kopplingspedal mjuk

Felsökning en mjuk Kopplingspedal om den mal när du sätter det i Gear

Felsökning en mjuk Kopplingspedal om den mal när du sätter det i Gear


När friktionsskivan inuti kopplingsenheten på en standard-transmission fordon fastnar på svänghjulet, hörs en gnisslande ljud. Även om du trycker ned kopplingspedalen, snurrar friktionsskivan tillsammans med svänghjulet, vilket gör överföringen växlar snurra och konflikt mot varandra varje gång du försöker att engagera eller växla. Felsökning en slip koppling kan leda dig till ett enkelt problem som du kan fixa i ungefär en timme - eller en mer engagerade process som kan ta två eller flera dagar att lösa.

Instruktioner

1 Öppna huven på bilen och be en assistent för att driva kopplingspedalen. Samtidigt, titta på länk - den mekanism som förbinder kopplingspedalen till kopplingsenheten inuti transmissionen. Från motorrummet, kommer du att se en metallstav som går genom brandväggen på förarsidan till en sida av transmissionen. Det kommer att röra sig som din assistent trycker på kopplingspedalen. Kontrollera att det finns ingenting stör korrekt drift av länksystemet.

2 Kontrollera fria resor på kopplingspedalen. För mycket fria resor kommer att förhindra tryckplattan från helt frigöra friktionsplattan. Kontrollera ditt fordon servicemanual för mängden fria resor krävs i din modell och procedur för att justera pedalen, vid behov med en skiftnyckel.

3 Kontrollera oljan i hydraulsystemet kopplingssystemet, om din modell är utrustad med det. Detta system innefattar en huvudcylinder inuti motorrummet som är ansluten till den främre delen av kopplingspedalen och en metall linje som går till en "slavcylinder" bredvid transmissionen. Inspektera för låg oljenivå på huvudcylindern, som är en plastflaska på huvudcylindern. Leta efter tecken på en läckande master eller slav cylinder och anslutningsslangar och linjer.

4 Justera hydrauliska utlösningsmekanism koppling, om din modell är utrustad med det. När kopplingsfriktionsskivan och andra kopplingsaggregat komponenter börjar bära, tramp fria resor ökar också. Konsultera fordonsmanualen för din modell för att göra denna justering.

5 Separera Överföringen från motorn genom att lyfta bilen och med hjälp av en överförings jack för att säkra överföringen. Koppla elektriska kontakter och ta bort eventuella länkstänger från transmissionen med hjälp av en skiftnyckel. Använd en spärr, långa spärr förlängning och uttag för att nå alla skruvarna för transmissionskåpan vid behov. Försiktigt separera växellåda med hjälp av en assistent.

6 Kontrollera kopplingsfriktionsskivan för varp och olja eller förorening fett. Friktionsskivan är belägen mellan kopplingstryckplattan och svänghjulet. De tryckplattebultar till svänghjulet, som är ett stort metallskiva med ett ringhjul runt den som är fäst på den bakre delen av motorn. Friktionsskivan är en metallplåt med friktionsbeläggning material runt det på båda sidor. En dålig bakre motortätningen eller transmissionens ingångsaxeltätning kan tillåta olja att läcka och förorena kopplingen friktionsskivan och montering. Ersätta tätningen och / eller friktionsskiva, om så är nödvändigt.

7 Kontrollera om skador på urkopplingsspaken och för rost eller skada på splines på transmissionens ingående axel, där friktionsskivan rider på. Ersätta komponenter som behövs.

8 Kontrollera kopplings kasta ut lagret, främre lagerhållaren nav och andra kopplingsaggregat komponenter för slitage och skador. Installera nya komponenter, om det behövs.

Hur gör man en mjuk madrass hårt?

Hur gör man en mjuk madrass hårt?


Köpare ofta fastna i känslan av en mjuk madrass under dem på möbelaffären, bara att inse det lämnar dem med en värkande rygg efter köpet. Den goda nyheten är att det finns en enkel lösning för att lägga till fasthet till mjuk madrass.

