kräber grästrimmer motorolja

Hur berätta om motorolja tvättmedel eller icke-tvättmedel?

Hur berätta om motorolja tvättmedel eller icke-tvättmedel?


Oljeraffinaderier producera flera kvaliteter eller blandningar av smörjoljor för användning i bilmotorer. Vissa är detergentberedningar, medan andra är icke-detergent-motoroljor. Den grundläggande skillnaden är att tvättmedels oljor innehåller speciella tillsatser som fälla och håller smuts och motoravlagringar i suspension tills oljan ändras. Icke-rengöringsmedel olja saknar dessa tillsatser. Att skilja mellan de två typerna är en lätt uppgift att praktiskt taget vem som helst kan åstadkomma på några minuter.

Instruktioner

1 Besök en Biltema eller andra återförsäljare som säljer motorolja. Leta reda på motorolja displayen.

2 Välj flera olika märken av motorolja i vikt du vill köpa. Som ett exempel kan du välja en quart behållare av SAE (Socierty of Automotive Engineers) 30W, eller 10W-30W.

3 Läs etiketten på varje behållare. Alla motorolja som är icke-tvättmedel blandningen kommer vara tydligt märkt som sådan. Omvänt är all olja som inte är särskilt markerade som icke-rengöringsmedel som standard, en tvättmedelsblandning.

Hur man beräknar olja Viskositet

Hur man beräknar olja Viskositet


Viskositet är ett mått på den "klibbigheten" av en vätska - med andra ord, dess fluiditet. Honung, till exempel, är mycket mer viskösa än vatten. Motorolja är en ganska viskös fluid även om olika kvaliteter av den kan variera i deras viskositet. Forskare och ingenjörer mäta viskositet med en viskosimeter, men dessa anordningar är dyra, så det är lättare att mäta och beräkna viskositeten hos motorolja hemma med ett experiment.

Instruktioner

1 Mät diametern på en marmor och väga den.

2 Beräkna densiteten hos marmor enligt följande. Först, dividera dess diameter med 2 för att få radien. Därefter beräkna volymen som (4/3) π (r kubik). Slutligen, dela dess massa av sin volym för att hitta sin densitet.

3 Väg den graderade cylindern när den är tom, sedan spela in sin vikt. Fyll mätglas halvvägs med olja. Fyll inte hela vägen, eller det kommer att svämma över när du släpper marmor.

4 Mät höjden på oljepelaren i den graderade cylindern. Väg den graderade cylindern nu att den har olja i den och subtrahera vikten på den tomma cylindern från dess fulla vikt att hitta massan av oljan.

5 Använd markeringarna på den graderade cylindern för att hitta den mängd olja inuti. Dividera massan av oljan genom dess volym för att finna dess densitet.

6 Håll marmor vid ytan av oljan eller så nära som möjligt.

7 Släpp marmor i oljan och starta stoppuret på samma gång.

8 Stoppa stoppuret så snart marmor når botten av den graderade cylindern.

9 Dividera höjden på oljekolumn med den tid det tog för marmor att falla till botten av cylindern. Denna beräkning kommer att ge dig den genomsnittliga hastigheten för marmor i oljan.

10 Beräkna viskositeten hos oljan med användning av följande ekvation: viskositet = (2 x densitet av sfären x 980 x radie sfär i kvadrat) / (9 x medelhastighet av sfären).

11 Städa upp noggrant. Se till att torka av marmor ren från olja. Häll inte motorolja ner i avloppet; om det är ren, kan den användas. Om det är smutsigt, kan den återvinnas. Många bilverkstäder och andra inrättningar accepterar använd motorolja för återvinning.

Vad förhållande bensin olja gör en Stihl grästrimmer använda?

Vad förhållande bensin olja gör en Stihl grästrimmer använda?


