loperamid katt

Diarré medicin för en katt

Diarré medicin för en katt


Feline diarré är ett allvarligt tillstånd som orsakar katter att producera vattnig, lös avföring. Diarré kan orsaka kräkningar, aptitlöshet, buksmärta eller ens blodig avföring. Din katt kan få diarré av många skäl, bland annat infektioner, parasiter, inflammatorisk tarmsjukdom eller förändring av kosten. Veterinärbehandling rekommenderas för katt diarré, och denna behandling ofta innefattar användning av receptbelagda eller over-the-counter läkemedel.

Pektin och Kaolin

En medicin formuleras för katt diarré, såsom Lambert Kay Djur Pectillin diarré medicinering för hundar och katter, innehåller ingredienser pektin och kaolin, som är effektiva vid behandling av kattdjur diarré. Se till att medicinen innehåller inga salicylater, och noga följa de administrativa anvisningarna på förpackningen. En typisk dosering av denna typ av medicinering är 2/1 tsk per 4.54kg. kroppsvikt var sjätte timme tills diarré avtar.

Loperamid (Endast veterinär Reccommended)

Varumärkena loperamid inkluderar Immodium, Immodium AD, Pepto Diarré Control eller Kaopectate II Caplets. Dessa läkemedel används i stor utsträckning vid behandling av hund diarré, men de anses ofta farliga för användning i katter. Använd endast dessa läkemedel om detta rekommenderas av din veterinär; under noggrann övervakning av en veterinär, och precis som din veterinär leder dig att använda dem.

vismutsubsalicylat

Även känd som Bismukote, korrigerande Suspension och Samarin, är detta läkemedel som godkänts för katter. Men fortfarande kräver nära övervakning av veterinär, eftersom du använder en felaktig dos kan vara skadliga eller till och med dödligt för din katt.

antibiotika

Varje katt har nyttiga bakterier i tarmen som hjälpmedel i matsmältning. Antibiotika används som en sista utväg för diarré behandling, eftersom de ändra balansen av dessa bakterier i mag-tarmkanalen. Emellertid antibiotika är effektiva vid behandling av campylobacter, clostridium och giardia, stammar av bakterier som orsakar felin diarré.

Hur man behandlar en katt med en svullen tass

Hur man behandlar en katt med en svullen tass


Som en katt ägare innebär att du är ansvarig för hälsa och välbefinnande i ditt husdjur. Detta inkluderar rutin grooming, näring, och att övervaka hälsan hos din katt. Ibland är ägare uppmanas att ge första hjälpen till sina katter, så du bör ha ett husdjur första hjälpen-kit till hands för att ta itu med lindriga skador. Katter som går utanför ofta komma hem med skador på sina tassar som kan innehålla insektsbett, grader eller flisor, trasiga naglar, eller skador från slagsmål med andra katter. Skador som dessa kan orsaka en svullen tass som bör undersökas noggrant för att avgöra lämplig behandling.

Instruktioner

1 Undersök svullen tass försiktigt under bra ljus. Leta efter nedskärningar, punkteringar, trasiga naglar, bi gaddar, eller områden av rodnad.

2 Ta bort stingers eller splitter med en pincett. Blanda en pasta av bakpulver och vatten och applicera på bettet. Applicera en icepack att minska svullnad

3 Klipp håret borta från sår.

4 Rengör små snitt med en mild tvål och vatten.

5 Applicera Neosporin eller annan antibiotisk salva till en ren kompress och plats över såret. Linda tassen försiktigt med gasbinda och tejpa änden med bandage tejp.

6 Ändra bandaget var tredje dag eller oftare om såret har dränering.

7 Se din veterinär för vidare behandling för din katt om svullnaden fortsätter.

Antibiotika kräm för katter

Antibiotika kräm för katter


Efter en mindre snitt, repor eller infektion, kan din katt vara mottagliga för mer allvarliga medicinska problem. Antibiotika bekämpa potentiella bakterieinfektioner och kan återställa katten hälsa. Antibiotiska preparat kommer i flera former, inklusive tabletter och krämer. Vissa är tillgängliga över disk, medan andra kräver ett recept. Om du har frågor om lämplig användning av antibiotika krämer, tala med en veterinär för expertråd.