Instruktioner

1 Besök din lokala hem förbättring butik. Ställ en butik assistent för en kartong kylskåp låda. Begär två rutor om du vill ha en riktigt fast madrass.

2 Lyft madrass off låda fjädrar. Luta upp mot en vägg för stöd.

3 Platta ut en papp kylskåp box. Lägg kartong ovanpå rutan springs. Använd en mattkniv för att skära bort överflödig kartong. Vik eller klipp ruta i hälften om du bara lägga fasthet på ena sidan av sängen.

4 Upprepa steg 3 om du använder två kartongbitar för ytterligare fasthet.

5 Placera madrass ovanpå rutan springs och kartong. Gör sängen som vanligt.

Hur man mjuka upp en hård ritt bil

Hur man mjuka upp en hård ritt bil


En bil fjädring är inställd för olika ändamål, från att tillhandahålla en jämn, bekväm daglig körupplevelse, att erbjuda tätt, hantering högpresterande på en racerbana eller kurviga back-vägar. Många förare föredrar en balans mellan de två. Om du känner varje liten bula eller ofullkomlighet i vägen, då bilen kan ha idrotts fjädring komponenter. Du kan prova ett par knep för att mjuka upp din bil innan du försöker byta ut en del av sporten komponenter för mjukare.

Instruktioner

1 Sänk däcktryck med några psi. Däck med något lägre tryck kan absorbera vissa stötar bättre än om de är fyllda till max eller rekommenderat tryck. Sänk inte lufttrycket i däcken mer än 5 psi under den rekommenderade inställningen. Det kan leda till onormalt däckslitage och sätta extra stress på däcken.

2 Placera kuddar på dina bilsäten. Även om detta inte kommer att minska vibrationerna genom pedalerna och ratten, kan du uppleva ökad komfort vid körning om några av gupp absorberas genom kuddarna i stället för din kropp.

3 Justera chocker, om du har justerbara stötdämpare. Vissa sport suspensioner system, särskilt eftermarknadsprodukter, gör att du kan justera attraktionen stelhet i stötar. För detaljerna i dokumentationen för chocker som bilen använder.

4 Ta bort övervikt från bilen. Även osannolikt att last är att ha en stor inverkan på åkkomfort, om du bär runt en stor mängd tung last, du kan placera extra påfrestning på fjädrarna och stötar, vilket minskar deras mängd spel.

5 Byt ut stora hjul med mindre och smalare sådana. Stora, breda hjul och däck tenderar att plocka upp och överföra gupp och gropar starkare än små, smala sådana. Detta bör endast utföras av en fackman.

6 Installera mjukare fjädrar, stötdämpare, stöttor och bussningar. Vilken som helst av dessa kan experimenterat med en i taget för att bestämma vilka gör den största skillnaden. Även om detta är den i särklass dyraste lösningen, det är också den mest sannolika ge märkbara resultat för att skapa en mjukare, mer bekväm körupplevelse. Men mjukgörande upphängningssystemet uppoffringar hantering och kurvtagning. Alla dessa ändringar bör endast utföras av en fackman.

Vad kan jag använda för att mjuka upp en madrass?

Vad kan jag använda för att mjuka upp en madrass?


En fast madrass kan vara det bästa valet för någon med ryggsmärtor, men det kan vara obehagligt och skapar tryckpunkt värk i andra. Oavsett om du delar en säng med någon som behöver ett fast stöd eller din nuvarande madrass är bara alltför fast för din smak, kan en madrass topper mjuka upp ytan så att du kan få mer bekväm, vilsam sömn varje natt.

