mall för kastkniv

Hur man använder trä som mall för keramik

Hur man använder trä som mall för keramik


Om du inte vet hur man använder en keramik hjul, kan du använda trä mallar för att skapa stora keramiska verk. Med grundläggande träbearbetning färdigheter kan du skapa egna mallar för skålar, plattor och otaliga andra prydnadsföremål. För att göra en ovalformad skål, till exempel, en mall kan göras genom att skära formen av plywood, och bygga upp det i lager för att skapa djupet av objektet. Mångfalden av objekt som kan göras på detta sätt begränsas endast av din fantasi, som keramiskt material (lera) kommer att överensstämma någon form.

Instruktioner

1 Rita din design för en oval skål, till exempel på en bit papper. Inkludera dimensioner skålen, inklusive bredd, längd och höjd. Skära en kvadratisk bit av plywood ca tre inches större än skålen på alla sidor. Klipp ut så många fler bitar som du behöver för att slutföra mallen. En skål som är tre inches djup kommer att kräva minst sex stycken av plywood. Skära dem alla till samma storlek.

2 Rita konturerna av toppen av skålen på det första arket. Använd borren för att göra ett hål så att du kan sätta pusslet att skära ut den ovala formen. Använd trä klämmor för att hålla arket på plats när du skär. Detta kommer att bli den största öppningen kommer att skära som skålen blir gradvis mindre mot botten.

3 Placera skurna bit plywood färg på toppen av nästa samma storlek, tomt plywood. Spåra utskurna sektionen på pjäsen nedan. Ta bort överstycket och mäta inåt från den spårade kontur för att skapa en något mindre kontur. Små steg om en halv tum till en tum kommer att skapa en svag lutning mot botten av skålen. De exakta måtten beror på just din design.

4 Clamp och skär nästa stycke med ett mindre hål och fortsätter tills alla sex bitar skärs, varje öppning är mindre än den föregående. Stapla dem tillsammans med den minsta öppningen i botten. Ytterkanterna ska vara i jämnhöjd. Undersök de stegliknande kanter som bildar de yttre väggarna i skålen för att se till att de är utformade på rätt sätt beroende på din design.

5 Fäst plywood bitarna ihop med trälim och skruvar. Anslut varje lager med lim, klämma ihop arken, och skruvar för att permanent säkra dem på plats. Fortsätt tills alla sex bitar är anslutna.

6 Fäst det monterade blocket med klämmor och slipa ner kanterna på insidan med vinkelslipen. Slipa tills stegen mellan skikten har slipats ner, vilket skapar en jämn vinklad mur runt insidan. Fyll några urgröpningar med trä spackel och använda sandpapper för att göra ytan så jämn som möjligt. Rengör träet med en fuktig trasa.

7 Sträck duken runt skålen formen och säkra den tätt med häftpistolen på toppen och på botten av plywood. Inte stapelvara i den slipade ytan eftersom det kommer att visa i leran. Gör yttre nedskärningar i duken för att förhindra veck som du sträcker den runt mallen. Använd massor av häftklamrar för att se duken sitter fast ordentligt som det sista steget.

8 Fyll denna form med en platta av lera för att skapa skålen. Återanvänd formen på obestämd tid för att skapa fler skålar med hjälp av denna trä mall.

Hur man gör klasar med en mall

Hur man gör klasar med en mall


Takstolar ersätta traditionella takbjälkar, takkrönet och takbjälkar. Gable style tak är den vanligaste och gavel takstolar är utformade med fyra huvuddelar. De två övre diagonal eller takbjälkar, kallas de övre sladdar. Den nedre horisontella som löper längs botten av triangeln, eller regel, är känd som lägre sladden. Centrum vertikala stag är känd som kungen stud och löper från den nedre sladd, till botten av toppeffekten. Eftersom varje syll längs ett sadeltak sektion är identisk med den en tidigare, kan en mall för att göra monteringen enklare.

