klickande ljud vindrutetorkare

Vindrutetorkarna kommer inte att fungera och bara göra ett klickande ljud

Vindrutetorkarna kommer inte att fungera och bara göra ett klickande ljud


Vindrutetorkare är mycket mer komplicerad än de kan visas. Ett klickande ljud som är närvarande betecknar ett strukturellt fel i torkararmen. Motorn vid basen av vindrutan torkararmen roterar, men armen det är tänkt att fästas vid har blivit separerad från motoraxeln. Klick är den bit av armen som fortfarande är ansluten, som prickade insidan av torkararmen varje gång du aktiverar torkarna.

Instruktioner

1 Stäng av bilen och placera det i parken för att säkerställa en stabil arbetsplattform. Undersök torkararmen för skador; den yttre plastpanel kan vara ren så du måste dra armen uppåt. Titta på undersidan där de strukturella element, sedan spåra ur motoraxeln utåt för att hitta avbrott i armen. Om det inte finns något avbrott, då muttern fästa armen till axeln kan vara bruten.

2 Bänd arm mutterkonstruktionen med en skruvmejsel. Det kommer att finnas en tryckklämma nära muttern. Tryck ner ordentligt och shimmy ut. Dra armen av och bända muttern locket från muttern som förankrar fästpunkten till motoraxeln.

3 Vrid muttern bort från motoraxeln tills fästpunkten lossnar. Nyckeln storlek som du behöver beror på märke och modell av bilen. Använd inte elverktyg eftersom det finns risk för skador på plastdelar armen. När muttern är avstängd, kommer i slutet av torkararmen lossna liksom. Det kommer att finnas trasiga bitar av metall faller ut ur armen som du gör det. Använda en magnet för att plocka upp bitarna och stoppa dem från att igensättning ventiler.

4 Rotera i en ersättnings bult in på armänden. Sätt på locket och skjut torkararmen tillbaka till slutpunkten. Använd skruvmejsel för att utöva större tryck på armen om du har svårt att glida in den tryck klippet.

Min BMX cykel har ett klickande ljud från bakhjulet

Min BMX cykel har ett klickande ljud från bakhjulet


Cykel motocross (BMX) kom på 1970-talet, när unga människor i södra Kalifornien började tävlingscyklar på grusvägar. Sportens tillväxt de senaste åren har fört på utvecklingen av ett visst märke av BMX cykel. Även om dessa modeller varierar beroende på deras användning i racing eller stunts, de har oftast en enda växel och byggs låg på marken. Alla onaturliga ljud på någon cykel är en orsak till oro; Om du hör ett klickande från bakhjulet av din BMX cykel, måste du diagnostisera problemet.

Instruktioner

1 Lyft din BMX från marken, och snurra bakhjulet. Om du inte hör klick som du gör när man rider, frågan härstammar troligen från lösa ekrar. Ett hjul utan tillräcklig spänning kan orsaka ekrar att gnida mot varandra när ryttaren gäller vikten till cykeln.

2 Observera om klick inträffar endast när cykeln är i låg växel, om din BMX har dubbelräkning. Om så är fallet, är det antagligen kedjan gnider mot ekern skyddet. Om så är fallet, är det eker skyddet förmodligen böjd eller trasig; Ersätt den.

3 Notera om klick bara uppstår när du trampa. Om så är fallet, kontrollera kassetten på den fria navkroppen. Antingen kassetten eller frihjulet lagren kommer sannolikt att ha lossnat. Dra åt både för bra åtgärd (verktyget för att använda beror på din cykel). Kontrollera att du inte missar en distans på kassetten och att kassetten är rätt storlek för din BMX.

4 Plocka upp din cykel och snurra hjulet. Om du har bakbromsarna kan bromsbelägg vara ur läge och skaver mot kanten av din hjul, troligen orsakat av ett hjul som har gått ut ur sant (det vill säga kanten ur läge, vilket wobbling) eller bromsar som kräver omläggning. Justera dessa komponenter vid behov.

Min Whirlpool Kylskåp Gör ett surrande ljud när du kör

Min Whirlpool Kylskåp Gör ett surrande ljud när du kör


Whirlpool Företaget har arbetat hårt för att skapa lugn kök och tvättprodukter. Whirlpool kylskåp kan normalt köra mycket tyst så att du knappt märker dess buller i bakgrunden. Dock kan vissa kylskåp producera ett högt surrande ljud som kan vara svårt att ignorera. Inte bortse från Whirlpool kylskåp om det börjar producera ett högt surrande ljud. Förändringen i kylskåpet vicepresident ljud kan betyda att det finns ett problem.

