kattunge imodium

Imodium dos för hundar

Imodium dos för hundar


Imodium kan administreras till en hund för behandling av diarré följande föreslagna doser i kaplett eller flytande form.

typer

Imodium är en anti-diarré drog. Dess generiska namn är loperamid. Loperamid också säljs över disk under varumärkena Imodium AD, Pepto Diarré Control and Kaopectate II Caplets.

Dosering

Dosen för Imodium i tablettform är i allmänhet 1 mg per 9.07kg. var åttonde timme. Hunden dosen för Imodium i flytande form är 1 ml per 0.454kg. var åttonde timme.

effekter

Imodium lindrar diarré hos hundar, men det löser inte orsaken till diarré. Imodium administreras till en hund kan orsaka svälla, slöhet eller förstoppning.

expert Insight

Det är inte ovanligt att "mänskliga" läkemedel rekommenderas för hundar. Veterinärer ger ofta Imodium till hundar för behandling av diarré.

Varning

Rådgör med din veterinär innan du ger en hund något over-the-counter medicinering. Om diarré kvarstår i mer än 48 timmar, kontakta läkare för din hund. Behandling för diarré innefattar avgöra bakomliggande orsak och övervakning mat och vätskor.

Vilken typ av olja kan jag lägga i min kattunge öron?

Vilken typ av olja kan jag lägga i min kattunge öron?


Att använda olja i en kattunge öra kan öka effekten av vissa läkemedel, och kan hjälpa till att städa ur örat. När man använder olja i en kattunge öra, applicera den direkt eller med hjälp av en bomullstuss i stället för en bomullspinne. En bomullstuss kan driva bakterier eller kvalster djupare in i kanalen, vilket gör tillståndet värre. Det finns två typer av olja kan du använda säkert på en kattunge öron.

Syfte

Syftet för att sätta olja i en kattunge öra är att öka effektiviteten av behandlingen av öronkvalster, eller för behandling av öroninfektioner. Öronskabb är parasiter som lever i hörselgången av kattdjur, speciellt herrelösa katter eller kattungar. Dessa kvalster orsaka svår klåda, hörselnedsättning, och kan möjligen leda till en bakteriell infektion i örat. Att använda olja i kattungens öra kommer att bidra till den svarta, knaprig exsudat från kanalen, vilket gör att medicinen att tränga längre in i kanalen och döda kvalster.

Mineralolja

Mineralolja har flera syften i behandling av öronskabb. Du kan skrapa bort en del av den knaprig substansen från kattunge öra med en bomullspinne, torka sedan pinnen på en droppe mineralolja på ett objektglas. Du kommer att kunna se kvalster under mikroskop, vilket kan underlätta diagnos. Mineralolja löser också svart knaprig material när du pressa några droppar i hörselgången av kattungen. Mineralolja är också ett fordon i många kvalster mediciner.

Olivolja

Du kan använda något värmas olivolja i kattungens öron för att avlägsna exsudat från kanalen. Torka ur hörselgången med en bomullstuss indränkt i varmt olivolja. Den uppvärmda olivolja löser skorpan från kattunge hud så att det lossnar lätt. Olivolja är också den viktigaste ingrediensen är naturläkemedel öronskabb medel. I detta fall är den föredragna ört genomsyrad av oljan, och oljan tappas in i hörselgången att dränka kvalster.

Tea Tree Oil

Tea tree olja är ett naturläkemedel som vissa djurägare användning i schampon, lopp bad, eller som ett öra rengöringsmedel. Tea tree olja kan vara giftiga för kattungar. Outspädd eller felaktigt utspädd tea tree-olja är särskilt giftiga. Tea tree olja är en olämplig olja att använda i kattungens öron, om du inte uttryckligen inte detta beordras av en veterinär.

