lappa kanot

Hur att renovera en gammal glasfiber kanot eller eka

Hur att renovera en gammal glasfiber kanot eller eka


Ett billigt sätt att plocka upp en kanot eller skiff är att köpa en begagnad en, men begagnade båtar sällan komma utan problem. Åtminstone kommer du vill returnera en gammal, sliten ned kanoten till en ny, som ny utseende. Förbi det, kan en gammal kanot har sprickor eller hål och behöver repareras. Renovering en gammal glasfiber kanot eller eka kan visa sig vara en tidskrävande uppgift, men resultatet blir en fräsch båt som du kan lita på.

Instruktioner

reparera skador

1 Inspektera skrov glasfiber kanot eller eka för sprickor eller hål. Även inspektera det för några repor eller urgröpningar som du vill ta bort, och cirkel dem med ett vax penna för framtida referens.

2 Sand kanterna på varje hål (s) med medelslippapper så att kanterna är släta och har en konkav yta. Med andra ord bör kanterna på varje hål slipas för att bilda något av en skål.

3 Mät spricka eller ett hål med ett måttband. För en spricka, skär två bitar av glasfiber patchning tyg med dimensioner som sträcker sig 2 inches i alla riktningar runt sprickan. För ett hål, för att skära tyg dimensionerad staplas ovanpå en annan för att koppla in i hålet. En lapp tyg blir 1/32 tum när det är torrt, så om din skrovet är 1/2-tums tjock, behöver du 8 dukar. Varje duk bör vara lite större, och endast den sista måste vara 2 inches större än omkretsen av hålet.

4 Tape ett skikt av plastfolie över utsidan av hålet, tejpar sedan ett skikt av kartong över plastfolie. Detta ger en god grund för att placera dina korskopplings dukar.

5 Blanda epoxi från lapp kit i en engångspapper skål med en gammal Popsicle pinne eller något liknande. Om du lapp en spricka, belägga första plåstret med epoxi och lägg det smidigt över i sprickan. Sedan lägga den andra lappen över utsidan av sprickan. Att lappa hål, lägga epoxibehandlade patchar i insidan av hålet, genom att använda den minsta plåstret första och så vidare, tills hålet är ansluten med fläckar, och de övre patch täcker och tätar hela pluggen.

6 Låt lapptäcke att ställa över natten. Tillbaka nästa dag och dra av kartong och plastfolie.

7 Sand ytan av lapptäcke så det är i jämnhöjd med skrov kanoten eller båten. Ta bort det mesta av överskottet glasfiber med grovslippapper. Sedan jämna arbetet med en medel grit slipning och ett fint slip slipning för en fin finish.

8 Upprepa denna procedur för att eliminera eventuella repor som har markerats med vax penna tidigare. Sand repor med grovslippapper, sedan producera en slät yta med medel- och fint slippapper. Om du tänker måla kanoten eller båten som en del av renovering jobb, kanske du vill sand hela skrovet med fint slippapper i detta skede.

Målning

1 Dra bort alla gamla klistermärken genom att värma dem med en värmepistol eller hälla kokande vatten på dekalen. Ta bort gummibindemedlet på efterkälken med en spatel eller en acetonlösningsmedel.

2 med maskeringstejp, tejp off gavlar, relingen, och andra punkter på kanoten som du inte vill att måla.

3 Sand hela ytan av kanoten med fint slippapper, om du inte redan gjort det när du tar bort repor. Skölj av skrovet och låt den torka.

4 Med antingen en rulle eller pensel, tillämpa en ljus lager av glasfiber primer till skrovet av kanoten eller båten. Låt detta torka i minst åtta timmar.

5 Applicera minst två lager glasfiber färg eller marin färg till skrovet. Låt varje päls minst åtta timmar att torka innan ett andra skikt. Håll utkik efter strimmor bildar bakom din målning stroke, och tryck ut eventuella ränder med en skumpensel.

6 Dra bort maskeringstejpen som används för att skydda områden från färg. Om det ser ut som en del av färgen kommer med bandet använder spackel för att styra peeling.