Placera

Titta bakom kylskåpet. Spolarna på baksidan av Whirlpool kylskåp bör inte vara upp mot väggen eller röra något annat. Dessa spolar kan vibrera mot en vägg eller andra föremål, som producerar ett högt och irriterande surrande ljud. Kontrollera kylskåpet för levelness, och ta bort något från under kylskåpet som gör kylskåpet ojämlika. Lägg trä shims till nivå kylskåpet om det behövs. Det surrande ljud ska sluta om kylskåpet var inte nivå.

Förångarfläkt

Förångarfläkten motorn kan vara ganska bullriga, speciellt om fläkten har iced över. Ställ in kylskåpet "Defrost" över en natt, och återuppta sin normala kylning session efter 24 timmar. Om surrande ljud inte har minskat, ta bort förångaren locket antingen på baksidan eller botten av frysen. Lägg märke till om fläkten vibrerar mot andra delar, och justera det en aning om det är. Du bör byta ut fläkten om kylskåpet är fortfarande surrande.

rör

Lösa rör kan också vibrera och göra en surrande ljud. Dra kylskåpet bort från väggen. Skruva baksidan av kylskåpet, och undersöka varje rör för att säkerställa att det inte är löst och vibrerar. Dra åt alla lösa ledningar, och kontrollera varje rör för läckage. Du bör byta ut läckande rör. När du skruvar på kylskåpet tillbaka, skjut kylskåpet tillbaka på plats. Kylskåpet måste sitta levelly på golvet så att brummande inte återges.

Kompressor

En dålig kondensorfläkt eller kompressor kan vara ganska högt, vilket ger surr och klickande ljud när den slås på och stängs av. Koppla ur kylskåpet. När du tar bort kylskåpet tillbaka, koppla kondensorfläkten och koppla in kylskåpet igen. Kondensorfläkten är trasig och behöver bytas ut om bullret försvinner. Kompressorn måste bytas ut om det surrande och klickkvarstår.

Min Dodge RAM 1500 startar inte

Min Dodge RAM 1500 startar inte


Dodge Ram 1500 är en stor och kraftfull lastbil. Det kan vara frustrerande när det inte startar på rätt sätt. Sådana problem kan vara av allmän karaktär eller kan vara specifika för Ram. Under årens lopp har det funnits flera orsaker Ram har återkallats som kan förklara varför din inte startar som den ska.

Instruktioner

1 Vrid nyckeln i din Dodge Ram till läge "på", men inte starta fordonet. När nyckeln är i tändningslåset och korrekt placerad, kontrollera att din strålkastare eller vindrutetorkare fungerar. Om de inte fungerar, har batteriet dräneras eller dött och kommer att behöva laddas eller bytas ut i enlighet därmed.

2 Vrid knappen för att starta bilen. Om du hör ett klickande ljud, är start felaktig och måste bytas ut. Om start fungerar men motorn inte vev, då bränsleledningen eller dess komponenter kan vara källan till problemet.

3 Kontrollera vätskenivåer. Om du gör det kan varna dig för en läcka, vilket kan leda till att motorn gripa och inte längre starta. År 2004 var Dodge Ram 1500 återkallas på grund av problem med överförings fästen som orsakade transmissionsolja läcka.

4 Häll i ytterligare gas. Medan Dodge Ram 1500 är utrustad med en indikator bränsle på instrumentpanelen, kan mätaren vara fel ibland. 1500 innehar 26 liter blyfri bensin. Häll i åtminstone en gallon och försöker starta bilen igen.

5 Ta bort tändstiften och sedan dra av tändkabeln. Tryck kabeln till en metallyta och titta på en gnista. Om det inte gnista, är kontakterna inte skjuta motorn ordentligt. I detta fall, kommer tändstiften måste ersättas.

Symptomen av Bil Batteriproblem

Symptomen av Bil Batteriproblem


Bilar startar inte utan en fungerande batteri. Svag utveckling av elektriska komponenter kan varna förare av ett batteri på väg att misslyckas.

låga batterier

Ett batteri med mycket lite ström kvar kan orsaka elektriskt drivna komponenter i en bil för att bete sig trögt. Strålkastare eller instrumentbrädan indikatorlampor, till exempel, kan tyckas ovanligt svagt, medan bilens vindrutetorkare kan röra sig långsammare än normalt, enligt Samarins.

döda Batterier

En bil med en helt urladdat batteri saknar befogenhet att aktivera startmotorn. Föraren blir tändningsnyckeln bara för att höra ett klickande ljud, men detta symtom kan också indikera en felaktig starter.