Hur berätta om en kattunge kommer att ha långt hår

Hur berätta om en kattunge kommer att ha långt hår


Katter finns i tre varianter: korthår, medel hår och långhåriga. (Ibland är medelhåriga katter anses antingen lång eller kort hår för förenkling.) Adult coat längd är svårt att avgöra i kattungar mindre än 6 veckor gamla. Några tips, till exempel längden av örontofsar eller "suddighet" av kattunge, ibland kan göra det möjligt för dig att göra det. Örontofsar är mer genomarbetade på långhåriga katter och kattungar; de örontofsar kommer börja utveckla även på en ung kattunge. När kattungarna når cirka åtta veckor, deras rockar börjar den långsamma mognadsprocessen; kattungar som är avsedda att ha långt hår kommer att vara mycket "suddigare" än sina motsvarigheter.

Instruktioner

1 Lägg märke till örontofsar eller några fläckar av lång päls. Det är svårt att säga vuxen coat längd i mycket unga kattungar, och även örontofsar och långa plåster kan inte vara uppenbart om kattungen är yngre än avvänjningsåldern. Om du väljer från en kull, kan du jämföra kattungens päls med sina kullsyskon.

2 Observera kattunge päls när den avvänjningsåldern (6 till 8 veckor). I den här åldern, kommer pälsen att utveckla. En kattunge med en blankare, elegantare pälsen blir korthårig; en kattunge med en suddigare, mjukare, fylligare päls kommer att långhår.

3 Vänta och se. Bestämma längden av en kattunge päls är inte en idiotsäker process. Vissa kattungar har mycket fin, luddig päls oavsett framtida längd. Unga kattungar "päls och egenskaper utveckla vecka till vecka, och du bör veta hur länge pälsen blir med tiden kattungen är ca 3 månader gammal.

Imodium och Cat Diarré

Imodium och Cat Diarré


Imodium är en anti-diarré medicin som innehåller läkemedlet loperamid. Loperamid kan föreslås av din veterinär för att behandla en katt med en kronisk fall av diarré, men att behandla katter med loperamid är mycket kontroversiell och bör endast göras med råd och övervakning av en veterinär.

loperamid användningar

Loperamid eller Loperamidhydroklorid är ett piperidinderivat som klassas som en opiod (syntetisk opiat). Loperamid fungerar som en svag narkotisk som hjälper lindra diarré genom att fördröja rörelsen hos tarmarna. Enligt Världssmådjurs Veterinary Association, kan loperamid vara till hjälp för att hantera kronisk diarré hos katter.

Tillgängligheten av loperamid

Loperamid är FDA godkänt för användning på människa och kan köpas utan recept. Det är tillgängliga från flera läkemedelsföretag under olika handelsnamn, generiska eller lagra-märkta formuleringar. Men den amerikanska veterinärmedicinska Medical Association varnar för att vissa anti-diarré formuleringar innehåller acetylsalicylsyra derivat (såsom vismutsubsalicylat) som är giftiga för katter när de administreras i höga doser. Om din veterinär föreslår att man använder Immodium eller någon annan loperamid medicin för din katt, vara noga med att kontrollera märkningen på dina mediciner noggrant. Kontakta din veterinär om medicinen innehåller alla ingredienser förutom loperamid innan du ger medicinen till din katt.

Biverkningar av loperamid

Enligt en rapporter som publicerats i Merck Veterinary Manual, en katt som har överdoserat på loperamid kan utveckla förstoppning, saktade hjärta eller andningsfrekvens, inflammation i bukspottkörteln och centrala nervsystemet, såsom depression eller excitable beteende. Många katter är känsliga för opioider och kan uppvisa symptom på överdosering, även om dosnivåer har rätt regleras.

När man undviker Loperamid

Om din katt är kräkningar, smärta eller agerar slöa han kan ha en bakteriell infektion. Enligt Merck Veterinary Manual, bör loperamid inte användas när en katt lider av en smittsam sjukdom. Eftersom läkemedlet verkar genom att bromsa rörelsen i tarmen, kommer gifter från bakterier sitter i tarmen längre och mer av gifter kommer att absorberas i blodet, vilket gör din katt ännu sjukare.

