måla aluminiumbåt

De bästa färgerna för en aluminiumbåt

De bästa färgerna för en aluminiumbåt


Målning aluminium, för gör-det-själv båtägare, är ofta en fråga om att upprätthålla en befintlig yta. Måla en ny, omålad aluminium båt, precis som alla andra lack, kan verka som om det är mer om att förbereda ytor - avfettning och slipning så grundfärg fastnar på metallen och applicera primern omedelbart för att förhindra att aluminium är oxidation. Färgen är mer än en dekorativ eftertanke, dock.

Latex (Vattenbaserade) Färger

Här är något att tänka på: latexfärger senaste 10 åren eller mer i regn, snö och solljus. Den enkla förklaringen är att vattnet basen gör det enkelt för dig att sprida de färgade kemikalier - färgens nyans - på ytan av din båt. När vattnet avdunstar när färgen torkar, har molekylerna i färgton bundet kemiskt till primern du tillämpas. Latexfärger erbjuder samma enkelhet ansökan till aluminium båtägaren som de gör husägare eftersom du kan använda dem med pensel eller roller, eller om förtunnas ordentligt med vatten, genom att spraya dem på en aluminiumbåt med en högtrycksspruta.

Alkyd-baserade Färger

Alkydfärger är syntetiska, oljebaserade färger med en mycket hög grad av vattenbeständighet. De kräver lite underhåll en gång tillämpas. Liksom latexfärger, kan de appliceras med pensel eller roller, men om de används med en färg spruta, måste de spädas med petroleumdestillat som nafta, xylen eller annan lacknafta. Dessa nuvarande frågor om brandfarlighet, lagring och miljörisk. Trots detta, alkydhartser baserade färger är en lämplig beläggning för aluminium båt.

epoxifärger

Epoxifärger, eller tvådelade målarfärger, består av ett polymerharts och en polymer härdare. När de två delarna blandas, börjar de att bota; när härdningsprocessen är fullbordad, bildar de en slitstark ytbeläggning. Som med alkydfärger, kan de borstas, valsas eller sprutas på din aluminiumbåt. Liksom alkydfärger, måste de spädas med specialiserade förtunningsmedel innan sprutning. På grund av skillnader i tillverkarens formler, läsa bruks etiketten på färgen noga för gallrings rekommendationer.

Primer

Zinkkromat beskrivs av Federal Standard 595 Color Server som "en rostskydds barriär primer" och "en slags målat på galvanisering." Den finns i olika färger, främst grönt eller gult. Medan varumärkena kan variera, om du frågar efter zinkkromat primer vid en detaljhandels färghandel, har du inga problem att hitta den.

Hur man målar aluminiumbåtar

Hur man målar aluminiumbåtar


Aluminium är kanske det perfekta materialet för att bygga båtar, särskilt flatbottnade fiske och jakt båtar. Aluminium är lätt, slitstark och lätt att arbeta med. Men som de flesta metaller, kan det vara svårt att måla. Tricket att måla aluminium ligger i beredningen. En ren yta och rätt material är nyckeln.

Instruktioner

1 Balansera aluminiumbåt på de två bockar. Att få upp båten kan du arbeta hela vägen runt båten mycket bättre än du kan om det var på marken. Den initiala placeringen av båt på bockar är inte viktigt, även om det kan vara lättare om botten av båten är på bockar, med insidan område av båten uppåt.

2 Sand båten helt. Detta steg är nödvändigt om du ommålning en aluminiumbåt som hade en tidigare skikt av färg. Du kan göra detta med ett block av trä och ett blad av vanlig sandpapper, men den mest effektiva metoden är att använda en handhållen elektrisk slipmaskin. Sand hela ytan av båten, inifrån och ut. Bli inte orolig om du inte kan få 100 procent av färgen off. Och oroa dig inte om att repa metallen med slipmaskin, eftersom dessa repor kommer att vara osynlig senare och faktiskt ge mer yta för färgen att hålla sig till. Du kanske tycker att det är lättare att slipa insidan av båten först och sedan vända båten över på bockar till sand på utsidan.

3 Tvätta båten. Fyll din hink med såpvatten och använd en borste med styva borst för att skrubba båten ned. Skrubba båten så hårt som möjligt för att ta bort eventuellt skräp som orsakas av slipning. Skölj båten med en vattenslang, företrädesvis en med en effekt sprutmunstycke. Låt båten torka helt.

