kronisk förstoppning behandling

Katrinplommon & Senna för kronisk förstoppning

Katrinplommon & Senna för kronisk förstoppning


Plommon och Senna är effektiva naturliga lösningar på vanliga eller tillfällig förstoppning, men varken rekommenderas för kronisk förstoppning problem. Förändringar i rutin och livsstil står för positiv behandling i många fall av förstoppning, men kroniska tillstånd kan orsakas av andra hälsofrågor, däribland gastrointestinala sjukdomar och diabetes. Katrinplommon "effekter är mindre skadliga än de eventuella biverkningar av senna, men inte heller bör användas utan medicinsk övervakning när det gäller kroniska sjukdomar.

kronisk förstoppning

Enligt Mayo Clinic, är förstoppning ett vanligt gastrointestinal sjukdom, och människor som har det lider av hård avföring, sila och ovanliga rörelser. Denna störning kan orsaka andra hälsoproblem om de lämnas obehandlade. Kronisk förstoppning presenterar en helt annan uppsättning faktorer och definieras som långvarig eller återkommande. Denna nivå av förstoppning är en allvarlig sjukdom som inte adekvat kan behandlas med plommon eller Senna.

torkade plommon

Katrinplommon är ett naturligt alternativ till kemiska laxermedel vid behandling av förstoppning. Beskär juice innehåller dihydrophenylisatin, ett laxermedel. Katrinplommon är en medlem av plommon arter och säljs ofta som en torkad frukt, hela och urkärnade, eller som en juice som görs genom att mildra frukten med ånga och sedan trycka saften från den. Beskär juice är också hög på antioxidanter.

Senna

Senna eller Cassia senna extrakt (en process av ångdestillation) innehåller dimera glykosider, enligt National Cancer Institute, som skapar en serie av kemiska reaktioner i tjocktarmen, lindra förstoppning. Senna har inte varit föremål för granskning av FDA för säker användning och kan medföra faror med långvarig användning. Senna används som te, ett extrakt eller i andra kommersiella preparat. När tas tar ört effekt 12 till 16 timmar.

För-och nackdelar

Som naturliga lösningar till förstoppning, både plommon och Senna göra jobbet. Katrinplommon har ingen toxicitet och inga kända biverkningar, medan senna har potentiella reaktioner och eventuella faror med långvarig användning, men ger lindring inom en måttlig tid. Plommon eller beskära juice konsumeras dagligen kan ge pågående lindring av vanliga förstoppning problem. Båda lösningarna bör följa fiberrik kost för friskare tarmfunktion. Inte heller rekommenderas för långsiktig eller kronisk förstoppning.

Försiktighet

Laxermedel är generellt rekommenderas för tillfällig användning. Senna har en risk för beroende samt några mindre vanliga biverkningar som kan inkludera allergiska reaktioner och smärta. Inflammation i tarmen kan resultera med utökad användning. De som lider tarmsjukdomar bör inte använda någon laxerande utan medicinsk rådgivning. Gravida och ammande mödrar bör undvika att använda senna.

kronisk förstoppning

kronisk förstoppning


Normalt en pall kan passera genom tarmen med relativ lätthet. Förstoppning är resultatet av tarmrörelser blir svårt, antingen på grund av sammansättningen av avföring eller som ett resultat av problem med tarmarna. Även laxermedel kan användas för korttids förstoppning, kan de vara vanebildande och rekommenderas inte för kronisk förstoppning. Patienter med kronisk förstoppning bör söka andra alternativ för lättnad.

Instruktioner

1 Börja äta en fiberrik kost som innehåller tjugo till trettiofem gram fibrer per dag. Denna diet kommer att göra pallen skrymmande och mjuk. Försök att äta massor av bönor, färsk frukt och grönsaker, liksom hela korn och samtidigt undvika livsmedel med lite fibrer, såsom ost och förädlade livsmedel.

2 Ta fiber tillskott. Consumer Reports rekommenderar fiber kosttillskott som innehåller psyllium som ett sätt att öka fiberintaget.