Instruktioner

1 Använd en krita linje att knäppa en horisontell linje på din uppfart, eller annan stor betongyta, stor nog att rymma din fackverk. Lokalisera centrum med ett måttband och markera centrum. Använd krita linje att knäppa en vinkelrät linje från denna punkt som är lika med höjden på fackverket, från botten av den nedre sladd, till toppen av taket.

2 Sträck krita linje från denna topp punkt tillbaka till varje ände av den horisontella linjen du skapade först och knäppa en diagonal linje som representerar varje yta av taket. Mät in från dessa linjer 3 ½ inches och knäppa en andra uppsättning av linjer, inuti båda diagonal och ovanför den nedre horisontella för att bilda en mindre triangel inuti den första. Lappar raderna i hörnen på utsidan triangeln.

3 Åtgärd 1 ½ inches till vardera sidan av den vinkelräta linjen som löper från den nedre sladden till toppen och knäppa en linje parallell till centrum vinkelräta linjen för att skapa en 3½-tums bred kontur för kungen post, eller centrumstöd.

4 Använd en vinkelsökare med ett ben i linje med en utanför diagonal linje och den andra i mitten vinkelräta linjen. Läs vinkeln från indikatorn i mitten av vinkelsökare och justera geringssåg till den vinkeln.

5 Mät för din övre sladdar från punkten av toppen till den punkt där utanför diagonala skär toppen, eller inuti raden av lägre sladden eller botten horisontella. Skär två övre sladdar till den längd, med sina ändar mitra kapas till den vinkel du räknat från toppen. Skär båda vinklar samma riktning för att bilda en lång parallellogram.

6 Skär de lägre kablarna till samma längd som den nedersta raden i utanför triangeln. Kap- skära ändarna till samma vinkel en höger och en vänster för att bilda en lång trapetsoid.

7 Mät från den översta raden av den nedre horisontella på undersidan av toppen på insidan triangeln. Klipp din kung stud till denna längd och markera mitten av den kapade änden. Mitre klippa hörn av denna bit i samma vinkel du använde för trådändarna så att vinklarna möts på mittmarkering för att bilda en punkt.

8 Position de övre remmar på krita kontur med en ände av varje yta mot yta för att bilda toppen. Rikta den undre kabeln vid de nedre ändarna av dessa bitar, med de vinkelräta snitt vid ändarna inriktade med de yttre diagonaler av denna triangel. Positionera kungen stud som löper från centrum av den övre kanten av den undre sladden till botten av den övre sladden topp.

9 Applicera stål knutplåtar till varje led och fästa dem med 1¼-tums behandlade däck skruvar en genom varje hål i varje platta. Installera en vid var och en av de tre hörnen i triangeln och en vid botten av kungen stud. Vänd på fackverks över och fäst knutplåtar till baksidan på samma sätt.

10 Klipp 16 stycken 1-by-4 timmer 12 inches lång. Skruva dessa bitar upprätt till kanterna av kilen. Fästa två vid varje ände av varje övre sladd, en på vardera långsidan. Fästa två vid vardera änden av den undre sladden och två vid varje ände av kungen stud. Skär två övre sladdar, en lägre sladd och en kung stud till samma dimensioner som mallen för varje takstol. Montera bitarna mellan de upprättstående 1-by-4s att anpassa dem till den ursprungliga. Stack fackverks bitar så högt det går. Fäst hörnplattorna i ansiktet av den första fackverket, vänd på det, bifoga kilar till motsatta sidan och ställ den åt sidan, upprepa gusseting proceduren för varje takstol.

Gör det själv bokmärke mall

Gör det själv bokmärke mall


Göra ett bokmärke är ett roligt och kreativt projekt för både barn och vuxna. Men de kan också vara effektiva verktyg för reklam och marknadsföring; bokmärken ses som ett kostnadseffektivt sätt att vädja till läsare och bokälskare samtidigt främja en produkt eller en butik. Bokmärken kan användas av människor från alla branscher, inte bara de som är inblandade i litteraturen och publicering; de är lätta att ge bort eller skicka utomlands med ett kort eller produkt.