4 Rulla ut papper eller plast på golvet i arbetsområdet. Allt som kan skadas av färg bör avlägsnas från närområdet, och andra objekt bör omfattas av papper eller plast. Öppna alla tillgängliga fönster, och använda elektriska fläktar för att ge ventilation.

5 Applicera primer till båten. För bästa resultat, använd en oljebaserad primer gjord för att användas på metall. Många yrkesmålare rekommenderar gallring primern så att det lättare kan arbeta sig in i de mikroskopiska repor på båten. Du kan tunna primern genom att blanda en pint thinner i en gallon primer. Du kan använda penslar eller rullar, men du kommer att få en renare, mer jämnt lager om du använder en färg spruta för att applicera primern. Starta genom sprutning av primer på insidan av båten, så att den kan torka, sedan vrida båten över att tillämpa primer till utsidan. Låt primern flera timmars torktid innan du börjar måla.

6 Måla aluminiumbåt färgen på ditt val med hjälp av en vattenbeständig färg. Återigen kommer det att bli mycket lättare att först måla halv båten, låt det torka, sedan vända båten över för att måla den andra halvan. Du kan behöva tillämpa två lager för att få önskad färg. Låt färgen torka helt.

7 Applicera en klarlack. Den klara beläggningen är bara sprutas på båten på samma sätt som primer och måla. Den klara beläggningen kommer att ge skydd mot väder och vind och mot repor, och det kommer att ge den båt som nymålade utseende. Men det kommer också att göra båten ser något glänsande, så du kanske vill hoppa över detta steg om du ska använda båten för jakt. Om du väljer att inte tillämpa klarlack, måste du måla båten mycket oftare.

Hur man installerar en våning i en aluminiumbåt

Hur man installerar en våning i en aluminiumbåt


Att sätta ett golv i en aluminiumbåt är inte så komplicerat som det kan verka vid första. Golvet i sig speglar botten av båten. Golvet måste stödjas av små timmer. Stöden ska löpa från den ena sidan av båten till den andra och placeras varje par fötter för att hålla golvet från att sjunka när du kliver på den. Det kan täckas med vinyl, matta eller någon annan golvbeläggning du kan tänka dig. Golvet som inte är i direkt kontakt med botten av båten inte överföra ljud och är lättare på fötterna än aluminiumskrov.

Instruktioner

1 Använd ett måttband för att mäta längden och bredden på båtens botten. Multiplicera dessa två dimensioner tillsammans med en miniräknare för att bestämma antalet kvadratfot marinplywood du behöver för golvet.

2 Mät bredden på botten av båten vid mycket tillbaka, mycket front, därefter var 2 fot i mellan dessa två. Registrera varje mätning och använda pusslet att skära en-av-en virke till dessa längder. När du mäter varje del av en-av-en, markera mitten av varje stycke med en blyertspenna.

3 Om båten kräver mer än en plywoodskiva, butt bitar av plywood tillsammans. Fastställa en-för-1s ovanpå marinplywood parallellt med varandra och 2 fötterna isär, så att varumärkena centra 1-by-1s bildar en rak linje. Använd en penna för att rita en linje på marinplywood som förbinder ändarna av en-för-1s på höger sida och en annan förbinder ändarna av en-för-1s på vänster sida. Flytta en-av-1s och rita linjer som förbinder ändarna av vänster sidlinjen och den högra sidlinjen, som om du ritar en ovanifrån av båtens botten.

4 Använd sticksåg att skära längs linjerna på marinplywood, vilket gör golvpanelen (s).

5 Använd marina lim för att limma en-för-1s tvärs över botten av marinplywood, som stöd och ljud isolatorer för golvet. Använd en skruvmejsel för att driva skruvarna genom plywood i en-för-1s. Ställ plywood, med en-för-en bärare på botten, i båten. Fäst vinyl vik gjutning till kanterna på golvet med skruvar för att hålla vattnet från att komma under golvet en lämnar en enda röra, eller att hålla små saker, som dina bilnycklar, från att landa under golv.

Hur man monterar piedestal platser till golvet i en v-format skrov aluminiumbåt

Hur man monterar piedestal platser till golvet i en v-format skrov aluminiumbåt


Piedestal sätena i aluminium fiskebåt gör trolling för fisk på en lat eftermiddag betydligt bekvämare än att sitta på hårda metalliska säten. Dessutom ger de dig en bättre sittplats när det är dags att dra i den trofé fisk. På grund av en aluminium båtens V-format skrov, är det nödvändigt att bygga ett däck för att förankra de platser till.