Fungera

Syftet med ett antibiotikum är att störa tillväxt skadliga bakterier. När en katt får en skada, såsom en repa eller skära, antibiotika krämer hindrar bakterier från att komma in i såret och orsakar en allvarlig infektion. Kattägare använder också antibiotiska preparat för att minska inflammation som orsakas av hudirritation.

typer

Inte alla antibiotiska krämer består av samma kemiska föreningar. Enligt Pet Utbildning, olika läkemedelsföretag marknadsför olika typer av antibiotika krämer. Några vanliga antibiotika i krämer som används för sällskapsdjur inkluderar tiostrepton, penicillin, bacitracin, gentamicin sulfat, neomycin sultfate och polymyxin B. Vissa krämer innefattar två eller flera av dessa typer av antibiotika, medan andra innehåller endast en typ.

typisk användning

I allmänhet är antibiotiska krämer som används för att behandla mindre ytsår i katter. Noggrant applicera krämen på det drabbade området, och ge det tid att dra. Förhindra katten från att slicka området i minst 15 minuter så att den antibiotiska grädden att penetrera huden. I allmänhet bör antibiotika kräm appliceras två eller tre gånger dagligen. Fortsätt att använda krämen i en vecka, även om såret ser ut som om den har läkt. Om antibiotikaanvändning stoppas för tidigt, kan skadliga bakterier utvecklar resistens mot antibiotika och orsaka senare problem.

Bieffekter

I allmänhet finns det få biverkningar förknippade med antibiotiska krämer för katter. Vissa katter kan utveckla ett utslag eller irriterad hud efter applicering av ett antibiotikum grädde. Andra katter är allergisk mot en eller flera typer av antibiotika, vilket bör undvikas i framtida användning. Om din katt utvecklar rodnad, irritation eller svullnad som svar på ett antibiotikum grädde, avbryta dess användning, och kontakta din veterinär för rådgivning.

överväganden

Antibiotika dödar bakterier men är oförmögna att bekämpa svampinfektioner eller virus. Därför är det viktigt att använda antibiotika endast för mindre skärsår och skrubbsår eller som ordinerats av en veterinär. Använd aldrig antibiotika krämer för djupa, allvarliga sår som ytterligare läkarvård kan vara motiverat.

Hur man tar hand för katter med en hypertyreoida skick

Hur man tar hand för katter med en hypertyreoida skick


Katter med hypertyreos kräver medicinering och omsorg för att hålla dem friska. Hypertyreos är ett tillstånd som uppstår när sköldkörteln är överaktiv. Sköldkörteln blir ofta överaktiv som ett resultat av noduler som bildar på dess yta. Överproduktion i sköldkörteln kan leda till viktminskning, ökad konsumtion mat och kräkningar i kattdjur. Lyckligtvis är hypertyreos typiskt lätt att hantera eller behandla.

Instruktioner

1 Administrera medicinering som syftar till att minskad sköldkörtel produktion till din katt. Många veterinärer ordinera medicinen methimazole att styra hypertyreos. Men andra behandlingsalternativ finns tillgängliga, inklusive operation för att avlägsna körtel knölar, radioaktivt jod behandling eller kemisk ablation. Typiskt är de senare alternativen härda hypertyreoidism och katten inte behöver ytterligare behandling. Medicinering hanterar bara sjukdomen och är vanligtvis ett livslångt krav.

2 Ta din katt till veterinären ofta för att övervaka sina sköldkörtel nivåer. Katter som släpps ut på hypertyreos terapi kräver regelbunden blodvärden för att säkerställa deras sköldkörtel nivåer är normala. Blodvärden är typiskt behövs när katten är först släpptes ut på medicinering, därefter var tre till sex månader när nivåerna regleras. Thyroidmedicationen har också potential att orsaka njur frågor; Därför behövs regelbundna blodvärden för att övervaka deras funktion, liksom. Veterinären kommer sannolikt att kräva blodvärden för att kontrollera kattens sköldkörtel nivåer efter att den har fått operation, radioaktivt jod behandling eller kemisk ablation för att säkerställa behandlingarna fungerade.