Memory Foam

Memory foam bäddmadrasser erbjuder många av samma fördelar av en madrass utan de höga kostnaderna. De är mjuka, kontur din kropp och absorbera vikten av tyngre kroppsdelar samtidigt som hela kroppen stöd. Memory foam slagklippare är hållbara och kommer att återfå sin form efter att ha komprimerats. Toppers med en tjocklek på 4 inches eller mer erbjuder den bästa stöd och komfort. Tunnare slag typiskt inte ger tillräckligt mjuka en mycket fast madrass.

latex~~POS=TRUNC

Latex skum toppers liknar minne skum genom överensstämmer med din kroppsvikt. De är normalt lägre i pris men ändå hållbart och praktiskt taget luktfria. Naturlatex är tillverkad av SAP av gummiträdet, medan syntetisk latex är liknande och bättre för dem med latexallergier. Både naturliga och syntetisk latex är allergivänliga och motstå mögel, bakterier och kvalster.

Fjäder

Letar för extra mjukhet, prova en fjäder eller ner madrass topper. Fjädrar och dun andas lätt, håller dig sval och torr på sommaren medan fånga värme för att värma dig på vintern. Fjäder slagklippare är hållbara och kommer att pågå i många år, men de tenderar att matta lätt och behöver skakas regelbundet för att omfördela fjädrarna. Ned fyllda slag matta mindre lätt och saknar skarpa spolar som fjädrar har så att du känner färre petar under natten.

Ull

Ull är ett annat bra alternativ för den som söker för extra mjukhet som inte berörs om stöd. Det andas lätt och är idealisk för att reglera kroppstemperaturen. Ull absorberar fukt och naturligt motstår fuktrelaterade problem såsom mögel och bakterietillväxt. Ull toppers är fyllda med lamm, alpacka eller ull blandas med bomull eller polyesterfibrer. enbart ull tenderar att matta lättare än då den blandas och måste fluffade oftare.

syntetiskt skum

Syntetiska uretan skum toppers är ett billigare alternativ för budgetmedvetna. Även om inte lika hållbart som andra slag, kan de vara rätt val om din madrass behöver bara en liten mängd mjuk dämpning. Syntetiska slag är ofta gjorda av äggkartongs-formade skummet för att öka andningsförmågan och minimera soreness från tryckpunkter.

Hur man löser mjuka vattenproblem

Hur man löser mjuka vattenproblem


Debatten hårt mot mjukt vatten lämnar många människor osäker på vilken är det bästa alternativet för deras hem. Medan mjukt vatten är bättre för hud --- särskilt på vintern, när huden blir torr och kliande --- kan det ge användare känsla "slemmig" efter bad. Ännu viktigare är oro för att mjukt vatten inte bör konsumeras, särskilt från äldre hem med blyrör. Det finns olika sätt att lösa mjuka vattenfrågor, allt från en enkel förändring av dina produkter till en stor förändring i ditt hem VVS.

Instruktioner

1 Använd endast tvålprodukter avsedda för mjukt vatten användning, oavsett om tvätt, diskmaskiner eller till och med personlig vård. Ett sådant varumärke, Lano Soft, hävdar att använda naturliga ingredienser som arbetar tillsammans med mjukt vatten, samtidigt som bättre för miljön. Ett annat företag, Softwater Soapworks, bär också Badsalt och lotion som arbetar med huden rengörs i mjukt vatten. Dessa typer av produkter kan motverka "slemmiga" känsla ofta upplevs av dem som badar i mjukt vatten.

2 Växla till en hår produkt som är gjord för att arbeta med mjukt vatten. Ett vanligt klagomål med mjukt vatten är halta hår, ofta orsakade av mjukt vatten inte kunna helt ta bort alla tvålrester. Volumizing eller klargörande schampon kan motverka halta flätor. Du kan också göra din egen mineralblandning genom att kombinera 1/4 kopp Epsom salter med en liter vatten och tillsätta detta till håret medan schamponering. Volumizing produkter såsom gel och mousse kan också hjälpa till att bli av med halta hår.