Instruktioner

1 Skär plywoodskiva med sticksåg storlek som krävs för att passa in i din aluminiumbåt. Detta ark används för att gränsla "V" -form av skrovet, vilket ger en platt yta på vilken att montera sockeln säten. I idealfallet bör plywoodskiva vila mot skrovet ca 18-till-24 inches från toppen av relingen. Eftersom varje båt är formad något annorlunda, måste du mäta för snittet specifikt till din båt.

2 Skär 2-av-4-tums timmer till bredden på plywoodskivan. Om du har en plywoodskiva som är 4 fot bred och 4 fot lång, är det bäst att ha tre stycken av virke för att stödja golvet. En stöd placeras på varje sida och en annan i mitten.

3 Skär 2-by-4-tums timmer att matcha vinkeln på skrovet där du ska installera däck. Detta gör det möjligt för däck för att lägga an mot aluminium i båtens skrov. Det kommer också att hålla dig från att falla något under däck.

4 Fäst 2-by-4-tums timmer till botten av brädet genom sjunkande träskruvar genom toppen av plywood och in i virket med en borrmaskin. Kör inte skruvarna genom skrovet på båten.

5 Placera basen av sockeln säte i mitten av däck du har byggt och markera platsen för hål du kommer att behöva borra med hjälp av en penna.

6 Borra de hål som du markerat med hjälp av borrmaskin och en borrkrona som passar storleken på skruvarna medföljer piedestal sätet.

7 Fäst sockeln sätet till däck med hjälp av bultar och muttrar, dra åt dem ordentligt. Med sätet och däck konstrueras, placera däck i båten. Du kan mode ytterligare piedestal platser för din aluminiumbåt på samma sätt.

Diy: aluminiumbåt avtappningspluggar

Diy: aluminiumbåt avtappningspluggar


Små aluminiumbåtar är användbara för många olika typer av aktiviteter utan krångel och kostnader för en större båt. Många små båtar inte är försedda med avtappningsskruvarna för att släppa ut vatten som kommer in i båten. Du kan få vatten i båten bara från att sitta i din trädgård mellan användningarna. Lösa problemet med att tömma ut vattnet genom att vrida båten över eller ösa ut genom att installera en avtappningsplugg. Med en avtappningspluggen kan du helt enkelt öppna avloppet och låt vattnet rinna ut.

Instruktioner

1 Välj den plats du vill placera kontakten. De flesta dräneringspluggar finns i mitten av båten nära botten av skrovet. När den är öppen vattnet kommer att rinna från insidan av båten ned till nivån av pluggen.

2 Använd en körnare och markera platsen för kontakten. Borra upp ett hål stort nog för pluggen att glida igenom skrovet.

3 Tryck in kontakten i hålet och markera platsen för monteringshålen med körnare. Ta sedan bort pluggen och borra monteringshålen.

4 Applicera en liberal mängd silikon på utsidan av proppen och placera den i hålet. Sätt en klick tätningsmedel över monteringshålen och skruva fast pluggen på baksidan av båten.

5 Låt den torka ordentligt. Installera pluggen i hålet och sedan använda ett tunt sista lagret av silikon runt insidan och utsidan av kontakten till ett fullgott skydd mot läckage. Applicera fogmassa runt monteringshålen också.

6 Placera båten i vattnet och kontrollera tätheten kontakten inte. När du tar bort båten ur vattnet, häll en liten mängd vatten i botten av båten och öppna avtappningspluggen. Kontrollera att vattnet rinner ut och tömmer från båten.

Hur man målar en aluminiumbåt

Hur man målar en aluminiumbåt


Aluminium är ett slitstarkt och lätt material som fungerar bra för att bygga båtar, särskilt de som är avsedda för jakt och platt bottenfiske. Uppgiften att måla en aluminium båt är inte svårt om du har rätt material. Du måste ordentligt förbereda ytan av båten, välja rätt typ av färg och välja en arbetsyta i ett väl ventilerat område innan du börjar måla. En aluminium båt kan återställas och skyddas för kommande år med en solid lack.

Instruktioner

1 Montera båten på två bockar. Inspektera skrovet på båten för tecken på skador och rost. Reparera eventuella läckor och skador på båten innan du fortsätter vidare till andra steg. Använd fett remover och miljövänliga rengöringsmedel att skrubba skrovet.