3 Motionera regelbundet. Regelbunden motion hjälper till att stimulera tarmarna, lindra förstoppning.

4 Håll hydrerad. Har tillräckligt med vätska i kroppen bidrar till att mildra din avföring, så att de kan passera lättare genom dina tarmar.

5 Ta kompletterar med polyetylenglykol. Consumer Reports rekommenderar denna medicin (säljs under varumärket MiraLax) på grund av dess kostnader och effektivitet vid behandling av kronisk förstoppning. Andra over-the-counter laxermedel kan användas, men Consumer Reports har funnit dem vara mindre effektivt vid behandling av kronisk förstoppning.

6 Ta receptbelagda läkemedel för förstoppning. Mayo Clinic i USA noterar att två olika typer av läkemedel, så kallade kloridkanalaktiverare och 5-HT-4-agonister (inklusive prukaloprid) både arbete för att öka vätskehalten i avföring, vilket gör tarmrörelser enklare.

Prune och Senna för kronisk förstoppning

Prune och Senna för kronisk förstoppning


Förstoppning, men gemensamt är ett symptom på en sjukdom. Otillräcklig vattenintag och en brist på fiber konsumtion är två främsta orsakerna till allmän förstoppning. Andra kända orsaker kan tillskrivas speciella receptbelagda medicin, såsom antidepressiva medel. För mer kroniska fall av förstoppning, kan sjukdomar vara inblandade såsom divertikulit, kolit, pankreatit, kolon och äggstockscancer. Förstoppning kan vara plågsamt obekväma, orsakar eliminering minimalt spill till absolut ingen eliminering alls. När detta inträffar är smärta vanligen närvarande. Om den lämnas obehandlad, kan förstoppning leda till en rad medicinska problem, bland annat tarmobstruktion, hemorrojder och bråck. Om förstoppning är inte sjukdomsrelaterade, naturläkemedel såsom plommon och Senna örter (eller psylliumfröskal) erbjuder snabb och effektiv lindring. Förstoppning som är resistent mot de allmänna åtgärder eller varar längre än två veckor, eller alterneras med diarré, bör remitteras till en läkare.

Fördelarna med Katrinplommon

Prune och Senna för kronisk förstoppning


Plommon (en naturlig laxerande) är plommon som har plockats innan full mognad och uttorkad. Även katrinplommon är cirka 6 procent fiber, saknar beskära juicekoncentrat densamma, enligt Health kataloger. Intressant, denna brist på fiber i beskära juice inte minskar dess förmåga att främja regelbundenhet. Enligt Health kataloger, katrinplommon främja korrekthet tarmarna på grund av den aktiva litocholsyran. Katrinplommon är hög i sorbitol, som inte är lättsmält, vilket förblir osönderdelad i tarmen. Osmält sorbitol orsakar en retention av vatten, som mjukar upp avföringen, vilket leder till en enklare eliminering. Även katrinplommon underlätta regelbundenhet, är de inte universalmedel för svår förstoppning, enligt Natural Laxermedel.

Fördelarna med Senna Örter

Prune och Senna för kronisk förstoppning


Även känd som Senna Alexandrina, senna örter är bitter smak och svårt att smälta ensam. Dessa risiga, gulgröna ökenväxter, som har sitt ursprung från Nordafrika, i första hand används som en pall mjukmedel för att lindra förstoppning. Senna växter är vanligtvis handplockade, torkade och krossade, förbrukas därefter i form av en te. Enligt Tea Fördelar har senna örter har använts i århundraden. Senna har erkänts av Food and Drug Administration (FDA), med försiktighet.