Stihl grästrimmers kräver en förblandad form av bensin och olja till korrekt smörja kolven och vevaxeln. Till skillnad från andra motorer, som bilindustrin, dessa tvåtaktsmotorer inte har en oljepump för att göra smörj. Så här smörjning kommer från bränslemixen. Denna blandning, för att leverera en korrekt smörjning, måste blandas noggrant enligt tillverkaren.

oljetyp

Vilken typ av olja som behövs för detta två-cykel-motorn är en luftkyld motorolja. Detta innebär att eventuell olja avsedd för vattenkylda eller andra slag av kylsystem inte kommer att fungera i motorn. Till exempel, båtmotorer, utombordsmotorer och snöskotermotorer använder vattenkyld och luftkylda motorer, som, även om de kan vara två-cykel, är helt annorlunda än din grästrimmer motor. Använd endast den högsta kvalitet luftkylda motorolja för att förhindra överdriven värme och friktion inne i kolven. Stihl testar alla sina motorer med en Stihl motorolja. Även Stihl olja är inte ett krav, kan det bidra till att förbättra motorns prestanda och förlänga livslängden på trimmern.

bensin typ

Stihl rekommenderar att blanda din olja med en kvalitet av bensin vid 89-oktan eller högre. Om du inte kan hitta 89-oktanig bensin i ditt område, använda bidraget oktanig bensin. Denna bensin kommer att minska värmen i kolven och kommer att minska risken för skärning upp kolven. Du får aldrig använda bensin med tillsatser, såsom etanol, eller andra blandade typer av bensin. Detta kommer att ha en skadlig effekt på vissa plaster, som förgasarens membran, inne i motorn. Använd endast oblandade hög kvalitet bensin från ett nationellt erkänt varumärke.

blandningsförhållande

Blandningsförhållandet för Stihl gas trimmers är på den högre sidan för tvåtaktsmotorer. Vid en blandning av 50-till-1 bensin olja, dessa motorer kräver mindre smörjning än många andra motsvarigheter. Detta förhållande har utvecklats i Stihl laboratorier som använder olje- och bensin rekommendationer Stihl. Går över denna blandning kommer att kraftigt öka motortemperaturer och risken för kolv anfall. Going under denna blandning kan orsaka överdriven kol byggs upp i ljuddämparen och avgasporten av motorn.

blandnings~~POS=TRUNC tips

Vid påfyllning av bränsle kapseln på en bensinstation är det viktigt att alltid ta bort kapseln från baksidan av bilen. Statisk elektricitet kan bygga upp och gnista, vilket orsakar en farlig brandfara; alltid sätta behållaren på marken innan du lägger bränslet. Häll oljan i behållaren först och sedan lägga till bensin på toppen. När bensinen blandas stänger behållaren och skaka den kraftigt för att blanda upp vätskorna. Blanda aldrig mer bränsle än du kan använda i en period av ca 30 dagar, som vid den tiden, kommer att börja separera.

Hur man beräknar svarta rördragningar

Hur man beräknar svarta rördragningar


Svart rör används vid installation av hushålls gasledningar. Röret är tillverkat av stål och är belagd svart för att göra det lätt att känna igen. Tre-kvarts tum och halv-tums diameter gasledningar vanligtvis installeras, och ändarna av varje sektion av röret kommer förgängat. Branta kopplingar och gängförening används för att ansluta delar av röret tillsammans med nya gasledningar installeras sektionsvis börjar vid gasmätaren och arbeta mot gasapparat (s). Beräkning av längden av varje sektion av röret är en ganska enkel steg-för-steg-process.

Instruktioner

1 Mät längden på den första delen av gasledningen från inloppet på gasmätaren eller T / armbåge koppling på den befintliga gasledningen, till den första böj i röret. Kröken kommer att skapas genom att installera en vinklad stålkoppling in i ledningen vid den punkten. En tumregel är att en gasledning ska köras i en kontinuerlig rak linje från mätaren till gasapparat, såvida inte ett objekt - reglar, existerande röret - är i vägen. När gasen apparaten är på en annan nivå än gasmätaren, som är nästan alltid är fallet, kommer vinklade kopplingar också användas för att skapa önskad vinkel för att köra röret till en annan nivå.