Design

Tänk på hur du vill att bokmärket att se innan att skapa mallen. Denna konstruktion kommer att informera den slutliga formen av bokmärket och därmed dimensionerna du kommer att använda. Tänk på att de flesta professionella bokmärken är dubbelsidiga.

Kvantitet

Bestäm hur många bokmärken du vill skriva ut. Om de är individuella eller små mängder - mindre än 100 - det är möjligt att skriva ut dem hemma ganska enkelt. Det kan dock vara mer kostnadseffektivt och enklare att ha dina bokmärken skrivs av proffs.

Storleks

Välj din bokmärkes storlek. Typiskt för dessa är 5 x 15 cm, 5 x 18 cm, och 5 x 20,5 cm. Om du kommer att skriva ut bokmärken professionellt kan det finnas ett större utbud av storlekar att välja mellan. Om du väljer att skriva ut dem själv har du mer frihet och beroende på hur kreativ du vill vara med designen.

mjukvaruprogram

Öppna sidlayout program - till exempel InDesign, Scribus (en fri sida programvara layout) och Microsoft Office - och skapa ett nytt dokument. Gå till alternativet anpassad storlek för att ställa dimensioner bokmärket. Var exakt och välj exakta dimensioner, vare sig dessa är dina valda storlekar eller de som av professionella skrivare, och se till att be tryckeriet om de behöver ytterligare området runt mallen för bläck blödning.

sista handen

Om du vill att din bokmärke för att vara dubbelsidigt, gör en andra mall med hjälp av samma dimensioner. Om du skriver bokmärken själv, se till att mallarna är perfekt anpassade så att de kan skrivas ut på ett enda pappersark.

Hur du gör din egen resväg Mall

Hur du gör din egen resväg Mall


Vare sig du planerar en semester med familjen eller en affärsresa, resor resvägar kan hjälpa dig att organisera din resa detaljer. Innan du gör en färdväg, kan det vara till hjälp om du redan har en rutt mall beredd. Gör så i några enkla steg.

Instruktioner

1 Öppna ordbehandlingsprogrammet du vill använda för att göra resplanen mall. Skapa ett nytt dokument och när du uppmanas namnge dokumentet "Resplan mallen."

2 Dubbelklicka på dokumentets rubrik för att placera markören i sidhuvudet typ utrymme. Klicka på knappen "Justera text rätt" att anpassa texten till den högra sidan av huvudet. Typ "[namn Traveler]" och tryck på "Enter". Typ "[Namn på Trip]" och tryck på "Enter". Skriv "[Resa Datum]" och tryck på "Enter". Dessa och andra fraser omgivna av parentes är platshållare för din resplan; när du skapar en riktig resplan, kommer de att ersättas med de verkliga detaljerna för resan.

3 Dubbelklicka på kroppen av dokumentet för att ta bort markören från huvudet. Klicka på "Bold" för att göra följande text fet. Skriv "Destination" och tryck på "Enter" tre gånger. Skriv "Transport" och trycker på "Enter" tre gånger. Skriv "Boende" och trycker på "Enter" tre gånger. Under dessa undernummer, placera namn, adress och kontaktuppgifter, liksom all viktig information - till exempel flygtider, flightnummer och hotellrumsnummer för flygbolagen, bilföretag, hotell och destinationer - för varje specifik resa när du förbereda sin färdväg.

4 Typ "Dag 1 [dd / mm / yy]" och tryck på "Enter". Klicka på "Infoga" -fliken och välj "Table" alternativet. Ställ in antalet kolumner för tabellen till "2" och antalet rader till "16." Ställ in startkolumnbredd till "en tum" och klicka på "OK" -knappen för att skapa tabellen (om ditt ordbehandlingsprogram inte tillåter dig att ställa in den första kolumnen, lämnar kolumnbredd på standardinställningen). Klicka på den högra kanten av bordet och dra tabellen till dokumentets högermarginalen.