Beskära och Senna Supplements

Prune och Senna för kronisk förstoppning


Beskära och Senna tillskott tjänar samma syfte i tandem som de gör separat. För tillfällig förstoppning, är en mjuk gel av plommon och Senna tillägg rekommenderas för användning vid sänggående eller när så önskas, enligt Puritan Pride, en ledande leverantör av Prune och Senna kosttillskott. Beskära och Senna gel tabletter eller kapslar varierar i kostnad från ca £ 6,40 till £ 25,90, varierande per leverantör. Samråd med en medicinsk läkare rekommenderas före användning. Gravida och ammande kvinnor bör avstå från att använda senna, eftersom det kan absorberas i mjölken, enligt örter.

Sviskon och Senna Tea

Prune och Senna för kronisk förstoppning


Använda plommon och senna kapslar kan göras te. Häll innehållet i kapseln i en kopp varmt vatten, blanda, tillsätt honung efter smak och dricka när det är varmt. Eller, är en infusion av uppvärmd beskära juice och senna örter lika effektiv för snabb lindring av förstoppning. Placera en tesked senna örter i en teaball och sätt in en kopp varm beskära juice. Låt sitta i två minuter och smutta när det är varmt. Vistas nära till en toalett rekommenderas starkt.

Försiktighetsåtgärder i Senna Använd

Prune och Senna för kronisk förstoppning


Enligt Natural Laxermedel bör svåra förhållanden, såsom blindtarmsinflammation, förstoppning eller inflammatoriska tarm order (Crohns sjukdom, ulcerös kolit) inte behandlas med senna. Senna rekommenderas inte för barn under 12 år, eller gravida eller ammande kvinnor, som senna kan absorberas i bröstmjölken. Senna te bör också tas med måtta på grund av potentiell lever och nedsatt njurfunktion, enligt Tea Fördelar. Det kan också leda till kaliumbrist. För att bekämpa denna brist, äta bananer efter att ha förtärt senna.

Vilka är de behandlingar för tamkatter för förstoppning?

Vilka är de behandlingar för tamkatter för förstoppning?


För många katter, är förstoppning ett vanligt problem. Det är oftast på grund av balanserade avföring i tjocktarmen som skapar en blockering som gör det svårt för katter att uträtta sina behov. Symtomen omfattar mindre frekventa tarmrörelser och fast, torr avföring. Katter som lider med förstoppning kan också visas slö och vara ovilliga att äta. I de flesta fall är förstoppning hos katter lätt behandlas med medicinering. I svårare fall kan kronisk förstoppning leda till megacolon där kolon blir förstorade och kan inte längre kontrakt, och mer avancerad behandling krävs.

laxermedel

För lindriga fall av förstoppning, många veterinärer ordinera laxermedel för katter. Laxermedel hjälpa till att flytta mat genom kattens mag-tarmkanalen för att uppmuntra tarmrörelser. Det finns flera typer av laxermedel som din veterinär kan ordinera, inklusive cisaprid, nizatidin, ranitidin och laktulos. I vissa fall kan han rekommendera en över disk laxerande används av människor också. Laxermedel administreras oralt, och en del är säkra för långtidsbehandling vid behov.

Pall mjukgörare och smörjmedel

Katter som lider av förstoppning kan också behandlas med en pall mjukmedel, som löser pallen och uppmuntrar tarmrörelser. Laktulos fungerar som både en laxerande och pall mjukmedel, så det är ofta ordinerats av veterinärer. Natriumdokusat kan också vara effektiva vid mjuk avföring hos katter. Dessutom kan smörjmedel administreras till en katt att förbättra tarmrörelser. Vaselin är tillgängliga över disk på apotek och kan ges oralt. Cisparide är inte längre tillgänglig för människor på grund av farliga biverkningar, men fortfarande används för att behandla katter. I kombination med avföring mjukgörare, kan det vara en effektiv behandling för förstoppning.

kostförändringar

Om din katt har en kronisk förstoppning problem, kan din veterinär rekommendera att göra ändringar i sin kost. Lägga fiber är ovanligt det första steget. Många kommersiella katt livsmedelsföretag har formler med tillsatta fibrer. Om din katt inte kommer att äta denna typ av mat, kan du lägga till vetekli, psyllium eller pumpa till sina måltider. Katter med förstoppning bör också konsumera mer vatten. Eftersom många katter föredrar att dricka rinnande vatten över fortfarande vatten i skålen, överväga att köpa ett husdjur fontän som ger rinnande vatten hela dagen.