Hur man reparerar en solskadad Glasfiber Kanot

Hur man reparerar en solskadad Glasfiber Kanot


Glasfiber kanoter är mottaglig för sol-skada om den förvaras i direkt solljus. Båtens gelcoat och även skrovet och underliggande struktur kan skadas av långvarig exponering. Beroende på omfattningen av skadan finns ett par olika sätt att närma reparationen. Reparera gelcoat själv kan återställa finish och skyddar mot ytterligare skador. Lägger till ytterligare lager av glasfiber kan stärka och lägga år till livet av en äldre båt.

Instruktioner

gelcoat Reparation

1 Rengör skrovet med aceton om du bara reparera gelcoaten att avlägsna smuts, vax, fett eller oljor. Sand skrovet slät med 200, då 400 grit sandpapper. Torka skrovet igen med aceton, sedan med styren för att aktivera gamla gelcoat och förbereda den för en ny gelcoat.

2 Blanda gelcoat och katalysatorblandningen och rör i tillverkarens rekommenderade mängden av pigment för att uppnå den färg du vill. Tillämpa samma mätningar av gelcoat, katalysator och droppar pigment för att få en enhetlig färg.

3 Tunn blandningen med hög glans tillsats om du använder en spruta. Måla gelcoat i tunna skikt över skrovet om du använder en borste. Blanda inte mer än du kan använda innan den sätter upp och hårdnar.

4 Låt gelcoat härda under fyra timmar mellan rockar. Gelcoaten bör vara något klibbig vid tillämpningen av nästa skikt. När du har använt tre lager, tillåter gelcoaten att bota natten tills hårt.

5 Sand skrovet lätt med planslip och 1000 grit sandpapper och mycket fin stålull tills ytan har en matt lyster till det. Torka ytan med en ren torr trasa och torka sedan ner med gnugga förening. När gnugga föreningen torkar, polera det till virveln märken försvinner.

Glasfiber Reparation

1 Rengör skrovet med aceton och torka med styren för att mjuka upp gelcoat. Sand med 60 slippapper med hjälp av planslip tills slät. Blanda upp glasfiberharts och katalysator i enlighet med tillverkarens instruktioner.

2 Skär glasfiberväv att passa över skrovet i ett enda stycke. Måla skrovet en sektion i taget, lägga glasfiber ovanpå färsk harts. Borsta på ett andra skikt av harts över toppen av glasfiber.

3 Jämna ut glasfiberväv och hartsbeläggningen med glasfiber harts tills den ligger plant. Använd sax för att trimma överskott som du lägger glasfiber, Lappa kanter kanoten med glasfiber för en tum eller så för att tillåta krympning som gelen sätter upp. Låt härda över natten.

4 Sand bort överflödigt glasfiber med disken slipmaskin när den har inrättat och härdas.

5 Applicera gelcoat följa instruktionerna ovan, sedan sand och vax båten för att skydda det från ytterligare solskador.

Bed-Liner Repair

1 Rengör skrovet med aceton, torka sedan ner med styren för att mjuka upp gelcoat och främja bindning.

2 Ta kanoten till en butik som gäller spray på bedliners. Tejpa hårdvara och relingen med nylonförstärkt tejp och plastfolie för att skydda mot sprutdimma.

3 Spraya på bedliner över skrovet av kanoten. Sprutpistolen som säljaren använder blandar den tvådelade lösning eftersom den sprutar på. Den bedliner material kommer att följa skrovet och torkar mycket snabbt.

4 Ta bort tejpen när bedliner materialet fortfarande är våt för att bevara en skarp kant och så att du inte kommer att behöva skära bandet bort om bedliner torkar först.

5 bota bedliner enligt tillverkarens instruktioner innan du använder båten. Ingen ytterligare beläggning är nödvändig eftersom materialet torkar till en blank finish och kommer att stärka ett försvagat skrov betydligt, även om processen lägger nästan lika mycket vikt vid båten som ett extra lager av glasfiber.