2 Mät från den första kopplingen till den punkt i raden där en andra hinder föreligger och en annan vinklad koppling behöver installeras. Observera att delar av gasledningen finns i olika längder, men inte udda längder som 5 3/8 inches. Även gasledning kan kapas till valfri längd och gängad vid de flesta stora byggvaruhus när en udda längd som verkligen behövs, är det bäst att göra mätningar som korrelerar till längder av gasledningen som är lätt tillgängliga i butiken. Till exempel, om ett hinder dikterar att en bit av röret vara 9 1/4 inches lång, installera en lättillgänglig 10-tums rör, om rumstillstånd, för att komma runt hindret.

3 Mät alla återstående delar av gasledningen på detta sätt tills gasen fixturen nås. Om möjligt, lägga ut alla delar av gasrör, såväl som kopplingar, i ett plant utrymme för att visuellt visa körningen av den nya gasledningen. Sedan ta varje avsnitt och koppling, en i taget, och installera den på plats i den nya gasledningen.

Hur man beräknar priset på skrot silver

Hur man beräknar priset på skrot silver


Ädelmetaller tillhandahåller många människor med ett sätt att generera extra pengar. Silversmycken som inte bärs längre kan säljas som skrot silver. Priset på silver fluktuerar regelbundet och det är klokt att titta på marknaden innan du väljer att sälja så att du kan få bästa möjliga pris för din skrot silver. Det är också bra att ha en uppfattning om vad ditt silver är värd innan närmar sig en köpare för att hålla från att shortchanged i affären. När du vet vikten av din skrot silver, kan värdet av silver beräknas med en online-kalkylator.

Instruktioner

1 Ta bort allt som inte är silver, såsom en pärla eller rostfritt länk stål. Väg skrot silver på en skala som kommer att väga silvret i gram.

2 Gå till en webbplats som silverrecyclers.com och klicka på Silver Calculator. (Se Resurser.)

3 Välj spotpriset som ligger i räknaren. Spotpriset är satt till den aktuella försäljningspriset för rå silver. Andra priser kan anges om så önskas.

4 Ange vikten i gram.

5 Ange renhet rating av skrotet silver.

6 Klicka på "Beräkna" för att hitta värdet på skrot silver.

Hur berätta om en ananas är mogen

Hur berätta om en ananas är mogen


När en ananas plockas, kommer det inte att mogna ytterligare. Men helt mogna ananas är alltför bräcklig för att transportera, vilket innebär att de är plockade innan de främsta. Så ditt mål är helt enkelt att välja den mognaste ananas tillgängliga. Du kan följa några steg för att avgöra om en ananas är mogen på din lokala produkter på marknaden.

Instruktioner

1 Välj ananas från Hawaii över ananas från Honduras, Mexiko, Costa Rica, Dominikanska republiken och Puerto Rico. Hawaiian ananas anländer i butikerna två till fyra dagar efter skörd. Resan för ananas från andra länder tar vanligtvis fyra dagar till två veckor.

2 Leta efter en ljus gul-guld färg när du väljer en mogen ananas. Helst är att färgen på hela frukten, men det kan finnas några gröna. Ju längre guldgul färg går upp från basen av frukten, desto bättre. Tänk bara på att aldrig välja en ananas som är helt grön.

3 Du kan berätta om en ananas är mogen av lukten vid basen av frukten. Du letar efter en mild ananas doft i motsats till lukten av fermenteringen.

4 Kläm ananas se till att den är fast, men också tillräckligt mjuk för att ge något till trycket från fingrarna.

5 Leta efter tecken på försämring. Undvik ananas med rynkig hud, rödbrun hud, sprickor eller läckor, mögel eller bruna vissnande blad.

