krukväxt, gröna blad med gul kant

Orm växter med gula löv som curling

Orm växter med gula löv som curling


Snake växter (Sansevieria spp.) Är känd för sin extrema härdighet. Även kallad mor-in-law tunga, dessa anläggningar är lätta att odla, enligt Colorado State University Extension hemsida, och sällan lider av skadeinsekter eller sjukdomar. De vertikala, vrida bladen kan brokiga eller randiga, beroende på sort och frodas i containrar. Av dessa skäl är de ofta odlas som krukväxter. Även härdig, kan orm växter drabbas av sjukdomar som gula och krypa bladen.

symptom

Det är oftast de bladspetsarna som först gulna. Detta kan följas genom lätt curling av de tips, som uppstår när den del av bladet torkar upp och dör. Anläggningen kan också verkar lida en viss totala nedgången, såsom vissnande eller blekning av färgskiftning i bladen.

orsaker

Orsakerna till blad gulnar i orm växter miljön. Växterna är tropiskt i naturen, så temperaturer nära fryspunkten kan döda delar av eller hela av bladen. Detta kan ske utomhus eller när en inomhusanläggning berör en kall fönsterruta. Vatten kan spela en faktor också. En brist på vatten kommer att orsaka anläggningen för att torka ut, med bladen gulna från spetsarna nedåt. För mycket vatten kan orsaka rotröta. Rötterna blir infekterad med en svamp och växten dör långsamt. I själva verket är detta den främsta dödsorsaken i orm växter, enligt University of Illinois Extension webbplats. I allmänhet bör orm växter vattnas när jorden är knappt torr vid beröring under växtsäsongen och endast varannan månad på vintern.

Förebyggande och behandling

Håll din orm växt frisk genom att hålla den i varma förhållanden och genom att reglera mängden vatten som den tar emot. Snake växter trivs också i starkt men indirekt ljus, som direkt solljus kan bränna de tjocka blad. Rötterna spred sig snabbt men växterna trivs pot-bunden. Ändå plantera plantan vartannat år eller så för att förhindra att rötterna blir allvarligt trångt. Om du märker några av bladen gulna och vissnande, försöka rycka på dem försiktigt. Om de drar lätt ut ur jorden, är rötterna ruttnat bort. I så fall kan du dra bort de ruttnade blad och plantera anläggningens återstående, friska blad eller prop bladen med ett lager av sand placeras runt basen av anläggningen.

andra överväganden

Vissa sorter av orm växter har naturligt gula och curling blad. Svärmors tunga "Twist" funktioner blad med gula kanter som vrider och vänder när de växer. Sansevieria "Golden Hahnii" har även blad med gula ränder på kanterna.

Hur gör jag sköter om en ros med gula löv?

Hur gör jag sköter om en ros med gula löv?


Rosenbuskar kan utveckla gula löv om de är stressade, felaktigt tenderade, sjuka eller växer i dålig jord. Diagnostisera orsaken är av största vikt att behandla din ros sjukdom. Att ordentligt hand om en gulfärgning rosenbuske, vilket eliminerar alla orsakar en efter en och när du har identifierat den skyldige - vare sig det dålig jord eller brist på vattning - behandla den för att återställa rosenbuske till god hälsa. Nybörjare trädgårdsmästare kan ta hjärta, eftersom varje samhälle har trädgårdsexperter som kan hjälpa diagnostisera ökade problem.

Instruktioner

1 Ta beskrivande anteckningar på gulfärgning av rosenblad och ta ett foto. Innan du kan behandla rosen, måste du diagnostisera det. Innehålla uppgifter om huruvida alla bladen är gula, om andra färger (som bruna fläckar) visas och om andra besvärande beteende förekommer också. Exempelvis lämnar uttorkning också och faller av rosenbuske?

2 Förstå att om du har nyligen besprutas din gård med ett ogräsmedel, kan din rosenbuske har fått några av de kemikalier - de kan spridas av vind eller regn - och kan skadas. Icke-selektiva ogräsmedel kan orsaker rosenblad gulnar och slutligen död. University of California-Davis konstaterar att rosenbuskar ofta skadas av glyfosat.