Kontakta din veterinär

Anti-diarré mediciner som loperamid bara behandla symptomen och inte orsaken till diarré. Dessutom kan behandla en katt med något over-the-counter medicin som är avsedd för människor vara farligt för hälsan hos ditt husdjur. För säkerheten för din katt, konsultera en veterinär innan du använder Immodium eller andra märken av loperamid läkemedel.

Hjälp för nödsituationer

Om din katt har fått en oavsiktlig överdos av loperamid eller uppvisar biverkningar från läkemedel, kontakta din veterinär eller en djurgiftcentral. Pet telejourer som finns är ASPCA National Animal Poison Control Center (888-426-4435) och Pet Poison Helpline (800-213-6680).

Kattunge Trött Efter Spaying

Kattunge Trött Efter Spaying


Kastreringen och kastrering kan verka som en grym sak att göra till ett husdjur. Men om en ägare vill vara ansvarig, det är rätt sak att göra. Tusentals oönskade husdjur föds varje år. Dessa djur brukar hamna i djurhem och ibland antas. Dock får inte alla husdjur antagits, och de som inte hamna avlivas. Spaying en kattunge kommer att se till att inga oönskade kattungar föds. Det kommer också att se till att kattungen inte växa upp och vandra eftersom det är i värme.

Identifiering

Spaying definieras som att ta bort äggstockarna hos ett djur, så att den inte har ägglossning och således inte kan fortplanta sig. Kattungar kan kastrerade när de når sex månaders ålder; dock kommer vissa djurhem spay vid en tidigare ålder, särskilt om kattungen håller på att antas. Spaying görs av en veterinär och återhämtningstid för kattunge är minimal. Kattungen skickas hem samma dag och ges ett par dagar till ett värde av smärtstillande medicin för att hjälpa till återhämtning.

effekter

Kattungar kan uppleva en mängd olika biverkningar som förknippas med kastrering, såsom aptitlöshet, kräkningar, illamående och trötthet. Under förfarandet är kattungen bedövas så att den inte känner någon smärta och så att veterinären kan utföra proceduren. Anestesi kan göra en kattunge illamående eller extremt trött. Troligtvis kommer kattungen att sova mycket för ett par dagar efter ingreppet.

missuppfattningar

En del djurägare tror att efter en katt eller kattunge har spayed, kommer det att sova av anestesi och vara tillbaka till sitt gamla jag på nolltid. Dock är spaying vara en större operation av de flesta veterinärer. Eftersom kattungen har sina äggstockar avlägsnas, kommer det att ta lite tid för att återuppta normala aktiviteter. Eftersom det börjar läka och må bättre, kommer kattungen sover mindre och bli mer aktiva.

överväganden

Smärtstillande som kattungen ordineras efter ingreppet spelar en roll i hur mycket det kommer att sova. Kattungar är vanligtvis ges några värktabletter som skall administreras i dagarna efter ingreppet. Detta hjälper kattungen genom läkningsprocessen så att det inte är i smärta. Men en av biverkningarna av värktabletter är trötthet.

Varning

Även trötthet är en vanlig biverkning av spaying kan för mycket sömn vara en varningssignal om att något är fel med kattungen. Kattungen bör vidtas för att se en veterinär om det fortsätter att sova hela tiden även efter det smärtstillande har tagit slut. Dessutom bör en veterinär konsulteras om kattungen inte verkar som själv eller återgå till normal aktivitet åtminstone två veckor efter kastrering.