3 Installera ett vattenfilter i diskhon eller någon annan sjunka där vattnet kommer att dras för att dricka. Det finns olika typer finns att köpa. En del kan fästas direkt till vattenkranen, filtrera vatten när det kommer ut. Andra modeller fästa under diskhon direkt till VVS, filtrera vattnet innan det lämnar via kranen. För det billigaste alternativet, kan en vattenkanna med ett filter förvaras i kylskåp för användning i dricksvatten och matlagning. Mjukt vatten kan läcka bly från rör, speciellt om det upphettas. Detta är särskilt farligt för matlagning, dricka eller göra formel. Dessutom drar en avhärdare kalcium --- en viktig mineral för våra kroppar --- ur vattnet, ta bort något välgörande från dricksvatten.

4 Byt ut blyrör i ditt hem med krom, koppar eller PVC om du har ett vattenmjuk systemet. Du kommer att behöva anlita en professionell rörmokare att göra detta om du inte har en professionell i familjen att säkerställa VVS möter lokala byggnad kod krav. Byte blyrör kommer att utrota oro blyförgiftning.

5 Ta bort en avhärdare från VVS-system, åter vattensystemet till "hård" eller mineralfylld, vatten. Detta steg kommer också att kräva en rörmokare hjälp att se till att rören är korrekt bort från vattenavhärdaren och anbringas på nytt för att säkerställa korrekt vattenflöde. Mjukgörare bort kalcium och magnesium med ett filtreringssystem, som ersätter dessa mineraler med kalium- eller, mer allmänt, natrium. När vattenavhärdaren avlägsnas, hårt vatten att dirigera genom rören, vilket eliminerar de problem som orsakas av mjukt vatten.

Mjuka metaller som reagerar våldsamt med vatten

Mjuka metaller som reagerar våldsamt med vatten


Finns i den första kolumnen i det periodiska systemet av element, alkalimetallerna lätt reagerar med många ämnen i miljön, även med relativt inerta substanser, såsom vatten. På grund av sin extrema reaktivitet, alkalimetaller förlita sig på speciella sätt för att förhindra oavsiktliga reaktioner som fläcka renheten hos provet. Alkalimetaller dela vissa identifierande egenskaper: extrem reaktivitet, smidighet, silverfärg och låg densitet.

Cesium

Cesium, kemiska beteckningen Cs, identifierar sig med atomnummer 55. På grund av dess låga smältpunkt, cesium, en extremt mjuk och vaxliknande substans, är en av tre metaller som existerar som en vätska vid rumstemperatur. Den reagerar häftigt med kallt vatten för att bilda cesiumhydroxid, en alkali eller bas, och vätgas. Isolerades först 1860, är ​​cesium dyrt och svårt att producera på grund av dess höga reaktivitet mot vardagliga ämnen, såsom luft och vatten. En radioaktiv form av cesium, cesium-137, är en viktig ingrediens i cancerbehandling. En speciell funktion av cesium förekommer i de mycket exakta atomur i vilka svängningar av elektroner - laddade partiklar negativt - i det yttersta skalet av cesiumatomen diktera tid.

Francium

Francium, kemiska beteckningen Fr och atomnummer 87, är den mest reaktiva metall på det periodiska systemet. Mycket av vad forskarna vet om francium härrör från kvalificerade gissningar snarare än baserat på faktiska observationer eller experiment som utförts. Francium bör likna andra alkalimetaller, nämligen silvervit och mjuk, kanske till och med existerande som en vätska vid rumstemperatur. Hypotetiskt skulle francium reagera explosivt med vatten på ett jämförbart sätt med cesium men mycket snabbare. I själva verket kunde forskarna inte utföra denna typ av experiment eftersom francium är sällsynt, dyrt och farligt radioaktivt.