5 Placera markören i den första cellen i tabellen (första kolumnen, första raden). Skriv "06:00" i cellen. Placera markören i den tredje cellen i tabellen (första kolumnen, andra raden) och skriv "07:00". Fortsätt att fylla cellerna i den första kolumnen med gånger tills den första kolumnen fylls (sista raden bör ha "09:00" i det). Eftersom detta är en mall, är det förberett för en 16-timmars arbetsdag varar från 6:00 till 10:00. Lägg till eller ta bort rader i tabellen eller justera tiderna representerade i tabellen som behövs för dina specifika behov. Den andra kolumnen i tabellen kommer att användas för att informera om verksamheten, destinationer och allmänna planer för resan vid den tidpunkt som har utsetts av den första kolumnen.

6 Placera markören under bordet och upprepa steg 4 och 5, som ersätter "Dag 1 [dd / mm / yy]" med "Dag 2 [dd / mm / åå]." Upprepa sedan stegen, som ersätter "Dag 2 [dd / mm / yy]" med "Dag 3 [dd / mm / åå]." Fortsätt att skapa tabeller förrän du har sju. För en resväg mall, kommer en veckas tidtabeller räcka. När du skapar din faktiska resplan, lägga till eller ta bort tabeller för att passa resa specifika behov.

7 Klicka på "File" -fliken och välj "Spara" för att spara resplanen mallen.

Hur man skapar en anpassad mall i Weebly

Hur man skapar en anpassad mall i Weebly


Weebly är en webbplats som tillåter användare att skapa sina egna webbsidor gratis. Weebly huvudsakliga syfte är att göra personliga webbdesign så enkel som möjligt. Deras användarvänliga klicka och dra gränssnitt gör att sätta en webbsida tillsammans möjligt för även de mindre erfarna datoranvändare. Men för att göra detta möjligt, Weebly valt att använda webbsida mallar, eller förinställda mönster. Du kan ändra dessa mönster till skapa din egna mall, men du måste veta hur man redigerar HTML och CSS.

Instruktioner

1 Logga in på ditt Weebly konto.

2 Klicka på "Design" -fliken högst upp på sidan.

3 Klicka på "Redigera HTML / redigera CSS" -fliken som visas längst ned på menyn banner.

4 Klicka antingen "HTML" -fliken eller "CSS" -fliken, beroende på vad du vill redigera. Till exempel, för att anpassa bakgrundsfärger mallen, måste du gå under "CSS" och hitta manus till bakgrundsfärgen. Det ska se ut ungefär som "bakgrund. # 0001" Redigera bakgrundsfärgen koden till en ny HTML-kod.

5 Fortsätt att redigera typsnitt, storlek eller bakgrundsbild under "HTML" och "CSS" sektioner.

6 Klicka på "Preview" -fliken för att se vad din sida kommer att se ut.

7 Klicka på "Spara ändringar" för att hålla den nya mallen design. En popup-ruta visas som ber dig att byta namn på den nya ändrade mall. Skriv in namnet och klicka på "Spara". Din nya mall har nu skapat och din webbsida kommer att återspegla ändringarna.

Hur man gör en Silkscreen mall

Hur man gör en Silkscreen mall


Det finns tre huvudsakliga metoder för att göra en bild mall för silkscreen, vare sig på tyg eller annat medium: pappers stencil, screen-filler negativ och skärm filler positiv. Det billigaste och enklaste sättet är att använda en pappers stencil, som kan vara så enkelt eller komplicerat som dina kunskaper tillåter. Du behöver inte köpa speciella emulsions kit, lim eller spackel.