Hur man bestämmer kön en kattunge

Hur man bestämmer kön en kattunge


Om din katt har nyligen haft kattungar, är det bra att ta reda på om kattungarna är manliga eller kvinnliga. Fastställande av huruvida en kattunge är manlig eller kvinnlig är en enkel process som kallas "könsbestämning." Sex dina kattungar att anta kattungarna ut lite enklare. Hantera kattungar noga när du avgöra deras kön. Om de börjar mewling eller gråta högt, sätta ner dem bredvid sin mor och lämna könsbestämning för en annan dag.

Instruktioner

1 Plocka upp kattungen i en varm handduk. Kattungen bör vila på magen med svansen närmast dig och huvudet längre bort.

2 Lyft kattunge svans mycket försiktigt. Du bör kunna se två öppningar. Den övre öppningen från denna vinkel är anus och den lägre öppningen är kattungens genitalier.

3 Undersök kattungens genitalier. Hos män är öppningsrundan och platt, medan hos kvinnor, är öppningen en vertikal slits.

4 Titta på avståndet mellan könsorgan och anus. Utrymmet mellan könsorgan och anus är större på en manlig kattunge än en kvinnlig kattunge.

5 Leta efter testiklar. Om kattungen är äldre än 2 månader gammal, kommer hanen kattungen har testiklar.

6 Titta på färgen på kattungens päls. Enligt Washington State University, de flesta kattungar med Calico eller sköldpaddsskal rockar är kvinnor, medan ett stort antal apelsin kattungar är män, men korrespondensen är inte lika stark för apelsin katter som för Calicokatter.

Hur man gör en svart sexig kattunge kostym

Hur man gör en svart sexig kattunge kostym


Maskeraddräkter parter är ett populärt sätt för människor att fira födelsedagar och andra tillfällen som Halloween. En svart sexig kattunge kostym är iögonfallande och enkelt att skapa. Det är inte heller specifik för varje tillfälle så att du kan använda den mer än en gång.

Instruktioner

Huvudkomponenter

1 Köp eller låna en vanlig svart baddräkt eller en svart trikåer. Om du inte känner dig bekväm i en av dessa kan du välja en kort svart klänning eller något liknande, som en svart play-kostym. Det är viktigt att du känner dig bekväm i vad du väljer.

2 Skaffa några svarta högklackade skor eller svarta stövlar. Om du inte kan bära klackar då lägenheter skulle fungera bra, men klackar har mer av en sexig kattunge känner till dem så att de skulle fungera bäst för denna outfit.

3 Köp eller låna några svarta fishnet strumpbyxor, eller släta svarta om du föredrar. Nätstrumpbyxor har mer av en sexig kattunge känner till dem, så att de fungerar bäst med outfit. Om du inte vill bära fishnets eller vanlig svarta tights kan du välja svarta leggings i stället.

cat öron

1 Skär två bitar av kortet i spetsiga öron former. Göra dem lite längre tid än du vill att de ska vara extra kommer att användas för att fästa dem till pannbandet.

2 Täck kartongbitarna genom limning svart filt på båda sidor. När täckt, skära ut en liten triangel rosa filt och hålla den på mitten av den svarta triangeln. Gör detta för båda öronen.

3 Fäst öronen till pannband med något vika örat under hårband och limning det på plats. Detta kommer att bidra till att hålla öronen pekar uppåt.

Svans

1 Gör din svans med den gamla par svarta tights eller den svarta strumpan. Skära materialet till önskad längd. Lång eller kort både ser bra ut. Kom ihåg att mäta från midjan ner när du väljer längden. .

2 Fyll svansen med hjälp av din valda material, och sedan sy fast locket med hjälp av nål och tråd.

3 Fäst svansen på den elastiska med hjälp av nål och tråd genom att sy den på i ena änden.

4 Sy de två ändarna av det elastiska tillsammans för att göra det som ett bälte. Vissa människor kanske vill säkra svansen rakt på sin baddräkt. Detta kan dock skada objektet, så alltid vara säker på att du inte vill återanvända den för något annat först.

finputsning

1 Sätt på alla delar av din kostym.

2 Rita whiskers på dina kinder med svart eyeliner.

3 Komplettera din look med hjälp av extra tillbehör såsom; katter öga kontaktlinser, lösögonfransar, svarta konstgjorda naglar, långa fishnet handskar eller en "choker" stil halsband. Dessa poster är inte nödvändigt för att skapa den färdiga sexig kattunge kostym, men om du lägger en eller två kommer det att bidra till att skapa en mer detaljerad outfit.