Hur att renovera en kanot

Hur att renovera en kanot


Om du är intresserad av att få en kanot, men har inte pengar för att köpa en ny, ett billigt sätt att plocka upp är att köpa en skadad en från en loppmarknad. Du kommer sannolikt att kunna få det för ett fynd pris och med de pengar du sparar du har råd att fixa det. Förutom att behöva nytt en färg, kommer en gammal glasfiber kanot sannolikt har några hål och sprickor som måste fyllas och slipas. Även efter allt arbete kommer du förmodligen fortfarande har sparat själv en hel del pengar jämfört med att köpa en ny kanot.

Instruktioner

1 Inspektera kanoten för eventuella skador. Leta efter hål, sprickor och repor och göra en stor cirkel runt dem med ett vax penna så att du inte kommer att sakna dem senare.

2 Mät hur stora hål och sprickor använder måttband. Sand kanterna med en slipmaskin eller sandpapper för att göra dem smidigare.

3 Skär bort bitar av glasfiber patchning tyg som är tillräckligt stor för att täcka sprickorna. Skär patcharna så att de är 2 inches större än sprickorna. Använda en lapp tyg för att täcka hålen. Stapla flera skikt, ett ovanpå det andra, för att täcka hålen. Efter att ha täckt sprickorna och hålen med dessa lappar, linda in dem med ett lager av plastfolie och placera en bit kartong ovanpå plastskiktet för en mer solid bas. För repor, tills det är sand ytan med en sandpapper slät.

4 Ta epoxi från kk-satsen och blanda väl. Använda epoxiblandning att lappa hålen och sprickorna på nytt. Patch dem i lager, både insidan och utsidan delen, för att se till att hålen och sprickorna är ordentligt täckta. Låt plåstren torka för en natt.

5 Avlägsna plastfolie och kartong och använda slipmaskinen att slipa ytorna på de lappade hål och sprickor. Fortsätt slipa tills ytorna är släta.

6 Förbered kanoten för målning. Ta bort eventuella klistermärken som är knutna till kanoten. Täck delar som du inte vill vara målade med maskeringstejp och tidningar. Sand hela ytan för att göra det smidigt att använda ett fint slippapper och skölj den för att avlägsna damm. Låt torka.

7 Applicera det första lagret av glasfiber primer på kanoten med hjälp av en pensel eller en roller. Låt det torka i minst nio timmar. Applicera ytterligare ett lager av Marine Paint på kanoten och låt den torka igen i nio timmar. Lägg ett lager av Marine Paint och låt den torka. Ta bort maskeringstejpen från de andra delarna av kanoten.

Hur att lägga en glasfiberväv på en kanot

Hur att lägga en glasfiberväv på en kanot


Omfattar en trä eller duk kanot med glasfiber kan stärka båten och skydda skrovet om det görs på rätt sätt. En lätt glasfiber med en epoxibaserad harts anger tydliga och polerar upp fint, bevara utseendet på din båt samtidigt skärpa skrovet. Det är en stor rörigt jobb och tar lite skicklighet, men om du takten själv först och arbeta små avsnitt åt gången, kommer du snart räkna ut hur snabbt du kan arbeta.

Instruktioner

1 Vänd kanoten uppochned på stöd så det är på en bekväm arbetshöjd. Rengör skrovet noggrant med tvål och vatten och torka sedan ner med en trasa fuktad med aceton. Använd handskar vid hantering kemikalier i denna process.

2 Häng glasfiberväv över skrovet så det hänger ned förbi alla kanter och över ändarna av kanoten. Trimma duken i kanterna med en sax en tum eller två förbi kanterna eftersom duken krymper lite som det härdar. Tejp kanterna på intervaller med tejp för att tillfälligt hålla duken på plats medan du sträcker och trim. Där tyget böjer sig över kurvor och över änden av kanoten, kommer små veck dyka upp. Du kommer att behöva skära överflödigt tyg bort, lämnar lite V-formade skårorna i tyget där vikningen var. När du använder glasfiber harts du kommer att dra kanterna på de trimmade delarna tillsammans. Dra bara några trådar från kanterna på trimmade sektioner, så att när du trycker ner dem och tillsammans, kanterna fjäder i varandra.

