måla äggskal

Hur ljusare mörka äggskal lackfärg

Hur ljusare mörka äggskal lackfärg


Misstag i välja färg färger som kommer att hända. Färg som verkar perfekt på den lilla färg chip eller medan det var i skopan kan visa sig vara en mardröm när du testar färgen på väggen eller föremålet. Denna typ av olyckliga överraskning uppstår ofta på grund av skillnader i belysning i hemmet, jämfört med belysningen på färghandel och måla tekniker blandnings misstag. Två metoder används för att försöka rätta till detta problem och lätta äggskals färdiga lackfärger.

Instruktioner

1 Bevara finish. "Glossiness" i färgen kemiskt sätts av färg tekniker eller tillverkaren enligt ett recept. Om färgen du köpt har ett äggskal komposition, bara en naken antydan till "gloss" ett steg över en ren matt finish, kan du inte blanda någon annan typ av "finish" med denna färg. Om du blandar matt, satin, halvblank eller blank färg med äggskal färg, kommer du inte längre har en Sliplack alls. Om denna yta typ är viktigt, bevara den genom att endast använda identiska yta färger i korrigerande åtgärder.

2 Blanda i endast emalj typ färger. "Enameling" är en kemisk egendom samt, och du måste matcha det om du vill behålla en "emalj" yta. Lackfärg är ofta oljebaserad men kan latex eller vattenbaserad också. Blanda inte vattenbaserade färger med oljebaserade färger eller vice versa. Inte heller bör du blanda en icke-lackfärg med någon färg märkt som "emalj".

3 Korrigera färg genom att blanda i vit färg, medan "dåliga" lacken är fortfarande i burken. Rör om den ursprungliga lacken grundligt, att se till att skrapa botten av burken och föra alla färgämnena till ytan för korrekt blandning. Mät upp en kopp färgen från hinken. Tillsätt en tsk vitt till detta test parti. Blanda färgen, och testa den på en vägg eller en bit av skrot ombord. Låt torka. Utvärdera den nya färgen. Om ändringen inte är tillfredsställande längre, lägga till ytterligare en tsk vitt till testsatsen, omrörning och testa som tidigare. Fortsätt tills du uppnår den färg du önskar. Du har nu en "formel" för att följa: "7 tsk vit per 1 kopp färg", och kan blanda hela mängden av den vandrande färg för att matcha detta ideal färgton.

4 Ändra färg efter det har redan tillämpats på ytan och torkat. Du kan över måla objektet med en andra, lättare skikt av förtunnad vit färg. Om färgen är oljebaserad emalj, till oljebaserad färg tunnare för att skapa en "glasyr." Tillsätt vatten eller latex thinner till latexbaserade emaljer. Testa glasyren över ett diskret område, och låt den torka. Om effekten är inte tillräckligt för att "ta ner" den ursprungliga lacken nog, lägga till mer vit färg för att göra glasyr mindre öppet. Om glasyr är för mörk, tillsätt mer tunnare. Hitta den perfekta formel och tillämpa glasyr över hela objektet jämnt. Den ursprungliga färgen kommer fortfarande lysa igenom, men det kommer att uppfattas vara tonade lättare.

Hur man bevarar äggskal

Hur man bevarar äggskal


Arbeta med äggskal och bevara dem kräver tömning av innehållet utan att skada skalet själv. Äggskal kräver rengöring och behandling med värme för att förhindra röta eller röta. Förutom att stärka och bevara det yttre skalet och rengöring av inre skalet ut, fyller det inre igen med en annan substans som gör äggskalet mindre skör och lättare att manipulera utan sprickbildning.

Instruktioner

1 Gör ett litet hål i mitten av den stora bottendelen av ett ägg med en synål. In nålen ett par gånger för att förstora hålet till ungefär halva diametern av ett suddgummi.

2 Fyll en spruta med luft genom att dra tillbaka kolven långsamt. För in injektionsnålen i hålet i botten av ägget. Tryck in kolven i sprutan för att tvinga luft in i skalet och äggets innehåll ut ur hålet och in i en skål.

