limma ihop skiffer

Hur man limma ihop glasfiber delar

Hur man limma ihop glasfiber delar


Fästa glasfiber bitar tillsammans kan vara nödvändigt om du arbetar på en byggnad eller hantverk projekt. Använda ett epoxilim lim särskilt utformade för att fästa glasfiberstycken till varandra. Dessa lim kan lätt hittas på de flesta byggnader utbudet butiker. Du måste följa några steg för att rengöra, släta och förbereda glasfiber för limning, och denna process är lätt även för glasfiber nybörjare. Genom att göra detta arbete själv, kommer du spara kostnader för att anställa någon annan att professionellt slutföra projektet.

Instruktioner

1 Jämna ytan av glasfiber delar med sandpapper innan limma ihop bitarna. Detta kommer att hjälpa den adhesiva stick till delarna bättre.

2 Torka en acetonvätska över glasfiber delar med en trasa. Detta rena och tar bort damm och smuts, vilket är ett viktigt steg för att säkerställa glasfiber vidhäftar limmet.

3 Köp en epoxilim särskilt utformade för att användas på glasfiber från en byggnad-leverans butik. Etiketten på limmet bör säga det används för glasfiber. Om du är osäker, be en butik anställd.

4 Bred ett lager av epoxilim på ytan av glasfiber del där du vill att det ska fästa den andra glasfiberstycket. Tryck på ytan med limmet på den mot ytan av den andra glasfiberdelen.

5 Håll de två delarna tillsammans i ca 30 sekunder, sedan försiktigt lägga glasfiber på ett ark tidningspapper utanför tills den är helt torr.

Hur man limma ihop marmorplattor

Hur man limma ihop marmorplattor


Marmor är ett starkt material, men det kan gå sönder. För mycket tryck kan bryta en bit av marmor, och ett tungt föremål tappas på ytan kan spricka eller chip ytan av marmor. Om dina marmor objekt raster, behöver du inte att kasta bort stenen. Du kan limma bitarna tillbaka tillsammans med användning av ett lim utformad för användning med stenar och marmor. Sten lim ger stenen ett starkt band som är svår att bryta. Se till att du limma marmor tillsammans korrekt första gången, eftersom du inte kommer att kunna lossa bindningen att försöka reparera igen.

Instruktioner

1 Rengör ytan av både stenar med en mjuk trasa doppad i denaturerad alkohol. Skölj stenarna med rent vatten. Häll lite aceton på marmor för att avlägsna eventuella ytskikt eller beläggningar. Torka bort aceton med en mjuk trasa. Tillåta marmor att torka över natten.

2 Blanda en del lim med en del härdare eller katalysator. Om paketet riktningar på din lim skiljer sig från dessa riktningar, följ paketet riktningar för säkerhet och bästa resultat. Blanda inte de två materialen tills du är redo att applicera limmet eftersom limmet börjar hårdna omedelbart, och om du låter det sitta för länge det kommer att bli oanvändbar.

3 Sprid limmet på båda marmor bitar med hjälp av en Popsicle pinne. Sprida limmet till jämn tjocklek av ca 3 mm (1/8 tum) på varje bit.

4 Kläm fast två bitar av marmor tillsammans med vice grepp, om möjligt. Om du reparerar ett litet område, såsom en flisas bit marmor, sedan tynga reparationsområdet med en tung sten eller annat föremål. Torka bort överflödigt lim som sipprar ut från kanterna av marmor med en fuktig trasa.

5 Låt limmet torka i 24 timmar. Efter det att limmet har torkat, sand bort överflödigt lim med sandpapper. Torka marmor ren med en mjuk trasa.

Hur kan jag limma ihop och ram ett pussel?

Hur kan jag limma ihop och ram ett pussel?


Vissa pussel är alldeles för söt att ta isär och lägga undan. När du har tillbringat en hel del tid att montera en vacker pussel, det är bara naturligt att du skulle vilja sätta upp det på displayen. Lyckligtvis finns det kommersiellt tillgängliga produkter för att göra jobbet lätt. Pussel lim kommer att hålla pusselbitar och spraylim håller pusslet från hängande under sin egen tyngd som hänger på väggen.

Instruktioner

1 Torka bort allt damm från pusslet yta med en pappershandduk.

2 Applicera ett tunt lager av pussel lim på ovansidan av pussel med en pensel. Låt limmet torka helt. Se instruktionerna på förpackningen av lim för att se hur lång torkning kommer att ta. Generellt ska du vänta över natten.