3 Försök att erbjuda rosen mer vatten, särskilt om vädret har varit varmt, har du fått mindre än normalt regn eller bladen verkar vissnat. Rosenbuskar kan bli stressad och lämnar ibland gul som en del av detta fenomen.

4 Kontakta din kommun förlängning kontor för en fullständig jordtest. Detta kommer att ge markens pH, halterna av näringsämnen i jorden och mark toxiner som förekommer. Om dina rosor inte får tillräckligt med kväve, kan de gula. University of California-Davis råder invånarna deras för att öka näringsämnen i jorden med organiskt material (som gödsel eller kompost) eftersom jordarna i det tillståndet saknar tillräckligt med näringsämnen. Brister i andra mineraler (som järn) kan orsaka kloros som leder till gulfärgning av bladen. Ändra din jord genom att lägga till kompost, gödsel eller andra näringsämnen runt din rosenbuske om jorden test bestämmer din jord är i dåligt skick.

5 Undersök steg bilder sjukdoms från Univerity of Georgia för att diagnostisera en rosenbuske sjukdom (se Resurser). Vissa sjukdomar som orsaka gulfärgning på blad omfattar bladmögel (blad blir gula på undersidan och bära röda eller bruna fläckar på toppen), rost (bladen får orangey fläckar), bakteriell bladfläck (blad gul), ökade mosaikvirus (gula ränder ) och vissnar (lämnar gul och skrumpna). Alternativt, kontakta Ledar- trädgårdsmästare eller länförlängning officer om du inte kan diagnostisera någon av de sjukdomar ännu din ros verkar fortfarande att lida.

6 Behandla din ros med en fungicid eller annan kemisk bekämpning för att bota specifika sjukdomar, med hjälp av University of Minnesota rekommendationer (se Resurser). Läs tillverkarens etikett innan du ansöker för att avgöra hur man blandar och tillämpa fungiciden, hur ofta för att behandla växten och andra överväganden.

Vit med gula Center perenna blommor

Vit med gula Center perenna blommor


Ingenting ger färg till trädgården ganska precis perenner. Denna mångskiftande grupp av växter som växer under flera säsonger, kom i färg från rent vitt till djupblå, en mängd olika höjder från några inches till flera fot lång, och kan växa i en rad jord, fukt och sol villkor. En av de mest glada färgkombinationer är att en vit blomma med gul mitt. Flera varianter av perenner visar denna blandning under olika perioder under växtsäsongen.

Fall Bloomers

Boltonia (Boltonia asteroides) blommar på hösten. Detta 3- till 5-fot hög perenn producerar ett överflöd av vita blommor med gula centra i september och har attraktiva, silver-gröna blad. Växt i rika, fuktig jord och full sol. Vitt trä astrar (Aster divaricatus) blommar från sensommaren genom hösten. Vitt trä astrar producerar kluster av små, fina vita blommor med en gul center som förvandlar lila som blommor mogna. Denna perenn växer från en till tre fot lång och föredrar torr jord och ljus nyans till solen.

Slutet av sommaren Bloomers

Pearly evigt (pärleternell), en flerårig ört, blommar från augusti till september. Pearly eviga funktioner vit, fuzzy blad och producerar vita blommor med gulbruna centra. Denna perenn växer upp till 20 inches tall och frodas i full sol och tål fuktig torka jord. New England aster (Asternovae-angliae eller A. novi-belgii) producerar vita genom lila, daisy-liknande blommor med gula centra. Blommar växa upp till 2 inches bred och har hårig, klibbig stammar. New England astrar blommar i slutet av sommaren och föredrar fullständig solen och väldränerad jord. Dessa perenner locka fjärilar.