Hur man beräknar skrovet hastighet

Hur man beräknar skrovet hastighet


Skrovet hastighet annars kallad förskjutningshastighet, är den maximala effektiva hastigheten för en förskjutning, eller icke-planande skrov. Baserat på den allmänna formen hos ett båtskrov, är skrovhastigheten den hastighet med vilken ytterligare ökning skulle ta en oproportionerligt större mängd kraft eller energi. Going snabbare än approximeras skrovet hastighet kräver mycket mer kraft och ger en mindre behaglig åktur. Det finns en standardekvation för att beräkna skrovet hastighet.

Instruktioner

1 Mät farkostens vattenlinje längd - annars kallat LWL - i fot. Du bör kunna hitta din båtens vattenlinje längd genom att hänvisa till den manuella eller tillverkarens anvisningar. Annars prova att söka efter denna information på nätet. Du kan också helt enkelt ta ett måttband och mäta vattenlinjens längd själv.

2 Ta kvadratroten av LWL.

3 Multiplicera kvadratroten av LWL med 1,34. Detta nummer är skrovet hastigheten för fartyget mätt i knop.

4 Dubbelkolla ditt svar. Ekvationen skrivs ut ser ut: v = 1,34 (kvadratroten ur LWL) där v är hastigheten på fartyget i knop, och LWL är längden på farkostens vattenlinje i fot.

5 Trippel-kontrollera ditt svar genom att koppla in den information om ett skrov hastighet räknare, såsom en på segling USA: s hemsida: http://www.sailingusa.info/cal__hull_speed.htm.

Hur man beräknar brända kalorier

Hur man beräknar brända kalorier


Din basala ämnesomsättning, eller BMR är den mängd kalorier din kropp förbränner om du gjorde absolut ingenting för en 24-timmarsperiod. Din kropp skulle fortfarande behöva bränna kalorier, eller energi, för att utföra kroppsliga funktioner som att upprätthålla kroppstemperatur, andning och cirkulerande blodet. Din aktiva ämnesomsättning, eller AMR, är en beräkning som representerar det ungefärliga antalet kalorier du bränner i en dag baserat på din aktivitetsnivå.

Instruktioner

En Väg dig och skriv ner din vikt.

2 Mät dig med måttband och skriva ner din längd i inches.

3 Koppla in dina mått i följande ekvation med hjälp av din räknare. För kvinnor: 655 + [4,35 x din vikt] + [4,7 x din längd i inches] - [4,7 x ålder] för män: 66 + [6,23 x din vikt] + [12,7 x din längd i inches] - [6,8 x ålder] Detta resultat talar om för din BMR.

4 Bestäm din aktivitetsnivå för att beräkna mängden kalorier du bränner i en dag inklusive din träning, sysslor och andra dagliga rörelser. Multiplicera din BMR resultatet med en av följande omräkningsfaktorer. Till exempel, om din BMR var 1350 och du är måttligt aktiv, skulle du multiplicera 1350 med 1,55 för att få din AMR. Stillasittande - skrivbord jobb och liten eller ingen motion: 1,2 Lätt Active - lätt motion 1 till 3 gånger per vecka: 1.375 måttligt aktiv - måttlig motion tre till fem gånger per vecka: 1,55 Mycket Active - ansträngande motion 6 till 7 dagar per vecka: 1,725 ​​Extremt Active - mycket ansträngande daglig motion och fysisk jobb: 1,9

Hur man beräknar transportband hastighet

Hur man beräknar transportband hastighet


En transportör består vanligtvis av en gummibandet, fungerar som en plattform, som är fri att rotera runt en serie av separerade rullar. Föremål och material placerade ovanpå transportbandet kommer att flyttas från en kant till den andra som rullarna snurra. Livsmedelsbutiker använda dem för att flytta kundernas objekt ner till kassan lane till streckkodsläsare, medan idrottsmän använder dem i form av löpband för att simulera att köra utan faktiskt flyttar i förhållande till marken. Den hastighet med vilken transportbandet rör sig är beroende på diametern av rullarna och rotationshastigheten.