3 Ta bort sprutnålen och dra tillbaka kolven igen för att fylla det med luft. Placera nålen tillbaka in i ägget och fortsätta att driva ut innehållet tills ingenting lämnas att komma ut ur ägget.

4 Fyll sprutan med kallt vatten och sätt sprutan tillbaka in i skalet igen för att fylla den helt med vatten. Täck ägget hålet med fingret och försiktigt skaka ägget för att rubba eventuella kvarvarande ägg innehåll. Tvinga vattnet tillbaka ut ur ägget med sprutan luft precis som gjort förut. Upprepa detta steg ytterligare två gånger.

5 Värm en ugn till 93,3 grader Celsius och placera ägget, liggande på en bakplåt i ugnen i 15 minuter. Detta kommer att torka ut insidan av ägget helt, och hjälpa härda det något. Ta bort skalet och låt den svalna i cirka 10 minuter innan du vidrör den.

6 Smält en kopp bivax i en mikrovågsugn eller kastrull på en medelhög värme. Låt bivax att smälta långsamt, men inte kommit till en koka, genom att röra det ibland. Justera värmen efter behov eller ta bort vaxet från värme för att styra smälthastigheten.

7 Doppa injektionsnålen i den varma vax och dra tillbaka kolven. Fylla insidan av ägg med bivax. Fyll sprutan så många gånger som behövs för att få hela ägg full.

8 Placera ägg, hål uppåt, i en tom äggkartong och låt den svalna helt. Inom fyra timmar vaxet hårdnar tillräckligt för att flytta ägget.

Hur Sand äggskal Paint

Hur Sand äggskal Paint


Någon skulle vilja sand äggskal färg i allmänhet av två skäl. Den första har att göra med förbättra utseendet av färgen genom att ta bort den skamfilade, yttre skiktet. Den andra kommer vanligtvis som förberedelse för tillämpningen av en helt nytt skikt av färg. Om du behöver sand äggskal färg, måste du veta rätt material att använda och lämplig teknik för att anställa dem, eller så kan du oavsiktligt skada ytan.

Instruktioner

Förbättra äggskal Paint Sheen

1 Rengör smuts eller klibbiga områden från ytan med diskmedel och en trasa. Skölj tvålen bort med en fuktig trasa.

2 Lätt sand ytan med pimpsten.

3 Torka av ytan med en putstrasa.

Förberedelser för ett nytt lager färg

1 Rengör smuts eller klibbiga områden från ytan med diskmedel och en grov borste. Skölj tvålen bort med en fuktig trasa.

2 Skala bort allt löst eller peeling äggskal färg med hjälp av fingrarna.

3 Smooth eventuella kvarvarande lös eller skalar äggskal färg genom slipning den med 80 till 120 grit sandpapper.

Vad växter skulle ha nytta av Krossad Äggskal?

Vad växter skulle ha nytta av Krossad Äggskal?


Krossade äggskal kan låta som det sista du vill använda runt dina växter, men de erbjuder överraskande fördelar för ett brett utbud av växter. Äggskal är en naturlig biprodukt, och de är rik på näringsämnen som växter och jord behov. Innan gungade dina äggskal i soporna, spara dem för många användningsområden i trädgården.

Kompost

Äggskal består av 93 procent kalciumkarbonat och en procent kväve, tillsammans med andra näringsämnen som jorden behöver. Många växter tar kalcium ur jorden under odlingsprocessen. Spara dina äggskal och torka dem i ugnen ljus eller naturligt solljus. Krossa skalen till ett fint pulver och sprida dem runt marken under grönsaker, fruktträd och rosor för att skapa en naturlig, näringsrik kompost.

snigel Repellent

Äggskal är en naturlig skadedjursbekämpning Resistance. I stället för att mala skalen till ett fint pulver, krossa dem löst för hand och lämnar de skarpa kanterna intakt. Sprid skalen runt växterna som håller på att attackeras av sniglar och cutworms att avskräcka dessa skadedjur. De skarpa äggskal skyddar broccoli, tomater, paprika, kål och andra växter som är attraktiva för sniglar och maskar.