3 Övervaka din katts beteende. Titta på din katt noga för att leta efter tecken på att hypertyreos behandlas korrekt. Till exempel, hålla ett öga på kattens födointag, energinivåer och kroppstillstånd. Om katten börjar äta mer, gå ner i vikt eller bli irriterad eller hyper gång på medicinering eller efter behandlingen, kan hypertyreos agera igen. Om du misstänker att detta är fallet, rådgöra med din veterinär så fort som möjligt. Veterinären kan behöva justera kattens medicinering nivåer eller det är möjligt kirurgi, strålbehandling eller kemisk ablation inte var framgångsrik.

Vilka mänskliga mediciner kan jag ge min katt?

Vilka mänskliga mediciner kan jag ge min katt?


Enligt "Pillret Book Guide till medicinering för din hund och katt" (Kate Roby, VMD & Lenny Southam, DVM, 1998), på grund av kostnaden för att få ett läkemedel godkänt särskilt för katter, det finns mycket få läkemedel som har mat and Drug Administration godkännande för katter. Men det finns tillfällen då människa over-the-counter och receptbelagda läkemedel kan fungera för katter. Om man inte är säker på om medicinen är säker, inte ge den till en katt.

Belopp

Användningen av mänskliga läkemedel hos katter i allmänhet styrs av hur mycket katten väger. En katt får en gröt mindre dos än en person. När en katt ägare är inte säker på dosnivån, är det absolut nödvändigt att kontakta en veterinär. För mycket medicin kan potentiellt döda en katt.

matsmältningsproblem

Enligt "Cat ägarens hem veterinärmedicinska Handbook" (Delbert G. Carlson, DVM, et. Al., 1995), är dessa doser för flera over-the-counter mänskliga mediciner som kan hjälpa till i katter. För mjölk av magnesia dosering: 1,2 tsk per 2.27kg. katt kommer att bota förstoppning. En tesked Metamucil pulver adderas till våt mat en gång eller två gånger om dagen kommer också att bota förstoppning. För diarré, använd 1/2 tsk till 1 tsk Kaopectate (vismutsubsalicylat) per 2.27kg. av katt varannan till sex timmar.

Antiseptisk

"Cat ägarens hem veterinärmedicinska Handbook" rekommenderar detta formular för rengöring och desinficering mindre sår: Blanda en del Bentadine och tio delar vatten. Den rekommenderar också använda någon trippel antibiotika over-the-counter salva för människor. "Pillret Book guide till hundar och katter" få mer specifik genom att säga att hydrokortison och neomyacin sulfat är krämer säkra nog att använda icke-utspädd på katter.

antibiotika

Många mänskliga antibiotika används också för katter men i en mycket mindre dos än för människor. Dessa kan oftast bara förvärvas vare recept. Dessa inkluderar penicillin, prokain, sulfapreparat (inklusive sulfasalazin och sulfamethoxine), Neomycin och tetracyklin droger (inklusive tetracyklinhydroklorid och doxycyklin hydroklorid).

Smärtstillande medicin

Små mängder av narkotiska smärtstillande medel som Demerol, kodein eller morfin kan endast användas av en veterinär i nödsituationer och kan inte köpas, även med ett recept. Tyvärr mänskliga narkotika är de enda säkra mänskliga smärtstillande medel för att ge en katt. Även barnstorlek aspirin är giftigt nog att döda en vuxen katt.

Hur gör veterinärer avliva katter?

Hur gör veterinärer avliva katter?


När du först bond med din nya kattunge, är det sista du tänker på dödshjälp, som kommer från grekiskan och betyder "lätt död." Tyvärr är död naturligtvis det oundvikliga resultatet för alla husdjur av denna värld. Och även om euthanizing av din älskade katt är inte nödvändigtvis en viss, ansvarig djurägare måste stagas för allt som kommer med förmånen att dela sina liv med djur. Utbilda dig själv om vad eutanasi innebär, bland annat veta hur veterinärer närmar dödshjälp, kommer att stå dig väl till pass om någonsin du befinner dig behöva göra livet och beslut död för din katt följeslagare.