Diagnos

Ett batteri som helt enkelt har tömts från vanliga fel som lämnar strålkastare eller takbelysning på vanligtvis svara på laddning. Ett batteri som inte kommer att ladda har sannolikt nått slutet av sin livslängd och måste bytas ut, i synnerhet om det redan har gett tre eller fler år i tjänst, enligt Samarins.

Felsökning

Kontroll av batteriet med en apparat som kallas multimeter kan avgöra om batteriet har dött eller har just tömts; 2 Bil Pros rekommenderar testning både batteriet och generatorn.

Hur man installerar kroktyp torkarblad

Hur man installerar kroktyp torkarblad


Vindrutetorkare är viktiga för förare för att hjälpa dem i väg synlighet. Det är också en bil komponent som lätt blir utsliten. Tack och lov, är lätt att installera torkarblad, och du kan plocka upp torkarbladen som passar din bil från någon bilverkstad och installera det själv. Det finns olika typer av torkarblad, men den vanligaste är den kroktyp torkarbladet. Denna typ av torkarblad är särskilt lätt att installera och är troligen den vanligaste torkarbladet på marknaden.

Instruktioner

1 Parkera bilen på en säker plats om du är på väg. Säkerheten måste alltid vara första prioritet mer än något annat. Stäng av motorn och engagera nödbromsen.

2 Ta bort den gamla torkarbladet genom att böja torkarbladet vinkelrätt mot torkararmen. Kom ihåg att torkararmen är fjäderbelastad. Inte plötsligt släpper torkararmen; detta kan orsaka skador på vindrutan. Placera alltid torkararmen sakta tillbaka till vindrutan.

3 Välj torkar adapter som passar din krok torkarblad. Testa adaptern med din krok torkarbladet. Du vet att du har rätt adapter om du hör det knäppa när de sätts till torkar kroken. Nu ansluta adaptern i torkarbladet tills du hör ett "klick" ljud.

4 Vrid adaptern och placera torkararmen kroken genom öppningen.

5 Thrust adaptern i öppningen på kroken. Du kommer att veta att kroken är säkrad när du hör ett klickande ljud.

6 Vrid torkarbladet i linje med torkararmen och långsamt sätta torkararmen tillbaka mot vindrutan.

Jag ändrade batteriet i min Porsche Key & Nu Det fungerar inte

Jag ändrade batteriet i min Porsche Key & Nu Det fungerar inte


Många nya Porsche-modeller har knappar på sina nycklar som fungerar som liknar ett nyckellöst system för inresa. Dessa tangenter ger användarna möjlighet att låsa och låsa upp sina fordon manuellt (med nyckel) eller på distans (genom att trycka på en knapp på nyckeln). Oavsett om du kör en Porsche Boxster eller en Cayenne, har ett nyckellöst system för inresa fabriksinstallerade eller hade en installerad efter köpet, alla fjärrsystem fungerar i stort sett samma sätt: genom att sända en radiosignal från fjärrkontrollen till bilen. Om du har problem med din Porsche fjärr post system, prova dessa felsökningstips.

Instruktioner

1 Stå nära bilen (inom 100 fot rekommenderas, beroende på fjärrkontrollens tillverkare) för att testa din nyckel. Se till att inget annat fordon befinner sig i närområdet. Elektroniska signaler från dessa fordon har potential att störa radiosignalen som sänds från fjärrkontrollen. Prova låset, lås och larmknappar för att se om någon av dem fungerar. Om en knapp fungerar, men inte alla, är batteriet sannolikt inte problemet; hoppa till steg 5.

2 Sätt tillbaka nyckeln batteri igen. Batteriet du bara ut kan vara defekt. Pop på baksidan av din fjärrnyckeln med en skruvmejsel. Detta kommer att utsätta den kammare där batteriet är inrymd. Ta ut det gamla batteriet och sätt i ett nytt (storlek / stil av batteriet beror på modell och år för din Porsche). Sätt tillbaka på knappen igen. Testa din knappen igen för att se om det fungerar.

3 Kontrollera om damm eller skräp i batterifacket. Med hjälp av en skruvmejsel, öppna nyckeln igen. Leta efter några uppenbara tecken på damm eller skräp. Om du hittar något, försiktigt dra området med en torr bomullspinne.

4 Leta efter tecken på korrosion. Ibland batterier kan explodera eller läcka i en anordning, som kan orsaka rost och andra skador. Om så är fallet, försök inte ta bort korrosion. Det kan skada radiosändaren och andra elektriska komponenter inuti nyckeln. Ta din nyckel till en licensierad Porsche verkstad; yrkesverksamma kan det finnas möjlighet att rengöra det för dig.