3 Blanda en liten sats av hartset med härdaren, dra tillbaka glasfibertyg och pre-våt en sektion av skrovet. Börja från ena änden och arbeta dig sätt mot den andra. Dra bort tejpen när du går så att du kan lyfta upp tyget. Blanda inte mer harts än du kan sprida innan det härdar.

4 Lägg glasfiber över den våta epoxi, och sedan borsta över toppen med hartsblandningen tills de vita områdena mellan trådarna och alla bubblor har försvunnit. E-duk är lite svårare att väta än vanliga glasfiber, så det är bättre att använda en harts med låg viskositet eller att i förväg värma hartset. Glasfiber kommer att ställa fullständigt klar. Upprepa avsnitt-by-sektionen, dra upp glasfiber, och sedan väta igenom. Använd sprid bladet att reda ut eventuella bubblor eller höga punkter som du går längs och blanda nya avsnitt med de du gjorde tidigare.

5 Testa bindningen mellan glasfiber och skrovet. Eftersom epoxi-harts och tyg band till skrovet, verkar trasa magiskt försvinna. När du är klar, gå tillbaka till slutet där du började. Ta en fjärdedel och knacka på ytan överallt, lyssna efter ett ihåligt ljud där glasfiber misslyckades att binda med skrovet. Delaminerade sektioner bör tas bort och göras om med en glasfiberduk lapp. Om du noggrant väta glasfiber och använda spridaren för att ta bort bubblor och tryck ner glasfiber som du går, bör dock övertäckningen vara fast.

6 Sand kanterna noggrant för att avlägsna eventuella vassa eller ojämna kanter. Lätt sand skrovet med fint sandpapper, gradvis med hjälp av finare och finare kvaliteter, och avsluta med en lätt stålull. Tillåta fiberglassed skrovet att härda i solen.

7 Borsta eller spraya på en slutlig epoxi klarlack. Om du borstar den, göra flera tunna skikt, skura mellan rockar med fin kvalitet stålull. När du är klar med den slutliga klarlack och den har haft en dag för att bota, polera skrovet med en buffert tills den lyser.

Det bästa sättet att lappa en luftmadrass

Det bästa sättet att lappa en luftmadrass


En luftmadrass som inte kommer att stanna uppblåsta kan göra för en obekväm natt på golvet eller marken. När luftmadrass har en läcka, du vill hitta det och fixa det snabbt att återgå madrassen till sin forna skick. Det bästa sättet att lappa en luftmadrass innebär att man använder en speciell lapp kit med tygpatch och lim som kommer att täta läckan. Med känsla för detaljer, kan du reparera luftmadrass framgångsrikt.

Instruktioner

Hitta läckan

1 Kontrollera ventilspindeln att se till att det inte är defekt. Tryck in kontakten i stammen säkert titta se till att det förblir säkert inuti stammen. Om kontakten inte stannar tätt inne i stammen, kanske du inte kunna åtgärda läckande madrass. Om ventilspindeln verkar fungera korrekt, leta efter läckan på andra ställen på madrassen.

2 Undersök luftmadrass för att hitta läckan. Beroende på storleken av läckan, kan du kunna hitta det helt enkelt genom att köra händerna lätt över ytan på luftmadrass. Lyssna noga medan du undersöker luftmadrass, eftersom du kanske kunna höra den utströmmande luften. Koncentrera dig på sömmen områden, eftersom detta är en gemensam plats för läckage att utveckla.

3 Få svampen våt och lödder upp det med flytande handtvål. Torka de yttre ytorna av madrassen med tvålvatten och undersöka ytan av madrassen. Bubblor bildas där utströmmande luften träffar tvålen.

4 Markera platsen av läckan med en märkpenna. Skölja bort tvålen med en svamp och torka madrassen runt läckan.

Patcha läck

1 Förbered området runt läckan för limmet. Om luftmadrass har flockas på ytan, använd en nagelfil eller fint sandpapper och sand bort flockas att lämna en smidig vinyl av luftmadrass.