Varför Euthanize?

Eutanasi bör inte föras in lätt. Även om din katt är i stor smärta och uppleva en förlust av funktion och minskad livskvalitet, avgöra när man ska avsluta sitt lidande är ofta inte entydig. Åldersrelaterade sjukdomar kan ge äldre katter nära döden dörr och varje katt, särskilt de som vandrar fritt, kan kritiskt skadade, tvingar kattägare att tänka på en sista alternativet för sina kattdjur. Akuta sjukdomstillstånd, såsom cancer, innebär den typ av intensiv behandling som kan eller inte kan vara värt ditt husdjur lidande igenom. Din veterinär är nyckeln till att hjälpa dig att väga dina alternativ. Vissa katter har så omfattande beteendeproblem som dödshjälp kan tyckas den enda lösningen, men i fall som dessa, det finns ofta en beteendemässig åtgärd slitna ägarna har ännu inte försöka. Alltid tala med din veterinär.

Mötet

När beslutet fattas att avsluta ditt husdjur lidande, ställa in ett möte med din veterinär. Se till att du får alla dina inledande frågorna besvaras på telefonen. Det är bäst att välja antingen den första eller sista utnämningen av dagen. För att undvika dessa oroliga sista stund i väntrummet, har du möjlighet att ringa precis innan ditt besök för att säkerställa att personal kommer att vara redo att ta emot dig. Du kan ta ditt husdjur hem för begravning eller lämna din avlidne katt med veterinären, som kan ge antingen kremering eller nedgrävning tjänster för en rimlig avgift. Det finns gott om veterinärer som är villiga att utföra hem dödshjälp, så ha detta i åtanke som ett alternativ.

Injection

Din veterinär kommer att använda en dödshjälp lösning i form av en thiobarbituate injektion, enligt Vet Info webbplats. En veterinärassistent kommer att hålla ditt husdjur, att sätta en liten mängd tryck på en ven i frambenet. Veterinären kan sedan trycka på en nål i en ven och gradvis injicera lösningen. Du kan hålla din katt hela proceduren om du föredrar. Vissa ägare väljer att säga adjö till sina katter och sedan stanna i väntrummet som ingreppet utförs. Det är helt upp till dig.

Effekterna

Injektionen är utformad för att producera en snabb och smärtfri terminering av nerv transmissioner i kroppen och för att åstadkomma fullständig muskelavslappning. Din katt kommer att känna bara nålstick. När nervimpulserna är avrundade, det finns ingen hjärnaktivitet som helst - ingen känsel eller rörelse. Katten hjärta och lungor kommer att bromsa och snabbt sluta fungera helt och hållet, men först efter det att hjärnaktiviteten stannar. Lösningen är endast tillgänglig för licensierade veterinärer med särskilda certifikat som tillåter köp av lösningen, förklarar Pet Center webbplats.

De sista ögonblicken

Enligt Pet Center, cirka sex till 12 sekunder efter injektionen administreras, kommer din katt att ta ett djupt andetag, växa markant svag och sedan falla medvetslös, som i en djup sömn. Det är inte ovanligt att euthanized kattdjur att fortsätta att andas för en mycket kort period tills all rörelse stannar. I själva verket är det ibland konstateras att fler äldre och sjuka katten är, desto mer förlängs denna omedvetna andningstillstånd vara.

Om sibirisk katt

Om sibirisk katt


Sibirisk katt är relativa nykomlingar till professionella kattentusiaster organisationer - samt till USA. Eftersom de första sibirisk katt satt tass på amerikansk mark i 1990, har denna ras gjort snabba framsteg i avelsprogram och kattvänner organisationer, och har samlat mångas hjärtan en kattvän. Den nationella katt i Ryssland, en långhårig katt med en stark och hållbar bygga och vänlig teddybjörn utseende har också ett mer unikt önskvärd kvalitet som andra raser saknar: han är en allergivänliga katt.