Hur man klär sig som en sexig kattunge för Halloween

Hur man klär sig som en sexig kattunge för Halloween


En sexig kattunge kostym är en klassisk Halloween-fest hos hemmapubliken. Det är ett enkelt outfit att sätta ihop själv hemma utan att spendera mycket tid eller pengar. Oavsett vad du väljer att bära, är det bäst att hålla sig till en färg. Går som en svart katt är den sexigaste alternativet, men du kan också gå som en änglalik vit katt eller ens i leopardmönster. Ta inspiration från Halle Berry i Catwoman, eller Beyoncés Kitty Kat musikvideo.

Instruktioner

1 bära något stram och sexig. Se till att vad du väljer du kan bära hela natten och känna säker i. Prova svarta fishnet strumpbyxor med några blanka svarta hotpants eller en svart minikjol, en liten svart väst topp, och ett par svarta satin armbåge längd handskar. Korsetter arbetar också utomordentligt väl, eftersom de stift dig vid midjan, visar av din kropp.

2 Använd ett par kattens öron. De kan köpas i några tjusiga klädbutik eller tillbehör butik som Claires, vanligtvis för mycket billig.

3 Använd svart ansikte färg eller svart Kohl eyeliner för att lägga en liten svart nos och en uppsättning av whiskers i ansiktet. Gå inte överbord på whiskers. Kom ihåg att du försöker se sexig samtidigt.

4 Linje dina ögon med svart Kohl eyeliner, lägga till en utåt flick vid kanten av ögat för att skapa kattens ögon. Applicera lite rökig ögonskugga till din lock för en extra kvav utseende och förankringarna av mascara. Om du verkligen vill uppmärksamma dina ögon, bära några falska ögonfransar också.

5 Försök naken färgad läppstift med en lick läppglans för ökad sex appeal. En annan vinnare är användningen av röda läppar, men om dina ögon är kraftigt målade, kan det skicka utseendet överbord.

6 Ha ett par svarta stilettklackar eller några svarta knähöga stövlar. Eftersom du går till en fest, se till att de är något du kan gå in och även dansa i.

7 Gör en katt svans genom fyllning en lång svart strumpa eller benet av ett par gamla svarta strumpbyxor med bomull stoppning och bifoga det till din bakom med en säkerhetsnål. Eller köpa en färdig svans från en fancy klädbutik.

Hur man tar hand om en Kattunge brutet ben

Hur man tar hand om en Kattunge brutet ben


Kattungar och katter i allmänhet, kan bryta benen i benen lätt. Ibland pausen kan gå obemärkt förbi kattens ägare, eftersom katter kan tolerera en ganska stor mängd av smärta utan uppenbara symtom. Lyckligtvis kattungar och katter är kända för sina ben läkande förmåga. Kattungens brutet ben ska läka utan problem, men det finns några saker du kan göra för att hålla din kattunge mer bekväm under läkningsprocessen.

Instruktioner

Hur man tar hand om en Kattunge brutet ben

1 Skydda rösterna. Kattungen kommer högst sannolikt att komma hem från veterinären i en gjuten, såvida det inte är en mindre stressfraktur. Se till att du skydda den genom att hålla kattungen från att slicka det (det kommer förmodligen kliar) eller försöka skrapa bort det med tassarna.

2 ger en bekväm plats att sova. Kattungen kommer inte att kunna röra sig lätt, så om sin gamla katt säng krävs vissa klättring för att ange det, måste du ge henne en ny, enkel att ange sovalkov. Detta kan vara så enkelt som en mjuk kudde på golvet.

