människor: protozoer Trematoda, Cestoda och Nematoda. De vanligaste maskar, spolmask, hakmask, piskmask, springmask, hjärtmask, klassificeras som Nematodas. De kan leva i magen och mag-tarmkanalen såväl som vävnader i muskler, det vaskulära systemet (blodbanan), hjärta, hjärna och andra organ.

albendazol

Albendazol förhindrar nykläckta maskar från att växa eller multiplicera i kroppen. Den dödar också de vuxna maskar. Behandlingen bör ges en gång per år efter en infektion för att förhindra återinfektion. Gravida kvinnor bör inte ta detta läkemedel under den första trimestern. De med kroniska sjukdomar såsom sjuk cell anemi eller leversjukdom bör inte ta detta läkemedel. Detta läkemedel bör tas under hela tid som det är föreskrivet, även om symptomen avtar.

pyrantelpamoat

Pyrantelpamoat dödar parasitmaskar som stift maskar och krok maskar av förlamande deras nervsystem. När maskarna är döda de passerar in i avföring och töms ur kroppen. Innan pyrantelpamoat berätta för din läkare om du är gravid eller planerar att bli gravid, om du ammar, om du tar något receptbelagt eller växtbaserade läkemedel, om du är allergisk mot läkemedel eller livsmedel.

mebendazol

Mebendazol håller maskar från att växa i kroppen och för att behandla infektioner orsakade av piska mask, stift mask, rund mask, och krok mask. Det kan behandla mer än en mask i taget. Var noga med att tala om för din läkare om eventuella medicinska tillstånd du har innan du tar mebendazol, inklusive om du är gravid eller planerar att bli gravid. Ta inte mebendazol om du ammar. Barn under två års ålder bör inte ta mebendazol inte rekommenderas av din läkare.

niklosamid

Niclosamid är föreskrivna för att behandla infektioner från bred eller fisk binnikemask, dvärgbandmask, och nötkött bandmask. Niklosamid bör inte användas för stift maskar eller rundmaskar. Men det kan användas för att behandla andra binnikemask infektioner. Niklosamid dödar bandmask vid kontakt och de döda maskar passerar in i avföring. Var noga med att tala om för din läkare är du är allergisk mot detta läkemedel om du är gravid eller planerar att bli gravid, eller om du ammar. Det bör inte användas hos barn under två års ålder, om inte rekommenderas av din läkare. Ge inte till äldre patienter inte rekommenderas av läkare. Var noga med att tala om för din läkare om du tar andra läkemedel eller naturläkemedel för att förhindra interaktioner.

Jag har maskar i min Papaya Tree

Jag har maskar i min Papaya Tree


Papaya är en tropisk frukt hemma i Centralamerika och södra Mexiko. Papaya anläggningen är faktiskt en träig ört som växer 10 till 12 fot hög med en cylindrisk stam som varierar allt från några inches till en fot i diameter. Blad kluster visas i huvudsak på toppen av trädet med fruktodling strax under det. Papaya träd är benägna att angrepp från många skadedjur inklusive maskar.

Pest Identifiering

Papaya träd är känsliga för skador från papaya bananfluga larver och papaya webb maskar, även kallad fruktkluster maskar. Maskarna skada både träd och frukten med deras utfodring och är bland de allvarliga skadedjur av frukten.

Beskrivning

Papaya fruktflugor lägger sina ägg inne i omogna, 2- till 3-tums frukt. Den lilla nya larver är lyxhus och börjar att livnära sig på de inre delarna av frukten. När mogna larverna lämnar frukt och förpuppas i marken, på väg att bli vuxna inom fyra veckor. Papaya webworms är larver som växer i en bana som de väver med deras silke runt och mellan frukten. Skadedjur angripa även områden mellan anläggningen stjälkar.

Skada

Papaya webworms mata sig in i frukten och stjälkarna av trädet. Skadade områden blir mycket utsatta för smitta från anthracnos svampen. Papaya fruktflugor "utfodring ruttnar de inre delarna av frukt. Skadedjur är nästan omöjligt att kontrollera när Äggen läggs i frukten. Påverkas frukt är kraftigt angripna av larver. Papaya sorter med mycket tjocka skinn är resistenta mot skadan. Styra skadedjur på kommersiell nivå är särskilt hårt.

Kontrollera

Använd Bacillus thuringiensis som en biologisk bekämpning alternativ för papaya webworms. Andra rekommenderade insekticider inkluderar permetrin eller malation. För bästa resultat, börja tillämpa insekts vid första tecken på webbnärvaro eller omedelbart vid tidpunkten för frukt set. Håll frukt säker från papaya fruktflugan genom att täcka unga frukt med papperspåsar mycket tidigt i tillväxtperioden omedelbart efter blommor har sjunkit. Byt påsarna var 10 till 14 dagar under fruktutveckling. Använd insektsmedel för att döda vuxna innan äggen läggs. Förstöra alla tappats eller angripna små frukter för att hålla larverna utvecklas till vuxna.