Tillverkad av Legends

Om sibirisk katt


Precisera ett exakt datum ursprungsland sibiriska katten (även kallad Siberian skogskatt) är helt omöjligt, eftersom detta är en naturlig ras som har funnits i Ryssland för oräkneliga århundraden - även sibiriska katter nämns första gången i historien kring 1000 e.Kr. Ungefär som sina nordiska motsvarigheter, norska skogkatter, som drog vagnen av gudinnan Freja, är sibiriska katter nämns i otaliga barns sagor och har visats i ett flertal ryska målningar. Mer intressant folklore om denna katt är att före slutet av det kalla kriget, under vilken tid ryska medborgare förbjöds i lag för att mata husdjur på grund av brist på mat, sibirisk katt gick under jorden, lever i ryska kloster och roaming gatorna i St. Petersburg och Leningrad. Det var inte förrän i slutet av 1980-talet, när den första kattentusiaster Föreningen bildades i Ryssland, var att det finns skriftliga stamtavlor hålls av sibirisk katt.

Kommer till Amerika

Om sibirisk katt


Ansedda kattuppfödare som är medlemmar i branschorganisationer är ett nyfiket parti, ivrig att odla och främja sällsynta raser. De första sibiriska katten "invandrare" kom till USA när Himalayan uppfödare Elizabeth Terrell av Baton Rouge såg en annons i en Himalaya ras tidskrift 1988 från en rysk katt finare som var angelägna om att etablera Himalayas rasen i Ryssland. Terrell organiserade en handel: två av hennes Himalayans tre Siberian kattungar heter Ofelia, Naina och Kaliostro, som kom till USA 1990. Den första generationen av amerikanska födda sibiriska kattungar kom i juli 1991 på Terrell s uppfödning, Starpoint. Den amerikanska Cat Fanciers Association (AFCA) var först med att acceptera registrering av den sibiriska katten i 1990, och andra nordamerikanska organisationer följde, några placera rasen i prov eller experimentell status tills en rasstandard utformades. CFA var den sista professionell organisation för att bevilja den sibiriska katten mästerskapet status 2006. Förutom AFCA och CFA, är den sibiriska katten en accepterad ras i den internationella Cat Association, American Association of kattentusiaster, Cat fancier s federationen, Förenta feline organisationen och de internationella kattentusiaster. World Cat Federation - den ryska registret - och Fédération Internationale Feline, varav USA är inte medlem, inser också den sibiriska katten.

Vad gör en Siberian katt se ut?

Om sibirisk katt


Det finns nary en katt uppfödare som inte har haft sina sibiriska katter misstas som Norska skogkatter av icke-entusiaster som vandrar in i showen hall - och vice versa! Visst, dessa raser är markant liknande på första anblicken. Den sibiriska katten är också den näst största kattras efter Maine Coone, ännu en katt som den sibiriska katten kan dela felaktig identitet med. Men när man tittar på den sibiriska katten konstruktion, är det bra att tänka "runda". Sibirisk katt har runda ögon, rundade öronproppar, en mjukt rundad ansikte och stora, runda tassar. Norska skogkatter har en triangulär konstruktion, särskilt märkbar i form av deras ansikten och deras öron (Maine Coone katter består av rektanglar, från sina långa rektangulära kroppar till den rektangulära formen på näsan). Unikt för sibirisk katt är deras tre lager av päls - en mjuk underull, vanlig päls och glänsande täckhår. "Varje katt (ras) är vackert utformade för klimatet ursprungs", säger Irene de Villiers i Furry Boots uppfödning. Den sibiriska katt, säger hon, har "en mycket hårdare rock, bättre utformade för vindar Sibirien än regn i Norge. Den sibiriska underull sticker ut från kroppen för att isolera, medan den relativt hårda täck skydd mot vinden." Jämförelsevis är den norska skog kattens underull gjord av "mycket fin päls och noggrant krusade för isolering för att fånga mikroskopiska luftbubblor i krusningar så att de kan simma i havet utan att bli blöt." Om du inte har förmånen att hantera dessa olika raser personligen att känna skillnaden i deras kroppstyper och päls texturer, kan en sibirisk katt helt enkelt ser ut som den norska skog kattens kissing kusin - tills man tittar närmare. De aethestically talande cirkulära konforma, särskilt när den förekommer i ansiktet på sibirisk katt, lägga till upp till en deskriptor: "söt".