3 Ta bort frestelser. Katter älskar att hoppa på saker, men detta är inte en bra idé med ett ben i en gjuten. Ta bort eventuella lång katt möbler och andra föremål, såsom avföring, som gör det möjligt för kattungen att hoppa upp till favoritplatser, såsom en köksbänk. Om din kattunge är van vid att vara på soffan, försök att lyfta upp honom i stället för att vänta på honom att hoppa upp.

4 Använd hela kursen av någon medicin veterinären gav dig. Antibiotika ges vanligen med brutna ben i katter, och de fungerar bara om hela cykeln är klar. Det är svårt att ge kattungar piller, så försök att linda p-piller i en mjuk kattunge behandla och sedan försiktigt trycka ner hennes strupe om hon inte kommer att äta det. (Squeeze hennes käke noggrant för att få henne att öppna munnen.) Det är en motbjudande jobb, men nödvändigt.

5 Håll din kattunge lugn. Inte låta honom gå utanför, och inte fresta honom att spela med favoritleksaker. Om du har en aktiv hund i huset, hålla hunden i ett annat rum så att han inte jaga kattunge.

6 Flytta mat och vatten rätter till golvet, om de var i en hög plats. Se till att de är låg på marken så att kattungen inte behöver lägga mycket, om någon vikt på benet för att äta. Försök att sätta sin mat på en tallrik i stället för i en skål.

Hur man kan lugna en kattunge

Hur man kan lugna en kattunge


Lugna ner en energisk eller nervös kattunge kan bidra till att säkerställa att allt löper smidigare i ditt hushåll när familjemedlemmar behöver äta, koppla av eller bara huvudet ut genom ytterdörren. När allt kommer omkring vill ingen kattägare en kattunge klöser på dem, försöker fly, eller producera en skrikande miaow som en make och barn gör dig redo att njuta av en trevlig måltid efter en lång dag. Hjälp din kattunge inse att ditt hus är också hennes slott, där hon kan slappna av och känna sig bekväma.

Instruktioner

1 Välj ett rum i ditt hus för din kattunge. Ta bort persienner, mjuka möbler eller något kattungen kan förstöra.

2 Placera din kattunge i denna privata rum tillsammans med allt hon behöver, såsom vatten, mat, leksaker, en katt säng och en stor ren kattlådan. Ge henne tid att få bekväm i detta utrymme och besöka henne ofta. Pet kattungen och prata med henne så att hon kan bli bekant med dig.

3 Fråga andra familjemedlemmar att besöka kattunge och vara säker på att alla behandlar henne vänligt. Du kan behöva hålla henne i en kattbur först om hon är vilda.

4 Använd handskar eller hålla henne säkert i en skyddande handduk om hon försöker klo eller bita dig. Många kattungar kommer inte att göra detta, men vissa vilda kattungar kan försöka skada dig eller andra familjemedlemmar. Oavsett, fortsätter att hålla katten så hon blir domesticerade. Detta kan ta några dagar eller flera veckor och månader, beroende på hur vilda kattungen är. Tillbringa tid med kattungen varje dag och inte låta henne ut ur rummet tills du vet att hon har lugnat ner och blir mer inhemskt.

5 Pet vilda kattungar försiktigt på huvudet bakifrån medan du håller henne i en handduk så att hon inte ser din hand kommer mot henne. Med tiden skulle hon börja njuta av denna uppmärksamhet. Vissa kattungar kan tillåta dig att klappa dem ofta, men uppvisar mycket energi. Dessa kattungar kanske inte behöver bo i ett rum hela dagen. Bara hålla kattungen i rummet och spela med henne under hennes vilda ögonblick. Låt henne att flytta resten av huset när hon är lugn och sätta tillbaka henne i rummet om hon spårar ur igen.