3 Vrid den limmade pussel över så att ryggen är vänd uppåt. Täck baksidan av pussel med spraylim.

4 Center monteringsbordet över baksidan av pusslet. Placera monteringsbordet ovanpå pusslet och tryck ner för att hjälpa den självhäftande kontakt varje avsnitt av monteringsbordet. Låt spray lim torka enligt instruktionerna på förpackningen.

5 Placera pusslet och monteringsbordet inuti ramen som du skulle ett foto eller affisch.

Hur limma polyetylen

Hur limma polyetylen


De flesta lim kommer i polyetenflaskor så att dina val är begränsad. Både låg densitet (LDPE) och hög densitet (HDPE) polyetener är vanligtvis svetsas samman med en maskin som kallas en varmlufts svetsare som smälter en polyeten svetstråd mellan de två delarna av polyeten som du vill gå med. Vissa kontaktcement som kommer i metall, inte polyeten, kommer burkar limma två bitar av polyeten tillsammans. Den bäst säljande av dessa är Weld på 600 gjorda av IPS Corporation och 3M Corporation Blå 72 Spray Adhesive.

Instruktioner

1 Rengör både polyetenytor du tänker limma med vatten eller utspädda lösningar av vatten och ammoniak eller vinäger. Torka ytorna torra med en bomullstrasa.

2 Coat båda ytorna du tänker limma ihop med kontakt cement följa anvisningarna på kontakt cement förpackning. Mest kontakt cement pensel på men vissa spray på.

3 Tryck ytorna tillsammans efter kontaktlim tycks torka. De flesta kontaktcement bör torka i 10 minuter innan du trycker på ytorna. Följ instruktionerna på kontakt cement förpackning. Låt kontakt cement härda i minst 30 minuter.

Hur Limma Nylon

Hur Limma Nylon


Nylon, liksom de flesta andra poly-plaster kända som polymerer, är extremt svåra att limma ihop. Detta beror på det faktum att de faktiskt bindning till sig själva, vilket är vad som ger dem deras slät skinande textur och utseende, och det finns ingenting för en vanlig lim eller epoxi för att binda till. Nylon, PVC och även Teflon, kan alla limmas, dock under förutsättning att du använder en speciellt lim utformad för dessa rymdålderspolymermaterial.

Instruktioner

1 Köp en speciell poly lim. Flera lim på marknaden är speciellt utformade för limning av plaster och poly-plastmaterial, som nylon. Vissa av dessa lim är tillverkade av cyanoakrylater, som torkar i sekunder när den utsätts för luft. Super och Krazy lim använder ofta cyanoakrylater, men är för svag för att hålla nylon under mycket lång tid. En industriell styrka poly lim som Tech-Bonds Poly Prep, eller Sure Hold s plastikkirurgi gör tricket.

2 Applicera industriell styrka poly lim till nylon objekt du vill att limma. Om du limning nylon till en annan icke-nylon eller nylon objekt har objektet till hands och placera dem tillsammans omedelbart som limmet börjar att ange när de utsätts för luft. Om du limning nylon till sig själv, att hålla samman de två delarna innan du applicerar limmet.

3 Håll limmade nylon tätt. Industriell styrka poly lim som i så lite som 15 till 20 sekunder, men behöver 24 timmar för full att obligationen. Håll nylon och andra objekt som du limning nylon att tillsammans i 3 eller 4 minuter. Placera nylon i ett område där det kommer att vara ostörd under 24 timmar, och i ett läge i vilket allvar förstärker banden i stället för försvagar det.

Hur man limma mikrovågsugn glas

Hur man limma mikrovågsugn glas


Bruten mikrovågsugn glas kan vara farligt för någon av flera skäl. Krossat glas kan leda till nedskärningar, utströmmande gas och en ineffektiv mikrovågsugn. Oreparerade glas kommer också att leda till fler pauser, som stress av värme och kyla kommer att orsaka sprickor. Lyckligtvis är det relativt lätt att limma ihop trasiga mikrovågsugn glas.

Instruktioner

1 Sprid tidningen över arbetsområdet. Om du har möjlighet att ta bort mikrovågsugn glas, finna en ur vägen plats som inte är i direkt solljus. Om du måste reparera glaset på mikrovågsugn, sprida tidningen under där du arbetar.

2 Sätt dina handskar på. Ta bort glas från mikrovågsugn om möjligt och placera bitar på tidningen. Montera dem ungefär hur de passar ihop. Riva av en 2 tum med 2 tums bit sandpapper och lätt sand kanterna där du kommer att limning bitar. Blöt en bit tidningspapper och sedan lätt dämpa den ena sidan av varje del som du kommer att limning.