2 Skär tygpatch så det kommer att omge läckan med ca 1 tum av överskott patch runt hela omkretsen av läckan.

3 Surround läckan med lim från patch kit och försiktigt placera tygpatch över läckan på luftmadrass. Se till att plåstret är jämn över läckan utan rynkor.

4 Låt limmet torka helt.

söm Läckor

1 Töm madrassen helt.

2 Rikta in kanterna på sömmen för att stänga läckan.

3 Applicera patch kit lim över sömmen området för att skapa en tillfällig lapp över läckan. Låt limmet torka helt.

4 Skär tygpatch så det är åtminstone en tum längre och bredare än läckan. Placera tejp runt sömmen läcka och applicera plåstret över sömmen över båda sidor av sömmen. Låt limmet torka helt.

Typer av grumman kanoter

Typer av grumman kanoter


Grumman kanoter har funnits sedan slutet av andra världskriget, när den tidigare flygplanstillverkaren beslutat att använda flygplanstillverkningstekniker för att tillverka en lätt kanot, med hjälp av aluminiummaterial, enligt Allt om Kanoter hemsida. Sedan dess har Grumman byggt upp ett rykte för att skapa högkvalitativa kanoter för en mängd olika vattenförhållanden, såsom floder och sjöar.

Solo Dubbel End

Grummans Solo Dubbel End kanotmodell, även känd som G-129 Solo, är en enda person alternativ för kanotentusiaster. Aluminium kanot är 12 fot, 9 tum lång, med en maximal vikt kapacitet på 265kg. och en total kroppsvikt av 20 kg., enligt den Marathon Boat Group. Färgalternativ för Solo modellen inkluderar Olive Drab färg, valfri blå, grön, och röd färg. Priserna för Solo Grumman kanot börjar på £ 664 (som av 2010).

13-Foot Dubbel End

Den 13-fots Dubbel End kanot är en medelstor val för en eller två personer. Även känd som G-1340C, har 13-fot Dubbel End en maximal viktbelastning 265kg. och tomma väger endast 22.7kg., enligt den Marathon Boat Group Den reducerade vikten hos kanoten uppnås eftersom det är konstruerat helt av aluminiummaterial. Konsumenterna kan välja Olive Drab färg, blå, grön eller röd färg när de köper sin kanot. Priserna för detta kanot startar på £ 679 (2010 års priser).

15- Foot Dubbel End

Grumman's längsta mid-range kanot är 15 fot Dubbel End kanot, som används för att transportera en person. Denna kanot kommer i två olika alternativ, G-1540C, som är den lätta modellen väger runt 26.8kg., Och G-1550C standard väger 31.3kg. Enligt Marathon Boat Group. Båda är i stånd att hålla en vikt kapacitet på 295kg. när den är i vattnet. Färgalternativ för kanoten inkluderar Olive Drab, blå, grön, och rött. Priserna för detta kanot storlek börjar på £ 744 (2010 års priser).

17-Foot Dubbel End

Avsedd för två personer, är den 17-fots Dubbel End kanot gjord av Grumman ett större urval för konsumenterna. Kanoten kommer i tre olika utföranden; G-1740C, som är den lätta versionen (29.9kg.), den G-1750C-standard (34 kg.), och G-1750CSK grundgående (36.7kg.) .. Alla tre alternativ kommer i Olive Drab, blå, gröna och röda färger. Högsta vikt alla tre kanoter kan hålla är 340kg. Kostnaden för denna storlek på kanot börjar på £ 763 (i 2010 års priser).

Hur man bygger en kanot stödben

Hur man bygger en kanot stödben


Kanoter är lång, smal och tenderar att vara instabil, särskilt i hårt vatten, blåsiga förhållanden eller på djupt vatten. Polynesierna, som byggde dugoutkanoter från träden hade ännu mer berusad kanoter och löste problemet med uppfinningen av stödben. Du kan använda samma gamla tekniken själv att stabilisera din egen kanot, och det är inte särskilt svårt att göra.