Litium

Litium eller Li, har ett atomnummer 3, vilket gör det till den lättaste av alla alkalimetaller. Även om minst reaktiva i familjen reagerar litium fortfarande kraftigt i närvaro av vatten. Naturliga källor av denna vitaktig-silvermetall inkluderar petalit och spodumen, båda mineraler. Saltlake eller vatten som innehåller en hög andel av litiumkarbonat, förser den huvudsakliga källan av litium i världen. USA producerar endast 760 tusen ton av litium år, men det förbrukar mest av litium som produceras i världen, enligt Mineral Information Institute. Litiumbatterier kan ersätta traditionella batterier i vissa tillämpningar. Medicinering baserad på litium kan behandla psykisk sjukdom. Tillverkare använder metallen i tillverkning av glas och gummi.

Kalium

Mjuka metaller som reagerar våldsamt med vatten


Kalium, kemiska beteckningen K med ett atomtal av 9, reagerar lätt med luft, vilket orsakar dess ytor för att ta på sig en anlupen utseende. När kalium möter vatten, sker en lila-färgade, våldsam explosion, avger värme. Vätgas och en bas, kaliumhydroxid, form. I jämförelse, reagerar kalium långsammare än rubidium men snabbare än natrium. I likhet med andra medlemmar av alkalimetallerna, är kalium mjuk, lätt skäras med en kniv. Kalium är bosatt i det inre av meteoriter, inom jordskorpan och inuti människokroppen.

Rubidium

En silvervit metall, rubidium eller Rb, innehar plats nummer 37 på det periodiska systemet. I likhet med andra alkalimetaller kan rubidium inte existera ensam i naturen och reagerar explosivt med både luft och vatten. Upptäcktes i 1861, rubidium bildar lätt föreningar med många andra element, såsom syre och kväve. Exceptionella lagringsförhållanden och särskilt utformade behållare förhindra eller begränsa rubidium verksamhet med ämnen i sin omgivning. På grund av dess likheter med cesium kan rubidium ersätta cesium för vissa industriella användningsområden. Rubidium, i sin radioaktiv form, har en viktig roll inom medicinen för att spåra blodflödet i misstänkta fall av blockering och för att behandla kramper och struma, ett onormalt tillstånd i sköldkörteln som ligger i halsen.

Natrium

Mjuka metaller som reagerar våldsamt med vatten


Natrium, kemiska beteckningen Na med ett atomnummer 11, är en silver-färgade metall du kan skära med en kniv. Ren natrium existerar inte av sig själv i naturen eftersom den kombinerar lätt med en mängd olika substanser, inklusive klor för att bilda salt. Natrium reagerar häftigt med vatten för att bilda basen natriumhydroxid och vätgas. För att hålla ren natrium från att reagera med syre och andra ämnen i luften, måste du spara den i flytande paraffin. Natrium, först upptäcktes av Sir Humphrey Davy 1807, är avgörande för tillverkning av natriumcyanid och natriumperoxid och kan fungera som ett kylmedel i vissa kärnreaktorer.

Hur kan jag Mjuka en ny kudde som är hård?

Hur kan jag Mjuka en ny kudde som är hård?


Nya kuddar, särskilt minne skum, kan kännas stel i början. Fibrerna i nya kuddar har inte haft tillräckligt med manipulation för att mjuka upp och kräver tillförsel av värme eller en förkrossande åtgärder för att hjälpa dem att slappna av. Med tiden fibrerna anpassa sig till vikten av huvudet och mjuka utan påverkan utifrån. Fram till denna tidpunkt, ta bort en del stelhet från nya kuddar med vissa tekniker.

Instruktioner

1 Placera kudden i ett örngott. Stuff vadd eller annan mjuk fyllmedel in i örngott på en sida av kudden. Fördela fyllningen jämnt för att undvika stora klumpar. Fyll örngott med tillräckligt fyllning för att mjuka upp kudden bekvämt.

2 Slå på en värmedyna till medelvärme. Låg dynan över den styva kudde. Tillåta värmedynan 15 minuter för att mjuka upp kudden adekvat sätt.

3 Placera styva kudde under en elektrisk filt. Vrid filt på 10 till 15 minuter innan säng, vilket gör att filten tid för att mjuka upp kudden.