Gödning

Äggplantor, paprikor, tomater och andra växter är mottagliga för blossom-end röta, som kan orsakas av kalciumbrist. Dessa grönsaker gynnas av krossade äggskal placeras direkt i marken omkring dem. Äggskal ersätta utarmat kalcium i marken för att skydda mot denna potentiellt dödlig sjukdom.

kastruller

Många växter skadas av frost och kallt väder, vilket tvingar trädgårdsmästare att börja växa några växter inomhus medan de väntar på villkor att förbättra. Äggskal är ett billigt, enkelt alternativ till krukor. I stället för att plantera dina plantor i stora lerkrukor, använda äggskal. Öppna skalen upptill och spiller ut insidorna, därefter noggrant skölja skalen och tillåta dem att torka. Fyll skalen med jord, tappa ett enda frö inuti, och du har små, flyttbara krukor för dina plantor. När plantorna är tillräckligt stor för att överföras till trädgården, helt enkelt plantera dem skal och allt. Äggskalen bryts lätt som rötter börjar sprida sig och växa, och som skalen bryts ned i jorden de kommer att släppa välbehövlig näring till unga plantor.

Är satin lack blankare än äggskal?

Är satin lack blankare än äggskal?


Hem renoveringar, såsom måla väggarna, är ett spännande sätt att ändra atmosfären utan att ändra din adress. När du bestämmer dig för den perfekta färger, kommer en annan viktig val - vilken typ av finish för rummet.

Olika typer av lacker

De fem lacker är platta, äggskal, satin, halvblank och blank. Äggskal och satin finish är mellan en platt emalj och en glänsande, med satin lack vara blankare av de två.

Äggskal lackering

Att föreställa vad ett äggskal lack är, tänk på hur en okokt vit äggskal ser - det har en lätt glans men är inte blanka. Även om det är lättare att rengöra än en matt (eller platt) färg, krävs en Sliplack fortfarande en noggrann rengöring. Det är bra för väggar och möjliggör mer ljus i rummet än en platt emaljen.

Satin lackering

En satin lack innehåller mer glans än äggskal, vilket gör det glansigare och lättare att rengöra. Som ett resultat, satin lacker är vanliga i kök, badrum och trim. Eftersom det kan fungera som väggfärg och kan hantera en lätt skrubb kan en satin lack också vara ett bra val för ett barns sovrum.

Det bästa sättet att måla äggskal utan rullmärken

Det bästa sättet att måla äggskal utan rullmärken


Äggskal färgen har en jämn, hög-lanspolerad liknar skalet med en verklig ägg. Med hållbarhet och ljusreflekterande egenskaper, kan du använda äggskal färg på väggar eller trim, men det är också användbart för att renovera gamla trämöbler. Finishen anses ofta vara mer samtida än glans, men äggskal färg kommer i en rad av vintage-inspirerade färger för att ge ditt hem en period touch. Med hjälp av en liten teknisk know-how och några professionella tips kan hjälpa till att förhindra fula rullmärken och uppnå en smidig resultat.

Måla

Inte bara köpa den första färgen du stöter på, eftersom målet skiljer sig från märke till märke. Liksom blank färg, äggskal kommer också med en olja, akryl eller latex bas. Akrylfärg torkar snabbt, så kan tilltala inredare, men utan målning erfarenhet du riskerar att hamna med en ojämn yta och rullmärken. Prova några formler och bli bekant med känslan av färgen genom att börja med testburkar och se hur målet torkar.