3 Vik ett indexkort i halv och sedan på mitten igen i den andra riktningen, så att du har något fjärdedel storleken på den ursprungliga indexkort. Applicera en riklig mängd lim till kortet, och sedan använda kortet för att sätta lim på alla torra kanter. Om du tillämpar lim till glas på mikrovågsugn, använda kortet för att applicera limmet över sprickorna som behöver läka.

4 Tryck på trasiga bitarna ordentligt. Hålla dem där i 3 minuter. När du har släppt dem, gärna torka upp någon vandrande lim med en annan indexkort. Se bara till att du inte bryter sönder de bitar du bara har limmats ihop. Låt de nyligen limmade bitar sitta i 12 timmar innan du använder mikrovågsugnen igen.

Hur man sätter ihop en Carnifex 40K

Hur man sätter ihop en Carnifex 40K


En Carnifex är en klumpig brute som kan skrämma din fiende på slagfältet eller ser bra ut på en hylla. Eftersom den nya Codex, en Games Workshop regelverk för enskilda arméer, släpptes 2010, kan du ha upp till nio av de monstruösa varelser i din Tyranid armé. Men även om dessa bepansrade bestar fruktas över galaxen i den 41: a årtusendet de kan vara lite knepigt att sätta ihop.

Instruktioner

1 Bestäm hur du vill att din Carnifex att se eftersom när du har limmat det finns ingen återvändo utan en hel del arbete. Utseendet kommer troligen beror på vilken roll du vill att din modell för att fylla på slagfältet; dina alternativ är: eldunderstöd, närstrid eller en kombination av båda. Satsen levereras med alla alternativ tillgängliga för Tyranid spelare så att du har massor att välja bland.

2 Snip underkroppen, benen, och den lilla kupolen från utloppet. Klipp så nära modellen som du kan för att minimera överskott plast på modellen. Om det finns några grader av plast använda filen för att ta bort dem. Bara ta bort bitar från utloppet när du behöver dem som lösa delar lätt kan förloras.

3 Limma den lilla kupolen till toppen av den nedre delen av kroppen och benen i uttagen. Se till att fötterna är nivå som du gör detta. Försök inte att limma modellen till basen ännu; tills limmet har hunnit torka är inte stabil nog.

4 Ta de två delarna som bildar överkroppen och limma ihop dem. Medan limmet tork du får ditt första val: det finns tre ryggsköldar att välja mellan. Limma ditt val till toppen av överkroppen.

5 Fäst benen och underkroppen till basen och låt stå några minuter för att torka.

6 Limma överkroppen till underkroppen. Kupolen på toppen av den nedre delen av kroppen passar in i en sockel vid botten av överkroppen.

7 Ta bort huvudet från utloppet. Alla huvuden finns i två delar. Limma dessa tillsammans medan modellen torkar. Låt stå i några minuter och sedan limma huvudet i frontintaget av överkroppen, under överhänget av ryggskölden.

8 Limma din valda armar på plats. Det finns fyra tomma hylsor, två på varje flank, så du behöver fyra armar. Oavsett om du väljer varierade eller närstridsvapen var och en har en axel som anpassar till vänster eller höger. Om du är osäker på vilken del går på vilken sida håller delvis på modellen utan att limma det först för att se hur det passar. Några av de varierade vapen kräver två armar; i detta fall vapnet fat går till höger medan matarröret går till vänster och de möts i mitten.

Hur Limma Legos tillsammans

Hur Limma Legos tillsammans


Lego Företaget började i Danmark 1932 och nu säljer Lego i över 130 länder. Uppskattningar säger barn runt om i världen tillsammans spenderar mer än 5 miljarder timmar per år som leker med Lego. Medan Lego modeller är utformade för att monteras och sedan tas isär ibland barn eller vuxna, vill bevara den färdiga modellen. Lego modeller kan limmas ihop, så att de kan flyttas lättare och haft längre.

Instruktioner

1 Montera din modell för att du har alla delar och den färdiga modellen ser ut som du önskar.

2 Placera modell på en plan yta där det kan förbli ostörd medan limmet torkar. Börja ta bort lager av legobitar från modellen, att hålla dem i den ordning de ursprungligen placerade.

3 Applicera en liten droppe lim till de bästa utsprång en Lego stycke. Anslut till nästa Lego bit och tryck fast på plats. Se till att bitarna är tätt förbundna med något mellanrum mellan tegelstenarna. Överflödigt lim kan hålla bitar från fast sittplatser med nästa stycke, vilket förskjutning att uppträda efter flera skikt. Torka bort överflödigt lim från framsidan av bitar med en fuktig trasa.