4 Lägg den styva kudde på en hård yta. Vispa kudden med en matta beater eller handtaget på en kvast. Clubbing försvagar kudde fibrer och slappnar den styva kudde.

Hur man gör lädersäten mjuk igen

Hur man gör lädersäten mjuk igen


Med tiden kommer fordonets lädersäten torka ut och kommer inte att vara mjuk. Detta sker ofta från miss läder, såsom blötlägga den med vatten eller aldrig rengöring eller konditionering det. Men under-konditionering av läder kan också öka torkningshastigheten för vissa fordons läder. Du bör betinga sits läder högst två gånger per år. Mjukgörande sits läder tar några timmar att slutföra.

Instruktioner

1 Dammsug lädersäten för att avlägsna damm och smutspartiklar från ytan. Torka av lädersäten ner med en mjuk, fuktig trasa för att avlägsna smuts och olja.

2 Applicera en liten mängd i ansiktet tvål till en fuktig trasa. Arbeta tvålen över lädersäten för att ta bort ingrodd smuts eller olja. Polera varje avsnitt med tvålen tills duken lossnar ren. Torka området med en fuktig trasa för att avlägsna tvålrester.

3 Placera bilen i ett soligt läge. Rulla ner fönstren. Göra det möjligt för bilen att sitta i solen under en eller två timmar för att värma sätena. Läder absorberar balsam lättare när varm.

4 Häll om en dime -stora mängd av läder balsam på en mjuk trasa. Gnugga ytan på lädret med trasa cirkulära rörelser. Täck hälften av platserna på en gång med läderbalsam. Lägg till ytterligare balsam till sätena vid behov. Efter polering i ungefär en minut per område, bör lädersäten ser lite fuktig, men inte sopping våt. Låt balsam för att tränga in lädret i 15 minuter.

5 Buff kondition läder med en ren, mjuk trasa. Polera varje område under ca 10 sekunder. Fortsätt att använda en cirkelrörelse för att polera området. Föreställ dig att du polering vax av en bil att skina ytan av färgen. Upprepa processen för den andra hälften av fordonet.

Hur för att mjuka upp grov plåt

Hur för att mjuka upp grov plåt


En god natts sömn beror på bekvämligheten av din säng, och grov lakan kan lämna dig gungade och svarvning. Felaktig tvätt och vård kan vara den skyldige, eller orsaken till grov lakan kan vara den typ av ark som du har valt. Ju högre thread count, desto mjukare arket, men hög lakan kan bli dyrt. Om bladen har en trådtäthet på under 250, måste du ge dem någon speciell omsorg och uppmärksamhet för att mjuka upp dem.

Instruktioner

1 Tvätta grov blad på de hetaste möjliga inställning av tvättmaskinen. När arken når blötläggning scenen, öppna locket och låter dem ligga i blöt i minst två timmar. De längre blad blöt i vatten, desto mer varmvatten kommer att bryta ned fibrerna i bladen och tråkig grova knaster tyg av grov lakan. När du använder extremt varmt vatten kommer att förkorta livslängden på dina lakan över tiden, kommer enstaka heta tvätta mjuka blad utan att signifikant äventyra dina sängkläder.

2 Kör ark genom en extra sköljning för att avlägsna eventuella rester från tvättmedel, eftersom denna uppbyggnad kan ge ark en grov känsla. Mellan sköljningar, lägga till en flytande sköljmedel. Instruktioner varierar med tanke på storleken på lasten och typen av tvättmaskin, så följ anvisningarna för din valda sköljmedel försiktigt. För en budget-medvetna och miljövänliga sköljmedel, använda upp till en kopp destillerat vit vinäger. Lägg till sköljningen på samma sätt som en kommersiell sköljmedel.

3 Torra utomhus på ett klädstreck. Medan varmt vatten kommer att bryta ner grova fibrer, kommer värmen från en tork förstyva tyger. Hängande blad att torka kommer att eliminera rynkor och resulterar i en mjukare ark. Om linje torkning bladen inte är möjligt, sedan använda en torktumlare på ett medium inställning, och lägger ett ark av sköljmedel för att jämna ut eventuella kvardröjande ojämnheter.