Förberedelse

Förbered målningen ytan så smidigt som möjligt för en klassisk Sliplack. Beredning innebär vanligtvis att ta bort skräp, slipa ytan ner och fylla några hål. Sand ytan igen med en grov papper för att ta bort klumpar, knölar eller någon struktur som kan fånga rullen och lämna märken. Ge en perfekt slät nyckel till ytan genom att avsluta den med fint sandpapper.

priming

Prime för att passa din yta utan också vilken typ av färg. Till exempel, om du använder en oljebaserad grundfärg och sedan lägga akryl äggskal ovanpå, färgen inte fäster ordentligt och du kommer oundvikligen se randig rullmärken. damm försiktigt fint sandpapper över den torra, grundade ytan så att det är helt slät.

rullar

Fine, släta rullar är vanligtvis bäst för målning äggskal. Tupplur, som hänvisar till materialet i rullbeläggning, bör vara högst 0,25 inches på djupet, men du kan gå ännu finare. Också överväga ytan du målar. En slät yta krävs en slät vals. Polyester skum rullar är idealiska för att skapa den känsliga Sliplack, eftersom de tar upp en jämn mängd färg utan extra texture orsakas av en fluffig lugg.

Målning

Doppa inte din rulle i färg och gå direkt till väggen. Ta bort ludd från en helt ny rulle med maskeringstejp, och skölj igenom och pressa ut det. Innan första avsnittet, arbeta lite färg in i rullen, sedan rulla ut på en bit kartong eller trä. Måla snabbt och applicera ett jämnt tryck. Tryck inte rullen in i väggen i ett försök att få all färg ut, eftersom detta orsakar åsar och ränder. När du har målat ett område med en full belastning, dra rullen tillbaka längs den målade delen. Om du målat vertikalt, dra tillbaka horisontellt. Detta skapar en perfekt, smidig tillämpning utan märken. Du kan sedan ladda din rullen och gå till nästa patch. Fortsätt tills du har målat hela området på samma sätt. Ta aldrig en paus halvvägs måla en vägg eller yta, eftersom färgen börjar torka vid olika tidpunkter och du oundvikligen få rullmärken.

tips

Använd mini-skum rullar om att måla små områden. Eller om du fortfarande tycker att detta rörigt, använda en pensel. Prova en mjuk och smidig borste för akryl-färg, och en naturlig borste för oljebaserade äggskal. Du kan också borsta en kant runt utsidan av en vägg, och sedan fylla i mitten med en vals. Denna professionella teknik garanterar en snygg jobb som inte avslöjar rullmärken på kanten.

Hur man gör en äggskal Svårt för Carving

Hur man gör en äggskal Svårt för Carving


Äggskal carving har blivit en populär semesteraktivitet, som ståtar med många tekniker och verktyg som används för att skapa intrikata mönster och mönster - från etsning en scen med ett hushåll skalpell för att anställa avancerade hårdmetall och diamantslipning verktyg för en mer detaljerad titt. En av de mest utmanande aspekterna av äggskal carving är det ständiga hotet av skalet bryta under carving och designprocessen. Innan du börjar göra ditt eget mästerverk, hjälper det att se till att din äggskal är extra-berikade att hålla sprickbildning till ett minimum.

Instruktioner

Tom, ren och torr äggskalet

1 Peta ett hål i toppen och botten av ägg med en synål. Ett hål ska vara något större än den andra.

2 Håll ägget över en skål och placera dina läppar på det mindre hålet.

3 Blås mjukt. I luften ger äggulan och vitt för att komma ut ur den andra änden och in i skålen.

4 Placera fingret över det mindre hålet och fylla äggskal med kallt vatten genom det större hålet.

5 Skaka den vattenfyllda ägg mjukt. Detta hjälper till att avlägsna eventuella ytterligare äggula på insidan av äggskalet.

6 Håll äggskalet över en skål och tömma ut vattnet.

7 Upprepa tvättprocessen två gånger.

8 Placera rena äggskal på en pappershandduk och låt den torka i en till två timmar.

Harden Shell

1 Paint hälften av den rena äggskal med en tydlig nagellack.

2 Placera skalet på pappershandduk med den polerade sidan upp och låt det torka i 20 minuter.

3 Måla den andra halvan av äggskal med genomskinligt nagellack. Placera den på pappershandduk och låt det torka i 20 minuter. Äggskalet nu härdad och klar för carving.