Instruktioner

1 Skapa designen. Rita en bild själv, kopiera ett fotografi, eller skriva ut en bild från datorn. Enkelt är bäst för nybörjare; undvika små detaljer eller snäva kurvor.

2 Rita designen. Placera pergament ovanpå din bild och spåra de delar du vill skriva ut. Håll dig till bilder som översätter väl i svart och vitt först. Spåra den svarta delen av bilden för utskrift och det vita utrymmet blir färgen på skjortan.

3 Klipp ut design. Lägga pergament ovanpå en skärbräda eller matta för att skydda arbetsytan. Skär försiktigt ut den spårade bilden med en kniv. Alla herrelösa nedskärningar eller ojämna kanter kommer att dyka upp i din färdiga arbete.

4 Torka av pergament efter varje användning och förvara på ett säkert ställe. Den vellum kan böjas och skrynkligt eller samlar damm om de lämnas ut i det fria, så håll den i en låda, behållare, eller mapp där den inte kommer att missbrukas.

Så här öppnar Scroll Mall för PowerPoint

Så här öppnar Scroll Mall för PowerPoint


PowerPoint är presentationsverktyg från Microsoft i 1989 som en del av Office programsvit. PowerPoint hjälper användare att skapa presentationer och bildspel införliva text, bilder, ljud, video och andra media med ett enkelt grafiskt gränssnitt. PowerPoint har ett antal inbyggda mallar, och nyare versioner av PowerPoint kan du söka Microsofts malldatabasen inifrån programmet. Denna artikel avser PowerPoint 2010, men andra versioner av PowerPoint har liknande kommandon.

Instruktioner

1 Klicka på "File", "New" och sedan klicka på rutan där det står "Sök Office.com för mallar." Här kan du söka efter valfritt antal befintliga PowerPoint-mallar från Microsoft databasen.

2 Skriv "rulla" i sökrutan och tryck på "Enter". Du bör också prova relaterade sökord för att hitta liknande mallar. Ord som "papyrus", "certifikat" och "bibel" kommer att hitta liknande PowerPoint-mallar. Var kreativ i dina sökningar.

3 Klicka på den mall du vill använda och klicka på "Download" för att lägga till din samling. Den valda mallen öppnas automatiskt i en ny presentation.

Hur du väljer en mall i PowerPoint 2003

Hur du väljer en mall i PowerPoint 2003


PowerPoint 2003 innehåller en mängd olika mallar, allt från enkla till komplexa. Följ instruktionerna nedan för att välja en mall.

Instruktioner

1 Öppna PowerPoint 2003, och sedan det projekt du vill arbeta med.

2 Leta reda på "Formatera" i verktygsfältet längst upp till höger på skärmen och klicka på "Ny bild" -knappen.

3 Titta i "Slides" fönster till vänster och hitta alla bilderna på den nya mallen. Håll ned "Shift" tangenten och klicka på de bilder.

4 Välj en layout från listan med mallar som finns i "Slide Layout" fönstret till höger på skärmen.

5 Klicka på pilen ligger på bild som du har valt. Välj "Apply till Valda Slides" från listan med alternativ.

6 PowerPoint kommer att tillämpa mallen på alla bilderna du valt.

7 Spara och stäng projektet när du är klar.

Hur man skapar en Press mall

Hur man skapar en Press mall


Den Buddy ramen för Wordpress hjälper dig att skapa komplexa sociala nätverkssajter, portaler gemenskap och samarbetsverktyg genom ett omfattande bibliotek av mallar och plug-ins. Alla Wordpress tema kommer att arbeta med Buddypress med liten eller ingen modifiering, men du kanske vill skapa en uppsättning anpassade mallar för att hantera Buddyspecifika funktioner, t.ex. forumet, aktiviteter eller medlemsprofiler. Det enklaste och säkraste metoden för att göra detta är att skapa en Buddy Child tema snarare än modifiera Buddy kärnan.