Siberian färger och märkning

Om sibirisk katt


Den sibiriska katten är en naturlig avel, så hon kan komma i varje mönster, märkning och färg du kan tänka dig - röd, brun, grädde, och silver för att bara nämna några. Djur kvalitet sibirisk katt kommer sannolikt att vara solida klassiska eller makrill tabbies eller tabbies med vit. De lager av makrill eller "fiskbens" tabbies har vertikala strimmor som är placerade nära varandra, medan klassiska tabbies består av stora virvlar runt och "bulls-eye" mönster. Sibirisk katt med mer slående rockar, såsom svart och silver röker och de med färgpunkter (som en siames) kan uppnå större erkännande i showen hall än sina mer vanliga tabby syskon och kusiner.

hypoallergen Kvalitet

När det gäller graden av önskvärdheten bland djurägare, sibirisk katt har ett ess i hålet: de är allergivänliga. Orsaken till katt allergier är ett protein känt på Fel d1 som är producerade i en kattens hud, saliv och urin. Att vara ihärdiga groomers, katter överföra dessa proteiner med resten av sina rockar, vilket kan leda till en reaktion på kattens ilska. Även om det inte har funnits några formella studier utförda på sibirisk katt, är misstänkt det att de har låga eller frånvarande nivåer av Fel d1 proteinet. Många ägare av sibirisk katt med katt allergier, inklusive kattuppfödare med allergier, notera någon allergisk reaktion på sin älskade följeslagare. Men ansedda uppfödare av sibirisk katt är noga med att göra åtskillnad mellan "allergivänliga" och "icke-allergiframkallande." Den sibiriska katt allergivänliga kvalitet innebär att de med allergi mot katter kommer att vara mindre benägna att uppleva en allergisk reaktion på kattdjur. De med svår katt allergier kan inte klara sig lika bra. Många kattuppfödare kommer att skicka dem som uttrycker intresse av att dela ett hem med en sibirisk katt ett urval av avels föräldrarnas päls. Solace Farms Pamela Martin, CFA Ras sekreterare, råder blivande Siberian katt vårdnadshavare att faktiskt besöka kattungen personligen att bedöma deras allergisk reaktion.

Är en sibirisk katt för mig?

Om du inte säljs på utsikterna för en allergivänliga katt, kan temperament den sibiriska katten bara vinner du över. En beskrivning av den sibiriska katten personlighet är kusligt lik den i abessinier, en annan högt socialt ras som också samar utvecklats med människor i århundraden. På samma sätt är sibiriska katter beskrivs ha en hund liknande hängivenhet till sitt folk, med en särskilt mjuk plats i deras hjärtan för yngre medlemmarna av familjen - i själva verket, i ryska folklore, sibirisk katt beskrivs ofta som beskyddare av barn. När du kommer hem, kommer sannolikt att hälsa dig med mjuka kvittrar att berätta om sin dag och fråga om din din Siberian katt. Sibirisk katt har en kärlek till leksaker och kan även engagera dig i en omgång "hämta".

Få reda på mer

Sibirisk katt är extremt sällsynta, och välrenommerade uppfödare har långa väntelistor för kattungar. De kan också bli dyrt - så mycket som £ 1040 för en djur kvalitet kattunge och £ 1170 för en kattunge med show potential. Hur kan du hitta en seriös uppfödare av sibirisk katt? En seriös uppfödare kommer att ge dig ett skriftligt avtal och kommer antingen spay eller sterilisera kattungen eller har du ändra ditt nya husdjur när han eller hon är gammal nog före överföring av registreringspapper, säger Martin. Om du vill veta mer om sibirisk katt, är det bästa sättet att lära sig att se dem på en utställning i ditt område. Domarna undersöka katterna för att se hur nära de överensstämmer med standarden på deras särskilt organisation. Vid tilldelning av "best of breed" domare förklara för åskådare vilken fysisk egenskaper en viss Siberian katt förfogar som bäst exemplifierar rasen. När du gör din grunden, göra rundor av bänkar områden så att du kan prata med Siberian kattuppfödare om deras avelsprogram och kattunge tillgänglighet.