IV Fluids

Vissa katter som lider av förstoppning kan kräva intravenös (IV) vätsketerapi i en veterinär kontor för att rehydrera eller förhindra uttorkning. Kattägare kan också administrera subkutana vätskor hemma under ledning av en veterinär. Detta kan göras på en dag eller vecka beroende på kattens behov.

Lavemang

I vissa svåra fall kan ett lavemang vara nödvändigt att ta bort behålls fekalt material. Kattägare bör inte försöka detta hemma och istället ta katten till veterinären för behandling. Dessutom kan manuell utvinning av balanserade avföring vara nödvändigt medan katten är under narkos. Flera försök kan vara nödvändiga för att avlägsna allt kvarhållna materialet, och vätskor måste administreras för att säkerställa att katten inte blir uttorkad.

Kirurgi

För katter med svår, kronisk förstoppning eller symptom på megakolon, kirurgi, känd som en kolektomi, kan krävas för att ta bort tjocktarmen. Under förfarandet, är tunntarmen ansluten till rektum. De flesta katter se positiva resultat med operationen, även om vissa kan lida av kronisk diarré i veckor till månader efter ingreppet.

Mineralolja för förstoppning hos hundar

Mineralolja för förstoppning hos hundar


Tarm blockeringar hos hundar kan orsakas av nonfood objekt intas av hunden, tumörer i mag-tarmkanalen, tunga angrepp med maskar eller navel och ljumske bråck. Tillståndet manifesteras genom avsaknad av avföring eliminering, bristande aptit, svullen buk, illamående och kräkningar. Blockeringen kan vara partiell eller total. Problemet kan fästas genom kirurgi, men vissa åtgärder, såsom mineralolja, kan användas för att förhindra behovet av kirurgi.

Förstoppning Behandling

Förstoppning är ett allvarligt problem hos hundar och kräver omedelbar veterinärvård hjälp. Veterinären måste utföra en röntgen och avgöra om blockeringen är helt eller delvis och att se om svalde objektet orsakat några punkteringar i mag-tarmkanalen. En fullständig blockering innebär att hunden är förstoppad och inte har passerat avföring, på grund av att sväljas objekt eller tumör blockerar passagen helt. Totalt obstruktion normalt behandlas med kirurgi. I vissa fall kan tarmarna bli Anfrätta, och detta tillstånd nödvändiggör operation också.

Behandling med mineralolja

Svåra fall av förstoppning kräver kirurgisk behandling. Om blockeringen är partiell och hunden passerar avföring, kan du administrera mineralolja, även känd som flytande vaselin. Oljan fungerar som ett smörjmedel och laxerande och kan hjälpa avföring. Administrera 1 tsk olja per 4.54kg. kroppsvikt tills hunden börjar passera avföring normalt. Normalt behöver hundar inte har problem med viktminskningar mineralolja, eftersom det har ingen lukt och ingen smak. Blanda hundens mat med mineralolja eller doppa en behandling i lite olja och administrera det till din hund.

Mineralolja i kommersiella Laxermedel

Mineralolja är i stort sett används som ett laxermedel i hästar och mindre vanligt hos katter och hundar. Formellt är mineralolja inte en veterinär-godkänt ämne som ska användas i livsmedel, men det finns flera kommersiella laxerande produkter som finns på marknaden som rekommenderas som behandling för förstoppning från förstoppning.

Bieffekter

Vid administrering i överskott eller under en lång tid, orsakar mineralolja förstoppning och kan också störa absorptionen av fettlösliga vitaminer som A, D, E och K. Rådgör med din veterinär när du ser symptom på förstoppning eller förstoppning i ditt husdjur och administrera mineralolja eller laxermedel som innehåller mineralolja om instrueras av veterinär. Administrera inte mineralolja under längre tid än en vecka.