Instruktioner

1 Rengör ena änden av varje 5-fot långa 1-1 / 4 tum rörsektion och limma en T gemensamt där till en av sluthålen - inte centrumhålet. Rengöra och limma ett rör lock till den andra änden av rören. Buntband eller tejp den motsatta änden till toppen av för- och akter tofter - tvärstag - så att änden med T: s sträcker sig över en sida och inte den andra för att bilda stödben stolpar.

2 Lim två 2-tums PVC rörsektioner till openend lederna i T: s och rikta centrum gemensamma hål rakt ner. Glöm inte när limning att alltid rengöra ytan först med piprensare. Limma två 90-graders armbågarna till slutet av de 4-tums sektioner med de öppna ändarna pekade mot varandra.

3 Mät avståndet mellan de inre öppningarna hos armbågsleder mellan stödbens poler. Skär ner 10-fot 1-1 / 4-tums rör för att passa det och limma den mellan de två armbågsleder som löper parallellt med kanoten.

4 Lim två 10-tums 1-1 / 4 tum rörsektioner till T leder pekade rakt ner. Fäst de återstående två 90-graders armbågarna till botten av de vertikala rören men inte limma dem ännu. Vrid armbågarna så de öppna ändarna vända mot varandra.

5 Lim 2-tums-lång 1-1 / 4-tums rör till de nedre armbågarna vända mot varandra. Limma två Reducer lederna till ändarna av de korta rören för att minska röret ner till en tum. Mät mellan lederna och skär en-tums rör för att passa.

6 Mät och skär frigolit nudel med kniven så det är 2 inches kortare än 1-tums rör. Smörj en-tums pol med vegetabilisk olja - petroleumbaserade oljor kan skada frigolit. Skjut stången i frigolit nudel, rengöra ändarna av stången och limma röret och skum montering mellan de öppna Reducer lederna

7 Testa kanoten med full last. Kanoten skulle rida nivå. Om kanoten lutar bort från stödben, dra lägre armbågsleder lös och avbröt tillräckligt röret för att tillåta kanoten att rida nivå med stödben bifogas. När du är nöjd med längden, limma lägre armbågarna på plats och din stödben är klar.

Hur man lägger en motor på en kanot

Hur man lägger en motor på en kanot


Med några enkla steg kan en kanot utrustas med en motor för att utforska grunda bakvatten eller troll för fisk i svår få till fläckar.

Instruktioner

Transom Mount

1 Använd en akterspegeln för att fästa en motor till din kanot om den har ett spetsigt aktern (bak). En kanot akterspegeln fästet ger en monteringsyta som tillåter dig att antingen fästa en motor till kanoten akter eller på sin sida.

2 Fäst den horisontella balken av kanoten aktermotorfäste till relingen för din kanot genom att dra åt klämmorna eller Wingnut liknande bultar på balken. Relingen är den övre kanten av den sida av kanoten och består av gummi, plast, metall, eller ceder.

3 Sätt din utombordsmotor till kanotaktermotorfäste genom att dra åt klämmorna eller Wingnut liknande bultar som används för att fästa motorn.

4 Skaka den horisontella balken din akterspegeln liksom din motor. Om du märker rörelse bortom en enkel böjning av den horisontella akterspegeln balk, skärpa din hårdvara ytterligare.

Icke-akterspegel Mount

1 Fäst en utombordsmotor till kanot akter eller monteringsplatta genom att dra åt motorns monteringsverktyg om kanoten har en platt akter. Kanoter med platt akter (känd som en "fyrkantig stern" design) är i stånd att acceptera en liten utombordsmotor med några ändringar. Snarare än att kräva en kanot akterspegeln, fyrkantiga akter kanoter använda antingen en trä eller metall aktern eller en förstärkt platta fäst vid aktern för montering av en motor.

2 Ta kanoten för en provkörning.

3 Spänn motorns monteringsverktyg om det vibrerar eller skramlar drivet.

Hur man byter trä Gunnels på en kanot

Hur man byter trä Gunnels på en kanot


Trä gunnels (även stavat "relingen") på en kanot ofta ruttna innan kanoten är inte längre användbar. De ruttnade gunnels kan tas bort och bytas ut.