Hur man reparerar en matta skadad av en katt

Hur man reparerar en matta skadad av en katt


De flesta kattägare vet att sprätta är en normal del av katt beteende. Tyvärr, ibland katter kan orsaka en hel del skador på mattor och möbler. För att minimera skadorna, trimma din katts naglar regelbundet och placera repa inlägg nära områden där han gillar att repa. Om mattan skadan är minimal, kan du kunna reparera det utan att på ett professionellt.

Instruktioner

1 Skaffa en matta kvarleva kvar från den ursprungliga installationen, eller skära en liten bit från insidan av en garderob eller annan dold område i ditt hem.

2 Använd en mattkniv för att noggrant skära bort den skadade mattan. Ta dig tid att se till att du skär bara det skadade området.

3 Placera ersättnings bit ovanpå mattan och kontrollera tupplur att se till att den går i samma riktning. Ett sätt att göra detta är att borsta din hand över mattan och ersättningsstycket att se till att de stämmer överens.

4 Skär ersättnings bit av mattan till rätt storlek och form.

5 Placera en klick av matta lim på baksidan av ersättnings mattan och stoppa in den på plats. Håll ner i några minuter för att se till att det fastnar.

6 Dammsug mattan när limmet har torkat.

Parasiter i katter och människor

Parasiter i katter och människor


En parasit är en organism som livnär sig på näring från ett djur eller en människa. Många av de parasiter som påverkar katter kan också hittas i eller överförs till människor. Mänskliga och katt parasiter är nästan överallt och det är lätt att bli smittad. Det finns många sätt för katter att smittade, till exempel genom insektsbett, djuravföring, äta rått kött och ägg, och kattungar kan födas med tarmparasiter. Det är alarmerande hur många av de typer av parasiter som drabbar katter kan också påverka människor, särskilt barn.

springmask

Springmask påverka oftast människor, särskilt barn, och göra sitt hem i tjocktarmen. De är små trådliknande maskar, som ibland kallas trikiner. Den springmask lägger sina ägg utanför kroppen och överförs till andra delar av kroppen genom orenlighet händer, kläder och sängkläder.

spolmask

Spolmask är den vanligaste mask som påverkar katter. Rundmasken är krämfärgade, cirka tre till fem inches lång och lever i tarmarna hos katten. De är också mycket vanligt hos människor på grund av intag av masken ägg som kan hittas på frukt och grönsaker. Katter är också i riskzonen genom att äta maskägg i avföringen, slickar andra infekterade djur eller äta gnagare.

hakmask

Hakmask hos katter kan framstå som springmask hos människor, eftersom de också är små, trådliknande maskar. De bor i kattens tarmar och äta upp blodet, vilket leder till blodbrist i kattdjur. Människor kan få denna parasit genom förorenat vatten, frukt och grönsaker. De värd sig i människans tarmar, utfodring av blodet, liksom, eftersom denna mask faktiskt har tänder.

bandmaskar

Denna mask är inte särskilt vanligt hos människor eftersom det beror på fleabites som är infekterade med bandmask larver. De är mycket svåra att påvisa med det mänskliga ögat, ungefär en kvarts tum i längd, nästan liknar en riskorn. De lever också i tarmarna och är lätt vidare från katt till katt genom avföring, genom intag av infekterade loppor medan grooming sig eller äta infekterade gnagare. Människor kan vara i fara om äggen förtärs av misstag men god hygien eliminerar praktiskt taget någon av dessa risker.

leverflundror

Denna mask bor i levern och gallblåsan hos människan eller katten som är infekterad, oftast genom att äta rå fisk, paddor, sniglar eller andra värdar som bär larver. De kan också föras vidare genom förorenade avföring, frukt, grönsaker och även i vattnet du dricker eller bada i.