Spring Summer Bloomers

Shasta tusensköna (Leucanthemum x superbum) producerar prålig vita blommor med stora, gula centra genom våren och sommaren. En sol-älskande perenn, Shasta daisy trivs i väldränerad jord och växer mellan 12 och 36 inches tall. Dividera denna växt under hösten. Pyretheum (Pyrethrum roseum) blommar i början av sommaren. Denna anläggning producerar vita, röda och rosa blommor med gula centra och växer från 12 till 24 inches tall. Pyretheum föredrar partiell skugga till full sol och väldränerad jord. Pyretheum är en kortlivad perenn, men kan lätt odlas från frö.

vild

Wildflowers som inte är allmänt odlas som prydnadsväxter, men vissa arter blommar med gula centrerad, vita blommor. Ankan potatis producerar spikar av små vita blommor. Denna vilda blommor föredrar våta platser och växer i kärr och mossar. Bloodroot (Sanguinaria canadensis L.), en Nordamerika infödd, växer upp till 10 inches tall. Bloodroot producerar sina vita blommor från senvintern genom tidigt på våren och växer bäst i ljus nyans och fuktiga, sura jordar.

Identifiering av ogräs med gula och orange blommor

Identifiering av ogräs med gula och orange blommor


Även ogräs anses invasiva eftersom de spreds snabbt till andra områden, vissa producera gula och orange blommor som gör dem något lockande. I själva verket, sorter, såsom butterflyweed, avsiktligt odlas i trädgårdar, eftersom gulaktigt orange blommor locka fjärilar. Blomningarna, tillsammans med de andra växt funktioner, är nyckeln till att hjälpa dig framgångsrikt identifiera ogräs med dessa färgade blommor. Vet den sort som du stöter på för att avgöra om du vill behålla den eller inte.

Instruktioner

1 Skriv ner miljön, såsom en gräsmatta, där du ser ogräs med gula och orange blommor. Ogräs såsom orange hawkweed, som ett exempel, är vanligt förekommande i full sol platser inklusive vägrenar, betesmarker och grustag.

2 Titta att se när de orange och gula blommor visas på ogräset anläggningen. Den butterflyweed, till exempel, blommar från maj till september.

3 Titta att se hur ogräs gula och orange blommor växer på stjälkar. Till exempel, skriva ner om blommorna växer i klasar eller om de uppträder som singlar på stammen.

4 Spela bladegenskaper inklusive form och konsistens. Ogräs sorter som kusten fiddleneck innehåller smala blad som liknar ett spjut form och är täckt med stela, nål-liknande hår.

5 Sök via en online anläggning databas för att identifiera växten genom dess egenskaper.

De bästa band med gula tröjor

De bästa band med gula tröjor


Om du någonsin har haft någon frågar, "Du är inte bär den, är du ?," kan du behöva lite hjälp att veta hur man ska samordna färger. Förstå färg kommer inte bara hjälpa dig att veta vilken färg slips går med gula skjortor, vet du vilken färg går med någon annan färg. Hela böcker har skrivits om färglära, många college kurser ägnas åt sin studie och det är svårt att hitta två färghjul som är exakt likadana. Men att lära sig grunderna är enkel. Hur du klär talar mycket om dig, så se till att du gör rätt intryck.

primära färger

De bästa band med gula tröjor


Rött, gult och blått är de primära färgerna för att de inte kan blandas eller skapas genom en kombination av andra färger. Någon av dessa färger samordna väl med de återstående två, vilket är anledningen till en röd eller blå slips ser bra ut mot en gul skjorta.

sekundära färger

Sekundära färger av grönt, orange och lila är tillverkade genom blandning av de primära färgerna. Kom ihåg att grundfärgerna gult och blått gör den sekundära färgen grönt, rött och gult gör orange och rött och blått gör lila.

Analoga och kompletterande färger

De bästa band med gula tröjor


Alla tre färger som är sida vid sida på ett färghjul kallas analoga färger. Välj en grön slips eller en orange tie för att gå med en gul skjorta, och det är en analog färgkombination som är tilltalande för ögat. Plocka en färg och samordna det med färgen motsatt den på ett färghjul är en kompletterande färgkombination. Komplementfärger är visuellt tilltalande eftersom de skapar maximal kontrast, vilket är anledningen till en lila slips är ett av de bästa färgval att bära med en gul skjorta.