Instruktioner

1 Mark placering av alla befintliga komponenter, som säten som kommer att lossna, när du tar bort relingen. Du kanske planerar att byta ut komponenter, också, men du kommer att vilja veta exakt var de går.

2 Skruva alla skruvar längs gunnels på båda sidor av kanoten. Håll skruvarna om de är i tillräckligt bra skick för att återanvändas.

3 Ta gunnels till din lokala båtliv leverans butik för att beställa ersättare. Du kan mäta och beställa dem på nätet, men deras längd gör dem svåra att sända till bostadsadresser. Gunnels är gjord av aska, en mjukare lövträd som böjer väl.

4 Sand området jämna där gunnels togs bort. Måla om vid behov.

5 Förborra skruvhålen i den nya gunnels. Använda de gamla gunnels som en guide.

6 Mitre fören ändar bristningsgränsen där de kommer att möta. Använda de gamla gunnels som en styrning för den korrekta vinkeln.

7 Täck nya gunnels med skyddsolja. Använd inte lack. Gunnels böja och flex med rörelsen av kanoten, lack är utformat för statiska applikationer såsom trä stolar.

8 Clamp nya gunnels på plats på kanot, som ställer upp de förborrade hålen i bristningsgränsen med de befintliga hålen i kanoten. Skruva fast.

Hur man bygger en Cedar kanot

Hur man bygger en Cedar kanot


Dugoutkanoter var bland de första båtarna byggs av människor. Arkeologiska fynd i Noyen-sur-Seine, Frankrike; Pesse, Nederländerna och norra Nigeria placera urholkad i den neolitiska perioden - det är mer än 8000 år sedan. På senare tid, de infödda i nordvästra USA och Lewis och Clark expedition används ceder dugoutkanoter. Att bygga en ceder urholkad kanot är inte lätt. Det innebär massor av ansträngande arbete med en yxa och adze, ett träsnideri verktyg. Men bygger en praktiserande experimentell arkeologi; den ansluter dig till det förflutna och hjälper dig att lära hur dessa gamla hantverk utföra.

Instruktioner

1 Rita en plan för vad du vill att din kanot se ut. Rita plan profil och utsikt station. Planvyn detaljer formen på toppen av kanoten. Profilen visar sidan, och vyn stationen visar tvärsnitt vid intervaller - föreställa skära kanoten som en limpa bröd.

2 Få en logg tillräckligt stor i diameter och tillräckligt länge för att passa din ritning. Jim låg, skriver i en artikel om Lewis och Clark expedition kanoter rekommenderar en logg inte kortare än 10 till 12 fot. Grenar, kvistar eller brister i loggen kan skapa läckor, så leta efter en logg som är fria från dessa funktioner.

3 Skala barken från kanoten med hjälp av en adze och yxa. Beroende på hur fast barken är, kanske du kan skära en linje med en yxa från ena änden till den andra, och sedan på barken gratis med kilar genom att hamra kilarna i springan mellan barken och veden. Annars hacka och skrot.

4 Rita din ovanifrån ovanpå stocken och din profil syn på den sida av stocken.

5 Använd en yxa, adze eller motorsåg för att hugga extra ved bort från dina ritningar. Att hjälpa till att förhindra att stocken från valsning, skapa sig en plan yta, som löper längs botten av stocken, med användning av en motorsåg med ett långt blad. Den plana ytan sitter på marken och stannar stocken från att rotera när du arbetar. Om du hugga ut profilvy första förblir dragen ovanifrån tills du är redo att arbeta på toppen.

6 Slutföra utanför formen genom att jämföra den framväxande form på ritningen. Kontrollera stationerna genom att kollat ​​loggen för att se om formen är likartad. Jämna stocken med oavgjort kniv.

7 Hollow ut det inre av kanoten. För att snabbt ta bort trä, göra två steg om 6 inches isär över bredden av kanoten - från reling till reling - med en adze. Lämna 3 inches på varje sida för relingen. Skårorna korsa kanoten, som en toft. Sjunka adze i ena sidan av 6-tums spacer trä separera dina skårorna och tryck ner handtaget. Formen på handtaget fungerar som en hävarm, som dyker träet mellan dina skårorna ut.