Instruktioner

1 Mät diametern av rullarna kring vilken transportbandet är lindade.

2 Multiplicera diametern på rullen med pi (3,14159). Denna beräkning kommer att ge omkretsen av rullarna. Varje gång rullen snurrar ett varv, kommer transportören att flyttas ett linjärt avstånd likvärdigt med omkretsen av rullen. Pi är en dimensionslös faktor, vilket betyder att det spelar ingen roll om inches, centimeter eller andra måttenheter används.

3 Mät varv per minut (RPM) hos rullarna. Räkna hur många fulla varv (rotationer) görs av rullen i en minut.

4 Multiplicera RPM genom omkretsen av valsen. Denna beräkning kommer att ge det linjära avståndet genomkorsas av en punkt på transportbandet i en minut.

Hur man beräknar Gasfjäder Load

Hur man beräknar Gasfjäder Load


Den unika fördelen att gasfjädrar över klassiska drag och tryck spiralfjädrar är att deras märkkraften förblir konstant över hela sin slaglängd. Detta beror på att den kraft som utövas av gastrycket tas ut endast på den del av kolvstången och inte kolven. Total invändig gasvolymen förblir relativt konstant, eftersom den är oberoende av vilken sida av kolven volymen är belägen. Beräkna belastningen kräver en kunskap om den vikt som lyfts och dess vinkelrörelse.

Instruktioner

1 Definiera ansökan. Till exempel om ett par gasfjädrar, en per sida, kommer att användas för att hålla upp 6-fot långa, 60 pund inbunden av en pickup säng, kan du räkna ut gasen fjäderbelastningen vid någon punkt längs Alla av locket från helt stängd till helt öppen. Antag topparna på båda fjädrarna fästa till mitten av locket, 3 fot tillbaka från hytten. Locket fälls upp på en 30-graders vinkel när den är helt öppen på baksidan av sängen. Helt öppen, är cylindern 30 inches lång, och det skjuter vinkelrätt mot den 30-graders öppna locket. När locket är stängt, är det vid noll grader, cylindern är 20 inches lång och den är parallell med locket vid noll grader. Dess nedre vridaxel monterad 16 inches framför bakluckan.

2 Beräkna belastningen mot cylindrarna när du håller upp locket på 30 grader. Om locket öppnades till ett vertikalt läge, skulle alla av de 60 pund tyngd ges åt gångjärn nära hytten och ingen till cylindrarna. Eftersom locket roteras 30 grader, en tredjedel av den totala vikten, eller 9,07 Kilogram, skiftas till gångjärnet, och cylindern ser en nästan vinkelrät momentarm 3 fot med endast 18,1 Kilogram på den. Så skulle varje cylinder antar halv lasten, vilket är drygt 9,07 kilogram.

3 Beräkna belastningen när helt stängd. Eftersom vinkeln är noll i förhållande till locket, kan cylindrarna endast trycka horisontellt mot gångjärnet. De tar inte något av locket vikt, och locket vill stanna stängda. Locket har nästan oändlig mekanisk förstärkning mot cylindern på den punkten, så det är lätt för lastbilens ägare att driva locket stängt. Vid någon punkt mellan helt stängt och helt öppet, cylindrarna börjar att anta mer av locket vikt som en proportionell funktion av vinklarna mellan locket och lastbil och locket och cylindrar. Detta gör det möjligt för föraren att frigöra locket som cylindrarna kommer att hålla den öppen.

4 Bestäm maximal kraft som krävs för att specificera cylindrarna. Eftersom det maximalt föreskrivna kraften i denna ansökan är när locket är helt öppet, ange cylindrar som är förinstallerade att leverera 11,3 pund för att ge en säkerhetsmarginal så att locket kommer att hålla öppet med lätt motstånd som krävs för att stänga den.