Bene för en katt med förstoppning

Bene för en katt med förstoppning


När en katt blir förstoppad, upplever det smärtsamma och besvärliga tarmrörelser. Även om inte en livshotande tillstånd, bör katt förstoppning behandlas för att lindra kattens obehag. Ju förr förstoppning passerar, kommer förr katten vara tillbaka till känslan som normalt själv.

Bene

Bene innehåller vete dextrin, en naturlig löslig fiber som reglerar mag-tarmkanalen. Enligt Benefiber.com, innehåller produkten 100 procent naturliga ingredienser. Feline system reagerar inte negativt på vete dextrin, vilket gör produkten säker för användning i katter.

symptom

Enligt alternativa Pet Health, symptom på katt förstoppning inkluderar: täta resor till kattlådan, ansträngde sig för att uträtta sina behov, letargi och aptitlöshet. Katter ska ha tarmrörelser en till två gånger om dagen på en normal tidtabell; toppade katter kommer att besöka lådan uppemot fyra gånger om dagen.

Behandling

En katt kan behandlas för förstoppning hemma, enligt Catconstipation.org. Blanda en tesked Bene i en halv burk våt kattmat, och mata den till den förstoppad katt två gånger dagligen. Detta kommer att mjuka upp kattens avföring, lätta eller eliminera förstoppning. Behandlingen ska ges två gånger om dagen i tre dagar för att säkerställa den förstoppning har upphört. Om förstoppning avkastning, upprepa behandlingen tills sjukdomen har åtgärdats.

veterinärvård

Din veterinär kan också ordinera en katt laxerande att avhjälpa kattens förstoppning. Den laxerande skulle ta platsen för Bene vid behandling av katt förstoppning. Enligt alternativa Pet Health, kattdjur laxermedel kostar i allmänhet mellan £ 9 och £ 19 för hela behandlingen.

Varning

Förstoppning som varar mer än tre dagar kan signalera ett mer allvarligt problem. Söka veterinärvård om katten uppvisar utökad förstoppning, eftersom kirurgi eller receptbelagda läkemedel kan behövas. Långsiktig förstoppning kan orsakas av en blockering i kattens tarm, vilket är en livshotande tillstånd om de lämnas obehandlade.

Vilka är farorna med Cascara Sagrada?

Vilka är farorna med Cascara Sagrada?


Cascara sagrada är en ört som kan användas som ett laxermedel. Dess laxermedel åtgärder används ofta för förhållanden av kronisk förstoppning, men dess användning bör begränsas. Cascara verkar genom sin primära aktiva ingredienser, anthroquinones, emodin och aloe-emodin. Enligt Folk apotek, dessa substanser är direkt irriterande för tarmväggen och provocera spolning av tjocktarm av ett stort inflöde av vatten. Denna åtgärd ger både den önskade och biverkningar av cascara, liksom dess potential för fara.

Beroende och missbruk

Den primära användningen av cascara är att rutinmässigt behandla förstoppning. Kronisk användning eller missbruk av produkter såsom cascara kan lätt uppstå i konsumenter som inte förstår dess potentiellt skadliga effekter. Dessutom, genom att påskynda tömning av tarminnehåll, Cascara tas ofta för viktminskning. Efter år av att förlita sig på de irriterande insatser av anthroquinones i Cascara säkerhetsfrågor kan uppstå. Artikeln "Safety frågor som påverkar örter" av Subhuti Dharmananda, Ph.D., konstaterar att naturliga rörligheten för livsmedel längs mag-tarmkanalen, även känd som peristaltiken kommer att ersättas av stimuleras peristaltiken, efter kronisk användning. Sätt som detta kan ske är av skador på nerverna i tarmen, Avtrubbning av den naturliga lust att evakuera och psykologiskt beroende.