Att välja färgkombinationer

Färger har betydelse. Bär rött när du vill projicera makt, lila föreslå luften av kungligheter, blå svalna och lugna dina sinnen och gult att känna ljust och soligt. Kom ihåg årstiderna, och bära mörkare kläder under hösten och vintern, och lättare kläder under våren. Färgen på håret och hy kan vara bättre lämpade för vissa färger. Kom ihåg vad du bär när människor komplimang dig, eftersom det kan vara färgkombinationer som du valde.

Hur kan man hantera med gula gräset i gräsytor

Hur kan man hantera med gula gräset i gräsytor


Gul gräs kan vara frustrerande för husägare som försöker upprätthålla en grönskande gräsmatta. Många torv problem pekar på en enda tydlig boven, men flera villkor orsakar gräs att ta på sig en gul nyans, inklusive svampar, skadedjur, brist på näringsämnen och vissa miljöförhållanden. Att handskas med gula gräset i gräsytor är ett dubbelt problem: husägare måste undersöka gräset och området för att identifiera orsaken till gulfärgning, och sedan vidta åtgärder för att rätta till det.

Instruktioner

1 Utför särskilda underhållsåtgärder på gräset om det gulnande eftersom det är i ett huvudsakligen skuggade området. Odla gräset en tum högre än resten av gräs, vatten det när det verkar torrt och behandla det med halva mängden gödsel du använder i soliga, normala områden. Beskära träd och buskar för att låta gräset för att ta emot så mycket sol som möjligt.

2 Testa marken för att avgöra om gräset är infekterad med skadedjur. Tillsätt 2 msk flytande tvättmedel till 2 liter vatten, häll den över 3 kvadratfot den drabbade gräsmatta, och titta på buggar till ytan. Dra upp det gula gräset i ett annat område och gräva två inches i smutsen för att leta efter larver, som ser ut som fett, vita maskar. Applicera en insekts lämplig för den särskilda skadedjur om någon är bosatt i gräsmattan. Ta en av insekterna till en lokal kooperativ förlängning kontor om du behöver hjälp att identifiera den.

3 Lägg näringsämnen till torv om gräset är jämnt gul. Applicera en kväverik gödsel på gräsmattan om gräset växer fläckvis och strängarna visas tunn liksom gul. Om gräsmattan är redan befruktade regelbundet föreslår University of Florida IFAS förlängning applicera en granulär kväve-och fosforfria näringsblandning innehållande järn, mangan, magnesium och kalium till den gula gräset.

4 Undersök gula gräset mer noggrant om det förekommer fläckvis men är inte ett resultat av skadedjursangrepp. Ignorera 6 till 12 tum gula ringar som förekommer under de kallare årstiderna på våren och hösten, som orsakas av en svamp som kallas gul lapp. Gul lapp rensar upp i varmare väder. Skicka jord och gräs prover från alla annars oidentifierbara gula fläckar av torv till din lokala kooperativ universitet arbetskraft för att testa.

Varför Mina Impatiens har gula blad med svarta hål?

Varför Mina Impatiens har gula blad med svarta hål?


Impatiens är några av de största skryter i trädgården. Som Plantor, impatiens fylla trädgården från våren till sommaren med rikliga blomningar av röd, vit, rosa, lila, rosa och lavendel blå. Anläggningen livar upp intetsägande, skuggiga områden under träd, tillägger glans till blomlådor och lolls vackert i amplar. Anläggningen största problem är vanligen över- eller under vattning, men ibland impatiens kan få en svampinfektion, Alternbladfläck, som kan orsaka gulfärgning blad och svarta fläckar.

Altern Leaf Spot

Flera arter av Altern svamp orsakar bladfläcksjuka på prydnadsväxter som impatiens. Alternbladfläcksjuka orsakar impatiens "bladen gulna och utveckla många mörka fläckar. Svampen trivs i fuktigt, varmt väder och kan överföras genom det som kallas stänkvatten - regndroppar och overhead bevattning. Vatten som finns kvar på bladen för länge efter regn eller bevattning ger en utmärkt grogrund för svamp.

symptom

När bladen av Impatiens gulnar och sjuklig ser, fläckar mindre än 1 mm bred prick bladen. Fläckarna kan verka vattnig i början, och kan vara lila eller mörkbrun till svart, i allmänhet med tan centra. Centren ibland hoppar av fläckarna och lämnar små "kulhål." Ställen kan växa upp till 2 mm i diameter och ibland samman i fläckar som täcker de flesta av bladytan.