5 Undersök utsidan av fördelningsnyckeln för eventuella skador. Du kan ha en knapp fastnat som stör radiosignalen som avges av nyckeln sändare. Damm och skräp kan vara att skylla; Använd en torr bomullspinne för att spåra kanterna på knapparna och ta bort smuts.

6 Se till att nyckeln är problemet och inte sändaren på fordonet. Eftersom nyckeln arbetade innan du ersatt batteriet, är detta ett osannolikt scenario, men det skadar inte att testa det innan du tar bilen till en verkstad. Om du kan höra en "klickande" ljud på din bil när du trycker på "låsa upp" eller "låsa" -knappen, är din bil som tar emot signalen från fjärrkontrollen. I detta fall är problemet troligen din Porsche sändare och inte Keyless fjärrkontroll.

Låsanordningar och typer av lås

Låsanordningar och typer av lås


Ett lås är bättre än misstanke, enligt en gammal irländsk proverb. Låsanordningar är mångsidiga och kan användas för att göra mer än bara säkra hem och bilar. Många andra typer av lås finns tillgängliga och är kapabla att säkra föremål såsom cyklar, automater, möbler och kanoner. Bestäm hur mycket säkerhet du behöver för att välja rätt lås för dina värdesaker.

Lås utan nycklar

Det finns flera typer av lås som är keyless, såsom kombination och tryckknapp lås. Kombinationslås är inte så enkelt att plocka så grundläggande viktiga lås, men de är inte alltid säker som vissa lås gör ett klickande ljud när rätt antal i kombinationen har nåtts. Tryckknapp lås liknar kombinationslås, men kräver att du ringa en kod i stället för att vrida en ratt. Dessa typer av lås är ganska säker särskilt när den används tillsammans med en deadbolt. Ett fingeravtryck lås är en annan typ av nyckellösa lås. Dessa lås kan vara lite dyrare än andra typer, men är kända för att vara svårt att välja eftersom ditt fingeravtryck skulle behöva dubbleras för att lura låset. (Se referens 2)

Möbellås

Två ofta använda typer möbler lås är de med bulten och de som använder en tryckknapp. Bolt lås är i stånd att skydda sådana möbler, skrivbord och skåp. Tryckknapp lås finns ofta på skjutdörrar och arkivskåp. Bult lås har ett plant stycke av metall som utskjuter ur låsets sida att fästa anordningen. Tryckknapp lås använder en stång som sträcker sig från låsets bakre att säkra saker.

Lås för cyklar

Det finns alla typer av låsanordningar för cyklar som kedja, kabel och bepansrade cykel lås. Dessa lås behövs eftersom de flesta tjuvar kommer helt enkelt åka iväg på din cykel om de ser att det har lämnats utan uppsikt och osäkrad. Tjocka kabellås är svårare att skära igenom, men kan vara mycket tyngre och inte lika flexibla som tunnare kabellås. Kedja cykellås skyddar bättre när gapen mellan kedjelänkarna inte är åtskilda mycket långt från varandra och när kedjan är tillverkad av en hög kvalitet och härdat stål. Pansar lås är en annan typ av kabel lås och har tunnor att kabeln går igenom. Pansar lås är mindre flexibla än kedja cykel lås.

Lås för automater

Lås som du hittar på den genomsnittliga automat kallas T-handtag lås. Dessa typer av lås används i ett antal andra tillämpningar. T-handtag lås kan vara antingen fjäderspärren eller döda spärren. En fjäder spärr T-handtag lås inte kräver en nyckel för att åter det. En död spärr T-handtag lås behöver en nyckel för att låsa den tillbaka. Eftersom T-handtag automater lås är utbytbara, många människor inte anser dem svåra att ersätta.

Lista över gemensamma Drives problem

Lista över gemensamma Drives problem


Drivaxlar ansluter transmissionen med skillnaden mellan de drivna hjulen. Drivaxeln är mest synlig i motorer med motorer som ligger i fronten och bakhjulsdrift. Det är en tjock stång eller ett rör som löper längs botten av fordonet. Det visar när fordonet rör sig. Det har ett antal olika delar och uppgifter och måste fungera felfritt eller bilen kan sluta röra.

Drives komponenter

Drivaxeln arbetar med två kardanknutar vid varje ände är anslutna till transmissionen eller differentialen. Kardanknutar är gjorda av två "U" formade bitar av metall som hålls samman med ett annat som ser ut som ett plustecken. De hanterar de olika vinklar som drivaxeln gör när hjulen studsar längs vägen. Differentialen delar makt mellan hjulen på vardera sidan. Eftersom drivaxeln i sig är en enkel lång bar eller rör, problem uppstår oftast inom U-lederna och först märkte på grund av en vanlig ljud eller vibrationer.