tarmsymptom

Stimulera evakuering, Cascara orsakar den glatta muskulaturen i tarmarna att starkt ihop sig. Holly Phaneuf, författare till "Örter avmystifieras" skriver att anthroquinolones utlösa aggressiva tarm sammandragningar och noterar att detta laxermedel åtgärder i vissa människor kan vara smärtsamt. Denna smärta brukar beskrivas som "crampy". Cascara är förbjudet att använda under graviditet eftersom dessa sammandragningar kan simulera eller åberopa graviditet sammandragningar och under amning kan föras till barnet. Dessutom är Cascara användning starkt motverkas hos personer med tarmsjukdomar såsom Crohns sjukdom, ulcerös kolit eller colon irritabile. Phaneuf konstaterar att anthroquinones kan leda till inflammation och tjocktarms celldöd, ett tillstånd som kallas melanos coli. Längden eller dos av Cascara att orsaka dessa förändringar har diskuterats, men Dharmanada konstaterar att den additiva effekten av anthroquinones i en person med kolon sjukdom kan orsaka denna skada uppstå lättare.

dehydrering

När stora mängder vatten snabbt flyttade ut ur kroppen, som i fallet med diarré, blir uttorkning en potentiell fara. Tillsammans med vatten, elektrolyter i allmänhet utsöndras också. Enligt integrativ Practitioner artikeln, är Cascara särskilt förknippad med kaliumförlust och låga nivåer av kalium när det tas över en till två veckor. Associerade symtom letargi, muskelkramper, huvudvärk, förändringar i känsla, smärtsamma muskelspasmer, ödem i extremiteterna, överdriven urinering och törst, andfåddhet och högt blodtryck.

läkemedels~~POS=TRUNC

Det finns tre huvudsakliga typer av läkemedel som Cascara kan interagera negativt med. Genom att sänka kaliumnivåerna med långvarig användning, kan Cascara störa verkan av läkemedlet Lanoxin. Förändringar i kalium kan leda till hjärtarytmier och detta läkemedel ämnat för att behandla sådana tillstånd, därför den kombinerade användningen kan motverka varandra. Folk Pharmacy noterar också att diuretika som inte avvara kalium, såsom hydroklortiazid och Lasix kommer förvärra förlusten av kalium orsakad av cascara. Slutligen Integrative Practitioner noterar att cascara teoretiskt kan minska absorptionen av vitamin K, ett blod-koagulationsfaktor. Därför kan Cascara orsaka blödningar hos personer som tar blodförtunnande mediciner.

Vad är en cystocele?

Vad är en cystocele?


En cystocele är ett område av svaghet i den anteriora vaginalväggen som gör att blåsan att skjuta ut in i slidan. Det är ett vanligt tillstånd med en mängd olika orsaker, inklusive kronisk förstoppning, tunga lyft och minskad östrogen i postmenopausala kvinnor. De flesta cystocele är ett resultat av förlossning, särskilt hos kvinnor som har haft flera barn.

effekter

Cystocele brukar orsaka ansträngningsinkontinens - urinläckage vid hosta eller nysning - och beroende på deras svårighetsgrad, kan orsaka andra symptom också. En utbuktning kan vara märkbara och i allvarligare fall kan faktiskt skjuta ut från slidan. En cystocele kan också leda till att du känner att du inte har tömt blåsan efter urinering. Vissa människor upplever ryggsmärtor och smärta under sex; andra kan ha upprepat urinvägsinfektioner.

Identifiering

En cystocele kan vanligen diagnostiseras under en rutin bäcken undersökning. Vanligtvis bula märks när läkaren utför bimanual examen. Du kan bli ombedd att bära ner så att omfattningen av utbuktningen orsakad av cystocele kan bedömas. Andra tester är ibland utförs för att bestämma hur mycket urin förblir i urinblåsan efter urinering.

typer

Cytoceles bedöms med användning av ett graderingssystem för att bestämma svårighetsgraden av tillståndet. Den mildaste formen är en klass 1 cystocele, när blåsan skjuter bara något i slidan. Grade 2 cystocele skjuter tillräckligt långt att framfall blåsan når slidöppningen. Om blåsan skjuter utanför slidan, är cystocele en klass 3. Vissa läkare lägga till en fjärde klass till detta system, beroende på hur stor del av blåsan sticker ut från slidan.