Förebyggande

Vatten impatiens från botten för att undvika att lämna vattendroppar som står på bladen, där svampen kan växa. Se till att anläggningen har god luftcirkulation för att hålla bladen torra. Ta bort infekterade delar av anläggningen och förstöra dem bort från anläggningen. Hålla resten av anläggningen friska och bladen torka kan eliminera Alternbladfläck. Byt aldrig en infekterad, containerodlade Impatiens med en ny anläggning utan att först grundligt rengöra och sterilisera behållaren. Om bladfläck infektionen är allvarlig, kan det bästa botemedlet är att kassera de smittade växterna och deras odlingssubstrat och börja om från början.

Kontrollera

Som en sista utväg, använder en fungicid formulerad för att kontrollera Altern infektioner. Leta efter fungicider innehåller klorotalonil, fludioxinil, mancozeb eller iprodion eller koppar. Om du använder fel fungiciden kan göra problemet värre, så har löven analyseras för att vara säker på vilken typ av infektion de har. Följ tillverkarens anvisningar för att applicera fungiciden ordentligt.

Andra bladfläcksjukdomar

Om de gröna bladen på Impatiens utvecklar svarta fläckar, kan en annan svamp vara på jobbet. Impatiens necrotic spot virus överförs av Frankliniella occidentalis. Sjukdomen orsakar svarta fläckar på gröna blad och kan svärta några av anläggningens stjälkar. Ta bort infekterade plantor och avyttra dem borta från trädgården. Om Impatiens växer i behållare, bli av med odlingssubstrat, också, och desinficera behållarna innan man planterar nya impatiens växter. Fläckar på blommorna kan tyda på botrytis gissel. Förbättra luftcirkulationen och låta växterna torka ut lite.

Citronträd med gula löv

Citronträd med gula löv


Citronträd kan planteras för inomhus- eller utomhusbruk, och de kan användas i landskapet eller i dungar för kommersiell produktion av frukt. Oavsett var en citronträd planteras, finns det flera saker som kan skada ett citronträd. Överskott eller inte tillräckligt med vatten kan allvarligt skada en växt, vrida sina blad gul. Skadedjur och sjukdomar kan förstöra hela dungar av citrusträd. Brist på näringsämnen kan också orsaka gula löv och dålig fruktkroppen på citronträd. För mycket eller inte tillräckligt med sol och dåligt väder kan också påverka citronträd negativt.

Vatten

En vanlig orsak till gula löv på ett citronträd är övervattning. I stället för att vattna citronträd varje dag, överväga att ge trädet en grundlig vattning en gång per vecka. Ett sätt att kontrollera övervattning är att titta på rötterna. Om de är mörka med ändar som tunnas ut, de som lider av övervattning. Spinkiga rötterna visar inte tillräckligt med vatten, och kan också orsaka gulfärgning eller missfärgning av löv.

vattning Inställningar

Dränka trädet, men se till att det finns gott om dränering. Vatten bör komma ut ur botten på krukan för att säkerställa hela rotsystemet har erhållit tillfredsställande vatten. Om trädet krukväxter, se facket under grytan töms och det finns inget stående vatten kvar i facket eller krukan. Vänta tills jorden är torr ner minst 2 eller 3 inches innan vattna igen. Imma bladen mellan vattning är ett alternativ och även kommer att hålla insekter borta.

mineraler

En ansamling av salt kan orsaka citronträd att ha gula löv. Dessutom kan inte tillräckligt kväve, magnesium eller mangan och kalcium orsaka gulfärgning blad. Om bladen är gula, men inte hängande, kan näringsbrist vara orsaken. Var försiktig när du lägger Epsom salt i trädet. Även om anläggningen kan behöva det, för mycket kan orsaka skada. Dessutom kommer med hjälp av en balanserad gödsel återupprätta dessa näringsämnen nivåer. Testa marken med en pH-mätare, en elektrisk konduktans mätare, och en näringstestare för att avgöra om de gulnade bladen kan vara ett resultat av alltför många eller inte tillräckligt med mineraler. Överskott mineraler och salt kan elimineras genom dränk trädet flera gånger, och låta överflödigt vatten kan rinna ut ur krukan.