Instruktioner

1 Skapa en ny mapp och namnge den efter nya tema. Öppna HTML-redigerare och skapa två nya filer. Spara den första filen som "functions.php" i den nya mappen. Spara den andra som "style.css."

2 Ange följande mall rubriken i din style.css: / * Tema Namn: Tema URI: Beskrivning: Version: 1.0 Författare: Författare URI: Mall: BP-standard Taggar: * / Fyll varje fält. Åtminstone måste din style.css innehålla ett temanamn och mall värde. Mallen värde bör förbli BP-standard; men om du vill basera din nya design på funktionaliteten hos en Buddypress tema ram anpassade, såsom Buddymatic anger dess tema namn där istället.

3 Öppna ramen mappen Buddypress och sedan öppna "_inc" -mappen ligger i "BP-themes / bp-default". Öppna varje formatmallar finns under "css". Kopiera innehållet i default.css dokument som börjar med "kropp" stil och klistra in den på din style.css dokument strax under din mall rubriken. Fortsätt att kopiera och klistra in reset.css och adminbar.css stilar i din formatmall.

4 Redigera, ta bort eller lägga stilar som önskat. För att lättare kunna se vilka stilar påverka delar av den övergripande utformningen, kan du använda "Inspektera Element" -funktionen av webbläsaren Opera eller Firebug tillägg för Firefox. Till exempel, om du vill ändra bakgrundsbild, skulle du redigera följande rad av "kropp" stil: bakgrund: # 000000 URL (../images/mybg.jpg) fast no-repeat; Skapa en mapp "bilder" i nya tema mappen och se till att alla stilar refererar bilder använder den rätta vägen till bildfilen.

5 Öppna mallfilerna i Buddypress "bp-themes / bp-default" mapp som innehåller delar av den layout som du vill anpassa. Till exempel, om du vill anpassa innehållet som visas på huvudsidan, öppnar "index.php" fil och spara den till din nya tema mapp. Du kan lägga malltaggar, HTML, eller stil klasser som kommer att åsidosätta standardBuddyPress mallen.

6 Lägg några anpassade funktioner till din functions.php fil. Du kan också lägga till ytterligare Wordpress funktioner till den här filen, såsom registrering av sidofält eller lägga till plug-in funktion. Men inte kopiera innehållet i standard functions.php filen till din fil. Om du har inget att tillägga, spara filen som en tom fil till din nya tema mapp och det kommer automatiskt att ärva standardfunktionerna av vilket som mall du deklarerats i huvudet på din style.css.

Hur man gör en mall mönster för Fabric Yo-Yos?

Hur man gör en mall mönster för Fabric Yo-Yos?


Hantverkare använder ganska tyg yo-yos att pryda olika sömnadsprojekt objekt från kuddöverdrag till kudde toppar, klädesplagg och pannband. Ibland använder de många yo-yos sys ihop för att bilda ett varv kasta eller täcke överst. Den grundläggande tyg jojo normalt ihoptryckta för att bilda en rosett, men samma sömnad form kan användas för att göra andra saker, såsom pincushions genom fyllning kudden med en fast vadd innan samla stygnen dras helt tät. Gör yo-yos är en idealisk sömnadsprojekt att använda upp tygbitar kvar från andra sömnadsprojekt.

Instruktioner

1 Bestäm diametern du vill använda för din färdiga yo-yo. Diametern är mätning tas från den ena sidan av en cirkel till den andra sidan. Dubbelt så stor som den färdiga jojo diameter och tillsätt en halv tum att få den storlek du behöver för att göra mallen. Till exempel, om du vill göra en jojo som mäter två inches över toppen när den är klar, kommer du att göra en mall som mäter fyra och en halv inches i diameter.

2 Rita en cirkel med en kompass, öppnas till rätt mått, på ett ark styv papp. Klipp ut cirkeln.

3 Skriv mätningar av denna mall, tillsammans med storleken på jojo det gör, i mitten av mall, så du kan se måtten på en blick i framtiden.