2 Sand båten ned. Börja med 600 grit sandpapper och arbeta upp. Skapa en slät yta så att färgen kan fästa till båten. Underlåtenhet att avlägsna eventuella kärvar eller gammal färg kan orsaka den nya färgen att lossna eller Fleck senare. Torka båten efter slipning med en torr trasa. Använd målare tejp för att täcka tillbehör och däcksutrustning som inte bör målas.

3 Köp färgen. Var noga med att välja en marin färg som kan användas för metallytor, aluminium i synnerhet. Sprid ut en damm plåt och förbereda sig för att börja måla båten.

4 Applicera en underull. Använd en färg pistol eller paintbrushes att åstadkomma detta steg. Bära en ansiktsmask och skyddsglasögon för att undvika måla rök och över spray. Tillåta underbeläggning av färg för att torka över natten.

5 Applicera en topplack till aluminiumbåt. Återigen, använd en färg pistol eller penslar. Ta dig tid att tillämpa ett jämnt lager över hela kroppen av båten. Börja med ett skikt av färg och inspektera resultatet. Du kanske inte behöver mer än ett lager, även om färgen på den nya färgen är ljusare än den tidigare pälsen. Kontrollera om det behövs touch ups när färgen har torkat över natten.

Hur man målar och reparation en aluminiumbåt

Hur man målar och reparation en aluminiumbåt


Många båtar idag är tillverkade av glasfiber, plast eller komposit. Dessa båtar är lätt och flexibel, och många av dem är dyra. En nybörjare kanske inte vill börja med en sådan rejäl investering. Du kan hitta gamla aluminiumbåtar som är billiga, särskilt om de har ett litet hål eller spricka i skrovet. En patch här och där tillsammans med en ny lack kommer att ge en gammal aluminiumbåt ett nytt liv.

Instruktioner

1 Installera en slip fastsättning på ett roterande verktyg och gripa verktyg tätt. Slå på strömmen och justera verktyget till sin högsta hastighet. Tryck på texture sidan av spinnslip bit mot skrovet för att ta bort rost.

2 Rengör hela skrovet med tvålvatten. Skölja bort tvålen med rent vatten. Torka båten ordentligt med mjuka, rena trasor.

3 Håll en aluminiumburk säkert i ena handen. Punktera den sida av burken med spetsen på en rakhyvel kniv och göra en slits i burken. Skära runt toppen och botten av burken med tenn snips att göra en patch. Kasta burkens topp och botten.

4 Rengör insidan av plåstret för att ta bort allt socker och andra rester från aluminium. Applicera ett lager marin silikon till skrovet runt det skadade området. Tryck på lappen i silikon så att den täcker hålet.

5 Borra ett 3/8-tums hål genom plåstret och skrovet på båten. Tryck på huvudet av en nit genom hålet och pressa handtagen hos ett nit pistol för att koppla ihop de två bitar av metall. Installera en nit varje tum runt omkretsen av plåstret. Torka bort överflödigt täta från reparationen med en våt trasa. Låt silikonhärdnings över natten.

6 Skaka en burk primer för 30 till 60 sekunder. Hålla burken upprätt och spraya primern över plåstret, med användning av långa, släta, sida-till-sida rörelser. Låt primer täckta patch torr innan priming hela skrovet. Låt det torka över natten.

7 Skaka en burk av marin kvalitet måla för 30 till 60 sekunder. Hålla burken upprätt och spraya, med användning av samma sida-till-sida rörelse längs med skrovet. Applicera tre skikt, låt varje skikt torka helt innan nästa ansökan.

Instruktioner för installation båt säten i en aluminiumbåt

Instruktioner för installation båt säten i en aluminiumbåt


Aluminium fiskebåtar ger en prisvärd kärl för sötvatten fiskare att komma ut på sjön. På grund av deras lätta konstruktionen, aluminiumbåtar har också fördelen av att vara lätt att transportera. Dessa båtar kommer vanligtvis endast bänk-stil sittplatser. Utan ryggstöd eller stoppning, kan aluminiumbåtar lämna sina passagerare obekväm. Lyckligtvis är tillsatsen av säten en relativt enkel process.