4 Fortsätt processen att lägga lager och limma de enskilda bitarna tills modellen ihop.

5 Låt limmet torka helt - läs instruktionerna på limmet för önskad torktid - innan att flytta modellen.

Hur man sätter ihop en RC Långsam Stick Flygplan

Hur man sätter ihop en RC Långsam Stick Flygplan


Radiostyrda långsam stick flygplan är utformade för nybörjare. De är lätta att kontrollera och enkel att bygga, eftersom de kommer nästan redo att flyga (ARF). Till skillnad från en vanlig RC kit, som måste ha varje vinge revben och fjäderben skärs ut och limmas ihop, kommer en ARF med vingarna och flygkroppen redan monterade. Allt du behöver lägga till är styrservon, motor, mottagare och batteri, sedan fästa vingarna och ditt flygplan är redo att flyga.

Instruktioner

1 Ta flygkroppen och vingarna ur kartongen och placera dem separat på en plan, torr yta. Även om kroppen av planet redan byggt, måste du ansluta elektroniken för att göra det flyga.

2 Placera motorn i motorfästet på framsidan av flygplanet och skruva fast med en skruvmejsel. Instruktionerna för flygplanet kommer att berätta vilken motor att använda, i fall satsen inte kom med en.

3 Montera batteriet bakom motorn och koppla ihop dem genom att ansluta batteriet i utrymmet på motorn. Skär en halv tum bit av kardborreband med saxen. Placera en sida på insidan av motorrummet där batteriet kommer att gå, och den andra på undersidan av batteriet. Detta kommer att hålla batteriet på plats, men gör att du kan ta bort den för laddning.

4 Förbered epoxi i en engångsbägare. Rör om en lika stor del av varje flaska tillsammans med en Popsicle pinne tills de blandas väl.

5 Anslut en micro-servo till motorn med de medföljande kontakterna. Det bör passa precis bakom batteriet. Använd en liten mängd av epoxi appliceras med Popsicle pinne för att hålla den på plats.

6 Epoxi en mikro-servo till botten av var och en av vingarna. De behöver komma i kontakt med de styrledningar som kommer att flytta flikarna.

7 Anslut den sista mikro servo till undersidan av svansen på baksidan av flygkroppen. Det kommer att styra rodret och måste anslutas till de exisiting styrledningarna. Använda epoxi för att hålla den på plats.

8 Placera mottagaren på undersidan av svansen, lite längre in än mikro-servo. Anslut den till alla mikro servon med hjälp av befintliga styrledningarna. Skär två halv-tums bitar av kardborreband och använda dem för att hålla mottagaren på plats, med en bit av kardborrband på vardera änden.

9 Fäst propellern till framsidan av motorn. Skruva av propellermutter och tråd centrum av propellern över basen. Skruva muttern tillbaka för hand tills det är säkert. Var noga med att inte dra åt muttern, eller propellern inte snurrar på rätt sätt.

Hur man limma polyetenplast eller polypropenplast

Hur man limma polyetenplast eller polypropenplast


Polyeten och polypropen plaster används i ett antal förpackningar, sjöfart och produktions produkter, inklusive VVS-armatur, flaskor och bildelar. Dessa plaster är utformade för att ta stryk och är i allmänhet kemiskt resistenta. Enligt Ridout Plastics Company, kan sådana kemiskt hållbara material inte limmas, eftersom kemikalier i limmet har ingen effekt på plast. Men vissa modell leverantörer, hårdvara och byggvaruhus eller Internet återförsäljare säljer flytande lim och primer som kanske kan binda dessa plaster plast.

Instruktioner

1 Platta de två ytorna som ska limmas ihop. Skrapa bort eventuella ojämnheter eller utsprång. Torka området med en fuktig washrag. För det adhesiva för att vara effektiva, måste de två ytorna vara helt jämn och ren.

2 Applicera ett lager av plast vidhäftande primer till varje yta. Låt primern sitta på ytan under 60 sekunder så att den blir segare när det torkar.

3 Applicera ett lager av plast bindemedel på varje yta. Omedelbart tryck på båda ytorna och hålla dem tätt i minst 30 sekunder. Om det behövs använder klämmor eller laster att hålla bitarna tätt tillsammans.

4 Skrapa bort överflödigt lim som sipprar ut från skarven mellan de två ytorna. Om det fortfarande är våt, torka bort den med en trasa eller handduk; om det torkar snabbt, skrapa bort det med en mattkniv eller skrapa.

5 Låt limmet torka över natten innan något tryck på leden eller förväntar sig lim för att hålla ett effektivt sätt.