Förebyggande / Lösning / Behandling

Hos människor, kan det inte nog betonas vikten av renlighet vid hantering av vad som helst som kan vara förorenad. Tvätta alltid händerna efter vilorum, hantering ditt husdjur eller städa upp efter dem, efter trädgårdsarbete och hantering av jord, eller något annat ohälsosamma tillstånd. Var noga med att tvätta alla produkter innan du dricker det, rengöra kött och koka dem väl. För att förhindra risken för parasiter i din katt, först hålla sin kattlåda och deras andra gemensamma lekplatser hygienisk, övervaka din katt och sin omgivning om han måste gå utanför, övervaka och vad han äter och avskräcka några chanser på honom fånga en gnagare , insekter, fåglar eller andra bärare av parasiter. Det finns mediciner som kan ges till katter, en gång i månaden, för att minska några chanser att bli smittade. Behandling av parasiter hos människor beror på den särskilda parasit inblandade och din reaktion på att behandling. Några av de möjliga läkemedel Din läkare kan ordinera är Mebendazole, tiabendazol, Metronidazol eller nitazoxanid. Läkemedel och medicinsk behandling som ordinerats av din egen läkare arbetar snabbare med färre biverkningar. Katter kan också få samma typ av medicinsk behandling från din veterinär genom att administrera specifika läkemedel såsom Drontal, Cestex eller Inteceptor tabletter för att behandla den särskilda parasit inblandade. Det kan vara en utmaning att få din katt att ta medicinen, även om det är klokast att dölja pillret i kattens favorit mat eller behandla.

Tips / varningar

Som människor, vi vet oftast när vi inte mår bra, som signalerar ett problem, såsom illamående, diarré, kräkningar, utslag och buksmärta. Din katt kan inte berätta om han är sjukdomskänsla, även om de kan ha många av samma symptom. Var medveten om förändringar i din katts handlingar, beteenden och potta vanor. Också få ett avföringsprov testas varje år eller som din veterinär som en försiktighetsåtgärd.

Spårningssystem för katter

Spårningssystem för katter


Katter utan en ID sällan får tillbaka till sin ägare, men de med ett ID har en mycket större chans att komma hem. Om din katt förlorar sin väg, kommer ett tracking system så att du hittar honom igen snabbt. Spårningssystem kan antingen implanteras kirurgiskt eller placeras på kattens halsband.

Pet ID-taggar

Spårningssystem för katter


Dessa enkla taggar kan köpas via olika försäljningsställen, inklusive lokala djuraffärer och nätbutiker. Gravera dem med din katts namn, hemadress, och ägarens namn och telefonnummer. Om din katt har allergier, kan du lista dem också. Lista din katts vaccinationer. Placera taggar på din katts krage. Om din katt blir förlorad och någon hittar honom, kan de lätt hitta dig och skicka tillbaka honom.

Injicerbar Pet ID

En biochip transponder --- en tydlig glasrör med en kisel dator laseretsade identifieringskod --- kan injiceras under kattens hud och läsa med en scanner. Skannern kommer att läsa chipet serienummer och dra din katts information. Detta alternativ fungerar bättre än en tagg, eftersom det inte kan tas bort eller förloras. Tillvägagångssättet är minimalt invasiva och snabb och kan utföras på din lokala djurkliniken.

Tattoo identifieringssystem

En tatuering identifieringssystem innebär att markera en kod på din katt hud. Tatueringen kan placeras på kattens öra, insidan av låren eller buken. Den person som hittar din katt kan kalla en nationell databas - som tatuering-a-Pet nationella registret eller ID Pet nationella registret - och spåra honom tillbaka till dig.

GPS Pet Locator

En GPS sällskapsdjur locator är en liten Global Positioning System som ansluts till ditt husdjur krage. Du kan spåra enheten via Google maps. Vissa enheter kommer även att skicka ett textmeddelande om ditt husdjur vandrar förbi sin "säkra zonen". American Kennel Club har en kallas Spot som innehåller en knapp "Om Found". Om någon hittar ditt husdjur och trycker på den knappen, du och American Kennel Club Recovery laget anmälts.