Saker slits ut

Om fordonet darrar vid acceleration, gör ett högt Klonk vid växling eller botten av fordonet vibrerar vid varje hastighet, är U-fogar slitna och kommer förmodligen att behöva bytas ut.

Saker lossnar eller behöver Skärpning

Om det finns en gnisslande ljud från botten av bilen eller en pladdrande ljud när svarvning, har U-fogar förlorat sin smörjning eller klämmorna som håller U-fog på plats behöver åtdragning. Alla knackar eller klickande ljud betyder att driv slår tunneln att den upptar i fordonets ram.

Det är inte alltid Drives

Inte alla ljud eller vibrationer inne eller under bilen centrum på drivaxeln. Varje ljud som är konstant om fordonet är i rörelse eller stillastående kommer att orsakas av motorn eller transmissionen. Om bruset ändrar när vägbanan ändras det är mest sannolikt på grund av att ett problem med däcken. Om buller kommer från hjulen under körning men förändringar när bilen drivs genom svängar, så är det förmodligen kommer från differentialen. En pladdrande vibrationer som ändrar i en sväng är förmodligen kopplingen eller differentialen.

Så återskapar misslyckades hårddisk Filer

Så återskapar misslyckades hårddisk Filer


Det finns ingen väg runt det. Om din hårddisk misslyckas och det har värdefulla filer på den, kommer du att betala för att återställa dem. Hur mycket du är villig att betala är en annan sak. Kostnaden kan vara i tusentals dollar för professionell laboratorieavdelningen, eller det kan vara runt £ 65 om hårddisken skador är inte alltför omfattande. Lyckligtvis denna bedömning är relativt billig, och det finns en ganska bra chans att £ 65 intervallet prislapp kommer att segra. En hårddisk kommer vanligtvis misslyckas i ett av två sätt: ett logiskt fel eller ett fysiskt fel. En logisk fel uppstår när en enhet inte kan navigera sina egna uppgifter, och, som namnet antyder, en fysisk fel resultat när något går. I det här fallet finns det oftast ett klickande ljud när enheten försöker att engagera sig. Även här finns det fortfarande goda nyheter - du kanske kan återvinna en andel av värdefulla data för cirka 65 £.

Instruktioner

1 Ta den krisdrabbade hårddisken från bärbar eller stationär. På bärbara datorer, finns det oftast en enda skruv som håller hårddisken i maskinen, och många fler skruvarna som håller den i en bur inuti maskinen. För ett skrivbord, är det förfarande för att avlägsna en lite svårare. Konsultera bruksanvisningen för mer information om hur du tar skrivbordet hårddisk, eller har någon kunnig hjälp med att öppna sidopanelen och placera hårddisken.

2 Anslut hårddisken till en USB-till-IDE / SATA-hårddisk adapter, en $ 30 till $ 40 dollar kabel finns på dator återförsäljare. Denna adapter passar de vanligaste hårddiskar som för närvarande är i drift. Anslut USB-änden till en fungerande dator med tillgång till Internet.

3 Dubbelklicka på ikonen som visas på skrivbordet för den nyligen anslutna externa enheten. I vissa sällsynta fall, är detta allt som krävs för att få tillgång till dina filer. Helt enkelt kopiera data från den felaktiga hårddisken till en fil på bra maskin. Om det finns ett klickande ljud när plattorna inuti dåliga hårddisk spin och du har bara tillgång till delar av filer, eller ingen alls, gå vidare till nästa steg.

4 Ladda ner och installera diagnosverktyget från Prosoft Engineering (se Resurser). Detta är en gratis demoversion av den programvara som används för att återskapa filer. Välj lämplig nedladdning för hårddisken du försöker återställa filer från, Data Rescue PC eller Mac-versionen.

5 Demoversionen kommer att bedöma skadorna på filerna på enheten, som visar hur effektivt den fullständiga versionen av programpaketet kommer att vara att återhämta dina data. Fullt pris för Data Rescue för både PC och Mac är 64 £ för personligt bruk versionen 2010. Recovery program som detta kan vanligtvis återfå en stor del av dina värdefulla filer, beroende på hur allvarlig skadan. Vidare kan även raderade filer föras tillbaka eftersom de vanligen lagras i en otillgänglig katalog på hårddisken, och är faktiskt inte bort förrän det utrymme som behövs för en annan fil, i vilket fall nya filer skrivs gamla som har öronmärkts för radering. Om demoversionen av Data Rescue inte kan hjälpa, är din enda annan utväg dyra laboratorier.