Förebyggande / Lösning

Behandling för en cystocele väljs utifrån vad gradera cystocele är och vilka symtom den orsakar. Milda cystocele, särskilt de som orsakar begränsade symtom, brukar behandlas med bäcken övningar för att öka muskeltonus i området. Måttliga cystocele kan kräva användning av ett pessar - en enhet sätts in i slidan för att driva blåsan till sitt normala läge. Grad 3 eller 4 cystocele och de som orsakar allvarliga symtom behandlas kirurgiskt. Flera metoder används för att kirurgiskt reparera cystocele. De flesta operationer för detta tillstånd innebär att skapa en sele för att stödja urinblåsan; selen är ordentligt ansluten till bäckenbenet och muskler och håller blåsan i sitt normala läge.

Tidsram

Cystocele uppträder oftast hos kvinnor efter förlossning. Hög ålder är också en riskfaktor för att utveckla en cystocele, och de som utvecklar ett beroende på förlossningen kan finna det ökar i svårighetsgrad efter klimakteriet. Östrogen bidrar till att upprätthålla vävnaderna i vagina och när östrogennivåerna minskar efter klimakteriet, är de vaginala muskler ofta försvagas. Även kirurgisk korrigering av en cystocele kan utföras vid alla åldrar, är det oftast skjutas upp till efter kvinnan har avslutat barnafödande. Att föda efter en cystocele har reparerats kan orsaka tillståndet att återkomma.

Örtte med laxerande effekt

Örtte med laxerande effekt


Laxermedel är ämnen som, när de intas, orsakar tarmarna att tömma. De är också ibland till som laxermedel eller laxermedel. Over-the-counter laxermedel används för att behandla tillfällig förstoppning. Dessutom har vissa örtteer har renande effekt och kan ge lindring. Kronisk förstoppning kan tyda på ett mer allvarligt problem och bör åtgärdas genom en sjukvårdspersonal. Kontrollera alltid med din läkare innan du försöker örter eller andra naturliga kosttillskott.

Senna

Senna är en av de vanligaste örter som används i laxerande te. De viktigaste kemiska beståndsdelar i senna blad, sennosider, används också i många over-the-counter laxerande produkter. Denna stimulerande laxermedel fungerar genom att irritera kolonväggen och orsakar muskler att dra ihop sig. Biverkningar är obekväm gas och kramper. Enligt University of Maryland Medical Center, laxerande te med Senna är endast kortvarigt bruk.

cascara Sagrada

Cascara Sagrada, även känd som helig bark, är också en stimulerande laxermedel vanligt förekommande i laxerande örtte. Även om det är ett laxermedel, är det i allmänhet anses säkrare än senna. Enligt Clayton College of Natural Health ört guide, är Cascara Sagrada säkert för långvarig användning. Det är naturligt antibakteriell och används som en tonic ört för att behandla leversjukdomar, gallsten, njurproblem och förstoppning. Kontrollera med din läkare vård för korrekt användning av cascara sagrada örtte.

Brakved

Havtorn är en buske som växer i hela Europa och Nordamerika. Det är en mildare laxerande än senna och används av örter för att behandla förstoppning hos barn. Det är också ibland hittas i örtteer användas för internt kolon rensningen eller viktminskning. Havtorn hjälper till att stimulera produktionen av galla och lugnar mag-tarmkanalen. Clayton College ört guide anger att örten används för att behandla ulcerös kolit och lindrar lever trängsel. Den listar också gallsten och förstoppning bland ört viktigaste användningsområden. Konsultera en utbildad sjukvårdspersonal för korrekt användning av havtorn.