Sun & Väder

Vattning och mineraler är de vanligaste orsakerna till gulnande citron löv, men för mycket sol kan också bränna bladen på citronträd. Alltför höga temperaturer kan också bränna löv och förvandla dem gult. Vattna citronträd lite mer under varma, torra perioder kan förbättra citron trädets blad färg. Citrusträd inte gillar kallt väder. Om en frost eller plötslig frysning sker efter trädet har löv, kan detta vara en anledning till gulfärgning. Citronträd kan skadas svårt när temperaturen sjunker under -6,67 grader Celsius, och frukt och blommor kan skadas när temperaturen är lägre än -2.22 grader Celsius.

Sjukdom

Citronträd är också attackeras av många sjukdomar. Några av dessa sjukdomar är grön, blå och rosa mögel; rot, hjärta, och röta; crinkly lövet; dämpning av; bladfläcksjuka; kvistnöts; sårskorpa; antraknos; fet plats; gummosis; och rödalger. Var och en av dessa sjukdomar har separata egenskaper men kan attackera någon citronträd. Skadedjur såsom rost och lila kvalster, lila skala och röd skala kan också påverka citronträd.

Min fuschiablommor "blad har gula fläckar

Min fuschiablommor "blad har gula fläckar


Fuchsia växter har varit en favorit för amplar, krukväxter och delvis skuggade områden i ditt landskap, men anläggningen anses ett anbud perenn i USDA hardiness zoner 8 till 10. Med rikliga färgrika, exotiska letar blommor och frodig grönska, kommer fuchsior blommar under sommarmånaderna. När gula fläckar på dina fuchsia blad, är det en tidig indikation på att något är fel. Ju tidigare du kan identifiera källan till problemet och åtgärda det kommer snabbare din fuchsia växt frodas igen.

Rost

Fuchsia rost är den vanligaste orsaken till gula fläckar på växtblad. Fuchsia rost är en luftburna svampar som startar genom att skapa ljusgula, oregelbundna fläckar på de övre bladen av din fuchsia växt som snabbt förändras till pulverrostfärgad större fläckar. Svampen i allmänhet märks i slutet av sommaren till hösten för utomhusväxter, men det kan påverka inomhus fuchsior när som helst på året. Fuchsia rost påverkar kraft av anläggningen och snart lämnar kommer att börja sjunka. Plocka bort infekterade blad och förfoga över dem så snart som svampen hittas, och följer den genom gödsling att öka anläggningens kraft. Fungicide sprayer för fuchsia rost kan användas, men de bör användas lätt och med stor omsorg, eftersom fuchsia växter kan vara känsliga för sprayer.

kvalster

Röda spindelkvalster angriper undersidan av fuchsia bladen, suga vätskan från bladen och så småningom döda löv och försvagande hela anläggningen. Blad som påverkas av röda spindelkvalster kommer först att visa ljusgröna fläckar som gulnar. Snart hela blad blir gult och bladet faller från växten. När ljusgröna och gula fläckar på dina fuchsia blad, kontrollera undersidan av bladet för de små rödfärgade skadedjur. Du kan också upptäcka spindelnät. Starka blaster kallt eller kallt vatten, antingen med en slang eller dusch spray, kan slå av spinnkvalster från din anläggning. Insekts formulerade för att eliminera röda spindelkvalster kan också användas. Regelbunden imma att hålla luftfuktigheten upp håller skadedjur borta.

näringsämnen

Spårmineralbrist kan orsaka gula fläckar på fuchsia blad, även om detta är inte lika vanligt. Fuchsia växter som växer i behållare som inte har planterade med färsk krukjord eller matas under långa perioder kan uppleva magnesiumbrist som orsakar gula fläckar och striping av bladen. Blanda en uns av Epson salt i en liter vatten och administrera det till din fuchsia antingen genom sprut imma eller vatten två till tre gånger för att åtgärda bristen.