Hur man rengör äggskal färg

Hur man rengör äggskal färg


När du använder äggskal färg i ditt hem, och försöker ta bort en rad eller smetar med fel rengöringselementen, kommer du snabbt att inse att färgen smittar rätt ut från väggen, vilket ger en ännu större problem om du inte har någon matchande kontakt -up färg. När ett märke eller smetar inträffar, är det viktigt att hålla ett par rengörings ingredienser till hands, och sedan använda dem på rätt sätt för att rengöra din äggskal färg.

Instruktioner

1 Ta penna och penna varumärken med en mjuk, suddgummi. Gnid radergummit försiktigt över märket, och upprepa vid behov. Se till att du inte använder en hård eller gammal suddgummi, eftersom detta kommer att lämna suddgummi rester efter på äggskal färg.

2 Ta bort mat stänker och liknande rest med en rengörings suddgummi. Fukta suddgummi något med kallt kranvatten, krama överflödigt vatten ur rengörings suddgummi och gnid försiktigt över de märken som du vill ta bort. Upprepa tills alla rester avlägsnas.

3 Fukta en rengöring trasa med kallt vatten, vrida ur trasan och torka försiktigt över stora delar av resten. Spot-test på ett litet område av färg för att se till att färgen i sig är inte gnugga off the wall.

Hur man målar på äggskal

Hur man målar på äggskal


Målning ägg är en stor farkost för unga och gamla. Barn älskar målning påskägg och många kulturer använder äggmålning att skapa fantastiska dekorationer. Ägg dekorerar tekniker kan variera från att dö och målning enkla mönster att skapa utsmyckade, detaljerade mönster. Oavsett hur detaljerat arbete, måla ägg gör en underbar aktivitet för familjer och slutprodukterna göra vackra dekorationer.

Instruktioner

1 Koka ägg.

2 Placera ägg i skål med kallt vatten och låt svalna.

3 Ta bort ägg från skål och låt torka.

4 måla dekorativa mönster på äggskalen med antingen karamellfärg eller akrylfärg.

5 Placera ägg i äggkoppar torka.

Hur man odlar Burpless Gurka

Hur man odlar Burpless Gurka


Gurka är årliga grönsaker laddade med vitamin A, C och kalium. Även om de är en frisk, uppfriskande mellanmål att njuta, gurkor tenderar att orsaka matsmältningsbesvär i form av rapningar. För att undvika detta potentiellt pinsamma åkomma, kan trädgårdsmästare växa burpless gurka sorter. Burpless gurkor orsakar mindre matsmältningsbesvär och magsmärtor än vanliga gurkor. Huden på burpless gurkor är tunnare, vilket gör dem mer ätbara än de tjocka skal sorter. Växande burpless gurkor är en lättskött och enkelt sätt att lägga till friska grönsaker i din kost.

Instruktioner

1 Luckra upp jorden 12 till 24 inches djup med en roterande rorkult. Planterings plats för att odla burpless gurkor behöver sex till åtta timmar av sol. Lägg en 4- till 6-tums lager av säckar kompost till det lossade smuts och blanda med en spade. Alternativt kan du också använda kompost gjord hemma från gräsklipp, äggskal, kök papperslappar och blad.

2 Blanda en långsam frisättning av gödselmedel enligt etiketten riktningar och sedan lägga till jorden vid plantering platsen. En gång per månad, sido klä burpless gurkplantor med samma förhållande gödningsmedel för att ge näring åt de växande plantorna med näring.

3 Sätt i en 5- till 6-fots spaljé i det lossade jorden. Högen jorden med händerna för att skapa en kulle framför spaljé. Push tre burpless gurka frön en tum i backen, jämnt fördelade isär. Täck gurka frön med jord.

4 Vatten backen tills jorden är grundligt fuktat. Fortsätt att ge gurkplantorna vanligt vatten så jorden förblir fuktig.

5 Klä den omgivande jorden med kompost när burpless plantor når fyra till sex inches i höjd.

6 Knyt burpless gurka plantor till spaljé med ståltråd när plantorna växer lång nog att nå botten.