Rabarber

Rabarber är en bitter grönsak, liknar selleri, som kan tillagas och användas i gelé och sylt. Det är också ibland används i växtbaserade laxerande te. I kinesisk medicin, behandlar rabarber rot både förstoppning och diarré samt gastrointestinala sår. I små mängder, är rabarber faktiskt toppande, men i större doser har motsatt effekt. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center förklarar att växtens kemiska beståndsdelar, emodin och sennidin, orsakar stimulering av mag-tarmkanalen och ger en laxerande effekt. MSKCC varnar använder rabarber medicinskt för mer än en vecka utan en läkares övervakning, och konstaterar att det bör undvikas av personer med njursjukdom, IBS, eller tarmobstruktion.

Påverkade Kolon i katter

Påverkade Kolon i katter


Om din katt lider av kronisk förstoppning, kommer det att ha problem att gå på toaletten och så småningom kan utveckla en påverkat kolon. På grund av en ansamling av hård avföring i tjocktarmen, kräver reversibla tillstånd veterinärbehandling för att förhindra att det leder till ytterligare komplikationer, såsom megakolon, en permanent hälsotillstånd, eller till och med död.

Identifiering

En katt som blir förstoppad kan bygga upp en stor mängd avföring i sin kolon. Om katten inte kan utsöndra detta avföring, bygger upp i tjocktarmen, vilket orsakar en blockering. Denna blockering sträcker storleken i tjocktarmen, vilket får den att bli större än storleken av ändtarmen, vilket förhindrar faeces från att passera ut ur kroppen. Detta hinder resulterar i en påverkat kolon, som kan leda till andra hälsoproblem, såsom obstruktion av tarmen eller hemorrojder, enligt Vetinfo. När avföring kvar i tjocktarmen, kan det bli svårare och torktumlare om katten är uttorkad, vilket gör dess avlägsnande svårare.

symptom

Följ din katt efter tecken på en påverkat kolon, eller kronisk förstoppning, vilket kan leda till detta tillstånd. En katt som stammar samtidigt som man försöker att uträtta sina behov i lådan eller ropar i smärta kan ha ett påverkat kolon. Katten kan se över lådan flera gånger utan att producera en avföring eller producerar en liten mängd av avföring som innehåller blod. Ibland katten kommer att producera en liten mängd lös avföring, kräks, vägrar att äta, eller uttrycka smärta vid beröring i dess buk. Man, äldre, överviktiga, och siamesiska eller Manx katter tenderar att utveckla kronisk förstoppning och ett påverkat kolon mer än andra, enligt Vetinfo.

Behandling

Att behandla en katt med ett påverkat kolon, måste du ta med den till en veterinär. Veterinären kommer att utföra en serie tester, inklusive en komplett blod, kemipanel eller urinanalys för att utesluta andra möjliga hälsoproblem, enligt PetEducation.com. För att minska uttorkning, kommer veterinären administrera intravenösa vätskor och sedan ge katten ett lavemang för att bidra till att undanröja de obstruerade avföring i tjocktarmen. Dessutom kan läkaren också ge cisaprid eller laktulos till din katt för att stimulera rörligheten för livsmedel längs mag-tarmkanalen och mjuka sin avföring. Extremt påverkade katter kan kräva operation för att avlägsna avföring från tjocktarmen.

Förebyggande och vård

Mild, kronisk förstoppning kan kräva tillsats av fiber till din katts diet genom att tillsätta en till två teskedar av konserverad pumpa, vetekli eller psyillium fiberpulver till sin mat. För katter med täta anfall av förstoppning och impaktion i tjocktarmen, kan ett tillstånd som kallas megakolon utvecklas, vilket permanent sträcker storleken av tjocktarmen, som påverkar dess förmåga att fungera. Förhindra detta tillstånd genom att övervaka din katts diet, byta till en högre fiber en eller ett mycket smält, veterinär diet utformad för att producera mindre avföring, enligt Manhattan Cat specialister. Tillhandahålla färskt, rent vatten dagligen för din katt att stanna hydrerade och se till att ösa sin kattlådan dagligen för att förhindra den från att undvika lådan.