Instruktioner

1 Mät bredden på båten för att avgöra hur många platser kommer bekvämt passar. Tillåt gott om utrymme för att svänga platser att rotera och planera sits installation så att vikten fördelas jämnt på båda sidor av båten. Mark där varje säte kommer att placeras som en referenspunkt under installationen av klämmorna sätet.

2 Köp antalet båt säten som kommer att installeras i båten, tillsammans med säkerhetsklämmor. Båt sitt klämmor kan normalt köpas på samma återförsäljare där sätena köps.

3 Placera en klämma runt aluminiumbåt bänk på varje plats där en plats kommer att installeras. Se tillverkarens instruktioner om hur man korrekt säkra varje märke av sadelklämman. Men de flesta konfigurationer kräver klämman ställas in över bänken innan säkras med två stora, justerbar mutter-och-bult församlingar. Dra åt klämmorna tills hårdvaran är säker.

4 Installera en plats på varje klämenhet. Fästa sitsen till monteringsbasen med användning av två till fyra bultar och muttrar, beroende på konfigurationen av klämman. Använd en bult i varje monteringshål för att säkerställa att sitsen är ordentligt fastsatt krampbasen.

5 Testa varje säte genom att sitta i stolen och svänga. Dra alla komponenter som gör att klämman att röra sig innan båten i vattnet.

Hur man Seal en aluminiumbåt Hull

Hur man Seal en aluminiumbåt Hull


Oavsett hur stark deras konstruktion, skrov alla båt flex när de rör sig över vågorna. Om de inte gjorde det skulle de så småningom ge vika för de påfrestningar som följer av vattnet och bryta i hälften. Båt Aluminium skrov är tillverkade av aluminiumpaneler nitade tillsammans som böjs lätt. När de flex, skrovplåtarna börjar bära mot nitarna och mindre tårar utvecklas. Silikon täta kommer inte binder väl på en aluminiumytan, men marinepoxi kitt kommer. (Se referens 1 & 2)

Instruktioner

1 Blanda 2 delar marinepoxi kitt i en grund behållare, såsom en engångs aluminium pie pan, enligt anvisningarna på kitt. Liknande all epoxi, kittet består av ett harts och en härdare som, när de blandas, börjar att upprätta eller "bota", på ett sätt liknande det i fordonskroppen kitt.

2 Använd en smal spackel för att slather en beläggning av kitt på sömmarna och nit huvuden aluminiumbåt. Ordning räknas inte: Du har bara ungefär fem till tio minuter för att tillämpa epoxi innan det börjar att ställa in.

3 Låt kitt härda under en timme. Sand kitt med 40-slippapper och en planslip tills dess yta är slät. Måla sömmarna, om så önskas, för extra skydd. Någon färg, inklusive vattenbaserade akryllatex, är acceptabelt.

Hur man installerar platser i en aluminiumbåt

Hur man installerar platser i en aluminiumbåt


Installera platser i aluminium båt är en enkel uppgradering som kommer att öka din komfort samtidigt på vattnet. Säten ger dyna och ryggstöd att bänkarna i en aluminiumbåt inte, vilket bidrar till att bekämpa trötthet och gör att du kan njuta av fler timmar på vattnet.

Instruktioner

Installation

1 Bestäm hur många platser du ska installera i din aluminiumbåt med ett måttband för att bestämma minimiavstånd som krävs för att låta varje säte att svänga utan hinder. Gör detta genom att mäta undersidan av stolen från centrum till dess yttersta punkten. Till exempel, om mätningen är 7 inches, måste du ge mer än 7 inches från mitten av där sätet ska monteras till närmaste hinder för sätet för att kunna vridas 360 grader.

2 Rita en liten cirkel på aluminiumbänken för varje plats du tänker montera. Cirkeln representerar centrum av sätet. Var noga med att tillgodose dina vrid mätningar.

3 Montera varje plats som en båt sits vridklämma med hjälp av monteringsverktyg och följa anvisningarna som tillhandahålls av sätestillverkaren. Med hjälp av en båt sits vridklämma är fördelaktigt eftersom, till skillnad från borrning genom aluminium bänken, och hjälper dig att montera stolen till båten utan att göra någon skada.

4 Placera en båt sits snurrklämma med stol på en aluminium bänk, var noga med att centrera den över en av de små cirklar du drog i steg två.

5 Dra ner båten sätet vridklämman genom att vrida de fyra vingmuttrarna, två på varje sida av klämman säkra klämman och sätet på plats.

6 Upprepa steg 4 och 5 för varje återstående säte.