Hur man gör en mjuk stenskulptur

Hur man gör en mjuk stenskulptur


Sten carving kan verka som en av de mest skrämmande av de fysiska konst, som sten är en av de minst förlåtande medier. En glidning av mejsel eller spricka i stenen längs kristall vener kan ohjälpligt ändra formen på din sten, som kommer att tvinga dig att ändra din skulptur. Men noggrann planering, flexibilitet i din design och en lätt hand är allt som behövs för att ta itu med denna svåra medium. För början skulptörer vill få lite erfarenhet, är det bäst att börja med de mjukaste stenar som kalksten, täljsten eller alabaster, eftersom de är lättare att skära, mer förlåtande och har mindre ådring att brottas med.

Instruktioner

1 Mät måtten på din sten, och skapa en replik (antingen samma storlek eller skalas ned) med modellera.

2 skulptera leran med dina lera verktyg i en modell av skulpturen du vill hugga i sten, göra några justeringar konstruktions vid denna tidpunkt. Detta steg är viktigt i sten carving, som lera är ett additiv skulptur medium. Bort lera kan läggas tillbaka i när du arbetar ut några strukturella problem i din design som kan resultera i din sten delning som du tälja.

3 Linda metall huvudet på din hammare med en tunn trasa och säkra med tejp. Eftersom dessa mjuka stenar är lätta att skära och relativt sköra, är det nödvändigt att skydda dem från vibrationer metall slående metall som kommer att resultera i sprickor. Dämpande hammaren med trasan och tejp minskar dessa vibrationer. Om det behövs, fäst din sten ner till arbetsbordet med hjälp av c-klämmor vid denna tid för att förhindra den från att glida medan du hugga.

4 Börja mejslar kanaler i stenen på de områden som kommer att tas bort från din skulptur, med hammare och din punkt mejsel hålls vid en 45-graders vinkel. Detta kommer att lämna långa, smala rader av upphöjda sten på de områden som sedan kommer att tas bort. För stora områden, är det rekommenderat att ha dessa kanaler kors och tvärs, som kommer att skapa delar av upphöjda sten rutor istället för rader.

5 Sätt din tand mejsel i kanalerna på en 70-graders vinkel, och hammare med uppåt gungor för att lyfta ut de upphöjda sten områden. Växla mellan sidorna av dessa upphöjda sektioner för att bryta bort från skulpturen långsamt och jämnt från alla sidor. Försök inte att tvinga dessa avsnitt ur en riktning enbart, eller din sten kommer att vara mer benägna att spricka.

6 Jämför din misshandlade ut sten formuläret till lera modell för att avgöra om du har tagit bort tillräckligt bulk sten att gå vidare till efterbehandling. Om din sten form inte liknar din modell i både storlek och form, upprepa steg 4 och 5 tills du uppnår en lämplig grov skulpturen.

7 raka av de högsta, tuffaste kanterna av stenen försiktigt med hjälp av flatmejsel och hammare. Till skillnad från det arbete du har gjort med spetsen och tand mejslar, som fokuserar på att ta bort huvuddelen av oönskade sten, i stället följer flatmejsel i linje med sten formuläret för att jämna ner den grova formen närmare den slutliga formen.

8 Smooth fastställande av utformningen av skulpturen till den slutliga önskade formen, omväxlande mellan raspar, som används för den övergripande utjämning samt de rifflers, som används för fina detaljer. Observera att stenen fortfarande kommer att vara något grov i detta skede, men det bör inte finnas några främmande stensektioner som skjuter ut från den slutliga formen.

9 Använd skärmar, våta och torra sandpapper och polerpulver som finns i din sten polering kit för att jämna din slutliga skulptur, att följa instruktionerna som ingår i satsen. Grattis, du har just ristade en stenskulptur!