Vård

Gula fläckar på fuchsia bladen kan uppstå när du dimma eller overhead vatten anläggningen om anläggningen är i direkt solljus på en varm, solig dag. De vatten fläckar bränner anbud blad och orsaka gula fläckar. Detta gäller i synnerhet yngre plantor. Driven vattning eller brist på vatten kan vända fuchsia lämnar gul. Upprätthålla en regelbunden vattning schema att hålla jorden jämnt fuktig, men inte fuktig.

Svarta skalbaggar med gula fläckar

Svarta skalbaggar med gula fläckar


Skalbaggar är insekter av Coleoptera ordning, som har flest arter av vilken ordning som helst i världen och utgör 25 procent av alla kända livsformer. Kännetecken för skalbaggar inkluderar hårda elytra (forewings) och en särskilt hårt exoskelett som består av plattor som är åtskilda av tunna suturer. En skalbagge liv består av fyra stadier: ägg, larv, puppa och vuxen. Denna livslängd kan vara allt från tre veckor till 12 år, beroende på sort. Skalbaggar kan vara slät eller mycket färgstark; flera släkten av skalbagge har gula fläckar på sin svarta elytra.

Utsmyckade Rutig Beetle

Skalbaggar av Trichodes släktet, som brukar kallas utsmyckade rutiga skalbaggar, är vanligtvis mindre än 0,4 inches i längd. De flesta arter av denna skalbagge är svarta med markeringar av ljusa färger, inklusive gul. De vuxna äter ofta på blomma pollen och nektar. I omogna larvstadiet denna skalbagge lever som en cleptoparasite eller renhållare, andra insekter som lever i trä gallerier. I omogna grub skede matar den i blad cutter bee bon, som kan förstöra kamrarna bee larver. Eftersom bladskär bin anses värdefulla pollinatörer är utsmyckade rutig skalbagge ibland betraktas som ett skadedjur. Denna skalbagge är utbredd och vanliga i västra Nordamerika, från Kanada till Mexiko.

blomma Buprestid

De mycket stora och färgstarka acmaeodera släktet skalbaggar kallas ofta blomma buprestids eller gul-märkta buprestids. Arter av denna skalbagge är i allmänhet svart med mönster av ljusa gula, röda, gröna eller blues och är favoriter till samlare. Deras storlek varierar från 0,2 inches till 3 inches och syns på blad och blommor, särskilt i slutet av sommaren och hösten. Som larver, de lever i kvistar eller stammar av olika växter; associationer mellan värdväxter och vuxna inte väletablerade dock. Dessa skalbaggar är spridda i Nordamerika, men är de mest skiftande i sydväst.

Metalliskt Wood Boring Beetle

Skalbaggar från Chrysobothris släktet, allmänt känd som metalliskt trä tråkiga skalbaggar, är också känd som en juvel skalbaggar på grund av de ljusa fläckarna på deras svarta ryggar. Deras stora ögon ge akut vision och en försiktig natur; de också kan flyga med stor smidighet. Denna skalbagge lägger sina ägg under bark där de kläcks i grub som tunnel under den yttre barken, livnär sig på näringsrika växtvävnad. Det finns åtminstone 134 olika arter av Chrysobothris släktet som i allmänhet är fördelade över hela Nordamerika, De varierar i storlek från 0,12 inches till 4 inches i längd.

Sap Beetle

Den Carpophilus släktet är allmänt känd som glansbaggar. Den har en liten, bred tillplattad kropp - oftast bara 0,08 inches till 0,24 inches - och ett stort huvud och ögon. De flesta Carpophilus arter är svart med ljusa gula eller röda fläckar eller band. Sap skalbaggar lägger ägg och förpuppas i jorden, tillbringa sin vinter som vuxna. De vuxna skalbaggar finns rikligt i blommor, särskilt kaktus blommor och ibland under bark. De är också lockas av ruttnande vegetabiliskt material, sav och jäsa frukt. Sap skalbaggar är vanliga i Nordamerika och runt om i världen.